Showing posts from October, 2017Show All
Yeay, Akhirnya Jumpa Char Kuey Teow Di Penawar

Assalamualaikum wbt, Ya Allah, lama betul wawa cari Char Kuey Teow. Sejak setahun yang lalu, wawa pindah Pengerang Johor. Alhamdulillah, akhirnya dapat makan. Terus order yang special punyai.

PROMOSI ESP BELI 4 DISKAUN 5% TAMAT MALAM INI

Assalamualaikum wbt, Pejam celik pejam celik dah nak berakhir PROMOSI ESP bulan ni.

Testimoni Set Resdung Shaklee - Tiada Lagi Hidung BErair

Assalamualaikum wbt, KISAH RESDUNG ==== Ada sorang akak ni, ada resdung dari remaja lagi sampai laa dia amalkan set resdung, baru laa ok. Kesan yang jadi pada akak ni adalah hidung berair, sepanjang masa keluar air…

Testimoni Vivix - Boleh Bersila Selepas 4 Hari Bersalin

Assalamualaikum wbt, Pernah tak terfikir, lepas bersalin 4 hari nak duduk bersila? Tak terbayang kan? Nak berjalan pun perlahan-lahan je, inikan pula nak duduk bersila. Tak ke terbuka tempat jahitan tu? Namun, lain pula …

AMALAN MURAH REZEKI DAN RAHSIA HIDUP TENANG

Assalamualaikum wbt, Amalan semua orang boleh buat, tak kira dia kerja ke, dia buat bisnes ke, Allah bagi masa yang sama untuk kita beribadah padaNya. Jadi, sementsra peluang kita hidup ni rebutlah sebanyak-banyak amalan sup…

Video : Brainwash Yourself in 21 Days for Success

Assalamualaikum wbt,

Testimoni ESP Shaklee - Alergik Hilang 

Assalamualaikum wbt, Ramai dah yang sharing asbab apa shaklee dah beri pada saya dengan izin Allah swt. Kita kena percaya bahawa segala apa yang terjadi pada diri kita adalah ketentuan Allah swt . Tiada yang Allah plan untuk …

Produk Shaklee Berkesan

Assalamualaikum wbt, Kajian Suplemen Pemakanan Shaklee Satu Kajian Penanda Aras Kajian Suplemen Pemakanan Shaklee adalah kajian perintis mengenai pengguna suplemen pemakanan jangka panjang yang menunjukkan bahawa mereka …

Produk Shaklee Terbukti Berkesan

Assalamualaikum wbt, Terbukti Para saintis kami sentiasa mencari bahan dan ramuan yang tulen dan mujarab dari alam semula jadi, semakan terbitan saintifik dan melakukan kajian mereka sendiri untuk mengesahkan keberke…

8 SEBAB UNTUK MEMPERCAYAI KUALITI DAN KESELAMATAN PRODUK SHAKLEE

Assalamualaikum wbt, 8 SEBAB UNTUK MEMPERCAYAI KUALITI DAN KESELAMATAN PRODUK SHAKLEE Produk yang selamat datangnya daripada bahan-bahan yang berkualiti, dan itulah yang kami gunakan. Keselamatan mutlak amat pentin…

Kehidupan Lebih Baik Bersama Shaklee

Assalamualaikum wbt, Walaupun syarikat Shaklee telah lama bertapak di Malaysia, namun masih ramai yang bertanya siapa sebenarnya Shaklee? Apa sebenarnya Shaklee. Diasaskan oleh Dr. Forrest C.Shaklee pada 1956. S…

Untungnya Pencinta Budu

Assalamualaikum wbt, Siapa yang suka makan budu? Wawa salah sorang yang hantu budu. Suka sangatlah makan budu ni, dia macam penyedap bila makan nasi. Makan nasi panas, ikan goreng pun boleh bertambah 3 4 kali bila makan bers…

Assalamualaikum wbt, Dua tiga hari ni wawa disajikan dengan video Iron Lady from Pakistan. Cantik, berkaliber, manis, Berjiwa besar, positif yang tahap tinggi. First time watching her video, wawa terpesona, terpaku. Dari…

Testimoni Hilang Gastrik Teruk - Vivix Shaklee

Assalamualaikum wbt, Customer sy ada gastrik Memula xtahu dia ada gastric sbb dia x ckp. So sy rekemen dia ambil sebelum tidur. Dia amek vivix utk lutut x kuat dah, solat pon duduk Lepas seminggu dia kata sakit perut sa…

Vivix Supplemen Terbaik Untuk Semua

Assalamualaikum wbt, Bila nampak pasal vivix, apa yang tergambar diminda anda? Wawa semestinya teringat sel-sel badan menjadi semakin muda.

NANTIKAN PROMOSI VIVIX KEMBALI

Assalamualaikum wbt, Yeay!! Promo Vivix datang lagi❤️❤️❤️ Hati berbunga2 jadinyaaa.  Promo twinpac vivix datang lagi laaa. 🍇🍷 🌈5%less 🌈FREE pos 🌈FREE membership 🌈FREE cash rebate 🌈Jimat keseluruhan d…

Vivix Minuman Botani yang Lazat

Assalamualaikum wbt, Minuman botani lazat yang mengandungi campuran botani khas Shaklee termasuk ekstrak Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Eldeberi Eropah dan Lobak Ungu. Keistimewaan Shaklee Campuran proprie…

Doa Serahkan Segala Urusan Pada Allah

Assalamualaikum wbt, Wahai Allah Yang Maha Hidup dan Maha Menguruskan dengan rahmatMu, aku memohon pertolongan. Perbaikilah semua urusanku dan jangan Engkau serahkan aku jepada diriku walaupun sekelip mata. Amin Wahai sa…

Tips Menabung Untuk Buat Umrah

Assalamualaikum wbt, Ya Allah, izinkan aku, suamiku, kedua ibua ayahku, kedua mertuaku, adik beradikku, jiran tetanggaku, sahabat2 ku, keluargaku jauh mahupun dekat. Perkenankanlah impian kami untuk menunaikan umrah dan haji…

Set Kesihatan Lelaki

Assalamualaikum wbt, Dalam ghairah menjaga kesihatan dan kecantikan wanita, shaklee tidak melupakan jasa orang lelaki. Khas untuk para lelaki tambil sihat, bertenaga, cergas dan macho sepanjang hari. Dapatkan set macho…

Set Kesihatan Wanita

Assalamualaikum wbt, Diformulasikan khas untuk wanita yang ingin kelihatan menawan, tampil berkeyakinan dan mahukan yang terbaik. Menyediakan asas yang sihat, menyokong kulit yang sihat berseri, menyediakan tahap tenaga yang…

Jangan Ambil Mudah Kesihatan Anda

Assalamualaikum wbt, Wawa mahu panjangkan ulasan yang dibuat oleh Tuan Haji Roslan, kesimpulan asbab apa yang terjadi terhadap ketiga2 rakan beliau. Mati itu pasti, namun kita usaha untuk cuba hidup dalam keadaan yang lebih s…

Shaklee Best Quotes

Assalamualaikum wbt, “Your FUTURE life will be exactly what you decide to MAKE OF IT.”

Assalamualaikum wbt, Kajian cuaca melaporkan keadaan cuaca yang tidak menentu sekarang ini. Dikawasan wawa tinggal sekarang, sangat-sangat terasa bahang kepanasan bila berada diluar pejabat. Jika tak makan vitamin e, kulit b…

TESTIMONI - Allah Izin Hamil Asbab GLA Shaklee

Assalamualaikum wbt, Bila melihat zuriat orang lain riang bermain di laman rumah, terdetik dihati bilakah pula giliran  aku untuk menimang cahaya mata dengan zuriat sendiri. Perkongsian daripada Faezatul kegembiraan cust…

Di Mana Nak Beli Domain Murah

Assalamualaikum wbt, Pengalaman yang lepas membuatkan wawa lebih berhati-hati untuk bertukar dari blogspot ke dot com. Blog baru wawa ini sudah berusia hampir 4 tahun, Alhamdulillah baru bulan lepas wawa bertukar ke dot com.…

6 Kriteria Memilih Nama Domain Yang Terbaik

Assalamualaikum wbt, Memilih nama domain yang terbaik bukanlah sesuatu yang mudah, ia perlukan perancangan dan keputusan yang tepat. Ini kerana penggunaan nama domain atau dot com berfungsi memudahkan blog kita mudah disebut…

Assalamualaikum wbt, Kebelakangan ini wawa suka sangat dengar bahasa arab. Walaupun hanya satu ke dua patah yang faham dan banyak patah yang tak faham. Wawa suka dengar dan bila mengaji ada tiap-tiap ayat yang kita biasa den…

Sepetang Di Teluk Sengat

Assalamualaikum wbt, Selepas habis kerja tadi, wawa ajak suami keluar makan. Terus suami ajak pergi makan di Teluk Sengat, katanya sedap waktu first time datang dulu. Bagi wawa bolehlah, cuma kurang sikit ditekak wawa. Petang in…

Ambil Vitamin C Setiap Hari Jauhkan Radikal Bebas Dari Kita

Assalamualaikum wbt, Pengambilan Vitamin C setiap hari boleh menghalang radikal bebas dari diri kita. Kenapa takut sangat dengan radikal bebas ni?  Radikal bebas  adalah molekul yang kehilangan satu buah elektron dari pa…

TAK NAK SUNYI SEPI LAGI GIVEAWAY BY ASTRAVELER

Assalamualaikum wbt, Jom meriahkan GA kawan2 kita..") Klik banner untuk join naa.

13 Jenis Makanan Mampu Cantikkan Kulit

Assalamualaikum wbt, Lumrah wanita memang sukakan dan mengimpikan kulit yang cantik, mulus dan licin. Mereka sanggup menghabiskan ribuan ringgit bagi mendapatkan kulit yang diingini. Mereka berusaha keras bagi mencapai im…

Youth Skin Care Shaklee - Skin care Awet Muda

Assalamualaikum wbt, Malam tadi ada sharing dari group kami, master yang berpeluang mencuba skincare baru dari shaklee iaitu Youth Skincare Shaklee. Produk skin care terbaru shaklee ini dijangka masuk ke Malaysia pada Mar…

Ingatlah Apa Tujuan Kita Hidup Di Dunia

Assalamualaikum wbt, Selamat pagi uols, semoga hari ini lebih baik dari semalam. Jom perbanyakkan memuji Allah swt. Hidup kita ini bertujuan, menjadi khalifah Allah yang menyebarkan risalah Nabi Muhammad saw.  Am…

Hargai Tulang Anda dengan Nutrien Pembina-Tulang

Assalamualaikum wbt, Ostematrix Shaklee adalah kalsium yang isinya paling seimbang bagi memastikan kadar penyerapan 99%. Formula yang unik dibuat daripada mineral semulajadi seperti natural limestone (batu kapur) dan garam mi…

Testimoni ESP - Tiada Lagi Sakit Gastrik

Assalamualaikum wbt, Siapa sangka gadis kurus lampai tiada gastrik. Sakit gastrik yang seringkali datang ketika lapar sejak zaman dari belajar lagi. Siapa yang ada masalah sakit Gastrik, wajib baca ni. Wa…

Takut Ambil Supplemen Kalsium?

Assalamualaikum wbt, TAKUT AMIK SUPPLEMENT KALSIUM😎 1. Betul ke supplement kalsium yang tak larut sangkut di buah pinggang? 2. Kenapa mesti amik supplement kalsium yang  berkualiti? 3.…

Apa Nak Buat Hari Jumaat

Assalamualaikum wbt, ALhamdulillah, syukur ke hadrat ilahi dengan limpah rahmat-Nya kita berpeluang lagi bertemu dengan hari yang mulia ini iaitu hari jumaat yang penuh barokah. Dalam islam kita dianjurkan untuk memperbanyak…

10 Soalan Tentang ESP Shaklee

Assalamualaikum wbt, Soalan lazim berkenaan ESP. ======================= 1)  Q :Anda perasan tak kat label esp tu ada ditulis NON GMO. Apa itu NON GMO??? A : non genetically modified organism - So ianya ditan…

Testimoni - Kesan Selepas Makan Ostematrix

Assalamualaikum wbt, Berlumba-lumba penggemar kalsium shaklee iaitu Ostematrix berkongsi pengalaman selepas mengamalkan supplemen kalsium ini. Ini antara yang wawa screenshot dari comment group facebook kami. Dari ramai ya…

Pencarian Top Bloglist Haslina :Nov & Dec 2017

Assalamualaikum wbt, Lama tak join segmen blogger ni, jom meriahkan wall kita dengan join segmen kawan2. Boleh eratkan silaturrahim. Klik SINI untuk  join.

Testimoni - Kesan Ostematrix Pada Master Nadiah

Assalamualaikum wbt, Ramai sudah yang merasai kesan pengambilan ostematrix pada diri mereka. Begitu juga dengan wawa, dah banyak hari ostematrix terputus bekalan. Hari ni dah borong siap-siap, untuk diri sendiri 3 botol.…

Kaki Kejang Ketika Hamil - Ostematrix Selesaikan

Assalamualaikum wbt, Pagi tadi wawa sharing tentang masalah tulang rapuh atau Osteoporosis. Ia berlaku disebabkan beberapa faktor, namun paling memberi kesan adalah faktor kekurangan kalsium dan magnesium dalam tulang. Ke…

Apa Itu Osteoporosis

Assalamualaikum wbt, Ap yang terlintas difikiran anda bila kita dengar perkataan Osteoporosis ? Adakah ostematrix atau tulang reput? Osteoporosis  adalah penyakit tulang yang mempunyai sifat-sifat khas berupa mass…

Header Baru Tanda Semangat Baru

Assalamualaikum wbt, Header baru tanda semangat baru. Sememangnya wawa bukanlah orang yang berseni lagi kreatif. Sekadar buat poster sendiri dengan application yang ada dan digabung dengan gambar dari google, terhasillah …

Allah Maha Pemberi Rezeki

Assalamualaikum wbt, Sebagai manusia biasa, kadang kala hati kita tertanya-tanya. Kenapa rezeki orang ini banyak, kenapa rezeki hanya ini. Betulkan? Ya betul, kerana kita manusia biasa yang lemah dengan godaan syaitan. Ta…

Testimoni Hilang Panau - Set Panau Shaklee

Assalamualaikum wbt, Alhamdulillah, ini antara salah sorang customer kami yang berkongsi selepas menggunakan set panau shaklee. Kini telah hilang sepenuhnya.  Apa yang ada dalam set panau, boleh klik di SINI naa.

SET PANAU SHAKLEE

Asslamualaikum wbt, Apa yang terlintas difikiran uols bila berbicara tentang panau? Bagi wawa, ia suatu yang tak tahu nak selesaikan sebab nak kata gatal tak gatal, nak sapu ubat tak tahu nak sapu ubat apa, nak makan tapi t…

Masalah Panau Pada Kulit

Assalamualaikum wbt, 2 hari berturut-turut wawa menerima customer yang mencari solusi masalah kulit berpanau. Pernah dulu sekali customer wawa ikhtiar atasi masalah panau dengan set panau shaklee. Dibawah ini wawa kongsikan ar…

PROMOSI SPECIAL WORLD OSTEOPOROSIS DAY- OSTEMATRIX

Assalamualaikum wbt, Hanya 3 hari yang ISTIMEWA, shaklee tawarkan kepada anda sempena sambutan Hari Osteoporosis Sedunia. PROMOSI MENARIK HANYA 3 HARI OSTEMATRIX INFO MENARIK TENTANG OSTEMATRIX DI S…

Alhamdulillah, Menang Contest Blog by Maestro

Assalamualaikum wbt, Yeaaaaayyyyyy,Menang Hadiah Vitamin  E!😍😍😍❤️ Siapa sangka, rajin update entry diblog boleh menang vitamin E. Best kan, free2 je dapat. Macam tau2 je vitamin e wawa dah nak h…