Tuesday, 31 October 2017

Testimoni Set Resdung Shaklee - Tiada Lagi Hidung BErair

Assalamualaikum wbt,

KISAH RESDUNG
====

Ada sorang akak ni, ada resdung dari remaja lagi sampai laa dia amalkan set resdung, baru laa ok.

Kesan yang jadi pada akak ni adalah hidung berair, sepanjang masa keluar air hidung ni. Sampaikan beliau terpaksa bawak towel kecik untuk gi kemana2. Nak tidur pun kena leyak tisu kat bantal. 

Lamanya resdung beliau sampai kahwin pun tak hilang, anak dah tiga orang. Sampaikan anak cakap, mama ni tak malu selalu berhingus... malu tak bila anak cakap macam tu? Kat suami apatah lagi kan? 

Satu hari, ada sorang sid ni suggest beliau untuk try set resdung. Alhamdulillah, selepas sebulan guna hidung berair dah hilang. Subhanallah, kenapa dari dulu tak makan shaklee.
Continue Reading

Monday, 30 October 2017

Testimoni Vivix - Boleh Bersila Selepas 4 Hari Bersalin

Assalamualaikum wbt,

Pernah tak terfikir, lepas bersalin 4 hari nak duduk bersila? Tak terbayang kan? Nak berjalan pun perlahan-lahan je, inikan pula nak duduk bersila. Tak ke terbuka tempat jahitan tu?

Namun, lain pula kisah si ibu yang berpantang dengan Vivix shaklee. Hanya selepas 4 hari bersalin, beliau berani untuk duduk bersila kerana yakin kesan jahit sudah pun sembuh. Alhamdulillah, dengan izin Allah swt.

Berbeza dengan anak yang pertama dahilu, sebulan selepas melahirkan pun masih takut untuk bersila.

Testimoni, Testimoni Vivix, Vivix shaklee, Pengedar Shaklee Johor, Pengedar Vivix Johor, Pengedar Vivix Shaklee, vivix shaklee reviews shaklee vivix side effects vivix shaklee harga 2016 vivix shaklee price vivix shaklee testimonials vivix shaklee cancer vivix shaklee ingredients shaklee vivix malaysia shaklee vivix side effects vivix shaklee cara makan vivix untuk sakit buah pinggang ubat buah pinggang paling mujarab makanan untuk pesakit buah pinggang cara mencegah sakit buah pinggang buah pinggang rosak penawar sakit pinggang daun sup cuci buah pinggang tanda sakit buah pinggang tahap 4 ubat sakit pinggang yang mujarab does shaklee vivix work vivix shaklee cara makan shaklee vivix cancer shaklee vivix ingredients shaklee vivix benefits shaklee vivix review shaklee vivix price shaklee vivix testimonials Images for shaklee vivix cancer shaklee cancer testimonials shaklee cancer treatment nutriferon and cancer nutriferon negative side effects shaklee nutriferon side effects does shaklee vivix work shaklee vivix side effects shaklee vivix testimonials
Continue Reading

AMALAN MURAH REZEKI DAN RAHSIA HIDUP TENANG

Assalamualaikum wbt,

Amalan semua orang boleh buat, tak kira dia kerja ke, dia buat bisnes ke, Allah bagi masa yang sama untuk kita beribadah padaNya. Jadi, sementsra peluang kita hidup ni rebutlah sebanyak-banyak amalan supaya ia menjadi asbab untuk kita menuju syurga.

AMALAN MURAH REZEKI DAN RAHSIA HIDUP TENANG, DOA MURAH REZEKI, DOA JADI KAYA, DOA DUIT BERTAMBAH
Continue Reading

Sunday, 29 October 2017

Testimoni ESP Shaklee - Alergik Hilang 

Assalamualaikum wbt,

Ramai dah yang sharing asbab apa shaklee dah beri pada saya dengan izin Allah swt. Kita kena percaya bahawa segala apa yang terjadi pada diri kita adalah ketentuan Allah swt
.
Tiada yang Allah plan untuk sia-sia, semuanya berhikmah. Menarik untuk wawa kongsikan adalah pengalaman Kak Bee mengenai alergik yang dialaminya sepanjang hidup. Allah tarik satu nikmat untuk jadikan Kak Bee seorang yang lebih menghargai pemberian Allah sesudah diuji dengan alergik terlampau di jari.

Jom kita baca kisah kak bee naa.

APA SHAKLEE DAH BERI PADA SAYA?
.
Kakbee ada 1 problem yang sangat2 menggangu kehidupan kakbee.
Continue Reading

Friday, 27 October 2017

Produk Shaklee Berkesan

Assalamualaikum wbt,
Berkesan, Terbukti shaklee, shaklee johor, Pengedar Shaklee Johor, Pengedar Vivix Shaklee Johor, Pengedar Vivix Pengerang Johor, Pengedar Shaklee Pengerang, Pengedar Set Kesihatan Shaklee Johor,
Kajian Suplemen Pemakanan Shaklee
Satu Kajian Penanda Aras
Kajian Suplemen Pemakanan Shaklee adalah kajian perintis mengenai pengguna suplemen pemakanan jangka panjang yang menunjukkan bahawa mereka yang mengambil suplemen Shaklee memiliki kesihatan yang jauh lebih baik, berbanding mereka yang mengambil multivitamin jenama lain atau tiada multivitamin sama sekali.

Continue Reading

8 SEBAB UNTUK MEMPERCAYAI KUALITI DAN KESELAMATAN PRODUK SHAKLEE

Assalamualaikum wbt,



8 SEBAB UNTUK MEMPERCAYAI KUALITI DAN KESELAMATAN PRODUK SHAKLEE

Produk yang selamat datangnya daripada bahan-bahan yang berkualiti, dan itulah yang kami gunakan. Keselamatan mutlak amat penting di Shaklee, dan kami tegaskan bahawa standard kami tiada tandingan.

Bahan-bahan untuk produk kami dipilih secara teliti untuk memenuhi standard prestasi dan penyaringan yang tinggi. Malah, standard ketulenan kami adalah antara yang paling ketat dalam industri nutrisi dan pemakanan berkhasiat untuk memberi jaminan bahawa semua produk kami adalah selamat.

Continue Reading

Kehidupan Lebih Baik Bersama Shaklee

Assalamualaikum wbt,

shaklee, shaklee malaysia, kehidupan shaklee, bisnes shaklee, Pengedar Shaklee Johor, Pengedar Vivix Shaklee Johor, Pengedar Vivix Pengerang Johor, Pengedar Shaklee Pengerang, Pengedar Set Kesihatan Shaklee Johor, Pengedar Set tenga Shaklee Johor


Walaupun syarikat Shaklee telah lama bertapak di Malaysia, namun masih ramai yang bertanya siapa sebenarnya Shaklee? Apa sebenarnya Shaklee.

Diasaskan oleh Dr. Forrest C.Shaklee pada 1956. Syarikat nutrisi No 1 Di dunia ini telah berusia lebih 60 tahun. Namun, Dr Forrest telah mencipta multivitamin yang pertama pada tahu 1915 yang mana usia multivitamin shaklee iaitu Vitalea telah menjangkau usia 100 tahun. Alhamdulillah.

Continue Reading

Untungnya Pencinta Budu

Assalamualaikum wbt,

Siapa yang suka makan budu? Wawa salah sorang yang hantu budu. Suka sangatlah makan budu ni, dia macam penyedap bila makan nasi. Makan nasi panas, ikan goreng pun boleh bertambah 3 4 kali bila makan bersama budu. Uosl suka tak?

Untuk pengetahuan uols, budu punya khasiat die tersendiri tau.

BUDU, KHASIAT BUDU, PENGEDAR SHAKLEE JOHOR, PENGEDAR VIVIX SHAKLEE, VIVIX SHAKLEE, PENGEDAR VIVIX JOHOR

Uols try laa na, sedap yakmat.
Continue Reading

Wednesday, 25 October 2017

How Amazing Pakistan Iron Lady Muniba Mazari

Assalamualaikum wbt,

Dua tiga hari ni wawa disajikan dengan video Iron Lady from Pakistan. Cantik, berkaliber, manis, Berjiwa besar, positif yang tahap tinggi. First time watching her video, wawa terpesona, terpaku.

Dari seorang gadis normal, terlibat dalam kemalangan dan menyebabkan beliau lumpuh tidak boleh berjalan. Hanya menggunakan kerusi roda untuk bantu pergerakan seharian. Disahkan pula tidak boleh hamil. 

Ya Allah, hebat dia ni. Dari yang biasa-biasa, kini jadi luar biasa.

Namun, tidak sedikit pun mematahkan semangat Muniba Mazuri untuk hidup bahagia, berjaya dan positif. Kini, menjadi role model kepada Masyarakat dunia. Semuanya bermula dari hati.

Bila hati kita redha, kita akan lalui setiap moment kehidupan kita dengan rasa senang hati, bahagia dan sentiasa bersangka baik. 

Setiap apa yang terjadi betul Allah dah tentukan. Kita tak boleh biarkan hidup kita terus dalam kedukaan.

Allah uji, ya kita terima dan redha. Jalani hidup dengan penuh bahagia. Apa yang wawa belajar dari Iron Lady ini, BERSYUKUR & hiduplah dengan gembira. Walau apa keadaan kita sekalipun, bila kita terima diri kita dengan rasa bahagia, PASTI orang di luar sana lebih rasa bahagia.

Allah kata, jika kamu bersyukur, Aku tambah lagi nikmat kepada mu.
Semoga Allah merahmati kami sekalian.
Continue Reading

Testimoni Hilang Gastrik Teruk - Vivix Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Testimoni, Testimoni Vivix, Vivix shaklee, Pengedar Shaklee Johor, Pengedar Vivix Johor, Pengedar Vivix Shaklee, vivix shaklee reviews shaklee vivix side effects vivix shaklee harga 2016 vivix shaklee price vivix shaklee testimonials vivix shaklee cancer vivix shaklee ingredients shaklee vivix malaysia shaklee vivix side effects vivix shaklee cara makan vivix untuk sakit buah pinggang ubat buah pinggang paling mujarab makanan untuk pesakit buah pinggang cara mencegah sakit buah pinggang buah pinggang rosak penawar sakit pinggang daun sup cuci buah pinggang tanda sakit buah pinggang tahap 4 ubat sakit pinggang yang mujarab does shaklee vivix work vivix shaklee cara makan shaklee vivix cancer shaklee vivix ingredients shaklee vivix benefits shaklee vivix review shaklee vivix price shaklee vivix testimonials Images for shaklee vivix cancer shaklee cancer testimonials shaklee cancer treatment nutriferon and cancer nutriferon negative side effects shaklee nutriferon side effects does shaklee vivix work shaklee vivix side effects shaklee vivix testimonials

Customer sy ada gastrik

Memula xtahu dia ada gastric sbb dia x ckp. So sy rekemen dia ambil sebelum tidur. Dia amek vivix utk lutut x kuat dah, solat pon duduk

Lepas seminggu dia kata sakit perut sangat sampai guling2 dan memang dia ada gastric sebelum .anak dia pon pm ena jugak kenapa mak dia jadi camtu lepas amek vivix

Ah sudahhh
Continue Reading

NANTIKAN PROMOSI VIVIX KEMBALI

Assalamualaikum wbt,

10320_Vivix_BM-1, vivix-bottle, vivix shaklee, vivix minuman ajaib shaklee, pengedar vivix shaklee, pengedar vivix johor, vivix untuk kecantikan , vivix untuk tenaga
Yeay!! Promo Vivix datang lagi❤️❤️❤️
Hati berbunga2 jadinyaaa. 

Promo twinpac vivix datang lagi laaa. 🍇🍷

🌈5%less
🌈FREE pos
🌈FREE membership
🌈FREE cash rebate
🌈Jimat keseluruhan dalam RM300!
Continue Reading

Vivix Minuman Botani yang Lazat

Assalamualaikum wbt,

Minuman botani lazat yang mengandungi campuran botani khas Shaklee termasuk ekstrak Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Eldeberi Eropah dan Lobak Ungu.

Keistimewaan Shaklee
vivix-bottle, vivix shaklee, vivix minuman ajaib shaklee, pengedar vivix shaklee, pengedar vivix johor, vivix untuk kecantikan , vivix untuk tenaga

Campuran proprietari saintifik termaju kami adalah berasaskan anggur muscadine – salah satu buah-buahan semula jadi paling sukar diperolehi dan paling berkuasa. Anggur muscadine mengandungi rangkaian lengkap polifenol yang ditemui dalam anggur lain. Tidak seperti anggur lain, muscadine mengandungi pekatan luar biasa asid elagik dan elagitanin yang apabila digabungkan dengan polifenol lain, menghasilkan kuasa antioksidan yang sangat hebat.
Continue Reading

Doa Serahkan Segala Urusan Pada Allah

Assalamualaikum wbt,
Wahai Allah Yang Maha Hidup dan Maha Menguruskan dengan rahmatMu, aku memohon pertolongan. Perbaikilah semua urusanku dan jangan Engkau serahkan aku jepada diriku walaupun sekelip mata. Amin

Wahai sahabat, sentiasalah meminta pada Allah waima secubit garam untuk memasak.
Tiada daya upaya manusia untuk membantu kita tanpa izin Allah swt. Bila kita meminta padaNya, pasti dimudahkan segala urusan harian kita melalui manusia dan sebagainya.
Selamat pagi sahabat.😊
Continue Reading

Tips Menabung Untuk Buat Umrah

Assalamualaikum wbt,

Ya Allah, izinkan aku, suamiku, kedua ibua ayahku, kedua mertuaku, adik beradikku, jiran tetanggaku, sahabat2 ku, keluargaku jauh mahupun dekat. Perkenankanlah impian kami untuk menunaikan umrah dan haji pada usia muda dan sihat. Amin Ya Rabbal Alamin.

Usaha ini wawa terinspirasi dari seorang blogger, wawa lupa blogger mana yang mana beliau menyimpan duit rm20 selama setahun untuk anaknya. Tahu tak berapa nilai simpanan yang beliau dapat? Lebih kurang rm13k.

Woww sangat kan. Kalau dia boleh, takkan kita tak boleh kan. Meh wawa tunjuk apa yang wawa buat. Hehe

Continue Reading

Tuesday, 24 October 2017

Set Kesihatan Lelaki

Assalamualaikum wbt,

amazing-golden-for-him-set, set macho shaklee untuk lelaki, set kesihatan lelaki, set tenaga lelaki, pengedar shaklee johor, pengedar shaklee pengerang, pengedar vivix shaklee, pengedar vivix johor

Dalam ghairah menjaga kesihatan dan kecantikan wanita, shaklee tidak melupakan jasa orang lelaki. Khas untuk para lelaki tambil sihat, bertenaga, cergas dan macho sepanjang hari. Dapatkan set macho ini untuk suami atau kekasih atau ayah anda. Berikan mereka suppelemen terbaik untuk menjalani kehidupan seharian.

Continue Reading

Jangan Ambil Mudah Kesihatan Anda

Assalamualaikum wbt,

Wawa mahu panjangkan ulasan yang dibuat oleh Tuan Haji Roslan, kesimpulan asbab apa yang terjadi terhadap ketiga2 rakan beliau. Mati itu pasti, namun kita usaha untuk cuba hidup dalam keadaan yang lebih sihat.

healthy antonyms define healthy food define healthful define health-giving healthy meaning in hindi healthy pronunciation define aerobicized unhealthy definition, healthy life, healthy food, healthy habit
Allah kurniakan kepada kita 2 sahaja pilihan atas dunia ini. Baik dan buruk, jahat dan baik, yes dan tidak. Setiap sesuatu yang kita buat atas dunia ini, diakhirnya kita akan decide sama ada nak pilih yang baik atau sebaliknya.
Continue Reading

Monday, 23 October 2017

Doa Ketika Cuaca Panas

Assalamualaikum wbt,

Kajian cuaca melaporkan keadaan cuaca yang tidak menentu sekarang ini. Dikawasan wawa tinggal sekarang, sangat-sangat terasa bahang kepanasan bila berada diluar pejabat. Jika tak makan vitamin e, kulit boleh cepat terbakar atau sunburn. 

Jadi wawa kongsikan atau panjangkan perkongsian dari sahabar wawa, semoga bermanfaat.

*Doa Ketika Cuaca Panas*

Cuaca di tanah air kita Malaysia semakin tidak menentu, panasnya membahang sehingga ke malam.
Keluhan demi keluhan yang diungkapkan oleh bibir tidak mampu memberi sebarang kebaikkan.

Adalah lebih baik setiap keluhan yang sia-sia digantikan dengan doa dan munajat kepada Allah.

Terdapat Athar yang telah sampai kepada kita mengenai bacaan doa ketika menghadapi cuaca panas

*لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ ، مَا أَشَدَّ حَرَّ هَذَا الْيَوْمِ ، اللَّهُمَّ أَجِرْنِي مِنْ حَرِّ جَهَنَّمَ*

(Lailaha illa Allah, Mā asyadda Harra Hazal Yaum, Allahumma Ājirni min Harri Jahannam )

Maksudnya :

*Tiada tuhan melainkan Allah, Alangkah panasnya cuaca pada hari ini, Ya Allah Ya Tuhanku Jauhkanlah aku daripada panasnya neraka jahannamMu*

Semoga keluhan yang bermain dibibir kita digantikan dengan doa dan munajat kepada Allah.

Khadimakum : Zulhafizi Salim AlRifā'i
Continue Reading

TESTIMONI - Allah Izin Hamil Asbab GLA Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Bila melihat zuriat orang lain riang bermain di laman rumah, terdetik dihati bilakah pula giliran  aku untuk menimang cahaya mata dengan zuriat sendiri.

Perkongsian daripada Faezatul kegembiraan customer beliau positif hamil amat menggembirakan. Alhamdulillah.

Continue Reading

Di Mana Nak Beli Domain Murah

Assalamualaikum wbt,

Pengalaman yang lepas membuatkan wawa lebih berhati-hati untuk bertukar dari blogspot ke dot com. Blog baru wawa ini sudah berusia hampir 4 tahun, Alhamdulillah baru bulan lepas wawa bertukar ke dot com. ENTRY BERTUKAR DOT COM DISINI.

Blog wawa yang dulu bernama aisyahumaira.com, blog ini wawa buat tahun 2009 dan berkubur pada tahun 2011. Akibat kelupaan nak renew. hehe. Tapi takpe, ada hikmah semuanya. Blog dulu wawa beli domain dengan netkl. 

Kali ini wawa berubah dengan godaddy.com. Kenapa wawa beli dengan godaddy.com sebab ia sentiasa ada promosi. Kalau uols nak tahu, harga domain wawa ni cuma RM3.99 sahaja.


Continue Reading

6 Kriteria Memilih Nama Domain Yang Terbaik

Assalamualaikum wbt,

Memilih nama domain yang terbaik bukanlah sesuatu yang mudah, ia perlukan perancangan dan keputusan yang tepat. Ini kerana penggunaan nama domain atau dot com berfungsi memudahkan blog kita mudah disebut dan diingat oleh pengunjung.
tips pilih nama domain, tips pilih nama blog yang baik, tips pilih nama domain yang mudah diingat, 6 kriteria pilih nama domain, 6 kriteria pilih nama blog mudah

Pemilihan nama domain yang tepat melambangkan identiti blog kita. Apa yang kita nak outstanding blog kita pada masyarakat. Ya betul, ia bukan mudah kan. Boleh jadi sampai naik pening nak fikir. Nama domain yang kita guna ini, mesti kita nak guna selama kita berblogging kan.
Continue Reading

Sunday, 22 October 2017

Teringin Belajar Bahasa Arab

Assalamualaikum wbt,

Kebelakangan ini wawa suka sangat dengar bahasa arab. Walaupun hanya satu ke dua patah yang faham dan banyak patah yang tak faham. Wawa suka dengar dan bila mengaji ada tiap-tiap ayat yang kita biasa dengar dan maksudnya kita tahu, ia jadi lebih seronok untuk mengaji.

Sebab itu orang Arab mereka suka mengaji, membaca Al-Quran walau dimana saja mereka berada. Dalam bas, kereta dalam rumah apatah lagi, sebab inilah mereka faham bahasa Arab. Jadi, mereka lebih seronok membaca Alquran. Setuju dak? Cuba tanya kawan-kawan kita yang hafaz alquran, dieorang seronok kan membaca dan menghafal. Sebab mereka tahu maknanya sekali.
Setiap kali dengar ceramah Ustaz-ustaz, para ustazah bila mereka menggunakan perkataan arab, rasa bessttt sangat dengar. 

Selalukan dengar ustaz atau ustazah menyebut,
Continue Reading

Sepetang Di Teluk Sengat

Assalamualaikum wbt,

Selepas habis kerja tadi, wawa ajak suami keluar makan. Terus suami ajak pergi makan di Teluk Sengat, katanya sedap waktu first time datang dulu. Bagi wawa bolehlah, cuma kurang sikit ditekak wawa. Petang ini pergi lagi, sambil melihat keindahan waktu senja.

Alhamdulillah, Subhanallah, Allahuakbar, Lailahaillallah. Benar, sungguh indah ciptaan Allah. Sungguh agung ciptaan-Mu Ya Allah.


Continue Reading

Ambil Vitamin C Setiap Hari Jauhkan Radikal Bebas Dari Kita

Assalamualaikum wbt,

Pengambilan Vitamin C setiap hari boleh menghalang radikal bebas dari diri kita. Kenapa takut sangat dengan radikal bebas ni? 

Radikal bebas adalah molekul yang kehilangan satu buah elektron dari pasangan elektron bebasnya, atau merupakan hasil pemisahan homolitik suatu ikatan kovalen. Akibat pemecahan homolitik, suatu molekul akan terpecah menjadi radikal bebas yang mempunyai elektron tak berpasangan.

atau

Radikal bebas adalah molekul yang kehilangan elektron, sehingga molekul tersebut menjadi tidak stabil dan selalu berusaha mengambil elektron dari molekul atau sel lain. Radikal bebas dapat dihasilkan dari hasil metabolisme tubuh dan faktor luaran seperti asap rokok, sinaran ultra violet, bahan kimia dalam makanan dan pencemaran lain. 

Penyakit yang disebabkan oleh radikal bebas bersifat kronik, ia mengambil masa yang lama untuk penyakit tersebut kembali sembuh. Contoh penyakit yang sering dikaitkan dengan radikal bebas adalah serangan jantung dan kanser. Untuk mencegah atau mengurangi penyakit kronik kerana radikal bebas adalah badan anda memerlukan antioksidan.


radikal bebas punca penyakit kronik,10 Jenis Radikal Bebas Ancam Manusia, Radikal bebas, vitamin c shaklee, vitamin e shaklee, vivix shaklee, Pengertian Radikal Bebas dan Bagaimana Efeknya Terhadap Tubuh, Bahaya Radikal Bebas di Sekitar Kita dan Cara Mencegahnya, contoh radikal bebas makanan yang mengandung radikal bebas sumber radikal bebas penyebab radikal bebas jenis radikal bebas bahaya radikal bebas radikal bebas pdf radikal bebas pada kulit
Continue Reading

Saturday, 21 October 2017

13 Jenis Makanan Mampu Cantikkan Kulit

Assalamualaikum wbt,

Lumrah wanita memang sukakan dan mengimpikan kulit yang cantik, mulus dan licin. Mereka sanggup menghabiskan ribuan ringgit bagi mendapatkan kulit yang diingini. Mereka berusaha keras bagi mencapai impian kulit cantik.

Walau bagaimanapun, jika kita boleh menyediakan bahan dan membuat sendiri untuk kecantikan wajah dan badan dengan bahan semulajadi dan menjadikan kita lebih cantik secara semulajadi, kenapa kita memilih untuk menggunakan produk sintetik?

Apa lagi, semua bahan-bahan semulajadi  sentiasa ada di dapur kita. Jika sebelum ini kita spend beribu ringgit untuk kecantikan wajah, apa kata malam ni cuba pula dari bahan-bahan semulajadi yang ada kat dapur uols tu. 😊

Makan Makanan Secara Rutin yang Boleh Membuat Kulit Cantik

13 Jenis Makanan Untuk Kulit Cantik

Mengikut diet yang betul digabungkan dengan mengamalkan rutin penjagaan kulit yang baik & menerapkan penyelesaian kecantikan semulajadi adalah kaedah terbaik untuk mendapatkan kulit yang cantik pada muka dan badan secara semula jadi dan cepat di rumah.

Dibawah ini senarai makanan dan bahan yang anda boleh gunakan untuk dapatkan kulit yang cantik seperti anda inginkan.

1. Bijirin

parsley, cara cantik semulajadi, sayur cantikkan kulit, way to get beautiful skin
Continue Reading

Youth Skin Care Shaklee - Skin care Awet Muda

Assalamualaikum wbt,

Malam tadi ada sharing dari group kami, master yang berpeluang mencuba skincare baru dari shaklee iaitu Youth Skincare Shaklee. Produk skin care terbaru shaklee ini dijangka masuk ke Malaysia pada March 2018. Ready ye kawan-kawan.

Info youth skincare shaklee, youth skincare shaklee, set penjagaan, wajah paling selamat,  skin care products, skincare selamat

Teruja wawa bila dengar geng-geng master dah mencuba. Ya Allah, dah lama wawa tunggu tau. Shaklee masih belum announce lagi bila akan di launch di Malaysia.

Nak tengok tak skincare paling cool dan tested serta skincare paling pantas memberi kesan. Dalam masa sebulan dah berkesan.

Youth skincare shaklee kali ini didatangkan juga bersama dengan baby cream, skincare yang memang dah lama wawa nantikan. Seronok juga kalau ada lipstic shaklee, for sure wawa memang tak pakai yang lain dah. hihi
Continue Reading

Ingatlah Apa Tujuan Kita Hidup Di Dunia

Assalamualaikum wbt,


Selamat pagi uols, semoga hari ini lebih baik dari semalam. Jom perbanyakkan memuji Allah swt.

Hidup kita ini bertujuan, menjadi khalifah Allah yang menyebarkan risalah Nabi Muhammad saw. 

Amar Maaruf Nahi Mungkar.

Jom perbanyakkan selawat sahabat.

Allahummasollia'la sayyidina muhammad.

Continue Reading

Friday, 20 October 2017

Hargai Tulang Anda dengan Nutrien Pembina-Tulang

Assalamualaikum wbt,

Ostematrix Shaklee adalah kalsium yang isinya paling seimbang bagi memastikan kadar penyerapan 99%.

Formula yang unik dibuat daripada mineral semulajadi seperti natural limestone (batu kapur) dan garam mineral dari Laut Mati.

Kelebihan ostematrix ialah ianya sesuai untuk orang yang mengalami alahan product tenusu yang ada laktosa kerana sumber kalsium yang banyak ialah daripada product tenusu seperti susu.

Ostematrix mengandungi kalsium, magnesium, vitamin D, zink, kuprum, manganes dan boron. Nutrien-nutrien ini perlu diambil bersama-sama supaya penyerapan oleh tubuh badan lebih optimum.

Ramai yang beranggapan bahawa bila makan kalsium boleh menyebabkan sakit buah pinggang dan juga batu karang. 

Tulang merupakan sistem sokongan tubuh anda, kerana itulah amat penting untuk anda memastikan ia kekal kuat dan sihat. Tubuh anda membina tulang baharu dengan pantas, tetapi apabila umur anda meningkat, kehilangan tulang adalah lebih banyak berbanding tulang yang dibina. Hakikat inilah menjadikannya penting untuk anda membekalkan tulang anda dengan nutrien pembina-tulang yang berkualiti.*

Tulang yang kuat untuk tubuh yang kuat. Bina dan pastikan tulang anda kuat dengan nutrien pembinatulang untuk memastikan ia kekal sihat sepanjang masa.
Continue Reading

Testimoni ESP - Tiada Lagi Sakit Gastrik

Assalamualaikum wbt,

Siapa sangka gadis kurus lampai tiada gastrik. Sakit gastrik yang seringkali datang ketika lapar sejak zaman dari belajar lagi. Siapa yang ada masalah sakit Gastrik, wajib baca ni.


Hilang Gastrik dengan ESP, ESP Hilang Gastrik, Penyakit Gastrik, Testimoni gastrik shaklee, gastrik, tanda-tanda gastrik,


Wawa kini dah tak perlu makan ubat Gastrik yang rasa macam ubat gigi lagi.
.

"Saya dulu ada pengalaman Gastrik teruk sampai pengsan. Ni waktu zaman belajar 2010/2011.
Continue Reading

Takut Ambil Supplemen Kalsium?

Assalamualaikum wbt,

TAKUT AMIK SUPPLEMENT KALSIUM😎

tulang rapuh, sakit tulang rapuh, osteoporosis, Pengedar shaklee johor, p[engedar ostematrix johor, pengedar ostematrix shaklee


1. Betul ke supplement kalsium yang tak larut sangkut di buah pinggang?

2. Kenapa mesti amik supplement kalsium yang  berkualiti?

3. Macamana nak pilih supplement kalsium yang berkualiti dan selamat?
Continue Reading

Apa Nak Buat Hari Jumaat

Assalamualaikum wbt,

ALhamdulillah, syukur ke hadrat ilahi dengan limpah rahmat-Nya kita berpeluang lagi bertemu dengan hari yang mulia ini iaitu hari jumaat yang penuh barokah. Dalam islam kita dianjurkan untuk memperbanyakkan amal kebaikan kerana hari jumaat adalah hari mulia. Bukan sebab hari lain tak perlu beribadah tapi, hari jumaat banyakkkk pahala yang kita boleh dapat. Antaranya,

Selawat Keatas Nabi Muhammad saw, selawat nabi, selawat, selawat hari jumaat
Continue Reading

Thursday, 19 October 2017

10 Soalan Tentang ESP Shaklee

Assalamualaikum wbt,


Soalan lazim berkenaan ESP.
=======================

1) 
Q :Anda perasan tak kat label esp tu ada ditulis NON GMO. Apa itu NON GMO???
A : non genetically modified organism
- So ianya ditanam secara semulajadi tanpa diubah genetiknya.....sebagai contoh gmo adalah mcm tembikai....korang pasti penah makan tembikai yg tiada biji bukan?
- Pada asalnya tembikai ada biji..ianya telah diubahsuai supaya tiada biji.
Continue Reading

Testimoni - Kesan Selepas Makan Ostematrix

Assalamualaikum wbt,

Berlumba-lumba penggemar kalsium shaklee iaitu Ostematrix berkongsi pengalaman selepas mengamalkan supplemen kalsium ini. Ini antara yang wawa screenshot dari comment group facebook kami.

Dari ramai yang mengadu mereka sering sembelit ketika berpantang sehingga menyebabkan buasir, wawa terfikir kenapa mereka belum mencuba ostematrix. Disaat ramai wanita dan lelaki diluar sana, sering memarahi anak-anak kerana keletihan, buat wawa rasa macam nak bagitau saja kat ibu ayah tersebut. Mai cuba ostematrix ini, bantu selesaikan masalah keletihan kamu.

Bukan wawa over claim naa, mereka-mereka sudah mencuba, sehinggakan sayang mahu berpisah. Ada yang kata, saya tak mahu bergantung pada supplemen, nanti sampai tua kena makan.

Ok, sedikit pencerahan buat kalian. Sifir mudah, kenapa kalian makan nasi? Apakah tujuan makan nasi, makan lauk pauk, makan buah-buahan, sayur-sayuran? Apa tujuan sebenarnya?

Tujuannya adalah untuk membekalkan nutrisi dan vitamin kepada badan sehari-hari. Namun, pemakanan hari ini tidak mampu memberikan nutrisi yang cukup untuk tubuh badan. Jadi, supplemen adalah sebagai makanan tambahan bagi melengkapkan nutrisi badan kita setiap hari.

Oleh itu, patutkah kita berhenti makan supplemen? Sure, as long as your daily meal can fulfill your nutrition. Faham kan.

Jom kita layan testimoni depa semua ni. Seronok wawa baca.

TESTIMONI 1 : Tiada lagi kejang kaki 
walau travel saban minggu
Kaki Kejang, Elak Kaki Kejang, Cara Hilangkan Kejang Kaki, Cara Hilang Cramp
Continue Reading

Wednesday, 18 October 2017

Testimoni - Kesan Ostematrix Pada Master Nadiah

Assalamualaikum wbt,

Ramai sudah yang merasai kesan pengambilan ostematrix pada diri mereka. Begitu juga dengan wawa, dah banyak hari ostematrix terputus bekalan. Hari ni dah borong siap-siap, untuk diri sendiri 3 botol. Hehe

Wawa cuma nak share pengalaman dan kesan yang Master Nadiah lalui bersama dengan Ostematrix. Jomm layannn.😄

Continue Reading

Kaki Kejang Ketika Hamil - Ostematrix Selesaikan

Assalamualaikum wbt,

Pagi tadi wawa sharing tentang masalah tulang rapuh atau Osteoporosis. Ia berlaku disebabkan beberapa faktor, namun paling memberi kesan adalah faktor kekurangan kalsium dan magnesium dalam tulang. Kemampatan tulang semakin berkurang apabila seseorang meningkat usia. Jadi, solusinya adalah anda perlu ambil kalsium setiap hari untuk melindungi tulang anda.

Selain masalah tulang rapuh, kekurangan kalsium juga boleh menyebabkan seaeorang mengalami kekejangan kaki. Namun, kebiasaannya masalah kejang kaki ini sering kali dialami oleh ibu hamil.

Gambar kredit : Syahidadhukri.com
Continue Reading

Apa Itu Osteoporosis

Assalamualaikum wbt,

Ap yang terlintas difikiran anda bila kita dengar perkataan Osteoporosis? Adakah ostematrix atau tulang reput?

Osteoporosis adalah penyakit tulang yang mempunyai sifat-sifat khas berupa massa tulang yang rendah, disertai mikro arsitektur tulang dan penurunan kualiti jaringan tulang yang dapat akhirnya menimbulkan kerapuhan tulang.

Osteoporosis ialah keadaan dimana tulang kita tidak mampat akibat kekurangan kalsium. Kalsium yang disimpan didalam tulang tidak cukup sehingga mengakibatkan tulang kita lebih banyak rongga daripada jisim seterusnya mudah rapuh.


Penyakit Tulang Rapuh, Osteoporosis, Kalsium Penting Untuk Tulang, Elak Tulang rapuh, Pengedar Ostematrix Shaklee, Shaklee Malaysia, Pengedar Vivix Shaklee, Pengedar vivix johor
Continue Reading

Tuesday, 17 October 2017

Header Baru Tanda Semangat Baru

Assalamualaikum wbt,

Header baru tanda semangat baru. Sememangnya wawa bukanlah orang yang berseni lagi kreatif. Sekadar buat poster sendiri dengan application yang ada dan digabung dengan gambar dari google, terhasillah header simple ini.

Apa comment uols?

Ok tak? Comment sikit. 
Continue Reading

Allah Maha Pemberi Rezeki

Assalamualaikum wbt,

Sebagai manusia biasa, kadang kala hati kita tertanya-tanya. Kenapa rezeki orang ini banyak, kenapa rezeki hanya ini. Betulkan?

Ya betul, kerana kita manusia biasa yang lemah dengan godaan syaitan. Tanpa pernah lelah, terus membisikkan keraguan dihati dengan rezeki Allah swt.

Namun, jika kita kuat iman dan yakin Allah menentukan paling baik jalanan hidup dan rezeki kita. Kita takkan pertikaikan lagi.

Macam mana nak dapatkan keyakinan ini? Perlu belajar, perlu cari ilmu dan banyakkan istighfar. Semoga Allah memberi jalan pada kita.

BACA SINI MACAM MAMA NAK BENTUK HATI YANG BERGANTUNG PADA ALLAH.


Jika kita rasa sukar untuk menjual produk kita, jangan mengeluh. Bersihkan hati, betulkan niat. Doa sungguh-sungguh, minta Allah bantu.

Lihat contoh dibawah ini,


#FTR
#FormulaTarikRezeki

Continue Reading

Testimoni Hilang Panau - Set Panau Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Alhamdulillah, ini antara salah sorang customer kami yang berkongsi selepas menggunakan set panau shaklee. Kini telah hilang sepenuhnya. 

Apa yang ada dalam set panau, boleh klik di SINI naa.

Continue Reading

SET PANAU SHAKLEE

Asslamualaikum wbt,

Apa yang terlintas difikiran uols bila berbicara tentang panau? Bagi wawa, ia suatu yang tak tahu nak selesaikan sebab nak kata gatal tak gatal, nak sapu ubat tak tahu nak sapu ubat apa, nak makan tapi tak sakit. At the end, biar je sampai dia hilang sendiri. 

Jika sedikit dan mudah hilang bolehlah kita happy -happy kan. Cuba banyak dan jenis merebak, malu juga bila orang tengok. Betul ke betul?

Ok, jom kita lihat apa yang vitamin shaklee boleh bantu? macam mana nak hilangkan panau yang tumbuh melata kat badan ni. Kita ada 4 jenis vitamin yang mana uols kena ambil kesemuanya bagi membantu percepatkan proses hilangkan panau dengan cepat dan berkesan.


KHASIAT DAN FUNGSI SET PANAU SHAKLEE

Continue Reading

Masalah Panau Pada Kulit

Assalamualaikum wbt,

2 hari berturut-turut wawa menerima customer yang mencari solusi masalah kulit berpanau. Pernah dulu sekali customer wawa ikhtiar atasi masalah panau dengan set panau shaklee. Dibawah ini wawa kongsikan artikel dari Kementerian Kesihatan Malaysia mengenai masalah ini. Jemput baca ye, semoga bermanfaat.


APA ITU PANAU

Apakah penyakit panau?
Panau adalah jangkitan yang kerap berlaku pada lapisan luaran kulit disebabkan oleh kulat jenis Malassezia. Kulat ini biasanya ditemui pada bahagian kulit di mana terdapat banyak penghasilan sebum (minyak) seperti bahagian dada, belakang badan, muka dan kulit kepala. Kulat jenis Malassezia furfur ini adalah sebahagian daripada flora kulit yang normal dan menyebabkan jangkitan dalam keadaan-keadaan yang tertentu.
Bagaimanakah rupa penyakit panau?
Bahagian-bahagian badan yang biasa dijangkiti panau selalunya kaya dengan sebum seperti bahagian dada, belakang badan, lengan dan leher. Pesakit-pesakit mempunyai tompok-tompok pucat (putih, merah jambu) atau gelap (perang, hitam) dengan permukaan yang berdebu halus. Tompok-tompok ini berbentuk bulat atau bujur dan kadang-kala bercantum menyebabkan permukaan yang terlibat lebih  luas. Sesetengah pesakit berasa gatal pada bahagian yang terlibat.
Gambar-gambar berikut menunjukkan kepelbagaian warna pada tompok-tompok panau.
Continue Reading

Monday, 16 October 2017

PROMOSI SPECIAL WORLD OSTEOPOROSIS DAY- OSTEMATRIX

Assalamualaikum wbt,

Hanya 3 hari yang ISTIMEWA, shaklee tawarkan kepada anda sempena sambutan Hari Osteoporosis Sedunia.

PROMOSI MENARIK HANYA 3 HARI OSTEMATRIX
Continue Reading

Alhamdulillah, Menang Contest Blog by Maestro

Assalamualaikum wbt,

Yeaaaaayyyyyy,Menang Hadiah Vitamin E!😍😍😍❤️



Siapa sangka, rajin update entry diblog boleh menang vitamin E. Best kan, free2 je dapat.

Macam tau2 je vitamin e wawa dah nak habis. Hihi
Continue Reading