Wednesday, 28 February 2018

Resepi Masak Sambal Bilis Kering Mudah Dan Cepat

Assalamualaikum wbt,

Malam tadi kak wawa gigih masak sambal kering yang kak wawa ambil resepi dari facebook. Lupa facebook mana sebab wawa screenshort gambar je. Kiki

Dah lama nak tapi tak terbuat. Malam tadi, kak wawa gigihkan jua hati untuk laksanakan acara memasak sambal bilis kering.

Mudah sangat buat sambal bilis kering ni, cuma perlukan kerajinan sahaja.

Bahan-Bahan Utama Resepi Masak Sambal Bilis Kering

  • 60-70gram cili kering dipotong *
  • 10 biji bawang sederhana besar dihiris nipis *
  • 7 biji bawang putih dihiris nipis *
  • 3 inci belacan *
  • 1 sudu besar gula
  • 1 sudu kecil garam


Cara-Cara Memasak Resepi Masak Sambal Bilis Kering

  • Goreng sehingga garing setiap bahan-bahan bertanda (*), biarkan sejuk seketika dan blend kesemua bahan-bahan tersebut sehingga lumat.
  • Boleh follow gambar di bawah ye..")

Sambal Ikan Bilis Garing. Sedap, Pedas Dan Tahan Lama Sambal Ikan Bilis Kering SAMBAL GORENG TAHAN LAMA  Resepi Sambal Ikan Bilis Kering Rangup Bersama Tempe Sambal Ikan Bilis Kering Sambal Bilis Kering Pedas Dan Garing Betul-Betul Padu resepi sambal ikan bilis sedap  resepi sambal garing che nor  sambal ikan bilis tumbuk  resepi ikan bilis goreng cili api  sambal ikan bilis kering tahan lama  sambal ikan bilis kentang  resepi sambal goreng  resepi ikan bilis goreng berlada
Bawang putih dihiris nipis
Continue Reading

Tuesday, 27 February 2018

Vivix Shaklee Boleh Membunuh? 

Assalamualaikum wbt,

Jangan terkejut, gimik sebenarnya. Hihi

Ya betul, Vivix boleh membunuh ketakutan suami kak wawa. Baca kisah dibawah ini ye.😊

Teringat kisah semalam,

Testimoni, Testimoni Vivix, Vivix shaklee, Pengedar Shaklee Johor, Pengedar Vivix Johor, Pengedar Vivix Shaklee, vivix shaklee reviews shaklee vivix side effects vivix shaklee harga 2016 vivix shaklee price vivix shaklee testimonials vivix shaklee cancer vivix shaklee ingredients shaklee vivix malaysia shaklee vivix side effects vivix shaklee cara makan vivix untuk sakit buah pinggang ubat buah pinggang paling mujarab makanan untuk pesakit buah pinggang cara mencegah sakit buah pinggang buah pinggang rosak penawar sakit pinggang daun sup cuci buah pinggang tanda sakit buah pinggang tahap 4 ubat sakit pinggang yang mujarab does shaklee vivix work vivix shaklee cara makan shaklee vivix cancer shaklee vivix ingredients shaklee vivix benefits shaklee vivix review shaklee vivix price shaklee vivix testimonials Images for shaklee vivix cancer shaklee cancer testimonials shaklee cancer treatment nutriferon and cancer nutriferon negative side effects shaklee nutriferon side effects does shaklee vivix work shaklee vivix side effects shaklee vivix testimonials

Seleps drama ayam, sambung drama vivix pulak. Sejak cuti hari tu, suami kak wawa batuk kering.

Yang batuk slow tapi sentiasa. Semalam pula, katanya pening kepala. Time makan kak wawa dah bagi hint, nanti minum vivix ye. Slow je sebutnya, takut juga dia tolak mentah2. Biasa kak wawa campur dengan air.

Pelik, bila suami jawab. Emm, vivix? Dia diam je.

Ok, ada can nak bagi minum ni. Hihi

Lepas siap makan, masuk kereta terus kak wawa keluarkan botol vivix.😄

Suami kata kejap laa, kenyang lagi. 

Kak wawa tetap buka tudung botol vivix, suami nak gerakkan kereta kak wawa cakap nanti tumpah ni.

Terus tuang dalam sudu plastik putih. Dan sua kat suami.

Tahu tak suami kak wawa cakap apa? Sambil mengomel2. 😄

Sayang ni nak bunuh abang kerrr????

Hahaha. Lagi berdekah-dekah kak wawa ketawa.

Abang, ni untuk hilangkan pening tau, untuk hilangkan batuk, untuk kulit comel tau.

Ni bukan macam fear factor tu. Dia ambil hati katak, hati tikus, hati lembu & blend pastu suruh minum.
Abang nak minum yang tu?
Tak nak! Laju suami kak wawa jawab.

Ni buah anggur tau tak? Buah anggur! Tak pernah makan buah anggur ke? Hahaha😄😄

Terus dia diam dan minum sampai habis. Emm, macam gaya sedap je. Tapi ego leww teww nak bagitau. Kiki

Orang kata minum vivix direct macam ni boleh pahitkan mulut bila hisap rokok. Tak tau laa jadi ke tak ni. 

Sebab, semalam suami order air tea limau panas. Ada laa biji limau sekali. Boleh dia makan, gigit2 dan telan.

Kak wawa kata laa, tak pahit ke bang?

Tau dia jawab apa? 

Ehhh, inilah bagus semulajadi. Untuk kesihatan juga ni, darah tinggi, kencing manis.

Macam2 lagi die sebut. Hahahaha

Suami oh suami! 👊🏻👊🏻👊🏻

Harap2 dia tak baca laa ni.
Continue Reading

Info Kesihatan - Anda Patut Lebih Takut Makanan Anda Makan Hari Ini

Assalamualaikum wbt,

Tadi sempat sharing dengan makcik kita tentang supplemen & makanan harian & ubatan.

Ramai yang salah sangka dengan shaklee sebab tak tahu. Takut bagi kesan pada buah pinggang katanya. Takut kesan itu , kesan ini.

Ye betul, makan supplemen shaklee memang bagi kesan pada tubuh. BERKESAN kesihatan bertambah baik, kulit makin cantik, dari blood pressure tinggi turun jadi normal, dari bp rendah jadi normal, dari strok tak leh jalan sampai boleh berjalan.


Saya kurang minum air, takut berat buah pinggang.

Meh kak wawa bagitau, uols makan ayam hari ni, kfc hari ini, air gas, sayuran hari ini, buah-buahan hari ini, kicap, sos cili, sos tomato, msg, mcd, pizza, roti tepung putih, gula uols patut lebih takut tau. Makanan2 uols makan harian inilah penyumbang terbesar kepada kerosakan kesihatan uols.

Yang jadi kanser, yang jadi sakit jantung, yang jadi kolesterol, yang jadi strok. Semuanya bermula dengan pemakanan harian yang uols makan diatas.

Produk shaklee terbukti selamat, berkesan dan halal. Produk yang dah lama berada di pasaran.

Info Kesihatan - Anda Patut Lebih Takut Makanan Anda Makan Hari Ini pemakanan hari ini cara makan sihat makanan hari ini bahaya untuk kesihatan sihat dengan suppelemen makanan tidak seimbang  promosi collagen dan vitamin c shaklee 2018, promosi 10% diskaun shaklee 2018, Collagen powder shaklee, collagen promosi, promosi kolagen, harga collagen shaklee, harga collagen shaklee murah, promosi jatuh harga collagen shaklee, set cantik dalaman shaklee, vitamin c shaklee, vitmain c  youth skincare shaklee, youth skincare, Set Penjagaan Wajah Awet Muda Shaklee, Set Penjagaan Wajah Shaklee, Youth Look Younger Longer, Youth Skincare Shaklee, Pengedar Shaklee Johor, Pengedar Vivix Johor, Pengedar Vivix Shaklee, Bulan March Skin Care Terbaru Di Lancarkan, Pengedar Shaklee pengerang, pengedar shaklee set skin care shaklee, Set Skincare terbaik, skin care semulajadi, skincare shaklee untuk kulit berminyak skincare shaklee untuk kulit kering skin care shaklee untuk jerawat testimoni skin care shaklee skin care shaklee untuk jeragat harga skincare shaklee   Testimoni, Testimoni Vivix, Vivix shaklee, Pengedar Shaklee Johor, Pengedar Vivix Johor, Pengedar Vivix Shaklee, vivix shaklee reviews shaklee vivix side effects vivix shaklee harga 2016 vivix shaklee price vivix shaklee testimonials vivix shaklee cancer vivix shaklee ingredients shaklee vivix malaysia shaklee vivix side effects vivix shaklee cara makan vivix untuk sakit buah pinggang ubat buah pinggang paling mujarab makanan untuk pesakit buah pinggang cara mencegah sakit buah pinggang buah pinggang rosak penawar sakit pinggang daun sup cuci buah pinggang tanda sakit buah pinggang tahap 4 ubat sakit pinggang yang mujarab does shaklee vivix work vivix shaklee cara makan shaklee vivix cancer shaklee vivix ingredients shaklee vivix benefits shaklee vivix review shaklee vivix price shaklee vivix testimonials Images for shaklee vivix cancer shaklee cancer testimonials shaklee cancer treatment nutriferon and cancer nutriferon negative side effects shaklee nutriferon side effects does shaklee vivix work shaklee vivix side effects shaklee vivix testimonials vitalea for children  Makanan Kesihatan Shaklee Untuk Kanak-Kanak, Multivitamin Kana-kanak, Product, Produk, Produk Label, Vita-Lea For Children, Vita-Lea For Kids, Pengedar shaklee johor, pengedar vivix johor pengedar shaklee pengerang pengedar vivix shaklee Testimoni, Testimoni Vivix, Vivix shaklee, Pengedar Shaklee Johor, Pengedar Vivix Johor, Pengedar Vivix Shaklee, vivix shaklee reviews shaklee vivix side effects vivix shaklee harga 2016 vivix shaklee price vivix shaklee testimonials vivix shaklee cancer vivix shaklee ingredients shaklee vivix malaysia shaklee vivix side effects vivix shaklee cara makan vivix untuk sakit buah pinggang ubat buah pinggang paling mujarab makanan untuk pesakit buah pinggang cara mencegah sakit buah pinggang buah pinggang rosak penawar sakit pinggang daun sup cuci buah pinggang tanda sakit buah pinggang tahap 4 ubat sakit pinggang yang mujarab does shaklee vivix work vivix shaklee cara makan shaklee vivix cancer shaklee vivix ingredients shaklee vivix benefits shaklee vivix review shaklee vivix price shaklee vivix testimonials Images for shaklee vivix cancer shaklee cancer testimonials shaklee cancer treatment nutriferon and cancer nutriferon negative side effects shaklee nutriferon side effects does shaklee vivix work shaklee vivix side effects shaklee vivix testimonials vitalea for children
Continue Reading

Monday, 26 February 2018

Sunday, 25 February 2018

Review : Activity Indoor Virtual Space Ship Pertama di Ipoh

Assalamualaikum wbt,

Hai semua orang Ipoh, anda berpeluang menikmati pengalaman seperti berada diangkasa lepas. 
Port nak main indoor virtual space ship pertama di Ipoh. Korang boleh merasai pengalaman seolah-olah berada di angkasa lepas dan bermain permainan realiti.

Bakal dibuka bermula Mei ini, hanya di Space Park Angsana Ipoh Mall. Memang canggih manggihlah sebab anda dan keluarga bakal menerokai angkasa lepas secara berjemaah, merasai ‘live experience’ angkasawan di stesen angkasa antarabangasa, sebijik macam yg Dr Sheik Muzafar experience dulu. 

Untuk memenangi 10 TIKET secara FREE, sila layari syarat dan terma menerusi page
FB: Angsana Ipoh Mall official

Promo oleh page: Seladang PERAK

Continue Reading

Inspirasi - Kak Eha Insan Biasa Tapi Income Luar Biasa

Assalamualaikum wbt,

Menjana income bersama shaklee satu pengalaman yang semua orang boleh lalui. Bila orang tanya, berapa income u dalam shaklee. Kami diajar untuk tidak dedahkan kerana bukan income yang kami cuba nak sampaikan tapi kepuasan yang kita boleh dapat selepas mempunyai income luar biasa besar dan hebat.

Ehhh, jual vitamin pun boleh jadi jutawan? Of course, semestinya. 

Kak Eha Insan Biasa Tapi Income Luar Biasa

kisah inspirasi, inspirasi, inspiried, aktiviti bisnes, bisnes shaklee, love story, shaklee story

Balik dari kelas di Shaklee Branch JB semalam, kak wawa tunjuk kat suami.

Abang, nak tengok tak gambar sayang ambil dengan Master-Master?

Dia anggukkan je, layan laa bini dia yang tengah excited ni kan.

Lepas tu, kak wawa pun tunjuk gambar dengan kak eha.

Abang, ni kak eha bekas cikgu yang ada anak 5 ke 6 orang. Abang nak tau dak income kak eha berapa?

Suami kak wawa tanya lagi. Emmmmmmm, berapa?

Ni income kak eha rmxx xxx.xx dan income ni lebih kurang 20-30 ringgit lagi nak capai rmxxx xxx.xx SEBULAN! Bukan setahun bang.

Terus suami kak wawa terbeliak biji mata.😄😄


Katanya, ni ke? Macam ni ke? Biasa je tengok orangnya. Tak macam jutawan pun. 

Ye bang, kak eha hanya buat melalui telefon je. Tak ada office. 


Inilah specialnya bisnes shaklee, we never expose total income dan orang tak tahu pun berapa income kita kalau kita tak cakap. 

Sebab bukan budaya dalam bisnes shaklee untuk tayang income. Uols tengok je laa master-master dalam shaklee, kita tak jangka pun income dorang macam ni. Sebab mereka sangat rendah diri.

Pada mereka, hanya inginkan kejayaan buat downline dan nak bantu anak-anak dibawahnya untuk berjaya.

Begitulah juga kak wawa. Niat kak wawa recruit agen dibawah BYG ini bukanlah semata2 untuk uols dapatkan harga membership sahaja tau.

Kak wawa tahu, ramai sangat diluar sana punyai cabaran dengan kewangan, kesihatan dan kebebasan masa bersama keluarga. Setuju?

Setiap bulan kita menunggu gaji dengan kerja hakiki yang cuma beberapa rm sahaja. Bila masuk gaji ke dalam akaun wantu pagi, waktu petang atau esoknya gaji uols dah kering.

Sampaikan nak bagi kat mak ayah pun berkira-kira. Sampaikan mak ayah minta belikan itu ini pun kita terpaksa tunggu gaji pada bulan depan.

Tak malu ke kita? Padahal mak ayah sanggup bagi apa saja dekat kita sewaktu nak besarkan kita jadi manusia.

Time study tak de duit, call mak nak rm100/rm200/rm300. Sepantas kilat mak boleh bagi. Betul dak?

Tapi bila turn kita, nak bagi rm1000 sebulan pun ketaq kaki tangan nak hulur. Kita katakan mak ayah faham gaji kita sikit, tapi tak pernah ada usaha untuk besarkan gaji atau tambah income tambahan.

Tak malu ke kat mak ayah? Kak wawa belum mampu bagi banyak kat mak, sekurang-kurangnya mak gembira dan happy bila kita mampu bagi kat mak bila-bila masa dengan amount yang kita tak pernah rasa nak berkira. Tak perlu tunggu hari gaji kerja hakiki pun, dapat bonus shaklee tengah bulan separuh kita boleh bagi kat mak. Ataupun sepenuhnya bonus kita bagi kat mak ayah. Tentu mereka happy. 😊😍

Ingin berikan kebahagian dan kegembiraan pada emak? Jom bersama kak wawa menjana income membantu mak ayah kita.

http://www.wasap.my/60199966576/

Kak Wawa
Your Business Mentor
Continue Reading

Saturday, 24 February 2018

Aktiviti Bisnes - Menuntut Ilmu SMS Di Cawangan Shaklee JB

Assalamualaikum wbt,

Hai semua, selamat pagi. Alhamdulillah, syukur ke hadrat Allah swt dengan limpah kurnia-Nya mengizinkan kita untuk bernafas. Ucaplah Alhamdulillah.

aktiviti bisnes shaklee, event shaklee, breakthrough shaklee Johor bahru, bisnes activity, Cara Bisnes Shaklee Sampai Berjaya, Aktiviti Business Saya Peluang Perniagaan | Shaklee Malaysia Permulaan | Peluang Perniagaan | Shaklee Malaysia pengedar shaklee aktif johor pengedar shaklee aktif pengerang pengedar vivix shaklee aktif pengedar vivix shaklee pengedar vivix pengerang

Hari ini kak wawa berjaya sampai ke Cawangan Shaklee Johor Bahru untuk menimba ilmu. Betullah, untuk melangkah ke gerbang kejayaan pasti Allah hantarkan sedikit kesukaran untuk melihat sejauh mana kesanggupan kita untuk melalui dan mengatasi cabaran itu.

Aktiviti bisnes setiap bulan iaitu Shaklee Monthly Sharing, Master yang datang akan menerangkan tentang bisnes plan, bisnes sharing, motivasi dan promosi yang berlangsung di shaklee. Alhamdulillah, kak wawa berjaya juga sampai. Dari Pengerang ambil masa lebih kurang 1 jam. 

Kak wawa sebenarnya tengah sakit kaki, terseliuh dah hampir seminggu. So far, Alhamdulillah bengkak masih ada, sakit juga masih ada. Sebab kak wawa mengurut sendiri, orang tua tak ada. Jadi, memang tak boleh bergerak dengan laju.

Kak wawa berfikir juga, macam mana nak pergi ke sini memandangkan kaki belum sihat sepenuhnya lagi. Tapi, semangat nak dengar sharing master-master hebat ni. Akhirnya sampai juga. Hik2

Alhamdulillah.

Continue Reading

Friday, 23 February 2018

Tips Kecantikan - 5 Cara Untuk Kelihatan Cantik Dan Muda

Assalamualaikum wbt,

Tips kecantikan untuk kelihatan cantik dan muda sepanjang masa memerlukan komitmen yang tinggi dari diri sendiri. Ini kerana untuk kelihatan cantik dan muda bukan hanya dilafaz dibibit sahaja. Malahan memerlukan tindakan dan konsistensi setiap individu yang ingin mendapatkan wajah yang cantik dan muda.

Di bawah ini kak wawa kongsikan 5 tips untuk kelihatan cantik dan muda dari dalam dan luar. 
Apa yang perlu anda lakukan adalah :

Tips Kecantikan Untuk Kelihatan Cantik Dan Muda

1. Banyakkan minum air putih iaitu sekurang-kurangnya 2-3 liter sehari. Pengambilan air yang cukup dapat membantu mengelakkan kulit wajah kelihatan kering dan kusam.

Tips Kecantikan - 5 Cara Untuk Kelihatan Cantik Dan Muda Tips Penjagaan Kulit Wajah. Bebas Jerawat, Jeragat Dan Cela menjaga kecantikan dalam islam  info kecantikan kulit wajah  kecantikan wajah dan tubuh  tips kesehatan dan kecantikan terbaru  tips kecantikan alami  tips perawatan tubuh wanita  tips kecantikan kulit  tips kecantikan wajah tradisional  10 Tips Penjagaan Wajah Dengan Betul, Tips Penjagaan Kulit Wajah. Bebas Jerawat, Jeragat Dan Cela, 10 Cara Jaga Muka Dengan Betul. Tips & Petua Mudah 10 Cara Jaga Kecantikan Kulit Tips Penjagaan Muka Yang Betul dan Berkesan Langkah Betul Penjagaan Kulit Wajah Yang Buat Kulit Segar Cara Orang Korea dan Jepun Menjaga Kulit 10 Rahsia Menarik Penjagaan Kulit Muka & Badan Cara Orang Korea cara mencuci muka dengan betul  cara menjaga muka dengan baik  cara menjaga kulit muka daripada jerawat  cara menjaga kulit muka lelaki  cara orang korea jaga kulit muka  cara melicinkan kulit muka dengan cepat  petua kecantikan muka  petua kecantikan tradisional pengedar shaklee johor pengedar shaklee pengerang set kecantikan shaklee set skincare shaklee pengedar vivix shaklee pengedar vivix pengerang
Continue Reading

ESP Shaklee Minuman Tenaga Pagi Anda

Assalamualaikum wbt,

Apa sarapan anda hari ini? Adakah nasi lemak? Adakah nasi minyak? Adakah roti canai? Adakah oat? Adakah kuih muih? Adakah roti?

Apa pun makanan sarapan pagi anda, pastikan anda memilih makanan yang memberikan kesihatan yang lebih baik.

Kak wawa jenis yang suka makan dan makan banyak. Alhamdulillah, syukur Allah kurniakan badan yang slim je.

Setiap hari, pasti nak makan nasi. Samada nasi lemak ke, nasik minyak ke, nasi dagang ke, memang jenis nak nasi. Mungkin sebab diajar dari kecil, bila sarapan je mak suka masak sedap-sedap. Hihi
Akibatnya, sampai besar sarapan mesti cari nasi. Bila makan mee, bihun, roti, tak sampai jam 10 mesti lapar. Kecian juga dekat badan, sebab jarang sangat bagi dia rest, asyik bagi makan je kat usus. Hik2

Selepas bertemu dengan shaklee, alhamdulillah kak wawa dapat bantu bagi usus rehat dengan banyak. Sebab waktu pagi, kak wawa ambil esp sebagai sarapan pagi dan ia boleh bertahan sehingga tengah hari. Usus kita juga lebih ringan. 
Continue Reading

Thursday, 22 February 2018

Keagamaan - Hukum Memakai Produk Mandian Atau Kecantikan Yang Ada Alkohol

Assalamualaikum wbt,

Setiap kali membeli sesuatu produk mandian atau kecantikan, kak wawa suka melihat bahan-bahan yang terdapat di dalam sesuatu produk tersebut. Sejak menjadi pengedar shaklee, kak wawa belajar banyak perkara tentang kesihatan dalaman dan luaran termasuklah dalam hal yang berkaitan dengan produk kecantikan dan mandian.

Almaklumlah, bila kita faham dan sedar betapa pentingnya menjaga kesihatan samada dalaman mahupun luaran, ia menjadikan kita seorang yang lebih berhati-hati dalam memilih sesuatu produk. Kebanyakan produk yang ada di pasaran mempunyai kandungan alkohol samada mandian, shampoo, deodorant, kecantikan mahupun wangian.

Kak wawa pasti, anda juga begitu. Kan? Kita mestilah inginkan kesihatan keluarga berada pada tahap yang terbaik. Betul ke betul?

Ok, sebelum kak wawa melalu panjang jom kita dengarkan persoalan yang diajukan kepada Ustaz Azhar Idrus berkaitan dengan menggunakan produk mandian dan kecantikan yang ada alkohol. Bolehkah kita pakai produk yang ada alkohol ni?


Mengikut para ulama. ada 2 pendapat iaitu :

1. Tidak dimaaf

Apabila kita memakai wangian yang mengandungi alkohol, bila tiba waktu solat hendaklah kita membasuh / menyucikannya terlebih dahulu.


2. Dimaafkan

Iaitu wangian , deodorant, produk kecantikan yang mempunyai sedikit sahaja peratusan kandungan alkohol didalamnya, maka ia dimaafkan.


Jadi, terpulang kepada kita samada nak memilih yang mana. Siapa yang nak cermat ataupun pembersih, maka cucilah dahulu sebelum melakukan solat.

Seperti juga entry sebelum ini, sewajarnya kita perlu belajar dengan yang lebih pakar kerana mereka lebih arif. Adapun ia menjadi tanggungjawab kita memahami dan mempelajari ilmu fardhu ain ini.

Semoga bermanfaat.
Continue Reading

Keagamaan - Hukum Suami Minum Susu Isteri

Assalamualaikum wbt,

Pernah kak wawa mengiklankan produk shaklee untuk meriahkan susu ibu, tiba-tiba ditanya seorang hamba Allah. Bila susu ibu terlampau banyak, bagaimana kalau suami terminum susu isteri? Apa hukumnya. Kak wawa macam terkedu juga, sebab belum punyai anak dan tak pernah lalui situasi tersebut. 

TIPS PERBANYAKKAN SUSU IBU? Suami-suami jangan risau ye..")

Adakah suami telah menjadi anak susuan isteri? Apakah terbatal sebuah perkahwinan? Pasti menjadi tanya tanya buat segelintir masyarakat yang kurang memahami bab-bab ini. Kata Ustaz Azhar, inilah yang menjadi sebab kenapa anda perlu pergi belajar. hihi

Kak wawa cuba mencari jawapan kepada persoalan ini, boleh juga menjadi rujukan buat anda semua.  hik2

Kita perlu memahami dahulu apakah syarat menjadi anak susuan.

Apakah syarat seseorang bayi menjadi anak susuan?
Terdapat 2 syarat untuk membolehkan seseorang itu menjadi anak susuan yang sah menurut syarak iaitu:
1. Umur bayi belum mencapai 2 tahun. Sekiranya sudah mencapai 2 tahun tidak dikira sebagai anak susuan.
2. Kanak-kanak itu disusu kenyang sebanyak 5 kali yang berasingan. Sesuatu penyusuan itu dianggap berasingan atau tidak berdasarkan pandangan umum. Jika anak tersebut berhenti menyusu kerana kenyang, ia dianggap sebagai sekali susu. Tetapi, jika anak itu berhenti menyusu kerana bermain-main seketika dan kemudian menyusu semula atau bertukar payudara, maka ia juga dianggap sekali susu sahaja.
Dikira sebagai satu susuan adalah apabila bayi tersebut menyusu dan kemudiannya melepaskan dari susuan atas pilihannya sendiri (kerana telah kenyang) tanpa ada gangguan yang mendatang.
Terdapat khilaf dalam kalangan ulama tentang bilangan kenyang. Namun tarjih yang diberikan oleh Muzakarah Fatwa ialah hanya 4 kali kenyang.

Fahamkan dahulu, suami yang meminum susu isteri tidak jatuh hukum menjadi anak susuan. Jadi, apa hukum meminum susu isteri? Menurut Ustaz Azhar Idrus,

Hukum meminum susu isteri adalah HARUS.

MAKRUH kerana susu ibu hanya untuk anak ataupun bayi yang masih memerlukan susu ibu.


Bila berkaitan dengan hukum-hukum agama ini, sewajarnya kita merujuk kepada ustaz-ustaz ayau ustazah-ustazah yang leboh arif kerana itu lebih menajmin kefahaman kita. Selain daripada itu, rajin-rajinlah menuntut ilmu kerana ia merupakan fardhu ain buat kita sekeluarga. 

Nanti nak ajarkan pada anak-anak kita pula kan.

Semoga bermanfaat.

Continue Reading

Testimoni Youth Skincare Shaklee Orang Malaysia

Assalamualaikum wbt,

Semakin hari, semakin kak wawa jatuh cinta dengan Youth Skincare shaklee. Kenapa jadi macam ni? Semua orang seolah-olah terpukau dengan Youth skincare shaklee.

Mana tidaknya, shaklee memang mengambil masa 8 tahun untuk hasilkan produk yang super duper terbaik ni. Kak wawa baru makan shaklee 4 tahun, maknanya sebelum ni shaklee dah jalankan kajian untuk hasilkan produk yang kak wawa gerenti semua ornag suka.

Kajian telah pun terbukti keatas 100% pengguna Youth skincare bahawa mereka setuju 100% kulit mereka kelihatan muda. Kajian ini dilakukan secara sukarela oleh pengguna Youth. 2/3 dari pengguna youth memgatakan kulit mereka 10 tahun lebih muda dari usia sebenar.

Ya Allah, hebatnya Allah hadirkan idea pada saintis-saintis shaklee untuk hasilkan produk yang superb ini.

Jom kita lihat testimoni pengguna Youth Skincare shaklee di Malaysia. Apa kata mereka?
Continue Reading

Wednesday, 21 February 2018

A Lion Dance Performance

Assalamualaikum wbt,

Belum terlambat untuk kak wawa ucapkan Selamat Tahun Baru buat semua sahabat yang menyambut tahun baru cina. Shaklee juga tidak melepaskan peluang untuk merayakan dan mengadakan persembahan tarian singa sempena sambutan Tahun Baru Cina.

Kali ini shaklee mengajak seluruh warga shaklee terutamanya Business Leade dan Shaklee Indipendent Distributors untuk sama-sama meraikan dan menikmati persembahan tarian singa nanti pada 23 February 2018, bertempat di Home Office Retail Store, Level 1, Xunway Geo Tower.


Jemput ke sana!
Continue Reading

Akhirnya, Kak Wawa Ada Akaun Twitter Follow Me @Wawa_Vita

Assalamualaikum wbt,

Hai selamat pagi semua, setelah sekian lama kak wawa menarik diri dari dunia twitter. Akhirnya, hari ini kak wawa muncul dengan akaun baru iaitu @Wawa_Vita . Jangan lupa follow kak wawa naa. hik2.


Siapa yang aktif dekat twitter tu, mai follow kak wawa naa. Nanti kak wawa follow uols ramai-ramai. hihi

Siapa yang belum ada twitter akaun, uols boleh sign up di www.twitter.com
Continue Reading

Wednesday, 14 February 2018

Ceriakan Pagi Anda Dengan ESP Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Alhamdulillah, syukur kepada Allah masih panjangkan usia kita. Diberi keizinan untuk bernafas, nikmat paling besar dalam hidup. Adakah anda ingin dapatkan tenaga dengan segera? Jom beralih kepada minuman tenaga esp shaklee dengan segera..:)

Images for ESP SHAKLEE, CARA NAK BELI ESP, KEBAIKAN DAN KEBURUKAN ESP SHAKLEE, 10 SOALAN POPULAR MENGENAI ESP SHAKLEE, ESP - Soy Protein Isolate Powder | Energy | Shaklee Malaysia, 32 KELEBIHAN DAN KHASIAT ESP SHAKLEE UNTUK SEMUA, Persoalan Tentang ESP Shaklee, ESP Shaklee, Fungsi ESP shaklee, Cara Minum ESP Shaklee dengan Betul dan Berkesan, ESP Shaklee - Shaklee Soy Isolate Protein Powder, esp shaklee testimoni esp shaklee untuk kulit esp shaklee untuk kurus esp shaklee untuk ibu mengandung esp shaklee berapa gram cara minum esp shaklee keburukan esp shaklee esp shaklee harga pengedar shaklee johor, pengedar shaklee pengerang, pengedar shaklee malaysia, pengedar vivix shaklee, pengedar vivix johor, set kesihatan harian shaklee, set tenaga shaklee, vivix shaklee, esp shaklee

Kesuntukan masa di waktu pagi untuk breakfast dan kerja, kadang kala mengganggu konsentrasi dan prestasi setiap individu.

Jika tidak ambil sarapan waktu pagi, boleh memudaratkan tubuh badan kita sendiri seperti dapatnya penyakit gastrik, angin dan sebagainya. ESP shaklee minuman tenaga pilihan semua lapisan masyarakat.

Namun, kerja yang sedang menunggu juga menjadikan kita kadang-kadang terskip breakfast tanpa sengaja. Betul ke betul?

Kini, anda tidak perlu risau lagi. Dengan mengamalkan minuman tenaga ESP setiap pagi membantu melancarkan pekerjaan dan aktiviti anda seharian, seterusnya mengelakkan perut anda diserang gastrik dan masuk angin.

Best sangat ESP ni sebab ia bantu kenyang lebih lama dan membantu memberikan kulit yang sihat dan cantik.

Nak tahu apa fungsi ESP shaklee?

FUNGSI & MANFAAT ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP)

✔️ ESP mencerahkan dan menjadikan tona kulit lebih sekata
✔️ ESP menghilangkan parut jerawat degil, parut jenis berlubang serta Jeragat
✔️ ESP menjadikan kulit yang kusam tak bermaya kepada kulit yang lebih sihat serta GLOWING
✔️ ESP membantu mengecilkan pori muka dan mengurangkan masalah blackheads / whiteheads
✔️ ESP menjadikan kulit lebih tegang, anjal, gebuu serta awet muda
✔️ ESP membantu mengawal selera makan bagi mereka yang nak kurus
✔️ ESP membantu mencantikkan bentuk badan bagi mereka yang terlampau kurus
✔️ ESP memberikan rasa lebih bertenaga bagi mereka yang sering letih dan mudah mengantuk
✔️ ESP membantu menguatkan otot rahim bagi mereka yang sedang ikhtiar hamil
✔️ ESP membantu wanita hamil untuk kurang rasa letih, sakit-sakit badan, mengatasi masalah kencing manis serta dalam masa yang sama mencantikkan kulit terutama bagi mereka yang ada masalah kulit semasa hamil disebabkan hormon tidak stabil
✔️ Baby dalam perut juga mendapat khasiat bila si ibu consume ESP, inshaaAllah baby lahir kulit bersih putih cerah gebuuu
✔️ ESP bertindak sebagai milk booster bagi ibu-ibu yang menyusukan baby, inshaaAllah susu lebih banyak dan pekat.


Nak Cuba ESP shaklee? Boleh hubungi kak wawa seperti tertera dibawah.

atau

BELI online di SINI, dan Tuan/Puan hanya perlu tunggu sahaja tempahan tiba di rumah sendiri dengan selamat.


Hubungi kami untuk info/order:

Your Certified Shaklee Product Consultant:
Wan Rokiah Wan Ismail / Kakwawa (0199966576)
Direct Wassap:
COD Bandar Penawar / Desaru / Bayu Damai
Pengeposan ke seluruh Malaysia
Continue Reading

Tuesday, 13 February 2018

Testimoni Youth Skincare Shaklee Dari Orang Malaysia Terbaru

Assalamualaikum wbt,


Selepas Business Leader National Conference 2018 tempoh hari, Malaysia seakan-akan dilanda tsunami Skincare Terbaik dari shaklee iaitu Youth Skincare Shaklee.


Testimoni Youth Skincare Shaklee dari Malaysia, Testimoni Youth Skincare Shaklee dari orang malaysia,


Youth skincare ini telah dijalankan ujikaji selama 8 tahun sebelum di lancarkan di Eropah. Pada pelancaran yang pertama produk skincare ini telah kehabisan stok.


Penerimaan yang mengagumkan dan tsunami ini menular ke Malaysia, namun pada BLNC yang lalu hanya diberi kelebihan kepada leader sahaja untuk miliki Youth Skincare ini. Pelancaran perasmian untuk jualan kepada orang ramai bermula March 2018 nanti.
Continue Reading

Monday, 12 February 2018

Testimoni Youth Skincare Shaklee Dari Orang Malaysia

Assalamualaikum wbt,

Selepas Business Leader National Conference 2018 tempoh hari, Malaysia seakan-akan dilanda tsunami Skincare Terbaik dari shaklee iaitu Youth Skincare Shaklee.

Youth skincare ini telah dijalankan ujikaji selama 8 tahun sebelum di lancarkan di Eropah. Pada pelancaran yang pertama produk skincare ini telah kehabisan stok.

Penerimaan yang mengagumkan dan tsunami ini menular ke Malaysia, namun pada BLNC yang lalu hanya diberi kelebihan kepada leader sahaja untuk miliki Youth Skincare ini. Pelancaran perasmian untuk jualan kepada orang ramai bermula March 2018 nanti.

Adakah anda sedang menanti-nanti, macam mana testimoni dari Pengguna Malaysia. Betul bukan? Jangan risau, pada bulan November lepas shaklee telah menghadiahkan set Youth Skincare ini kepada beberapa orang yang berjaya menjual set Radiance paling tinggi pada October 2017.

Selepas penggunaan selama kurang daripada 30 hari, mereka ini telah berjaya mendapatkan hasil yang sangat menggembirakan.

Shaklee memilih 5 kategori untuk dijadikan testimoni pertama penggguna Youth Skincare  shaklee di Malaysia, dimana mereka terdiri daripada:
  1. Umur 20an, 30an, 40an, 50an,60an
  2. Mempunyai masalah kulit berjerawat
  3. Mempunyai masalah kulit berkedut
  4. Mempunyai masalah kulit menggerutu/ scars
  5. Mempunyai masalah kulit kusam
  6. Mempunyai masalah kulit gelap sejak azali
Jom kita lihat testimoni Youth Skincare Shaklee dari pengguna Malaysia.


Testimoni Youth Skincare Shaklee dari Malaysia, Testimoni Youth Skincare Shaklee dari orang malaysia,  youth skincare shaklee, youth skincare, Set Penjagaan Wajah Awet Muda Shaklee, Set Penjagaan Wajah Shaklee, Youth Look Younger Longer, Youth Skincare Shaklee, Pengedar Shaklee Johor, Pengedar Vivix Johor, Pengedar Vivix Shaklee, Bulan March Skin Care Terbaru Di Lancarkan, Pengedar Shaklee pengerang, pengedar shaklee set skin care shaklee, Set Skincare terbaik, skin care semulajadi, skincare shaklee untuk kulit berminyak skincare shaklee untuk kulit kering skin care shaklee untuk jerawat testimoni skin care shaklee skin care shaklee untuk jeragat harga skincare shaklee   Testimoni, Testimoni Vivix, Vivix shaklee, Pengedar Shaklee Johor, Pengedar Vivix Johor, Pengedar Vivix Shaklee, vivix shaklee reviews shaklee vivix side effects vivix shaklee harga 2016 vivix shaklee price vivix shaklee testimonials vivix shaklee cancer vivix shaklee ingredients shaklee vivix malaysia shaklee vivix side effects vivix shaklee cara makan vivix untuk sakit buah pinggang ubat buah pinggang paling mujarab makanan untuk pesakit buah pinggang cara mencegah sakit buah pinggang buah pinggang rosak penawar sakit pinggang daun sup cuci buah pinggang tanda sakit buah pinggang tahap 4 ubat sakit pinggang yang mujarab does shaklee vivix work vivix shaklee cara makan shaklee vivix cancer shaklee vivix ingredients shaklee vivix benefits shaklee vivix review shaklee vivix price shaklee vivix testimonials Images for shaklee vivix cancer shaklee cancer testimonials shaklee cancer treatment nutriferon and cancer nutriferon negative side effects shaklee nutriferon side effects does shaklee vivix work shaklee vivix side effects shaklee vivix testimonials vitalea for children  Makanan Kesihatan Shaklee Untuk Kanak-Kanak, Multivitamin Kana-kanak, Product, Produk, Produk Label, Vita-Lea For Children, Vita-Lea For Kids, Pengedar shaklee johor, pengedar vivix johor pengedar shaklee pengerang pengedar vivix shaklee Testimoni, Testimoni Vivix, Vivix shaklee, Pengedar Shaklee Johor, Pengedar Vivix Johor, Pengedar Vivix Shaklee, vivix shaklee reviews shaklee vivix side effects vivix shaklee harga 2016 vivix shaklee price vivix shaklee testimonials vivix shaklee cancer vivix shaklee ingredients shaklee vivix malaysia shaklee vivix side effects vivix shaklee cara makan vivix untuk sakit buah pinggang ubat buah pinggang paling mujarab makanan untuk pesakit buah pinggang cara mencegah sakit buah pinggang buah pinggang rosak penawar sakit pinggang daun sup cuci buah pinggang tanda sakit buah pinggang tahap 4 ubat sakit pinggang yang mujarab does shaklee vivix work vivix shaklee cara makan shaklee vivix cancer shaklee vivix ingredients shaklee vivix benefits shaklee vivix review shaklee vivix price shaklee vivix testimonials Images for shaklee vivix cancer shaklee cancer testimonials shaklee cancer treatment nutriferon and cancer nutriferon negative side effects shaklee nutriferon side effects does shaklee vivix work shaklee vivix side effects shaklee vivix testimonials vitalea for children
Continue Reading

Tengok Gambar Abby Abadi Dan Anak-Anaknya, Wawa Yang Sebak

Asssalamualaikum wbt,

Pagi ini ternampak post di facebook tentang bekas pelakon Abby Abadi yang menghantar anaknya Danish Hakim meneruskan pengajian hafazannya di Turki. Serius wawa jadi sebak bila tengok kisah ibu dan anak, bukan sebab sedih. Entahlah, wawa pun tak pasti perasaan apakah ini. haha

Jom kita lihat screenshot di Instagram Abby Abadi.

 Sayu je hati bila tengok gambar-gambar ni.

abby abai hantar anak ke turki
Kucupan kasih sayang Abby Abadi terhadap anaknya Danish Hakim
Continue Reading

Saturday, 10 February 2018

Videp : Cara Nak Pakai Skincare Youth

Assalamualaikum wbt,

Ada yang  dah beli Youth skincare  shaklee? Nak tahu macam mana cara nak pakai skincare youth ini? Boleh lihat Video ini ya. Anda sedang tercari-cari macam mana cara terbaik untuk mencuba set skincare youth shaklee?

Di bawah ini Kak Wawa kongsikan cara nak pakai skincare youth shaklee. Youth skincare adalah produk penjagaan wajah baru yang dihasilkan oleh shaklee dimana mengambil 8 tahun proses Research and Development.

Oleh itu, bagi yang baru mencuba set youth skincare ini perlu mematuhi cara pemakaian yang betul bagi mendapatkan hasil yang terbaik.

Bagi pertama kali memakai set youth skincare ini, anda perlu mencuba set basic atau starter kit seperti dibawah ini. DIikuti minggu seterusnya ditambah dengan serum dan radiance. Proses ini bertujuan bagi menyesuaikan wajah dengna produk yang baru. Seterusnya, pada minggu-mingu berikutnya anda boleh memakai semua complete set youth skincare.

Peringatan : Radiance C & E digalakkan penggunaan setiap hari bagi umur 40 tahun keatas. Manakala umur 30 an 1-2 kali sahaja seminggu.

1st week:

•cleanser
•toner
•suncblock
•krim malam

C&e tu once a week.

Cara pakai serum :

1st week : sekali seminggu
2nd week: 2 kali seminggu
3rd week : 3 kali seminggu


Set Penjagaan Kulit Youth ini akan dilancarkan pada bulan March 2018, bagi yang berminat boleh mula kumpul duit dari sekarang. 
Hubungi kami untuk info/order:

Your Certified Shaklee Product Consultant:
Wan Rokiah Wan Ismail / Kakwawa (0199966576)
Direct Wassap:
COD Bandar Penawar / Desaru / Bayu Damai

Pengeposan ke seluruh Malaysia
Continue Reading

5 Sebab Kenapa Anda Perlu Ambil Collagen

Assalamualaikum wbt,

Pernahkah anda bertanya kepada diri sendiri, adakah perlu aku makan supplemen? Jawapannya pasti tidak bukan? Tahukah anda, collagen sangat diperlukan oleh tubuh badan kita kerana ia bukan sahaja keperluan untuk kulit, malah keseluruhan tubuh kita juga perlukan kolagen.

Sekali lagi Kak wawa bertanya dengan anda, Perlukah anda mengambil collagen? Ya, sanagt perlu! di bawah ini kak wawa kongsikan 5 Sebab Kenapa Anda Perlu Ambil Collagen.

Kolagen terkenal dengan manfaat positifnya terhadap kesihatan, terutamanya kulit. Ketahui mengapa kita perlu mengekalkan tahap kolagen yang optimum dalam badan kita dan mengapa kita perlu bermula hari ini!

5 Sebab Kenapa Anda Perlu Ambil Collagen

promosi collagen dan vitamin c shaklee 2018, promosi 10% diskaun shaklee 2018, Collagen powder shaklee, collagen promosi, promosi kolagen, harga collagen shaklee, harga collagen shaklee murah, promosi jatuh harga collagen shaklee, set cantik dalaman shaklee, vitamin c shaklee, vitmain c  youth skincare shaklee, youth skincare, Set Penjagaan Wajah Awet Muda Shaklee, Set Penjagaan Wajah Shaklee, Youth Look Younger Longer, Youth Skincare Shaklee, Pengedar Shaklee Johor, Pengedar Vivix Johor, Pengedar Vivix Shaklee, Bulan March Skin Care Terbaru Di Lancarkan, Pengedar Shaklee pengerang, pengedar shaklee set skin care shaklee, Set Skincare terbaik, skin care semulajadi, skincare shaklee untuk kulit berminyak skincare shaklee untuk kulit kering skin care shaklee untuk jerawat testimoni skin care shaklee skin care shaklee untuk jeragat harga skincare shaklee   Testimoni, Testimoni Vivix, Vivix shaklee, Pengedar Shaklee Johor, Pengedar Vivix Johor, Pengedar Vivix Shaklee, vivix shaklee reviews shaklee vivix side effects vivix shaklee harga 2016 vivix shaklee price vivix shaklee testimonials vivix shaklee cancer vivix shaklee ingredients shaklee vivix malaysia shaklee vivix side effects vivix shaklee cara makan vivix untuk sakit buah pinggang ubat buah pinggang paling mujarab makanan untuk pesakit buah pinggang cara mencegah sakit buah pinggang buah pinggang rosak penawar sakit pinggang daun sup cuci buah pinggang tanda sakit buah pinggang tahap 4 ubat sakit pinggang yang mujarab does shaklee vivix work vivix shaklee cara makan shaklee vivix cancer shaklee vivix ingredients shaklee vivix benefits shaklee vivix review shaklee vivix price shaklee vivix testimonials Images for shaklee vivix cancer shaklee cancer testimonials shaklee cancer treatment nutriferon and cancer nutriferon negative side effects shaklee nutriferon side effects does shaklee vivix work shaklee vivix side effects shaklee vivix testimonials vitalea for children  Makanan Kesihatan Shaklee Untuk Kanak-Kanak, Multivitamin Kana-kanak, Product, Produk, Produk Label, Vita-Lea For Children, Vita-Lea For Kids, Pengedar shaklee johor, pengedar vivix johor pengedar shaklee pengerang pengedar vivix shaklee Testimoni, Testimoni Vivix, Vivix shaklee, Pengedar Shaklee Johor, Pengedar Vivix Johor, Pengedar Vivix Shaklee, vivix shaklee reviews shaklee vivix side effects vivix shaklee harga 2016 vivix shaklee price vivix shaklee testimonials vivix shaklee cancer vivix shaklee ingredients shaklee vivix malaysia shaklee vivix side effects vivix shaklee cara makan vivix untuk sakit buah pinggang ubat buah pinggang paling mujarab makanan untuk pesakit buah pinggang cara mencegah sakit buah pinggang buah pinggang rosak penawar sakit pinggang daun sup cuci buah pinggang tanda sakit buah pinggang tahap 4 ubat sakit pinggang yang mujarab does shaklee vivix work vivix shaklee cara makan shaklee vivix cancer shaklee vivix ingredients shaklee vivix benefits shaklee vivix review shaklee vivix price shaklee vivix testimonials Images for shaklee vivix cancer shaklee cancer testimonials shaklee cancer treatment nutriferon and cancer nutriferon negative side effects shaklee nutriferon side effects does shaklee vivix work shaklee vivix side effects shaklee vivix testimonials vitalea for children
Continue Reading

Friday, 9 February 2018

Promosi Shaklee Bulan Febuari 2018

Assalamualaikum wbt,


Februari sudah memasuki minggu ke dua, masih belum terlambat untuk kak wawa kongsikan berita gembira dengan anda. Dimana bulan ini shaklee mengadakan kempen kulit cantik, berseri dan kelihatan lebih muda.

Menyokong kempen kesihatan kulit yang lebih cantik, berseri dan kelihatan lebih muda, shaklee memberi peluang kepada seluruh masyarakat Malaysia amnya dengan menawarkan PROMOSI LOOK BEAUTIFUL BE YOUTHFUL iaitu dengan belian kombinasi 4 kotak Collagen powder bersama 1 botol Vitamin C membantu memberikan anda kulit yang lebih cantik, berseri dan muda.

Apa yang anda dapat dengan belian set ini :

  • DISKAUN 10% 
  • FREE  MEMBERSHIP
  • CASH REBATE RM45
  • PELUANG MENGHADIRI SEMINAR / WELLNESS TALK ANJURAN SHAKLEE SELURUH MALAYSIA
  • KULIT WAJAH LEBIH ANJAL, CANTIK, BERSERI DAN KELIHATAN LEBIH MUDA
  • PELUANG MENJANA SIDE INCOME
Continue Reading

Thursday, 8 February 2018

Sahabat Baik Kulit Cantik Dan Sihat

Assalamualaikum wbt,

Pernahkah anda terfikir, apakah ada "Sahabat Baik untuk Kulit Cantik Dan Sihat"? Ye, ramai yang belum mengetahui bahawa kombinasi kuasa dua C ini mampu membantu dan menjadikan kulit anda cantik, anjal dan kelihatan lebih muda dan sihat.

Kombinasi kuasa dua C ini adalah Vitamin C dan Kolagen (Collagen) untuk kulit yang sihat, berseri dan kelihatan muda.

Tahukah anda bagaimana Kombinasi kuasa dua Vitamin C dan Collagen ini membantu menjadikan kulit anda kelihatan lebih sihat, berseeri dan muda?

Vitamin C berfungsi menghasilkan collagen dalam lapisan kulit. Manakala kolagen (Collagen) pula membantu memperkemaskan dan mengukuhkan keanjalan dibawah lapisan kulit seterusnya, menjadikan kulit wajah lebih muda dan anjal (elastik).

promosi collagen dan vitamin c shaklee 2018, promosi 10% diskaun shaklee 2018,
Continue Reading

Roadshow Youth Skincare Shaklee Di Hotel Grand Paragon JB

Assalamualaikum wbt,

Dua hari lepas, wawa berkesempatan pergi event anjuran shaklee iaitu Roadshow Youth Skincare di Hotel Grand Paragon Johor Bahru. Event tersebut berlangsung malam hari, selepas balik dari kerja wawa terus bersama anak bisnes BYG iaitu Eina pergi ke Hotel Grand Paragon. 

Apa itu Youth Skincare Shaklee? 

Produk penjagaan wajah yang mengambil masa lapan tahun untuk dihasilkan. Pastinya shaklee menghasilkan sesuatu yang mengangumkan untuk semua pengguna di seluruh dunia.


youth skincare shaklee, youth skincare, Set Penjagaan Wajah Awet Muda Shaklee, Set Penjagaan Wajah Shaklee, Youth Look Younger Longer, Youth Skincare Shaklee, Pengedar Shaklee Johor, Pengedar Vivix Johor, Pengedar Vivix Shaklee, Bulan March Skin Care Terbaru Di Lancarkan, Pengedar Shaklee pengerang, pengedar shaklee set skin care shaklee, Set Skincare terbaik, skin care semulajadi, skincare shaklee untuk kulit berminyak skincare shaklee untuk kulit kering skin care shaklee untuk jerawat testimoni skin care shaklee skin care shaklee untuk jeragat harga skincare shaklee   Testimoni, Testimoni Vivix, Vivix shaklee, Pengedar Shaklee Johor, Pengedar Vivix Johor, Pengedar Vivix Shaklee, vivix shaklee reviews shaklee vivix side effects vivix shaklee harga 2016 vivix shaklee price vivix shaklee testimonials vivix shaklee cancer vivix shaklee ingredients shaklee vivix malaysia shaklee vivix side effects vivix shaklee cara makan vivix untuk sakit buah pinggang ubat buah pinggang paling mujarab makanan untuk pesakit buah pinggang cara mencegah sakit buah pinggang buah pinggang rosak penawar sakit pinggang daun sup cuci buah pinggang tanda sakit buah pinggang tahap 4 ubat sakit pinggang yang mujarab does shaklee vivix work vivix shaklee cara makan shaklee vivix cancer shaklee vivix ingredients shaklee vivix benefits shaklee vivix review shaklee vivix price shaklee vivix testimonials Images for shaklee vivix cancer shaklee cancer testimonials shaklee cancer treatment nutriferon and cancer nutriferon negative side effects shaklee nutriferon side effects does shaklee vivix work shaklee vivix side effects shaklee vivix testimonials vitalea for children  Makanan Kesihatan Shaklee Untuk Kanak-Kanak, Multivitamin Kana-kanak, Product, Produk, Produk Label, Vita-Lea For Children, Vita-Lea For Kids, Pengedar shaklee johor, pengedar vivix johor pengedar shaklee pengerang pengedar vivix shaklee Testimoni, Testimoni Vivix, Vivix shaklee, Pengedar Shaklee Johor, Pengedar Vivix Johor, Pengedar Vivix Shaklee, vivix shaklee reviews shaklee vivix side effects vivix shaklee harga 2016 vivix shaklee price vivix shaklee testimonials vivix shaklee cancer vivix shaklee ingredients shaklee vivix malaysia shaklee vivix side effects vivix shaklee cara makan vivix untuk sakit buah pinggang ubat buah pinggang paling mujarab makanan untuk pesakit buah pinggang cara mencegah sakit buah pinggang buah pinggang rosak penawar sakit pinggang daun sup cuci buah pinggang tanda sakit buah pinggang tahap 4 ubat sakit pinggang yang mujarab does shaklee vivix work vivix shaklee cara makan shaklee vivix cancer shaklee vivix ingredients shaklee vivix benefits shaklee vivix review shaklee vivix price shaklee vivix testimonials Images for shaklee vivix cancer shaklee cancer testimonials shaklee cancer treatment nutriferon and cancer nutriferon negative side effects shaklee nutriferon side effects does shaklee vivix work shaklee vivix side effects shaklee vivix testimonials vitalea for children
Eina - Agen Shaklee Aktif Air Tawar 1
Continue Reading

Tuesday, 6 February 2018

Fenomena Baru Youth Skincare Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Youth Skincare Shaklee bakal menjadi skincare fenomena terbaru buat rakyat Malaysia. Sempena Business Leader National Conference 3rd February yang lepas, kami dihidangkan dengan pelancaran produk terbaru dari shaklee iaitu YOUTH SKINCARE , skincare paling hebat dalam sejarah.

Istimewa skincare shaklee dicipta dan dibuat kajian selama 8 tahun sebelum di pasarkan. Kandungan dalam youth skincare juga mempunyai anggur muscadine di mana anggur muscadine ini terdapat di dalam vivix.

youth skincare shaklee, youth skincare, Set Penjagaan Wajah Awet Muda Shaklee, Set Penjagaan Wajah Shaklee, Youth Look Younger Longer, Youth Skincare Shaklee, Pengedar Shaklee Johor, Pengedar Vivix Johor, Pengedar Vivix Shaklee, Bulan March Skin Care Terbaru Di Lancarkan, Pengedar Shaklee pengerang, pengedar shaklee set skin care shaklee, Set Skincare terbaik, skin care semulajadi,
Packaging yang sangat exclusive.
Continue Reading