PROMOSI OCTOBER 2015 SUPER DUPER GREAT!

**STICKY POST**
Assalamualaikum wbt,

Alhamdulillah, September yang super indah. Meninggalkan kita semalam, berkunjung hari ini Oktober yang penuh gemilang.

Alhamdulillah, Alhamdulillah, Alhamdulillah.

Wawa pasti, semua shaklee Indipendent Distributor atau Agen Shaklee Yang Sah telah senyum sampai ke telinga bila mana melihat PROMOSI OKTOBER!  

Wawa pasti bukan hanya agen shaklee, malah anda pengguna dan bakal-bakal pengguna Vitamin shaklee tak sabar-sabar nak tahu apa yang menarik untuk promosi bulan ini.

Shaklee dengan bangganya memperkenalkan Promosi 3 produk sekaligus iaitu GLA COMPLEX, OMEGA GUARD dan VITA-E COMPLEX.

PROMOSI GLA COMPLEX



BELI 6 PERCUMA 1:
1. GLA COMPLEX

Normal Price Non Member : RM96.73
Promotion Price : RM580.38 (GET FREE 1)

TWIN PACK 5% OFF:
1. GLA COMPLEX  

Normal Price Non Member : RM96.73
Promotion Price (Buy 2 Get 5%) : RM183.80

PROMOSI OMEGA GUARD



BELI 6 PERCUMA 1:
1. OMEGA GUARD

Normal Price Non Member : RM144.16
Promotion Price : RM864.96 (GET FREE 1)
✔️ Opss, dapat keahlian percuma. (Tak perlu bayar rm80)
✔️ Dapat lagi Vitalea 1 botol
✔️ Dapat Cash Bonus lagi ~RM33

TWIN PACK 5% OFF:
1. OMEGA GUARD

Normal Price Non Member : RM144.16
Promotion Price (Buy 2 Get 5%) : RM273.90

PROMOSI CLEARANCE STOK


Buy 2 Get 50% Offer

Non Member Price : RM157.94
Promotion Price : RM157.94 (Get 2 Bottles)
✔️ Limited sale (siapa cepat dia dapat)
✔️ Beli 1 dapat 2..")


Berminat? Boleh hubungi wawa di talian hotline 019 996 6576

Jaga kesihatan diri dan keluarga..")

Jom Join ahli dan dapat lebih penjimatan. Klik SINI untuk info kelebihan menjadi ahli..")

Share:

Resepi : Siakap Tiga Rasa Mudah

Assalamualaikum wbt,

Ya Allah, sedapnya. Resepi dari page ShielaRosli, wawa parking sini dulu. Nanti free boleh berasap kat dapur vitamin wawa..hihi

RESEPI SIAKAP TIGA RASA
**********************************

Share:

22 Tips Ibu Bapa Genius

Assalamualaikum wbt,

~TIPS IBU BAPA GENIUS~

Share:

Amazing Story With Vivix

Assalamialaikum wbt,

Pagi ni terlintas di newsfeed wawa, sharing story by Renae Karcher. Sangat membantu bagi korang atau ada dikalangan keluarga yang mempunyai masalah "Macular Degeneration".

Macula Degeneration adalah situasi dimana biasanya berlaku pada older people menyebabkan penglihatan kabur dan boleh menjadi buta yang disebabkan oleh kerosakan retina.

Share:

Testimoni : Turun 22kg Dengan Set Kurus Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Ya Allah, seronok pagi ni rasa ceria nak sentum sampai ke telinga. Alhamdulillah, bila kita rasa syukur, hidup ini lebih tenang. Se awal pagi  bangun dengan senyuman, hari closing terakhir berpusu-pusu yang pm nak grab OMEGA GUARD & GLA COMPLEX tak lupa VITA E COMPLEX. Jualan Pecah Beli 1 PERCUMA 1. Alhamdulillah, Alhamdulillah, Alhamdulillah. Nikmat mana lagi yang nak di dustakan.

Ini pula testimoni Hanys, Turun 22kg. Badan naik 23kg dalam masa 2 tahun.

[Testimoni]

๐Ÿ˜ŽBERAT NAIK MENDADAK LEPAS BERKAHWIN. SEKARANG DAH LOSS 22KG!๐Ÿ˜Ž
----------------------------

Share:

Pengalaman Hamil Dengan Set Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Alhamdulillah, dengan izin Allah wawa bersiaran lagi pagi ni. Apa khabar semua? Wawa doakan semua yang sudi singgah di teratak wawa ini dikurniakan kesihatan yang baik, rezeki yang deras serta dipermudahkan segala urusan hari ini.

Hamil atau mengandung merupakan pengalaman yang berbeza setiap orang. Malahan setiap anak juga tidak sama. Anak pertama begini, anak kedua begitu, ketiga bagaimana kita sendiri yang lalui.

Wawa bukan nak cerita pengalaman sendiri, tapi pengalaman sahabat wawa merangkap pelanggan wawa. Mari wawa kenalkan, sahabat wawa ini adalah Puan Maziana. Anak pertama Puan M belum bertemu dengan shaklee. 

Sebelum anak kedua, Puan M dan suami amalkan vitamin shaklee kerana merancang untuk timang cahaya kedua. Alhamdulillah, dengan izin Allah swt Puan M berjaya hamil.

Share:

Cepat Promosi GLA Complex 1 Hari Lagi!

Assalamualaikum wbt,

Friendly reminder sahabat wawa dan reader blog Vitamin Wawa. Tinggal satu hari lagi PROMOSI GLA Complex bakal berakhir.

Jika berminat untuk dapatkan pada harga super duper murah, boleh grab selarang. Lepas ni jangan duk putih mata naaa..")

Apa kebaikan GLA Complex ni?

Share:

8 Prinsip Bahagia Dalam Islam

ุงู„ุณَّู„ุงَู…ُ ุนَู„َูŠْูƒُู…ْ ูˆَุฑَุญْู…َุฉُ ุงู„ู„ู‡ِ ูˆَุจَุฑَูƒَุงุชُู‡.

 ุจِุณูۡ€ู€ู€ู€ู€ู€ู€ู€ู€ู…ِ ูฑู„ู„ู‡ِ ูฑู„ุฑَّุญูۡ€ู…َู€ٰู†ِ ูฑู„ุฑَّุญِู€ู€ู€ู€ู€ู€ู€ูŠู…ِ

ุงู„ุญู…ุฏ ู„ู„ู‡ ุฑุจ ุงู„ุนุงู„ู…ูŠู† ูˆุงู„ุตู„ุงุฉ ูˆุงู„ุณู„ุงู… ุนู„ู‰ ุฃุดุฑู ุงู„ุฃู†ุจูŠุงุก ูˆุงู„ู…ุฑุณู„ูŠู† ูˆ ุนู„ู‰ ุขู„ู‡ ูˆุตุญุจู‡ ุงุฌู…ุนูŠู†. ุฃู…ุง ุจุนุฏ:

TAZKIRAH HARI INI UNTUK RENUNGAN BERSAMA.   

8 JALAN MERAIH KEBAHAGIAAN HIDUP MENURUT ISLAM.

Semua manusia menginginkan kebahagiaan hidup. Penuh dengan limpahan  karunia dan keberkatan Allah SWT. Hingga semua orang  berusaha untuk mendapatkan  kebahagiaan tersebut.

Pada TAZKIRAH hari ini, USM ingin berkongsi sedikit tentang apakah sesungguhnya kebahagiaan itu? Dimanakah letak kebahagiaan itu? 

Jawabannya sederhana Kebahagiaan itu ada dalam beberapa makna, diantaranya:



1. Bahagia itu letaknya ada pada kekuatan imannya. 

Orang yang memiliki keimanan yang sempurna akan menjadikan kehidupannya terasa bahagia meskipun himpitan kehidupan sentiasa menerpa mereka. 

Bagi mereka penderitaan tidak menjadikan satu bebanan dalam kehidupannya.

Firman Allah SWT  dalam Surah Ar Ra'du ayat 28:

ุงู„َّุฐِูŠู†َ  ุกَุงู…َู†ُูˆุง۟ ูˆَุชَุทْู…َุฆِู†ُّ ู‚ُู„ُูˆุจُู‡ُู… ุจِุฐِูƒْุฑِ  ุงู„ู„َّู€ู‡ِ ุฃَู„َุง  ุจِุฐِูƒْุฑِ ุงู„ู„َّู€ู‡ِ ุชَุทْู…َุฆِู†ُّ ุงู„ْู‚ُู„ُูˆุจُ.

Ertinya: 
"Orang-orang yang beriman dan hati mereka manjadi tenteram dengan mengingat Allah. Ingatlah, hanya dengan mengingati Allah-lah hati menjadi tenteram". (QS. Ar Ra'du : 28).

2. Bahagia itu letaknya ada pada rasa  syukur.

Allah SWT berfirman dalam Al-Quran Surah Ibrahim ayat 7:

ูˆَุฅِุฐْ ุชَุฃَุฐَّู†َ ุฑَุจُّูƒُู…ْ ู„َุฆِู† ุดَูƒَุฑْุชُู…ْ ู„ุฃَุฒِูŠุฏَู†َّูƒُู…ْ ูˆَู„َุฆِู† ูƒَูَุฑْุชُู…ْ ุฅِู†َّ ุนَุฐَุงุจِูŠ ู„َุดَุฏِูŠุฏٌ.

Ertinya:
“Dan (ingatlah) ketika Tuhanmu memaklumkan, “Sesungguhnya jika kamu bersyukur, niscaya Aku akan menambahkan (nikmat) kepadamu, tetapi jika kamu mengingkari (nikmat-Ku), maka pasti azab-Ku sangat berat.” (QS: Ibrahim : 7).

3. Kebahagiaan itu terletak pada  harta yang halal. 

Apakah  makanan dan minuman yang  kita masukkan dalam perut kita  semuanya datang  dari harta yang halal atau syubhat atau sesuatu yang haram, kotor dan mengandungi unsur riba. 

Sedikit atau banyaknya akan merusak kebaikan, menghanguskan keberkahan dan mendatangkan siksa.

Allah SWT berfirman dalam surah Al-Ankabuut ayat 60:

ูˆَูƒَุฃَูŠِّู† ู…ِู† ุฏَุงุจَّุฉٍ ู„َุง ุชَุญْู…ِู„ُ ุฑِุฒْู‚َู‡َุง ุงู„ู„َّู‡ُ ูŠَุฑْุฒُู‚ُู‡َุง ูˆَุฅِูŠَّุงูƒُู…ْ ูˆَู‡ُูˆَ ุงู„ุณَّู…ِูŠุนُ ุงู„ْุนَู„ِูŠู…ُ.

Ertinya:
“Dan berapa banyak makhluk bergerak yang bernyawa yang tidak (dapat) membawa (mengurus) rezekinya sendiri. Allah-lah yang memberi rezeki kepadanya dan kepadamu. Dia Maha Mendengar, Maha Mengetahui.” (QS. Al-Ankabut :60).

4. Bahagia itu letaknya ada pada  ketenangan jiwanya.

keyakinan terhadap ajaran Islam akan menghadirkan ketenangan dan kebahagiaan ruhiyah yang luar biasa. Islam itu adalah agama apa yang terlahir dari  hati serta   pemahaman dalam agama akan menghadirkan kedamaian.

Allah SWT berfirman dalam al-Qur’an surah Al-Ahzab ayat 41-42:

ูŠَุง ุฃَูŠُّู‡َุง ุงู„َّุฐِูŠู†َ ุขู…َู†ُูˆุง ุงุฐْูƒُุฑُูˆุง ุงู„ู„َّู‡َ ุฐِูƒْุฑًุง ูƒَุซِูŠุฑًุง . ูˆَุณَุจِّุญُูˆู‡ُ ุจُูƒْุฑَุฉً ูˆَุฃَุตِูŠู„ًุง

Ertinya:
"Hai orang-orang yang beriman, berzdikirlah (dengan menyebut nama) Allah, dzikir yang sebanyak-banyaknya. Dan bertasbihlah kepada-Nya diwaktu pagi dan petang". (QS. al-Ahzab: 41-42)

5. Kebahagiaan itu lahir dari  amalan sholeh  yang  di lakukannya.

keberkatan hidup seseorang  itu terletak pada  ketaatannya kepada Allah SWT, melaksanakan ibadah dengan baik, menginfakkan sebagian hartanya pada jalan Allah SWT  serta amalan-amalan sholeh yang lainnya.

Allah SWT berfirman dalam surah Al-Lail ayat 5-7:

ูَุฃَู…َّุง ู…َู† ุฃَุนْุทَู‰ ูˆَุงุชَّู‚َู‰() ูˆَุตَุฏَّู‚َ ุจِุงู„ْุญُุณْู†َู‰ () ูَุณَู†ُูŠَุณِّุฑُู‡ُ ู„ِู„ْูŠُุณْุฑَู‰

Ertinya:
“Maka barangsiapa memberikan (hartanya di jalan Allah) dan bertakwa, dan membenarkan (adanya pahala) yang terbaik (surga), maka akan Kami mudahkan baginya jalan menuju kebahagiaan.” (QS. Al-Lail :5-7).

6. Kebahagiaan itu terletak  pasangan hidup  yang baik.

Pasangan hidup kita  merupakan bahagian dalam  hidup  seseorang. Yang boleh mendatangkan kebahagiaan  dalam hidupn seseorang.

Allah SWT berfirman dalam surah An-Nuur ayat 26:

ูˆَุงู„ุทَّูŠِّุจَุงุชُ ู„ِู„ุทَّูŠِّุจِูŠู†َ ูˆَุงู„ุทَّูŠِّุจُูˆู†َ ู„ِู„ุทَّูŠِّุจَุงุชِ ุฃُูˆْู„َุฆِูƒَ ู…ُุจَุฑَّุคُูˆู†َ ู…ِู…َّุง ูŠَู‚ُูˆู„ُูˆู†َ ู„َู‡ُู… ู…َّุบْูِุฑَุฉٌ ูˆَุฑِุฒْู‚ٌ ูƒَุฑِูŠู…ٌ

Ertinya:
“…. Sedangkan perempuan-perempuan yang baik untuk laki-laki yang baik, dan laki-laki yang baik untuk perempuan-perempuan yang baik (pula). Mereka itu bersih dari apa yang dituduhkan orang…” (QS: An-Nur : 26).

7. Kebahagiaan itu terletak pada anak-anak yang sholeh. 

Allah SWT berfirman dalam Surah Al-Furqan ayat  74:

ูˆَุงู„َّุฐِูŠู†َ ูŠَู‚ُูˆู„ُูˆู†َ ุฑَุจَّู†َุง ู‡َุจْ ู„َู†َุง ู…ِู†ْ ุฃَุฒْูˆَุงุฌِู†َุง ูˆَุฐُุฑِّูŠَّุงุชِู†َุง ู‚ُุฑَّุฉَ ุฃَุนْูŠُู†ٍ ูˆَุงุฌْุนَู„ْู†َุง ู„ِู„ْู…ُุชَّู‚ِูŠู†َ ุฅِู…َุงู…ًุง.

Ertinya:
“Dan orang-orang yang berkata: “Ya Tuhan kami, anugerahkanlah kepada kami dan keturunan kami sebagai penyenang hati (kami), dan jadikanlah kami imam bagi orang orang yang bertaqwa “. (Al-Furqan 74). 

Jadilah mereka sebagai anak-anak  yang memiliki sifat qurrota a’yun (sebagai penyejuk mata) yang mendatangkan kebahagiaan ketika  memandangnya, yang menyejukkan hati ketika mendengar suaranya dan menghangatkan jiwa ketika memeluknya. 

8. Lingkungan persekitaran yang Islami. 

Masyarakat yang baik, saling menghormati dan  menghargai akan  menciptakan kebahagiaan dalam kehidupan seharian. 

Rasulullah SAW bersabda:

ุงู†ْุทَู„ِู‚ْ ุฅِู„َู‰ ุฃَุฑْุถِ ูƒَุฐَุง ูˆَูƒَุฐَุง ูَุฅِู†َّ ุจِู‡َุง ุฃُู†َุงุณًุง ูŠَุนْุจُุฏُูˆู†َ ุงู„ู„َّู‡َ ูَุงุนْุจُุฏِ ุงู„ู„َّู‡َ ู…َุนَู‡ُู…ْ ูˆَู„ุงَ ุชَุฑْุฌِุนْ ุฅِู„َู‰ ุฃَุฑْุถِูƒَ ูَุฅِู†َّู‡َุง ุฃَุฑْุถُ ุณَูˆْุกٍ.

Ertinya:
“Pergilah ke kampung itu karena di sana terdapat orang-orang yang beribadah kepada Allah SWT . Beribadahlah kepada Allah SWT  bersama mereka. Jangan pernah kembali ke kampungmu karena kampungmu adalah lingkungan yang buruk.” (HR Muslim).

Lingkungan yang baik akan membawa kebahagiaan pada diri kita serta  mendorong terciptanya kebahagiaan antara  sesama masyarakat di sekeliling kita.

Ya Allah berikanlah keberkatan kepada kami  dalam hidup kami. Serta tambahkan kebahagiaan dalam jiwa kami untuk  sentiasa berpegang teguh kepada ajaran agama-Mu. Aamiinn Yaa Robbal 'Aalamiin !!!!!


Share:

Shopping Di Mood Republik Terengganu

Assalamualaikum wbt,

Hari ni di newsfeed wawa berlari sakan rakan-rakan yang update dieorang pergi shopping kat Moodrepublik Festival.


Allahuakbar, kadang-kadang tak masuk dek akal bila orang perempuan pergi shopping. Crazy but real! Haha..

Seriously, orang perempuan memang crazy shopping. Wawa suka shopping online sahaja, tu pun kadang-kadang. Melihat update dari sahabat FB wawa yang mana tempatnya sangat crowded dan penuh macam tak dapat nak lalu, jem kleng (orang teranung kata). Wawa surrender laa, malas pergi.


Lihatlah ini, gambar festival Moodrepublik. Tahap memang suka shopping tahap dewa dah depa ni kan.. Hehe.. Jangan marah naa.. Reality wanita dan shopping, mengejutkan..")
Share:

Untung Juga Buat Segmen

Assalamualaikum wbt,

Untung juga buat segmen, sebab kita boleh blogwalking sampai lebam. Hari ni wawa fokus dengan blogwalking sahaja. Almaklumlah, hari biasa punyai kekangan masa untuk blogwalking sepuas hati.


Segmen dianjurkan bagi mengeratkan silaturrahim sesama blogger, disamping dapat meningkatkan jumlah follower ia dengan join segmen memudahkan kita untuk blogwalking.")

Hari ini, wawa dah blogwalking 40 blog dan insyaAllah akan ditingkatkan dari semasa ke semasa. Korang nak blogwalking juga? Jemput singgah SINI ye..")
Share:

Ekonomi : Anggaran Kos Hidup Masa Kini

Assalmualaikum wbt,

Baru beberapa hari bajet 2016 di bentangkan oleh Dato Seri Najib Razak kepada selueuh rakyat Malaysia. Pelbagai pandangan dan harapan, diunjurkan kepada Dato Seri supaya bebanan ekonomi keluarga dapat diringankan.

Walau apa pun harapan kita, sudah jelas lagi bersuluh pembentangan bajet 2016 sudah pun selesai. Kini, kita sebagai orang yang bertanggungjawab pada diri sendiri perlu bijak menangani isu ekonomi keluarga. Di luar sana, usah kita fikirkan walau apa pun ia tetap sama.

Melihat kos hidup masa kini, semua masyarakat terkesan. Waima orang bergaji berbelas ribu sekalipun, kesannya juga terasa apatah lagi orang-orang kampung.

Wawa cuma nak kongsikan anggaran kos hidup yang dikira oleh Madeline Berma dengan gaji RM4500 sebulan. Hasilnya, dihujung bulan bakal ada negative (-) saving. 

Share:

7 Adab Terhadap Ibu Bapa

Assalamualaikum wbt,

Selawat dan salam keatas junjungan besar Nabi Muhammad saw, keluarga juga para sahabat.

Alhamdulillah, syukur dengan nikmat hari ini. Bertemu lagi kita di Jumaat yang berkat. Jom perbanyakkan amalan sunat, moga-moga jadi bekalan di akhirat nanti.

Share:

Giveaway October 2015 Cash RM500 by Emas Putih

Assalamualaikum wbt,

Jom meriahkan GA dari Emas Putih.. ")

[Sila Tekan Banner Di Atas Untuk Join]




Hadiah :
RM50 Cash x 10 pemenang



Tarikh Mula : 29 October 2015 | Tarikh Tamat :12 November 2015




Share:

Info Kesihatan : Makanan Tinggi Antioksida Untuk Kesihatan

Assalamualaikum wbt,

Memetik dari astro awani, Pakar Pemakanan menyarankan supaya tingkatkan pengambilan makanan yang punyai antioksida yang tinggi.


Vivix adalah makanan antioksida paling tinggi.
Share:

Testimoni Kulit Licin Bebas Jerawat

Assalamualaikum wbt,

Teruja wawa nak kongsikan, customer kepada sideline wawa. Dulu kulitnya sangat bermasalah. Alhamdulillah, kini masalahnya semakin berkurangan.

Share:

20 Tahun Setia Bersama Vivix

Assalamualaikum wbt,

Siapa sanggup setia 20 tahun dengan produk kesihatan? Apakah brand pilihan anda? 

Ini, pengguna setia selama 20 tahun.

Pengguna setia 20 thn

Siapa sangka Kak Azizah Abd Rahman
ni dah berumur 60 thn...pelanggan setia kami  sejak 20 thn lps... - Haji Roslan


Dia amalkn products shaklee secara konsisten..kegemaran beliau Vivix .

Kesihatan adalah harta.
HEALTH is WEALTH.

Share:

Statistik Kesihatan : 5.3 Juta Rakyat Malaysia Obesiti

Assalamualaikum wbt,

Tu diaaa, statistik kesihatan 5.3 juta rakyat Malaysia obesiti.

Allahuakbar, adakah anda tergolong dalam statistik ini? 

Harian Metro hari ni.... 5.3 juta rakyat Malaysia obes!

#1 Perbaiki corak pemakanan anda.

#2 Amalkan gaya hidup yg lebih sihat.

#3 Bantu #1 & #2 dengan pengambilan supplements yang sesuai.


Tidakkah anda risau dengan keadaan ini?  Nak wawa tolong? Sangat2 dialukan.


Share:

Collagen Powder Paling Best

Assalamualaikum wbt,

Hai korang, selamat pagi. Dah ucap syukur? Sebagai tanda Allah masih hidupkan kita pagi ini. Senyum sikit, bagi ceria wajah dan mood happy di pagi hari..^_^

Tiga empat hari lepas, wawa demam yang boleh tahan teruknya. Sampai rasa nak tidur aja, telan vita c 2 biji terus lena. Dengan keadaan badan yang tak berapa nak sihat lagi, suami ajak ke sana ke mari. Balik-balik terus badan panas sangat, rasa macam haba keluar dari badan. Allahu, ujian dari mu.

Yang peliknya demam kali ni, dibahagian bawah dagu wawa ni naik macam jerawat tak de mata. Korang pernah tak? Naik yang banyak plak tu, bila picit tak kuar pun jerawat. Bila kita rasa dengan tangan, agak banyak menggerutu macam tu. Tak de idea nak buat macam mana. 


Semalam, wawa buat masker Collagen Powder dengan Vivix dan minum juga. Alhamdulillah, bangun pagi ni dah kurang rasa menggerutu kat bawah dagu. Korang pernah ke jadi macam ni? Pelik..
Share:

Info Produk : Set Penjagaan Wajah Paling Selamat

Assalamualaikum wbt,

Ramai yang duk tertanya, apakah shaklee ada produk kecantikan untuk luaran? Sudah pasti kesayangan wawa sekalian. Set penjagaan wajah Nutriwhite jni adalah terbaik untuk anda yang sedang mencari produk semulajadi.

Almaklumlah, ramai yang kurang berani nak pakai produk yang ada di pasaran, katanya takut tersalah pilih. Berbeza dengan Nutriwhite, ia adalah dirumus dari bahan semulajadi.

Perbezaan Nutriwhite

✔️ Dibangunkan oleh saintis dan pakar-pakar penjagaan kulit di Jepun dan Amerika Syarikat.
✔️ 3 tahun pembangunan produk.
✔️ Pemilihan bahan aktif dan mentah. Diperoleh di 16 buah Negara.
✔️ Ujian yang menyeluruh.
✔️ Unik, pengwujudan eksklusif pelbagai dimensi pendekatan untuk pemutihan.
✔️ Selamat dan berkesan.
✔️ Patent-pending whiten-16 adalah campuran daripada 16 nutrien botani yang kuay yang membantu mengurangkan penampilan melanin yang sedia ada untuk mewujudkan lebih putih, kulit lebih cerah dan bercahaya.



Set penjagaan wajah Nutriwhite. Ia membantu dengan 5 cara iaitu:

.
1. MENGHALANG - kulit dari kesan sinar uv dan matahari.
2. BERKURANGAN - pigmen/jeragat gelap dalm kulit dan mencegah kulit kusam.
3. MENYEKAT - pertumbuhan jeragat dan tompok2 hitam.
4. MENCERAH - wajah lebih rata dan cerah.
5. MEMPERBAHARUI - menanggalkan sel2 mati, memcerahkan kulit dan menjadikan kulit lwbih bercahaya.

Set Consists of :

14583 Daily Defense  Whitening Essence
14580 Gentle Action Make-Up Remover
14581 Gentle Deep Foaming Cleanser
14585 Overnight Renewal Whitening Cream
14582 Soothing Radiance Whitening Softener
14586 Spot Whitening Treatment
14584 Ultimate Protection Whitening Lotion
 
๐Ÿ“ฒ0199966576
Your Trusted Healthcare Partner.

#shakleepaka #0199966576 #shakleeonline #vitaminwawa #wawashakleelife 
Share:

Gambar : Koleksi Lantai 3 Dimensi Yang Wow

Assalamualaikum wbt,

Alhamdulillah, pagi ni kita masih hidup. Dikelilingi dengan suami dan anak-anak yang ceria dan sihat. Dikurniakan rezeki yang melimpah ruah, kekayaan dan kenahagiaan.

Korang! Idea baru untuk rumah masi g-masing. Buat ni, tak yah dah nak gi khelah tepi air terjun.

Masak nasi, goreng sosej, nugget, sandwich ke semua bersantai kat rumah je kan.. Hihi

Share:

Rahsia Kecantikan Nor Juma

Assalamualaikum wbt,

Perempuan dan kecantikan seakan sinonim. Bila sebut aja cantik, pasti semua akan membayangkan seorang wanita. Betul kan? Wawa nak kongsikan tips kejelitaan dan kecantikan Norjuma ni. Dari dulu sampai sekarang, nampak makin cantik. Jom kita korek rahsia Norjuma..")

PETUA KECANTIKAN NORJUMA
====
Share:

Amalan Yang Di Sukai Nabi

As'salamualaikum. Selamat malam semua!

Alhamdulillah. Seperti yang dijanjikan amalan yang dimaksudkan itu adalah melakukan solat sunat 2 rakaat sebelum solat subuh.

Berikut adalah penerangan mengapa orang paling kaya adalah mereka yang menunaikannya kerana Rasulullah SAW insan mulia dan hebat amat menjaga solat sunat ini.


Solat Fajar?

Share:

Hadiah : Replika Burj Khalifa Hotel Dhubai

Assalamualaikum wbt,

Hai semua, apa khabar? Alhamdulillah, besar harapan wawa semoga sahabat semua sihat-sihat belaka. Jaga kesihatan sebaik mungkin, almaklumlah di musim jerebu ini antibodi masing-masing tidak sekuat badang. 

Pagi tadi wawa terima hadiah daripada bos, dia pun dapat dari Subcon yang wawa jaga. Bos wawa bawa balik 2 paper bag, terus bagi kat wawa satu. Wawa pun buka isi kandungan dalam paper bag tu.

Wahh, sangat terkejut terima replika mac ni. Sebenarnya wawa tak pernah tahu pun wujud Burj Khalifa Hotel di Dhubai, ia laa wawa mana pernah pergi kan..hihi

Share:

Info Kesihatan : Apa Itu Thyroid?

Assalamualaikum wbt,


Gambarajah kawasan kelenjar Tiroid. Boleh nampak kan kat mana kelenjar tiroid ni? Kalau mereka yang ada sakit di bahagian tiroid ni selalunya bahagian leher mereka akan membengkak. Nak tengok bengkak macam mana? 




Scary kan? Seriau wawa tengok, itulah kesan bila kelenjar tiroid makin membesar dan membengkak.

Semua kelenjar yang menghasilkan hormon dalam badan kita ni sebenarnya penting sangat. Kalau hormon kurang bermasalah dan jika hormon terlebih pun satu masalah juga. Pastikan kandungan ia tidak terlebih dan tidak berkurang.

Kelenjar tiroid ni kalau nak tahu fungsinya mengatur kadar pembakaran tenaga dalam tubuh badan kita. Kelenjar ni berfungsi membuat protein yg mengatur sensitiviti tubuh badan terhadap hormon yang lain.

Kelenjar tiroid termasuk golongan endokrin yg menghasilkan hormon tertentu. Hormon ni pulak diperlukan oleh tubuh badan kita untuk menangani hal tertentu. 

Hormon yg dihasilkan oleh tiroid misalnya adalah tiroksin, kalsitonin dan triodotironin. Dua hormon yg bermula dengan huruf T ni penting untuk metabolisme tubuh badan kita. Hormon ni la yg mengarahkan sel tubuh badan untuk lebih banyak mengubah glukosa menjadi glikogen. Kalau hormon yg dihasilkan oleh kelenjar tiroid kurang, maka badan kita akan cepat penat, kulit kering dan berat badan bertambah. Tapi kalau hormon kurang, maka badan kita akan cepat berpeluh dan berat badan akan turun dengan drastiknya. 

Mengikut statistik, gangguan kelenjar tiroid ni paling banyak menganggu wanita daripada lelaki. Jumlahnya mampu mencapai sehingga 5 kali ganda lebih banyak. Maksudnya kat sini, kita sebagai wanita kenalah berhati2 dan kalau ada perubahan fizikal macam bengkak di leher tiba2 ke atau ada benjolan tidak normal kat leher, eloklah berjumpa doktor specialist sebab kalau gangguan kelenjar macam ni eloklah dilakukan analisis khas. 


Jenis-jenis Penyakit Tiroid

Ada 2 jenis penyakit tiroid ni sebenarnya:
  1. Hipertiroidisme
  2. Hipotiroidisme

Kat sini kita guna kelebihan berbahasa kita. Haha. Sebab sepertimana yg kita tahu, hyper merujuk kepada terlebih, manakala hypo merujuk kepada kurang. Kalau hipopotomus, takde kaitan sebab saya nampak kelebihan berat badan je. Haha. =P

Ok, back to discussion. 

Hipertiroidisme ni juga dikenali sebagai Tirotoksikosis. Antara penyebab dan punca penyakit ni adalah:

Grave's disease. Antibodi dalam badan menyebabkan kelenjar tiroid tu membesar dan mengeluarkan lebih hormon. Dalam kes2 macam ni selalunya semua atau sebahagian besar sel tiroid membesar dan mengeluarkan hormon berlebihan. Kata hiper tadi kan. 

Thyroiditis atau pembengkakan tiroid. Selalunya keadaan ni boleh elok dengan sendirinya. 

Toxic nodule goitre. Ni pulak bila mana terlalu banyak iodin dalam makanan yg diambil. Yg ni boleh la kita control pemakanan kita.

So pendekkan cerita, kalau rasa lain macam pada bahagian leher, refer kepada pakar dan mereka yg lebih pakar akan cek kategori apakah tiroid kita tu.

Tanda-tanda orang yg menghadapi hipertiroidisme ni pulak:
  • Bengkak di leher
  • Cirit birit
  • Degupan jantung yg laju, sentiasa berdebar2
  • Lemah dan cepat penat
  • Tekanan darah naik secara tiba2
  • Insomnia
  • Mata menjadi besar (bluging)
  • Gementar dan gelisah
  • Terketar2 tapi bukan parkinson
  • Penurun berat badan mendadak walaupun selera makan bertambah
  • Haid tidak teratur
  • Kesuburan menurun
  • Angin yg tidak menentu (moody)
  • Kurang penumpuan
  • Kekejangan otot
  • Sukar untuk bernafas
  • Rambut luruh dan mudah gugur
  • Suhu badan naik 
  • Tidak tahan panas
  • Pengeluaran peluh yg banyak
  • Kulit menjadi lembap
  • Osteoporosis

Itu kalau hiper. Kalau hipo pulak macam ni ceritanya. Orang yg menghidap hipertiroidisme ni selalunya mempunyai hormon yg tidak cukup.

Tanda2nya pulak :
  • Masalah memori terganggu
  • Malas
  • Kuat tidur
  • Bengkak kaki
  • Badan selalu rasa sejuk 
  • Masalah jantung

Cara Rawatan

Pesakit yang mengalami penyakit hipotiroidisme mudah dirawat tapi terpaksa mengambil hormon tiroksin seumur hidup. Dos ubat juga mungkin perlu diubah secara berkala bergantung kepada aras hormon tiroid dalam badan.

Pesakit yg mengalami hipertiroidisme pulak perlu diberikan iodin beradioaktif untuk memusnahkan sebahagian kelenjar tiroid yg terlebih tu. Pembedahan jugak boleh jadi alternatif kepada rawatan hiper ni.  
  


Vivix tonik ajaib shaklee membantu repair sel dan DNA yang tidak normal. 

Nak cuba? Boleh whatsapp wawa 019 996 6576
Share:

Testimoni Vivix Dan Hyperthyroid

Assalamualakium wbt,

Alhamdulillah, jam 8 malam tadi sahabat wawa call katanya nak cuba Vivix shaklee untuk Hyperthyroid yang dialaminya. Beberapa minggu lepas, sahabat wawa ni kena warded akibat thyroid yang agak tinggi. Doktor cadangkan supaya cuba Vivix shaklee bagi gantikan ubatan yang perlu dimakan. Katanya nak elak makan ubat banyak. Terima kasih sebab terus ingat wawa bila doktor suggest vivix shaklee..")

Dibawah ini wawa kongsikan bekas pesakit Hyperthyroid.

TESTIMONI 1: BEBAS THYROID

Selepas amalkan Vivix pesakit Hyperthyroid sembuh dengan izin Allah swt. Doktor pun dah izinkan tak perlu makan ubat doktor lagi. Syukur Alhamdulillah. - Ein


TESTIMONI 2 : THYROID MENGECIL


Nak tahu apa itu Thyroid? Nantikan untuk next entry ya.. Kenali penyakit Thyroid..")

Share:

#TB1 : Sambutan 3 Million Safe Man Hours Without LTI TGAST Project

Assalamualaikum wbt,

Selepas beberapa bulan sambutan majlis 3 Million Safe Man Hours Without Lost Time Injury TGAST Project, baru malam ini wawa kongsikan. Ye la, lupa wawa nak kongsikan dengan korang sebab mungkin waktu tu terlampau sibuk.

Tadi abru je scroll FB, tetiba nampak gambar gadis-gadis cantik.. Hehe.. Cuba teka, antara kami yang mana satu emak orang, isteri orang dan anak dara? Santai-santai di malam hari..")




Share:

ESP Produk Non Gmo

Assailant alarum why,

Hai semua, buat apa tu? Selamat beristirehat bersama keluarga. Waktu ini adalah waktu paling sesuai untuk bersantai bersama keluarga, bawa anak-anak ke taman mahupun beraktiviti santai. Ye la kan, seharian kita di tempat kerja. Inilah masanya untuk rebonding antara anak-anak dan ibu ayah.

Petang ni santai-santai aja, wawa nak kongsikan kenapa wawa suka minum ESP shaklee ni. Sebelum ini wawa dah banyak story pasal ESP kan. Perkongsian berlainan sedikit petang ni. 

ESP adalah ekstrak soya non-gmo yang mempunyai pelbagai khasiat. Ia berbeza dari soya yang berada di pasaran kerana ESP adalah tidak diubah suai secara genetik, maksudnya ia tidak dicampur dengan bahan kimia yang memudaratkan. Berbeza pula dengan soya gmo, dimana ia akan memudaratkan kepada pengguna.

ESP dijamin untuk kesihatan anda.^_^


Share:

Ena Mencari 10 Blogger Bertuah

Ena Mencari 10 Blogger Bertuah Di aeinnamusa.com

Share:

Testimoni Alfalfa Shaklee

Assalamualaikum wbt, 

Apa khabar semua? Wawa doakan pada yang sudi singgah di blog wawa dikurniakan kesihatan yang baik.

Wawa nak kongsikan testimoni abang sado yang cuba Alfalfa. Katanya nak buang toksin dalam badan. Nak bina badan perlu buang toksin juga ya. Nanti badan pun payah laa nak ketak2.. Hehe

Alhamdulillah, selepas seminggu ini hasilnya. Badan jadi lebih ringan. Ye laa, dah banyak buang kan.. Hihi



Share:

My Blog : Capai 30000 Pageview

Assalamualaikum wbt,

Alhamdulillah, minggu lepas baru wawa share progress pageview blog vitamin wawa. Selepas satu minggu, wawa perasan pageview naik sehingga 2000.


Alhamdulillah, pencapaian yang amat membanggakan bagi wawa yang baru nak menapak dalam dunia blogging.

Manakala, pihak Nuffnang juga sangat percayakan blog wawa dan sangat baik hati bagi iklan CPUV. Alhamdulillah, syukur sangat. Doakan wawa mampu capai pageview ratus-ratus ribu ya.^_^

Untuk pengetahuan semua, wawa adalah Shaklee Independent Distributor ( Id No : 1109915). Jika berminat untuk dapatkan supplemen untuk kesihatan diri, suami, anak-anak, adik, abang mahupun keluarga boleh hubungi wawa di talian 0199966576.

Share:

Info Kesihatan : 10 Sebab Berat Susah Turun

Assalamualaikum wbt,

Ramai yang nak turunkan berat badan, tapi ramai juga yang tak berjaya turunkan berat. Kenapa ini berlaku? 

10 SEBAB kenapa berat badan SUSAH nak turun

1. Minum air kuantiti gula yang tinggi
2. Kurang tidur
3. Tidak bersarapan
4. Makan terlalu cepat
5. Kurang minum air masak
6. Makan ketika stress
7. Pengambilan karbohidrat berlebihan
8. Makan dengan kuantiti yang banyak
9. Malas bersenam
10. Makan lewat malam


Kepada anda yang ingin menurunkan berat badan, perlu ada ilmu. Penurunan berat badan yang berkesan perlu diambill  bersama supplemen, usaha yang jitu, kerajinan yang melampau.

Rajin untuk bersenam.
Berusaha untuk kurangkan pengambilan makanan yang tidak sihat.
Supplemen semulajadi yang berkesan.

Semoga bermanfaat.

Share:

Info Kesihatan : 7 Tips Kecantikan Semulajadi

Assalamualaikum wbt,

Wawa nak kongsikan tips yang wawa jumpa sambil blogwalking. Tips ini wawa pasti ramai yang suka, bila tengok tajuk pun dah senyum sorang-sorang. Haa, itu juga antara tips untuk kekal cantik tau. Sepanjang masa, riangkan hati, tenangkan hati dan jiwa.

Ok, jom kita lihat apakah tips kecantikan semulajadi.

Semoga bermanfaat kepada semua.")
7 Tips Kecantikan Semulajadi
Share:

Info Kesihatan : Keistimewaan Herbal Blend

Assalamualaikum wbt,

Wawa yakin ramai yang suka dengan multipurpose cream shaklee iaitu cream Herbal Blend. Untuk pengetahuan semua, cream Herbal Blend antara hot item yang wajib ada di rumah.

Sebab apa? Sebab, ia boleh jadi first aid jika berlaku emergency kecil dirumah seperti melecur, gatal-gatal atau luka. Boleh apply direct pada tempat yang terluka.


Apa keistimewaan Herbal Blend


1. Merawat Eczema & Gatal-gatal akibat gigitan serangga. Herbal Blend sangat berkesan dalam merawat kesan gigitan nyamuk @ serangga supaya bengkak tak melarat.

2. Melembutkan tumit dan merawat tumit pecah. Masalah tumit pecah sememangnya membuatkan kita rasa malu. Sapukan sahaja di kawasan tumit pecah dan kawasan kulit yang kering, InshaAllah lepas tu okay. 

3. Ubat luka @ melecur. Herbal Blend pun boleh digunakan untuk menggantikan minyak gamat. Seeloknya kena ada 1 Herbal Blend dalam setiap rumah. Baik juga untuk luka, kesan calar @ akibat benda panas. 

4. Menghilangkan parut. Kalau ada parut akibat chicken pox @ campak, cuba sapukan Herbal Blend. InshaAllah parut akan pudar & hilang.

5. Ruam pada bayi. Bayi sememangnya senang terkena ruam, terutamanya ruam lampin. Jangan tak tahu, Herbal Blend juga mampu melegakan rasa pedih.

6. Losyen harian. Lia juga menggunakan Herbal Blend sebagai losyen harian. Supaya tangan sentiasa lembut. Herbal Blend tidak berminyak, jadi sememangnya nyaman & selesa. 


Your Beauty Health Consultant,

Wawa | 0199966576 

Share:

Review : Ilham Jannah Menerima Tempahan Jahitan Tudung Secara Pukal

Assalamualaikum wbt,

Makluman untuk semua, yang berminat ingin membuat tempahan jahitan tudung secara pukal boleh berurusan dengan adik wawa.


Share:

Segmen 12 Jam Bloglist #17 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan November dan Disember 2015 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 23 Oktober 2015, iaitu tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #17 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?


12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Oktober 2015.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...
Share:

OKTOBER GIVEAWAY BY MEKZUMBIE

Assalamualaikum wbt,

Hari cuti ni rajin plak wawa join GA dan segmen. Ye laa, hari cuti je wawa boleh habiskan masa depan lappy. Jadi, wawa nak join laa GA yang dianjurkan oleh blogger Zumbie ni.


Syaratnya sangat mudah, story sikit pasal blog mekzumbie ni.
Wawa dah lupa bila wawa start follow blogger mekzumbie ni, yang pasti awal-awal dulu agak takut juga nak follow, bukan apa takut mekzumbie ni cerita pasal zombie plak. Wawa jenis takut sikit dengan gambar yang pelik-pelik dan mengerikan.. hihi


Tapi wawa klik juga nama Mekzumbie ni, bila masuk sana mak aihh.. Mana zombi, tak de pun.. Yang ada pengisian yang santai dan bermanfaat. Di samping itu, mek zumbie ada juga share tips dan petua nak gi ke vietnam pengalaman perjalanan mekzumbie.


Korang nak tahu lebih lanjut, boleh laa terjah ke sini.


Hadiah yang ditawarkan kepada peserta ialah :
Cawan comel untuk 2 pemenang :
Topup RM10 untuk 3 pemenang :
Topup RM5 untuk 3 pemenang :
Magnet Fridge Vietnam untuk 2 pemenang :
Hadiah Misteri untuk 1 Pemenang (Hadiah misteri yang misteri):
(Hadiah misteri tak ditunjuk kerana misteri)
Share:

Giveaway irrayyan | Kalau Dah Jodoh

Assalamualaikum wbt,

Jom sertai segmen mudah irrayyan!

Giveaway irrayyan | Kalau Dah Jodoh
Giveaway irrayyan | Kalau Dah Jodoh

Syarat-syarat  mommy bagi mudah jer. Kena ikut semua tau. 

1. Folow blog irrayyan.com . Yang dah follow, terima kasih.

2. Letakkan banner giveaway irrayyan di atas pada permulaan entri.

3. Tajuk "Giveaway irrayyan | Kalau Dah Jodoh" dan linkkan ke entri ini.

4. Berikan url entry korang kat ruangan komen di bawah dalam entry ni sahaja. Kalau paste kat tempat lain mommh tak kira ye.

Tu jer. Mudah sangat kan. 

Tarikh tutup penyertaan tak ada. Macam mommy kata kat atas, cukup 10 penyertaan mommy terus bagi 1 novel Kalau Dah Jodoh. Sebarang perubahan akan diberitahu dari masa ke masa.
Share:

Doa Ketika Bangun Awal Pagi

Assalamualaikum wbt,

Alhamdulillah, syukur Ya Allah masih beri peluang untuk kami hirup udara hari ini. Menikmati waktu-waktu indah bersama keluarga. Dikurniakan kesihatan yang baik dan rezeki yang melimpah.

Allahuakbar, tiada daya dan kekuatan melainkan dari mu Ya Allah. 

Pagi ini berlalu di newsfeed wawa, satu video yang sangat menyentuh hati. Kuliah tentang bangun malam. Pernah tak, diwaktu malam tanpa kita kunci alarm, tiba-tiba kita tersedar. Tengok jam, ya Allah baru jam 3 pagi.

Tahukah kalian, apakah petanda itu? Sebenarnya Allah kejutkan kita untuk bagun bersujud padanya. Namun, apa yang kita buat? Hanya melihat-lihat handphone, siapakah yang whatsapp, siapakah yang call, siapa pula yang update di FB.

Allahuakbar, sesungguhnya sedarkanlah kami dari perihal ini. 

Lepas ini, kalian boleh cuba ubah tabiat itu dengan ikuti perkongsian dari dalam video tersebut.

Barang siapa yang terbangun di malam hari dan membaca do'a, maka akan dikabulkan segala macam permintaan-nya.

Lihat panduan dzikir ketika terbangun di malam hari berikut ini :

"Laa ilaa ha illallaah wahdahu laa syarikalahu
Lahulmulku walahul hamdu wahuwa 'ala qulli syai'in qodir
Subhanallah
Walhamdulillaah
Walaa ilaa ha illallaah
Wallaahu akbar
Wala haula wala quwwata illa billaahil 'aliyyil 'adzhim
Kemudian berdoa : Allaahummagh firli"

"Ya Allah, Ya Tuhanku, barangsiapa yang menyebarkan video ini, berikanlah solusi bagi segala kegundahannya. Dan jalan keluar dari segala kesempitannya. Dan karuniakanlah baginya rizqi dari jalan yang dia tidak sangka. Dan jadikanlah dia orang yang mendapat pahala bersama kami."

Aamiin.
Share:

Doa Pagi Jutawan #6

Assalamualaikum wbt,

Jom aminkan doa ini..")

Ya Allah Ya Rahman...Ya Rahim...Ya Malik..Ya Kuddus..

Segala puji-pujian bagi yang Agung lagi Maha Berkuasa, selawat dan salam atas junjungan besar Nabi Muhammad SAW, sekeluarga serta sahabat-sahabatnya...

Ya Allah Ya Tuhanku, pada hari Jumaat penuh barokah ini, izinkan kami untuk memohon dan merayu padaMu Ya Allah..Kau
lapangkanlah dada kami Ya Allah dalam menerima apa saja dugaan yang Kau berikan ini Ya Allah..

Kami redho Ya Allah..kami tawakkal Ya Allah..Kami berserah Ya Allah...kami sabar Ya Allah.. Kau berikanlah kami pengajaran, hikmah dan hidayat di sebalik segala yang Kau turunkan kepada kami Ya Allah..

Kami yakin padaMu Ya Allah..Kau akan sentiasa menguji kami..tapi ujianMu itu setimpal dengan kudrat kami Ya Allah..Kau tak akan uji kami melebihi dari apa yang kami boleh tanggung Ya Allah..

Semoga dengan segala ujian hebat ini..dapat membersihkan jiwa kami..dapat menghapuskan segala dosa silam kami..dapat menghapuskan segala penyakit kami Ya  Allah..Dan kami merayu padaMu jauhkanlah kami dari penyakit hati Ya Allah..Kami ingin punya hati yang putih mulus Ya Allah...

Ya Allah Ya Haq Ya Mubin...segalanya atas kekuasaanMu. Segalanya atas kehendakMu. Segalanya atas perintahMu. 

Kami mohon Ya Allah..Kau bukakanlah liang-liang tanah untuk menyerap segala limpahan air di bumi ini Ya Allah..Kau bawakanlah hujanMu itu ke tempat yang sedang kekeringan Ya Allah...

Amiiin Ya Robbal'alamiiin. 

Assalamualaikum dan selamat pagi wahai saudaraku. Semoga hari ini hari yang penuh keinsafan kepada anda semua kerana mendapat ilmu yang paling berharga. 



<Indahnya hidup dengan beristighfar, berselawat, bersyukur &  bersedekah.. >
Share:

Info Kesihatan : Best Time To Drink Water

Assalamualaikum wbt,

Badan kita amat perlukan air untuk melakukan proses detoksifikasi dan keperluan badan. Setiap hari badan kita memerlukan paling kurang 8 gelas air. 

Bagi sesetengah individu, 8 gelas itu biasa macam minum air milo. Hehe. Setengah yang lain pula, amat culas untuk minum air. Pelbagai alasan mereka lontarkan, kerap buang air kecil, rasa tak sedap, loya, air tak best dan macam-macam lagi.

Tahukah anda, jika badan kekurangan air menyebabkan toksin dalam badan sukar untuk keluar. Ia akan terkumpul di dalam badan dan boleh menyebabkan datang pelbagai penyakit. Nak ke? 

Jika tak nak, kena banyak minum air masak. Paling kurang 2-3 liter sehari. Bila nak minum air masak ni? Haa, kena ada masa yang sesuai juga. Bukan ikut sedap teguk 3 liter air dalam masa tu juga. Kecian buah pinggang, tak sempat nak berfungsi dengan baik nanti.

Waktu Terbaik Minum Air

Share:

Cara Kekalkan Tenaga Harian

Assalamualaikum wbt,

How Are U Today?
-----------------


Pernah tak mengalami keadaan seperti ni:

Pegi keje awal pagi
Sampai tempat kerja tak sempat makan pulak tu
Jadinya 
Mengantuk ditempat kerja
kemudian,

Balik drari keje traffic jam
Mata kuyu aje on the way balik ke rumah tu

Sampai di rumah lepas mandi dan solat; pi tgk tv..tertido plak depan tv

pastu dah siap kunci pintu rumah semua; masuklah tido
Tak dapat tido plak,
Agaknya banyak sangat otak berfikir!

----------

Ini adalah salah satu kesan dari gaya hidup yang tidak sihat + pemakanan kurang khasiat

Kita memang sedia tahu tetapi apa kita nak buat ya??

Ha, arini saya nak INTRO kombinasi set

Basic Health Combo iaitu
1.Bcomplex
2.Vitalea*
3.CinchTea
4.OsteMatrix 

yang boleh bantu anda atasi masalah-masalah ini.

Saya sendiri menggunakannya dan selepas saya konsisten guna saya dapat 3 manfaat berikut:

1. Badan lebih bertenaga dan semangat.Vitalea dan Bcomp bantu beri tenaga booster
2. Mata segar sepanjang pemanduan.Cinch Tea tingkatkan metabolisma badan menjadikan kita rasa segar bugar
3. Tidor lebih lena!IOsteMatrix bantu kurangkan stress badan kita tu

Alhamdulillah, inilah manfaat Shaklee dlm hidup seharian anda

Best kan!
Boleh diguna suami isteri mak ayah 

Ha.semua nk sihat
Alhamdulillah

Dapatkan combo ini dengan WA / PM sy di

Ready to ship ๐Ÿ˜Š
*FREE Vitalea bulan ni jika reg ahli
Share:

Segmen Blogwalking YanieYusuf.com

Assalamualaikum wbt,



Segmen Blogwalking YanieYusuf.com


Mrsyanie pernah buat entry khas untuk blogwalking sebelum ini, konsepnya sama sahaja untuk Mrsyanie blogwalking dan memudahkan blogger yang lain blogwalking sekali. Kali ini caranya berbeza sedikit.

Cara-cara untuk join mudah sahaja, syarat:

  1. Follow blog YanieYusuf
  2. Add google+ YanieYusuf
  3. Buat satu entry bertajuk : Segmen Blogwalking YanieYusuf.com
  4. Copy banner diatas dan backlink kan ke entry segmen ini
  5. Copy url entry korang dan pastekan di ruangan komen entry ini.

Mudah kan, dan setiap link yang dah dipaste diruang komen Mrsyanie akan blogwalking ke blog korang. Mrsyanie akan buat satu entry link url bagi memudahkan korang semua blogwalking blog yang lain. Dan Mrsyanie akan pilih secara random 5 blog untuk dimasukkan dalam BlogList Mrsyanie. 

Terima kasih pada yang sudi join segmen Blogwalking YanieYusuf.com
Share:

Bersih Usus Dengan Herblax

Assalamualaikum wbt,

Terkejut wawa dengar kos untuk pembersihan usus yang dijalankan oleh pengarah drama iaitu Erma Fatima. Tahukah anda, kos yang dibelanjakan oleh Erma adalah sebanyak RM6000.

MasyaAllah, mahalkan? Harga tidak bernilai lagi jika kita jatuh sakit. Inilah langkah yang diambil Erma bagi mengelakkan dari penyakit.

Usus sememangnya perlu dibersihkan, ia adalah tempat perkumpulan toksin di dalam badan. Jika dibiarkan ia boleh mengundang pelbagai penyakit.


Tahukah anda, Herblax shaklee mampu membersihkan usus secara lembut. Ia bertindak melembutkan najis dan membuang segala toksin di dalam badan.

Untuk pencegahan awal, wawa sarankan untuk anda amalkan makan herblax 1 minggu 2 kali. Nak cuba? Boleh whatsapp wawa di 0199966576.

Share:

Follow by Email

About Me

My photo
Mommy to my pretty princess, Suka senyum, suka makan, suka membaca, suka memberi inspirasi, suka menulis

Popular

Followers

Blog Archive

Recent Posts

Total Pageviews

BLOGGER TEAM


Check Page Rank CK Free Auto Backlink\ Kedai Backlink,Backlink Percuma
free web site traffic and promotion

BRAND COLLABORATIONS

Printcious | Syaqist | BPT | Shaklee | Mcdonalds | Desaru Coast Adventure Waterpark