Tuesday, 27 October 2020

7 Langkah Pencegahan Penyebaran COVID-19

Assalamualaikum wbt,

11 March 2020, Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) mengisytiharkan COVID-19 sebagai Pendemik, sekaligus menegaskan penularan dan keadaan wabak itu semakin membimbangkan. Secara umum, Pendemik bermaksud wabak penyakit yang tersebar dengan begitu meluas merentasi sempadan, hingga ke seluruh dunia.


Status COVID-19 : Pendemik
Ini pula pengisytiharan daripada Perdana Menteri Malaysia tentang Pendemik COVID-19 bagi mencegah penularan wabak ini lebih berleluasa.


Bagi menyambut amanat Perdana Menteri tentang pencegaran penularan wabak COVID-19 ini, marilah kita sama-sama menjaga kesihatan dan kebersihan bermula dari diri sendiri dan keluarga. Dibawah ini mommy sertakan 7 Langkah Pencegahan Penyebaran COVID-19.


7 Langkah Pencegahan Penyebaran COVID-19 


1. Kerapkan mencuci tangan anda
2. Elakkan menyentuh mata, hidung dan mulut anda
3. Tutup mulut menggunakan tisu atau pelipat tangan ketika batuk atau bersin
4. Hindaran kawasan tumpuan ramai
5. Tinggal dirumah jika tidak sihat
6. Sekiranya anda demam, batuk dan sukar bernafas, dapatkan nasihat awal perubatan melalui telefon sebelum mendapatkan rawatan susulan
7. Sentiasa peka kepada maklumat terkini daripada WHO

7 langkah ini membantu anda mencegah penyebaran COVID-19 insyaAllah, seteruskan jangan lupa kuatkan imuti diri dan keluarga dengan Vitamin C, Omega Guard dan juga ResV. Nak tahu bagaimana ResV dapat tingkatkan imuniti anda, boleh teruskan bacaan anda selanjutnya,


Kenapa Vitamin C

Pengambilan dos tinggi Vitamin C yang mampu bertindak  sebagai antioksidan mempunyai sifat yang berkesan bertindak kepada “Oxidative Stress” dalam ikhtiar untuk kurangkan risiko kecederaan pada paru-paru dan dalam masa sama mengelakkan organ lain gagal berfungsi.




Oleh itu, Wawa sarankan untuk kita mengambil makanan yang tinggi dengan vitamin C sebagai langkah pencegahan awal serta memberikan imuniti kita lebih kuat.

  • Vitamin C merupakan antioksidan yang paling baik.
  • Vitamin C sifat dia tinggi antioksidan dan ini sangat membantu mengawal radikal bebas dalam badan. 
  • Vitamin C membantu menguatkan sistem imun badan agar berfungsi dengan baik. 
  • Vitamin C juga boleh menghalang pembiakan virus dan menghancurkan sel yang telah dijangkiti. Ibaratnya vitamin C ni macam "natural killer cell". 

Ada banyak buah-buah dan sayur-sayuran yang tinggi dengan vitamin C. Bagi Wawa sendiri lebih suka makan suplemen Vitamin C juga setiap hari. Sebagai usaha untuk pastikan imun badan lebih kuat lebih baik lagi-lagi masa pandemik Covid-19 masih ada sekarang. 

Jom kita jaga kita, usaha memperbaiki kesihatan dan menjaga kesihatan dari awal merupakan amanah untuk diri kita sendiri. 

Jika anda berminat untuk menjana income shaklee dengan mudah, boleh baca disini terlebih dahulu. Mudahnya Buat Bisnes Shaklee 2020.


Hubungi kami;




Page FB : Kedai Vitamin Ketengah Jaya Paka 019-9966576
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Baru Bangi / Paka
Pengeposan ke seluruh Malaysia
Continue Reading

5 Western Restaurants You Must Check Out in Kuala Lumpur

Assalamualaikum wbt,

5 Western Restaurants You Must Check Out in Kuala Lumpur


Malaysia merupakan syurga makanan. Lagi-lagi untuk kawasan Kuala Lumpur yang serba serbi jenis makanan ada. Pelbagai menu boleh didapati dengan mudah termasuklah untuk makanan western. Antara restoran makanan barat yang semakin gah dengan menu sedap mereka adalah seperti : 


#1- Islamic Sixty9 Steakhouse


Ramai pelanggan yang memuji layanan pantas para pekerja di restoran Islamic Sixty9 Steakhouse ini. Fasilitinya juga baik dan ada banyak tempat meletak kenderaan yang berdekatan dengan restoran Islamic Sixty9 Steakhouse. Restoran ini turut tersenarai dalam 10 Best Halal Steaks in KL oleh havehalalwilltravel.com. 



Sama ada anda mahu steak, pizza, atau burger, kesemuanya sangat sedap dan berpatutan. Ruang restorannya pula sangat selesa untuk menjamu selera. Sekali datang ke restoran ini rasanya bagai ingin datang lagi berulang-ulang disebabkan rasa makanannya yang memukau dengan layanan yang mesra bagaikan santapan di raja. 



Alamat: Taman Melawati, 53300 Kuala Lumpur

Waktu Operasi: Sabtu – Khamis (8am – 1130pm) | Jumaat (3pm – 1130pm)


#2 - Copper


Restoran yang terletak di Menara Shell ini mempunyai gaya mewah yang seiring dengan persembahan hidangannya. Sudahlah pemandangan restoran sangat menarik ditambah pula dengan menu yang menyelerakan.


Restoran Copper merupakan restoran yang menghidangkan masakan Eropah dengan pengaruh Mediterranean. Hampir semua hidangan yang boleh didapati di sini mendapat pujian daripada para pelanggan yang berkunjung ke restoran ini. Menunya boleh dikatakan agak ringkas dengan harga yang berpatutan. 


Tak hairanlah kenapa Restoran Copper ni sering menjadi tumpuan para pasangan yang baru berkahwin dan sedang bercinta. Malah ia turut dipilih sebagai tempat meraikan sesuatu yang special di antara dua hati yang sedang berkasih. 


 Alamat: Level 5, Menara Shell, 211, Jalan Tun Sambantham

Waktu Operasi: Isnin – Jumaat (1130am – 430pm) |  Selasa – Sabtu (630pm – 10pm)


#3- Spoon Steakhouse


Kat Malaysia ni siapa yang tak kenal dengan Chef Zam. Chef Zam merupakan salah seorang tukang masak yang sudah famous dengan mutu masakan dan gaya menu masakannya yang sedap dan pelbagai. 


Antara menu utama yang paling banyak mendapat permintaan di Spoon Steakhouse ini adalah kepingan daging bakar (steak) yang sangat sedap, lembut, segar dan menyelerakan. 



Spoon Steakhouse ini juga turut memasukkan hidangan tempatan ke dalam menu mereka bagi mempelbagaikan  dan menyesuaikannya dengan citarasa masyarakat tempatan. kualiti makanan yang dikatakan lima bintang iaitu cukup lazat dan dengan kuantiti yang banyak telah menjadikan restoran Spoon ini semakin terkenal dan disebut ramai dari hari ke hari.



#4- Me’nate Steak Hub


Nama Me’nate semakin hari semakin gah dan dikenali ramai. Kini Me’nate boleh tersenyum puas kerana berjaya menjadi salah sebuah steakhouse yang sangat popular di Malaysia. Ia bukan saja terkenal di kalangan pelanggan tempatan malah pelanggan dan pelancong dari luar negara juga. 


Me’nate saat ini sudah berjaya memiliki beberapa buah cawangan seperti di Ampang dan Setapak. Harga boleh dikatakan agak mahal tapi amat berbaloi dengan apa yang anda perolehi. Kualiti stik di sini memang dijamin terbaik. Chef utama merangkap owner untuk restoran Me’nate ini dikatakan bukan calang-calang orang kerana pernah menyajikan hidangan hasil air tangannya untuk santap keluarga di raja. 



Terdapat banyak pilihan daging, layanan pantas dan mesra, serta ruang makan yang selesa. Me’nate turut memahami kehendak pengunjung Islam dengan menyediakan surau di restoran mereka. Antara yang boleh anda cuba ialah Shakshuka, Roast Beef, Suquet de Prix dan Sea Bass Spaghetti Arrabiata.


Alamat: Starpac Point, C-01-02 & C-01-03, Jalan Taman Ibu Kota, 53300 Kuala Lumpur

Waktu Operasi: Sabtu – Khamis (11am – 11pm) | Jumaat (3pm – 11pm)



#5 - Moon’s Kitchen


Restoran Moon’s Kitchen merupakan sebuah restoran yang berasal daripada sebuah gerai kecil yang beroperasi sejak tahun 1998. Kebanyakan menu yang dihidangkan di sini diinspirasikan oleh menu daripada negara Barat seperti Perancis, Itali dan juga Eropah kerana ia mempunyai cita rasanya yang tersendiri. 


Antara menu yang ditawarkan di Moon’s Kitchen ini adalah seperti Sizzling Steak, Pasta,Burger, Fish & Chip dan juga Fillet Tempura. 



Selain dari itu, Restoran Moon’s Kitchen juga turut mempunyai beberapa menu sampingan lain yang sering menjadi pilihan para pelanggan seperti Black Pepper Steak, Chipotle BBQ Beef Ribs dan Roasted Garlic Pepper Lamb. Daging yang digunakan untuk membuat hidangan ini diimport khas daripada Australia.  Suasana restoran ini sangat ceria walaupun dekorasinya agak ringkas seperti dinding yang  dipenuhi mercy tanda yang terkemuka seperti replika menara Eiffel dan banyak lagi. 



Alamat: Pandan Indah, 56100 Kuala Lumpur

Waktu Operasi: Selasa – Ahad (12pm – 330am), ditutup pada hari Isnin


Nak Makan Menu Western Terbaik Di Rumah Sendiri? Foodpanda Kan Ada!


Ya, jika anda ingin menikmati menu western terbaik di rumah sendiri tanpa ingin susah payah keluar dari rumah, anda boleh cuba-cuba melihat menu pilihan yang ada melalui aplikasi Foodpanda. Servis western food near me dari pihak Foodpanda ini bukan saja 

Menjimatkan masa malah dapat membantu mereka yang tidak sempat untuk menyajikan makanan sendiri di rumah. 



Seperkara lagi, mungkin juga anda berasa kurang sihat dan tiba-tiba tekak terasa untuk menikmati makanan barat. Guna saja bantuan dari Foodpanda tanpa perlu pening kepala lagi. Yang pasti, segalanya hanya di hujung jari. Selamat menjamu selera. 


Continue Reading

Monday, 26 October 2020

Testimoni ESP Shaklee Untuk Gastrik

Assalamualaikum wbt,

Testimoni ESP Shaklee Untuk Gastrik | Hai semua, salam jumaat yang berkah. Selawat dan salam keatas junjungan besar Nabi Muhammad saw. Hari ini wawa kongsikan dan ceritakan Testimoni ESP shaklee tentang pengalaman pengguna dan wawa sendiri yang mengalami masalah sakit gastrik.

Pernah tak anda atau ahli keluarga, sahabat yang mengalami masalah sakit gastrik? Jika pernah, sudah pasti anda mengetahui bagaimana terseksanya mereka yang mengalami masalah sakit gastrik ini. Kan? Bagaimana ESP shaklee dapat bantu anda atasi masalah gastrik. Nak tahu tak macam mana cara minum ESP Shaklee untuk gastrik? Boleh ke hilangkan gastrik dengan minum ESP shaklee ni? Ya, insyaAllah boleh jika anda tahu cara minum ESP dengan betul.

Orang yang ada masalah sakit gastrik, biasanya tidak boleh lapar, tidak boleh tersalah makan, tidak boleh terlalu kenyang dan kena makan ikut waktu. Seperti wawa, juga pernah mengidap sakit gastrik sejak belajar di UiTM Pinang. ESP shaklee adalah pilihan terbaik jika anda ada masalah gastrik. Kalaulah dari awal wawa tahu, dulu-dulu tak de laa kena gastrik kan. hehe (takde laa, gurau je. Ketentuan Allah mana kita boleh pertikaikan)

Kenapa ESP Shaklee Terbaik Untuk Gastrik?

Manfaat ESP Shaklee


ESP shaklee mengandungi glisemik indeks (GI) yang rendah, dimana apabila kita minum ia membantu mengekalkan rasa kenyang yang lama. Cara yang betul minum ESP untuk hilangkan gastrik adalah,
  • 3 sudu ESP dicampur ke dalam 500ml air sejuk/suam 
  • Ia perlu diminum pada waktu pagi dan malam
  • Jika diawal pagi kita tidak sarapan, gantikan dengan ESP shaklee, kemudian jam 10 pagi kena isi perut dengan apa-apa kuih.
Cara wawa minum esp shaklee untuk gastrik dengan mulakan awal jam 7 pagi dengan minum ESP, jam 10 pagi isi dengan kuih muih atau nasi, kemudian tengah hari makan berat, jam 4 petang makan kuih muih dan malam makan berat. 

Pada awalnya, Wawa biarkan sahaja bila rasa pedih-pedih perut. Wawa anggap semua tu macam biasa sahaja. Bila lama-lama, sampai satu tahap wawa kena gastrik sampai rasa pitam dan nyaris pitam. Waktu itu, wawa rasa macam dah nak habis nafas. (huhu) Trauma wawa selepas kena serangan gastrik masa tu. 

Sejak daripada itu, Wawa terus bekalkan ubat gastrik dalam peti ais sepanjang masa. Bila rasa pedih perut, terus wawa telan ubat gastrik yang warna putih dan rasa dia macam ubat gigi. Terseksa tau bila nak menelan. Kenapa wawa tak jumpa ESP shaklee penyelamat untuk gastrik. hihi

Alhamdulillah, syukur selepas jumpa dengan ESP shaklee gastrik wawa dah hilang. Anda boleh baca testimoni wawa minum esp shaklee dekat bawah ni.

Testimoni ESP Shaklee Untuk Gastrik


Testimoni ESP Shaklee Untuk Gastrik : Wawa sendiri

harga esp shaklee pengalaman minum esp shaklee cara minum esp shaklee untuk gastrik apa itu esp shaklee testimoni esp shaklee untuk kurus kandungan esp shaklee kebaikan esp shaklee untuk ibu mengandung esp shaklee bahaya
Testimoni ESP Shaklee Untuk Gastrik | Tidak kena gastrik lagi

Testimoni ESP Shaklee Untuk Gastrik : Puan Ena

harga esp shaklee pengalaman minum esp shaklee cara minum esp shaklee untuk gastrik apa itu esp shaklee testimoni esp shaklee untuk kurus kandungan esp shaklee kebaikan esp shaklee untuk ibu mengandung esp shaklee bahaya
Testimoni ESP Shaklee Untuk Gastrik | Gastrik teruk sembuh selepas 4 hari
Ini pula pengalaman keluarga Puan Ena. Selepas 2 hari diserang gastrik, Tok Ena minum ESP shaklee. Alhamdulillah, selepas itu Tok Ena dah tak kena gastrik. Asbab ESP shaklee, gastrik Tok Ena hilang.

Syukur, itulah yang pasti menjadi ungkapan pertama selepas bebas dari serangan gastrik. Siapa sangka, gastrik yang sudah lama bertapak dalam diri, akhirnya hilang dan bebas selepas minum ESP shaklee.

Promosi ESP Shaklee November 2019

Baca selanjutnya tentang ESP Shaklee,

Jika anda ingin mencuba ESP shaklee dan ingin bebas dari serangan gastrik, bulan ini ada promosi ESP shaklee tau. Boleh baca di sini untuk info tentang ESP shaklee.

Jika anda berminat untuk menjana income shaklee dengan mudah, boleh baca disini terlebih dahulu. Mudahnya Buat Bisnes Shaklee 2020.


Hubungi kami;




Page FB : Kedai Vitamin Ketengah Jaya Paka 019-9966576
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Baru Bangi / Paka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Continue Reading

ESP Shaklee : Waktu Sesuai Untuk Minum ESP

ESP Shaklee : Waktu Sesuai Untuk Minum ESP.

Assalamualaikum wbt,

ESP shaklee adalah produk yang paling digemari oleh ramai pelanggan shaklee. ESP shaklee juga merupakan produk paling laris dan berada di top 10, dan merupakan produk kegemaran kak wawa sendiri. Begitu juga customer terutamanya menjadi pilihan oleh wanita hamil dan wanita yang inginkan kulit cantik. 

Apabila sudah membeli ESP shaklee, takkan biarkan ia diceruk dapur sahaja kan? Semestinya kita nak minum, tapi bilakah waktu sesuai untuk minum ESP shaklee?

Jom, kak wawa kongsikan beberapa waktu sesuai untuk anda minum ESP shaklee. Tahukah anda badan kita, perut kita, nafsu kita sentiasa lapar. Setiap waktu, pagi, tengah hari, petang mahupun malam. Untuk elakkan dari kita makan makanan yang kurang berkhasiat, anda bolah cuba atasi dengan mengambil esp shaklee. 

Baca selanjutnya tentang ESP Shaklee,

4 Waktu Sesuai Untuk Minum ESP Shaklee


1. Minum ESP Shaklee Waktu Pagi
 Minum ESP shaklee pada waktu pagi dapat meningkatkan tenaga seharian anda.

2. Minum ESP Shaklee Waktu Tengah Hari
Minum ESP shaklee waktu tengah hari dapat membantu anda mengurangkan pengambilan karbohidrat untuk berikan badan yang lebih kurus dan sihat.

3. Minum ESP Shaklee Waktu Petang
Minum ESP shaklee pada waktu petang sesuai untuk mengelakkan anda dari mengambil makanan-makanan yang kurang sihat seperti snek, makanan berminyak dan manis. Ini dapat membantu anda dari menambahkan berat badan kerana pengambilan esp shaklee dapat memberikan anda rasa kenyang.

4. Minum ESP Shaklee Waktu Malam

Sama juga seperti waktu petang, minum esp pada waktu malam dapat mengurangkan dan mengelakkan anda dari mengambil makanan kurang sihat seperti snek dan makanan manis.

5. Minum ESP Shaklee Waktu Pra & Pasca Senaman
ESP shaklee sesuai diminum pada watu sebelum dan selepas menjalankan senaman. Ini dapat membekalkan tenaga sebelum bersenam dan memberikan badan anda lebih kuat dan padat jika diminum selepas bersenam.

5 waktu ini sesuai untuk anda ambil esp shaklee sebagai minuman harian anda. Namun, anda juga perlu memastikan bahawa pengambilan esp (protein) ini bersesuaian dengan keperluan seharian mengikut umur anda.

1 hidangan ESP bersamaan 14gram protein.

Lihat jadual keperluan protein mengikut umur di bawah.

Jumlah Keperluan Protein Mengikut Umur
  • Bayi ( Umur 6 Bulan ) - 9.1 gram/hari
  • Bayi ( Umur 7 - 12 Bulan ) - 11 gram/hari
  • Remaja Lelaki ( Umur 14 - 18 Tahun ) - 52 gram/hari
  • Remaja Perempuan ( Umuer 14 - 18 Tahun ) - 46 gram/hari
  • Lelaki Dewasa - Sekitar 56 gram/hari
  • Wanita Dewasa – 46 gram/hari
  • Perempuan Hamil Atau Menyusu – 71 gram/hari


Jika anda berminat untuk menjana income shaklee dengan mudah, boleh baca disini terlebih dahulu. Mudahnya Buat Bisnes Shaklee 2020.


Hubungi kami;




Page FB : Kedai Vitamin Ketengah Jaya Paka 019-9966576
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Baru Bangi / Paka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Continue Reading

Kajian Vitamin C Untuk Pesakit Covid-19?



Assalamualaikum wbt,

Sejak Covid-19 melanda dunia, ada pihak yang sedang berusaha mencari solusi atau mencipta vaksin bagi menangani masalah covid-19 yang sedang melanda dunia. Namun begitu, adakah alternatif Vaksin Covid-19 sudah ditemui?

Adakah Vaksin Covid-19 sudah Ditemui?



Kajian Vitamin C terhadap pesakit sebagai alternatif vaksin covid-19 ditemui. Wawa baru terbaca tentang satu kajian dari KKM yang mengatakan bahawa Vitamin C mampu membantu pesakit covid-19 mendapat kesihatan yang lebih baik berbanding pesakit covid-19 yang tidak ambil vitamin C. 

Jom kita lihat image yang dikongsikan oleh pihak KKM mengenai kajian Vitamin C terhadap pesakit covid-19.

Dua 2 Kajian Vitamin C Kepada Pesakit Covid-19

Secara umum kita tahu, Ubat atau Vaksin untuk mencegah wabak Covid-19 belum ditemui. Namun ada satu alternatif, berdasarkan kajian pihak hospital, dengan menggunakan Vitamin C dapat kurangkan tempoh pesakit berada di hospital, dengan erti kata lain, lebih cepat sembuh.

Menurut pihak KKM, virus Covid-19 ini menyerang dengan pantas terhadap pesakit melalui paru-paru. 14% pesakit mengalami masalah Acute Lung Injury dan Acute Respiratory Distress Syndrome. Ia disebabkan oleh Cytokine Storm yang menyebabkan oxidative stress yang teruk dan akhirnya menyebabkan kerosakan pada tisu-tisu dibahagian paru-paru mereka. Ia antara kesan serangan wabak Covid-19.

Berdasarkan masalah ini, pesakit Covid-19 akan mudah mengalami kesukaran bernafas, ketidakupayaan tisu-tisu dan organ lain hingga seterusnya boleh mengakibatkan kematian. Jadi, mari kita lihat bagaimana kajian Vitamin C ini boleh menjadi alternatif kepada vaksin covid-19.

Ujian dibuat keatas dua kumpulan umur berbeza yang dijangkiti Covid-19. Kedua-dua kumpulan diberikan ubat-ubatan yang biasa diguna untuk merawat pesakit Covid-19 cuma bezanya. Satu kumpulan diberikan rawatan menggunakan Vitamin C 100% dan satu lagi kumpulan hanya bergantung ubat-ubatan lain.

Keputusan Kajian Vitamin C Terhadap Pesakit Covid-19


Yang menariknya satu kumpulan diberikan 100 peratus Vitamin C, manakala satu kumpulan lagi diberikan ubat-ubatan. Dan hasilnya menunjukkan pesakit yang diberikan Vitamin C 100 peratus mendapat keputusan kesihatan yang sangat baik. 

Daripada kajian tersebut, didapati kumpulan yang mengambil Vitamin C dapat keluar 9 hari lebih awal dari hospital, 57% keluar dengan kesihatan baik (tiada kekurangan), 5.6 hari lebih cepat berjaya bebas Extubation dan 7.6 hari lebih cepat bebas dari alat sokongan pernafasan. Ini keputusan yang sangat baik.

  • Dapat keluar hospital 9 hari lebih awal berbanding pesakit yang diberi ubatan.
  • 57% keluar hospital dengan kesihatan baik (tiada kekurangan)
  • 5.6 hari lebih cepat berjaya bebas Excubation
  • 7.6 hari lebih cepat bebas dari alat sokongan pernafasan
Kita boleh lihat perbezaan terhadap pesakit covid-19 yang mengambil vitamin C dan tidak. 

Kajian Lengkap Vitamin C terhadap Pesakit Covid-19

Kajian penuh tentang Vitamin C keatas Pesakit Covid-19

Kenapa Vitamin C 

Pengambilan dos tinggi Vitamin C yang mampu bertindak  sebagai antioksidan mempunyai sifat yang berkesan bertindak kepada “Oxidative Stress” dalam ikhtiar untuk kurangkan risiko kecederaan pada paru-paru dan dalam masa sama mengelakkan organ lain gagal berfungsi.




Oleh itu, Wawa sarankan untuk kita mengambil makanan yang tinggi dengan vitamin C sebagai langkah pencegahan awal serta memberikan imuniti kita lebih kuat.

  • Vitamin C merupakan antioksidan yang paling baik.
  • Vitamin C sifat dia tinggi antioksidan dan ini sangat membantu mengawal radikal bebas dalam badan. 
  • Vitamin C membantu menguatkan sistem imun badan agar berfungsi dengan baik. 
  • Vitamin C juga boleh menghalang pembiakan virus dan menghancurkan sel yang telah dijangkiti. Ibaratnya vitamin C ni macam "natural killer cell". 

Ada banyak buah-buah dan sayur-sayuran yang tinggi dengan vitamin C. Bagi Wawa sendiri lebih suka makan suplemen Vitamin C juga setiap hari. Sebagai usaha untuk pastikan imun badan lebih kuat lebih baik lagi-lagi masa pandemik Covid-19 masih ada sekarang. 

Jom kita jaga kita, usaha memperbaiki kesihatan dan menjaga kesihatan dari awal merupakan amanah untuk diri kita sendiri. 

Jika anda berminat untuk menjana income shaklee dengan mudah, boleh baca disini terlebih dahulu. Mudahnya Buat Bisnes Shaklee 2020.


Hubungi kami;




Page FB : Kedai Vitamin Ketengah Jaya Paka 019-9966576
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Baru Bangi / Paka
Pengeposan ke seluruh Malaysia




Continue Reading

Saturday, 24 October 2020

Cara Jadi Ahli Shaklee 2020 Dan Kelebihannya

Assalamualaikum wbt,

Cara Jadi Ahli Shaklee 2020 Dan Kelebihannya | Bermula pada bulan Mac 2020 yang lalu, shaklee telah melakukan perubahan terhadap yuran keahlian dimana berlaku penurunan sehingga 50%. Jika sebelum ini, untuk mendaftar sebagai agen atau ahli shaklee, anda perlu membayar sebanyak RM75, kini anda hanya perlu mengeluarkan RM35 sahaja. Murah kan?

Ya, sangat murah berbanding yuran keahlian atau agen lain. Ini kerana shaklee ingin memberi peluang kepada seluruh rakyat Malaysia amnya untuk menjana income bersama shaklee disamping tidak membebankan. Semua orang boleh menjadi ahli shaklee termasuklah pelajar, surirumah, bekerja kerajaan mahupun swasta.

Sedikit kisah Wawa dan Shaklee. Wawa bermula dengan menggunakan produk tambah berat. Alhamdulillah, sebulan menggunakannya sudah mendapat kesan berat badan bertambah. Dalam masa yang sama, Wawa membuat sedikit iklan di facebook tentang produk ini. Syukur Alhamdulillah, bulan pertama Wawa sudah merasai nikmat bonus Shaklee. Bulan kedua, semangat terus berkobar-kobar dan rezeki Allah Taala Wawa capai rank supervisor dibulan kedua. Semuanya Wawa bermula dengan zero.

Rezeki Allah, siapa sangka kan? Semuanya Allah tetapkan rezeki masing-masing, hanya tinggal kita sahaja nak rebut ke tak nak. Betul tak? Jika anda ingin menjadi agen shaklee jom teruskan bacaan anda.

Better late Than Never! Inilah masa untuk anda membantu keluarga menjana pendapatan sampingan disamping menikmati pelbagai percutian dengan percuma. =)

CARA JADI AHLI SHAKLEE 2020


Cara Jadi Ahli Shaklee Dan Kelebihannya

Wawa akan kongsikan 2 cara mudah menjadi ahli shaklee pada tahun 2020 ini. Anda boleh membuat pilihan cara yang mana anda inginkan. Setiap pendaftaran ahli shaklee 2020, anda akan mendapat starter kit iaitu E-memberkit yang mana mengandungi:

  • Product guide
  • Business guide
  • Nnutrition
  • Dr Forest C.Shaklee thoughtsmanship

1. Bayar Yuran Ahli Shaklee RM35

2. Free Membership Shaklee Melalui Produk Pilihan

  • Beli mana-mana produk shaklee pilihan anda bernilai 100UV (nilai dalam lingkungan RM380) dalam 1 resit melayakkan anda mendapat keahlian shaklee dengan percuma.
  • Boleh daftar ahli shaklee RM35 dengan sendiri (self service). Klik untuk daftar ahli shaklee RM35 sekarang
  • Atau anda boleh hubungi Wawa untuk pendaftaran ahli shaklee bagi pihak anda. 019-9966576

Kelebihan Dan Faedah Mendaftar Ahli Shaklee Dibawah Team BYG 

  1. Berada di bawah kumpulan yang betul amat membantu anda untuk berjaya. Bayangkan kita tidak tahu apa-apa tentang bisnes apatah lagi tentang shaklee, maka bimbingan ataupun coaching adalah sangat diperlukan. Saya sendiri akan memberikan COACHING/BIMBINGAN dengan PERCUMA!
  2. Bagi anda yang tidak suka membuang masa, tinggalkan anak dan keluarga semata ingin mendengar talk pasal bisnes, inilah dia bisnes yang tepat dengan anda.Saya juga seperti anda yang cukup TIDAK SUKA dengan keadaan sebegitu. SEGALA COACHING/BIMBINGAN hanya dibuat secara ONLINE sahaja 100%. Sangat praktikal bagi mereka yang bekerjaya kerana ini boleh dijadikan pendapatan sampingan anda yang paling mudah dibuat.
  3. IADA MODAL. Ye memang betul tiada modal yang diperlukan. MODAL ANDA HANYALAH SEMANGAT DAN KEINGINAN YANG KUAT UNTUK BERJAYA.
  4. Produk yang terbukti berkesan. Produk shaklee telah melalui beribu ujian dan kajian yang menyeluruh sebelum layak dipasarkan. Maka tiada isu bahaya, tidak halal dan sebagainya. PALING PENTING ianya disahkan halal oleh Jakim.
  5. Syarikat yang kukuh, sudah lebih 50 tahun di pasaran dan telah lebih 20 tahun berada di Malaysia. Ramai sudah jutawan Malaysia yang lahir dari bisnes Shaklee, walau telah 20 tahun masih bertahan sampai hari ini, maknanya keyakinan orang ramai pada produk ini tidak pernah berkurangan.
  6. Bagi yang ingin mencari bisnes yang boleh menjamin masa depan, inilah dia. Kerana bisnes ini menjanjikan pendapatan infiniti dan boleh memberikan impian anda satu kenyataan.
  7. TERBUKTI bisnes ini adalah yang terbaik untuk mereka yang mencari-cari apakah pekerjaan sampingan atau sepenuh masa untuk mereka. 
  8. Bagi yang ZERO TENTANG ONLINE BIZ, bimbingan 100% akan diberikan. Usah risau tidak pandai kerana saya juga bermula dari zero.
  9. Bagi yang mendaftar di bawah bimbingan saya, maka anda akan dimasukkan ke dalam group eksklusif di facebook kami yang mana tips-tips dan info akan sentiasa diberikan dari masa ke semasa.
Apa tunggu lagi? Jika anda betul-betul ingin merubah idup anda, maka bertindak sekarang. InsyaAllah ini adalah pembuka jalan kepada diri kita semua. Salam sayang..

Jika anda berminat untuk menjana income shaklee dengan mudah, boleh baca disini terlebih dahulu. Mudahnya Buat Bisnes Shaklee 2020.


Hubungi kami;




Page FB : Kedai Vitamin Ketengah Jaya Paka 019-9966576
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Baru Bangi / Paka
Pengeposan ke seluruh Malaysia
Continue Reading