Showing posts from August, 2017Show All
Renungan Bersama, Bersyukurkah Kita?

Asssalamualaikum wbt, Petikan dari whatsapp wawa panjangkan ke blog ini, semoga beroleh manfaat. Seorg lelaki pulang ke rumah dgn membawa sebiji tembikai. Dia membeli buah itu dari sebuah pasar. Isterinya me…

Routine as a Document Controller

Assalamualaikum wbt, Wawa tak pernah terfikir pun untuk jadi Document Controller, cita-cita wawa nak jadi Engineer. Hehe.. Ye laa, dah belajar Engineering 6 tahun, takkan nak mengadap document jerrr. haha Alhamdulillah, …

Testimoni Cuci Anggur dengan Basic H Jadi Segar

Assalamualaikum wbt, Perasan tak setiap kali kita beli anggur, nampak macam putih-putih dibahagian kulit anggur tu? Nampakkan?  Kalau cuci dengan air paip biasa, kesan putih-putih di luar tetap ada kan. Macam mana nak hi…

Jadual Kelepasan Am & Cuti Umum Tahun 2018

Assalamualaikum wbt, Alhamdulillah, dah keluar jadual cuti umum tahun 2018. Uols, bolehlah plan dari awal untuk apply cuti. Kan2?

Testimoni Jatuh Cinta Dengan Vivix Ikhtiar Kencing Tikus

Assalamualaikum wbt, Uolss, dah minum vivix ke? Jemput minum, 1 sudu je sehari. Jimat untuk kesihatan dan awet muda. hihi

Wordless Wednesday

Assalamualaikum wbt, Morning untie/uncle.

Testimoni Awet Muda dengan Vivix

Assalamualaikum wbt, Testimoni Vivix Usia 50 tahun umpama 30 an. Ohhh MGGG!!😱😱 Terkejut deng.😍 ----

Planner Giveaway by Eeca Shyaa

Assalamualaikum wbt, Dah lama tak join giveaway (GA) di blog ni. Jom kita beramah mesra, kenala-kenal sesama blogger..:) Siapa nak join, boleh klik je banner ni naa. Mudah je syaratnyaa haa..:)

Morning Everyone

Assalamualaikum wbt, Hai uols, selamat pagi. Pagi-pagi ni wawa bangun dengan mood happy, sebab boleh siap awal nak gi kerja. Sebelum ni bangun jam 4.30 am pun rasa macam cepat je masa berlalu. Alhamdulillah, I am happy today…

Masker Time with ESP Shaklee

Assalamualaikum & selamat petang uols,

Tutorial Auto Reply PM Customer di FB Page

Assalamualaikum wbt, Hai uolss, selamat petang. Makan apa tu? Hari tu, ada orang tanya wawa macam mana nak buat response pada customer yang pm kita di page. Walaupun kita tidak online pada waktu itu, customer tetap dapat tou…

Testimoni Bebas Bell Palsy dengan Vivix

Assalamualaikum wbt, Pernah tak dengar tentang Bell Palsy? Tahu tak apa itu Bell Palsy? Bell's palsy  adalah kelumpuhan saraf wajah akibat peradangan dan pembengkakan saraf yang mengontrol otot pada salah satu sisi waja…

Bantulah Asnaf dan Orang Yang Memerlukan

Assalamualaikum wbt, Wawa panjangkan penulisan ini, mana tahu dalam friendlist blog wawa ni ada sahabat atau keluarga yang menjadi ajk/ imam/bilal di masjid kawasan masing-masing.

Ikhtiar Hilangkan Ekzema dengan Vivix

Assalamualaikum wbt, Ekzema adalah penyakit kulit yang mendatangkan kegatalan berpanjangan. Ekzema biasanya ditemui pada kulit yang bersifat kering, inflamasi dan biji-biji berair. Keadaan ini menjadi kulit semakin teruk ap…

Tutorial Cara Letak Iklan Nuffnang Leaderboard dan Skyscraper Ads Unit

Assalamualaikum wbt, Kali ni wawa nak share tutorial pasang iklan nuffnang jenis Leaderboard dan Skyscrapper ads unit. Iklan Nuffnang terbahagi kepada tiga iaitu, Leaderboard, Skyscrapper dan Large Rectangular. Bagi mendapat…

Tutorial Letak FB Page di Blogspot dengan Mudah

Assalamualaikum wbt, Tutorial untuk newbie macam wawa. Bagi blogger lama mungkin tutorial ni kacang je. Wawa bantu share kan cara-cara macam mana nak letak fb page kat blog. Tujuannya, untuk kawan-kawan yang datang singgah u…

Apa Itu Qailullah?

Assalamualaikum wbt, Pernah tak terfikir kenapa kita dilarang solat sebelum zohor. Tapi pernah juga wawa dengar kita boleh solat dhuha 15 minit sebelum masuk waktu zohor. Yang mana satu erk betul? *Soalan* : Ustaz..…

Assalamualaikum wbt, Ilmu untuk dikongsi. Sumber dari buku Allah Doktorku. 1. Yang memerah 2. Yang minta diperah 3. Yang meminum 4. Yang membawa 5. Yang minta dihantari 6. Yang menuang 7. Y…

Tutorial Letak Iklan Google Adsense

Assalamualaikum wbt, Alhamdulillah, selepas beberapa minggu wawa daftar akaun google adsense hari ni baru approve. Sebelum ni, wawa tak pernah ambil tahu pasal google adsense ni apa. Satu hari, wawa ternampak sharing daripad…

Bagaimana Nak Menjadi Orang Baik

Assalamualaikum wbt, Sebelum tidur, terdetik di hati wawa untuk berkongsi. Pernah wawa baca (di lupa kat mana), ada seorang pemuda bertanya dengan seorang tuan guru yang alim.

1001 Manfaat Vivix untuk Sekeluarga

Assalamualaikum wbt, Bagaimana Vivix membantu seisi keluarga kembali sihat walafiat? Vivix memberi kesan positif terhadap 4 mekanisme penting iaitu: pertahanan sel tenaga sel pemulihan sel prestasi sel Apabila sel…

Cucur Viral By Yati Rahim

Assalamualaikum wbt, Wawa dah lama sangat tak masak, bila tengok resepi Ya Allah, tak sabar nak duduk rumah sendiri. Nak masak macam-macam, bagi suami makan kenyang-kenyang. Hehe Kredit Yati Rahim untuk resepi cu…

Testimoni Vivix Bantu Masalah Saraf & Mata Rabun

Assalamualaikum wbt, Testimoni vivix, mata ayah kembali jelas dan penyakit saraf kembali normal. Ni ayahanda saya. Seorang yang sangat bertanggungjawab, penyayang dan suka bergurau. Awal bulan 12 tahun lepas, …

Testimoni Vivix Bantu Turun Gula Dalam Darah

Assalamualaikum wbt, Penyakit kencing manis kini bukan lagi sinonim dengan golongan warga tua, malah orang muda juga tidak terkecuali. Faktor pemakanan yang tidak seimbang dan pengambilan gula yang berlebihan menjadi punc…

Kayap Punca Hilang Daging Kaki, Vivix Penawar 2 Minggu

Assalamualaikum wbt, Pernah tak dengar tentang penyakit kayap? Bahaya tak? Nak tahu bahaya ke tak bahaya, jom kita baca kisah ayah syaheera. Ini kisah abah saya Shahrom Idris Abah hampir disahkan 50-50 akibat kayap dialaminya pec…

Chocolate Feveret Sepanjang Zaman

Assalamualaikum wbt, Siapa suka coklat? Bukan gula-gula ye, dulu time kecil wawa panggil semua jenis coklat adalah coklat termasuklah gula-gula. Sampailah wawa masuk universiti di Pulau Pinang, waktu lecture pasti…

Success Quotes

Assalamualaikum wbt, Selamat pagi uols, semoga hari ini kejayaan menjadi milik kita semua.") Jangan pernah putus asa naa.

Jom Perbanyakkan Istighfar

Assalamualaikum wbt, Mudahnya Menjemput Rezeki ====== Ada orang pagi-pagi lagi sudah menyingsing lengan memulakan usaha. Ada orang pagi-pagi memilih untuk menghadap Allah, mengharap redha dan ja…

Testimoni Vivix Shaklee Kecutkan Kanser Limfoma

Assalamualaikum wbt, Pernah dengar kanser limfoma? K anser darah Limfoma Hodgkin (HL). “HL merupakan kanser darah yang bermula dari sel lymphocytes, iaitu sel darah putih yang mengalir ke seluruh tubuh menerusi bendalir …

Petua Jadi Wanita Cantik

Assalamualaikum wbt, PETUA UNTUK MENJADI WANITA CANTIK 1. Amalkan bangun pagi dan mandi sebelum masuk Azan Subuh. 2. Sebaik bangun tidur, sebelum menggosok gigi, minumlah 1 gelas air putih bersuhu b…

Selamat Pagi Sobahul Khair

Assalamualaikum wbt, Selamat pagi, sobahul khair sahabat blogger wawa yang cantik dan hensem. Semoga pagi ini, hari ini penuh barokah.  Hari ini Isnin, Isnani dalam bahasa Arabnya. Biasakan kita dengar orang kata dal…

Hujung Minggu Di Zoo Johor

Assalamualaikum wbt, Hai uolss, buat apa di hujung minggu ni? Wawa macam biasa spend time dengan habibi je. Ajak dia jalan2 Johor Bahru, dalam duk fikir-fikir nak ke mana tu, sempat juga dia ajak pergi zoo. Emm, o…

Peringatan : Jangan Beli Produk Shaklee Di E-Commerce Platform

Assalamualaikum wbt, Lately ni kan, wawa tengok banyak iklan produk shaklee di Lazada. Ohh, sungguh tak bertanggungjawab depa-depa ni. Selain harga yang dijual tak masuk akal, ia juga telah merosakkan credibiliti syarikat.  …

Tips Memilih Minyak Ikan Berkualiti

Assalamualaikum wbt, Pernah dengar minyak ikan? Minyak ikan lebih dikenali sebagai Omega 3. Penting ke minyak ikan ni?  Ye, sangat penting. Omega 3 sangat memberi manfaat kepada kesihatan kita. Kita perlu makan Om…

Siapa Ada ASB Wajib Baca

Assalamualaikum wbt, Sejak beberapa bulan yang lalu, segala urusan ASB tidak lagi melalui buku. Yang mana ada buku biru tu, boleh laa buang. hehe Actually, wawa baru tahu pasal ni sewaktu nak berurusan di kaunter pejabat…

Gambar Perkahwinan Ummi Nazeera

Assalamualaikum wbt, Tengah hari ni kak wawa scroll fesbuk sendiri, sekali terpandang orang share gamabr perkahwinan Ummi Nazeera. Ya Allah, cantik sangat. Tak tahu pula Ummi kahwin. Rupanya dah dekat sebulan Ummi kahwin…

Testimoni Basic H Shaklee

Assalamualaikum wbt, Ada tak kuali kat dapur korang macam ni? Hihi Mak mertua datang, tak tahu nak sorok kat mana.😝 kak wawa lew tewww.

Fungsi Basic H Shaklee

Assalamualaikum wbt, 1. Mencuci dan membersihkan sayur-sayuran dan buah-buahan daripada racun dan bahan kimia.   Caranya:  Isikan air ke dalam besen dan masukkan 5 titik Basic H. Biarkan selama 5-10 minit.

Tips Lunas Hutang Dengan Cepat

Tips Lunas Hutang Dengan Cepat ==== Assalamualaikum & morning, Ramai sebenarnya terbelenggu dengan masalah hutang. Bukan hanya yang dah berkerjaya, malah pelajar-pelajar sekarang pun sudah terbelenggu dengan hutang. Be…

Tilik Dulu Kereta Impian

Assalamualaikum wbt, Sejak dua menjak ni, bertaburan pula wawa nampak kereta ni. Anytime anywhere. 😄 Impian wawa, insyaAllah dapat kereta impian ini dengan cash. Nak tahu tak kereta apa? Kereta wawa minat ni, biasa-b…

Promo Merdeka Shaklee Khas untuk Ahli Baru Berdaftar

Assalamualaikum wbt, Entry ini khas untuk anda bakal-bakal ahli  mahupun bakal-bakal agen shaklee yang sah. Purchase with purchase maksudnya, belian dengan belian. Setiap belian 100uv , anda layak untuk be…

Zon Bebas Cukai Tasik Kenyir Kuala Terengganu Di Buka 1 Ogos 2017

Assalamualaikum wbt, Untung sangat orang Terengganu, terutamanya Wawa.😄 Orang yang suka beli coklat, pinggan mangkuk, perfume yang mahal2 tapi nak harga bebas cukai. Boleh laa datang sana, tak payah lagi pergi La…

Vivix untuk Wanita Berkerjaya Super Busy

Assalamualaikum wbt, Kita dah kurang masa untuk bercantik2 depan suami.  Tambah-tambah kerja macam kak wawa, keluar jam 6 pagi, balik jam 7 malam. Sampai-sampai rumah sebolehnya nak semua benda terus siap. M…