Service Kereta

Assalamualaikum semua,

Da berape lame tertangguh nak service kereta, hari tu pergi minyak engine untuk 10000 km tak de.

Pergi kali kedua, penuh plak.Last2 call booking untuk service..Cian my baby..hehe

Still waiting, jam 5.30 petang baru siap..sabar je laa kan?

Alhamdulillah, sekarang ni nak keluar rumah pergi mana2 pun tak perlu foundation.Just pakai johnson baby powder je..yang harga rm1.00 tu..hehe

Semua ni setelah saya amalkan esp, mealshake, collagen powder & vitamin c..

Nak rasai perubahan macam saye? Meh pm.saya ada cara..

Pn wawa ada jual vitamin shaklee.
0199966576
wanrokiahwanismail@gmail.com
Share:

Himpunan Testimonial Collagen Powder Shaklee

Assalamualaikum & salam jumaat,

Hari ni wawa bersiaran dari rumah mertua.Biasala kan, hujung minggu wajib balik kampung.

Kampung en somi dekat je ngan kampung wawa, sebelah menyebelah je.Setiap minggu mesti balik, tapi gilir2 jugak.Minggu ni rumah mertua, minggu depan rumah wawa plak.hehe

Wawa nak share testimonial yang consume collagen powder shaklee (CPS).Collagen yang jadi pilihan wawa, bukan sebab wawa jual shaklee tapi yakin dengan ramuan semulajadi yang terkandung dalam CPS ni.

Sekarang ni, bangun pagi-pagi mesti nak mengadap cermin..sebab tak puas tengok muke sendiri..

Macam tak caye je, garis-garis halus bawah mata wawa makin kurangggg..Syokkknye hatiiii...Alhamdulillah

Tahun ni sambut birthday kurang 3 tahun laa dari usia asal...

Ehem2..jangan jelesss

Nak tahu rahsia? MESTILAH COLLAGEN POWDER SHAKLEE..

♥ MENGANJALKAN kulit
♥ Awet muda, mengembalikan keremajaan kulit
♥ Meningkatkan collagen pada kulit & mengurangkan pigmentasi
♥ Mempunyai sumber PREMIUM Collagen
♥ Mempunyai 7 ramuan ekstrak semulajadi
♥ Menjadikan tona kulit sekata
♥ Mengecilkan liang pori

Ouchh, amat banyak effect yang kita boleh dapat dari setiap produk shaklee..

Nak ke nak? Cantikkan untuk suami kita je.En suami, bagi laa hadiah kat isteri untuk kita tengok hari2..TAK JEMU MATA MEMANDANG..=)

pn wawa 
0199966576

Selepas consistent consume collagen + esp, eyebags da hilang

Addicted selepas consume collagen, takleh tinggal..sme laa ngan wawa..=)

Selepas consume vitamin c + collagen, lihatlah hasilnya.

The good product speak itself.

Nak order? Pm wawa | 0199966576
Email pn boleh wanrokiahwanismail@gmail.com

Cod area : Paka (can pick up @ my house also)


Share:

Susu Ibu Penting Untuk Tumbesaran Anak-anak

Assalamualaikum,

Alhamdulillah, Allah masih bagi kesempatan pada kita tambahkan amal untuk bekalan di akhirat.

Subhanallah, ramainya dapat baby baru. Alhamdulillah, jagalah amanat Allah itu dengan memberi didikan agama yang cukup. Tahniah mommy.!=)

Ok, baby da ade. Nak besarkan baby, kena laa bagi susu ibu dengan cukup. kan?Mommy, nak anak sihat kena bagi sampai umur 2 tahun tau. Dalam surah al-Baqarah pun ada sebut.

 ‘Tafsir al-Muntakhab fi Tafsir al-Quran al-Karim’ dalam mentafsirkan ayat 233 surah al-Baqarah:
وعلى الأمهات أن يقمن بإرضاع أولادهن مدة عامين تامين مراعاة لمصلحة الطفل
“Para ibu hendaklah menyusu anaknya selama dua tahun yang lengkap untuk menjaga kemaslahatan bayi”.

============================================


Kelebihan dan fadhilat menyusukan anak mengikut Islam.

1. Wanita yang memberi minum susu kepada anaknya daripada badannya (susu badan) akan dapat satu pahala daripada tiap-tiap titik susu yang diberikannya.

2. Jika wanita menyusui anaknya sampai cukup tempoh (2 1/2 tahun) dan beramal soleh tidak melangar perintah Allah dan taat kepada suaminya, maka maalaikat-maalaikat di langit akan khabarkan berita bahawa syurga wajib baginya.

3. Jika wanita memberi susu badannya kepada anaknya yang menangis, Allah akan memberi pahala satu tahun solat dan puasa.

4. Susu ibu menjadikan anak lebih sihat daripada terkena penyakit terutama selsema dan batuk, InsyaAllah.

5. Dengan memberi air susu ibu kepada anak, pengaruhnya sangat besar terhadap perkembangan dan kesihatan fizik dan jiwa anak.

6. Jika semalaman ibunya tidak tidur kerana menjaga anaknya yang sakit, maka Allah S.W.T memberi pahala seperti memerdekakan 70 hamba ke jalan Allah.

=============================================
Mommy, dengan susu yang ada sekarang tu agak2 cukup tak sampai anak umur 2 tahun? Sanggup ke tengok anak2 mommy selalu demam, selsema, batuk & kurang sihat?

Apa akan jadi pada anak-anak yang tidak diberi @ kurang diberi susu ibu? Mommy yang bekerja sekarang ni lebih suka menggantikan susu formula daripada mencari solusi untuk merancakkan pengeluaran susu ibu.

1- Imunity anak-anak menjadi kurang. Inilah yang menyebabkan anak2 kecil sentiasa demam, selsema, batuk & tidak sihat.

2- Berat bayi tidak meningkat sepatutnya iaitu 28 – 30gm sehari dalam masa 3 bulan 

3- Membuang air besar kurang daripada dua kali sehari dalam bulan pertama.

4- Menyusu kurang daripada 8 kali sehari (penyusuan minima).

5- Air kencing bayi berwarna kuning pekat.

===============================================
Punca susu ibu kurang :
  1. Ibu berada dalam keadaan stress
  2. Kurang minum air
  3. Ibu keletihan
  4. Menyusu sebelah payudara sahaja
  5. Bayi kuat tidur
=====================================

Mommy-mommy jangan risau, kita ada solusi terbaik untuk memperbanyakkan pengeluaran susu anda. Jadi, tiada sebab untuk anda menggantikan susu formula sekiranya susu anda kurang.

Di dalam shaklee, kita menasihatkan ibu-ibu agar mengambil supplemen-suplemen tambahan bagi membantu ibu menghasilkan susu yang banyak.

Antaranya adalah :

  • Energizing Soy Protein (ESP) - Memberi tenaga berpanjangan kepada ibu 
  • Alfalfa Complex - Disamping dapat mengembalikan tubuh yang asal, ia membantu memperbanyakkan susu ibu
  • Sustained Released Vitamin C - Menambahkan imunisasi ibu dan anak
  • Vita-Lea - Meningkatkan kecerdasan dan ketahanan daripada jangkitan
  • B-complex - Mengurangkan simpton kemurungan dan tekanan disamping menggalakkan kesihatan jantung
  • Ostematrix - memberi kalsium kepada ibu dan anak


Ini adalah antara supplemen yang perlu bagi ibu yang sedang menyusu anak. Disebabkan kerja seharian, memberi impak kepada penghasilan susu dan kadang kala memberi tekanan kepada ibu. Betul kan?

Jadi, sebagai ibu yang prihatin dan mementingkan kesihatan diri dan anak anda, seharusnya ibu memberi yang terbaik.

Happy mommy semua,

Untuk dapatkan supplemen shaklee, anda boleh hubungi saya terus :
Pn wawa
0199966576
wanrokiahwanismail@gmail.com

Thanks for reading..=)
Share:

Kencing Manis Vs Diabetes

Assalamualaikum sahabat,

Apa khabar, wawa harap kalian sentiasa berada dalam keafiatan Allah swt. Hari wawa nak share info berkenaan penyakit diabetes atau juga digelar kencing manis dikalangan masyarakat. 

Bahaya tak diabetes ni? Apa sebenarnya diabetes? Menjawab kepada soalan ini, mari kita sama-sama pelajari atau memahami serba sedikit tentang penyakit ini. Memandangkan sekarang ini, penyakit diabetes mula menular dikalangan masyarakat dibawah lingkungan 30an, yang mana dulu penyakit kencing manis atau diabetes hanya dihidapi oleh golongan berumur dalam 40 tahun keatas.

Kencing manis (diabetes mellitus) adalah masalah metabolisma dimana jumlah glukosa atau gula, di dalam darah adalah tinggi, secara perubatannya dikenali sebagai hyperglycaemia.

Diabetes terbahagi kepada 2 jenis :

1- adalah berpunca daripada masalah genetik di mana seseorang itu memang dilahir dengan pankreas yang tidak boleh menghasilkan insulin yang mencukupi untuk membantu penggunaan glukosa. Kencing Manis Jenis 1 biasanya boleh dikesan pada bayi atau budak yang muda.

2- adalah jenis kencing manis yang kerap kita jumpa. Ia biasanya berlaku pada orang dewasa yang berumur 40 ke atas. Tetapi, kajian statistik terbaru menunjukkan penyakit ini menunjukkan trend yang cenderung ke arah golongan umur yang lebih muda. Kini, terdapat ramai orang berumur sekitar 30-an sudahpun menunjukkan bacaan glukosa darah yang tinggi. 

Tahu tak, kencing manis ini mempunyai beberapa peringkat sebelum ia mencapai tahap serius.

Peringkat Pertama: Darah Yang Pekat dan Gelap
Kandungan gula dan toksik yang semakin meningkat di dalam darah akan menyebabkan sel-sel darah merah melekat bersama dan menjadi gelap dan lekit yang menghalang pengaliran darah yang lancar.

Peringkat Ke-2: Kerap Rasa Panas dan Dahaga
Kepekatan gula yang semakin bertambah di dalam darah akan meningkatkan tekanan osmosis darah dan menyebabkan air 'diserap' keluar daripada sel-sel badan. Sel-sel yang menjadi semakin layu inilah yang menghantar signal dahaga kepada otak untuk meminta bekalan air.

Peringkat Ke-3: Kerap Rasa Letih dan Mengantuk
Darah yang telah menjadi pekat dan mengalir dengan perlahan tidak boleh mengangkut oksigen dan nutrien ke seluruh badan dengan efektif. Apabila otak anda tidak terima bekalan oksigen yang mencukupi, anda akan kerap rasa letih dan mengantuk. Kualiti tidur anda turut terganggu. Tidur 8 atau 9 jam satu hari (lebih daripada cukup), tetapi masih senang rasa letih dan ngantuk, khasnya pada waktu petang.

Peringkat Ke-4: Lemah Tenaga Batin atau Mati Pucuk. Persembahan Tidak Tahan Lama
Tidak kira lelaki atau perempuan, masalah kencing manis akan mengganggu sistem hormon dan pengaliran darah badan anda dan menjejas nafsu seks anda.

Peringkat Ke-5: Tompok atau Bintik Mula Muncul Pada Kulit, Rasa Gatal atau Kebas-kebas
Ini merupakan tanda sel-sel badan mula merosot akibat daripada kekurangan bekalan sumber tenaga, iaitu glukosa yang terapung di dalam saluran darah kerana tidak dapat masuk ke dalam sel. Kandungan gula yang terlalu pekat dalam darah akan menyebabkan kesesakan pengaliran darah yang akhirnya mengeras menjadi gumpalan yang muncul dalam bentuk tompok-tompok.

Peringkat Ke-6: Bahagian Kulit, khasnya pada Kaki Mula Mati dan Menjadi Hitam dan Gelap.
Pengerasan darah pada tompok-tompok tadi menyekat bekalan oksigen dan nutrien kepada sel-sel kulit. Sel-sel kulit akan mula mati dan keadaan akan bertambah semakin cepat.

Peringkat Ke-7: Gangrene Bernanah Mulu Muncul di Hujung Jari Kaki
Jari-jari kaki merupakan bahagian yang paling jauh daripada jantung, darah yang sampai dekat sana sudah pun kehilangan daya tolakan. Tambahan lagi darah bergula yang pekat. Makanan dan oksigen tidak dapat sampai dan sisa toksik tidak dapat diangkut keluar, keadaan yang 'perfect' untuk pertumbuhan bakteria. Ini adalah kerana sel darah putih yang bertugas untuk bunuh bakteria tidak dapat sampai ke tempat dijangkit. Tentera bakteria boleh merebak dalam masa sangat singkat.

Peringkat Ke-8: Jakitan Gangrene Merebak, Bakteria Sudah Makan Daging Sampai Tulang Terdedah!
Jangkitan bakteria yang tidak terkawal, penyelesaian (sementara) adalah... Potong! Mula-mula potong tapak kaki dulu. Kalau jangkitan masih merebak naik, potong betis, kemudian paha.

Peringkat Ke-9: Penglihatan Menjadi Semakin Kabur
Kapilari yang terdapat pada mata adalah yang paling halus, apabila pengaliran darah (yang pekat) terjejas. Sel-sel mata akan semakin merosot dan akhirnya menjadi katarak atau... Buta!

Peringkat Ke-10: Masalah Buah Pinggang, Pertumbuhan Batu Karang, Tekanan Darah Tinggi, dan lain-lain Penyakit Sekunder.
Buah pinggang menjadi semaking lemah kerana beban yang semakin bertambah. Bukan sahaja ia perlu menanggung penapisan glukosa yang banyak, ia juga perlu berkerja keras untuk menyingkirkan sisa-sima kimia yang berasal daripada ubat-ubat yang anda makan itu.

Peringkat Kesembilan: Peringkat Terakhir?
Pergi ke hospital dan lihat dengan mata sendiri, bagaimana nyawa mangsa-mangsa kencing manis berakhir... Sungguh menyedihkan!

Apakah yang menyebabkan tahap glukos dalam darah menjadi pekat? Ia adalah disebabkan oleh rintangan insulin.

Rintangan Insulin adalah satu keadaan di mana insulin tidak dapat berpaut dengan reseptor pada permukaan membran sel untuk membuka laluan (Glucose Channel) yang membenarkan glukosa diangkut ke dalam sel untuk digunakan.

Rajah di atas menunjukkan keadaan operasi insulin yang normal bagi orang yang sihat. Selepas kita makan, kandungan gula di dalam darah akan meningkat dan apabila badan mengesan peningkatan ini, ia akan mengarah pankreas untuk merembeskan lebih banyak insulin untuk menghantar bekalan glukosa yang datang tiba-tiba ini ke dalam sel-sel badan untuk menghasilkan tenaga atau disimpan dalam sel adipos dalam bentuk lemak.

Rintangan Insulin terjadi apabila struktur membran sel yang telah dirosakkandan ini menyebabkan resepto insulin menjadi kurang sensitif terhadapa insulin. Insulin tidak boleh merangsangkan pembukaan Laluan Glukosa lagi. Glukosa yang tidak dapat masuk ke dalam sel untuk digunakan akan dilantun balik ke dalam saluran darah dan menyebabkan kepekatan gula dalam darah meningkat dan akhirnya menyebabkan Kencing Manis... Jenis 2!


Pn wawa jual vivix untuk diabetes.
0199966576
wanrokiahwanismail@gmail.com

Share:

Kelebihan Shaklee Collagen Powder (SCP)

Assalamualaikum wbt,

Banyak sangat collagen yang ade kat pasaran sekarang kan??Setiap produk pasti ade kelebihan masing2. Yang wawa nak share hari ni, collagen shaklee.

Shaklee Collagen Powder dirumus dengan sejenis collagen tulen dan bermutu tinggi yang diekstrak dari sisik Ikan Merah.

Yang menariknya, collagen shaklee mempunyai molekul yang sangat rendah iaitu 1000 Dalton yang mana amat mudah diserap oleh tubuh dan membantu meningkatkan sintesis collagen pada lapisan dermis dengan berkesan
promosi collagen dan vitamin c shaklee 2018, promosi 10% diskaun shaklee 2018, Collagen powder shaklee, collagen promosi, promosi kolagen, harga collagen shaklee, harga collagen shaklee murah, promosi jatuh harga collagen shaklee, set cantik dalaman shaklee, vitamin c shaklee, vitmain c  youth skincare shaklee, youth skincare, Set Penjagaan Wajah Awet Muda Shaklee, Set Penjagaan Wajah Shaklee, Youth Look Younger Longer, Youth Skincare Shaklee, Pengedar Shaklee Johor, Pengedar Vivix Johor, Pengedar Vivix Shaklee, Bulan March Skin Care Terbaru Di Lancarkan, Pengedar Shaklee pengerang, pengedar shaklee set skin care shaklee, Set Skincare terbaik, skin care semulajadi, skincare shaklee untuk kulit berminyak skincare shaklee untuk kulit kering skin care shaklee untuk jerawat testimoni skin care shaklee skin care shaklee untuk jeragat harga skincare shaklee   Testimoni, Testimoni Vivix, Vivix shaklee, Pengedar Shaklee Johor, Pengedar Vivix Johor, Pengedar Vivix Shaklee, vivix shaklee reviews shaklee vivix side effects vivix shaklee harga 2016 vivix shaklee price vivix shaklee testimonials vivix shaklee cancer vivix shaklee ingredients shaklee vivix malaysia shaklee vivix side effects vivix shaklee cara makan vivix untuk sakit buah pinggang ubat buah pinggang paling mujarab makanan untuk pesakit buah pinggang cara mencegah sakit buah pinggang buah pinggang rosak penawar sakit pinggang daun sup cuci buah pinggang tanda sakit buah pinggang tahap 4 ubat sakit pinggang yang mujarab does shaklee vivix work vivix shaklee cara makan shaklee vivix cancer shaklee vivix ingredients shaklee vivix benefits shaklee vivix review shaklee vivix price shaklee vivix testimonials Images for shaklee vivix cancer shaklee cancer testimonials shaklee cancer treatment nutriferon and cancer nutriferon negative side effects shaklee nutriferon side effects does shaklee vivix work shaklee vivix side effects shaklee vivix testimonials vitalea for children  Makanan Kesihatan Shaklee Untuk Kanak-Kanak, Multivitamin Kana-kanak, Product, Produk, Produk Label, Vita-Lea For Children, Vita-Lea For Kids, Pengedar shaklee johor, pengedar vivix johor pengedar shaklee pengerang pengedar vivix shaklee Testimoni, Testimoni Vivix, Vivix shaklee, Pengedar Shaklee Johor, Pengedar Vivix Johor, Pengedar Vivix Shaklee, vivix shaklee reviews shaklee vivix side effects vivix shaklee harga 2016 vivix shaklee price vivix shaklee testimonials vivix shaklee cancer vivix shaklee ingredients shaklee vivix malaysia shaklee vivix side effects vivix shaklee cara makan vivix untuk sakit buah pinggang ubat buah pinggang paling mujarab makanan untuk pesakit buah pinggang cara mencegah sakit buah pinggang buah pinggang rosak penawar sakit pinggang daun sup cuci buah pinggang tanda sakit buah pinggang tahap 4 ubat sakit pinggang yang mujarab does shaklee vivix work vivix shaklee cara makan shaklee vivix cancer shaklee vivix ingredients shaklee vivix benefits shaklee vivix review shaklee vivix price shaklee vivix testimonials Images for shaklee vivix cancer shaklee cancer testimonials shaklee cancer treatment nutriferon and cancer nutriferon negative side effects shaklee nutriferon side effects does shaklee vivix work shaklee vivix side effects shaklee vivix testimonials vitalea for children

=====================================================

Kelebihan Collagen shaklee

* Kolagen ikan: Memberikan kesan elastin, mengekalkan kulit lebih anjal
* Ekstrak kulit kerangan: mengandungi glukosamina sbg pelincir sendi, menghidrat  mata, & melegakan ketidakselesaan mata
* Lactobacillus acidophilus: Meningkatkan penyerapan kolagen
* Ekstrak biji Camellia Japonica: Mengandungi acid oleik dan isoflavon. Membekalkan nutrisi dan penghidratan
* Ekstrak Pfaffia: Merawat rambut gugur, ketidakseimbangan hormon, dan meningkatkan tenaga batin. Meningkatkan prestasi dan tenaga,
* Vitamin C: Menggalakkan pengeluaran kolagen dan menentang radikal bebas.
* Vitamin B2,B6: membekalkan tenaga penting dalam proses pengeluaran kolagen didalam sel tubuh.

Pendek kata, ia pilihan tepat bagi saya kerana Shaklee Collagen POwder memberikan keanjalan, penghidratan dan antioksidan...

=====================================================

Info tambahan:Tahukah anda SCP dilengkapi dgn asid hidraulik utk mengekalkan kelembapan kulit. 1 gram asid ini boleh menahan sebanyak 6 Liter air. menarik bukan...sesuai utk saya yg tak dpt nak telah bergelen2 air sehari.Kalau sape2 nak rasa kulit lembap sentiasa.amalkan masker kolagen dan minum segelas sehari.. kesan yg sangat cepat.. mmg menakjubkan

promosi collagen dan vitamin c shaklee 2018, promosi 10% diskaun shaklee 2018, Collagen powder shaklee, collagen promosi, promosi kolagen, harga collagen shaklee, harga collagen shaklee murah, promosi jatuh harga collagen shaklee, set cantik dalaman shaklee, vitamin c shaklee, vitmain c  youth skincare shaklee, youth skincare, Set Penjagaan Wajah Awet Muda Shaklee, Set Penjagaan Wajah Shaklee, Youth Look Younger Longer, Youth Skincare Shaklee, Pengedar Shaklee Johor, Pengedar Vivix Johor, Pengedar Vivix Shaklee, Bulan March Skin Care Terbaru Di Lancarkan, Pengedar Shaklee pengerang, pengedar shaklee set skin care shaklee, Set Skincare terbaik, skin care semulajadi, skincare shaklee untuk kulit berminyak skincare shaklee untuk kulit kering skin care shaklee untuk jerawat testimoni skin care shaklee skin care shaklee untuk jeragat harga skincare shaklee   Testimoni, Testimoni Vivix, Vivix shaklee, Pengedar Shaklee Johor, Pengedar Vivix Johor, Pengedar Vivix Shaklee, vivix shaklee reviews shaklee vivix side effects vivix shaklee harga 2016 vivix shaklee price vivix shaklee testimonials vivix shaklee cancer vivix shaklee ingredients shaklee vivix malaysia shaklee vivix side effects vivix shaklee cara makan vivix untuk sakit buah pinggang ubat buah pinggang paling mujarab makanan untuk pesakit buah pinggang cara mencegah sakit buah pinggang buah pinggang rosak penawar sakit pinggang daun sup cuci buah pinggang tanda sakit buah pinggang tahap 4 ubat sakit pinggang yang mujarab does shaklee vivix work vivix shaklee cara makan shaklee vivix cancer shaklee vivix ingredients shaklee vivix benefits shaklee vivix review shaklee vivix price shaklee vivix testimonials Images for shaklee vivix cancer shaklee cancer testimonials shaklee cancer treatment nutriferon and cancer nutriferon negative side effects shaklee nutriferon side effects does shaklee vivix work shaklee vivix side effects shaklee vivix testimonials vitalea for children  Makanan Kesihatan Shaklee Untuk Kanak-Kanak, Multivitamin Kana-kanak, Product, Produk, Produk Label, Vita-Lea For Children, Vita-Lea For Kids, Pengedar shaklee johor, pengedar vivix johor pengedar shaklee pengerang pengedar vivix shaklee Testimoni, Testimoni Vivix, Vivix shaklee, Pengedar Shaklee Johor, Pengedar Vivix Johor, Pengedar Vivix Shaklee, vivix shaklee reviews shaklee vivix side effects vivix shaklee harga 2016 vivix shaklee price vivix shaklee testimonials vivix shaklee cancer vivix shaklee ingredients shaklee vivix malaysia shaklee vivix side effects vivix shaklee cara makan vivix untuk sakit buah pinggang ubat buah pinggang paling mujarab makanan untuk pesakit buah pinggang cara mencegah sakit buah pinggang buah pinggang rosak penawar sakit pinggang daun sup cuci buah pinggang tanda sakit buah pinggang tahap 4 ubat sakit pinggang yang mujarab does shaklee vivix work vivix shaklee cara makan shaklee vivix cancer shaklee vivix ingredients shaklee vivix benefits shaklee vivix review shaklee vivix price shaklee vivix testimonials Images for shaklee vivix cancer shaklee cancer testimonials shaklee cancer treatment nutriferon and cancer nutriferon negative side effects shaklee nutriferon side effects does shaklee vivix work shaklee vivix side effects shaklee vivix testimonials vitalea for children

Puan wawa
Shaklee Independent Distributor
019 9966 576

Thanks for reading..wawa
Share:

Panduan Memilih Collagen Terbaik

Assalamualaikum & Sobahul Khair Sahabat,

Apa kahabar readers, doa wawa semoga kalian sentiasa dalam keafiatan Allah swt. Hari ini wawa nak share panduan memilih collagen terbaik. Memandangkan sekarang ini pelbagai jenis collagen berada dipasaran.

Harini saya nak kongsi 8 panduan memilih kolagen yg baik... (lepas ni bolehla tgk kolagen pilihan anda memenuhi panduan ini atau tak [sumber: Aula & mamacery]
  1. Lebih baik pilih dalam bentuk makanan (or cecair) berbanding yg kolagen yg disuntik. Ini utk memastikan sintesis enzim mengoptimumkan serapan ke dlm tubuh badan
  2. Pilih size kolagen sekurang-kurangnya 1000 dalton dan ke bawah. Microfine size mmbantu penyerapan yang baik kerana size ini adalah paling optimum diserap oleh sel, maka setiap kolagen yang di ambil up to 100% diserap dan memberi efect lebih cepat.
  3. Pastikan setiap pemilihan kolagen mempunyai emolient yang unggul dan boleh mengunci kelempaban yang berpanjangan.
  4. Pastikan kolagen mempunyai antioksidaan yang tinggi untuk mengurangkan kesan pra-penuaan
  5. Pastikan supplemen itu mempunyai elemen vitamin B-Complex untuk membantu sintesis atau pembentukan kolagen dari tubuh kita sendiri
  6. Kolagen juga penting utk kekal cantik tapi pastikan ia ada kandungan glucosamine utk kesihatan sendi. (bonus point)
  7. Pastilkan setiap kolagen itu mempunyai bahan yang merangsang pembentukan asid hyaluronic yang memberi kesan kulit lebih tegang kerana ia berfungsi mengikat kolagen dengan serat yang elastin.
  8. Last but not least, pastikan ia selamat dan tidak bertoxin

Alhamdulillah, kesemua panduan ini ada pada collagen powder shaklee. CPS dieksrtrak dengan ramuan semulajadi menambahkan keyakinan saya untuk menggunakannya.

Jadi, sebelum menggunakan sebarang collagen, saya nasihatkan supaya meneliti kandungan dan boleh rujuk panduan ini.


Puan Wan Rokiah (wawa) Shaklee Independent Distributor [ID No : 1109915]
019-9966576| wanrokiahwanismail@gmail.com

Thanks for reading..wawa
Share:

Kenapa Kita Memerlukan Supplemen?

Assalamualaikum & selamat petang,

Apa khabar semua, harapnya berada dalam keafiatan Allah swt. 

================================
Kenapa badan kita memerlukan supplemen?Sedangkan, kita merasa sihat, tidak sakit waima segar bugar lagi. Di bawah ini, wawa senaraikan beberapa sebab kita perlukan supplemen walaupun kita merasakan sihat walafiat. Antaranya ialah :
Share:

Selamat Malam

Assalamualaikum & selamat malam sahabat,

Maafkan wawa andai ada kesilapan, maafkan semua kesalahan orang lain sebelum tidur.=)


Gud nite semua..=)
Share:

Ostematrix Shaklee Supplement Kalsium Terbaik Anda

Assalamualaikum & selamat tengah hari sahabat,

Apa itu Ostematrix Shaklee?

Ostematrix adalah vitamin yang mengandungi kalsium, magnesium dan vitamin D yang dibuat dari sumber semulajadi dan garam mineral dari Laut Mati.

Kalsium membantu proses pertumbuhan tulang dan gigi, proses pembekuan darah, fungsi kerja otot, sebagai metabolisme sel, sistem persarafan dan ketahanan tubuh.

Share:

Faktor Hemoglobin atau HB Ibu Hamil Rendah

Assalamualaikum & selamat pagi sahabat,

Alhamdulillah, segala puji bagi Allah.

 Pn wawa sms/whatsapp 0199966576

Pn wawa nak share kerisauan yang sering dialami oleh ibu hamil.

HEMOGLOBIN @ HB rendah yang sering dialami oleh ibu-ibu hamil.

Share:

Set Penjagaan Wajah Nutriwhite

Assalamualaikum & selamat tengahari,

 FB PUAN WAWA

Apa khabar semua? Semoga kalian berada dalam afiatan Allah swt.

Tahu tak shaklee juga ada produk penjagaan kulit wajah? Iaitu NUTRIWHITE.. Pernah dengar tak?Ok, meh puan wawa cerita sikit pasal Shaklee Nutriwhite penjagaan kulit wajah.

Selain daripada supplement nutrisi, shaklee juga mengeluarkan product penjagaan kulit NUTRIWHITE.


Bersandarkan quote ini, penjagaan kulit wajah haruslah selari dengan kecantikan semulajadi.



"Kecantikan sempurna diperoleh daripada alam semulajadi, disempurnakan dengan sains"

Share:

Follow by Email

About Me

My photo
Mommy to my pretty princess, Suka senyum, suka makan, suka membaca, suka memberi inspirasi, suka menulis

Popular

Followers

Blog Archive

Recent Posts

Total Pageviews

BLOGGER TEAM


Check Page Rank CK Free Auto Backlink\ Kedai Backlink,Backlink Percuma
free web site traffic and promotion

BRAND COLLABORATIONS

Printcious | Syaqist | BPT | Shaklee | Mcdonalds | Desaru Coast Adventure Waterpark