Saturday, 29 February 2020

8 Kebaikan ResV Shaklee

8 Kebaikan ResV Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Apabila produk terbaru ResV dilancarkan, ia menjadi suatu kemestian orang ramai ingin mengetahui apakah kebaikan ResV tersebut. Betul ke betul?

Produk terbaru shaklee iaitu ResV akan dijual bermula pada 1 March 2020. Ia akan berada di dalam sistem shaklee pada hari Ahad ini. Anda boleh hubungi mommy untuk dapatkan dan mencuba sendiri ResV shaklee ini. Jadi, pada hari ini mommy kongsikan kepada anda apakah kebaikan ResV shaklee.

Sebelum itu, mommy jelaskan sedikit apakah itu ResV Shaklee?

ResV adalah produk campuran sempurna Polifenol unik yang berasaskan Anggur muscadine yang dipertingkatkan dengan Japanese Knotweed, Lobak Ungu, Chebulic Myrobalan, Buah Delima, Anggur Hitam, Hampas Anggur dan Anggur Merah. ResV shaklee telah terbukti melalui pelbagai kajian klinikal memberikan kesan positif terhadap proses penuaan sel.

Bukti klinikal kebaikan ResV membolehkan anda hidup lebih muda dan lebih lama. Pengguna shaklee mempunyai kadar 40% lebih rendah dalam pemendekan telemore yang berkaitan faktor usia.

Penggunaan Polifenol di dalam ResV shaklee boleh melindungi telemore daripada memendek dan membantu anda hidup lebih muda dan lama.

Telemore adalah penutup pelindung yang melindungi hujung kromoson dalam sel. Apabila umur kita meningkat, telemore semakin pendek, dan telemore yang lebih panjang dikaitkan dengan kesihatan yang lebih baik.

Istimewanya produk ResV ini membantu anda sehingga ke pringkat sel dan DNA anda. Amazing kan?

Inginkan anda ketahui apakah kebaikan ResV shaklee? Jom kita lihat, apakah kebaikan yang terdapat di dalam ResV.

Kebaikan ResV Shaklee

Kebaikan ResV Shaklee, ResV Shaklee, ResV
Kebaikan ResV Shaklee
Kebaikan ResV Shaklee 1 : Kulit Sihat
  • Kebaikan menggunakan ResV shaklee akan mendapat kulit yang sihat.
  • Kandungan Anggur Muscadine yang terdapat dalam ResV bertindak sebagai anti penuaan. 
  • ResV shaklee melindungi kulit dari kerosakan oleh sinaran ultraviolet (UV) dan serangan radikal bebas.
  • ResV membantu meningkatkan penghasilan kolagen.
  • Mengurangkan garis halus dan kedutan.

Kebaikan ResV Shaklee 2 : Peredaran Darah Yang Sihat
  • ResV baik untuk mengurangkan keradangan kronik, yang menjadi punca utama penyakit jantung.
  • ResV baik dalam menurunkan tekanan darah.
  • ResV membantu menurunkan tahap kolesterol jahat (LDL).
  • ResV membantu meningkatkan tahap kolesterol baik (HDL).
Kebaikan ResV Shaklee 3 : Tahap Gula Darah Yang Sihat
  • ResV membantu menurunkan tahap gula darah semasa berpuasa.
  • ResV meningkatkan toleransi glukosa.
  • ResV meningkatkan kepekaan insulin.
Kebaikan ResV Shaklee 4 : Menyokong Detoks Yang Berkesan
  • ResV membantu meningkatkan kesihatan hati dengan mengawal stress dalaman badan.
  • ResV membantu mengurangkan kemerahan dan pembengkakan.
  • ResV membantu mengurangkan kematian sel pada hati.
  • ResV membantu meningkatkan kesan positif umpama berpuasa.
  • ResV menyokong detoks yang berkesan iaitu diet rendah kalori
  • ResV membantu menurunkan berat badan.
Kebaikan ResV Shaklee 5 : Fungsi Otak Yang Sihat
  • ResV diakui meningkatkan memori orang dewasa yang mengalami masalah mental ringan. (pengambilan selama 12 minggu)
  • ResV meningkatkan aliran darah ke otak.
  • ResV meningkatkan ingatan dan daya tumpuan.
Kebaikan ResV Shaklee 6 : Meningkatkan Tenaga Dan Kekuatan Otot
  • ResV mempercepatkan penghasilan mitokondria, penjana utama tenaga badan.
  • ResV meningkatkan jisim otot dan penghasilan semula otot dikalangan individu berusia, jika diamal bersama senaman.
Kebaikan ResV Shaklee 7 : Perkembangan Sel Yang Sihat.
  • ResV membantu mengurangkan kanser.
  • ResV memabntu menghalang pertumbuhan sel-sel kanser.
  • ResV membantu menghalang perkembangan sel-sel kanser.
Kebaikan ResV Shaklee 8 : Memelihara Dan Menyokong Kesihatan Sendi
  • ResV membantu mengelakkan penipisan tulang rawan.
  • ResV membantu meningkatkan penghasilan rulang rawan.
  • ResV membekalkan kolagen pada sendi.
Kesimpulannya, produk ResV Shaklee adalah produk pilihan terbaik pada tahun 2020. Gandakan semaksima mungkin untuk kesihatan diri dan keluarga.

Untuk info lanjut dan pembelian ResV, boleh hubungi mommy http://www.whatsapp.my/60199966576

019-9966576 (Kak Wawa)
BYG Families
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Paka dan Ketengah Jaya



Continue Reading

Friday, 28 February 2020

Tutorial Scroll Box Untuk Categories

Tutorial Scroll Box Untuk Categories

Assalamualaikum wbt,

Alhamdulillah, akhirnya pencarian mommy berjaya juga selepas mencuba beberapa kaedah untuk membuat "scroll box" untuk "CATEGORIES". Dibahagian categories blog ini, mommy letakkan senarai "Set Shaklee", jadi agak panjang list categories ini lebih kurang 20 jenis set ada dalam senarai tersebut.

Sebelum ini, mommy ada juga mencari di google "tutorial scroll box untuk categories". Tetapi, hasilnya agak menghampakan mommy. Semua blog yang keluar tutorial scroll box bloglist, popular post, archive dan lain-lain. Satu pun tiada kongsikan tutorial scroll box untuk categories.

Nampak tak scroll box di bahagian categories tu
Jadi, mommy ambil peluang untuk kongsikan tutorial macam mana nak buat scroll box untuk categories. Jom, kita buat sam-sama macam mana nak jimatkan ruang blog kita dari categories yang tersenarai panjang.

Tutorial Scroll Box Untuk Categories



1. Dari dashboard => template/theme => edit html => edit template/theme => ctrl + f . Cari code dibawah ini,

<div class='widget-content'>

Jika tidak jumpa, anda boleh cari code dibawah ini, 

<div expr:class='&quot;widget-content &quot; + data:display + &quot;-label-widget-content&quot;'>

2. Gantikan code di atas dengan code di bawah ini,

<div class='widget-content' style='overflow:auto; width: ancho; height:250px;'>

3Nombor yang berwarna merah itu anda boleh tukarkan nak panjang mana.

4. Peview dahulu dan jika berpuas hati barulah klik save.

Tutorial Scroll Box untuk Categories (Produk Shaklee)
Jika tajuk widget categories anda selain daripada categories, anda boleh mencari code step pertama dengan nama tajuk widget anda. Contoh widget blog mommy adalah 'Produk Shaklee', jadi untuk mudahkan pencarian code, mommy akan taip nama tajuk sahaja.

1. Bila anda cari menggunakan title, anda akan jumpa code dibawah ini,

<div expr:class='&quot;widget-content &quot; + data:display + &quot;-label-widget-content&quot;'>

2. Gantikan code di atas dengan code di bawah ini,

<div class='widget-content' style='overflow:auto; width: ancho; height:250px;'>

3Nombor yang berwarna merah itu anda boleh tukarkan nak panjang mana.

4. Peview dahulu dan jika berpuas hati barulah klik save.
Continue Reading

3 Cara Jadi Ahli Shaklee 2020

3 Cara Jadi Ahli Shaklee 2020

Assalamualaikum wbt,

Untuk menjadi ahli shaklee bermula 1 March 2020 amat mudah sekali. Kini anda tidak perlu lagi merasa terbeban untuk menjadi ahli shaklee, kerana bermula bulan March 2020 shaklee telah menawarkan cara yang paling mudah untuk anda jadi ahli shaklee.

Jom jadikan kehidupan anda lebih baik dengan jadi ahli shaklee bersama kami
3 cara untuk jadi ahli shaklee iaitu,

1. Bayar RM35 sahaja. Tiada memberkit fizikal. New member perlu download dari sistem Shaklee.com.my untuk E-Memberkit.

2. Buat belian dengan 100 UV sahaja. Postage masih ada RM10 sahaja. Nak free postage, perlu 200 UV.

3. Buat belian Jom Shaklee ( Ada 4 set) membolehkan anda jadi ahli shaklee secara PERCUMA. Promosi sehingga Jun 2020.

4 Set JOM SHAKLEE

1. Prenatal Set
2. Postnatal Set
3. Daily Essential Set
4. Youth Starter Set

Jadi ahli shaklee secara percuma dengan belian set JOM SHAKLEE sangat berbaloi, kerana anda mendapat HARGA LEBIH RENDAH DARI HARGA AHLI shaklee. 

Bagaimana langkah seterusnya untuk jadi ahli shaklee?

1. Anda boleh hubungi mommy melalui whatsapp atau telegram untuk teruskan proses pembayaran dan pendaftaran untuk jadi ahli shaklee. Seterusnya anda akan dapat nombor "ID Ahli Shaklee dan Password" untuk login website official ahli shaklee yang sah.

2. Anda boleh jadi ahli shaklee dan mendaftar sebagai ahli shaklee melalui borang secara online di bawah ini.


Isikan maklumat anda dengan tepat dan boleh notify mommy di whatsapp (http://www.whatsapp.my/60199966576) selepas pendaftaran tersebut. 

Mommy juga akan menghubungi anda melalui nombor telefon yang anda masukkan dalam borang jadi ahli shaklee di atas.

Selepas membuat pembelian e-memberkit, anda sudah berjaya menjadi ahli shaklee yang sah. Anda juga layak untuk menjadi agen shaklee yang sah dan boleh berkongsi kepada rakan-rakan atau keluarga anda yang ingin jadi ahli shaklee dibawah anda.

Semudah ABC kan!

Untuk info lanjut dan pendaftaran jadi ahli shaklee, boleh hubungi mommy http://www.whatsapp.my/60199966576

019-9966576 (Kak Wawa)
BYG Families
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Paka dan Ketengah Jaya

Continue Reading

Thursday, 27 February 2020

Ramuan ResV Shaklee

Ramuan ResV Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Ramuan ResV Shaklee membekalkan nutrien hebat untuk mengekalkan keremajaan dan hidup lebih bersemangat. Merasai hidup lebih muda dan lebih sihat. Rahsia disebalik semua ramuan ResV shaklee ada mengandungi Polifenol.

Campuran unik Polifenol dan Resveratrol daripada buah-buah di dalam ramuan ResV Shaklee telah terhasilnya produk yang lebih 30 kali ganda hebat daripada Vivix. Ramuan ResV mempunyai lima ramuan tambahan berbanding produk vivix. Jadi, ResV shaklee adalah produk paling power boleh mommy gelarkan.

Campuran unik Polifenol dan Resveratrol di dalam 8 ramuan ResV shaklee adalah:

8 Ramuan ResV Shaklee
  1. Anggur Muscadine
  2. Japanese Knotweed
  3. Lobak Ungu
  4. Elderberi Eropah
  5. Chebulic Myrobalan
  6. Buah Delima
  7. Anggur Hitam
  8. Hampas Anggur dan Anggur Merah
RAMUAN RESV SHAKLEE

1. Ramuan ResV Shaklee: Anggur Muscadine (Vitis Rotundifolia)
Ramuan ResV Shaklee - Anggur Muscadine
Anggur Muscadine yang terdapat dalam ramuan ResV shaklee adalah buah anggur luar biasa. Anggur muscadine ini mempunyai sifat antioksidan yang sangat berkuasa dan profil polifenol yang unik seperti Asid Elagik dan Elagitanim.

Polifenol yang terdapat didalam buah anggur muscadine adalah Asid Elagik dan Elagitanim. Selain itu, Asid galik, Antosianin, Proantisianidin, Asid klorogenik,  Quercetin, Myricetin, Asid kafeik, Kaempherol, Resveratrol dan Catechins juga merupakan polifenol unik yang terdapat dalam ramuan ResV Shaklee.

Polifenol yang terdapat dalam anggur muscadine menjadi ramuan ResV shaklee dan mempunyai pelbagai manfaat kesihatan seperti,
  • Anti penuaan 
  • Anti pertumbuhan sel yang abnormal
  • Manfaat kesihatan jantung
Anggur mucadine yang hebat ini menjadi ramuan ResV shaklee mempunyai 20 Kromoson Extra iaitu bertindak lebih banyak untuk manfaat kesihatan.

2. Ramuan ResV Shaklee: Japanese Knotweed
Ramuan ResV Shaklee - Japanese Knotweed
Japanese Knotweed merupadakan ramuan yang terdapat di dalam ResV Shaklee. Japanese Knotweed dikenali kaya dengan Resveratrol.

Resveratrol yang terdapat di dalam ramuan ResV shaklee ini adlah salah satu polifenol yang banyak dikaji dan telah terbukti mendapat reputasi untuk kesihatan yang lebih baik.

Japanese Knotweed dijadikan ramuan utama dalam ResV Shaklee kerana kaya dengan Resveratrol dan membantu meningkatkan kesihatan sebagai,
  • Anti pertumbuhan sel yang abnormal
  • Anti keradangan
  • Meningkatkan peredaran darah
  • Menyokong paras gula darah dan tahap kolesterol sihat
  • Melambatkan kehilangan kolagen dan elastin
3. Ramuan ResV Shaklee: Lobak Ungu
Ramuan ResV Shaklee - Lobak Ungu
Ramuan ResV Shaklee yang ketiga adalah Lobak Ungu. Lobak Ungu merupakan sumber yang kaya dengan Antioksidan.

Walaupun semua jenis lobak adalah sihat dan bernutrisi, Lobak Ungu di dalam ramuan ResV shaklee mengandungi antioksidan yang berkuasa iaitu Antosianin dan Lutein.

Antioksidan yang berkuasa dalam ramuan ResV shaklee ini mempunyai manfaat kesihatan luar biasa iaitu,
  • Menggalakkan kesihatan penglihatan
  • Memperbaiki keanjalan salur darah
  • Anti keradangan
4. Ramuan ResV Shaklee: Chebulic Myrobalan (Herba Terapeutik Ayuverda)
Ramuan ResV Shaklee - Chebulic Myrobalan
Chebulic Myrobalan merupakan ramuan ResV Shaklee juga dikenali sebagai Herba Terapeutik Ayuverda. Ia juga dikenali sebagai "Raja segala ubat" atau "Ibu segala Herba" dan terkenal dalam perubatan tradisional Ayuverda.

Chebulic Myrobalan ini adalah ubat pertama yang digunakan dalam perubatan Ayuverda disebabkan manfaat terapeutiknya yang luar biasa. Ia menjadi ramuan penting ResV shaklee kerana mengandungi Polifenol penting seperti Asid Galik dan Asid Elagik.

Chebulic Myrobalan digunakan sebagai ramuan ResV shaklee untuk,
  • Menyokong kesihatan penghadaman dan proses pembersihan semulajadi badan
  • Membantu dalam masalah buasir dan batuk
  • Menyokong paras gula darah yang sihat
  • Menyokong fungsi hati dan peparu yang sihat
Selain itu, Chebulic Myrobalan ini digunakan sebagai "Pil Air" untuk,
  • Membaiki kesihatan sistem pembiakan
  • Membaiki kesihatan saluran kencing
5. Ramuan ResV Shaklee: Anggur Hitam
Ramuan ResV Shaklee - Anggur Hitam
Anggur Hitam yang terdapat dalam ramuan ResV Shaklee juga dikenali sebagai "superstar vitamin". Ini kerana Anggur Hitam sangat kaya dengan vitamin. 

Anggur Hitam di dalam ramuan ResV shaklee ini merupakan sumber vitamin C yang sangat baik, hampir empat kali ganda lebih banyak daripada buah oren.

Anggur Hitam mempunyai rasa yang berbeza dan manfaat kesihatan yang luar biasa termasuklah,
  • Antimikrob
  • Anti keradangan
  • Antiviral
  • Antitoksik
  • Antiseptik
Selain daripada itu, Anggur Hitam yang terdapat dalam ramuan ResV shaklee membantu,
  • Menguatkan sistem imunisasi badan
  • Melegakan sakit tekak
  • Meredakan gejala selsema
6. Ramuan ResV Shaklee: Buah Delima (Pomegranate)
Ramuan ResV Shaklee - Buah Delima
Buah Delima merupakan salah satu buah paling sihat di dunia. Oleh itu, Buah Delima menjadi salah satu ramuan ResV shaklee. 

Buah Delima mempunyai nutrien penting dan mengandungi Polifenol yang tinggi seperti Elagitanin, Asid Elagik dan flavonoid lain (quercetin, kaempferol dan luteolin glycosides).

Buah Delima di dalam ramuan ResV Shaklee mempunyai manfaat kesihatan yang luar biasa iaitu,
  • Antioksidan yang berkuasa
  • Mengandungi sifat anti bakteria dan antiviral, membantu melawan jangkitan
  • Boleh menguatkan sistem imunisasi anda
  • Menggalakkan kesihatan sendi dan jantung
7. Ramuan ResV Shaklee: Hampas Anggur Dan Anggur Merah
Ramuan ResV Shaklee - Hampas Anggur & Anggur Merah
Hampas Anggur dan Anggur Merah adalah ramuan ResV shaklee dan merupakan buah untuk jantung yang sihat.

Hampas Anggur dan Anggur Merah kaya dengan antioksidan dan serat, anggur merah yang yang sangat baik untuk kesihatan jantung.

Ramuan ResV shaklee ini terdiri daripada Hampas Anggur dan Anggur Merah, dimana biji dan kulit anggur mengandungi polifenol seperti Proantosianidin yang mempunyai antioksidan yang lebih hebat dari vitamin E dan vitamin C.

Polifenol dalam anggur boleh membantu,
  • Mengawal tekanan darah
  • Mengurangkan keradangan akibat tekanan oksidatif
  • Membaiki aliran darah
  • Melindungi jantung
ResV Produk Terbaru Shaklee
Untuk info lanjut dan pembelian ResV, boleh hubungi mommy http://www.whatsapp.my/60199966576

019-9966576 (Kak Wawa)
BYG Families
Page FB : Kedai Vitamin Ketengah Jaya Paka 019-996 6576
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Paka dan Ketengah Jaya

Continue Reading

Wednesday, 26 February 2020

ResV Produk Terbaru Shaklee, Bahan Utama, Kebaikan Dan Keistimewaan ResV Shaklee

ResV Produk Terbaru Shaklee, Bahan Utama, Kebaikan Dan Keistimewaan ResV Shaklee

Assalamualaikum wbt,

ResV Shaklee, ResV, Kebaikan ResV Shaklee
ResV Shaklee
ResV merupakan produk terbaru Shaklee untuk anda semua. Sudah semestinya ramai yang ingin mengetahui apakah itu ResV Shaklee? Sebelum mommy jelaskan dengan lebih lanjut, mommy kongsikan sedikit bentuk ResV Shaklee kepada anda.

ResV adalah revolusi terbaru kepada Vivix, dimana ia berbentuk softgel dan anda tidak perlu risau lagi untuk membawa ResV ke mana sahaja anda pergi samada ketika bercuti, balik kampung mahupun mengembara. 

Apa itu ResV Produk Terbaru Shaklee?

ResV diformulasikan secara saintifik untuk menyokong kesihatan dan penyelenggaraan umum untuk kehidupan yang muda dan bersemangat. Ia diperbuat daripada gabungan polifenol dan ekstrak botani dari Muscadine Grape, Knotweed Jepun, Pomacea Anggur, Pomegranate, Chebulic Myrobalan, Currant Black, Anggur Merah dan Wortel Ungu.

ResV adalah formula saintifik untuk menyokong kesihatan dan penyelenggaraan umum untuk kehidupan yang muda dan bersemangat. ResV produk terbaru shaklee memiliki Keunikan yang tersendiri, di mana ResV adalah produk yang :
  • Semulajadi
  • Kemajuan Saintifik
  • Unik dan Eksklusif
  • Polifenol termasuk Rejuvetrol yang memberi spektrum perlindungan  yang lebih menyeluruh
  • Kuasa Antioxidan
  • Disokong oleh 6 paten (tiada pada brand lain)
  • Buatan Amerika Syarikat
  • Disahkan Halal
  • Dibuktikan secara saintifik untuk:
  1. Meningkatkan perlindungan sel
  2. Meningkatkan tenaga dalam sel
  3. Menguatkan pertahanan sel
  4. Menguatkan fungsi sel
Apakah Perbezaan ResV dan Vivix?

ResV shaklee mempunyai 30 kali ganda lebih hebat daripada Vivix. Ini kerana ramuan ResV mengandungi lima tambahan polifenol dari buah delima, ekstrak hampas dan anggur merah, cherobic myrobalan.

Keistimewaan ResV Shaklee

Keistimewaan ResV shaklee merupakan Kuasa Alam yang dilancarkan oleh Sains. 3 falsafah utama dalam pembinaan ResV produk terbaru shaklee, iaitu:

1. Advanced Scientific
Bertahun pembangunan dengan saintis dan penyelidikan global telah memunculkan ResV - formula saintifik yang direka untuk menyokong kesihatan anda, secara semulajadi.

2. Disokong oleh 6 Paten
Shaklee menggunakan proses pengekstrakan berpaten untuk mendapatkan segala kebaikan polifenol dalam ResV supaya anda dapat menikmati kandungan nutrisi dan manfaatnya secara sepenuhnya.
ResV Shaklee, ResV, Kebaikan ResV Shaklee
Keistimewaan ResV Shaklee
3. Pertanian Secara Berterusan
Shaklee komited terhadap standard pertanian hijau dan lestari yang tinggi supaya anda dapat menikmati kepekatan nutrien yang tinggi sepanjang tahun.

4. Tidak Perlu Disimpan Dalam Peti Sejuk
Kapsul lembut ResV tidak perlu disimpan dalam peti sejuk dan mempunyai jangka hayat selama 24 bulan. Ia sangat memudahkan, anda boleh mengambil ResV pada bila-bila masa.

Bahan-Bahan Utama ResV Shaklee adalah dari campuran proprietari semulajadi

ResV Shaklee mengandungi gabungan proprietari, semua ramuan botani semulajadi yang dipilih dengan teliti yang menawarkan spektrum polifenol yang luas untuk mengekalkan kesihatan yang baik, dari alam semula jadi kepada anda.

Ramuan ResV Shaklee

ResV Shaklee mengandungi tujuh bahan utama, iaitu:

1. Ramuan ResV Shaklee: Muscadine Grape (Vitis Rotundifolia)
ResV Shaklee, ResV, Kebaikan ResV Shaklee
Muscadine Grape Ramuan Utama ResV Produk Terbaru Shaklee
Muscadine Grape Buah Yang Luar Biasa dengan Antioksidan Luar Biasa

Terima cuaca "ekstrim", tempat dimana buah anggur muscadine tumbuh, jadi tidak hairanlah bahawa Anggur Muscadine digelar sebagai "Anggur Muscadine yang Berkuasa". Ia bersaiz besar, kulit dan bijinya lebih tebal dan ia mempunyai kromosom tambahan berbanding anggur biasa dari kedai runcit di tempat anda. Semua sifat unik ini membolehkan Anggur Muscadine mempunyai ciri antioksidan yang amat banyak (6 hingga 8 kali lebih daripada beri biru!) serta jumlah asid elagik yang paling tinggi, sejenis polifenol. Polifenol ini merangsang jalur selular, yang terlibat dalam pertahanan antioksidan, panjang umur dan kelangsungan hidup, serta penghasilan tenaga.
 


Muscadine grape adalah bahan utama ResV mengandungi sifat antioksidan dan asid ellagic dan ellagitannis yang tinggi, polifenol yang terkenal.

2. Ramuan ResV Shaklee: Knotweed Jepun (Polygonum Cuspidatum)
ResV Shaklee, ResV, Kebaikan ResV Shaklee
Knotweed Jepun Bahan Utama ResV Produk Terbaru Shaklee
Knotweed Jepun atau juga dikenali sebagai Polygonum Cuspidatum merupakan bahan utama ResV. Kontweed Jepun mengandungi polifenol utama yang dipanggil resveratrol, yang mempunyai banyak manfaat kesihatan yang positif.

3. Ramuan ResV Shaklee: Lobak Ungu
ResV Shaklee, ResV, Kebaikan ResV Shaklee
Lobak Ungu Bahan Utama ResV Produk Terbaru Shaklee
Lobak Ungu adalah bahan utama ResV, mengandungi polifenol seperti antosianin dan lutein dengan antioksidan untuk kesihatan yang baik.

4. Ramuan ResV Shaklee: Chebulic Myrobalan (Buah Kaduka)
ResV Shaklee, ResV, Kebaikan ResV Shaklee
Chebulic Myrobalan Bahan Utama ResV Produk Terbaru Shaklee
Chebulic Myrobalan juga dikenali sebagai "Raja Ayurveda", ia menawarkan manfaat terapeutik yang luar biasa dan mengandungi polifenol penting seperti asid gallic dan asid ellagic.

5. Ramuan ResV Shaklee: Pomagranate (Buah delima)
ResV Shaklee, ResV, Kebaikan ResV Shaklee
Buah Delima Bahan Utama ResV Produk Terbaru Shaklee
Buah Delima ramuan utama ResV mengandungi dengan nutrien penting termasuk ellagitannis, asid ellagic dan flavonoid.

6. Ramuan ResV Shaklee: Blackcurrant (Anggur hitam)
ResV Shaklee, ResV, Kebaikan ResV Shaklee
Anggur Hitam Bahan Utama ResV Produk Terbaru Shaklee
Anggur Hitam adalah bahan utama ResV, makanan yang kaya dengan nutrien dan berkhasiat dengan antioksidan, polifenol dan vitamin C.

7. Ramuan ResV Shaklee: Anggur Pomace dan Anggur Merah
ResV Shaklee, ResV, Kebaikan ResV Shaklee
Anggur Pomace dan Anggur Merah Bahan Utama ResV Produk Terbaru Shaklee
Anggur Pomace dan Anggur Merah adalah bahan utama ResV, mengandungi paras polifenol yang tinggi seperti proanthocyanidins yang menawarkan antioksidan.

Baca juga tentang fungsi Bahan-Bahan Utama dibawah,

Apakah Maksud Polifenol?

Polifenol adalah bahan semulajadi yang terdapat dalam buah-buahan, buah beri dan sayur-sayuran. Ia memberikan buah-buahan, buah-buahan dan sayur-sayuran pelbagai warna yang terang dan pelbagai. Polyphenols telah dikaji secara meluas dan telah mendapat reputasi yang baik dalam industri kesihatan dan kesejahteraan.

Baca Sini tentang Polifenol.

Kebaikan ResV Shaklee

Nikmati kehidupan penuh semangat dengan ResV. ResV Shaklee mampu membantu anda menikmati kehidupan dengan penuh semangat sepanjang hari. Bagaimana ResV Shaklee mampu memberikan kehidupan yang penuh semangat sepanjang hari kepada anda?

Kenapa kehidupan yang lebih cergas dan bertenaga bermula dengan ResV? Ini kerana,
  • ResV shaklee untuk permulaan hari yang segar
  • ResV shaklee untuk rehat selepas seharian yang sibuk
  • ResV shaklee untuk rasa cergas dan segar sepanjang perjalanan
  • ResV shaklee untuk nikmati kehidupan
  • ResV shaklee untuk hidup yang hebat
  • ResV shaklee untuk kuasai hari anda
  • ResV shaklee untuk kekalkan matlamat anda
  • ResV shaklee untuk capai berat badan yang lebih sihat
  • ResV shaklee untuk ransangan sebelum dan selepas bersenam

ResV Shaklee, ResV, Kebaikan ResV ShakleeResV Shaklee, ResV, Kebaikan ResV ShakleeResV Shaklee, ResV, Kebaikan ResV Shaklee

Apakah  kebaikan yang terdapat dalam ResV shaklee dan apakah yang dapat ResV berikan kepada anda?

9 Kebaikan ResV Shaklee

1. ResV Shaklee Baik untuk Hidup Bersemangat dengan Polifenol
Kajian saintifik menunjukkan bahawa penggunaan jangka panjang diet yang kaya dengan polifenol tumbuhan memberikan perlindungan terhadap perkembangan kanser, penyakit kardiovaskular, penyakit kencing manis, osteoporosis dan penyakit neurodegenerative.

Selain itu juga, pengambilan ResV mampu memberikan kepada anda,

2. ResV Shaklee Baik untuk Kulit yang sihat
Melindungi kulit terhadap kerosakan radiasi ultraviolet (UV) dan serangan radikal bebas, meningkatkan pengeluaran kolagen dan melicinkan garis halus dan kedutan.

3. ResV Shaklee Baik untuk Peredaran Darah Sihat
Mengurangkan keradangan kronik, penyebab utama penyakit jantung serta menurunkan tekanan darah dan paras kolesterol LDL (buruk) dan meningkatkan kolesterol HDL (baik) yang tinggi.

4. ResV Shaklee Baik untuk Tahap Gula Darah Sihat
Menurunkan tahap gula darah puasa, meningkatkan toleransi glukosa dan meningkatkan kepekaan insulin.

5. ResV Shaklee Baik sebagai Agen Detoks dan Pembersihan Badan Berkesan
Meningkatkan kesihatan hati dengan mengawal tekanan badan dalaman, mengurangkan kemerahan dan pembengkakan, dan mengurangkan kematian sel di hati dan meniru kesan kesihatan puasa atau pengurangan kalori, yang boleh membantu mengurangkan berat badan.

6. ResV Shaklee Baik untuk Fungsi Otak Sihat
Penggunaan setiap hari selama 12 minggu jus anggur meningkatkan ingatan orang dewasa dan gangguan mental ringan. Pengambilan polifenol yang konsisten setiap hari meningkatkan aliran darah ke otak, meningkatkan ingatan dan perhatian.

7. ResV Shaklee Baik untuk Meningkatkan Tenaga dan Kekuatan Otot
Mempercepat pengeluaran mitokondria, pengeluar tenaga utama badan kita. Ia juga meningkatkan jisim otot dan pertumbuhan semula otot pada orang dewasa yang lebih tua, terutamanya apabila digunakan bersama senaman.

8. ResV Shaklee Baik untuk Pertumbuhan Sel Sihat
Polyphenols adalah salah satu daripada sebatian untuk menurunkan risiko kanser kerana mereka dipercayai menghalang pertumbuhan dan perkembangan sel-sel kanser pelbagai.

9. ResV Shaklee Baik untuk Memupuk dan Menyokong Kesihatan Bersama
Melindungi kemerosotan tulang rawan dan meningkatkan pengeluaran tulang rawan dan kolagen pada sendi.

Pelbagai manfaat dan kebaikan yang terdapat di dalam ResV untuk memberikan kuasa muda dan semangat kepada anda.

Kapsul ResV Shaklee
ResV Shaklee, ResV, Kebaikan ResV Shaklee
Bentuk dan saiz ResV Shaklee
Untuk pengetahuan anda, Kaspsul ResV agak pejal berbanding supplemen kapsul Shaklee yang lain. Fungsinya supaya kandungan ResV tidak teroksidan dan mengekalkan kandungan Polifenol.

Kapsul ResV mengandungi 2 selaput iaitu:
  • Selaput bahagian luar kapsul diselaputi dengan bovine
  • Selaput bahagian dalam kapsul pula diselaputi dengan hampas kulit anggur / biji anggur.
Mengikut piawaian KKM, ResV didaftarkan sebagai traditional medicine walaupun ResV ini bukan ubat. Sebab itu, dibahagian kotak ResV terpapar semua ramuan yang terkandung dalam ResV.

ResV Shaklee, ResV, Kebaikan ResV Shaklee
Fakta nutrisi dan ramuan ResV Shaklee

Bagaimana Cara Pengambilan ResV Produk Terbaru Shaklee?

Dose Harian bagi ResV Shaklee adalah 2 biji  sehari selepas makan.

Kedua-dua Vivix® dan ResV produk terbaru shaklee menawarkan pelbagai manfaat kesihatan. Dari siang hingga malam, nikmatilah kehidupan dengan sepenuhnya dengan tenaga dan daya hidup. Hidupkan kehidupan yang lebih sihat dan lebih bersemangat. Anda digalakkan untuk mengambil vivix pada siang hari dan ResV pada malam hari.

ResV Shaklee, ResV, Kebaikan ResV ShakleeResV Shaklee, ResV, Kebaikan ResV Shaklee

Kelebihan ResV Shaklee

Kelebihan ResV shaklee adalah,
  • Ia berbentuk liquid gel, mudah dibawa untuk travel
  • Tidak perlu disimpan dalam peti ais, ia mampu bertahan selama 1 tahun
  • Mengandungi tambahan 5 lagi ramuan berbanding produk vivix
  • Mempunyai kuasa lebih 30 kali ganda polifenol
  • Disokong oleh 6 paten
Kesimpulannya, ResV adalah sama macam vivix tetapi ia tidak serupa. Ini kerana ResV mengandungi polifenol 30 kali lebih hebat berbanding Vivix.

Mommy persembahkan kepada anda produk terbaru paling power iaitu ResV. Nantikan kemunculan ResV produk terbaru shaklee pada 1 March 2020. 

Sebelum bulan February berakhir, anda boleh dapatkan promosi produk shaklee dengan harga jauh lebih murah dari harga ahli, hanya untuk ahli baru sahaja.

Baca Promosi Hebat Bulan February:


Anda boleh hubungi mommy melalui whatsapp dibahagian bawah kiri berbentuk bulat warna hijau untuk dapatkan supplemen anda.

Berapa harga satu botol ResV mommy? Sebotol ResV shaklee mengandungi 60 softgel yang bertanda huruf V dan harganya cuma RM 501 sahaja. 

Untuk info lanjut dan pembelian ResV, boleh hubungi mommy http://www.wasap.my/+60199966576

019-9966576 (Kak Wawa)
BYG Families
Page FBKedai Vitamin Ketengah Jaya Paka 019-996 6576
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Paka dan Ketengah Jaya

Continue Reading