Showing posts from September, 2017Show All
Testimoni Terbaik Fresh Laundry Shaklee

Assalamualaikum wbt, Pelbagai brand pencuci pakaian yang terdapat dipasaran menjadi satu kekeliruan buat ibu ayah untuk memilih. Mana satu yang patut ibu ayah pilih bagi menjamin kesihatan keluarga. Penting untuk …

Testimoni Terbaik Fresh Laundry Shaklee

Assalamualaikum wbt, Pelbagai brand pencuci pakaian yang terdapat dipasaran menjadi satu kekeliruan buat ibu ayah untuk memilih. Mana satu yang patut ibu ayah pilih bagi menjamin kesihatan keluarga. Penting untuk …

Fresh Laundry Concentrate - Pencuci Pakaian Bebas Kimia

Asslamualaikum wbt, Siapa yang pernah cuba Fresh Laundry Shaklee? Di musim hujan, masalah utama yang berlaku kepada surirumah dan ibu-ibu adalah pakaian yang dicuci tidak dapat dijemur dibawah cahaya matahari. Jadi, ia boleh m…

Keistimewaan Vivix Shaklee

Assalamualaikum wbt, VIVIX Minuman Botani Yang Lazat  Minuman botani lazat yang mengandungi campuran botani khas shaklee termasuk Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Eldeberi Eropah dan Lobak Ungu. KEISTIMEWAAN S…

Punca 10 Kawasan Wajah Berjerawat

Assalamualaikum wbt, Pernah tak naik jerawat dekat muka? Ehh, memang jerawat biasanya naik dekat muka kan. Hehe Ok, wawa nak share tempat jerawat yang biasa tumbuh di muka dan semua tu disebabkan oleh faktor dalam…

Perjalanan Hidup Kita Masih Panjang

Assalamualaikum wbt,

Set Kecantikan Shaklee Basic

Assalamualaikum wbt, pinjam gambar cantik kat pakcik google..") KHASIAT ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP) ====  ✔️ ESP mencerahkan dan menjadikan tona kulit lebih sekata ✔️ ESP menghilangkan parut jerawat degil…

Badan Berangin, Apa Puncanya?

Assalamualaikum wbt, Ramai dikalangan kita mengalami badan berangin, samada lelaki mahupun wanita. Namun, kita lebih kerap mendengar keluhan badan berangin daripada wanita. Betul kan? Pernah wawa tengok depan mata, orang y…

Testimoni Set Cantik Shaklee Kulit Bebas Jerawat

Assalamualaikum wbt, Adakah anda salah seorang yang mengalami masalah kulit wajah yang berjerawat, berparut sehingga merimaskan wajah dan menjadi faktor keyakinan diri semakin merudum? Ramai dikalangan kita yang mengalami ma…

5 Jenis Kulit Wajah Yang Patut Anda Ketahui

Assalamualaikum wbt, Mesti ramai tertanya-tanya, kulit saya ni jenis yang macam mana ye? Ramai yang tak tahu pun sebenarnya apa jenis kulit mereka sendiri. Wawa pun sama, bila kita baca-baca dan google. Ok, dah tahu kulit ya…

Perbezaan Kulit Muda Dan Tua

Assalamualaikum wbt, Hari ni nak story pasal collagen sikit, ada tang sudi baca ke? Hehe. Tak sudi pun nak share juga, as info untuk uols laa kan. 😊 Ini adalah Lapisan Kulit Kita Gambar sebelah…

Testimoni Collagen Shaklee, Orang Ingat Umur Kak Cip 23 Tahun

Assalamualaikum wbt, Testimoni Collagen daripada Kak Cip : 1 sachet per day keeps the KEDUT AWAY!!! Haritu masa mengandung, tak makan Collagen lama sangat!! Org kata Kak Cip kakak husban…

Assalamualaikum wbt, Lepas maghrib tadi, wawa duk baring je atas katil. Mata makin layu, menanti waktu saja untuk lena. Ialah, penat seharian bekerja 7 hari seminggu non stop. Niat dihati mahu tidur awal, lepaskan lelah yang bert…

Testimoni Set Cantik Shaklee Kulit Licin Tegang Cantik

Assalamualaikum wbt, Lagi testimoni set kulit cantik. Kulit bebas  jerawat sentiasa jadi impian semuaaaa wanita, tak kira anak dara ka, mak dara ka, semua nak kulit cantik. Bohong laa kalau kata tak, sikit a…

Testimoni ESP Shaklee, Kulit Putih Melepak

Assalamualaikum wbt, Siapa suka minum ESP? Give me five! Hehe Uols ni, sama laa dengan wawa. Memang feveret betul laa dengan esp ni, hari-hari ambil pun tak jemu. Sebab kulit jadi makin putih melepak, parut-parut jerawat …

Testimoni Kulit Licin Flawless dengan Vitamin Cantik

Assalamualaikum wbt, Tak puas memandang, bila senyuman lebih manis dari gula melaka. Tambahan pula kulit bertambah licin bak telur putih yang dah masak. Disentuh lari, dipegang licin.😊

SUPPLEMEN SET CANTIK PREMIUM

Assalamualaikum wbt, Ramai yang tertanya-tanya, apakah produk atau supplemen yang sesuai untuk kecantikan kulit? Kita sering titik beratkan kecantikan luaran, sedangkan kecantikan dalaman lebih besar manfaatnya bila kita jag…

Video ZIkir Pagi Menenangkan Hati

Assalamualaikum wbt, Jom perbanyakkan zikir setiap hari.

4 Kutamaan Kesihatan dalam Produk Shaklee

Assalamualaikum wbt, Sebagai seorang yang mementing kesihatan, kita sentiasa menjaga pemakanan dan pengambilan produk supplemen untuk nutrisi badan kita. Namun, sejauh mana kita mengenal pasti sesuatu produk itu terbaik atau…

Salam Maal Hijrah 1439H / 2017

Assalamualaikum wbt, Salam Maal Hijrah 1439H buat semua sahabat wawa di blog maya ini. Buku baru dan azam baru, semoga Allah permudahkanlah segala urusan dan makbulkanlag segala impian kami Ya Allah. Sempena buku …

Keistimewaan Shaklee Terbukti Tulen

Assalamualaikum wbt, "Inovasi dan sains adalah nadi dan teras untuk segala yang kami lakukan di Shaklee. Pusat inovasi ini adalah satu langkah lagi sebagai pelaburan berterusan kami di masa hadapan, denga…

Sebulan Makan Vitamin C, Jerawat Kurang Kulit Lembut

Assalamualaikum wbt, Sebulan penggunaan vitamin C, jerawat berkurangan. Kulit lembut. Kata cust, asbab amalkan vita C & minum air banyak, sebelum ni membuang air besar tak menentu, kadang2 pagi, kadang2 petan…

Testimoni Kanser Payudara dengan Vivix

Assalamualaikum wbt, Bagaimana untuk hadapi bila disahkan mengidap kanser payudara? Sudah pasti perasaan  bercampur baur kan. Redhalah dengan ujian yang Allah hantarkan ini dan cuba mencari solusi terbaik untuk atasi peny…

Bahaya Tak Kanser Payudara?

Assalamualaikum wbt, Kanser payudara merupakan musuh utama wanita dan ia berada ditangga ke 5 diantara kanser yang membawa kematian. Mengikut statistik, 1 daripada 8 rakyat Malaysia adalah mengidap kanser payudara meningg…

CJ Site Tom Yam & Seafood Bandar Penawar

Assalamualaikum wbt, Mungkin ramai yang dah berpindah ke Johor terutamanya kawasan perindustrian gas dan minyak terbesar projek RAPID di Pengerang. Namun, wawa sangat faham kesukaran untuk mencari kedai makan yang sedap ala-…

Sijil Halal Shaklee 2017

Assalamualaikum wbt, Maaflah semua, dah pertengahan tahun 2017 baru wawa nak share kat blog sijil halal shaklee. Should be awal-awal dah share kan. Almaklumlah, ingatkan dah ada dalam blog ni. Kiki Ini adalah si…

Lega Perut Dapat Membuang Dengan Mudah

Assalamualaikum wbt, Buat apa tu? Petang ni wawa nak share pengalaman wawa sendiri amal Herblax dari produk shaklee. Ye, produk yang kita jual mestilah kena rasa dulu. Baru boleh cerita kesan dan feeling dia macam mana ka…

Fakta Nutrisi Herb-Lax

Assalamualaikum wbt, Herb-lax vitamin yang sinonim dengan detox, usus, perut kempis, hilang sembelit dan kurus. Dulu wawa tak ambil kisah langsung produk herb-lax ni, sebab dalam kepala otak set vitamin ni untuk kurus. Dah d…

Jam Berapa Anda Bangun Pagi?

Assalamualaikum wbt, Selamat pagi semua, semoga Allah limpahkan kurnia pada semua yang sudi baca dan singgah di blog wawa ini. Wawa nak tanya ni, biasanya uols bangun jam berapa setiap hari? Wawa sejak-sejak beker…

Jerawat Susah Naik Makan Vitamin C Shaklee

Assalamualaikum wbt, Bangun pagi senang hati bila tenung cermin, mata yang sedia layu terus segar bugar bila terpandang wajah sendiri yang manis lagi ayu. Ahh, terpuji diri sendiri pula. Bukan selalu kan, kalau kita tak puji …

EO Reactor P11 Installation Ceremony

Assamualaikum wbt, Alhamdulillah, tahniah buat team p11 Project EO/EG Rapid Pengerang telah berjaya menyempurnakan installation EO Reactor, equipment paling berat di Pakej 11 Rapid iaitu 1209 tan setiap 1.

Badan Kita Tak Boleh Hasilkan Vitamin C Sendiri

Assalamualaikum wbt, Pernah tak dengar, badan kita tak boleh produce vitamin c sendiri? Mungkin uols pernah dengar dan mungkin juga tak pernah dengar. Ok, memang betul badan kita memang tak boleh produce vitamin c…

Testimoni Set Resdung, Yeayy Dah Boleh Makan Seafood

Assalamualaikum wbt, Jeles tak bila tengok orang makan seafood, rilek je. Time kita nak makan, habis merenyam gatal muka. Sampai bengkak pun ada, ye laa dah alergik ada resdung kan. Tapi takpe, set resdung kan ada…

Set Resdung Terbaik Atasi Masalah Resdung Anda

Assalamualaikum wbt, Resdung atau sinus ini merupakan masalah normal dikalangan manusia. Dikatakan semua orang ada sinus/resdung ini, cuma yang membezakan antara kita samada ia resdung yang kuat atau kurang. Bagi …

Testimoni Vivix Bantu Masalah Saraf & Mata Rabun

Assalamualaikum wbt, Testimoni vivix, mata ayah kembali jelas dan penyakit saraf kembali normal. Ni ayahanda saya. Seorang yang sangat bertanggungjawab, penyayang dan suka bergurau. Awal bulan 12 tahun lepas, m…

Kajian Vivix TERBUKTI Panjangkan Jangka Hayat Telemore

Assalamualaikum wbt, Sempena promosi Vivix 1 hari sahaja pada hari Malaysia, wawa nak kongsikan apa sebenarnya Vivix ni. Kenapa agen-agen shaklee tekankan sangat pasal produk vivix hari ni? Hari lain pun kiteorang suka ju…

Happy Malaysia Day

Assalamualaikum wbt, Selamat pagi uols. Wawa just nak ucap "Selamat Hari Malaysia". I Love Malaysia. Pesanan buat PM, jadilah pemimpin yang baik, yang bijaksana, yang membantu rakyat, yang soleh, yang be…

Penyakit Nephrotic Syndrome

Assalamualaikum wbt, Pernah dengar tak tentang penyakit ini? Ke baru first time dengar? Samalah dengan wawa. Selepas terbaca kisah adik Sabreena, anak kepada sahabat wawa yang mengidap Nephrotic Syndrome buatkan wawa rasa n…

Testimoni Vivix dan Buah Pinggang Bocor

Assalamualaikum wbt, Rentetan entry semalam, bagaimana statistik pesakit buah pinggang. Hari ini wawa nak share testimoni berkaitan dengan buah pinggang. Testimoni ni wawa ambil dari sharing seorang pengguna vivix di co…

Promosi Merdeka ke 60 di Lanjutkan Hingga 30 September

Assalamualaikum wbt, Berita baik pada yang berminat untuk miliki shaker color orange campur pink yang cantik.😊 Promosi dilanjutkan sehingga 30 September 2017 tau. Shaker comel ni khas untuk ahli baru sahaja, wawa me…

6 Cara Vivix Bantu Pesakit Buah Pinggang

Assalamualaikum wbt, Pagi tadi wawa sharing tentang statistik pesakit buah pinggang iaitu lebih kurang 7000 orang pesakit bertambah setiap tahun. Kenapa hal ini berlaku? Macam mana nak tahu tanda-tanda penyakit buah ping…

Statistik 7000 Pesakit Buah Pinggang Di Malaysia Setiap Tahun Menakutkan

Assalamualaikum wbt, “Setiap tahun, sebanyak 6,000 hingga 7,000 kes baharu pesakit buah pinggang melibatkan rakyat negara dikesan, akibat daripada amalan gaya hidup dan pengambilan makanan kurang sihat,”  …

Selamat Pagi Dunia

Assalamualaikum wbt,

PATUTLAH VIVIX NI MINUMAN AJAIB, MACAM-MACAM BOLEH SETLE

PATUTLAH VIVIX NI MINUMAN AJAIB, MACAM-MACAM BOLEH SETLE ************** "Sejak usia dah cecah 40an ni, Vivix dah jadi best friend kak jah. Maklumlah, kulit makin mengedut. Ada vivix ni semua orang ingat kal jah …

Testimoni Vivix : Bacaan Diabetes Mak Makin Menurun

Assalamualaikum wbt, Alhamdulillah, nak kongsi kisah mertua saya. Mak ada masalah diabetes dah lebih 25 tahun.  Baru-baru ni dalam 6 bulan lepas, detect masalah pada buah pinggang mak. Doktor kata makin merosot. Kami…