Friday, 19 March 2021

Khasiat Dan Kebaikan Madu Untuk Kesihatan

Assalamualaikum wbt,

Pernahkah anda terfikir apakah kebaikan dan khasiat madu untuk kesihatan? Bagaimana madu membantu dalam meningkatkan tahap kesihatan seseorang? Di dalam surah An-Nahl, Allah menyebut tentang lebah dan madu. 

Dan Tuhanmu memberi ilham kepada lebah: "Hendaklah engkau membuat sarangmu di gunung-ganang dan di pokok-pokok kayu, dan juga di bangunan-bangunan yang didirikan oleh manusia.

Kemudian makanlah dari segala jenis bunga-bungaan dan buah-buahan (yang engkau sukai), serta turutlah jalan-jalan peraturan Tuhanmu yang diilhamkan dan dimudahkannya kepadamu". (Dengan itu) akan keluarlah dari dalam badannya minuman (madu) yang berlainan warnanya, yang mengandungi penawar bagi manusia (dari berbagai-bagai penyakit). Sesungguhnya pada yang demikian itu, ada tanda (yang membuktikan kemurahan Allah) bagi orang-orang yang mahu berfikir.

(Surah An-Nahl : Ayat 68-69)

Berdasarkan ayat ini, menunjukkan bahawa Madu merupakan salah satu makanan sunnah yang disebut di dalam alquran dan terbukti mengandungi penawar berbagai-bagai penyakit untuk manusia.



Apa Itu Madu?

Madu adalah sejenis manisan semulajadi dihasilkan oleh jenis lebah tertentu hasil pegambilan Nektar Bunga ketika bunga-bungaan menjalankan pendebungaan.

10 Kebaikan & Khasiat Madu Untuk Kesihatan


Terdapat pelbagai kebaikan dan khasiat madu untuk kesihatan dan kecantikan. Tidak hairanlah madu menjadi makanan sunnah yang sangat popular dikalangan rakyat Malaysia terutamanya yang mementingkan kesihatan dan kecantikan, tidak kiralah tua mahupun muda malah, kanak-kanak juga turut suka makan madu.

Antara Khasiat Madu adalah :

1. Meningkatkan Sistem Imunisasi Badan

Pengambilan madu secara konsisten dan dos yang betul dapat membantu meningkatkan sistem imun badan. Ia dapat meningkatkan kekuatan badan serta melawan serangan virus seperti influenza.

2. Antioksidan Yang Tinggi

Madu mengandungi anti-oksidan yang sangat tinggi dimana dapat membantu melambatkan proses penuaan dan menghalang pembentukan bintik-bintik hitam di wajah. Pengambilan madu yang berterusan dapat melindungi sel-sel dari serangan radikal bebas dimana penyebab kepada kerosakan kulit.

3. Mengatasi Sakit Tekak

Apabila batuk, kita disarankan untuk mengambil madu bersama dengan air suam bagi melegakan batuk. Tahukah anda, doktor turut menyarankan pesakit yang mengalami masalah sakit tekak, batuk supaya mengamalkan minum madu setiap pagi. Ia boleh mengurangkan keradangan dibahagian tekak.


4. Mencegah Dan Mengurangkan Risiko Sakit Jantung

Madu merupakan makanan yang tinggi kandungan antioksidan, dapat melindungi dari penyakit jantung, dan madu juga dapat memperbaiki tahap kolesterol. Menurut kajian, madu boleh membantu menurunkan hampir 5.8% LDL (kolesterol tidak baik) dan meningkatkan 3.3% HDL (kolesterol baik).


5. Bekalkan Tenaga

Pengambilan Madu setiap pagi sebelum sarapan membantu meningkatkan tenaga dan stamina. Ini kerana madu mengandungi gula semula jadi, air, mineral, vitamin, debunga dan protein, menyebabkan ia dipanggil pembekal tenaga terbaik. Dalam kajian dari Makmal Senaman dan Sukan, University of Memphis, menunjukkan madu adalah pilihan karbohidrat terbaik diambil sebelum bersenam. Malahan, ia juga dikatakan pilihan yang baik untuk diambil selepas bersenam.

6. Membantu Mengurangkan Berat Badan

Menurut pakar nutrisi, Mike McInnes, madu dapat membakar lemak badan walaupun ketika anda tidur. Ia adalah satu makanan yang terbaik untuk mengurangkan berat. Terdapat cadangan yang mengatakan, untuk mengurangkan berat, anda boleh mengambil sesudu madu sebelum tidur atau campurkan madu dengan air suam ketika perut masih kosong pada awal pagi. Mengambil madu sebagai perkara pertama dapat membantu meningkatkan kadar metabolisme, yang mana membantu untuk mengurangkan berat dengan lebih pantas.

7. Membantu Dalam Penyembuhan Luka

Madu juga bersifat anti-bakteria dan antiseptik yang dapat mempercepatkan proses penyembuhan luka dan luka terbakar dengan memberikan kelembapan dan meningkatkan aliran nutrien pada bahagian yang berkenaan.

8. Meningkatkan Metabolisme

Kandungan nutrisi seperti vitamin, protein, asam amino, karbohidrat, pigmen tumbuhan dan mineral di dalam madu yang membantu melancarkan pencernaan dan meningkatkan metabolism tubuh.

9. Mengatasi Sembelit

Madu memiliki kandungan yang sangat positif terhadap sistem pencernaan kerana madu memperkuat usus dan sentiasa mempersiapkan pencernaan kita untuk makanan berat yang diambil agar terhindar dari sembelit.

10. Melawan Bakteria Dan Membunuh Kuman

Madu juga dikatakan berkesan untuk membunuh kuman (patogen) seperti E.coli dan methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA), yang boleh menyebabkan jangkitan kulit. 

10 Jenis-Jenis Madu

Terdapat pelbagai jenis madu yang terdapat di dunia ini yang membantu meningkatkan kesihatan dan memberi manfaat untuk kesihatan. Terdapat beberapa jenis madu yang wujud iaitu:

1. MADU KELULUT



Madu beraroma tinggi dihasilkan oleh lebah ternak Meliponines dari nektar pelbagai bunga (Multiflora Honey). Madu yang dihasilkan kebiasaannya memberi aroma berkayu dan rasanya sedikit masam dan tajam. Spesis lebah ini hidup liar di hutan-hutan dan di dalam batang-batang pokok berlubang; namun begitu, lebah spesis ini boleh diternak untuk mendapatkan hasil madu.

2. MADU TUALANG



Madu beraroma tinggi yang dihasilkan oleh lebah liar Apis dorsata dari nektar pelbagai bunga hutan (Multiflora Honey). Madu yang dihasilkan kebiasaannya memberi aroma bungaan dan rasanya agak manis dan tajam.

3. MADU AKASIA

Madu beraroma tinggi ini dihasilkan oleh lebah import Apis mellifera dari manisan pucuk daun muda (Honey Dew) pokok akasia.  Madu yang dihasilkan aroma bungaan dan rasanya agak manis. Spesis lebah ini menjadi pilihan penternak untuk menternak bagi menghasilkan madu kerana saiznya agak besar berbanding lebah kampung Apis cerana.

4. MADU MANUKA

Madu Manuka merupakan madu yang diimport dari New Zealand, negara utama untuk pengeluaran madu. Rasanya manis dan teksturnya lebih tebal berbanding madu lain. Ianya diperoleh dari pokok Manuka.

5. MADU PROPOLIS



Madu Propolis adalah apabila lebah menggabungkan getah dengan cecair mereka sendiri, mereka menghasilkan produk coklat kehijauan melekit yang digunakan sebagai lapisan untuk membina sarang mereka.

Madu propolis merupakan madu yang diperoleh dari nektar pokok. Propolis ini juga turut digunakan dalam bidang perubatan tradisional untuk merawat dan mencegah penyakit. Ia juga bagus untuk kecantikan kulit.

6. MADU SEMANGGI


Madu semanggi atau dikenali dengan nama clover honey adalah sirap manis dan tebal yang dihasilkan oleh lebah madu yang mengumpulkan nektar dari tanaman semanggi. Madu ini mempunyai rasa manis dan sedikit masam. Warnanya pula kuning keemasan, namun ada juga yang berwarna kuning cair. Rasanya manis dan sedikit masam.

7. MADU RATU LEBAH


Madu jenis royal jelly ini merupakan rembesan lebah madu yang digunakan dalam pemakanan larva, serta ratu dewasa. Disebabkan itu, ianya turut dikenali dengan nama madu ratu lebah. Warna dan tekstur madu ratu lebah ini bergantung kepada persekitarannya. Apabila terkena udara, royal jelly boleh berubah dari putih atau kuning berkrim menjadi coklat gelap. Teksturnya nipis, namun boleh berubah menjadi sedikit tebal.

8. MADU SIDR


Madu Sidr ini adalah jenis madu yang diperoleh dari Lembah Hadramaut, Yaman. Ia dihasilkan oleh  lebah yang menyimpan madu di bunga-bunga Sidr. Nektar yang dihasilkan di dalam bunga Sidr sangat kuat dan penuh dengan nilai pemakanan yang menyumbang kepada kualiti perubatan madu. Rasanya yang manis dan aroma yang cukup harum menjadikan masu sidr antara madu yang terbaik di dunia.

9. MADU ELVISH


Agaknya madu apa yang paling mahal di dunia? Madu tersebut ialah madu Elvsh, sejenis madu yang berasal dari Turki. Ia diperoleh dalam sebuah gua di mana lebah akan menghasilkan membuat madu kaya mineral yang berkualiti tinggi di dinding sfera di timur laut Turki. Pendaki profesional akan diperlukan untuk mengekstraknya. Kawasan gua ini juga kaya dengan tanaman yang digunakan untuk perubatan, jadi kualitinya memang tinggi.

10. MADU SUBUR

Madu Subur


Tahukah anda bahawa terdapat MADU SUBUR?

Madu subur adalah madu yg diformulasi khas untuk pasangan yang belum mendapat zuriat, wanita pre-menopaus yang mahu menstabilkan hormon dan juga boleh diamalkan oleh wanita yang mengalami masalah sakit wanita seperti fibroid, cyst dan pelbagai lagi.

Madu Subur mengandungi bahan-bahan utama, iaitu: 
  • Madu Gunung YEMEN Yemeni 
  • Royal jelly 
  • Propolis 
  • Dates pollen 
  • Natural Arabic gum ( ACACIA) 
  • Natural dried Ginseng 
  • Natural dried Ginger 
  • ROSMARY 
  • Kacang campur ( pistachio, cashewnut, almond.
  • Beberapa jenis rempah

Cara Pengambilan Madu Subur : 1 - 2 sudu tea / hari

Waktu Pengambilan : Madu Subur sangat bagus di ambil selepas waktu Subuh 6:00 pagi dan selepas Isyak 7:30 malam.

Manfaat Utama Madu Subur
  1. Meningkatkan kesuburan lelaki (dengan meningkatkan jumlah sperma) dan wanita (dengan rangsangan pembiakan ovari)
  2. Meningkatkan libido (untuk kedua-duanya)
  3. Meningkatkan peredaran darah.
  4. Bermanfaat untuk ejakulasi pramatang
  5. Baik untuk penghadaman
  6. Sumber vitamin yang baik.
Madu Subur dan pelbagai jenis madu gunung yang datang dari pergunungan Yemen yang tiada pencemaran boleh didapati di www.arabianvillage.my.

Continue Reading

Sunday, 14 March 2021

Happy Bonus Day To Shakleeians

Assalamualaikum wbt,

HAPPY BONUS DAY BYG FAMILY!πŸ’ΈπŸ’Έ

Happy Bonus Day



Bonus dapat awal bulan ini, selalunya 14 hari bulan. Kali ini 12hb dah masuk. Alhamdulillah, terima kasih Allah, terima kasih shaklee selalu jaga kami!πŸ™ˆ

Berapa pun kita dapat hari ini, 
Jangan lupa untuk kita SYUKURI, 
Syukuri dengan setiap nikmat yang kita ada hari ini. 

Bila kita syukur, Allah akan tambah lebih lagi. ❤️

Ingat, kejayaan besar datang dengan kejayaan dari kejayaan yang kecil dahulu. Takde orang mula terus jadi hebat, terus dapat apa yang dia nak. 

Kena sabar, kena konsisten dan kena teruskan usaha. 

Allah melihat setiap usaha yang kita lakukan, jangan pernah merasa lelah dengan setiap apa yang kita buat. Allah pasti balas.

Buat BYG Family, tahniah diatas usaha kalian pada bulan lepas, wawa bangga dengan pencapaian kalian. Alhamdulillah masyaAlah tabarokallah. 

Wawa sangat yakin, setiap usaha dari kalian, Allah sedang mempersiapkan bungkusan hadiah kejayaan. 

Ingat, jangan pernah berhenti, teruskan melangkah dan bergerak. Berhenti untuk rehat jika perlu, tapi jangan lama-lama, kerana destinasi kalian masih jauh. 

Teruskan sebarkan manfaat, beri manfaat pada ramai lagi orang diluar sana. Help others to help others. πŸ’•

Tahniah BYG Family!❤️




Jika anda berminat untuk menjana income shaklee dengan mudah, boleh baca disini terlebih dahulu. Mudahnya Buat Bisnes Shaklee 2020.






Hubungi kami;



Page FB : Kedai Vitamin Ketengah Jaya Paka 019-9966576
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Baru Bangi / Paka
Pengeposan ke seluruh Malaysia




#wawashare
#inspirasiwawa
#bonusday 
#shakleebonusday
#bisnesshaklee 
#rewardshaklee
Continue Reading

Thursday, 11 March 2021

Performance Bisnes BYG Team Bulan February 2021

Assalamualaikum wbt,

Alhamdulillah thumma alhamdulillah. MasyaAllah Tabarokallah. Syukur alhamdulillah, dengan izin Allah swt pada hari ini Allah masih bagi kita hidup. Alhamdulillah ahamdulillah alhamdulillah.

Terima kasih Allah, bulan February telah meninggalkan seribu kenangan sangat indah. Setelah sekian lama, akhirnya Wawa kembali efektif sebagai leader. Mungkin perjalanan Wawa dalam bisnes shaklee berbeza dengan orang lain, namun wawa tetap bersyukur dan yakin dan percaya Allah aturkan semua ini penuh dengan hikmah.

Wawa sebenarnya tak tahu nak kata apa. Speechless. Tak sangka pun ye. Allahuakbar.

Pertama sekali, wawa nak ucapkan terima kasih pada suami yang bagi keizinan untuk wawa closing dengan cemerlang bulan ini. Sanggup jaga princess untuk bagi peluang kepada Wawa malam sebelum closing.

Performance Bisnes BYG Team February 2021












Alhamdulillah seramai enam orang yang layak mendapat bonus pada bulan lepas. Wawa yakin dan percaya, insyaAllah lebih ramai lagi akan mendapat bonus pada bulan ini. Doakan wawa dan team ye.

Ucapan Terima Kasih Buat Semua Yang Mendoakan Wawa Dan Team BYG


Terima kasih suami, terima kasih mak & mertua yang tak berhenti doa untuk wawa.

Terima kasih BYGians yang setia bersama wawa sejak dulu sampai sekarang. Kejayaan ini adalah kejayaan kita bersama. Tanpa korang, Mommy mungkin tak sampai tahap ini. Mari rapat dengan mommy untuk sama-sama kita melakar kejayaan.

Jutaan terima kasih buat my mentor Master Aeinna Musa , penyokong wawa yang paling kuat. Terima kasih Ena, sentiasa bantu wawa dari dulu sampai saat ini. Tak pernah tinggalkan wawa. #bighug #loveulillahitaala

Jutaan terima kasih buat nendaku Master Nadiah Suhaidi & Master Amir Marzhuki yang sangat-sangat memberi inspirasi kepada wawa untuk teruskan dalam bisnes shaklee. #maestro sentiasa berikan yang terbaik untuk wawa dan BYG. Poster yang sangat powerful dan kelas yang best dan marketing tools yang sangat banyak. Sayang Maestro.❤️

Terima kasih Buat moyang wawa Master Iffah Anuar & Master Firdhaus Zulkifli , sumber inspirasi wawa. Banyak ilmu yang #viktoria sediakan dan pelbagai kelas yang wawa join sangat-sangat best dan ilmu blogging yang power. Wawa tak tahu nak cakap macam mana, I Love u MIA/MD.

Alhamdulillah, syukur Alhamdulillah. Income semakin bertambah-tambah hanya dari rumah sambil melayan princess. Walaupun bisnes dari rumah ditemani anak yang semakin aktif dan nak perhatian mommy selalu, wawa dapat buktikan pada diri Wawa boleh buat.

Korang yang ingin mencari income dari rumah dan tak perlukan modal yang besar, hanya RM 35 je dah boleh buat bisnes.

Jika korang berminat nak buat bisnes dengan wawa, boleh isi detail anda dibawah, wawa akan bantu guide korang from a to z. Wawa buka peluang kepada anda surirumah, pelajar mahupun yang bekerja untuk mencari income tambahan dan ingin jadikan shaklee sebagai bisnes yang serius.


Wan Rokiah Wan Ismail
Your Business Leader




Jika anda berminat untuk menjana income shaklee dengan mudah, boleh baca disini terlebih dahulu. Mudahnya Buat Bisnes Shaklee 2020.






Hubungi kami;



Page FB : Kedai Vitamin Ketengah Jaya Paka 019-9966576
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Baru Bangi / Paka
Pengeposan ke seluruh Malaysia



Continue Reading

Saturday, 6 March 2021

Promosi Shaklee March 2021 - ESP Buy 4 Get Free Shaker Exclusive

Assalamualaikum wbt,

Promosi Shaklee March 2021 - ESP Buy 4 Get Free Shaker Exclusive kembali! 

Yeay, ramai yang menantikan promosi ESP (Energizing Soy Protein) kerana peminat ESP sangat-sangat ramai. ESP antara produk top ten yang menjadi pilihan rakyat Malaysia. 



Apa Produk Promosi Shaklee Bulan March 2021

Promosi kali ini adalah ESP shaklee, dimana anda berpeluang mendapat FREE SHAKER EXCLUSIVE SHAKLEE. Material yang sangat best, seperti thumbler. Warna yang sangat menarik iaitu hijau.

Promosi Shaklee March 2021 - ESP Buy 4 Get Free Shaker Exclusive

Promosi ESP Shaklee :

  • Buy 4 Get Free Shaker 500ml
  • Harga RM 516 sahaja
  • Free Membership (worth RM 35)
  • Free Postage (worth RM 10)
  • Penjimatan sehingga RM 174

10 Manfaat ESP Shaklee



ESP mempunyai manfaat 10 dalam 1 dimana , ia memberi kesan kepada kesihatan anda:
  1. Memberi tenaga berterusan
  2. Membantu dalam penurunan berat badan
  3. Memberikan rasa kenyang lebih lama
  4. Menguatkan otot rahim dan mengelakkan keguguran
  5. Membantu mengatasi gastrik
  6. Menggalakkan penghasilan susu untuk ibu menyusu
  7. Menyokong pertumbuhan bayi di dalam rahim
  8. Menghaluskan dan mencerahkan kulit
  9. Mencantikkan rambut dan kuku
  10. Membantu mempercepatkan penyembuhan luka

7 Sebab Kena Pilih Protein Shaklee (ESP)


Jika anda pening untuk memilih protein mana yang terbaik, jangan risau boleh lihat dan baca 7 sebab kenapa perlu pilih protein shaklee. 

  1. ESP dihasilkan pada tahun 1961. Masih terjual hingga kini! Maksudnya mempunyai reputasi baik dan tidak berbahaya!
  2. ESP paling mudah diserap dalam badan kerana mendapat skor tertinggi PDCAAS (Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score) iaitu 1.0
  3. Glisemik Indeksn(GI) yang rendah iaitu 39 sahaja (gula dalam darah tidak meningkat mendadak - beri kesan kenyang & bertenaga lebih lama)
  4. ESP tinggi dengan kalsium, 5 Vitamin B, tidak mengandungi trans-fatty acid dan kolesterol.
  5. ESP diperbuat dari soya Non-GMO (tidak diubah genetiknya) yang mana selamat - tidak seperti kebanyakan soya di pasaran GMO yang berbahaya pada kesihatan.
  6. ESP melalui proses IPP (Identity Preservation Program) iaitu kacang soya ini dijaga rapi sejak ia ditanam sehingga terhasilnya ESP - tiada baja kimiaatau racun perosak digunakan, dibasuh tidak menggunakan alkohol tetapi air sahaja untuk mengekalkan Genistein dan Isoflavones!
  7. 1 Canister ESP terhasil daripada 30 kg kacang soya. 1 hidangan (3 sudu besar )= ~RM5 sahaja!

Tahukah Anda Tentang ESP?





Waktu Sesuai Minum ESP

                                                                                    
Jika anda berminat untuk menjana income shaklee dengan mudah, boleh baca disini terlebih dahulu. Mudahnya Buat Bisnes Shaklee 2020.

Selepas anda mendaftar di form diatas, anda perlu mengaktifkan keahlian terlebih dahulu untuk membolehkan anda menikmati harga diskaun keahlian sebanyak 20% dan anda secara automatik juga boleh menjadi agen shaklee. 


Hubungi kami;




Page FB : Kedai Vitamin Ketengah Jaya Paka 019-9966576
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Baru Bangi / Paka
Pengeposan ke seluruh Malaysia
Continue Reading

Friday, 5 March 2021

Apa Yang Anda Dapat Dalam Bisnes Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Disaat bisnes lain mengalami kesan daripada wabak Covid-19, namun bisnes shaklee tetap semakin berkembang maju. Pertambahan Shaklee Independent Distributor sebanyak 70% (peratus) menunjukkan bahawa bisnes ini menjadi pilihan kepada rakyat Malaysia.

Ia tidak dapat disangkal lagi kerana jualan produk juga telah mencecah hampir RM 34 juta ringgit dalam masa sebulan. Angka ini membuktikan bahawa produk kesihatan makanan tambahan shaklee menjadi pilihan rakyat Malaysia.

Apa Yang Anda Dapat Dalam Bisnes Shaklee


Ada yang bertanya, apakah yang saya dapat selepas menjadi ahli shaklee atau agen shaklee? 

Pada petang ini, wawa akan kongsikan kepada anda semua apa yang anda akan dapat dengan menjalankan bisnes shaklee. Peluang 3C, tak ada dekat lain, hanya di shaklee.
Jika korang ada rm35 , tapi tak tahu nak buat apa, meh kita beranakkan duit tu dalam bisnes shaklee.
Korang berpeluang dapat 3 C:

1. Cash Bonus



  • Unlimited cash bonus, lagi besar jualan korang , lagi besar bonus.
  • Leadership bonus, lagi besar team, lagi besar bonus. Shaklee bagi upah asing, tak usik pun duit downline. Shaklee bagi atas usaha kita bantu ajar anak team.
  • Untung runcit 20%. Samada dah lama atau baru, tetap sama. Shaklee tak guna sistem stokis atau agen atau dropship. Level kita sama korang, adil!

2. Car Bonus



  • Shaklee tak bagi kereta, tapi bagi duit. Korang nak buat apa dengan duit tu, buatlah. Nak simpan, nak beli emas, nak bagi mak ayah, nak melancong, nak sedekah. Terpulang!
  • Unlock sekali seumur hidup dan korang akan dapat car bonus ni selamanya. Berapa nilai? Bergantung kepada performance korang setiap bulan. Jika besar usaha, boleh sampai 5 6 angka.
  • Kata mentor wawa, Car bonus shaklee ni bukan sahaja boleh beli kereta, tapi nak beli kedai kereta pun boleh! MasyaAllah tabarokallah.

3. Convention



  • Convention pula ada PERCUTIAN PERCUMA, ada 2 Regional dan international.
  • International ada 2 juga, Oversea dan umrah. Kita boleh pilih nak pergi mana. Contoh tahun ni pergi California & umrah. Korang pilihlah nak pergi mana satu.
  • Paling best trip shaklee adalah, semuanyaa ditanggung. Kalau korang nak tahu, trip shaklee bukan biashe-biashe. Shaklee spend RM 20k setiap seorang. Selama 2 minggu.
  • Penginapan pula yang paling mahal / night. Makanan halal shaklee sangat titik beratkan. Bukan biarkan je pihak hotel sediakan, tapi bawak chef dan bahan2 dari Malaysia. Betapa shaklee menjaga kebajikan agen-agen shaklee.
  • Shaklee suka bagi suprise, masuk bilik hotel confirm berbunga-bunga. Macam-macam hadiah dapat.
  • Kalau korang nak tahu, duit poket pun shaklee bagi gaiss. Mana nak cari syarikat baik macam ni.
  • Kalau pergi oversea, musim sejuk, baju sejuk tebal shaklee bagi, bagasi shaklee bagi, korang pergi bawak diri je gaiss.
  • Paling membahagiakan, kita boleh bawak seluruh ahli keluarga kita. Bukan sahaja anak suami/isteri. Malah, mak ayah, mertua, adik beradik, ipar duai, anak buah etc.
Seronok tak? Best gilerrr.

Kalau korang rasa berbaloi sangat-sangat dengan bayar RM 35 dan berpeluang dapat 3C ni. Wawa bantu guide korang dari a to z.
Berminat nak buat bisnes dengan wawa, whatsapp di
Daftar sini juga

Jika anda berminat untuk menjana income shaklee dengan mudah, boleh baca disini terlebih dahulu. Mudahnya Buat Bisnes Shaklee 2020.

Selepas anda mendaftar di form diatas, anda perlu mengaktifkan keahlian terlebih dahulu untuk membolehkan anda menikmati harga diskaun keahlian sebanyak 20% dan anda secara automatik juga boleh menjadi agen shaklee. 


Hubungi kami;




Page FB : Kedai Vitamin Ketengah Jaya Paka 019-9966576
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Baru Bangi / Paka
Pengeposan ke seluruh Malaysianull
Continue Reading