Showing posts from June, 2016Show All
Lumrah Manusia Lebih Percaya Pada Doktor Berbanding Orang Biasa

Assalamualaikum wbt, Perasan tak, bila doktor cakap kamu kena makan ubat ni untuk baik demam. Kamu kena makan ubat ni untuk baik jantung. kamu kena buat macam ni untuk elak kena sembelit. Dan macam-macam lagi yang doktor sur…

Creatinine Buah Pinggang Pakcik Menurun Dengan Vivix

Assalamualaikum wbt, Petang ni wawa nak sharing lagi testimoni customer Sid Amirul iaitu Pakcik Hishamudim yang mengalami bacaan creatinine buah pinggang yang agak tinggi. Alhamdulillah, dengan izin Allah swt ikhtiar deng…

Bacaan Diabetes Menurun Dengan Vivix

Assalamualaikum wbt, Alhamdulillah, syukur kepada Allah swt kerana dengan asbab minum Vivix shaklee bacaan diabetes beliau semakin menurun.

Doa Hilangkan Haus Ketika Puasa

Assalamualaikum wbt, Puasa di waktu panas sekarang ini amat menduga iman. Betul ke betul. Tahu tak, ada doa untuk hilangkan dahaga ketika berpuasa. Baca surah Al-Kafirun dan urut leher. InsyaAllah mujarab. Kredit t…

Pencarian Blogslit Sesi Julai by Aisyhah Nyais

Assalamualaikum wbt, Jom kita join segmen Aisyah pula..") Wawa tag : Ain & Fizah

Keperluan Nutrisi Tingkatkan Kesihatan Badan

Assalamualaikum wbt,

Khasiat Mealshakes Shaklee Pada Anak-Anak

Assalamualaikum wbt, Ramai ibu-ibu mencari makanan tambahan yang terbaik untuk anak-anak. Wawa share kat sini khasiat dan kebaikan Mealshakes untuk anak-anak.

SantaI Hujung Minggu Bersama Emak

Assalamualaikum wbt, Apa khabar semua? Wawa doakan semoga semuanya sihat-sihat belaka.") Semalam hari jumaat, satu-satunya hari hujung minggu wawa. Alhamdulillah, selepas tiada kesibukan dihujung minggu wawa ajak ma…

Reminder : Online Shipment Order Plan During Hari raya Festival

Assalamualaikum wbt, Reminder for all shaklee distributor. Online Shipment Order Plan During Hari raya Festival Ni reminder untuk customer juga, yang mana nak order dengan kak wawa take note ye. hihi Save no ni tau +601…

Testimoni Vivix Atasi Stroke

Assalamualaikum wbt, Wawa nak kongsikan testimoni pengguna Vivix, suami kepada Hafza sendiri yang mengalami stroke. Sesungguhnya stroke bukan hanya untuk orang tua malah, orang muda juga.

Giveaway By Syazwani Mazlan 2016

Assalamualaikum wbt, Jom join GA wani, mana tahu bertuah.. hihi klik banner untuk join.

Set Rambut ProSante Shaklee

Assalamaualaikum wbt, Rambut merupakan aset paling berharga buat semua orang. Rambut umpama mahkota pada kita terutamanya wanita. Ada ke yang suka rambut botak? hihi. Lindungi rambut anda dengan set rambut shaklee. Set Ramb…

Makan Lecithin Shaklee Badan Kecil Seluar Longgar

Assalamualaikum wbt, Badan yang ramping menjadi impian semua wanita. Tak caya? Cuba tanya isteri masing-masing. ") Supplemen shaklee banyak membantu para pelanggan kami dalam mengurangkan berat badan dengan lebih sihat. …

GIVEAWAY RAMADHAN 2016 BERSAMA AZLINDA ALIN

Bersempena dengan bulan Jun 2016 yang merupakan  ulang tahun perkahwinan ke-4 mummy,  bulan Ramadhan Al Mubarak ,  dan kelahiran putera sulung mummy, Dzal Aidi Fiqry yang kedua tahun . Mummy berbesar hati untuk menjayakan …

 Segmen Sampul Duit Raya  Seindahcerita

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ  Segmen Sampul Duit Raya  Seindahcerita | Alhamdulillah, tahun nie sampul duit raya DIY yang nieyl jual mendapat sambutan yang menggalakkan.. hari ini dengan berbesar hati …

Raya Giveaway : Jualan Raya Meletop 2016

Assalamualaikum wbt,

Segmen 12 Jam Bloglist #21 Mialiana.com

Segmen 12 Jam Bloglist #21 Mialiana.com

Kadar Zakat Fitrah Seluruh Malaysia

Assalamualaikum wbt, Wawa kongsikan kadar bayaran zakat fitrah seluruh Malaysia.

Meal Shakes Shaklee Tambah Selera Anak

Assalamualaikum wbt, Sejak semalam, ramai ibu-ibu berdiskusi tentang selera anak masing-masing. Ada yang makan nasi dan kicap sahaja, ada yang makan nasi dengan air dan kicap sahaja, sayur tolak tepi, ayam letak tepi, ikan j…

Mustajab Doa Waktu Berbuka

Assalamualaikum wbt, Wawa ada sharing beberapa kali tentang ini, supaya ramai di kalangan kita tidak lepaskan peluang keemasan ini. Lagi wawa nak kongsi, pengalaman Master Haji Roslan.

Miliki Shawl Exclusive By Papaglamz Secara PERCUMA

Assalamualaikum semua. Dengan ini PapaG lancarkan satu segmen Miliki Shawl Exclusive By Papaglamz Secara PERCUMA . Siapa nak angkat tangan. Untuk pengatahuan semua baru-baru ini Papaglamz telah melancakan Koleksi Terbaru Shawl E…

Giveaway Kad Raya Syeeda Saniey

Assalamualaikum wbt, Sesi perkenalan dengan blogger Malaysia. hihi Klik banner untuk join tau..")

Jagalah Lidahmu

Assalamualaikum wbt, Lidah lembut tak bertulang. Namun, kata-kata yang dikeluarkannya mampu menghiris umpama pedang paling tajam. Sabda Nabi Muhammad saw: "Amal yang paling di cintai Allah swt adalah menjaga lisan." Jag…

Madinah and Vietnam Souvenirs Giveaway by Nafas Baru

Assalamualaikum wbt, Lama dah tak masuk segmen dan join giveaway. Hari ni cuba test sikit.. hehe Klik untuk join. Hadiah menarik menanti anda..") Hadiah-hadiah yang ditawarkan: 1. Shawl x 3 (2 Shawl Madinah, 1 Sha…

Assalamualaikum wbt, Rugi Jika anda Bangun Sahur tetapi Tidak melakukan Step-Step ini  kerana siapa yang melakukan langkah ini DOANYA AKAN MAKBUL 1) Bacalah bacaan seperti hadith ini Nabi shallallahu 'alaihi wasallam bersabda…

Assalamualaikum wbt, Ada sahabat wawa yang mempertikaikan tentang ini. Pada wawa, mungkin tak perlu di panjangkan pun cuma sekadar untuk pengetahuan bagus juga. Kan. Jom baca perkongsian dari Master Nana tentang isu ini.") B…

Assalamualaikum wbt, Bila berdoa dengan hati, pasti air mata meluncur laju bahawa sesungguhnya, Allah Maha Mendengar doa hambaNya. Bila waktu yang mustajab untuk meminta dengan penuh sungguh-sungguh keyakinan pada Allah swt? Anta…

Resepi Udang Goreng Cili Bertelur

Assalamualaikum wbt, Sharing dari kawan wawa, sedapnya laa hai. Simpan sini dulu boleh buat rujukan nanti. Udang Goreng Cili Bertelur Resepi : Aziekitchen

Happy Birthday Master Aeinna Musa

Assalamualaikum wbt, Ya Allah, jagalah hati kami, satukan persahabatan kami dalam rahmat hingga ke syurga Mu. Amin Ya Rabbal Alamin. Alhamdulillah, hari ini special wishes wawa nak wish pada orang yang bernama Noor Aien…

A Better Tomorrow

Assalamualaikum wbt, { A Better Tomorrow }

Assalamualaikum wbt, Puasa mempunyai banyak hikmah disudut kesihatan yang perlu kita fahami dan kita yakini kerana syariat Allah adalah suatu yang membawa kebaikan kepada manusia seluruhnya. Kajian sains telah me…

Persediaan Berpuasa Di Bulan Ramadhan 2016

Assalamualaikum wbt, Alhamdulillah, selamat berpuasa tinggal beberapa jam saja lagi untuk kita berbuka. Apa khabar semua? Alhamdulillah, semuanya nampak segar bugar walaupun sudah lebih setengah hari kita menahan diri dar…

Tips Minum Air 8 Gelas Di Bulan Puasa

Assalamualaikum wbt, Ramai yang bertanya dengan wawa, macam mana nak minum air 8 gelas sehari di bulan puasa? Mungkin tak mampu untuk minum 3 liter sehari, tapi kita perlu cukupkan sekurang-kurangnya 8 gelas sehari. Sebab…

Selamat Berpuasa Sahabat JutawanWawa

Assalamualaikum wbt, Selamat berpuasa  ramadhan kareem kepada semua yang mengenali wawa. Semoga Allah menerima segala kebaikan kita di bulan penuh kemuliaan ini. InsyaAllah amin.

Testimoni Kulit Nisa Makin Lembap

Assalamualaikum wbt,

Selamat Pengantin Baru Adinda Faizah

Assalamualaikum wbt,

Promo Jun 2016 Beli 3 Dapat 4

Assalamualaikum wbt, Jun Jimat! ----------