Thursday, 30 June 2016

Lumrah Manusia Lebih Percaya Pada Doktor Berbanding Orang Biasa

Assalamualaikum wbt,

Perasan tak, bila doktor cakap kamu kena makan ubat ni untuk baik demam. Kamu kena makan ubat ni untuk baik jantung. kamu kena buat macam ni untuk elak kena sembelit. Dan macam-macam lagi yang doktor suruh, pasti ramai yang mengikut. Betul kan? 

Tak kata kat anda pun, ayah wawa pun macam tu juga. Mak dan anak-anak berbuih juga mulut suruh makan itu ini, jangan makan itu ini nanti darah naik, nanti kena darah tinggi. Tak layan pun, rapi bila doktor yang nasihatkan boleh pula mengikutnya. ^_^

Continue Reading

Wednesday, 29 June 2016

Creatinine Buah Pinggang Pakcik Menurun Dengan Vivix

Assalamualaikum wbt,

Petang ni wawa nak sharing lagi testimoni customer Sid Amirul iaitu Pakcik Hishamudim yang mengalami bacaan creatinine buah pinggang yang agak tinggi.

Alhamdulillah, dengan izin Allah swt ikhtiar dengan Vivix membantu bacaan creatinine Pakcik Hishamudim makin menurun.

<< Creatinine jatuh Menjunam, Doktor Senyum Lebar Bagi Laporan!>>

Continue Reading

Sunday, 26 June 2016

Saturday, 25 June 2016

SantaI Hujung Minggu Bersama Emak

Assalamualaikum wbt,

Apa khabar semua? Wawa doakan semoga semuanya sihat-sihat belaka.")

Semalam hari jumaat, satu-satunya hari hujung minggu wawa. Alhamdulillah, selepas tiada kesibukan dihujung minggu wawa ajak mak jalan-jalan di sekitar kertih. Ronda-ronda mesra mall je, sambil-sambil cuci mata.


Yang kat tengah tu mak wawa. Umurnya baru 58 tahun. 

Apa aktiviti korang hujung minggu ni? Hari ni wawa dah mula kerja.")

Continue Reading

Tuesday, 21 June 2016

Monday, 20 June 2016

Saturday, 18 June 2016

Thursday, 16 June 2016

Makan Lecithin Shaklee Badan Kecil Seluar Longgar

Assalamualaikum wbt,

Badan yang ramping menjadi impian semua wanita. Tak caya? Cuba tanya isteri masing-masing. ")
Supplemen shaklee banyak membantu para pelanggan kami dalam mengurangkan berat badan dengan lebih sihat.

Lihat testimoni di bawah, suka Syirah amalkan lecithin ni menjadikan seluar baju makin longgar, badan mengecil.


Untuk pengetahuan anda, Lecithin bukan hanya mengecilkan saiz badan tetapi ia lebih daripada itu. Manfaat yang anda pasti dapat dari Lecithin shaklee adalah mengurangkan kolesterol, Membakar lemak, menguraikan lemak degil dalam badan, meningkatkan ketajaman minda dan menurunkan berat badan anda lebih 5kg sebulan.")

Nak cuba? Hubungi wawa di +6019-996 6576


Continue Reading

GIVEAWAY RAMADHAN 2016 BERSAMA AZLINDA ALIN

Bersempena dengan bulan Jun 2016 yang merupakan ulang tahun perkahwinan ke-4 mummy, bulan Ramadhan Al Mubarak,  dan kelahiran putera sulung mummy, Dzal Aidi Fiqry yang kedua tahun. Mummy berbesar hati untuk menjayakan satu Giveaway Ramadhan 2016 Bersama Azlinda Alin khas untuk pembaca blog mummy www.azlindaalin.com . Mummy tak buat syarat berat untuk Giveaway Ramadhan 2016 Bersama Azlinda Alin. 






GIVEAWAY RAMADHAN 2016 BERSAMA AZLINDA ALIN 




Giveaway Ramadhan 2016 Bersama Azlinda Alin
Continue Reading

Segmen Sampul Duit Raya Seindahcerita

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 


Segmen Sampul Duit Raya  Seindahcerita | Alhamdulillah, tahun nie sampul duit raya DIY yang nieyl jual mendapat sambutan yang menggalakkan.. hari ini dengan berbesar hati dan rendah dirinya nieyl nak buat 1 segmen untuk semua follower blog seindahcerita. Suka tak? Nieyl menjadi 2 pemenang sampul duit raya..dengan menggunakan khidmat En.Random.org



Continue Reading

Tuesday, 14 June 2016

Meal Shakes Shaklee Tambah Selera Anak

Assalamualaikum wbt,

Sejak semalam, ramai ibu-ibu berdiskusi tentang selera anak masing-masing. Ada yang makan nasi dan kicap sahaja, ada yang makan nasi dengan air dan kicap sahaja, sayur tolak tepi, ayam letak tepi, ikan jauh sekali. Ada juga yang minum susu sahaja, dari umur 2 tahun sampai 6 tahun, makan satu sudu dah tolak bila di suap. 

Berat juga makin kurus, tiada zat. Ibu ini kata, takpe anak saya tak makan juga tapi hidup sampai hari ini. Sihat juga sampai besar. Allahu, tertampar wawa sekejap dengan ibu-ibu macam ni. Bukan salah mereka pun, cuma anak tak nak makan. Ibu nak buat macam mana kan? Betul ke betul?

Namun, sebagai ibu kita seharusnya mencari solusi untuk memberikan yang terbaik buat si manja, Ada juga yang jenis suka bila anak tak makan banyak, jadi letih nak melayan tu kurang. Tak elok macam tu..")

Mai wawa nak sharing makanan tambahan terbaik untuk anak-anak. Mealshakes yang dapat membantu anak-anak kembali makan tanpa memilih, memberikan 28 nutrisi pada badan anak-anak. 

Continue Reading

Monday, 13 June 2016

Sunday, 12 June 2016

Miliki Shawl Exclusive By Papaglamz Secara PERCUMA

Assalamualaikum semua. Dengan ini PapaG lancarkan satu segmen Miliki Shawl Exclusive By Papaglamz Secara PERCUMA. Siapa nak angkat tangan. Untuk pengatahuan semua baru-baru ini Papaglamz telah melancakan Koleksi Terbaru Shawl Exclusive By Papaglamz (klik disini).  Pelancaran Koleksi Terbaru Shawl Exclusive By Papaglamz ni akan dapat membantu anda dalam membuat pemilihan shawl yang cantik, glamour, exclusive dan menarik untuk anda gayakan. Lebih-lebih lagi nak raya ni kan?







Korang nak cuba Shawl Exclusive By Papaglamz secara PERCUMA? Mudah je. Jom join segmen yang PapaG buat ni. Klik kat banner di atas tu yer.



Warna-warna pilihan koleksi terbaru shawl exclusive by Papaglamz

Baiklah, terlebih dahulu PapaG cerita sedikit tentang konsep shawl yang terbaru dari Papaglamz ni dulu yer. Sebenarnya koleksi kali ini menampilkan shawl yang mempunyai potongan asas segi empat tepat. Ukuran panjang dan lebar lebih kurang 190cm X 80cm. Semoga shawl yang PapaG keluar ni dapat memenuhi kehendak wanita-wanita diluar sana yang ingin berfesyen tetapi tetap menjaga dan menutupi AURAT dengan sempurna. Insyallah. 


Dalam pemilihan material, kami menggunakan kain Chiffon Glitter. Antara sebab PapaG menggunakan kain jenis ini ialah jenis kain ini yang nampak lebih Glamour dan anggun pada si pemakai serta MUDAH BERALUN yang penting TIDAK JARANG. Kalau korang nak tahu, untuk koleksi kali ini PapaG tampilkan KHAS satu shawl yang warnanya LIMITED. Sebab hanya SATU warna sahaja shawl yang diperbuat dengan menggunakan kain Chiffon Moist Crepe. Bagi mereka yang dah mencuba koleksi shawl PapaG yang lepas tentu tahu bagaimana CANTIK dan SELESAnya memakai shawl PapaG yang menggunakan kain jenis ni kan? Jadi buat mereka yang merindui shawl PapaG dibuat dari kain jenis ini korang boleh grab dalam koleksi terbaru ni. Tapi SATU WARNA je la iaitu Musted Yellow.


Terdapat 7 warna berbeza yang korang boleh lihat seperti gambar yang PapaG tunjukkan di bawah ni.


wide-shawl-exclusive














Memandangkan sekarang ni (ikut tarikh entri ni) masih lagi mood-mood promosi dari kami, jadi kami menjual Shawl Exclusive by Papaglamz seperti harga di bawah ni.


1 helai RM 34.00 + Postage RM 6.00 = RM 40.00
3 helai RM 100.00 termasuk postage 


CEPAT REBUT SEKARANG....!!!!



Wassap : 0196141393


Jangan lupa ikuti Perjalanan Shawl Exclusive by Papaglamz ni IG dan FB tau.



Ig : exclusive_by_papaglamz

FB : Papaglamz

Official Artikel : Shawl Exclusive by Papaglamz





Continue Reading

Jagalah Lidahmu

Assalamualaikum wbt,

Lidah lembut tak bertulang. Namun, kata-kata yang dikeluarkannya mampu menghiris umpama pedang paling tajam.


Sabda Nabi Muhammad saw:

"Amal yang paling di cintai Allah swt adalah menjaga lisan."

Jagalah lidahmu! Kerana dengannya mampu membuatmu ke syurga dan boleh juga ke neraka nauzubillahiminzalik.

Sebab itu, ulama berpesan jika tiada apa yang ingin dikatakan lebih baik diam. Diam itu emas.
Continue Reading

Saturday, 11 June 2016

Friday, 10 June 2016

Tazkirah Ramadhan

Assalamualaikum wbt,

Rugi Jika anda Bangun Sahur tetapi Tidak melakukan Step-Step ini 

kerana siapa yang melakukan langkah ini DOANYA AKAN MAKBUL

1) Bacalah bacaan seperti hadith ini

Nabi shallallahu 'alaihi wasallam bersabda:

"Siapa yang bangun di malam hari lalu membaca

لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَحْدَهُ لَا شَرِيكَ لَهُ لَهُ الْمُلْكُ وَلَهُ الْحَمْدُ وَهُوَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ الْحَمْدُ لِلَّهِ وَسُبْحَانَ اللَّهِ وَلَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَاللَّهُ أَكْبَرُ وَلَا حَوْلَ وَلَا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ

"laa ilaaha illallah wahdahu laa syariika lahu, lahul mulku wa lahul hamdu wa huwa 'alaa kulli syai-in qadiir. Alhamdulillahi wa subhaanallah wa laa ilaaha illallah wallahu akbar wa laa haula wa laa quwwata illa billah"

(Tidak ada ilah yang berhaq disembah kecuali Allah satu-satunya, tidak ada sekutu bagiNya. Dialah yang memiliki kerajaan dan baginNya segala pujian dan Dia berkuasa atas segala sesuatu. Segala puji bagi Allah dan Maha Suci Allah dan tidak ada ilah kecuali Allah dan Allah Maha Besar dan tidak ada daya dan upaya kecuali dengan Dia")

Kemudian dilanjutkan dengan membaca "اللهم اغفرلي" ("Ya Allah ampunilah aku") atau berdo'a (apa² doa), maka akan dikabulkan baginya. Jika dia berwudhu' lalu solat maka solatnya diterima". [HR Bukhari 1086]

Kredit : PU Rahmat
Continue Reading

Thursday, 9 June 2016

Ibadah Untuk Menjemput Rezeki

Assalamualaikum wbt,

Ada sahabat wawa yang mempertikaikan tentang ini. Pada wawa, mungkin tak perlu di panjangkan pun cuma sekadar untuk pengetahuan bagus juga. Kan.
Jom baca perkongsian dari Master Nana tentang isu ini.")

Beribadah Untuk Jemput Rezeki?

Sebentar tadi saya tanyakan pada Ustaz pendapat beliau mengenai amalan menjemput rezeki.. Salahkah kalau kita beribadat contohnya kita buat solat dhuha dengan niat untuk mengharapkan Allah murahkan rezeki kita?

Dan jawab ustaz, TIDAK SALAH.. Kerana manusia itu sifatnya memang sukakan ganjaran..

Contohnya manusia solat dan beribadah kerana hendak mengharapkan ganjaran pahala, menjadi insan kesayangan Allah dan dimasukkan ke syurga Allah..

Itu ganjaran akhirat..

Nak harapkan ganjaran di dunia juga tidak salah.. Kerana yang kita minta itu daripada Allah, tuhan kita..

Bukanlah kita meminta kepada sesuatu selain daripada Allah..

Kalau nak kata jangan harapkan balasan, mesti kena IKHLAS.. 

Ikhlas tu ikhlas macam mana? 

Bila kita ikhlas, kita masih mengharapkan redha Allah.. Masih mengharapkan syurga Allah..

Maka bermakna kita masih juga mengharapkan ganjaran Allah..

Maka tak boleh pukul rata dengan mengatakan orang yang beribadat dengan mengharapkan agar dimurahkan rezeki itu sebagai TIDAK IKHLAS pula 😊

Sedangkan kita bekerja pun kita harapkan untuk dapat gaji..

Kenapa tak ikhlas bekerja dengan tak harapkan apa-apa je.. Kan senang? 

Islam itu mudah.. Islam itu indah..

Jangan kita sulitkan.. Jangan kita adakan sesuatu hukum yang tiada..

Allah itu Maha Pengasih lagi Maha Penyayang..

Allah Maha Kaya lagi Maha Berkuasa..

Mintalah.. Pohonlah segalanya daripada Allah.. Tanpa had.. Tanpa sekatang..

Mintalah apa sahaja yang baik baik daripada Allah.. Kerana Allah suka hambaNya yang meminta-minta dan mengharapkan pertolongan daripada Allah 😊
Continue Reading

Wednesday, 8 June 2016

Bila Doa Dengan Hati, Pasti Air Mata Mudah Jatuh

Assalamualaikum wbt,

Bila berdoa dengan hati, pasti air mata meluncur laju bahawa sesungguhnya, Allah Maha Mendengar doa hambaNya.

Bila waktu yang mustajab untuk meminta dengan penuh sungguh-sungguh keyakinan pada Allah swt? Antaranya di waktu kita berseorangan pada bila-bila masa. Kerana waktu kita berseorangan, hati kita sungguh dekat denganNya.

Waktu 10 hingga 15 minit sebelum berbuka. Di katakan bahawa waktu ini doa amat mustajab. Doa orang berpuasa kan mustajab. Doalah bersungguh-sungguh dengan sepenuh hati Allah pasti makbulkan doa kita.

Waktu di sepertiga malam juga adalah waktu mustajab doa. Di saat kita bersendirian dengan Allah swt, di waktu kesunyian itulah Allah buka pintu langit. Allah menerima segala doa yang kita pinta.

Di bulan yang mulia ini, jangan lepaskan peluang untuk perbanyakkan doa kepada Allah swt.

Wawa doakan semoga doa kita di angkat ke langit tertinggi. Amin
Continue Reading

Happy Birthday Master Aeinna Musa

Assalamualaikum wbt,

Ya Allah, jagalah hati kami, satukan persahabatan kami dalam rahmat hingga ke syurga Mu. Amin Ya Rabbal Alamin.

Alhamdulillah, hari ini special wishes wawa nak wish pada orang yang bernama Noor Aienna Binti Musa atau wawa panggil Ena. Orangnya cantik manis sangat, lembut, bersemangat waja dalam meluaskan empayar bisnes dibawah organisasi OPE.

Wawa kenal Ena sejak di bangku sekolah rendah lagi, tapi tak serapat hari ni sebab Ena duk kelas depan dan wawa duk kelas belakang. haha. Selepas habis sekolah darjah 6 (UPSR), Ena masuk sekolah asrama dan wawa sekolah dekat rumah. Kami terus terputus hubungan, tak tahu ke mana pergi. hihi
Continue Reading

Tuesday, 7 June 2016

Hikmah Berpuasa Pada Tubuh

Assalamualaikum wbt,

Puasa mempunyai banyak hikmah disudut kesihatan yang perlu kita fahami dan kita yakini kerana syariat Allah adalah suatu yang membawa kebaikan kepada manusia seluruhnya.

Kajian sains telah menunjukkan dengan berpuasa mempunyai banyak faedah kesihatan. Puasa memberikan kesan positif kepada kesihatan psikologi dan fizikal. 

1. Puasa yang betul akan membantu kita menurunkan berat badan. 

2. Puasa juga membantu sistem pencernaan untuk  penghadaman lebih sempurna dengan memberi kerehatan kepada sistem pencernaan semasa kita berpuasa. 

3. Kajian juga mendapati puasa boleh membantu mengawal tekanan atau stress yang tinggi dengan memberi ketenangan psikologi dan bersabar. Dengan memfokuskan kepada ibadah dan juga memperbanyakkan membaca Al Quran maka kadar stres dan tekanan akan menurun. Stres yang tinggi dan tidak terkawal adalah punca kepada pelbagai jenis penyakit seperti sakit jantung, darah tinggi, kencing manis, kemurungan dan sebagainya. 

Dengan datangnya Ramadhan ini, seharusnya kadar stres kita akan menurun dan memberikan impak positif kepada kesihatan kita secara umumnya.

4. Berpuasa juga didapati boleh membantu mengawal masalah kolesterol  berlebihan. Kajian oleh pakar jantung di Timur Tengah mendapati semasa bulan Ramadhan, paras kolesterol dalam darah menjadi lebih baik dengan peningkatan paras kolesterol baik HDL dan penurunan paras kolesterol LDL. Ini memberikan kesan positif kepada kesihatan jantung.

Jadi jangan mensia2kan Ramadan untuk beribadat dan kekal sihat

Kredit : Dr Zubaidi
Continue Reading

Monday, 6 June 2016

Persediaan Berpuasa Di Bulan Ramadhan 2016

Assalamualaikum wbt,

Alhamdulillah, selamat berpuasa tinggal beberapa jam saja lagi untuk kita berbuka. Apa khabar semua? Alhamdulillah, semuanya nampak segar bugar walaupun sudah lebih setengah hari kita menahan diri dari lapar, dahaga dan nafsu.

Menahan mata, mulut, telinga dan seluruh anggota kita agar Allah memberi ganjaran yang lebih besar dengan pahala puasa kita ini.

Dalam kita menahan sabar ketika berpuasa, ada juga kekangan pada segelintir yang lain terpaksa berbuka lantaran kerana gastrik melampau, ibu yang menyusu supaya tidak memudaratkan anak dan juga wanita hamil yang mana kudratnya semakin berkurang.

Namun, itu semua bukan alasan untuk kita berpuasa penuh. Carilah alternatif yang dapat kita kekalkan kecergasan badan dan hati ketika berpuasa dengan supplemen shaklee.

Kami menawarkan 3 set utama iaitu :
Continue Reading

Tips Minum Air 8 Gelas Di Bulan Puasa

Assalamualaikum wbt,

Ramai yang bertanya dengan wawa, macam mana nak minum air 8 gelas sehari di bulan puasa? Mungkin tak mampu untuk minum 3 liter sehari, tapi kita perlu cukupkan sekurang-kurangnya 8 gelas sehari.

Sebab badan kita perlu air yang cukup supaya tahan dan tidak haus. Macam mana caranya? Lihat gambar di bawah.


Tiada lagi alasan untuk kurang minum air masak naa. Kak wawa tambahkan dengan supplemen Performance Drink untuk tahan haus. Sebab PD ni membantu kekalkan bendalir dalam badan dari terhidrasi. 

Nak cuba? Whatsapp je wawa.😊
Continue Reading

Sunday, 5 June 2016

Thursday, 2 June 2016