Showing posts from September, 2015Show All
Mini Birthday Giveaway by MiminAdam

Stick post Mini Birthday Giveaway by MiminAdam | seharian nak juga nak buat persediaan ni. Akhirnya! Mimin merasmikan Mini Birthday Giveaway byMiminAdam Bermula 1 September 2015 sehingga 30 September 2015. Penyertaan anda amat…

Segmen Blogwalking Hanis Masturina

Assalamualaikum wbt, Jom join segmen Hanis..") Tag Rakan : Fizah , Aeinna, MNS

Last Day Promostion ESP Shaklee

Assalamualaikum wbt, Salam wednesday semua, maaf sangat wawa agak kurang bersiaran lately ni. Kekangan waktu dengan event office dan terexcident plak malam semalam.  Allahuakbar, sedikit ujian buat wawa dan family. Alham…

Tips Terkena Minyak Panas

Assalamualaikum wbt, Pernah tak korang kena minyak panas? Apa yang korang akan buat jika terkena? Sebelum wawa kongsikan tips macam mana nak elak gelembung bila terkena minyak panas, wawa sarankan kalian untuk dapatkan dua pr…

Perbezaan Kolesterol Jahat Dan Kolesterol Baik

Adsalamualaikum wbt, Korang tahu tak, dalam darah kita ada dua jenis kolesterol. Bagaimana tu?  Jom kita kenali jenis kolesterol dan apa perbezaan antara dua jenis ini. Di dalam darah kita mempunyai dua jenis kolester…

Kenapa Wawa Suka Vivix?

Assalamualaikum wbt, Selamat bersantai petang pada yang masih dalam mood bercuti. Wawa dah masuk kerja hari ini. Petang-petang macam ni, mood kerja semakin ke laut. Hehe

Segmen Klik Iklan Bersama Encik Kidal

Assalamualaikum wbt, Dah lama tak join segmen, jom kawan-kawan kita meriahkan segmen sambil bantu sahabat-sahabat blogger yang lain.   . SYARAT-SYARAT 1. FOLLOW Blog Encik Kidal*wajib dan Follow insta @rihaz_96 **optional/tak waj…

Tips Untuk Pesakit Kanser

Assalamualaikum wbt, Tips ni wawa jumpa di facebook, sharing dari Altaf Hussain bekas pesakit kanser tahap 4. Korang juga boleh guna without take any medicine..")

Tips Bisnes Kekal Lama

Assalamualaikum wbt, Apa khabar semua? Alhamdulillah, wawa doakan kalian yang singgah ke blog wawa dikurniakan kesihatan yang baik-baik, rezeki yang melimpah ruah. Alhamdulillah, ramai sudah dikalangan kita yang mula bern…

Gentle Deep Foaming Cleanser Nutriwhite Terbaik

Assalamualaikum wbt, Hai semua, dah cuci muka? Korang guna pencuci muka apa ya? Wawa guna pencuci muka foaming cleanser Nutriwhite. Best sangat, lembut, licin dan rasa macam kulit bayi.") Tak caya? Cubalah. Ini pula …

GLA Complex Hilangkan Cyst Di Payudara

Assalamualaikum wbt, Hari ni wawa nak kongsikan dengan kalian testimoni pengguna GLA Complex. Memiliki ketulan cyst di bahagian payudara, membuatkan Kak N rasa rendah diri. Apakah kalian suka merahsiakan kesakitan seorang …

Doa Hari Arafah

Assalamualaikum wbt, Selamat menyambut hari raya aidiladha buat semua sahabat blogger wawa sayangi..") Jom doakan untuk diri, keluarga serta ummah..") Doa Arafah - Hari Arafah sudah hampir tiba. Sudahkah anda membuat se…

Tips Berhenti Merokok

Assalamualaikum wbt, Apa khabar sahabat wawa yang kaya dan berjaya? Alhamdulillah, Allah kurniakan kesihatan yang luar biasa hebat. Syukur Ya Allah.  Semoga hari ini lebih baik dari semalam. InsyaAllah. Siapa yang hisap r…

Bacaan Dewasa Zinc Complex Pekatkan Air Mani

Assalamualaikum wbt, Maaf, jika ada yang terkejut dengan tajuk diatas. hehe. Betul ni, wawa nak kongsikan testimoni dari sahabat wawa. beliau wawa kenalkan sebagai Puan H. Puan H telah bagi suaminya makan Zinc Complex shakl…

Doa Pagi Jutawan #5

Assalamualaikum wbt, Alhamdulillah, syukur Allah bagi peluang lagi hari ini untuk menambahkan amal padanya. Juga bagi peluang untuk kita menambah kebaikan, semoga Allah menerima apa saja usaha kita untuk menambah nilai orang …

Ini Kisah Benar

Assalamualaikum wbt, Apa khabar semua? Allahu, nikmat makan dengan baik ditrarik seketika. Tekak wawa tengah membesar, mengikut kata doktor ada jangkitan kuman. Mungkin asbab terlampau banyak makan buah rambutan yang ada semu…

Kena Gigit Di Semut Dan Nyamuk Memang Gatal

Assalamualaikum wbt, Siapa pernah kena gigit di semut dan nyamuk? Erk! Nyamuk gigit jugak ke? Hihi

Assalamualaikum wbt, Jom aminkan doa ini..") Ya Allah Ya Malik Ya Quddus Ya Salam,  Kami mohon padaMu Ya Allah, semoga bisnes dan kerjaya yang kami lakukan ini adalah yang terbaik untuk kami dan sahabat kami disini Ya Allah.…

13 Sebab Kenapa Perlu Pilih Shaklee

Assalamualaikum wbt, Mengapa saya memilih bidang ini? Dan mengapa SHAKLEE? 13 Sebab kenapa saya memilih SHAKLEE:

CoqHealth Bagus Untuk Jantung

Assalamualaikum wbt, Kajian sains menunjukkn pesakit yang diserang komplikasi sakit jantung mendapati paras CQ10 amat rendah .

MAKANAN KEGEMARAN RASULULLAH SAW

MAKANAN KEGEMARAN RASULULLAH SAW

Tips Jaga Luka Selepas Pembedahan

Assalamualaikum wbt, Apa khabar sahabat wawa dunia akhirat? Alhamdulillah, wawa doakan sentiasa dikurniakan kesihatan yang optimum sepanjang masa. Amin Alhamdulillah, syukur ramai sahabat wawa yang sedang menimang cahaya …

Segmen Ucing Nak Url

Ucing Kadayan Jom join segmen simple ni..")

Tak Sabar Nak Nikmati Aiskrim Wall Fruttare Baru

Assalamualaikum wbt, Selamat berhujung minggu semua, semoga lebih bahagia menikmati hujung minggu kalian. Wawa hanya berada di ofis menghabiskan sisa-sisa kerja yang sentiasa ada.. hihi Ya Allah, serius wawa TERGODA bila…

Alfalfa Atasi Gatal Badan Akibat Alergik

Assalamualaikum wbt, Apa khabar semua? Selamat beristirehat dihujung minggu. Semoga ceria-ceria selalu, senyum sikit bagi tambah ceria dan positif pagi ni..") Ada tak yang mengalami gatal-gatal badan? Akibat alergik …

Alfalfa Atasi Gatal Badan Akibat Alergik

Assalamualaikum wbt, Apa khabar semua? Selamat beristirehat dihujung minggu. Semoga ceria-ceria selalu, senyum sikit bagi tambah ceria dan positif pagi ni..") Ada tak yang mengalami gatal-gatal badan? Akibat alergik …

Garlic Atasi Masalah Pundi Kencing Kotor

Assalamualaikum wbt,  Pagi ini wawa terima whatsapp dari seseorang yang bertanyakan vitamin apa yang sesuai untuk masalah yang dialami. Banyak juga situasi penyakit yang beliau alami, namun pagi ini wawa nak kongsikan tentan…

33 Manfaat Dalam 1 Canister ESP

Assalamualaikum wbt, 33 sebab musabab kenapa kena ambil ESP. Bukan 10 tapi 33 manfaat ok! Hihi Wawa sendiri dan rasa dan mengalami shaklee effect ni. Korang tak nak ke?") Hanya dalam 1 tong akan dapat 33 efek.Na…

KEPERLUAN PROTEIN DALAM DIET HARIAN

Assalamualaikum wbt, Sempena promosi jualan PROTEIN, wawa nak kongsikan dengan korang kenapa Protein perlu dalam badan kita. Mungkin ramai yang tidak perasan, keguguran rambut, kerapuhan kuku, kulit kusam, keletihan adalah a…

Tidur Yang Efektif

Assalamualaikum wbt, Salam pagi penuh keceriaan buat pengunjung blog wawa. Apa khabar kalian? Alhamdullillah, syukur Allah kurniakan kesihatan yang baik juga diberi peluang untuk hirup udara pagi ini. Apakah tidur yang efektif? A…

SEGMEN : BLOGLIST OKTOBER 2015

Assalamualaikum Hai semua !  selalu Nysa yang sibuk sibuk join segmen orang lain , kalini meh Nysa pulak yang buat segmen  Memandangkan sekarang ni dah pun berada di pertengahan bulan september , tinggal berapa hari…

Yahooo, Dapat Hadiah Dari Blogger Mummy Lyn

Assalamualaikum wbt, Alhamdulillah, terima kasih buat blogger Mummy Lyn bagi hadiah comel, cute mute like tuan empunya.. Hehe Hadiah ni sempena wawa jadi top 3 komentator di blog Mummy. Thanks mummy, bagi hadiah comel ni.…

Doa Pagi Jutawan #3

Assalamualaikum wbt, Jom aminkan doa ini.." Selamat pagi jutawan!")

Fungsi Nutriferon Shaklee

Assalamualaikum wbt, Alhamdulillah, semalam bumi Paka dibasahi hujan sangat lebat. Hujan rahmat yang Allah turunkan untuk mengekang masalah jerebu. Allah, sesungguhnya Engkau Maha Mengetahui. Walau apa pun, kita perlu me…

Doa Pagi Jutawan #2

Assalamualaikum wbt, Bismillahirrohmanirrohim. Ameen Ya Rabbal Alamin.

Hirupan Pertama Dah Jatuh Cinta

Assalamualaikum wbt, Selamat hari Malaysia semua!") Selamat bercuti, rehatkan diri dan bersantai bersama keluarga. Hari ini apa plan korang? Nak ke mana ya? Wawa, mungkin ke rumah bonda. ") Hirupan Pertama D…

Tips Segarkan Sayur Dengan Lama

Assalamualaikum wbt, Hai semua, buat apa tu? Selamat Hari Malaysia! Esok cuti kan. Hari beristirehat bersama keluarga, semoga kita manfaatkan sepenuhnya..")

Semak Status Terkini Indeks Pencemaran Udara (IPU) Malaysia

Assalamualaikum wbt, Bacaan Indeks semasa di Paka : 126 at 12pm Semakin meningkat dan sedikit kelam dan lemas kalau keluar rumah tanpa pakai topeng. Korang nak semak status terkini indeks pencemaran dikawasan korang? Kli…

Tips Hadapi Jerebu 2015

Assalamualaikum wbt, Jerebu, setiap tahun pasti datang. Allah, suatu ujian yang terpaksa kita hadapi akibat daripada kebakaran di negara jiran. Apapun, kita perlu jaga kesihatan diri kita dari sebarang penyakit. Disi…

Testimoni Advance Joint Health Tablet

Assalamualaikum wbt, Alhamdulillah, makan Joint Health jadi sedap badan. Korang tahu tak apa fungsi dan kelebihan  Advanced Joint Health Tablet? Kelebihan Advanced Joint Health Tablet : 1- Meningkatkan keselesaan pada sendi seawa…

Doa Pagi Jutawan #1

Assalamualaikum wbt, Bismillahirrohmanirrohim. Ameen Ameen Ameen Ya Rabbal Alamin

Resepi Nasi Ayam Mudah Dan Sedap

Assalamualaikum wbt, Hai semua, buat apa tu? Wawa masih lagi di ofis, menanti waktu untuk pulang kerja..hihi Siapa suka makan Nasi Ayam? Nak makan kat kedai, boring kan. Tak kena dengan selera sendiri, ada yang cepat muak sebab n…

The Power of Alfalfa

Assalamualaikum wbt, Apa khabar semua? Wawa doakan kalian yang sudi singgah di blog wawa jni dikurniakan kesihatan yang baik dan rezeki yang melimpah ruah. Ameen. Semalam punya cerita, wawa rebus kerang dengan serai, halia dan ba…

Doa Pagi

Assalamualaikum wbt, Salam pagi isnin semua, mulakan hari dengan penuh keceriaan. InsyaAllah, hari kita sentiasa indah..") Jangan lupa baca doa permulaan perkerjaan atau sebarang aktiviti. Surirumah juga perlu baca na, janga…

TIPS RASULULLAH SAW HANDLE REJECTION

Assalamualaikum wbt, Tertarik wawa untuk berkongsi dengan kalian, tambah yang menjalankan perniagaan sendiri. Sentiasa Optimis semua orang suka produk kita..") Maaf juga hari ni wawa punya sedikit kekangan untuk blo…

Mealshakes Atasi Sembelit Dan Kurang Selera Anak

Assalamualaikum wbt, Terima kasih kerana sudi singgah ke blog wawa pagi ni. Apa khabar kalian? Wawa doakan semoga diberi kesihatan yang optimum dan rezeki yang melimpah ruah.  Hari ni wawa nak sharing testimoni MEALSHAKE…

3 Tips Tingkatkan Produktiviti Bisnes

Assalamualaikum wbt, Pagi tadi wawa ada terima email dari Saudara Zuhairi Nopiah pengasas buku Law of Universal Attraction. Setiap kejayaan memerlukan pengorbanan. Inilah pengorbanan ringkas, mudah dan senang yang tak mampu…

Dimana Barokah Sebuah Perkahwinan

Assalamualaikum wbt, Tertarik wawa dengan kisah ELLE ZADA, bermula dengan niat, insyaAllah Allah permudahkan. Kami bernikah 4 tahun yang lepas pada tarikh 09.09.2011. Kami berusia 23 tahun dan masih belajar di universiti. Ramai k…

ESP Boleh Pudarkan Parut

Assalamualaikum wbt,  #1 Korang Tau Tak , ESP BOLEH PUDARKAN PARUT! Hai korang, apa khabar? Alhamdulillah, syukur ya Allah dengan limpah kurniaNya kita masih dapat menghirup udara segar hari ini. Dapat melihat suami disisi, dapat…

Perbezaan WordPress dan Blogspot

Assalamualaikum wbt, Rasa macam nak share perbezaan Wordpress dan Blogspot. Mana satu pilihan hati. Pada wawa lebih prefer Blogspot sebab ia lebih user friendly. Tapi kalau nak nampak ekslusif dan macho, boleh pilih wordpress..…

Shaklee Star Asia Trip Bangkok 2016 Percuma

Salaam Jumaat semua!") Wawa nak ajak warga Malaysia yang nak melancong secara percuma ke Bangkok 2016.