Wednesday, 30 September 2015

Mini Birthday Giveaway by MiminAdam

Stick post
Mini Birthday Giveaway by MiminAdam | seharian nak juga nak buat persediaan ni. Akhirnya! Mimin merasmikan Mini Birthday Giveaway byMiminAdam Bermula 1 September 2015 sehingga 30 September 2015. Penyertaan anda amat Mimin alu-alukan. Semoga berjaya !



Bismillahi.....


Mini Birthday Giveaway byMiminadam
Continue Reading

Last Day Promostion ESP Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Salam wednesday semua, maaf sangat wawa agak kurang bersiaran lately ni. Kekangan waktu dengan event office dan terexcident plak malam semalam. 

Allahuakbar, sedikit ujian buat wawa dan family. Alhamdulillah, wawa dan family sihat-sihat aja dan orang yang dilanggar pun alhamdulillah tiada kecederaan. Beringat selepas ini, hati-hati ketika memandu dan sentiasa alert kanan, kiri, depan, belakang mahupun tepi..

Walau apa pun, hari ini adalah last day PROMOSI bagi ENERGIZING SOY PROTEIN. Bagi yang berminat boleh terus hubungi wawa di talian 019 996 6576


Selamat bershopping..")
Continue Reading

Monday, 28 September 2015

Tips Terkena Minyak Panas

Assalamualaikum wbt,

Pernah tak korang kena minyak panas? Apa yang korang akan buat jika terkena? Sebelum wawa kongsikan tips macam mana nak elak gelembung bila terkena minyak panas, wawa sarankan kalian untuk dapatkan dua product yang wajib ada di rumah iaitu VIVIX atau HERBAL BLEND CREAM.

Sebab ia boleh menjadi first aid, jika berlaku kecemasan. Ini berdasarkan pengalaman sahabat-sahabat dan ibu wawa sendiri. 

Continue Reading

Sunday, 27 September 2015

Perbezaan Kolesterol Jahat Dan Kolesterol Baik

Adsalamualaikum wbt,

Korang tahu tak, dalam darah kita ada dua jenis kolesterol. Bagaimana tu? 

Jom kita kenali jenis kolesterol dan apa perbezaan antara dua jenis ini.

Di dalam darah kita mempunyai dua jenis kolesterol iaitu kolesterol jahat dan kolesterol baik. 

Kolesterol Baik

• ia dikenali sebagaI HDL (High-Density Lipoproteins)
ia berfungsi mengangkut kolesterol leluar dari salur darah dan dibawa balik ke hati untuk disingkirkan.
• ia berfungsi "Membersihkan" salur darah.

Kolesterol Jahat

• ia dikenali sebagai LDL (Low-Density Lipoproteins)
• ia mengakibatkan pembentukan plak Menghalang dan Menghentikan pengaliran darah.
• Ia mengakibatkan Kerosakan arteri, penyakit jantung dan angin ahmar.

Continue Reading

Saturday, 26 September 2015

Segmen Klik Iklan Bersama Encik Kidal

Assalamualaikum wbt,

Dah lama tak join segmen, jom kawan-kawan kita meriahkan segmen sambil bantu sahabat-sahabat blogger yang lain.  

.
SYARAT-SYARAT

1. FOLLOW Blog Encik Kidal*wajib dan Follow insta @rihaz_96 **optional/tak wajib pon
2. Letak link korang kat Exchange Link **supaya nama korang terpahat kat blog ni
3. korang KLIK IKLAN zahir hehe
4. buat satu ENTRY tentang  "Segmen Klik Iklan Bersama Encik Kidal"**ingatkan diorang tuk klik iklan korang jugak
5. ambikk banner tu korang backlink g sini balik tau**supaya zahir dapat klik iklan korang
6. korang LETAK LINK ENTRY kat ruang komen entry ni
7. paling last korang klik iklan rakan2 blogger kita yang join tu..

SAGUHATI

1. Topup RM5 x 2 
2. Blog Review x 1 
3. BlogList Pertama Encik Kidal x 5 
Continue Reading

Friday, 25 September 2015

Tips Bisnes Kekal Lama

Assalamualaikum wbt,

Apa khabar semua? Alhamdulillah, wawa doakan kalian yang singgah ke blog wawa dikurniakan kesihatan yang baik-baik, rezeki yang melimpah ruah.

Alhamdulillah, ramai sudah dikalangan kita yang mula berniaga. Namun, dipertengahan jalan mereka seakan sudah beralah. Pelbagai faktor yang mendorong mereka untuk tidak bertahan sehingga menemui jalan kejayaan.

Pernah dengar pepatah orang dulu-dulu, "Berakit-rakit ke hulu, berenang-renang ketepian, beraakit-sakit dahulu, Bersenang-senang kemudian".

Nah, ini pepatah yang patut semua usahawan pegang supaya kita tidak terus berhenti ditengah jalan kejayaan. Pada wawa, semua orang PASTI BERJAYA, cuma CEPAT atau LEWAT sedikit. Usah kita meratapi bila kita akan berjaya, namun kita PERLU USAHA DAN SABAR sepanjang perjalanan menuju KEJAYAAN.

Ok, baiklah. Dibawah ini wawa kongsikan resepi Tuan Haji Roslan Ghazali merupakan otai yang sudah lebih 25 tahun berada dalam keusahawanan Shaklee.
Continue Reading

Thursday, 24 September 2015

Gentle Deep Foaming Cleanser Nutriwhite Terbaik

Assalamualaikum wbt,

Hai semua, dah cuci muka? Korang guna pencuci muka apa ya? Wawa guna pencuci muka foaming cleanser Nutriwhite. Best sangat, lembut, licin dan rasa macam kulit bayi.")

Tak caya? Cubalah. Ini pula pengakuan Fatin, selepas menggunakan Foaming Cleanser Nutriwhite.

Continue Reading

GLA Complex Hilangkan Cyst Di Payudara

Assalamualaikum wbt,

Hari ni wawa nak kongsikan dengan kalian testimoni pengguna GLA Complex.
Memiliki ketulan cyst di bahagian payudara, membuatkan Kak N rasa rendah diri. Apakah kalian suka merahsiakan kesakitan seorang diri dari berbicara dengan sahabat?

Wawa syorkan kepada yang mengalami situasi atau ujian dari Allah dengan diuji rasa sakit, berikhtiarlah walau dengan apa cara sekali pun. Bersabar dengan apa yang Allah beri, insyaAllah pasti ada sinar bahagia dikemudian hari.

Jom kita ikuti luahan kak N kepada Arma.

Continue Reading

Wednesday, 23 September 2015

Doa Hari Arafah

Assalamualaikum wbt,

Selamat menyambut hari raya aidiladha buat semua sahabat blogger wawa sayangi..")

Jom doakan untuk diri, keluarga serta ummah..")


Doa Arafah - Hari Arafah sudah hampir tiba. Sudahkah anda membuat senarai doa yang mahu anda pohon kepada Allah? Berikut adalah beberapa doa yang anda boleh masukkan dalam senarai anda, Insya Allah:

1. Ya Allah kurniakanlah padaku Kejayaan terbesar - selamat dari api neraka dan masuk ke Syurga Firdaus

2. Ya Allah masukkanlah aku dan keluargaku dalam golongan yg beriman.. yang menerima kitab amal di tangan kanan kami.

3. Ya Allah, Kurniakanlah padaku kematian yang diberkati. Izinkan aku mengucapkan syahadah sebelum aku menghembuskan nafas terakhir.  Kurniakanlah padaku syafaat Rasulullah (saw).

4. Ya Allah masukkanlah aku dalam kalangan Rasulullah (saw), keluarganya dan para sahabat di Syurga Firdaus.

5. Ya Allah selamatkanlah rakan-rakan bukan Islam saya dari neraka. Kurniakan mereka hidayah Islam.

6. Ya Allah, satukan aku dalam Syurga Firdaus dengan orang-orang yang aku sayangi semata-mata kerana Mu.

7 Ya Rabb, sempurnakan agamaku dan ibadatku. Selamatkan aku daripada kejahatan dan izinkan aku menyempurnakan sebahagian daripada agamaku.

8. Ya Allah terimalah amalan baikku dan tingkatkan pahala dan rahmat untukku. Padamkan dosa-dosaku dan ampunkan aku sepenuhnya. Limpahi rahmatMu untukku dan selamatkanlah aku dari kehinaan pada hari hitungan amal.

9. Ya Allah, apabila aku mati, biarlah jiwaku dan rekod amalanku menjadi amalan tertinggi 

10. Ya Allah kurniakan aku, ibu bapaku, keluarga dan anak-anakku bimbingan, ketabahan dan peningkatan Iman.

11 Ya Allah, masukkan aku dalam golongan  yang Engkau lindingi, mendapat pengampunan Mu dan mendapat naungan pada hari ketika tidak ada naungan selain dari Arash Mu.

12. Oh Tuhanku, tingkatkan keyakinan dan tawakkalku padaMu. Janganlah ada keraguan dalam kepercayaanku dalam keesaan Mu, kehebatan Mu dan kekuasaan Mu.

13. Ya Allah tingkatkanlah kecintaanku untuk Mu dan Nabi Mu (saw).

14. Ya Allah ampunilah aku dan tingkatkanlah kurnian Rahmat dan Rezeki Mu

15 Ya Allah berilah aku lebih banyak peluang untuk berbuat baik dan mendapat keredhaanmu.

16. Ya Allah ya Rabb, sucikan niatku hanya untuk Mu semata dan lindungi aku dari menunjuk-nunjuk atau kebanggaan palsu. Selamatkan aku dari sifat angkuh, sombong, menunjuk nunjuk dan mengungkit ungkit nikmat.

17. Oh Penciptaku dan Tuhanku, jangan biarkan aku sendirian. Berkati aku dengan pasangan yang sesuai dan anak-anak yang akan menjadi penyejuk mataku.

18. Oh Tuhanku, jadikanlah aku dari orang-orang yang sabar dan patuh kepada Mu dan kepada ibu bapaku.

19. Selamatkanlah aku dari Fitnah Dajjal.

20. Selamatkanlah aku dari azab kubur dan azab api neraka.

21 Ya Allah, tingkatkanlah usahaku dalam kerja-kerja Sadakatul Jariah.

22 Ya Allah, berkati hidupku dengan kesihatan yang baik, agar aku dapat bersujud padamu dengan mudah sehingga akhir hayatku.

23 Ya Allah, lindungi aku dan seluruh umat Islam dalam menentang penindas-penindas yang zalim. Selamatkan kami dari fitnah dan permudahkanlah bagi kami mengharungi zaman yang sukar ini.

24. Tuhanku, berkati hidupku dengan yang terbaik di dunia ini, yang terbaik di akhirat nanti dan selamatkanlah aku dari api neraka. Sesungguhnya aku memang memerlukan kurniaan dari Mu Ya Allah.

25 Ya Allah tingkatkanlah kesyukuranku semata-mata kepada Mu.

26. Ya Rabb, selamatkan aku dari kemunafikan.

27 Ya Allah, izinkan kami menjadi antara jemaah menunaikan Haji pada tahun 2016.

28 Ya Allah lindungi kami dari syaitan, jin dan arak. Lindungi kami dari perbuatan jahat dan niat mereka.

29 Ya Allah ampuni dan berilah rahmat kepada ibu bapa kami, kerana mereka menjaga kami ketika kami masih kecil.

30 Ya Allah, aku berdoa dan memohon daripadamu untuk mengurniakan bimbingan kepada pemuda dan umat Islam. Selamatkan kami semua dari kufur, putus asa, salah laku dan syirik.

31 Ya Allah berikan aku kekuatan untuk melawan kemalasan dan tidur, semoga aku dapat bangun untuk tahajjud dan solat subuh setiap hari.

Semoga bermanfaat...😊
InsyaAllah waktu wuquf di Arafah akan bermula waktu zuhr hingga maghrib pd 9 Zulhijah bersamaan 23/9/2015. Waktu Malaysia 5.30pm -11.00pm. Gunakan waktu ini untuk berdoa kerana ini adalah waktu yang amat mustajab..
Continue Reading

Tuesday, 22 September 2015

Tips Berhenti Merokok

Assalamualaikum wbt,

Apa khabar sahabat wawa yang kaya dan berjaya? Alhamdulillah, Allah kurniakan kesihatan yang luar biasa hebat. Syukur Ya Allah.  Semoga hari ini lebih baik dari semalam. InsyaAllah.

Siapa yang hisap rokok? Ce ngaku! Hehe 
Biasanya kaum lelaki la kan, seawal remaja sampai sekarang. Berkali-kali dekat mulut cakap nak berhenti, sampai hari ini asap masih lagi menjadi makanan utama. 

Apakah sedap asap dari nasi dan makanan? Sampaikan bulan puasa pun ada yang sanggup berbuka dengan asap rokok. Uish2, sadis bila difikirkan. Apalah daya, jika usaha untuk berhenti merokok dari tuan empunya tidak sehebat mana. 

Namun, jika kalian mempunyai niat yang bersungguh-sungguh untuk berhenti merokok, wawa ada cara untuk bantu kalian. Adakah korang ingin jadikan berhenti merokok ini sebagai hadiah  TERBESAR, TERISTIMEWA untuk para isteri? Jika ya, jom ikuti usaha yang dilakukan oleh saudara yang bijak ini..")
Continue Reading

Bacaan Dewasa Zinc Complex Pekatkan Air Mani

Assalamualaikum wbt,

Maaf, jika ada yang terkejut dengan tajuk diatas. hehe. Betul ni, wawa nak kongsikan testimoni dari sahabat wawa. beliau wawa kenalkan sebagai Puan H. Puan H telah bagi suaminya makan Zinc Complex shaklee, selepas seminggu Puan H datang berbisik pada wawa.

Ini feedback sebenar dari Puan H, dimana katanya "Air Mani suaminya lebih pekat selepas seminggu makan zinc complex. Sebelum ini, air mani suaminya agak cair." Ini menandakan sperma suaminya semakin subur, ia menjadi pekat kerana bilangan sperma suaminya semakin meningkat.

Continue Reading

Monday, 21 September 2015

Ini Kisah Benar

Assalamualaikum wbt,

Apa khabar semua? Allahu, nikmat makan dengan baik ditrarik seketika. Tekak wawa tengah membesar, mengikut kata doktor ada jangkitan kuman. Mungkin asbab terlampau banyak makan buah rambutan yang ada semut.. Hehe

Allahua'lam. Mungkin juga Allah nak wawa rehat dari berkata-kata yang tidak penting. Alhamdulillah, makin recover asbab Vitamin C shaklee. Wawa tak makan antibiotik sebab nanti kena makan sampai habis.. Hehe

Ok, wawa nak cerita KISAH BENAR disebalik CREAM AJAIB HERBAL BLEND. Apa yang benar ni ye?")

Kisah ini wawa juga pernah lalui. Jika jerawat nakal naik, cepat-cepat letak cream herbal blend. Alhamdulillah, tak kekal lama pun kat muka..")
Continue Reading

Doa Pagi Jutawan #4

Assalamualaikum wbt,

Jom aminkan doa ini..")

Ya Allah Ya Malik Ya Quddus Ya Salam, 

Kami mohon padaMu Ya Allah, semoga bisnes dan kerjaya yang kami lakukan ini adalah yang terbaik untuk kami dan sahabat kami disini Ya Allah..Bisnes yang bukan sekadar kerana wang ringgit, tetapi bisnes yang dapat kukuhkan persahabatan antara kami dan juga dengan semua yang berurusan dengan kami Ya Allah...

Jadikanlah kami orang yang suka berkasih sayang sesama kami, orang yang suka berkongsi rezeki bersama-sama, orang yang tiada hasad dengki, orang yang menganggap semuanya adalah saudara, orang yang sanggup melepaskan keuntungan hanya kerana ingin membantu saudaranya...orang yang yang sanggup hilang wang ringgit demi melihat saudaranya bahagia...Ya Allah....Amin...amin...Ya Robbal'alamin...

Semoga anda semua diberi Allah rezeki melimpah ruah...

πŸ’–Terima kasih Ya Allah...πŸ’–
Continue Reading

Sunday, 20 September 2015

Tips Jaga Luka Selepas Pembedahan

Assalamualaikum wbt,

Apa khabar sahabat wawa dunia akhirat? Alhamdulillah, wawa doakan sentiasa dikurniakan kesihatan yang optimum sepanjang masa. Amin

Alhamdulillah, syukur ramai sahabat wawa yang sedang menimang cahaya mata dan ada juga yang sedang menanti waktu. Semoga Allah permudahkan urusan kalian.

Continue Reading

Saturday, 19 September 2015

Tak Sabar Nak Nikmati Aiskrim Wall Fruttare Baru

Assalamualaikum wbt,

Selamat berhujung minggu semua, semoga lebih bahagia menikmati hujung minggu kalian. Wawa hanya berada di ofis menghabiskan sisa-sisa kerja yang sentiasa ada.. hihi

Ya Allah, serius wawa TERGODA bila jalan-jalan blogwalking hari ni. Mata wawa asyik Bling Bling tengok Aiskrim Wall baru iaitu FRUTTARE! 

Korang lihat laa gambar ni, meleleh tau. Dengan dua perisa baru iaitu Stawberi Smoothie dan Banana Smoothie.


Selamat menikmati Aiskrim Wall yang super best!")
Continue Reading

Alfalfa Atasi Gatal Badan Akibat Alergik

Assalamualaikum wbt,

Apa khabar semua? Selamat beristirehat dihujung minggu. Semoga ceria-ceria selalu, senyum sikit bagi tambah ceria dan positif pagi ni..")

Ada tak yang mengalami gatal-gatal badan? Akibat alergik air, makanan seafood dan sebagainya. Jika ada, mai wawa nak sharing dengan korang. Testimoni customer wawa, yang mengalami gatal-gatal seluruh badan akibat menggunakan air yang tidak bersih.

Mengikut customer wawa ini, kawasan rumah mereka diami mengalami masalah air yang agak kritikal, air yang berwarna kuning. Kalau basuh baju putih, hasilnya akan berubah colour. Hilang sudah warna putihnya.

Continue Reading

Alfalfa Atasi Gatal Badan Akibat Alergik

Assalamualaikum wbt,

Apa khabar semua? Selamat beristirehat dihujung minggu. Semoga ceria-ceria selalu, senyum sikit bagi tambah ceria dan positif pagi ni..")

Ada tak yang mengalami gatal-gatal badan? Akibat alergik air, makanan seafood dan sebagainya. Jika ada, mai wawa nak sharing dengan korang. Testimoni customer wawa, yang mengalami gatal-gatal seluruh badan akibat menggunakan air yang tidak bersih.

Mengikut customer wawa ini, kawasan rumah mereka diami mengalami masalah air yang agak kritikal, air yang berwarna kuning. Kalau basuh baju putih, hasilnya akan berubah colour. Hilang sudah warna putihnya.

Continue Reading

Friday, 18 September 2015

Garlic Atasi Masalah Pundi Kencing Kotor

Assalamualaikum wbt, 

Pagi ini wawa terima whatsapp dari seseorang yang bertanyakan vitamin apa yang sesuai untuk masalah yang dialami. Banyak juga situasi penyakit yang beliau alami, namun pagi ini wawa nak kongsikan tentang pundi kencing kotor.

Siapa yang berisiko untuk kena kencing kotor? Sebenarnya kita semua adalah berisiko jika kita sering menahan kencing. Ramai dikalangan kita yang suka berbuat demikian bukan? Jika ya, wawa syorkan kalian lebih berhati-hati. Wawa petik artikal ini melalui sumber ini.

Saluran kencing merupakan sistem penapisan badan kita untuk membuang segala sisa cecair. Air kencing bergerak dari buah pinggang melalui tiub kecil yang dikenali sebagai ureter ke pundi kencing, di mana air kencing itu disimpan. Air kencing akan keluar dari badan kita melalui saluran uretra.


Jangkitan saluran kencing (UTI) merupakan keradangan saluran kencing. 80% daripada kes-kes ini adalah disebabkan oleh kuman bakteria Escherichia coli (E.Coli)
Continue Reading

KEPERLUAN PROTEIN DALAM DIET HARIAN

Assalamualaikum wbt,

Sempena promosi jualan PROTEIN, wawa nak kongsikan dengan korang kenapa Protein perlu dalam badan kita. Mungkin ramai yang tidak perasan, keguguran rambut, kerapuhan kuku, kulit kusam, keletihan adalah antara punca-punca kekurangan protein dalam badan. Kesan-kesan ini memberi impak kepada diri dan kita perlukan protein.

Continue Reading

Tidur Yang Efektif

Assalamualaikum wbt,

Salam pagi penuh keceriaan buat pengunjung blog wawa. Apa khabar kalian? Alhamdullillah, syukur Allah kurniakan kesihatan yang baik juga diberi peluang untuk hirup udara pagi ini.


Apakah tidur yang efektif? Ada yang mengatakan bahawa tidur yang efektif adalah rehat yang cukup walaupun hanya tidur beberapa jam. Ya benar, tidur yang efektif adalah tidur yang berkesan dan kita boleh bangkit dengan rasa segar bugar.

Berapa jam kita perlu tidur untuk dapatkan tidur yang efektif. Paling kurang tiga ke lapan jam. Tahukah anda, waktu bila kita hanya tidur tiga jam umpama bersamaan tidur lapan jam sehari.

Ia adalah waktu tidur antara jam 9 malam  ke 2 pagi. Ini kerana, waktu ini badan kita sedang beroperasi samada proses pembersihan hati, proses pertumbuhan sel baru dan sebagainya. Waktu ini, badan kita perlukan rehat dan tidak boleh diganggu sebab badan sedang menggunakan tenaga untuk menjalankan proses dalaman. 

Sebab itu, islam menganjurkan kita tidur awal. Siapa pernah tidur diantara wawa 9-10 malam? Korang pasti terkejut jam 1 ke 3 pagi dalam keadaan cergas. Langsung tak rasa letih. Siapa pernah, ce ngaku! Hehe

Ya, wawa pernah. Jika kita tidur seawal yang mungkin, kita pasti merasakan badan yang lebih sihat, cergas dan bertenaga. Jadi, jom lah amalkan tidur awal. 

Korang pun boleh buat extra amal ibadat,  solat sunat tahajjud ke, istiqarah ke, hajat ke, taubat ke, witir ke, ngaji ke. Semua laa boleh.. Hehe

Salaam subuh kawan2..
Semoga bermanfaat..")
Continue Reading

Thursday, 17 September 2015

SEGMEN : BLOGLIST OKTOBER 2015


Assalamualaikum


Hai semua ! 
selalu Nysa yang sibuk sibuk join segmen orang lain , kalini meh Nysa pulak yang buat segmen 
Memandangkan sekarang ni dah pun berada di pertengahan bulan september , tinggal berapa hari ja lagi nak masuk bulan oktober kan so Nysa nak buat satu segmen ni lah . segmen biasa biasa ja nii 
"SEGMEN : BLOGLIST OKTOBER 2015"

Nysa nak penuhkan bloglist Nysa so senang lah nanti nak stalk blog korang kan hihi 
harapnya kakak kakak , adik adik , abang abang , kawan kawan semua sudi join segmen yang tak seberapa ini
segmen ni akan berakhir pada 30 september 2015


syaratnya sangatlah mudah 
first , just follow blog Nysa pemilikcintahati.blogspot.my
*nanti nysa follow balik . and yang dah follow , thankyou so much !*
then tinggalkan link blog korang dekat bahagian comment bawah ni okay
takpayah buat entry just tinggalkan link ja :)
*but if nak buat entry pun boleh*



senang kan ?
so apa lagi . jom join jom ! :)

Continue Reading

Yahooo, Dapat Hadiah Dari Blogger Mummy Lyn

Assalamualaikum wbt,

Alhamdulillah, terima kasih buat blogger Mummy Lyn bagi hadiah comel, cute mute like tuan empunya.. Hehe

Hadiah ni sempena wawa jadi top 3 komentator di blog Mummy. Thanks mummy, bagi hadiah comel ni. Boleh wawa guna untuk nite bisness wawa..hihi

Continue Reading

Fungsi Nutriferon Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Alhamdulillah, semalam bumi Paka dibasahi hujan sangat lebat. Hujan rahmat yang Allah turunkan untuk mengekang masalah jerebu. Allah, sesungguhnya Engkau Maha Mengetahui.

Walau apa pun, kita perlu menjaga kesihatan diri. Selain mengamalkan apa yang disarankan oleh Kementerian Kesihatan, kita juga perlu melindungi kesihatan diri dengan supplemen tambahan.

Apakah supplemen tambahan yang paling sesuai diamalkan ketika musim jerebu. Tahukah anda, jika diamalkan secara berterusan ia meningkatkan imuniti dalam badan anda.

Jom kita ketahui apakah bahan utama yang terkandung dalam sekotak Nutriferon.

nutriferon Images for NUTRIFERON Nutriferon Tingkatkan Imuniti Sistem NutriFeron® | Activate Your Shield | Shaklee Malaysia Tingkatkan Sistem Imun Anda dengan NUTRIFERON SHAKLEE Nutriferon Shaklee 8 Manfaat NutriFeron Shaklee CARA MAKAN NUTRIFERON DENGAN DOS YANG BETUL  khasiat nutriferon shaklee  nutriferon shaklee harga  nutriferon shaklee reviews  testimoni nutriferon shaklee  harga nutriferon  nutriferon shaklee untuk kanak-kanak  cara makan nutriferon shaklee  fungsi nutriferon shaklee khasiat nutriferon shaklee Testimoni Nutriferon Shaklee: Membantu Meningkatkan Sistem Imun Kelebihan dan Kebaikan Nutriferon Shaklee Keistimewaan dan Kebaikan NutriFeron Shaklee  Khasiat dan Kebaikan Nutriferon Shaklee 13 Khasiat dan Kelebihan Nutriferon Shaklee Kebaikan Nutriferon Shaklee Tingkatkan Imuniti Tingkatkan Sistem Imun Anda dengan NUTRIFERON SHAKLEE nutriferon shaklee harga  nutriferon shaklee untuk kanak-kanak
Continue Reading

Wednesday, 16 September 2015

Hirupan Pertama Dah Jatuh Cinta

Assalamualaikum wbt,

Selamat hari Malaysia semua!")

Selamat bercuti, rehatkan diri dan bersantai bersama keluarga. Hari ini apa plan korang? Nak ke mana ya? Wawa, mungkin ke rumah bonda. ")

Hirupan Pertama Dah Jatuh Cinta! Apa tu? 

Ini adalah testimoni jatuh Cinta Puan Juliana dengan Minuman Energizing Soy Protein (ESP).
Continue Reading

Tuesday, 15 September 2015

Semak Status Terkini Indeks Pencemaran Udara (IPU) Malaysia

Assalamualaikum wbt,



Bacaan Indeks semasa di Paka : 126 at 12pm
Semakin meningkat dan sedikit kelam dan lemas kalau keluar rumah tanpa pakai topeng.

Korang nak semak status terkini indeks pencemaran dikawasan korang? Klik laman web rasmi MalaysiaTercinta..")

Jaga kesihatan semua!")
Continue Reading

Tips Hadapi Jerebu 2015

Assalamualaikum wbt,

Jerebu, setiap tahun pasti datang. Allah, suatu ujian yang terpaksa kita hadapi akibat daripada kebakaran di negara jiran. Apapun, kita perlu jaga kesihatan diri kita dari sebarang penyakit.

Disini wawa kongsikan tips yang boleh kita guna untuk kesihatan diri bertambah baik ketika musim jerebu. Memandangkan tahap jerebu semakin bertambah kepada tidak sihat. 

Untuk ketahui indeks bacaan pencemaran di kawasan masing-masing boleh refer di LINK ini. Peningkatan pencemaran yang semakin ketara sehingga sekolah-sekolah banyak ditutup.

Apakah Tanda dan Gejala Kesan Jerebu Kepada Kesihatan

Kesan-kesan yang akan dialami setelah terdedah secara berterusan kepada jerebu termasuklah:

  • Terasa gatal-gatal di bahagian kerongkong dan batuk-batuk.
  • Terasa sukar untuk bernafas atau sesak nafas.
  • Mata terasa pedih dan berair.
  • Hidung berair dan kerap bersin.
  • Kulit badan terasa gatal-gatal.
  • Terasa sakit dada.
  • Dapatkan rawatan dan nasihat doktor di klinik berhampiran sekiranya anda mempunyai tanda-tanda dan gejala tersebut.

[Sumber]

Dibawah ini ada beberapa nasihat berkaitan dengan jerebu. Wawa 
kongsikan dengan pembaca semua, semoga sama-sama dapat manfaat daripada nasihat tersebut.


  • Kurangkan aktiviti fizikal di luar rumah.
  • Sentiasa cuba berada di dalam bangunan (indoor). Jika terpaksa berada di luar, anda dinasihatkan menggunakan penutup hidung dan mulut (mask).
  • Pastikan udara di dalam rumah / bangunan sentiasa bersih. Kurangkan sumber pencemaran dalaman seperti asap rokok.
  • Apabila memandu, gunakan penghawa dingin. Pilih operasi (mode) kitaran udara dalaman.
  • Banyak minum air kosong ( sekurang-kurangnya 8 gelas sehari)
  • Basuh tangan dan muka dengan sabun dan air bersih selepas melakukan aktiviti / menghadiri aktiviti luar.

Selain itu, korang juga boleh prevent dengan supplemen untuk tingkatkan imuniti badan.



Vitamin-vitamin ini berfungsi meningkat imuniti badan seseorang. Antaranya ialah;

1- Nutriferon
2- Sustained Release Vita C Plus
3- Garlic Complex
4- Zinc Complex

Nutriferon misalnya dapat mengukuhkan sistem imun dalam masa 3 hari – Ianya adalah satu-satunya interferon semulajadi didunia. 

Jadi, lindungilah kesihatan anda dengan mengamalkan supplemen semulajadi..")

Semoga bermanfaat.
Continue Reading

Testimoni Advance Joint Health Tablet

Assalamualaikum wbt,


Alhamdulillah, makan Joint Health jadi sedap badan.

Korang tahu tak apa fungsi dan kelebihan  Advanced Joint Health Tablet?

Kelebihan Advanced Joint Health Tablet :

1- Meningkatkan keselesaan pada sendi seawal hari ke-5
2- Keselesaan sendi dengan 28% lebih cepat daripada dakwaan jenama terkemuka.
3- 45% lebih berkesan bagi meningkatkan keselesaan sendi 
4 - Memelihara tisu penyambung yang sihat dengan tambahan kuprum, zink, vitamin c dan manganese yang bertindak membina kolagen.
5 - Meningkatkan keupayaan ‘kusyen’ dengan glukosamin dari ekstrak boswellia , jadi anda bebas bergerak.
6 - Menambahkan kebolehan pergerakan tanpa rasa sakit
7 - Meningkatkan fleksibiliti sendi.
8 - Memperbaiki fungsi sesendi.
9 - Menyokong kesihatan sesendi untuk jangka masa panjang.

Jika korang rasa sakit-sakit sendi tu, better cegah dari sekarang.

For info and order,



Continue Reading

Monday, 14 September 2015

Resepi Nasi Ayam Mudah Dan Sedap

Assalamualaikum wbt,

Hai semua, buat apa tu? Wawa masih lagi di ofis, menanti waktu untuk pulang kerja..hihi

Siapa suka makan Nasi Ayam? Nak makan kat kedai, boring kan. Tak kena dengan selera sendiri, ada yang cepat muak sebab nasi dia macam lain laa. Wawa ni memilih juga kalau nak makan nasi yang macam-macam ni. Kalau tak kena dengan tekak, tak habis. Membazir je.

Semalam wawa masak special sikit dari biasa, first time masak nasi ayam. Alhamdulillah, menjadi dan sedap. Wawa tak pernah buat sebab ingat masak nasi ayam ni leceh, lambat dan susah.

Konon-konon nak masal special untuk husband, wawa nekad dan redah je walaupun kepala ligat duk fikir apa yang perlu wawa buat step by step. Ok, dah panjang lebar mukaddimah ni jom kita masak memasak plak.

Pertama, kita perlu sediakan bahan-bahan senang dan semua ni dah ada kat rumah.

Deco yang berseni.. Hehe.. Nasi tak sempat hidang dah ambil gambar..

Bahan-Bahan:
(untuk 2-3 orang makan)

1- 2 cawan beras 
2- 5 ketul ayam 
3- Daun salad
4- Timun 1 biji
5- Tomato 2 biji
6- 3 biji cili besar
7- 1 biji bawang besar sederhana
8- 2 ulas bawang putih
9- 3 inci halia
10- 1.5 liter air
11- Kicap
12- Minyak untuk menggoreng
13- Garam, gulan dan secukup rasa
14- Bahan-bahan rempah kasar (bunga cengkih, bunga lawang, biji limau, kulit kayu manis)
15- Daun sup

Cara-Cara Memasak:

Untuk dapatkan hasil dan boleh makan dengan cepat, wawa syorkan korang masak bersama-sama suami. Boleh mengeratkan lagi hubungan suami isteri bila sentiasa bekerjasama..hihi

Mulakan dengan merebus ayam bersama  dengan air dan halia. Rebus sampai masak dan toskan ayam ke dalam pinggan. Salut ayam dengan Kicap Manis Cap Kipas udang. 

Step 2 : Ambil 3 cawan air rebusan ayam untuk masak nasi. Letak dalam rice cooker dan biarkan ia masak. Guna air rebusan ayam lagi power dari letak marjerin.

Step 3 : Panaskan 2 sudu minyak dan tumis bersama bawang besar, bawang putih dan rempah kasar. Tumis sampai biji limau kuning dan naik wangi. Masukkan bahan yang ditumis tadi ke dalam air yang direbus ayam tadi. Tambah garam, gula dan secukup rasa. Ikut rasa masing2. Wawa serahkan rasa ni dekat husband. Hehe

Step 4 : Goreng ayam yang digaul dengan kicap tadi sampai masak. Dah siap boleh letak dalam pinggan dan hidang.

Step 5 : potong 3 biji cili dan 1 biji tomato dihiris kecil (buang biji) dan blend bersama. Lepas siap, letak dalam mangkuk atau bekas masukkan sedikit garam.

Step 6 : Hias salad, potong kecil2 daun sup, tomato dan timun. Hidangkan.

Step 7 : Selepas semuanya siap, boleh dihidangkan untuk makan. Alhamdulillah, done..hehe

Senangkan? Tengah siap-siap nak pergi kerja pun boleh masak..hehe..

Selamat mencuba. 



Continue Reading

The Power of Alfalfa

Assalamualaikum wbt,

Apa khabar semua? Wawa doakan kalian yang sudi singgah di blog wawa jni dikurniakan kesihatan yang baik dan rezeki yang melimpah ruah. Ameen.


Semalam punya cerita, wawa rebus kerang dengan serai, halia dan bawang. Satu periuk wawa dan suami makan sampai nak habis. Sebab dah lama tak makan, mengidam agaknya kami berdua..hihi

Makan tak ingat, padahal kami berdua ada resdung alergik dengan makanan berkerang, seafood, belacan, budu dan sewaktu dengannya. Sebelum ni kalau makan, cari penyakit laa namanya bila hidung kami saling merenyam..

Sebab dah tahu akibatnya, selepas makan kerang kami terus telan Alfalfa. Wawa ambil 5 biji dan suami ambil 2 biji (penakut nak makan vitamin) hehe..

Alhamdulillah, amazing kami tak ada rasa gatal-gatal hidung langsung. Suami wawa pulak langsung tak bersin. Kalau dulu, jenuhlah nak hilang kalau lepas makan kerang. Walaupun dah tahu diri sendiri alergik, tetap jugak nak makan.

Nikmatkan bila kita dapat makan makanan feveret. Bila berpantang hilang sudah nikmat itu. Macam tak ada feel gitu..hihi

Semestinya Alfalfa sangat bagus untuk orang yang punya alergik. Ia membantu mengurangkan dan menghilangkan simpton-simpton alergik kita.

Didatangkan dalam dua saiz iaitu small (s) dan Large (L).

Price (L) Non-Member : RM103.35 (700 tablets)
Price (s) Non-Member : RM56.98 (330 tablets)
Price Member : 15-30% diskaun

For info & order:



Continue Reading

Sunday, 13 September 2015

TIPS RASULULLAH SAW HANDLE REJECTION

Assalamualaikum wbt,

Tertarik wawa untuk berkongsi dengan kalian, tambah yang menjalankan perniagaan sendiri. Sentiasa Optimis semua orang suka produk kita..")

Maaf juga hari ni wawa punya sedikit kekangan untuk blogwalking, insyaAllah akan singgah ke teratak teman-teman untuk eratkan silaturrahim..

Jom ketahui, bagaimana Rasulullah saw handle rejection. 

Continue Reading

Mealshakes Atasi Sembelit Dan Kurang Selera Anak

Assalamualaikum wbt,

Terima kasih kerana sudi singgah ke blog wawa pagi ni. Apa khabar kalian? Wawa doakan semoga diberi kesihatan yang optimum dan rezeki yang melimpah ruah. 

Hari ni wawa nak sharing testimoni MEALSHAKES dari customer wawa sendiri. Mimi mempunyai anak sembelit yang  teruk. Setiap kali nak poo poo,  anaknya akan menangis. Pelbagai jenis susu dah cuba, hasilnya tetap sama.

Satu hari, mimi hubungi wawa melalui facebook untuk beli Mealshakes. Alhamdulillah, selepas seminggu sembelit anaknya tiada lagi. Sehingga kini, Mimi akan pastikan bekalan Mealshakes sentiasa ada dirumahnya. Alhamdulillah, syukur dengan asbab Mealshakes sembelit anaknya pulih dengan izin Allah swt. - Mimi 
Continue Reading

Saturday, 12 September 2015

3 Tips Tingkatkan Produktiviti Bisnes

Assalamualaikum wbt,

Pagi tadi wawa ada terima email dari Saudara Zuhairi Nopiah pengasas buku Law of Universal Attraction. Setiap kejayaan memerlukan pengorbanan. Inilah pengorbanan ringkas, mudah dan senang yang tak mampu semua orang untuk melakukannya. 

Adakah anda seorang Bisnes Leader? Jika ya, jom amalkan tips ini..")

Hari ini, saya nak share 3 tips tingkatkan produktiviti bisnes anda. 
Continue Reading

Dimana Barokah Sebuah Perkahwinan

Assalamualaikum wbt,

Tertarik wawa dengan kisah ELLE ZADA, bermula dengan niat, insyaAllah Allah permudahkan.

Kami bernikah 4 tahun yang lepas pada tarikh 09.09.2011. Kami berusia 23 tahun dan masih belajar di universiti. Ramai kawan-kawan dan orang luar sangkakan kami berdua anak orang kaya. Maklumlah, sudahlah berkahwin di usia muda, berbulan madu pula di Italy selama 14 hari.

elle-zada-02

FB ELLIYIN RASIF

Apa yang mereka tidak tahu dan tak kisah mahu ambil tahu adalah, ibu bapa saya adalah guru bahasa di sekolah yang berdedikasi, ibu si dia adalah jurujual di butik jam tangan manakala bapa pula adalah seorang pemandu teksi. Siapa terkejut, angkat tangan. Hehe.

It is easier to assume what our minds are willing to stomach, even when it is not the truth. That’s human nature.

Hakikatnya, kami daripada keluarga yang biasa-biasa. Sedangkan mahu kahwin pada ketika itupun mereka sangkakan kami sudah gila. Haha.

Ibu saya adalah campuran Turki dan India Muslim, bapa pula kacukan Jawa dan Cina. Saya berdarah satu Malaysia. Suami pula kacukan ibu Cina, bapa Pakistan. Saya pernah ingat berfikir, “If such unlikely combination can exist, NOTHING IS IMPOSSIBLE!”

FB ELLIYIN RASIF

Setelah taaruf dalam 2 minggu, kami ambil keputusan untuk kahwin dan apa yang berlegar dalam kepala kami adalah:

“Buat perkara yang betul. Apa yang Allah suka dan apa yang Nabi suruh. Tak kisahlah apapun cabarannya. Rezeki Allah yang tentukan.”

Sepanjang di universiti, sebenarnya kami dah mula menceburi bidang keusahawanan. Saya pernah jadi jururunding kewangan, dealer jual Dunkin Donut, jual T-Shirt dan macam-macam lagi. Suami pula jana pendapatan melalui events di universiti – pernah jual buah, jual air, buat photo booth dan komoditi emas. Kami tak joli dan tak boros, duit tu semua kami simpan.

Strategi kami, kalau nak kaya – nikah dulu. InsyaAllah berkat dan sudah dijanjikan rezeki serta kecukupan daripada Allah Taala. Couple tak tentu arah bertahun-tahun banyak kumpul dosa dan berlakon sahaja, jadi lebih baik kahwin. Kami nikah dahulu, pergi berbulan madu 3 hari selepas itu selama 14 hari dan 6 bulan kemudian barulah kami buat 1 majlis walimah.

Dengan modal tiga ribu ringgit (RM3000) dari dalam simpanan, kami pun bernikah. Kenapa belanja sikit sahaja? Sebab pada kami fokus utama perbelanjaan adalah SELEPAS NIKAH, bukan semasa majlis nikah. Nasib baik juga kami ini dari latar belakang keluarga campuran, jadi tuntutan tradisi itu ini tidak berlaku. Kami ikut panduan Islam sahaja. Mudah.

Banyak benda kami DIY (Do It Yourself). Mahu majlis yang indah tetapi dengan bajet kecil. Hiasan majlis dan hiasan hantaran RM600 sahaja. Semua kami pasang dan deko sendiri dengan kawan dan adik beradik. Baju, veil, tudung saya  jahit sendiri. Pelamin buaian, cat dan hias sendiri. Kebanyakan hantaran semua hadiah daripada keluarga untuk pengantin. Selebihnya bayar khemah dan katering lebih kurang RM2000 untuk jamu keluarga dan kawan rapat seramai 150 orang yang hadir.

Selepas 6 bulan bernikah, Allah ilhamkan ELLE ZADA kepada kami. Pada Julai 2012 kami lancarkan ELLE ZADA secara online and the rest was history.

elle-zada-04

FB ELLIYIN RASIF

Kami bermula dengan modal dalam tangan. Tiada pinjaman mahupun kad kredit.

Dunia keusahawanan menuntut ketahanan yang tinggi. Pernah kami roll modal masa awal peniagaan untuk tambah volume pengeluaran dengan melaburkan semua duit jualan RM40,000 sampai dalam akaun tinggal beberapa ratus ringgit sahaja untuk makan minum. Dari situ turnover ELLE ZADA mula mencapai jualan 6 angka pertama iaitu RM150,000.

Satu persatu inisiatif kami bangunkan. Bermula dengan ELLE ZADA ONLINE www.ellezada.com , kemudian ELLE ZADA BUTIK, ELLE ZADA TAILORING HOUSE & terkini ELLE ZADA ACADEMY. Dahulu berdua kini berpasukan 25 orang.

elle-zada-05

FB ELLIYIN RASIF

Ini baru sahaja permulaan. Masterplan ELLE ZADA adalah satu gagasan visi yang besar. Selama 3 tahun kami FOKUS menyusun asas perniagaan sehingga kukuh. Peduli apa orang lain cakap atau buat, kita lebih tahu bisnes kita. Menara tinggi mana mungkin dibina atas pasak banglo 3 tingkat. Usaha menggali dan menanam pasak ini baru sahaja selesai, InsyaAllah ELLE ZADA is now completely ready to soar.

Konsepnya mudah, DO THE RIGHT THING. Jangan tunggu kaya baru nak nikah. Sebaliknya bernikahlah untuk kaya.

Bercinta selepas nikah impaknya bertahun-tahun masih terasa. Rasanya macam baru kelmarin bernikah, mahu bersiap ke Italy, tetapi apabila lihat keliling sudah ada Baby Bug berlari ke sana ke mari, bisnes sudah tegak berdiri dan masa depan boleh dicorak sendiri.

elle-zada-06

FB ELLIYIN RASIF

Dalam pernikahan itu ada barakah dan magiknya, Allah sudah janji. Asalkan sahaja NIAT betul dan bersedia JIWA.

People usually OVERESTIMATE what they can do in a year, BUT UNDERESTIMATE WHAT THEY CAN ACHIEVE IN 5 YEARS.

Alhamdulillah. It has only been 4 years. We have another 1 year to rally in full speed.

Sehingga bertemu lagi di nota tahun ke-5 ulangtahun perkahwinan. InsyaAllah. Berkati dan rahmatilah perkahwinan ini, Ya Allah.

Allahumma yassir wala tu’assir. Rabbi tammim bilkhoir. Birohmatikaya Arhamarrohimin.
Biiznillah.

Elle Rasif
Founder & CEO of ELLE ZADA


Continue Reading

ESP Boleh Pudarkan Parut

Assalamualaikum wbt, 

#1 Korang Tau Tak , ESP BOLEH PUDARKAN PARUT!

Hai korang, apa khabar? Alhamdulillah, syukur ya Allah dengan limpah kurniaNya kita masih dapat menghirup udara segar hari ini. Dapat melihat suami disisi, dapat melihat anak-anak riang gembira. Allah, tiada nikmat yang besar melainkan nikmat hidup. Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah.

Perempuan selepas bersalin biasanya mengalami perubahan dari segi fizikal, samada perut membesar, tuan mengembang, kesan merekah akibat hamil, selulit, kulit semakin kering, pucat. Iu adalah perkara biasa, namun jika dibiarkan ia bakal merenggut perasaan sendiri.

Menjadi umpatan orang, menjadi kutukan orang dan kadangkala menyakitkan. Akhirnya, tuan empunya diri semakin rendah diri dan kurang berkeyakinan.

Jika ini yang terjadi pada korang, jangan risau. Usah merasa rendah diri atau kekurangan pada diri, sebaliknya mencari solusi bagaimana untuk mengatasi masalah yang dihadapi.


Sepertimana yang terjadi pada Aliyya Mysa, selama satu minggu mencari solusi bagi meyakinkan dirinya..")

Tiada apa yang mustahil jika diri sendiri ingin berubah.

"Cerita ku dan ESP
Tak pernah dengar pun pasal Shaklee atau ESP sampai la March 2007. Tak tau pun Shaklee ni wujud dah lama. Macam mana cinta berputik?
Masa tu dah 8 bulan lepas bersalin anak pertama. Tak pernah menyangka yang lepas bersalin ni akan ada banyak sangat perubahan.
1.kulit menjadi gelap di sekitar perut. Bukan gelap sikit, tapi banyaaak sampai mak sedara dan kakak cakap, "iah, huduhnya perut ko. Perut aku cantik je lepas bersalin. Takde gelap macam perut ko." Sedih giler kot..
2.kulit jadi kering dan bersisik sampai suami cakap dah jadi macam ikan pulak..sedey saya sendiri pun rasa tak selesa. Nak sentuh kulit sendiri pun tak suka
3.perut jadi buncit yang ni lagi haru. Sampai family cakap, tula tak pandai pantang. Tak macam perut aku..huwaaa  kena lagi..sedih sangat...
 4.BF jadi sikit sangat..Sampai baby nangis tak cukup susu..
5.asyik lapar je.kalau tak control tak lama jadi doraemon kot sebab saya "pendek"

Tula bermulanya kisah saya mencari hero untuk semua masalah saya. 
Scroll newsfeed terbaca kisah esp.wah..macam best.nak try la..lepas tu bermula la kisah gugwl menggugel selama 1-2 weeks.haha..banyak punya rajin..
Atlast, hati pasrah, cadangan terbaik adalah ESP SHAKLEE

And yes, lepas 2 minggu consume no more kulit kering. Eh, macam tak caya. Then, dark area mula pudar..yes, dengan bangganya I tunjuk kat kakak I. U tengok, no more si dark.hihi..
Lagi..pagi-pagi tak cari mee goreng dah..tengahari baru makan..selamat la kerampingan I..loike..
Macam tu la kisah cinta saya dan ESP..love u esp")" - Aliyya Mysa

Jika korang juga alami perkara yang sama dengan Aliyya, why not korang cuba ESP. Protein soya yang berkualiti tinggi dijamin halal, selamat dan semulajadi.

For info and order,
Continue Reading

Friday, 11 September 2015