Monday, 28 December 2020

Bersihkan Kulit Anda Dengan Youth Skincare Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Untuk mengekalkan kecantikan kulit wajah, perkara paling penting adalah dengan membersihkan kulit dengan menggunakan cleanser "double cleansing". Membersihkan wajah menggunakan "double cleansing" membantu membersihkan wajah dengan lebih efektif dan sihat.

BERMULA DENGAN KULIT YANG BERSIH. BERMULA DENGAN YOUTH!

Youth skincare shaklee, testimoni youth skincare shaklee


Adalah penting untuk kita membersihkan wajah pada setiap malam, bagi menghilangkan kotoran, peluh dan solekan supaya kulit anda boleh bernafas, membaiki dan memperbaharui sel kulit. Sebagai langkah pertama dalam rejimen penjagaan kulit dan untuk mempersiapkan kulit untuk langkah seterusnya, adalah amat penting untuk memilih pembersih yang bersesuaian dengan kulit dan mampu melakukan tugasnya.


Manfaat Penggunaan Cleanser Youth Gabungan Minyak Dan Gel

  

Menggabungkan manfaat pembersih minyak dan gel, YOUTH Luminous Gel Oil Cleanser:

๐Ÿ’š Memberikan pengalaman pembersihan wajah yang menakjubkan

๐Ÿ’š Pembersihan yang mendalam

๐Ÿ’š Menyingkirkan penyumbatan liang pori 

๐Ÿ’š Menyerap kekotaran

๐Ÿ’š Tidak mengeringkan kulit

๐Ÿ’š Menanggalkan solekan secara lembut  

๐Ÿ’š Memperhalus kulit dengan lembut

๐Ÿ’š Menyuci dan mempersiapkan kulit untuk rejimen penjagaan wajah yang seterusnya

๐Ÿ’š Sesuai untuk semua kulit

๐Ÿ’š 3-dalam-1 dan tanpa sabun

๐Ÿ’š pH seimbang

๐Ÿ’š Campuran vitamin berpaten dan polifenol serta alga yang menghaluskan kulit.


Gabungan Youth Cleanser Shaklee


YOUTH LUMINOUS GEL OIL CLEANSER

Pencuci wajah gel dan minyak merupakan:

๐Ÿ’š Kombinasi unik untuk kulit yang sihat

๐Ÿ’š Hadiahkan kulit anda penjagaan sepenuh kasih sayang dan mesti dimiliki ini!


Melindungi


YOUTH AGE DEFENSE
MOISTURIZER – SPF 50

๐Ÿ’š Melindungi kulit anda dengan pelindung matahari berspektrum luas SPF50 UVA/ UVB

๐Ÿ’š Vitamin dan nutrien botani


Melembap (Siang)

YOUTH MOISTURE LOCK
DAY CREAM

๐Ÿ’š Penghidratan mendalam dan pengekalan kelembapan yang tinggi

๐Ÿ’š Gabungan asid hialuronik, ekstrak kaktus dan skualena berasaskan tumbuhan


Melembap (Malam)

YOUTH ADVANCED RENEWAL
NIGHT CREAM – LIGHT/RICH

๐Ÿ’š Menggalakan proses pembaharuan sel kulit, membuatkan kulit anda kelihatan lebih muda, licin dan cerah

๐Ÿ’š Nutrien botani dan vitamin


Menegangkan

YOUTH RESTORING EYE TREATMENT

๐Ÿ’š Mengurangkan lingkaran hitam dan memulih serta menyegarkan mata Peptide Blend unik dan pelembap botani


Menghidrat

YOUTH PERFECTING SKIN TONER

๐Ÿ’š Menanggalkan sel kulit mati, menghidratkan dan

membekalkan nutrisi

๐Ÿ’š Campuran vitamin penting, polifenol, dan bahan-bahan botani yang berpaten


Menyegar semula

YOUTH ACTIVATING SERUM

๐Ÿ’š Menggalakkan pembaharuan pada peringkat sel

๐Ÿ’š Vitamin, polifenol dan YOUTH Complex


Menyerikan

YOUTH RADIANCE C+E

๐Ÿ’š Menegang, mencerah dan mengurangkan kehadiran garisan halus, kedutan dan tompok usia

๐Ÿ’š Dos yang dipatenkan sebanyak 20% vitamin C tulen yang berpaten dan vitamin E serta ekstrak sel raspberi


Baca : 

Fullset Youth Skincare Shaklee

Testimoni Youth Skincare Shaklee


Baca juga info tentang ;

Set Cantik Shaklee

Jika anda berminat untuk dapatkan set promosi dan ingin menjadi ahli shaklee dengan percuma, boleh hubungi wawa hari ini.


Jika anda berminat untuk menjana income shaklee dengan mudah, boleh baca disini terlebih dahulu. Mudahnya Buat Bisnes Shaklee 2020.


Hubungi kami;




Page FB : Kedai Vitamin Ketengah Jaya Paka 019-9966576
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Baru Bangi / Paka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

      



Continue Reading

Tuesday, 22 December 2020

Peluang Bisnes Shaklee Secara Online Tanpa Modal

Assalamualaikum wbt,

Kami membuka peluang kepada anda yang sedang terfikir-fikir dan tercari-cari peluang bisnes online hanya dari rumah. Program Dengar Je Dulu ini adalah salah satu platform untuk anda tahu apa peluang yang shaklee tawarkan dan apa yang telah kami dapat dalam bisnes ini.

Peluang Bisnes Shaklee Secara Online Tanpa Modal


https://www.vitaminwawa.com/2020/04/bisnes-shaklee-bisnes-paling-mudah.html

Program ini berlangsung 21-25 Disember ni, team Wawa ada buat OPEN SHARING berkenaan peluang b i s n e s shaklee ni.

Untuk mereka yang berminat nak jana #sideincome tapi tak tahu nak mula dengan b i s n e s apa, tak tahu nak START macam mana,  dijemput untuk dengar open sharing ni. 

Sharing ni F R E E sahaja. Tidak berbayar. Korang boleh join and ajak rakan-rakan yang lain untuk join. Tiada paksaan untuk join ya! ๐Ÿ˜ƒ

Tapi, if korang dah ada bisnes sendiri pun dialu alukan jugak tau untuk join #freesharing ni. Yelah kan, mana lah tau boleh besarkan lagi side income korang. Lagi besar income kita, lagi banyak kita boleh memberi kat orang lain kan ๐Ÿ˜. Elaun untuk mak ayah pun boleh bagi extra!
 
Jom kita grab peluang keemasan ini.  Bukan senang nak tengok leader² hebat ni share tentang peluang yang mereka dah perolehi dari b i s n e s shaklee ni.

Proven mentor kami ni dah jana income bersih lebih 2juta ringgit dari shaklee tau๐Ÿค‘

Kalau ada nak tanya apa-apa persoalan boleh roger Wawa. 

Ajom Klik ๐Ÿ‘‡


Hari Pertama Sharing bermula malam tadi, dimana Wawa adalah antara yang kedua berkongsi pengalaman dalam bisnes shaklee.


Malam ini pula bersama Shaklee Mentor iaitu Master Nadiah Suhaidi dan suami.

https://www.vitaminwawa.com/2020/04/bisnes-shaklee-bisnes-paling-mudah.html

MEET OUR PROVEN MENTORS

Selasa
22/12/2020
8.30 malam

InsyaAllah malam ni akan berlangsung sharing kedua dari pasangan Masters hebat ni  iaitu Master  Amir Marzhuki & Master Nadiah Suhaidi

Pencapaian dalam bisnes Shaklee
Master Nadiah & Amir
Founder Organisasi : Maestro
_Sejak 2010 - kini_

Timeline
๐Ÿ‘‰2010 : Shaklee user
๐Ÿ‘‰2012 : Mula bisnes 
๐Ÿ‘‰2012 : Shaklee Business Leader
๐Ÿ‘‰2012 : Penerima bonus Kereta 
๐Ÿ‘‰2013 : Master Coordinator 
๐Ÿ‘‰2014 : Million Dollar Earner
๐Ÿ‘‰2019 : Next Million Dollar Earner

Penerima tiket pelancongan Shaklee
๐Ÿ‘‰2013 : ๐Ÿ‡ซ๐Ÿ‡ท๐Ÿ‡ฌ๐Ÿ‡ง London Paris
๐Ÿ‘‰2014 : ๐Ÿ‡บ๐Ÿ‡ธ USA
๐Ÿ‘‰2015 : ๐Ÿ‡ฎ๐Ÿ‡น Italy
๐Ÿ‘‰2016 : ๐Ÿ‡บ๐Ÿ‡ธ USA
๐Ÿ‘‰2017 : ๐Ÿ‡ฏ๐Ÿ‡ต Jepun
๐Ÿ‘‰2018 : ๐Ÿ‡ธ๐Ÿ‡ฆ Umrah
๐Ÿ‘‰2019 : ๐Ÿ‡จ๐Ÿ‡ญSwitzerland

Boleh sediakan soalan2 ye. Jangan lupa ajak lebih ramai kawan2 untuk dengar je dulu .

Malam ini juga ada sharing kedua dari Master Iffah Anuar dan Master Dosh. 

https://www.vitaminwawa.com/2020/04/bisnes-shaklee-bisnes-paling-mudah.html

MEET OUR PROVEN MENTORS

Selasa
22/12/2020
8.30 malam

InsyaAllah malam ni akan berlangsung sharing kedua dari pasangan Masters hebat ni  


Pencapaian dalam bisnes Shaklee
Master Iffah Anuar & Firdhaus Zulkifli
Founder Organisasi : s2u Families
_Sejak 2010 - kini_

Career Progression
๐Ÿ‘‰2010 : Mula Bisnes (Nov)
๐Ÿ‘‰2010 : Shaklee Biz Leader (Dis)
๐Ÿ‘‰2011 : Car Bonus 
๐Ÿ‘‰2012 : Master Coordinator
๐Ÿ‘‰2013 : Million Dollar Earner
๐Ÿ‘‰2014 : Presidential Award
๐Ÿ‘‰2015 : ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พField Advisory Council
till Now

Penerima tiket pelancongan Shaklee
๐Ÿ‘‰2012 : ๐Ÿ•‹Umrah Ziarah Turki 
๐Ÿ‘‰2013 : ๐Ÿ‡ซ๐Ÿ‡ท๐Ÿ‡ฌ๐Ÿ‡ง London Paris
๐Ÿ‘‰2013 : ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ Kota Kinabalu
๐Ÿ‘‰2014 : ๐Ÿ‡บ๐Ÿ‡ธ USA Long Beach
๐Ÿ‘‰2014 : ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ Sunway Resort
๐Ÿ‘‰2015 : ๐Ÿ‡ฎ๐Ÿ‡น Italy
๐Ÿ‘‰2016 : ๐Ÿ•‹Umrah Ziarah Jordan
๐Ÿ‘‰2017 : ๐Ÿ•‹ Umrah Ziarah Istanbul
๐Ÿ‘‰2017 : ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ๐Ÿ‡น๐Ÿ‡ญ Cruise Star Libra
๐Ÿ‘‰2018 : ๐Ÿ•‹ Umrah Ziarah Taif
๐Ÿ‘‰2019 : ๐Ÿ‡บ๐Ÿ‡ธ USA Las Vegas
๐Ÿ‘‰2019 : ๐Ÿ‡น๐Ÿ‡ญ Phuket
๐Ÿ‘‰2020 : ๐Ÿ‡จ๐Ÿ‡ญSwiss*

*_sebab MCO, jadi Shaklee bagi Cash_

Baca juga info tentang ;

Set Cantik Shaklee

Jika anda berminat untuk dapatkan set promosi dan ingin menjadi ahli shaklee dengan percuma, boleh hubungi wawa hari ini.

Jika anda berminat untuk menjana income shaklee dengan mudah, boleh baca disini terlebih dahulu. Mudahnya Buat Bisnes Shaklee 2020.


Hubungi kami;




Page FB : Kedai Vitamin Ketengah Jaya Paka 019-9966576
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Baru Bangi / Paka
Pengeposan ke seluruh Malaysia
Continue Reading

Monday, 21 December 2020

Permohonan i-Sinar Telah Dibuka Bermula Sekarang

Assalamualaikum wbt,

Permohonan i-Sinar telah dibuka sekarang. Ramai yang sedang tertungu-tunggu bilakah waktunya permohonan i-Sinar boleh dilakukan. 

Permohonan i-Sinar Telah Dibuka Bermula Sekarang


Ye kawan-kawan, anda sudah boleh hantarkan permohonan mengeluarkan RM10,000 dari simpanan KWSP amda iaitu i-Sinar bermula sekarang di website i-Sinar ini.


Ramai yang terkesan dengan pandemik covid-19 sejak awal tahun 2020 hingga sekarang. Dianggarkan lebih 800,000 rakyat Malaysia yang telah kehilangan pekerjaan. 

Bagi meringankan bebanan ekonomi rakyat Malaysia, kerajaan bersetuju memberi kebenaran pengeluaran wang simpanan kumpulan pekerja (KWSP) melalui i-Sinar.


Cara Memohon i-Sinar

Cara memohonnya juga sangat mudah, anda hanya perlu memasukkan no pengenalan diri (ID Card) dan no telefon yang aktif.

                           

Selepas masukkan no Mykad dan nombor telefon bimbit, klik butang teruskan dan ikut sahaja arahan yang diberikan. Anda boleh memilih berapa jumlah yang ingin anda keluarkan.

Kemudian klik hantar diakhir proses ini. Anda akan mendapat notis pemberitahuan permohonan anda diterima dan tarikh keputusan permohonan i-Sinar anda.

Ok semua, semoga dipermudahkan urusan kalian. 
Continue Reading

Tuesday, 15 December 2020

Apa itu Jeragat, Bagaimana Jeragat Terbentuk Dan Cara Atasi Masalah Jeragat

Assalamualaikum wbt,

Pernahkah anda lihat wajah anda mengalami tompokan kecil dibeberapa bahagian wajah terutamanya pipi, dahi, hidung dan dikawasan sekitar mulut? Tahukah anda, tompokan kecil itu dikenali sebagai jeragat atau pigmentasi.

Masalah jeragat biasanya berlaku terhadap wanita berusia 30 an dan keatas. Ini kerana pada usia ini, pada usia 30 an keatas, kulit kita mengalami kematangan dimana proses penghasilan kolagen semakin berkurang.

Apa itu Jeragat?

punca jeragat jeragat maksud jeragat in english produk hilangkan jeragat di farmasi cara menghilangkan jeragat jenis jeragat jeragat degil ubat jeragat pil perancang punca jeragat punca jeragat mary kay produk hilangkan jeragat di farmasi apa itu jeragat jeragat in english punca jeragat bawah mata jenis jeragat punca jeragat susah hilang produk hilangkan jeragat di watson doa hilangkan jeragat cara hilangkan jeragat dengan lemon hilangkan jeragat dengan ubat gigi petua hilangkan jeragat dengan baking soda vaseline hilangkan jeragat pengalaman hilangkan jeragat cara hilangkan jeragat dengan kunyit set jeragat youth shaklee testimoni set jeragat shaklee set jeragat shaklee budget youth shaklee untuk jeragat testimoni pengguna set jeragat shaklee set jeragat di watson harga set jeragat shaklee vitamin e shaklee untuk jeragat


Jeragat ialah tompok-tompok kecil yang memenuhi bahagian muka anda seperti dahi, pipi, hidung, dan kawasan sekitar mulut. Tompok jeragat selalunya berwarna lebih gelap dari warna kulit asal dan ini menyebabkan tona kulit anda kelihatan tidak sekata.

Bagi mereka yang berkulit cerah, kebiasaannya tompok jeragat akan berwarna coklat manakala mereka yang berkulit gelap pula akan mendapat tompok yang berwarna hitam.

Kadangkala, saiz jeragat yang kecil ini akan kelama-lamaan membesar kemudiannya bercantum dengan jeragat yang lain dan akhirnya memenuhi setiap ruang di wajah anda. Ini menyebabkan wajah anda kelihatan tidak menarik dan gelap.
 

Bagaimana Jeragat Boleh Terbentuk?


punca jeragat jeragat maksud jeragat in english produk hilangkan jeragat di farmasi cara menghilangkan jeragat jenis jeragat jeragat degil ubat jeragat pil perancang punca jeragat punca jeragat mary kay produk hilangkan jeragat di farmasi apa itu jeragat jeragat in english punca jeragat bawah mata jenis jeragat punca jeragat susah hilang produk hilangkan jeragat di watson doa hilangkan jeragat cara hilangkan jeragat dengan lemon hilangkan jeragat dengan ubat gigi petua hilangkan jeragat dengan baking soda vaseline hilangkan jeragat pengalaman hilangkan jeragat cara hilangkan jeragat dengan kunyit set jeragat youth shaklee testimoni set jeragat shaklee set jeragat shaklee budget youth shaklee untuk jeragat testimoni pengguna set jeragat shaklee set jeragat di watson harga set jeragat shaklee vitamin e shaklee untuk jeragat
Perbezaan Kulit Yang Dilindungi Sunblock Dengan Tidak

Sejenis sel dipanggil melanocytes yang terdapat dalam lapisan kulit kita menghasilkan melanin dan ianya dipengaruhi sepenuhnya oleh sinaran ultraviolet (UV) dari cahaya matahari.

Semakin banyak kulit kita terdedah kepada sinaran UV, semakin banyak melanocytes menghasilkan melanin. Ini kerana melanin berfungsi untuk melindungi sel kulit kita daripada bahaya sinaran UV agar sel kulit tidak rosak.

Jika kulit tidak dilindungi dari sinaran UV, sel melanocytes menjadi terlalu aktif, so kulit kita akan mendapat lebih banyak pigmen melanin menjadikan sel kulit mudah berjeragat. Makin banyak melanin di kawasan kulit kita, makin bertambah gelaplah kulit (jeragat terbentuk).

Faktor-Faktor Pembentukan Jeragat

Terdapat 6 faktor utama dalam pembentukan jeragat pada kulit, iaitu:

punca jeragat jeragat maksud jeragat in english produk hilangkan jeragat di farmasi cara menghilangkan jeragat jenis jeragat jeragat degil ubat jeragat pil perancang punca jeragat punca jeragat mary kay produk hilangkan jeragat di farmasi apa itu jeragat jeragat in english punca jeragat bawah mata jenis jeragat punca jeragat susah hilang produk hilangkan jeragat di watson doa hilangkan jeragat cara hilangkan jeragat dengan lemon hilangkan jeragat dengan ubat gigi petua hilangkan jeragat dengan baking soda vaseline hilangkan jeragat pengalaman hilangkan jeragat cara hilangkan jeragat dengan kunyit set jeragat youth shaklee testimoni set jeragat shaklee set jeragat shaklee budget youth shaklee untuk jeragat testimoni pengguna set jeragat shaklee set jeragat di watson harga set jeragat shaklee vitamin e shaklee untuk jeragat
1. Sinaran UV A/B

Kulit yang terdedah kepada sinaran UV tanpa perlindungan sunblock atau sunscreen lama kelamaan akan mengalami kerosakan. Kulit dikawasan yang terdedah kepada matahari itu menyebabkan badan kenalpasti perlunya melanin dihasilkan disekitar kawasan tersebut. 

Penghasilan melanin di kawasan tersebut menyebabkan warna kulit disekitar kawasan tersebut menjadi agak berbeza di kawasan lain. Kebiasaannya, kawasan yang terdedah kepada sinaran UV adalah pipi, bawah mata, dahi dan hidung akan menyebabkan kulit menjadi sunburn.

Kulit Sunburn berlaku apabila jumlah sinaran UV yang diterima melebihi kemampuan melanin dalam bertindak sebagai pelindung. Menyebabkan Kulit Sunburn dan bertukar kemerahan-merahan sebelum bertukar kepada warna yang lebih gelap.

2. Perubahan Hormon

Penghasilan melanin (pigmen kulit) ada kaitan dengan hormon. Apabila berlaku perubahan hormon, sedikit sebanyak memberi kesan terhadap penghasilan melanin oleh melanosit. Penghasilan melanin yang berlebih dalam taburan tidak sekata menyebabkan bahagian tertentu pada badan menjadi lebih gelap dan berjeragat. Kebiasaanya terjadi pada wanita hamil dan juga mereka yang dalam fasa menopause.

3. Bahan Kimia


Faktor lain yang menyebabkan berlakunya jeragat berpunca daripada salah pengguna produk kecantikan wajah. Ada sebahagian yang mengandungi merkuri atau bahan-bahan kimia terlarang menyebabkan kulit menjadi rosak dan melanosit yang memberikan pigmen kepada kulit turut terjejas fungsi. Ini menyumbang kepada terbentuknya jeragat pada bahagian kulit yang rosak.

4. Pemakanan

Pemakanan juga dikatakan menjadi penyumbang kepada terbentuknya jeragat. Jeragat ini ada kaitan dengan perubahan hormon. Ada sebahagian makanan yang boleh merangsang peningkatan hormon estrogen dalam badan lebih dari kebiasaan sehingga menganggu keseimbangan hormon. Selain itu, mereka yang kekurangan Vitamin B terutamanya asid folic yang menjadi salah satu faktor terbentuknya jeragat. Patutlah ramai kawan-kawang tengah hamil mengadu alami masalah jeragat. Bagi kawan-kawan yang sedang hamil tu, pastikan pengambilan vitamin B mencukupi. Selain itu, protein juga penting untuk kulit. Kerana struktur penting dalam kulit berperanan dalam pembentukan melanin juga terdiri daripada protein. Protein ini merupakan antara nutrisi penting yang diperlukan kulit untuk membina sel kulit baru dan memulihkan sel-sel yang rosak. 

Kredit info : Dayahsprinter.com

Cara Atasi Masalah Jeragat


1. Perlindungan Kulit


Menurut Dr Bazilah, Pakar dalam bidang kulit dan rambut menyarankan setiap hari kita perlu memakai sunblock atau sunscreen yang bersesuaian bagi mengelakkan kulit terdedah secara langsung dengan sinaran UV yang menyebabkan berlakunya jeragat. Ia bukan dipakai selepas tumbuh jeragat, tetapi perlu dipakai sunscreen atau sunblock sejak awal remaja sebenarnya.

Apabila melakukan aktiviti luar, kita perlu memakai sunblock atau sunscreen yang sesuai untuk melindungi kulit daripada terkena sinaran UV. Wawa pula akan pakai Age Defense Moisturizer - SPF50 pelindung matahari berspektrum luas SPF 50 bertindak melindungi kulit selama 500 minit selepas penggunaannya.

punca jeragat jeragat maksud jeragat in english produk hilangkan jeragat di farmasi cara menghilangkan jeragat jenis jeragat jeragat degil ubat jeragat pil perancang punca jeragat punca jeragat mary kay produk hilangkan jeragat di farmasi apa itu jeragat jeragat in english punca jeragat bawah mata jenis jeragat punca jeragat susah hilang produk hilangkan jeragat di watson doa hilangkan jeragat cara hilangkan jeragat dengan lemon hilangkan jeragat dengan ubat gigi petua hilangkan jeragat dengan baking soda vaseline hilangkan jeragat pengalaman hilangkan jeragat cara hilangkan jeragat dengan kunyit set jeragat youth shaklee testimoni set jeragat shaklee set jeragat shaklee budget youth shaklee untuk jeragat testimoni pengguna set jeragat shaklee set jeragat di watson harga set jeragat shaklee vitamin e shaklee untuk jeragat

Baca lanjut :


2. Pengambilan Makanan Mengandungi Antioksida

Makanan yang kaya antioksida perlu untuk membaikpulih kulit yang rosak akibat sinaran uv dan melindungi badan dari terus rosak akibat tindakan radikal bebas. Khasiat antioksida boleh baca disini. Antara antioksida yang paling mudah dan jimat adalah Vitamin C. Vitamin C bukan sahaja bagus untuk melindungi kulit dari rosak akibat radikal bebas (sinaran uv). Vitamin C juga membantu untuk badan menghasilkan kolagen secara semulajadi.

Baca juga info tentang ;

Set Cantik Shaklee

Jika anda berminat untuk dapatkan set promosi dan ingin menjadi ahli shaklee dengan percuma, boleh hubungi wawa hari ini.

Jika anda berminat untuk menjana income shaklee dengan mudah, boleh baca disini terlebih dahulu. Mudahnya Buat Bisnes Shaklee 2020.


Hubungi kami;




Page FB : Kedai Vitamin Ketengah Jaya Paka 019-9966576
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Baru Bangi / Paka
Pengeposan ke seluruh Malaysia
Continue Reading

Peluang Jana Pendapatan Online

Assalamualaikum wbt,

Trend hilang pekerjaan meningkat kepada 200% selepas berlakunya pandemik covid-19. Keadaan ini amat membimbangkan rakyat terutamanya yang mana terpaksa berhadapan dengan hutang kereta, rumah dan sebagainya.

Jika 6 bulan yang lalu, kerajaan membolehkan kita moratorium dengan penangguhan bayaran bagi meringankan beban rakyat. Namun, tempoh moratorium sudah pun habis kita wajib teruskan pembayaran pinjaman balik bermula October 2020.


Peluang Jana Pendapatan Online


Bisnes shaklee, bisnes mudah tanpa modal, jana pendapatan online, jana pendapatan tanpa modal, bisnes shaklee paling mudah


Tahukah anda purata orang kehilangan kerja semakin meningkat sejak Mac 2020 hingga sekarang lebih 90 ribu orang menyebabkan tak dapat bayar kereta. 

Kerana itu, #bygacademy Shaklee menyediakan platform yang terbaik iaitu membuka peluang kepada semua golongan untuk join dropship dan agen Shaklee agar dapat mengatasi masalah ini. 

Melalui #bygacademy Shaklee, anda dapat bersama dengan jemaah dan hebat, sistem agen yang mantap dan boleh mendapat sales dari ratusan ringgit hingga ribuan ringgit.

Wawa yakin dan percaya dengan izin Allah, selepas anda join #bygacademy Shaklee, anda akan melihat wang di dalam akaun bank anda semakin bertambah, anda akan mendengar suami anda berkata "syukur Alhamdulillah dah tak dapat surat saman bulan ni" dan anda akan merasa sangat bahagia kerana mampu bantu lebih ramai orang untuk menjana pendapatan dengan #bygacademy Shaklee.

Klik link ini untuk terus mendaftar agen,




#wawashakleestory
#pengedarshakleepaka
#vitaminwawa
BYG Academy - Shaklee Business

Owh ye kawan-kawan, bulan ini kita ada promosi youth skincare, dimana pembelian cleanser dan mana-mana produk youth akan mencapat pouch inspire shaklee.

Baca juga info tentang ;

Set Cantik Shaklee

Jika anda berminat untuk dapatkan set promosi dan ingin menjadi ahli shaklee dengan percuma, boleh hubungi wawa hari ini.

Jika anda berminat untuk menjana income shaklee dengan mudah, boleh baca disini terlebih dahulu. Mudahnya Buat Bisnes Shaklee 2020.


Hubungi kami;




Page FB : Kedai Vitamin Ketengah Jaya Paka 019-9966576
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Baru Bangi / Paka
Pengeposan ke seluruh Malaysia
Continue Reading

Bacaan Al-Mathurat Pagi Dan Petang


Assalamualaikum wbt,

Bacaan Al-Mathurat di awal pagi sangat digalakkan opeh Rasulullah saw. Jika sebelum ini, jarang untuk kita amalkan selepas ini mungkin boleh jadikan rutin harian.

Di dalam Al-Mathurat pagi dan petang melengkapi seluruh doa dan wirid kehidupan harian kita. Dari bangun pagi sehinggalah waktu tidur. Al-Mathurat ini telah disusun oleh As Syahid Imam Hassan Al Banna berdasarkan dalil-dalil yang sahih dan amalan yang dilakukan oleh Rasulullah saw. 

Al-Mathurat Zikir Pagi dan Petang

Boleh ikut baca zikir Al-Mathurat ini sambil buat kerja.



ุฃَุนُูˆุฐُ ุจِุงู„ู„َّู‡ِ ุงู„ุณَّู…ِูŠุนِ ุงู„ْุนَู„ِูŠู…ِ ู…ِู†ْ ุงู„ุดَّูŠْุทَุงู†ِ ุงู„ุฑَّุฌِูŠู…ِ

“Aku berlindung kepada Allah, Dzat Yang Maha Mendengar lagi Maha Mengetahui dari goda’an syaitan yang terkutuk.”

al-mathurat, al-mathurat pagi dan petang

al-mathurat, al-mathurat pagi dan petang
Surah Al Baqarah 1-5

al-mathurat, al-mathurat pagi dan petang
Ayat Qursi : Surah Al-Baqarah - Ayat 255

al-mathurat, al-mathurat pagi dan petang
Surah Al-Baqarah : Ayat 256-257

al-mathurat, al-mathurat pagi dan petang
Surah Al-Baqarah : Ayat 284

al-mathurat, al-mathurat pagi dan petang
Surah Al-Baqarah : Ayat 285

al-mathurat, al-mathurat pagi dan petang
Surah Al-Baqarah : Ayat 286


al-mathurat, al-mathurat pagi dan petang
Surah Al-Ikhlas


al-mathurat, al-mathurat pagi dan petangal-mathurat, al-mathurat pagi dan petang
Surah Al-Falaq

al-mathurat, al-mathurat pagi dan petang




al-mathurat

al-mathurat

al-mathurat


al-mathurat

al-mathurat



al-mathurat
al-mathurat

Alhamdulillah Almathurat ini Wawa kongsikan daripada slide Almathurat dari slideshare. Jemput diamalkan supaya memberi keberkatan kepada kehidupan harian kita.


Hai semua, pernah dengar tentang ESP (Protein Shaklee)? Bulan ini ada promosi belian 4 canister dapat percuma Shaker Thumbler  eksklusif shaklee. 




Jika anda berminat untuk menjana income shaklee dengan mudah, boleh baca disini terlebih dahulu. Mudahnya Buat Bisnes Shaklee 2020.






Hubungi kami;




Page FB : Kedai Vitamin Ketengah Jaya Paka 019-9966576
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Baru Bangi / Paka
Pengeposan ke seluruh Malaysia





Selepas anda mendaftar di form diatas, anda perlu mengaktifkan keahlian terlebih dahulu untuk membolehkan anda menikmati harga diskaun keahlian sebanyak 20% dan anda secara automatik juga boleh menjadi agen shaklee. 
Continue Reading