Showing posts from May, 2017Show All

Assalamualaikum wbt, Apa kata mereka yg dah mencuba VitaLea? Puan Nur Linie: "VitaLea ni 'ubat kuat' saya! Dulu saya ambil remeh dengan VitaLea ni. Tapi sekarang saya dah tak skip VitaLea. Beza sangat badan …

Testimoni Bebas Sembelit Dengan Herblax Shaklee

Assalamualaikum wbt, Sembelit, siapa yang pernah alami sahaja tahu betapa siksanya. Perasaan bercampur baur, nak menangis sebab tak dapat nak membuang, dalam masa yang sama sakit rasa nak membuang tapi tak keluar.  Cuba …

 For Healthier Feeling, More Youthful-looking Skin

Assalamualaikum wbt, For healthier feeling, more youthful-looking skin Shaklee Collagen Powder is the ultimate collagen supplement consists of 4,000 mg proprietary RSS (Red Snapper Scale) Collagen, a pure and high qualit…

PERCUTIAN PERCUMA SHAKLEE

Assalamualaikum wbt, Semalam beraktiviti kelas di online telegram bersama team #maestroelite , khas leader-leader yang terpilih sahaja di bawah MSE Sdn Bhd. Alhamdulillah, minggu ni dah masuk minggu ketiga kiteorang aktif be…

Kilat Tayar Dengan Basic H Shaklee

Assalamualaikum wbt, Terkejut tengok rim kereta sendiri, hitam lusuh hilang kilat. Tak tau nak sental dengan apa, buat dengan sabun pun tak kilat. Tetiba teringat dengan Basic H, pencuci serbaguna shaklee yang tak de…

ESP Bantu Hilangkan Alergi

Assalamualaikum wbt, Siapa sini punyai jari sensitif? Tak boleh kena sabun, tak boleh makan seafood, tak boleh makan telur.  Ada tak antara pembaca blog wawa ni punyai masalah jari sensitif? Jika ada, boleh terusk…

Motivational Quotes

Assalamualaikum wbt, 'Whatever you can do, or dream you can, begin it. Boldness has genius, power and magic in it."

Makan Lobster di Jade Garden

Assalamualaikum wbt, Hai semua, dah tidur ke? Jom layan baca story wawa sat. Hihi Dah 2 hari pun eventnya, baru nak up. Kami makan besar di Restoran Jade Garden Sungai Rengit, Pengerang Johor. Restoran ni …

Majlis Pra Pelancaran & Pemilihan Unit Rumah SPNB Idaman

Assalamualaikum wbt, Pengumuman untuk warga Paka Terengganu yang berminat, boleh hadirkan diri naa..")

24 Fungsi ESP Shaklee Patut Anda Tahu

Assalamualaikum wbt, Hai semua, dah makan? Alhamdulillah, syukurlah kita masih boleh makan. Kan? Wawa nak tanya, siapa yang belum pernah dengar ESP (Energizing Soy Protein) brand shaklee. Wawa 100% yakin, ramai yang dah …

7 FAKTOR RAMBUT GUGUR

Assalamualaikum wbt, Pagi ni customer pm wawa. Sis, saya ada baca vivix bagus untuk atasi masalah uban. Saya nak tanya, vivix ni membantu tak atasi masalah rambut gugur?  J : Alhamdulillah, vivix adalah salah satu pr…

14 KHASIAT ASAM KEPING

Assalamualaikum wbt, 14 KHASIAT ASAM KEPING Semalam wawa share gambar kuah ikan singgang di group MAHN, ramai betul yang suka. Salah satu bahan penting nak buat kuah singgang ni mesti kena ada asam gelugur @ asam kepi…

Resepi Kuah Singgang Ikan Tongkol

Assalamualaikum wbt, Hari ni wawa share gambar kuah ikan singgang di group facebook Masak Apa Hari Ni (MAHN). Rupanya ramai yang sukakan kuah singgang ni.

Testimoni Bacaan Gula & Kolesterol Turun Dengan Vivix

Assalamualaikum wbt, Kisah seorang anak. Terharu wawa baca perkongsian sahabat dari secret group kami. Imma : Ini keputusan check up bonda. Bonda : Alhamdulillah, bacaan gula dalam darah turun 5.1 & kolesterol…

Tips Hilang Jerawat Dengan Cepat

Assalamualaikum wbt, Alhamdulillah, pertama sekali wawa nak ucap tahniah kepada Fattah Amin menang Anugerah Bintang Paling Popular BH 2017. Tetiba wawa rasa sejukkk hati bila tengok buah hati menang. haha (ok gurau je tau). …

Michael's Story

Assalamualaikum wbt, Pernah tak jadi kat korang? hihi Michael's Story ------ Alhamdulillah, selepas 3 minggu wawa batuk hari ni dah boleh bersembang dengan Micheal. Im not sure his age berapa, might be around 50-…

6 Tips Atasi Batuk Dan Selesema Ketika Hamil

Assalamualaikum wbt, Hai kawan2, apa khabar semua? Wawa doakan semoga kalian sentiasa sihat dan diberi kekuatan dan kemudahan dalam setiap urusan. Amin. Memandangkan hari ini genap 3 minggu wawa kurang sihat, maka ramai …

Testimoni Sakit Lutut Dengan Vivix

Assalamualaikum wbt, Kisah kekna dan mertuanya. Kesian Maa.

Assalamualaikum wbt, *Hikmah Rumah Didatangi Tetamu* 💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐 Seorang perempuan mengadu kepada Rasulullah s.a.w.  tentang perihal suaminya yang suka menjemput tetamu ke rumah. Si isteri sangat penat menghidangkan maka…

Cream Herbal Blend Available To Purchase

Assalamualaikum wbt, Sebulan lebih cream kesayangan peminat cream shaklee penasaran, tak senang duduk. Ye la, stok sendiri pun dah habis, tambah pula dengan permintaan dari customer setiap hari. Kecian sungguh bila custom…

Suami Saya Ada Rupa Remy Ishak Tak?

Assalamualaikum wbt, Haha. Melampau soalan kan. Ye laa, semalam suami terkecik hati sebab wawa pernah kata suami tak hensem. Alaa, saja2 je. Terus kecik hati. Huhu Sampai tak nak ambil gambar dah. Maafin isterimu …

Resepi Donut Big Apple

Assalamualaikum wbt, Donut feveret wawa dari dulu sampai laa ni.😄  Paling suka yang ada choc yang di parut tu. Fuhh, memang sedappp. Dah lama dah tak makan sejak2 duk di Johor ni. 😊 Tepek resepi laa. Kredit fb kel…

Kesan Kekurangan Vitamin E

Assalamualaikum wbt, Pernahkan anda mengalami sakit2 badan atau kebas di tangan, lengan, bahu, betis mahupun kaki? Pernah ke pernah? Pernah kan. Tahukah anda, sebenarnya anda sedang mengalami kekurangan vitamin E dalam…

Kulit Cerah Dan Pinkish Dengan Set Cantik Shaklee

Assalammualaikum wbt, Nak share lg testi ESP..bulan 2, kak ni ambik alfalfa kecutkan jerawat dia..pastu blan 3 bru add on ESP + vita c..sila kgsi #shakleeeffect kak nie ya. Best kan bila jerawat dah kecut. Kulit makin b…

Fungsi Energizing Soy Protein (ESP) Shaklee

Assalamualaikum wbt, Tahu tak sekarang ni ESP jadi fenomena dekat Malaysia. tak pernah-pernah ESP out of stock dekat HQ, tahun ni dah 3 kali HQ restok habis dalam masa beberapa jam sahaja. Depa ni buat minum ka buat mandi? h…

Amalan Rohani Tingkatkan Rezeki

Assalamualaikum wbt, Pernah dengar talk Dr Azizan Osman atau lebih dikenali sebagai DAO? Salah satu yang buat wawa ingat sampai sekarang adalah kena pilih "LOGISTIK YANG BETUL". Apa tu logistik? Dulu-dulu ingatka…

Motivational Quotes

Assalamualaikum wbt,

Sumber Energizing Soy Protein (ESP) Shaklee

Assalamualaikum wbt, Energizing Soy Protein (ESP) diperbuat daripada? Sumber semulajadi · Sumber protein biologi yang lengkap berasaskan tumbuhan yang secara semulajadi rendah lemak, bebas kolestrol dan kaya deng…

Our Top 10 Best Seller

Assalamualaikum wbt, Sebelum tidur wawa nak sharing top ten produk shaklee yang jadi pujaan rakyat Malaysia termasuk korang kan. Hihi Model Master Nadiah (Upline kami) Yang mana satu pilihan korang? 😊��…

GIVEAWAY FREE NAME CARD BY BUSYRATAKIYUDIN

Assalamualaikum wbt, Dah lama wawa tak join Giveaway, jom cuba nasib hari ni..hihi Klik banner untuk join.") 1. Kemas 2. Cantik 3. Simple

9 Asid Amino Penting Dalam ESP Shaklee

Assalamualaikum wbt, Pernah tak dengar Asid Amino? Apa maksud Asid Amino ye? Asid amino adalah kimia protein blok binaan dan boleh dipanggil blok binaan untuk kehidupan. Tubuh kita dibangunkan oleh blok-blok binaan ini. Un…