Peluang Jana Pendapatan 4 5 Angka

Assalamualaik wbt,

Hai sahabat wawa dunia akhirat. Apa khabar kalian? Alhamdulillah, semoga sihat-sihat sentiasa. Dikurniakan rezeki yang melimpah ruah serta dipermudahkan segala urusan. 


Alhamdulillah, perniagaan wawa sudah menginjak tahun kedua. Alhamdulillah, berkat sabar dan kecekalan hati, bisness wawa semakin kukuh dan berkembang. Dari tidak mempunyai downline, kini wawa sudah punyai 18 orang anak atau downline dibawah organisasi wawa iaitu MME insyaAllah, sedikit masa lagi bakal bertukar menjadi MME LEGACY SDN BHD. Doakan wawa ye semua.

Share:

Info Kesihatan : BAGAIMANA SESAK NAFAS BOLEH TERJADI

Assalamualaikum wbt,


Innalillahiwainnailahirojiun.. Hari ini kita dikejutkan dengan pemergian palawak tanah air iaitu Yus kumpulan jambu. Pemergiannya dikhabarkan kerana berlaku sesak nafas. Walau apa pun, Allah sudah tetapkan waktu pemergian kita bila, dimana dan bagaimana. Allahuallam.

Jadi, wawa terpanggil untuk berkongsi tentang info kesihatan berkaitan dengan sesak nafas. Ramai yang kurang mengambil serius akan hal ini, mungkin pada mereka ia perkara biasa, Jom kita rungkai bagaimana sesak nafas boleh terjadi.


BAGAIMANA SESAK NAFAS BOLEH TERJADI



Share:

SEGmen Bloglist Dec 15-Jan 16 By Afidah Azmi

Assalamualaikum wbt,

Jom join segmen..")

Share:

Herbal Blend Cream Multipurpose Shaklee Legakan Hati Ibu Melihat KulitAnak Ruam

Assalamualaikum wbt,

Ada yang tanya wawa, apa tu cream herbal blend shaklee?

Herbal Blend Multipurpose Cream shaklee : Krim yang menenangkan ini telah diuji secara klinikal dimana ia dapat melembutkan kulit yang kasar dan pecah-pecah pada lutut, siku dan tumit kaki. Ianya dingin bermentol dan tidak berminyak. Diperbuat daripada ekstrak herba semulajadi yang menenangkan termasuk sage, horse chestnut yarrow dan rosemary.

Mari lihat testimoni ibu-ibu yang berpuas hati dengan cream herbal blend shaklee.

Testimoni 1 : Ruam dikepala dan muka hilang 2 hari sapu.

Share:

Testimoni : Lubang Parut Jerawat Semakin Kurang

Assalamualaikum wbt,

Alhamdulillah, syukur Allah masih beri peluang unuk bermafas hari ini. Alhamdulillah, subhanallah, Allahuakbar, Lailahaillallah.

Ramai dikalangan kita mengalami masalah seperti gambar dibawah. Akibat jerawat yang tumbuh setelah sekian lama, semakin berkurang dan meninggalkan bekas-bekas jerawat yang agak besar. Lekuk-lekuk yang kita dapat lihat jelas dengan sekali pandang.

Ada orang yang suka tutup dengan foundation dan ada orang malas nak layan. Biarlah dia duk lagu tu, bukan ada effect pun.. Hehe

Siapa kata tak dak kesan pada diri? Cuba korang duduk dikalangan wanita yang kulitnya cantik, mulus, gebu. Pasti terdetik sedikit dihati teringin juga nak kulit seperti depa kan? Betul ke betul? 

Testimoni : Lubang Parut Jerawat Semakin Kurang

Share:

Pipi Menegang Dengan Collagen Powder

Assalamualaikum wbt,

Hai semua, apa khabar semua? Wawa doakan kalian yang sudi singgah diteratak wawa ini dikurniakan kesihatan yang baik dan dilimpahkan rezeki yang melimpah ruah.

Pagi tadi wawa ada kongsikan tanda-tanda kehilangan kolagen. Sudah cek ke belum tu? Hihi

Petang ni wawa share dengan korang testimoni pengguna Collagen Powder shaklee. 

Puan Farah kata,

Malam tadi sebelum tidur, pekena Collagen powder + ESP + Fresh milk. Then telan vitamin E.
Bangun pagi ni rasa pipi menegang.. Lembut. Glow pipi i.. Suka..suka..
Tapak tangan lembut, moist.. En hubby pegang yangan.. Emm.. Lembut.. Yahoo..

Share:

Testimoni Collagen Powder Kulit Lembut

Assalamualaikum wbt,

Hai semua, apa khabar semua? Wawa doakan kalian yang sudi singgah diteratak wawa ini dikurniakan kesihatan yang baik dan dilimpahkan rezeki yang melimpah ruah.

Pagi tadi wawa ada kongsikan tanda-tanda kehilangan kolagen. Sudah cek ke belum tu? Hihi

Malam ini wawa share dengan korang testimoni pengguna Collagen Powder shaklee. 

Puan Farah kata,

Malam tadi sebelum tidur, pekena Collagen powder + ESP + Fresh milk. Then telan vitamin E.
Bangun pagi ni rasa pipi menegang.. Lembut. Glow pipi i.. Suka..suka..
Tapak tangan lembut, moist.. En hubby pegang yangan.. Emm.. Lembut.. Yahoo..



Amboi, bukan main puan Farah kita ni happy. Ye laa, dapat pujian suami kan.. Siapa tak suka. ")

Korang nak berhias, nak bercantik wajiblah untuk suami. Senang hati suami nanti.

Ada yang nak cuba COLLAGEN POWDER SHAKLEE? Whatsapp je wawa 0199966576.
Share:

Tanda-Tanda Kehilangan Kolagen

Assalamualaikum wbt,

Hai semua, apa khabar? Alhamdulillah, wawa doakan kalian sentiasa sihat dan ceria setiap masa. Senyumlah selalu kerana orang yang sentiasa senyum hidupnya lebih berkat..")

Hari ni wawa nak cerita tentang tanda-tanda kehilangan kolagen. Korang tahu tak? Badan kita ni penuh dengan kolagen sejak bayi lagi. Cuba tengok kulit bayi, berkedut tak? Tak kan, kulit bayi comel, licin, gebu je. Sebab kolagen pada bayi masih banyak.

Tapi, bila umur meningkat kulit kita semakin tidak tegang, kendur dan tak cantik. Ini adalah disebabkan oleh kehilangan kolagen dalam badan kita. Selain kulit kedut, pelbagai tanda kita boleh lihat bila kolagen sudah berkurang. Antaranya adalah;

Tanda-tanda Kehilangan Kolagen

====

Share:

Doa Pagi Jutawan #17

Assalamualaikum wbt,

Jom aminkan doa ini..")

Ya Allah..Ya Musawwir..Ya Ghaffar...Ya Qahhar...

Kaulah Maha Pembentuk, Kau Yang Maha Pengampun dan Kau lah Yang Maha Mengalahkan...kami mohon padaMu Ya Allah, Kau jadikanlah kami ini di kalangan orang yang mudah memaafkan Ya Allah...Maafkan segala kesalahan orang lain Ya Allah kerana sesungguhnya kami juga pernah melakukan dosa Ya Allah..tapi Kau sentiasa mengampunkan kami Ya Allah...
Ya Allah, kuatkanlah hati kami Ya Allah, semoga kami dapat pelihara jiwa kami supaya tidak terdorong ke arah hawa nafsu yang terlalu cintakan keduniaan Ya Allah...Kami mencari mencari kasihMu yang abadi.....

Aminnn Ya Robbal'alamin..Selamat pagi yang fresh wahai saudaraku...dan selamat menyambut hari yang penuh kegembiraan pada anda semua kerana hari ini anda semua akan mendapat order yang tak dijangka-jangka banyaknya!!...

Terima kasih Ya Allah...
Share:

Random Giveaway RM100 Follower HASRULHASSAN.COM

Assalamualaikum wbt,

Jom join Giveaway dari Blogger terkenal iaitu Hasrulhassan.com. Syaratnya mudah saja tau, tuliskan mengapa dan sebab korang follow blog hasrullhassan.com secara ikhlas dari hati.
HASRULHASSAN Random Giveaway RM100 Follower
Kenapa wawa follow blog HASRULHASSAN, sebab awalnya wawa sering guna google search untuk cari info tentang blog. Setiap kali wawa search, sokmo lah keluar blog Hasrul hassan di first page carian google ni.. Dalam hati wawa cakap, siapa laa mamat ni. Asyik keluar nama blog dia je.. haha

lepas tu, wawa pun start follow blogger Hasrul hassan. Banyak jugak informasi yang wawa ceduk dari blog beliau. Harap-harap beliau halalkan laa.. hihi

Sekarang, wawa nak blog wawa sentiasa ada dalam bloglist blogger Hasrul Hassan ni, supaya dapatlah cebisan sedikit femes kat blog wawa ni.. hihi

Ok laa, itu jelah setakat ni..")
Share:

Farewell Officemate Di Wok & Grill Kerteh

Assalamualaikum wbt,

Hari khamis lepas wawa dan team ada buat farewell parti untuk ofismate yang berhijrah ke Kuala Lumpur. Jadi, kami bersepakat buat makan-makan di Wok & Grill Kerteh.

First time wawa sampai sini, decoration pun macam berubah baru, kerusi meja berkonsepkan kayu. Mengikut ofismate wawa ni, dulu lain sekarang nampak lain. 

Ok la, tak nak cakap banyak. Jom tengok gambar.
Dari kiri, izzati, me, azie

Team kami.

Bergambar selepas makan.

Senarai harga range rm7-rm15


Lupa namanya.. Hihi

Ni wawa makan , Grill Chicken Chop.

Rasanya so so je, bolehlah bawak family makan. Family wawa kurang berminat dengan western food ni..hihi





Share:

Tips Parenting : Cara Meneran Dengan Betul

Assalamualaikum wbt,

Parking sini untuk rujukan masa depan..")

CARA MENERAN YANG BETUL


Bagaimana meneran dengan betul?

1. Jangan panik!

Pertama sekali kita perlu pandai mengawal keadaan, iaitu bertenang bila sakit kontraksi berlaku. Cara mudah untuk mengawal rasa sakit kontraksi ialah tarik nafas dalam-dalam melalui hidung dan hembus perlahan lahan melalui mulut. ulang setiap kali kontraksi. Jika kontraksi makin kerap tarik nafas laju-laju dan hembus (sedut melalui mulut dan lepas melalui mulut juga!)

2. Jangan menangis!

Menangis ketika proses meneran adalah perkara sia-sia, di mana akan membuatkan emosi kita makin terganggu dan menambah kesulitan kepada bayi apabila ibu berada dalam keadaan stress. Tabahlah wahai wanita, sesungguhnya kita dilahirkan ke muka bumi ini sebagai wanita yang kuat. sesungguhnya kesakitan yang kita hadapi adalah bersesuaian dengan tahap ketahanan diri kita.

3. Jangan Menjerit

Ramai yang menjerit ketika meneran, kononnya untuk mendapat kekuatan ketika meneran. Sebenarnya salah sama sekali, dimana apabila menjerit kita telah menggunakan tenaga yang sepatutnya digunakan untuk meneran. Proses meneran dengan betul adalah tanpa bersuara.

4. Jangan angkat Bontot

Kesakitan yang dialami ketika kontraksi bersalin membuatkan kita hilang kawalan dan tanpa sedar dalam proses meneran kita mengangkat bontot. Perkara ini akan membuatkan berlaku koyakan besar pada kawasan perinium.

5. Jangan pejam mata

kita menggunakan tenaga yang banyak dan sekuatnya untuk meneran mengeluarkan seorang bayi. Jadi jika kita pejam mata dikhuatiri akan menyebabkan pembuluh mata akan pecah.

Cara Meneran Dengan Betul

1. Angkat kepala dan dagu cecah dada.

2. Mata pandang perut, mesti buka mata ya.

3. Kedua-dua belah Tangan pegang kaki (bahagian kaki yang berhampiran buku lali)

4. Teran tanpa suara dan mulut tertutup.

5. Tarik nafas sedalam yang boleh dan teran macam nak buang air besar yang sembelit teruk, jangan hembus nafas, teran sekuat yang terdaya selama yang boleh. Curi nafas kita nafas sudah habis jangan hembus semua ya.

6. Baca bismilah, selawat dan Doa (LA ILAHA ILLA ANTA. SUBHANAKA, INNI KUNTU MINAZZHALIMIN) bagi yang beragama islam. Saya percaya bagi yang Non-muslim ada doa tersendiri.

7. Tips tambahan:

kongsi la tips ni dengan suami supaya dapat mengingatkan kita. Mungkin masa tu kita akan terlupa dan lost control menahan sakit. Bila suami dah tahu senang la dia memberi panduan kan (Alangkah indah bila suami dapat meneman dan melihat sendiri bagaimana isteri bertarung nyawa untuk melahirkan seorang zuriatnya)

Credit to: www.tipskesuburan.com
Share:

Kenapa Orang Berjaya Makin Berjaya

Assalamualaikum wbt,

KENAPA ORANG BERJAYA ITU BERJAYA 



1. Sikap dia berbeza,
Orang berjaya dia tak suka komplen. Tak macam orang gagal. Semua nak komplen, "Apa la tak ada parking", "Apa la tak ada makan?" " Apa la pen kertas pun tak bagi" dan banyak lagi. 

Orang gagal sibuk kira benda yang tak jadi. Mentaliti dia berbeza dgn org berjaya. Sikap dia berbeza. Kesabaran dia berbeza. Dia tak suka duduk saja. Walaupun dia tak ada kerja, dia cari kerja. 

2. Mereka ini pantas. 
Pantas buat keputusan, pantas buat tindakan. Dia nak, dia nak. Tak pikir pun macamana nak jadi. Nak berniaga buat je dulu. Ada orang pikir langit dan bumi, tapi orang berjaya buat je dulu, dia tau Allah akan uruskan seterusnya. 

3.Mereka sanggup invest untuk kejayaan mereka.
Invest wang, tenaga dan masa. 

4. Mereka bina networking yang bagus.
Maksud networking: Anda adalah siapa kawan anda. Siapa nak hidup berubah? Upgrade kawan. 

5.Mereka dah buat keputusan dari awal yang mereka nak berjaya.
Tak percaya? Pegi tanya mereka yang berjaya. 

6.Mereka berkawan dengan orang yang betul.

7.Mereka tidak bertangguh.
Fast action fast result. Kepantasan pemilik bisnes mempengaruhi keputusan bisnes dia. Bisnes berkenaan kepantasan. 
Kalau sikap owmer ni lembap, agak barang yang order tu bila nak siap? 

8. Tidak menghiraukan kutukan 
Ada setengah orang berniaga, bisnes bagus. Tapi sibuk melayan apa orang cakap. Tak ada ilmu, sibuk layan kutukan orang. 

9.Fokus
Fokus 1 produk pada 1 masa. Itu pun dah boleh jadikan anda NENEK JUTAWAN!.
Fokus 1 masalah pada 1 masa. Dimana ada masalah, di situ ada peluang. Dimana ada peluang, di situ ada wang. Dimana ada wang, di situ ada kekayaan. 

10.Mereka konsisten & persisten. 
Persistent, tak mudah putus asa. Dia nak, doa nak jugak. Kalau mentaliti biasa mesti tak dapat usaha lagi.

CUBA LAGI DAN LAGI DAN LAGI SAMPAI KITA TIADA LAGI...

#hayathijab

Share:

Makan Seafood Tiada Masalah Lagi!

Assalamualaikum wbt,

Masalah yang sering dialami oleh pengidap resdung, orang yang ada alahan pada makanan laut. TERPAKSA dalam rela dari menjamah makanan seafood. 

Mak masak ketam masak cili api, udang masak merah, sotong masak merah, ketupat sotong, sup ketam, udang masak gulai kuning dan banyak sangat masakan seafood. Tapi kita tak dapat makan. TERSEKSA jiwa raga tak? 

Menangis sambil telan liur bila tengok semua tu kan. Namun, sejak amalkan Vivix shaklee, beliau sangat happy bila mana tak perlu lagi bergantung pada ubatan  selepas makan seafood.


Vivix sangat berkesan membantu orang yang punyai alahan. Kerana ia mencuci darah dari serangan virus yang menggatalkan.

Jom makan seafood tanpa ada masalah lagi!")

Share:

SALE HANYA TINGGAL 4 HARI LAGI!

Assalamualaikim wbt,

Alhamdulillah, bertemu lagi kita dengan jumaat yang berkat. Syukur, Allah panjangkan lagi usia kita untuk tingkatkan ketakwaan padaNya. 

Wawa nak war-warkan pada peminat Vitamin C shaklee, PROMOSI hanya tinggal 4 hari sahaja lagi.

Harga yang lebih murah dan jimat. Untuk anda yang baru nak cuba makan supplemen, bolehlah dapatkan pada hari ini sementara promosi masih lagi berjalan. 


Normal Price : RM98.05
Promosi Price : Beli 6 PERCUMA 1 botol ( JIMAT RM98.05)

Kumpulkan dengan kawan-kawan mahupun adik beradik, cukup 7. Hanya RM84 untuk satu botol. Dapat JIMAT RM14.

Berminat boleh whatsapp wawa 0199966576.

Jemput follow ig wawa @vitaminwawa2u.


Share:

Parut Kemalangan Hilang Dengan Vitamin C

Assalamualaikum wbt,

Hai semua, selamat beristirehat. Wawa tiada istilah rehat, walaupun ada rehat bersama lappy dan handphone. Alhamdulillah, hikmah juga bila berjauhan dari suami ada masa untuk fokuskan bisnes di malam hari.. Hihi

Wawa nak kongsikan pengalaman adik kepada sideline wawa yang mengalami kecederaan di bahagian muka dan hidung akibat kemalangan. Di bahagian hidung, isi tercabut dan lebam-lebam dibahagian lain. 

Mengikut kata doktor yang merawat adiknya, tiada jaminan isi akan tumbuh balik dibahagian yang terkopek. Namun, adik beliau optimis dan positif, insyaAllah semuanya akan baik-baik saja.

Adiknya hanya mengambil Vitamin sahaja  tanpa bantuan ubat lain. Alhamdulillah, selepas 2 bulan, hidung yang terkopek isi  sudah kembali kepada bentuk asal.

Ya lah, Vitamin C sangat membantu dalm mempercepatkan luka sembuh dan membantu membina sel-sel baru bagi mengembalikan kulit yang sihat dan cantik.


Lihat ni testimoni dari adik beliau yang mengalami luka dibahagian hidung. Alhamdulillah, kulit jadi lebih cantik sebab sel-sel baru yang lebih sihat.

Untuk pengetahuan korang, yang berminat untuk cuba Vitamin C PROMOSI masih lagi berjalan. Tamat sehingga 30 hari bulan ini.

Whatsapp wawa jika berminat 0199966576 .


Share:

Santai : Bila Sel Otak Bergabung

Assalamualaikum wbt,

Hai semua, buat apa tu? Macam mana cuaca di tempat korang? Kerteh dan Paka dah mula hujan lebat, semoga Allah turunkan hujan bersama rahmat. InsyaAllah, amin.

Bila sel otak bergabung, pasti membuahkan hasil yang tersendiri. Ini cerita anak buah wawa.

Kakak nadhrah memang kreatif.

Ape2 yang die pegang mesti jadi sesuatu yang menyeronokkan.

Sebab tu la muslim selalu cari pasal ngan kakak nadhrah.

Ni salah satu.

Satu hari kami keluar, dia nampak orang main kasut roda.

Balik rumah dia selongkar bekas tipuware ibu.

Kebetulan penutup bekas aiskrim ni muat2 kaki dia.

So dia jadikan penutup ni sebagai kasut beroda.

Kulu kilir dia seret.



Taknak bergaduh, dia carikan juga penutup bekas untuk muslim.

Bolehla nak.

Hehe. - Ibu Nadrah & Muslim
Share:

Testimoni : Alfalfa Tingkatkan Keupayaan Lelaki

Assalamualaikum wbt,

Hai semua, apa khabar? Alhamdulillah, wawa doakan kalian yang sudi singgah di blog wawa ini dikurniakan rezeki yang melimpah ruah, kesihatan yang baik serta     Dipermudahkan segala urusan. 

Wawa nak kongsi testimoni dari customer wawa sendiri, ini pengakuan beliau.

Testimoni Alfalfa Complex:

Suami terlebih galok (loghat terengganu). 

Galok dengan isteri sendiri takpe, jangan dengan orang lain ye..hihi
Share:

Doa Pagi Jutawan #16

Assalamualaikum wbt,

Jom aminkan doa ini.

Ya Allah...Ya Shahid...Ya Shahid..Ya Shahid...

Ya Allah Yang Maha Menyaksikan, kami ingin memohon padaMu Ya Allah, Kau perbetulkanlah niat kami jika kami terpesong dari niat asal kami Ya Allah...

Apa sahaja yang kami lakukan ini Ya Allah..segala tugas kami ini Ya Allah...segala perbuatan kami ini Ya Allah, adalah untuk mendapat kasih sayangMu Ya Allah.. bukan untuk mendapat kasih sayang manusia semata-mata Ya Allah..juga bukan untuk mendapat penghargaan dan pujian manusia Ya Allah...tetapi bagi mendapat penghargaanMu Ya Allah..

Kuatkanlah hati kami Ya Allah, tetapkanlah hati kami Ya Allah..teguhkanlah iman kami Ya Allah...segala perhatian, pujian dan kasih sayangMu itu lebih mengatasi segala kasih sayang manusia Ya Allah...Semoga Kau merahmati dan meredhoi apa saja yang ibu bapa kami, keluarga kami, saudara kami, sahabat kami serta pekerja kami lakukan ini Ya Allah...perbetulkanlah niat kami ini Ya Allah...semoga semuanya untukMu Ya Allah...

Ya Syahid..Ya Shahid....Saksikanlah, makbulkanlah doa kami ini Ya Syahid...

Assalamualaikum dan selamat pagi jutawanku sayang...Semoga hari ini merupakan hari yang paling bermakna dalam hidup anda semua..Ameeen

Indahnya hati dengan beristighfar, berselawat, bersyukur dan bersedekah..


Master Haji Roslan fi Rome (doakan wawa juga dapat kesini secara percuma dengan shaklee)

Share:

Rebut Wang Tunai RM310 by Syira Lokman

Assalamualaikum wbt,

Jom join Rebut Wang Tunai RM310 by Syira Lokman 
Share:

Supplemen Untuk Warga Emas

Assalamualaikum wbt,

Hai semua, apa khabar? Alhamdulillah, syukur Allah masih beri peluang untuk kita bernafas hari ini. Terima kasih pada yang sudi singgah diteratak wawa ini. Wawa doakan kalian diberi kesihatan yang baik setiap hari oleh Allah swt.

Ada yang bertanya, apakah supplemen yang sesuai untuk kedua ibu bapa. 


Untuk warga emas biasanya kita akan suggestkan vivix. Vivix dikenali juga sebagai tonik ajaib dikalangan penggemar minuman vivix. Ia membantu meningkatkan kesihatan secara keseluruhan. 


Oh ya, jika korang nak cuba bulan ini sangat-sangat dialau-alukan. Sebab beli 2 boleh dapat free membership tau. 

Selain untuk penyakit kronik, vivix membantu meningkatkan tahap kesihatan secara optimum. Sebagai prevention dari penyakit kronik.

Berminat boleh hubungi wawa di 0199966576.

Share:

Mini Giveaway YanieYusuf.com

Assalamualaikum wbt,

Jom join GA.
klik banner untuk join..")
Share:

Segmen Blogwaking dan Tambah Followers bersama Impiana Cik Yanie

Assalamualaikum wbt,

Jom meriahkan segmen cik yanie..")
Share:

Giveaway Bawal Crepe From Muja & Huda

Assalamualaikum wbt,

Pagi-pagi, nak join giveaway.. hehe

Share:

7 ZIKIR PEMBUKA PINTU REZEKI

Assalamualaikum wbt,

7 ZIKIR PEMBUKA PINTU REZEKI
*******************************************

1. Memperbanyak Membaca – La hawla Wala
Quwwata Illa billah – Barangsiapa yang
lambat datang Rezekinya hendaklah banyak
mengucapkan – La hawla Wala Quwwata Illa
billah (HR. At- Tabrani)
2. Membaca – La Ilaha Illallahul Malikul
Haqqul Mubin -
Barangsiapa setiap hari membaca La ilaha
illallahul malikul haqqul mubin maka bacaan
itu akan menjadi Keamanan dari Kefakiran dan
menjadi Penenteram dari rasa Takut dalam
Kubur (HR. Abu Nu’aim dan Ad Dailami).
3. Membaca – Subhanallah wabihamdihi
Subhanallahil adziim . Dari setiap Kalimat itu
seorang MALAIKAT yang BERTASBIH kepada
ALLAH Ta’ala sampai hari Kiamat yang
Pahala Tasbihnya itu diberikan Untukmu.
(HR. Al-Mustagfiri dalam Ad-Da’awat)
4. Membaca Surat Al-IKHLA S:
Barangsiapa membaca Surat AlIkhlas ketika
masuk rumah maka berkah bacaan
Menghilangkan Kefakiran dari penghuni rumah
dan tetangganya (HR. AtTabrani)
5. Membaca Surat Al-WAQIA’AH :
Barangsiapa membaca surat Al-Waqiaah
setiap malam…maka TIDAK akan diTimpa
Kesempitan Hidup” (HR. Al-Baihaqi dalam
Syu’ab Al-Iman)
6. Memperbanyak SELAWAT KEATAS NABI :
Dari Umar bin Khaththab dari Nabi
Shallallahu’alaihi wa sallam bersabda
bersabda: Barangsiapa Berselawat kepadaku
satu kali Selawat maka ALLAH akan
membalas sepuluh kali Selawat dan
Mengangkatnya Sepuluh DARJAT.
(Dikeluarkan Imam Bukhari dalam Adabul
Mufrad, Ibnu Abu Syaibah…al-Bazzar….Ibnu
Syahiin dan al-Ismaili dengan sanad ma’lul)
7. Melazimkan BERISTIGHAFAR :
Barangsiapa melazimkan Beristighfar nescaya
ALLAH akan Mengeluarkan dia dari segala
Kesusahan dan Memberikan Rezki dari arah
yang tidak diDuga-Duga” (HR. Ahmad, Abu
Dawud dan Ibnu Majjah)
Ya ALLAH berikanlah kami Rezki yang Luas…
yang Halal lagi Baik tanpa Memberatkan
kami….Jika Rezki kami ada diLangit maka
Turunkanlah.
Jika ada diBumi maka
Keluarkanlah. Jika jauh maka Dekatkanlah.
Jika Dekat maka Mudahkan lah.
Jika sedikit maka Banyakanlah.
Jika banyak
maka BERKATI LAH agar kami dapat
menolong ANAK-ANAK YATIM – FAKIR
MISKIN – MEREKA YANG DALAM KESUSAHAN
& KEDHAIFAN.
YA ALLAH……Kabulkanlah doa kami…Aamiiin
YA ALLAH Ya Robbal ‘Alamin.
Semoga ALLAH Mengabulkan Do’a kita.
Semoga Bermanfaat. In shaa ALLAH.....
Share:

Video : Tutorial Make Up Ara Anak Aziz M Osman

Assalamualaikum wbt,

Korang, jom tengok video anak Aziz MOsman ni. Ya Allah, cute sangat.


Sangat comelkan.
Share:

Testimoni Collagen Powder

Assalamualaikum wbt,

Hai semua, apa khabar? Alhamdulillah, wawa doakan kalian sentiasa sihat. Amin.


Siapa kulitnya sensitif? Macam dalam gambar diatas tu. Biasanya lepas guna sabun akan jadi macam ni kan.

Ini adalah disebabkan oleh Kulit Sensitif. Bila ada bahan kimia, kulit seakan menghakis, merah, gatal dan pedih.

Gambar sebelah kiri adalah selepas mengambil collagen powder.

Selepas 5 sachect Collagen, kulit tangan beransur pulih.. 

Sakit tau kulit sensitif, nak cuci pinggan mangkuk pun leceh. Kena guna plastik/glove getah @ plastik nak elak kulit menggelupas. 

Kini, ada cara paling mudah dan berkesan. Dengan hanya mengamalkan minum collagen, kulit anda diperbaiki. 

Ini baru 5 sachet, kalau habis sekotak? InsyaAllah, bukan hanya ditangan cantik dan lembut malah seluruh badan kita.


Jom reward Collagen Powder untuk diri sendiri.

Wawa boleh dihubungi di no 019 996 6576

Share:

Testimoni : Bahaya Kulit Menghakis

Assalamualaikum wbt,

Hai semua, selamat pagi. Apa khabar kalian hari ini? Alhamdulillah, semoga sihat-sihat semuanya. Syukur ya Allah, masih beri peluang pada kita untuk bermafas hari ini. Satu-satunya nikmat paling besar buat seorang insan. Alhamdulillah.

Dibawah ini wawa kongsikan pengalaman customer yang telah memakai produk xxx menyebabkan ditepi bahagian bibir jadi kehitaman.

Tahu tak sebab apa ni? Ini adalah salah satu punca kulit menghakis. Pernah tak korang perasan, kalau pakai pencuci wajah yang tajam, dibahagian bawah bibir kita ni jadi merah? Jika kita teruskan pakai, dia akan jadi kering dan macam berkuping. Pernah ke pernah? 

Jika ini yang berlaku, wawa nasihatkan korang stop ambil produk tersebut sebab ia boleh mengakibatkan jadi seperti gambar dibawah ni.

Share:

Doa Pagi Jutawan #15

Assalamualaikum wbt,

Jom aminkan doa ini sahabat blogger vitamin wawa..")

Share:

Mini Giveaway by Myra & Ina

Assalamualaikum wbt,

Jom join Giveaway ni.

Klik banner nak join..")
Share:

Testimoni : Kulit Makin Cerah Dengan Set Cantik Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Hai semua, salam tengah hari. Semua dah makan? Alhamdulillah.

Wawa nak share TESTIMONI dari custoemr yang berpuas hati menggunakan set kecantikan.


Kesan selepas amalkan set cantik shaklee:

✔️ Kulit makin cerah
✔️ Pori-pori makin mengecil
✔️ Kulit tangan pun cerah

Alhamdulillah, ini yang beliau dapat selepas konsisten dengan set kecantikan shaklee.

Apa yang beliau ambil?

1. SUSTAINED RELEASE VITA C PLUS (PROMOSI NOVEMBER)

2. ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP)

3. VITA E COMPLEX

Berminat nak cuba set cantik shaklee? Whatsapp je wawa 0199966576.
Share:

Laluan Alternatif Pergi Kerja Paka ke Kerteh

Assalamualaikum wbt,

Hai semua, apa khabar hari ini? Alhamdulillah, syukur Allah masih beri peluang untuk kita bernafas hari ini. 

Jangan tak tau, Paka pun dah jem sekarang. Pagi-pagi time nak pergi kerja, bersusun kereta. Tiap-tiap hari lewat.. Hehe

Hari ni wawa saja lalu ikut jalan lain, jalan pantai. Memang tak jem langsung, 1 minit je lalu jalan pantai ni. Sambil-sambil tu, boleh laa hirup udara pantai pagi-pagi kan.. Hihi


Share:

Doa Pagi Jutawan #14

Assalamualaikum wbt,

Jemput aminkan doa ini ya..")

Ya Allah...Ya Haqq...Ya Haqq..Ya Haq...

Ya Allah Yang Maha Membenarkan, kami yakin padaMu Ya Allah hanya Kau Maha Luar Biasa yang boleh memberi kepada kami di luar jangkaan kami Ya Allah..

Ya Allah Yang Maha Benar, kami mohon Ya Allah berikanlah berita gembira kepada saudaraku ini Ya Allah..yang tidak pernah disangkanya Ya Allah..Yang di luar kuasa dan dugaannya Ya Allah. Berita yang sangat hebat untuk kehidupannya, untuk bisnes atau kerjayanya, untuk jualannya, untuk keluarganya dan untuk apa saja Ya Allah...Hanya Kau Yang Mengetahuinya Ya Allah...kami sedia menerima berita gembira tersebut, kami sedia menyambut rezeki yang tidak disangka itu Ya Allah..kami sangat mengharap keajaibanMu Ya Allah...

Kerana Hanya Kau Maha Ajaib, Maha Besar, Maha Agung yang tidak dapat kami fikirkan ketentuanMu Ya Allah...

Assalamualaikum jutawanku sayang...Selamat menyambut berita gembira dan rezeki yang tidak dijangka-jangka dengan akal fikiran kita hari ini dan hari seterusnya..

Astaghfirullah....Lailahaillalah....Allahuakbar!..
Share:

Promosi Vitamin C

Assalamualaikum wbt,

Alhamdulillah, penangan promosi shaklee. Tak putus-putus permintaan. Ada yang cod, ada yang pos dan ada juga direct order kat web shaklee.

Alhamdulillah, senang sangat buat bisness shaklee. Seronok setiap masa.")



Korang ada nak cuba vitamin C? Time promosi ni sangat-sangat berpatutan.  Berminat boleh whatsapp wawa di 0199966576.

Terima kasih sudi singgah blog wawa..")
Share:

Testimoni : Kulit Cerah Bebas Jerawat

Assalamualaikum wbt,

Hai semua, selamat pertang. Apa khabar kalian, terima kasih kerana sudi singgah di teratak vitamin wawa corner. InsyaAllah, wawa akan balas jejak korang nanti.

Petang ni wawa nak kongsikan satu testimoni dari customer merangkap downline wawa iaitu Fifi Fizah. Fizah memang mempunyai masalah resdung dan jerawat yang sangat kronik. Ingat lagi waktu awal-awal jumpa Fizah, orangnya pemalu, segan nak pandang muka kita bila bercakap. Ya lah, dengan keadaan waktu tu jerawat di wajah Fizah agak teruk. Alhamdulillah, korang boleh lihat wajah Fizah yang terkini. Subhanallah, seakan tak percaya.

Jom kita ikuti pengalaman Fizah dengan Set Resdung Shaklee.

resdung shaklee, Images for set resdung shaklee, Set resdung Bajet Shaklee Popular , harga set resdung shaklee, set resdung shaklee cara makan, Set Resdung Shaklee Yang Berkesan Untuk Masalah Resdung Teruk, harga set resdung shaklee ubat resdung paling mujarab ubat resdung di farmasi, SET RESDUNG SHAKLEE sembuhkan RESDUNG KRONIK SAYA, Set Resdung Shaklee Untuk Rawatan Penyakit Resdung, set resdung shaklee, Testimoni, Testimoni Vivix, Vivix shaklee, Pengedar Shaklee Johor, Pengedar Vivix Johor, Pengedar Vivix Shaklee, vivix shaklee reviews shaklee vivix side effects vivix shaklee harga 2016 vivix shaklee price vivix shaklee testimonials vivix shaklee cancer vivix shaklee ingredients shaklee vivix malaysia shaklee vivix side effects vivix shaklee cara makan vivix untuk sakit buah pinggang ubat buah pinggang paling mujarab makanan untuk pesakit buah pinggang cara mencegah sakit buah pinggang buah pinggang rosak penawar sakit pinggang daun sup cuci buah pinggang tanda sakit buah pinggang tahap 4 ubat sakit pinggang yang mujarab does shaklee vivix work vivix shaklee cara makan shaklee vivix cancer shaklee vivix ingredients shaklee vivix benefits shaklee vivix review shaklee vivix price shaklee vivix testimonials Images for shaklee vivix cancer shaklee cancer testimonials shaklee cancer treatment nutriferon and cancer nutriferon negative side effects shaklee nutriferon side effects does shaklee vivix work shaklee vivix side effects shaklee vivix testimonials
Share:

Bantu Kulit Bebas Jerawat

Assalamualaikum wbt,

Hai semua, apa khabar? Alhamdulillah, wawa doakan kalian sentiasa sihat, dipernanyakkan rezeki dan dipermudahkan segala urusan. InsyaAllah, amin.

Ramai dikalangan wanita Asia yang mempunyai masalah jerawat, parut, kulit berminyak, liang pori besar akibat bekas jerawat dan lain-lain. Inilah masalah yang sering berlaku, namun kita punyai dilema untuk mencuba produk yang ada dipasaran. 

Tips untuk anda yang ingin memilih produk terbaik:

✔️ Pastikan berkualiti tinggi
✔️ Pastikan 100% halal
✔️ Pastikan 100% dari bahan semulajadi
✔️ Pastikan selamat
✔️ Pastikan bebas dari bahan kimia
✔️ Buat sedikit kajian 
✔️ Baca review pengguna yang sudah menggunakan produk tersebut
✔️ Lihat testimoni 

Testimoni Collagen Powder



"assalamualaikum... saya nk buat testimonial mengenai colgen powder shaklee.. pada mulanya cuma nk cuba2.. tapi ternyata berkesan n serasi dengan saya.. alhamdulilaah.. xpyh nak pakai foundation.. tabur bedak baby n touch up sikit2.. xpayah nk pakai 5inci g makeup... hanya dengan colgen + vita c.. membuatkan saya teruja dengan diri sndiri.. org sekeliling saya pun persan.. lagi2 en.tunang.. huhu.. terima shaklee...
sesiapa nk share.. just shared jek.. xpelu minta izin.
pic selepas (pic today) no edit2.. just guna cemra hp nokia c3 jek..." - Syazz

Share:

Cara Baca Blood Glucose Test

Assalamualaikum wbt,

Rabu lepas wawa berkesempatan ke wellness talk dan kami didedahkan tentang penyakit Diabetes atau lebih dikenali kencing manis. 

Nak tanya korang, kalau orang ada kencing manis. Air kencing dorang manis atau tak? Boleh jawab di comment untuk bagi pandangan korang ye.

Wawa nak kongsikan dengan korang, berapa bacaan gula dalam darah yang menjadi kencing manis.

Haa, bila korang cek dengan doktor dan dieorang bagi tahu, ok bacaan blood glucose test awak macam ni macam ni. Boleh refer dibawah ni ye..")


Thanks for reading..")
Share:

Motivasi Pagi : Syukur Selalu

Assalamualaikum wbt,

Alhamdulillah Subhanallah Lailahaillallah Allahuakbar.




Share:

Segmen Bloglist Meletop Sheila Inspire

Assalamualaikum wbt,

Jom join segmen bloglist meletop..")

Share:

Testimoni Vivix Dan Bahaya Kencing Tikus

Assalamualaikum wbt,

Yang, kawan abi yang anak Pak Cik sebelah rumah kat kampung meninggal. Kenapa? Sebab kena kencing tikus!

Allah, pernah dengar perkhabaran orang meninggal sebab kencing tikus? Banyakkan? Pernah juga masuk berita, kanak-kanak meninggal selepas melawat tempat rekreasi dikhabarkan kerana terkena kencing tikus.

Allahurabbi, jangan disangka haiwan sekecil itu tidak bahaya. Tikus ada dimana-mana, jadi berhati-hati lah.

Wawa nak kongsikan testimoni sahabat sideline yang terkena kencing tikus. Doktor pun sahkan bahawa kena kencing tikus tiada ubat yang spesifik, yang ada cuma untuk bantu pertahanan badan sahaja.

Kesan yang paling ketara bila terkena kencing tikus adalah :
Share:

Syukur Pagi Vitamin Wawa

Assalamualaikum wbt,

Bismillah

Subhanallah Alhamdulillah La'ilahaillallah AllahuAkbar

Syukur ke hadrat Ilahi dengan rahmat-Nya kita dipanjangkan usia sehari lagi. Syukur tak terhingga dengan nikmat nyawa yang masih dikandung badan. Semoga hari ini kita dapat manfaatkan diri kita untuk melakukan banyak kebaikan sama ada offline atau online.

Selamat maju jaya!

#vitaminwawa2u #vitaminwawa
Share:

Gambar Office Google

Assalamualaikum wbt,

Oh! Yes, You are right. This is not any home or hotel.

You are in the office of Google.

Enjoy...

Share:

15 Tips Usahawan Berjaya Utamakan Setiap Hari

Assalamualaikum wbt,

Jika anda ingin menjadi usahawan yang  lebih baik dan berjaya mengembangkan perniagaan anda, anda perlu  mendedikasikan masa dan tenaga untuk memperbaiki tabiat harian anda.



Berikut adalah 15 perkara yang usahawan berjaya utamakan setiap hari walaupun jadual mereka sangat padat.

1. Makan Sarapan  

Untuk bekerja  pada tahap prestasi yang kemuncak, tubuh anda memerlukan tenaga. Anda  bukan hanya sekadar minum secawan kopi dalam perjalanan ke pejabat,  tetapi anda mengambil masa beberapa minit untuk makan makanan sihat atau  minum jus berprotein, tidak kira di mana sahaja anda berada.

2. Merancang Hari Anda  

Perkara  pertama pada waktu pagi, lihat kalendar anda dan aturkan jadual anda  mengikut kepentingan. Jika anda mempunyai masa-masa tertentu yang  terbaik untuk bekerja dalam sehari, gunakan masa itu dengan sebaiknya  untuk lakukan kerja-kerja yang memerlukan ketenangan. Saya membuat kerja  terbaik saya pada waktu pagi, jadi saya cuba untuk jadualkan  sekurang-kurangnya 90 minit untuk kerja-kerja penulisan saya setiap hari  sebelum saya menguruskan aktiviti harian lain. Demi menjaga tenaga anda  supaya konsisten sepanjang hari, jadualkan waktu rehat yang kerap dan  singkat untuk anda makan makanan ringan yang sihat.

3. Jangan Semak Emel Dengan Segera 

Perkara pertama yang ramai orang biasa lakukan adalah menyemak  handphone pada waktu pagi untuk melihat siapa yang telah menghantar emel  dan tabiat ini memang sukar untuk dielakkan. Selalunya, menyemak emel  merupakan satu gangguan kepada tumpuan pada kerja yang anda mahu  selesaikan di awal hari. Cuba tunggu sehingga jam 9 atau 10 pagi untuk  menyemak emel, sekurang-kurangnya selepas anda telah menyelesaikan salah  satu kerja kritikal dalam senarai tugasan anda. Jika anda sedang  menumpukan kerja pada projek yang penting, cuba untuk tidak menyemak  emel anda lebih daripada tiga kali sehari.

4. Ingat Tujuan Anda 

Ambil sedikit masa pada permulaan setiap hari kerja untuk mengingatkan diri  anda tentang matlamat syarikat anda. Fikirkan tentang pelanggan utama  anda dan bidang perniagaan anda yang paling menguntungkan. Kita sering  kali terjebak tumpuan dalam mengerjakan tugasan harian kita sehingga  kita lupa apa yang membuat kita bahagia dan apa yang membawa keuntungan  sebenarnya.

5. Tugasan Tunggal 

Kita hidup dalam dunia yang menggalakkan kepelbagaian tugasan pada suatu masa.  Malangnya, apabila anda ada terlalu banyak tugasan sekaligus, anda  mungkin boleh terganggu tumpuan dengan gangguan-gangguan yang tidak  penting. Untuk menjadi lebih produktif dan berkesan, beri keutamaan  kepada tugasan yang penting dan agihkan tugasan lain untuk memberi  tumpuan sepenuhnya.

6. Bayangkan (Visualisasi) 

Ia  mungkin aneh, tetapi cuba tutup mata anda dan bayangkan kejayaan anda.  Bayangkan apa yang anda akan rasa apabila anda mencapai matlamat anda.  Visualisasi adalah alat yang berkuasa dan boleh membantu untuk sentiasa  mengekalkan aspirasi ini di fikiran anda. Salah satu perkara yang  mungkin dapat membantu adalah dengan memperoleh gambar impian untuk  membantu anda mencapai matlamat. Sebagai contoh, jika anda berminat  untuk bercuti di Paris, letakkan gambar Menara Eiffel di atas meja anda.

7. Mengatakan Tidak  

Usahawan  terutamanya sering rasa tertekan untuk menerima setiap peluang yang  datang pada mereka. Walau bagaimanapun, bukan setiap peluang yang datang  akan memberi manfaat kepada anda atau perniagaan anda. Masa adalah  komoditi yang paling berharga. Beri keutamaan pada apa yang anda telah  setuju untuk lakukan.

8. Hargai Masa Anda 

Tidak seperti  wang, masa adalah sumber yang tidak boleh diperbaharui. Tiada cara lain  untuk mendapatkan lebih masa. Jaga masa anda dan gunakannya untuk  melakukan perkara yang paling penting untuk diri sendiri dan syarikat  anda. Elakkan gangguan sebaik yang boleh. Sama ada anda mengetuai atau  menghadiri mesyuarat, secara online atau secara peribadi, dapatkan  kepastian tentang masa permulaan dan masa berakhirnya mesyuarat itu.  Apabila seseorang meminta masa anda untuk konsultasi atau bermesyuarat,  cuba minta soalan-soalan terlebih dahulu supaya anda boleh menyelidik  sesuatu perkara itu lebih awal. Ini akan membolehkan anda menumpukan  perhatian pada masa dan tugasan anda.

9. Mengagihkan Tugasan  

Pada awal  perniagaan saya, saya fikir saya boleh menyimpan wang lebih dengan  melakukan segala-galanya sendiri. Kemudian saya sedari, tugasan-tugasan  kecil dan biasa telah mengambil banyak masa saya dari menghasilkan  kerja-kerja yang mendatangkan pendapatan untuk perniagaan saya. Saya  pada masa itu sudah kusut mengerjakan tugasan. Apabila anda tersogok  dengan kerja, anda tidak akan dapat memikirkan penyelesaian. Upah  seseorang untuk membantu anda.

10. Dengar 

Apabila anda bercakap  dengan rakan sekerja atau pekerja, dengar dengan sepenuhnya. Ambil masa  untuk memahami sepenuhnya apa yang orang lain katakan. Pemimpin yang  mendengar dengan berkesan dapat mengelakkan salah faham dan akan kurang  cenderung untuk meminta penjelasan kemudian.

11. Tunjukkan Rasa Terima Kasih 

Jadikan ia satu tabiat harian untuk duduk dan selalu bersyukur atas  peluang yang diberikan kepada anda dan untuk semua perkara yang anda  telah capai setakat ini. Ingatkan diri anda tentang kejayaan masa lalu  anda untuk membantu anda fokus, sentiasa berada di masa sekarang dan  produktif.

12. Berdiri Dan Bergerak 

Tahukah  anda perlakuan duduk adalah seperti rokok pada masa ini? Perjalanan  dengan kereta dan gaya hidup yang terikat pada meja boleh membahayakan  kesihatan anda. Kajian menunjukkan ia meningkatkan risiko hilang upaya,  kencing manis, penyakit jantung, beberapa jenis kanser dan obesiti.  Tidak kira bila, anda boleh mengambil masa beberapa minit untuk berdiri  dan melakukan beberapa aktiviti singkat yang merehatkan setiap satu atau  dua jam. Aktiviti ini baik untuk badan dan minda anda.

13. Tarik Nafas  

Ramai orang  bernafas pendek. Setiap jam atau lebih, berdiri di meja anda, regangkan  badan dan ambil 10 kali nafas yang dalam. Pernafasan sebegini akan cepat  merangsangkan oksigen dan mencergaskan semula badan anda untuk tugas  seterusnya.

14. Berehat Makan Tengah Hari 

Bangun dari meja anda dan makan tengahari di tempat lain. Jika anda  tidak boleh meninggalkan kerja anda untuk seketika, jadikan waktu makan  tengahari masa anda membina rangkaian. Jadualkan mesyuarat makan  tengahari sepanjang minggu dengan pelanggan penting, kenalan profesional  atau rakan-rakan.  Pada  akhir setiap hari, bersihkan semak dari meja anda. Simpan pen, tindanan  kertas-kertas dan aturkan barangan lain. Sebuah meja yang teratur akan  memberikan pencerahan yang jelas untuk hari berikutnya dan menghalang  anda dari terasa buntu dengan kerja semalaman.

15. Kosongkan Meja Anda 

Pada akhir setiap hari, bersihkan semak  dari meja anda. Simpan pen, tindanan kertas-kertas dan aturkan barangan  lain. Sebuah meja yang teratur akan memberikan pencerahan yang jelas  untuk hari berikutnya dan menghalang anda dari terasa buntu dengan kerja  semalaman.

Sumber : DAO

Share:

FADHILAT ZIKIR ASMAUL HUSNA

Assalamualaikum wbt,

Sebutlah nama Allah sentiasa, kerana dengan mengingati Allah hidup menjadi lebih tenang..")

FADHILAT ZIKIR ASMAUL HUSNA 


وَلِلّهِ الأَسْمَاء الْحُسْنَى فَادْعُوهُ بِهَا وَذَرُواْ الَّذِينَ يُلْحِدُونَ فِي أَسْمَآئِهِ سَيُجْزَوْنَ مَا كَانُواْ يَعْمَلُونَ

“Hanya milik Allah nama-nama (asmaul husna), maka bermohonlah kepadaNya dengan menyebut nama-nama (asmaul husna) itu dan tinggalkanlah orang-orang yang menyimpang dari kebenaran. Nanti mereka akan mendapat balasan terhadap apa yang telah mereka kerjakan.”(QS. Al A’raf 7:80)

Share:

Kenapa Perlu Pakai Overnight Renewal Whitening Cream Nutriwhite?

Assalamualaikum wbt,

Wawa nak kongsi pengalaman pakai Overnight Cream Nutriwhite.

Alhamdulillah, hari ni dah masuk minggu kedua wawa pakai. Kulit wawa rasa sangat lembut, betul walaupun masih ada lagi jerawat yang tumbuh tapi tidak sebanyak dulu. Kadang jerawat naik juga bila wawa makan sambal belacan, sotong bila wawa skip ambil alfalfa atau vivix.

Bangun pagi, kulit rasa lebih segar tak berminyak dan lembu gebu. Korang tahu tak, waktu paling sesuai nak tengok seseorang tu cantik atau kurang adalah waktu bangun tidur. Waktu itu adalah wajah kita yang sebenar.

Bila bangun tidur dan lihat wajah penuh dengan minyak, buruk kan? Kita sendiri nak tengok pun tak lalu. Dengan memakai set penjagaan wajah nutriwhite pasti anda tersenyum riang. Wajah lebih cantik dan berseri..")

Ok, sebenarnya wawa nak cerita pasal overnight cream kan? Sebab overnight cream nutriwhite sangat membantu memulihkan kulit kita setiap malam. 

Jom kita study sikit pasal Overnight Cream Nutriwhite. Ramai yang beranggapan bahawa kita tak perlu pakai Overnight Cream.

Share:

7 Waktu Mustajab Doa

Assalamualaikum wbt,

Hai semua, salam jumaat yang berkah. Alhamdulillah, syukur Allah masih bagi peluang pada wawa untuk coretkan penulisan di blog ini. Semoga dengan setiap apa yang wawa kongsikan disini menambahkan lagi saham yang baik diakhirat nanti. Amin , insyaAllah.

Macam mana cuaca di tempat kalian hari ni? Di Paka dan Kerteh hujan turun mencurah-curah. Tiada tanda untuk berhenti. Waktu hujan adalah waktu mustajab doa. Jom semua, kita submit doa pada Allah moga-moga diperkenankan.

Waktu-waktu mustajabnya doa.

Share:

GIVEAWAY: 100 followers celebration by Zanna Ghazali

Assalamualaikum wbt,

Jom join GA..")

Share:

Tips Penjagaan Kulit : Cara Facial Dengan Betul

Assalamualaikum wbt,

Semalam wawa berpeluang hadiri wellness talk anjuran shaklee di Hotel Grand Puteri Terengganu dan berpeluang menjadi model untuk sesi facial Nutriwhite.

Alhamdulillah, seronok juga orang belai-belai wajah kita kan. Hihi. Pakar Nutrisi dari shaklee iaitu Sarah yang sangat cantik buatkan facial untuk wawa. Suka wawa tengok, bila dia cakap wawa asyik pandang je kulit dia. Tak berkelip mata,sebab cantik sungguh laa kulitnya. 

Ok, tanpa wawa bebel lebih panjang jom lihat cara berfacial dengan betul. Sebenarnya wawa nak add video, tapi terlampau besar plak. 

Tapi, tak apa wawa cuba terangkan secara ringkas senang untuk korang faham kan.

Cara Facial Dengan Betul

Sebelum mulakan sesi demo, tudung wawa dialas dengan kain supaya tak basah.

Pastikan korang guna 3 jari ke bawah (jari hantu, manis dan kelingking) untuk sesi facial wajah.

Step 1 - Gentle Action Make Up Remover

Share:

Bagaimana Keadaan Imanmu?

Assalamualaikum wbt,



Sekiranya ada orang bertanya kita, "Bagaimana keadaan imanmu?"

Jawapannya, "Tiada ukuran yang tepat, tetapi ada beberapa soalan seterusnya yang dapat membantu:

-Adakah kita berasa lebih dekat ataupun lebih jauh daripada Allah swt dalam solat lima waktu akhir-akhir ini?

-Adakah kita semakin banyak membaca Al-Quran ataupun senakin sedikit?

-Bagaimanakah kadar sedekah kita, adakah ia semakin meningkat atau berkurang?

Allah pelindung (yang mengawal dan menolong) orang beriman, mengeluarkan mereka daripada kegelapan (kufur) kepada cahaya (iman).

Al-Baqarah, ayat 257.

-Ustaz Mohammad Asraff Ayob Al-Hafiz-
Share:

Wellness Talk Di Grand Puteri Hotel

Assalamualaikim wbt,

Alhamdulillah, syukur Allah masih hidupkan kita pagi ni. Subhanallah, wawa bersiaran dari Kuala Terengganu hari ni. Walaupun dah menetap di Terengganu, tapi tak pernah sampai pun di Hotel ni. Hehe..

Alhamdulillah, berpeluang hadir secara PERCUMA wellness talk di Hotel Grand Puteri dan dapat buat facial secara PERCUMA dengan set NUTRIWHITE.
Sampai sekarang, masih lagi terasa kelembutan berfacial dengan Nutriwhite.")


Ini semalam punya story, kisah disebalik tabir insyaAllah bakal menyusul. Awak2, wawa lupa nak mention. Siapa-siapa yang delat dengan KT boleh join tau, percuma je..

Share:

Follow by Email

About Me

My photo
Mommy to my pretty princess, Suka senyum, suka makan, suka membaca, suka memberi inspirasi, suka menulis

Popular

Followers

Blog Archive

Recent Posts

Total Pageviews

BLOGGER TEAM


Check Page Rank CK Free Auto Backlink\ Kedai Backlink,Backlink Percuma
free web site traffic and promotion

BRAND COLLABORATIONS

Printcious | Syaqist | BPT | Shaklee | Mcdonalds | Desaru Coast Adventure Waterpark