Showing posts from August, 2016Show All
Info Kesihatan : Apa Itu Tonsil?

Assalamualaikum wbt, Tonsil ialah sejenis tisu limfoid yang merupakan sebahagian dari sistem pertahanan badan. Tisu limfoid ini terdiri daripada sejenis sel dipanggil limfosit yang penting untuk bertindak melawan penyakit. Terdap…

Info Kesihatan : Apa Itu Tonsil?

Assalamualaikum wbt, Tonsil ialah sejenis tisu limfoid yang merupakan sebahagian dari sistem pertahanan badan. Tisu limfoid ini terdiri daripada sejenis sel dipanggil limfosit yang penting untuk bertindak melawan penyakit. Terdap…

Assalamualaikum wbt, Selamat pagi semua, wawa doakan semoga Allah permudahkan urusan, perbanyakkan rezeki dan diberi kesihatan yang optimum sepanjang hari. Amin 10 Cara Mengatasi Malas Sholat 5 Waktu : Kadang rasa malas datang un…

 Segmen Bloglist By Akupenghibur.com

Segmen Bloglist By Akupenghibur.com { Click banner di atas untuk sertai }

Set Tambah Berat Badan Shaklee

Assalamualaikum wbt, Ada sesetengah orang, Allah kurniakan badannya gemuk. Ada sesetengah orang Allah kurniakan badannya kurus. Sampaikan orang sekeliling panggilnya mumia, tengkorak hidup dan macam-macam lagi.  A…

Testimoni Ostematrix Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Book Giveaway by Abam Kie and Friends

Assalamualaikum wbt, Join Giveaway Abam Kie. klik banner untuk join..")

Tips Memilih Kalsium Terbaik

Assalamualaikum wbt, Tips memilih supplement Kalsium terbaik: ✅ Pilih supplement Kalsium yang mengandungi Vitamin D dan Magnesium juga. Kebanyakan kita ambil banyak Kalsium tapi tidak cukup Magnesium! ✅ Elakkan dari megambil prod…

Testimoni Set Cantik Shaklee

Assalamualaikum wbt, Testimoni Set Cantik Shaklee Kulit kembali licin setelah bertahun kawan dengan jerawat. - Ratna Bagaimana set cantik shaklee dapat bantu?  SET CANTIK SHAKLEE : Esp - protein untuk mencerahkan dan menjadikan t…

Doa Supaya Orang Kasih Dan Sayang Pada Kita

Assalamualaikum wbt, Apa khabar semua? Semoga kalian sihat sepanjang masa.😊 Sharing dari sahabat wawa, doa supaya orang kasih dan sayang pada kita. Boleh amal ayat ni. Baca dekat suami / isteri ye. Hihi

Segmen 12 Jam Bloglist #22 Mialiana.com

Segmen 12 Jam Bloglist #22 Mialiana.com Pencarian bloglist bagi bulan September dan Oktober 2016 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 23 Ogos 2016 , iaitu tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemp…

Ostematrix Shaklee Bukan Sekadar Kalsium

Assalamualaikum wbt, Hai semua, terima kasih kerana setia menjengah ke blog wawa. Semoga Allah limpahkan kekayaan di dunia dan akhirat buat sahabat-sahabat semua.

Siapa Perlukan Kalsium Ostematrix

Assalamualaikum wbt, Dalam sibuk menjaga kecantikan, kesihatan dalaman dan luaran kita seharusnya tidak lupa pada kesihatan tulang. Apakah makanan kesihatan bagi tulang? Ramai yang dah tahu jawapnnya, pasti ia adalah KALS…

Testimoni Set Kecantikan Shaklee

Assalamualaikum wbt, Apa khabar sahabat wawa yang cantik dan kacak. Semoga Allah kurniakan akhlak yang baik sepertimana wajah kita yang cantik.😊 Wawa nak sharing testimoni upline wawa iaitu Master Nadiah dan Master Amir.…

Motivasi Pagi

Assalamualaikum wbt, Selamat pagi Jutawan, wawa percaya setiap apa yang kita tulis, fikir, buat, sebut adalah doa. Wawa doakan kalian menjadi seorang jutawan satu hari nanti. Semoga berjaya fighters!😊

Carrot Juice ESP & Mealshakes Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Well Done Lee Chong Wei

Assalamualaikum wbt,

Menang Lucky Draw Shaklee

Assalamualaikum wbt, Untung la Master Amir, dapat lucky draw Collagen Powder dan Shampoo shaklee.

Pergi Johor Pun Jet Lag?

Assalamualaikum wbt, Tajuk tak menahan kan. Hari khamis baru ni wawa pergi ke Pengerang Johor. Jarak dari Paka ke Johor ambil masa lebih kurang dalam 6 jam. Wawa yang drive non stop, cuma berhenti solat kejap. Bayangkan w…

Rezeki Zuriat Bulan Merdeka

Assalamualaikum wbt,

Testimoni Selaput Mata Hilang Dengan Carotomax

Assalamualaikum wbt, Pagi ni wawa ditanya vitamin apa yang dapat bantu hilangkan selaput mata? Sebab mak beliau doktor sahkan ada selaput muda. Mai wawa nak sharing salah seorang pengguna yang mengamalkan Carotomax shakle…

Detoks Cantikkan Kulit Wajah Dan Badan

Assalamualaikum wbt,

Macam Mana Nak Jadi Ahli Shaklee?

Assalamualaikum wbt, Masih ramai yang belum tahu rupanya cara nak join ahli shaklee. Hari ni wawa nak share cara mudahnya jadi ahli shaklee. Camne Nak Jadi Ahli Shaklee?

Testimoni Set Kecantikan Shaklee

Assalamualaikum wbt, Hati banyak happy bila kulit kembali berseri.

COD Vitamin Shaklee Kerteh

Assalamualaikum wbt, Alhamdulillah, rezeki petang hari. Habis waktu kerja ibu hamil nak vitamin bagi cergas tubuh badan.  Beliau message wawa nak 2 botol ostematrix dan 1 Omega. Apa yang special sangat Ostematrix sampai g…

Adakah Saya Perlukan Makanan Tambahan

Assalamualaikum wbt, Pagi ni wawa terima sharing dari sahabat group bisnes wawa. Artikal yang bagus untuk kita hadam. || Jangan Ambil Makanan Tambahan/Supplemen ||

Doa Barang Hilang

Assalamualaikum wbt, Doa Mohon dipertemukan dengan barang yang hilang. Semoga bermanfaat..")

Siapakah Orang Yang Pertama Dalam Islam?

Assalamualaikum wbt, Sharing is caring c & p.

Mak Excited Nak Cuba Vivix

Assalamualaikum wbt, Salah seorang customer sahabat wawa yang beli Vivix untuk hadiahkan pada ibunya. Bila dapat tahu anak nak hadiah vivix, terus cari info di internet. Sampaikan tak sabar nak minum Vivix.😊 Ye la, bila kita tah…

Assalamualaikum wbt, Luahan seorang peniaga, Bila pelanggan berkira.. "Makcik, bagi kuih ni 2, yang ni 3," kata Nora.  "Tak nak tambah lagi satu nak bagi cukup tiga ringgit?" tanya mak…

Sembelit Hilang Dengan Ostematrix

Assalamualaikum wbt,

Senda Gurau Malam Hari

Assalamualaikum wbt, Isteri : Bang... hari ni abang masak lauk tengahari ya.. Suami : Ok sayang... nak masak lauk apa ye? Isteri : Telur goreng campur sayur... boleh? Saya pening la... tadi dah masak nasi. Lauk je ta…

Assalamualaikum wbt, Ramai yang tak tahu bahawa bila pertama kali kita makan supplemen, badan kita akan bertindak balas dan ia menghasilkan rasa yang tidak selesa pada seperti pening, muntah, demam, gatal, badan panas, je…

Persoalan Tentang Ostematrix Shaklee

Assalamualaikum wbt, Hai semua, apa khabar? Tahu kan bulan ini shaklee buat promosi produk kegemaran ibu-ibu hamil iaitu Ostematrix.  Kenapa ibu hami suka  makan Ostematrix? Antara sebab paling awesome adalah kaki TAK cra…

Rezeki Di Pagi Hari

Assalamualaikum wbt, Alhamdulillah, terima kasih Allah masih panjangkan umur kami hari ini, maka panjangkan umur kami dalam iman, redhalah pada kami Ya Allah. Amin Allah kata, lagi kita syukur lagi Allah bagi nikmat. Buka…

Shaklee Di Angkasa Lepas Bersama NASA

Assalamualaikum wbt, Wawa nak sharing sesuatu. Ada yang nak baca tak? Tahu tak, shaklee berada di Angkasa lepas bersama NASA selama 382 hari. Angkasawan memang mengamalkan vitamin shaklee hari-hari.

Testimoni Jerawat Hilang, Parut Pudar Dengan ESP Shaklee

Assalamualaikum wbt, Hai semua, selamat petang. Apa khabar sahabat gojes? Semoga Allah gembirakan dan bahagiakan hidup kita semua.😊

Segmen Blogger Aktif 2016 - Maria Firdz

Assalamualaikum wbt, Wawa nak join segmen cikgu kita ni.. hehe Klik untuk join..")

Assalamualaikum wbt, Menghayati cerita dan membaca cerita sebuah hikmah. Pagi ni wawa dengar story Ustaz Ahmad Dusuki. Dimana beliau kehilangan ayah ketika berusia lapan tahun.  Waktu usia sekecil itu, beliau sedikit memberontak.…

Doa Memulakan Pekerjaan

Assalamualaikum wbt, Selamat pagi semua, semoga Allah limpahkan rahmat dan barokah buat kalian. Amin

Biar Gambar Berbicara

Assalamualaikum wbt, Hubungi wawa untuk info lanjut.. Hihi +6019-9966576

Shaklee Life Plan / Strip

Assalamualaikum wbt, Minggu ni demam Orlando. Legasi shaklee from Malaysia sekarang sedang berconference di Orlando. Beat sangat. Wawa is jeles. Hihi Kredit to Kak Ani, bersiaran dari Orlando. Shaklee Life Plan for…

Pencuci Wajah Tahan Paling Lama

Assalamualaikum wbt, Salam jumaat semua, semoga Allah memberkati hidup kita setiap masa. Amin Pagi ni saja wawa nak sharing, sejak pakai pencuci wajah nutriwhite wawa memang tak tukar yang lain dah. Dah nak masuk tahun ke…

Set Skincare Enfuselle Shaklee Untuk Kulit Sensitif, Berminyak &Berjerawat

Assalamualaikum wbt, Selain Set Skincare Nutriwhite untuk normal skin, shaklee juga memperkenalkan Set Skincare Enfuselle untuk kulit senditif. Ramai yang bertanya wawa, apakah set skincare yang sesuai untuk kulit yang bermasa…

Testimoni Set Cantik Shaklee

Assalamualaikum wbt, Testimoni set cantik shaklee.  Siapa kata, supplemen tak boleh cantikkan kulit. Lihat ni, perbezaan ketara sebelum dan selepas mengamalkan set cantik shaklee.  Anda punya masalah kulit kusam? …

Set Skincare Nutriwhite Shaklee Terbaik

Assamamualaikum wbt, Ramai orang kata wawa ni dah gila dengan shaklee.😄 Sebab semua barang shaklee wawa guna dan selalu bercerita pasal shaklee je. Haha Ye la, cuma set make up dan mandian je yang belum ada. Kalau ada me…

Doa Penerang Hati

Assalamualaikum wbt, Mulakan segala pekerjaan kita, kelas ilmu kita dengan doa. Meminta pada Allah dari sekecil-kecil urusan sehingga sebesar-besar urusan. Semoga bermanfaat.

Assalamualaikum wbt, Sharing ilmu dan sebarkan ilmu, moga sama-sama beroleh manfaat. [ TIPS CARA MUDAH LEPASKAN DIRI DARI SEKSA KUBUR ]  Ustaz Ahmad Dusuki @Radio ikim pagi tadi.. ■Jgn sekali kali tinggalkan alQuran...Ini cara mu…

Syukuri Nikmat Setiap Hari

Assalamualaikum wbt, Bersyukurlah dengan apa yang kamu peroleh pagi ini. Nescaya kamu akan merasa cukup dengan rezekimu di petang hari.")

Giveaway Cash RM100 by Syira Lokman !

Assalamualaikum hye semua ^_^  Jom join  Giveaway Cash RM100 by Syira Lokman ! Syarat : 1. Follow  blog atau google +   [Syira]   [nurfuzie]   2. Follow  instagram  *jika ada     [syira]…

Sel Kanser Hilang Dengan Vivix Shaklee

Assalamualaikum wbt, Sharing testimoni pesakit leukaemia sejak 8 tahun lalu. Alhamdulillah, setelah consume vivix dengan izin Allah sel kanser pak cik pija 0%.

Assalamualaikum wbt, Pagi ni dapat email dari team Rich Work mengenai 5 tabiat yang dapat bantu bebas kewangan. Betul kan, ramai isi rumah Malaysia terutama orang melayu punyai masalah kewangan dan hutang. Mungkin ramai yang…

Baiknya Allah Pada Hambanya

Assalamualaikum wbt, Alhamdulillah, terima kasih Allah masih hidupkan kami hari ini. Jadikan hari-hari kami sebagai ibadah dan Engkau redhalah lada kami. Panjangkan umur kami dalam iman. Amin Alhamdulillah, antara…

Koleksi Resepi ESP Shaklee Smoothie Sedap

Assalamualaikum wbt, Hai semua, buat apa tu? Wawa nak sharing koleksi resepi untuk buat ESP smoothie. Biasanya minum esp plain je kan. Hari ni kita boleh cuba dengan macam-macam buah.")

Assalamualaikum wbt, Amalan Surah Al-Waqiah Murahkan Rezeki Saya cuba nekad mengamalkan satu surah dan dibaca ketika setiap kali lepas solat. Kenyataannya, saya baru amalkan surah tu harini.  Ya, harini. Itu pun solat Asar, Maghr…

Doakan Orang Lain, Allah Juga Mendokan Kami

Assalamualaikum wbt, Selamat pagi semua. Wawa doakan semoga kalian kaya dan berjaya, dapat memberi manfaat pada orang lain, bahagia dunia akhirat. Doakan wawa capai rank master coordinator dalam shaklee ye hujung tahu…