Tuesday, 30 April 2019

6 HARI LAGI NAK PUASA, DAH READY KE?

Assalamualaikum wbt,

Lagi 6 hari kita nak bertemu dengan bulan Ramadhan. Sudahkah anda bersedia? Apakah persediaan yang perlu kita lakukan? 

Persediaan yang perlu kita lakukan untuk menyambut bulan Ramadhan adalah dari segi mental, spritual dan fizikal. Mental kita seharusnya kena twist supaya tidak berlaku di awal pagi bila bangun solat subuh dan terus ke dapur untuk makan. Hihi

Ialah, itukan rutin kita sepanjang 335 hari kan? Pastinya ia mnjadi tabiat dan mungkin boleh terjadi kelupaan. Dari segi spritual pula, kita perlu merebut peluang yang bakal kita tempuh dalam masa 6 hari lagi selama 30 hari. Bayangkan, pada bulan ini kita mendapat ganjaran 1000 bulan. Bukan mommy nak kata, hanya buat amalan baik pada bulan Ramadhan sahaja, tak tak. Tetapi, mommy nak bagitahu jom kita rebut peluang keemasan ini dengan melipat gandakan amal ibadah pada bulan ini.

Bulan Ramadhan dikatakan 3 bahagian untuk kita berjumpa pada malam lailatulqadar iaitu pada 10 hari pertama, 10 hari kedua dan 10 hari ketiga. Dikatakan juga malam umpama 1000 bulan ini berada 10 malam terakhir. Orang kita bila dah akhir-akhir ramai yang dah kurang beramal kerana sibuk menyediakan untuk menyambut hari raya. Betul ke betul?

Jadi, mommy nak ajak kita semua beramal penuh dari puasa pertama sampai puasa hari ke 30. Boleh ke boleh? InsyaAllah boleh.

Persediaan yang ketiga adalah fizikal. Fizikal seharusnya kena kuat supaya kita dapat berpuasa dengan baik dan tidak menjejaskan amal ibadah kita. Rugi juga kalau kita puasa tapi badan lemah dan nak buat solat sunat, mengaji diwaktu siang juga tak ada mood. Betul tak? Malam pula dah keletihan dan nak tidur awal. Rugi sangat rugi.

Sudahlah bulan Ramadhan setahun sekali, nak berjumpa pun belum tentu lagi pada tahun depan. Kan? Jadi, tahun ini kena buat betul-betul.

Macam mana nak dapatkan fizikal yang kuat untuk menghadapi bulan Puasa ni? Haa, rahsianya haruslah ambil supplemen. Membantu anda kuat bertenaga sepanjang berpuasa. Apa supplemennya tu? 

Lagi 6 hari tau!😊


Inilah dia supplemen dan vitamin yang boleh bantu anda berpuasa dengan lebih bertenaga. Ia dapat meningkatkan stamina sepanjang bulan puasa. Boleh lihat testimoni dibawah, bagaimana diaorang berpuasa dengan pebih bertenaga.

Testimoni Set Puasa Shaklee









Alhamdulillah, ini antara testimoni yang berpuasa dengan set puasa shaklee. Walaupun tengah bengkak tonsil, alhamdulillah tetap mampu berpuasa dengan penuh. Syukur alhamdulillah.

Jika anda ingin lebih bertenaga ketika berpuasa, jom makan set puasa shaklee. Nak order, boleh terus hubungi mommy di talian www.wasap.my/60199966576

Monday, 22 April 2019

Pengalaman Menikmati Pemandangan Kota Melaka Di atas Menara Taming Sari

Assalamualaikum wbt,

Pada hujung cuti sekolah yang lalu, mommy bersama keluarga mengambil kesempatan untuk melawat ke Kota Melaka. Kota yang penuh dengan sejarah Bugis. Tidak lengkap rasanya percutian anda jika tidak merasai pengalaman menikmati pemandangan Kota Melaka di Menara Taing Sari.

Menara Taming Sari merupakan menara pandang setinggi 110 meter yang terletak di Bandar HilirMelakaMalaysia (bersebelahan Dataran Pahlawan). Menara ini dapat berputar 360 darjah untuk para pelawat melihat panorama Bandar Melaka secara keseluruhan. Menara ini merupakan menara berputar jenis Gyro yang pertama di Malaysia. Kos pembinaannya adalah sekitar RM 24 juta. Menara ini dibuka secara rasmi pada 18 April 2008. Rekaannya adalah berdasarkan reka bentuk Keris Taming Sari. (wikipedia)

Mommy dan keluarga ke Bandar Hilir pada 30hb March yang lalu, dimana satu hari kami di sana menghabiskan masa melawat kawasan sekitar. Kemuncak kepada percutian kali ini adalah kami naik menara Taming Sari ini. Pada awalnya, mommy agak gayat juga. Namun, melihatkan keindahan Kota Melaka terus hilang gayat mommy. Hihi


Tuesday, 9 April 2019

Collagen Shaklee Coming Soon Mid of April

Assalamualaikum wbt,

Ramai sudah yang menantikan kehadiran Collagen Powder shaklee. Setelah kehabisan syok beberapa ketika, kiniCollagen Powder shaklee kembali berwajah baru. Didatangkan dengan pakejing yang lebih cantik dan menarik serta kandungan yang lebih hebat.


Jika sebelum ini, satu sachet collagen mengandungi 1000mg kini Collagen Plus Powder mengandungi 4 kali lebih daripada yang dulu iaitu 4000mg Collagen Powder dalam satu sachet. Woww, yang pastinya keberkesanan collagen lebih hebat. Yeay! 😊

Kolagen shaklee mengandungi vitamin C dan vitamin B yang membantu meningkatkan keberkesanan  collagen plus powder terhadap kulit. Booster kecantikan kulit ini diperakui sangat membantu dalam mencantikkan wajah dari dalam.

Sudahkah anda bersedia untuk menjadi lebih cantik? Jika ya, boleh hubungi mommy untuk dapatkan set kecantikan anda hari ini.

Collagen powder untuk dalaman dan youth skincare untuk luaran. Gabungan dua elemen penting ini sangat membantu anda mendapatkan kulit yang lebih sihat dan cantik.

Baca info tentang Youth Skincare shaklee dan Testimoniyang telah berjaya.


Click ▶️ www.wasap.my/60199966576

Pilihan Promosi shaklee di SINI.

019-9966576 (Mommy Wawa) 
BYG Families
Page FB : Kedai Vitamin Pengerang
Page FB : Youth Skincare
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Ketengah Jaya

Friday, 5 April 2019

PROMOSI YOUTH FULLSET DAPAT PERCUMA TRAVEL KIT YOUTH SHAKLEE

PROMOSI YOUTH FULLSET DAPAT PERCUMA TRAVEL KIT YOUTH SHAKLEE.

Assalamualaikum wbt,

Alhamdulillah, syukur kepada Allah kita masih bertemu di bulan April bulan ke empat setiap tahun. Pejam celik sekejap sahaja kita sudah habis suku pertama tahun 2019. Bercakap tentang bulan baru, mommy pasti ramai yang ternanti-nanti apakah pula kejutan promosi shaklee bulan ini.

Jeng jeng jeng. hihi

Promosi Shaklee April 2019 adalah Youth Intensive Treatment and Repair Set. Mommy lebih suka namakan set ini dengan fullset Youth skincare shaklee kerana ia mengandungi semua item skincare iaitu terdiri daripada cleanser, toner, moisturizer, serum, night cream dan radiance C+E.


Apa yang istimewa tentang promosi fullset youth kali ini adalah, anda pasti lebih teruja kerana anda dapat Youth Travel Set & Travel Case bernilai RM285.

Youth Full Set (Ada 6 item)

✅ Luminous Gel Oil Cleanser
✅ Perfecting Skin Toner
✅ Age Defense Moisturiser SPF 50
✅ Advance Renewal Night Cream
✅ Youth Activating Serum
✅ Radiance C+E

Total Retail Price RM 1,675

Tapi anda hanya perlu bayar RM 1,340 sahaja. 
Sebab belian Full Set ini, anda layak daftar Ahli Shaklee secara PERCUMA.

Apa Kelebihan Youth Full Set ini?

✅ Penjimatan harga ahli sebanyak RM 335
✅ Cash rebate RM 101
✅ FREE Membership RM 65
✅ FREE postage RM 10
✅ FREE Youth Travel Set (Bernilai RM 285)

Total penjimatan?
Lebih kurang RM 796. Banyak kan?

Selain itu juga, dengan setiap pembelian fullset Youth skincare shaklee ini anda berpeluang mendapat pelbagai Freegift yang sangat best.")

Antaranya adalah :

1. Youth Skincare Guide
2. Discover Beauty within Paper Bag
3. Youth Travel Set (4 Item)
4. Youth Travel Case



Tunggu apa lagi, hubungi kami untuk maklumat lanjut, www.wasap.my/60199966576/sayanakyouth





Comelkan? Cute je.

Jika anda nak dapatkan youth travel set ini, anda perlu beli fullset Youth skincare intensive dan treatment shaklee pada hari ini. Sementara stok masih ada tau, sebab free gift ini adalah limited dan exclusive.

Baca info tentang Youth Skincare shaklee dan Testimoni yang telah berjaya.

Click ▶️ www.wasap.my/60199966576

Pilihan Promosi shaklee di SINI.

019-9966576 (Mommy Wawa) 
BYG Families
Page FB : Kedai Vitamin Pengerang
Page FB : Youth Skincare
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Ketengah Jaya