Bisnes : Trip Mewah Bersama Shaklee

Assalamualaikum wbt,


Malam tadi kelas dengan Master Amir.


"RASAI PENGALAMAN TRIP MEWAH BERSAMA SHAKLEE"


Serius teruja gila, shaklee bukan bagi trip biasa-biasa. Kak wawa yakin sangat, trip shaklee langsung tak sama dengan trip yang orang lain tawarkan. Agen-agen pelancongan tawarkan serius tak sama langsung.

Apa yang special sangat trip mewah bersama shaklee? Sebelum tu kak wawa nak ucapkan Tahniah kepada mentor kak wawa a.k.a upline yang paling best iaitu Aeinna Musa kerana bakal belayar pada 2 May nanti. Trip ini ganti kepada trip local sebab sekarang dah tak ada trip local cuma ada pelayaran mengelilingi negara mediterranean selama beberapa hari. Haa, ini pun best juga. Nanti next entry wawa share ye.

Berbeza dengan trip international, trip mewah bersama shaklee mengambil masa lebih lama iaitu lebih kurang 8 hari 7 malam. Trip ini kita boleh pilih sama ada nak Umrah atau Trip international. Ok takpe, kita lihat apa istimewanya trip mewah bersama shaklee ni.

Nak tau tak kenapa Trip Mewah Bersama Shaklee best? 

🌈 Shaklee spend duit untuk setiap pax antara RM20k~RM25k 

🌈 Harga tiket pergi sahaja dah cecah RM6k~RM7k

🌈 Percutian 8 hari 7 malam (penuh dengan aktiviti di tempat exclusive)

🌈 Shaklee bagi free luggage Set harga sebenar RM1500

🌈 Tenpat penginapan 1 malam berharga RM1300~ RM1500 

🌈 Shaklee bagi lagi duit poket

🌈 Paling best pergi musim sejuk segala mak nenek sweater shaklee bagi lebih kurang 2-3 helai sweater 😱 yang harga ratus ~ ribu ish2🙂

🌈 Shaklee suka buat suprise bila masuk bilik hotel, bermacam2 goodies shaklee bagi. Setiap malam plak tu

🌈 Paling best, sepanjang trip ada sahaja shaklee bagi supplemen exclusive kepada peserta, antaranya dapat 2 botol vivix setiap seorang. 😱😱


Memang banyak pengalaman dan kemewahan trip shaklee. Tak zabar nak bersama trip shaklee. Semalam Master Amir pun dah bagi tips macam mana nak grab trip meeah ni. 😍😍


Jom BYG, kita meroket sama2. 🚀🚀🚀


Jika anda nak bersama team kami pun boleh, sangat dialu2kan.😉


Share:

Smoothie Kurma Di Pagi Hari Minggu

Assalamualaikum wbt,

Smoothie Kurma Di Pagi Hari Minggu

Hai semua, selamat berhujung minggu. Apa aktiviti uols hari ni? Kak wawa macam biasalah, hujung minggu kalau tak keluar aktiviti documentation bisnes laa. 

Simpan dan rekod database customer, tulis nota-nota kelas yang dah ketinggalan sebelum ni, follow up customer, anak-anak atau agen-agen berdaftar bawah wawa, prospek dan semua lah. 

Pagi ni kak wawa mula dengan berkemas, cuci kain dan masak macam lambat pula boleh makan. Perut dah lapar ni, terus laa wawa shake2 smoothie dengan blender ferrano yang warna merah cantik tu.

Pagi ni kak wawa buat smoothie kurma campur esp dan mealshakes. Yummy, jom minum!


Share:

Orang Malaysia Memang Kaya Beli 4 Botol Vivix

Assalamualaikum wbt,

Orang Malaysia Memang Kaya Beli 4 Botol Vivix.

Vivix shaklee, harga vivix shaklee, vivix shaklee untuk gout, vivix shaklee untuk kanser, Orang Malaysia Memang Kaya Beli 4 Botol Vivix, vivix shaklee malaysia, vivix untuk semua, pengedar shaklee johor, shaklee uitm, shaklee paka, shaklee pengerang

"Customer makan sendiri order 4 botol vivix + 2 dishwash tadi. MasyaAllah Alhamdulillah! Beli vivix untuk mak ayah dia gout + darah tinggi"

Update dari mentor 2 hari lepas customer beli vivix 4 botol. Woww sangat kan, sebab tu kak wawa cakap orang Malaysia ni memang kaya raya. Semalam 2 botol vivix disambar customer lain pula. Beli untuk adik beliau yang mengidap kanser payudara tahap 3. Ikut pengalamannya, 2 orang sahabat terdekat meninggal kerana kanser.

Disebabkan terlampau sayang dengan adik, beliau beli 2 botol vivix untuk hadiahkan pada adik tercinta. Bagusnya kakak, inilah yang dinamakan keluarga saling sayang menyanyangi. Saling membantu ketika adik beradik dalam kesusahan. Semoga Allah kurniakan barokah buat si kakak dan juga anak yang menghadiahkan 4 botol vivix untuk mak ayah beliau. Amin
Share:

Belian Shaklee Customer Hampir RM1500

Assalamualaikum wbt,


Belian produk shaklee oleh customer hampir RM1500 sehari. Percaya dak wawa cakap, customer wawa ni cuma seorang cikgu tadika. Beliau sanggup spend duit semata-mata untuk kesihatan dan produk yang berkualiti. Beliau yakin dengan produk shaklee.
Belian beliau pagi ini adalah :
  • Fullset youth skincare - 1
  • Vitamin C - 1
  • Vitamin E - 1
  • ESP - 1


Produk yang berkualiti walaupun sedikit mahal, tidak menjadi masalah kepada orang-orang yang mementingkan kesihatan. 


Percaya dak wawa cakap, kesihatan yang baik menjamin kebahagiaan keluarga. Cuba salah sorang suami atau isteri demam, apa jadi pada suami? Mood isteri yang demam juga kadang-kadang kelaut, bukan?

Mood orang yang sakit tak sama dengan orang sihat. Orang sihat tak boleh nak samakan mood orang yang sakit. Betul ke betul?

Jadi, daripada kita biarkan diri kita mudah didampingi penyakit, wajiblah kita melindunginya dengan pemakanan yang sihat, senaman yang teratur dan pengambilan supplemen secara bijak.

Selamat pagi semua.😊
Share:

Skincare Terbaik Untuk Ibu Hamil

Assalamualaikum wbt,

Skincare terbaik untuk ibu hamil. Senang ke susah nak cari? Bolehkah ibu hamil menggunakan skincare? Persoalan yang ramai ibu-ibu hamil diluar sana keliru dan ambil keputusan untuk tidak memakai apa-apa skincare ketika hamil.


Ramai yang kata, ibu hamil tak boleh guna skincare sebab ada bahan kimia dalam kandungan skincare tersebut yang boleh menyebabkan kesan sampingan pada bayi. Wawa pernah ada pengalaman melalui pelanggan yang ambil shaklee dan hamil. Mereka mengatakan kulit kering, bermasalah ketika hamil dan tak boleh guna apa-apa skincare waima pencuci wajah.

Salah seorang ibu hami bertanya dengan Doktor Zubaidi Hj Ahmad,

PENGGUNAAN SKINCARE SEMASA HAMIL
"salam dr,sy nk ty sy br je mengandung ank ke3 boleh kah sy menggunakan skincare dan kosmetik, bahaya x kandungan saya?"
Dr Zubaidi Hj Ahmad : Wa alaikum mus salam. Ia bergantung kepada kandungan produk penjagaan kulit yang puan mahu gunakan. Secara amnya saya mencadangkan puan mengelakkan produk yang mempunyai steroid, merkuri, retinoid dan salicylic acid.

Jadi, mengikut Dr Zubaidi seorang ibu hamil perlu mengelak dari memakai skincare yang mempunyai steroid, merkuri, retinoid dan salicylic acid.

Adakah ada skincare di pasaran yang tidak mempunyai kandungan bahan-bahan merbahaya seperti di atas? Jawapannya, pastilah ada iaitu YOUTH SKINCARE SHAKLEE.

Youth skincare shaklee adalah Skincare Terbaik untuk Ibu Hamil kerana bebas dari 1500 bahan-bahan kimia yang berbahaya. Ini dibuktikan dengan fakta, youth skincare shaklee 100% vegan berasaskan tumbuhan dan selamat digunakan oleh ibu hamil.

Menurut Nutritionist shaklee sendiri, Youth skincare shaklee ini sesuai dan sangat bagus untuk digunakan oleh ibu hamil. Ini kerana selain menggunakan bahan-bahan semulajadi seperti anggur muscadine, ekstract epal, alga daan lain-lain, Youth skincare bebas dari 1500 bahan-bahan kimia yang berbahaya dimana produk yang ada dipasaran memilikinya.

Ingin dapatkan info lengkap tentang Youth Skincare Shaklee, Skincare terbaik untuk ibu hamil? Klik mana-mana perkataan Youth, anda akan terus ke info berkenaan dengan sepantas 1 saat..")

Share:

Testimoni ESP Shaklee Kulit Cantik Cerah Mulus

Assalamualaikum wbt,

Testimoni ESP Shaklee kulit cantik cerah mulus, semestinya menjadi idaman setiap orang. Tak kira remaja, wanita, mahupun lelaki.

Kecantikan asli sentiasa jadi dambaan kan? Tak nak laa cantik sebab make up. Bukan salah tau, cuma kita tak rasa original.

Orang lelaki suka tengok perempuan make up, tapi bila tang isteri dia tak suka pun pakai make up. Sebolehnya dia larang, sebab apa? Dah hilang kecantikan asli isterinya bila make up.

Tapi, kebanyakkan isteri tak jaga pun kecantikan asli. Masing-masing usaha jaga kecantikan dengan make up. Bila kat rumah tak make up, dah pucat muka. Suami pun malas nak tengok. Betul dak? 

Jadi, kenalah jaga dari sekarang. Minum esp setiap hari. Lama-lama wajah pun berseri. Cuba tengok adik kat bawah ni. Testimoni ESP Shaklee kulit berseri sungguh kan.

MANISNYA SENYUMAN MU

Share:

9 Sumber Vitamin C Semulajadi

Assalamualaikum wbt,

9 sumber vitamin c semulajadi.

9 sumber vitamin c semulajadi ini memang mudah didapati dalam kehidupan seharian. Bila pergi dapur nampak sumber vitamin c semulajadi. Bila pergi pasar, nampak lagi sumber vitamin c semulajadi.

Bila pergi supermarket atau mall bahagian basah, nampak lagi sumber vitamin c semulajadi.

Ehh, anytime anywhere laa kan. Betapa mudahnya untuk kita dapatkan sumber vitamin c semulajadi.



Tapi, untuk dapatkan full vitamin c dari 9 sumber vitamin c semulajadi di atas ni, anda kenalah makan mentah-mentah. Bila kita panaskan atau masukkan dalam lauk pauk, sumber vitamin c semulajadi diatas, semakin berkurangan. Badan kita kurang mendapat vitamin c yang cukup. 

Tahukah anda, kita ada alternatif lain yang lebih mudah dan fleksible iaitu pengambilan supplemen tambahan vitamin c shaklee yang dapat membantu mencukupkan vitamin c dalam badan kita.


Ohh, ya. 1 biji tablet vitamin c mengandungi 500mg vitamin c semulajadi yang berasaskan ekstrak jagung. 500mg vitamin c shaklee diformulakan dan dilepaskan secara berperihgkat-peringkat dimana setiap 1 jam sebanyak 100mg vitamin c bertindak keatas setiap fungsi dalam badan. Selepas habis 100mg vitamin c dalam badan kita tadi, 100mg lagi dilepaskan dan begitulah seterusnya berlaku sehingga 500mg vitamin c digunakan secara optimum dalam badan.

Vitamin c shaklee tidak berlaku pembaziran kerana ia menggunakan teknologi "sustained release" iaitu pelepasan secara berperingkat-peringkat supaya badan kita menerima vitamin c secara optimum.

Untung kan? Bukan bermakna anda tidak perlu mengambil 9 sumber vitamin c semulajadi diatas ye, tetapi penambahan dari sumber yang lebih efisyen membantu meningkatkan badan anda berfungsi dengan baik.

Badan kita sangat-sangat perlukan vitamin c kan, supaya dapat mengelakkan diri daripada:

1. Kerap demam (imun rendah)

2. Kerap selsema (imun rendah)

3. Gusi berdarah

4. Hidung berdarah

5. Kulit kusam

6. Kulit berjerawat

7. Kulit berparut

8. Kulit berminyak

9. Kulit bersisik

10. Luka lambat baik

11. Mudah diserang virus


Dan banyak lagi keadaan badan yang kurang sihat dapat kita elakkan. Jadi, makanlah vitamin c secukupnya supaya badan kita kekal sihat dan cergas. Badan sihat, tubuh lebih bahagia. Betul ke betul?

Ohh ya, jika anda berminat untuk dapatkan vitamin c shaklee, boleh hubungi kak wawa di talian 019-9966576 @ terus bersambung ke link whatsapp www.wasap.my/60199966576


Hubungi kami untuk info/order:

Your Certified Shaklee Product Consultant:

Wan Rokiah Wan Ismail / Kakwawa (0199966576)

Direct Wassap:

http://kedaivitaminpengerang.wasap.my atau http://Kakwawa.wasap.my

COD Bandar Penawar / Desaru / Bayu Damai

Pengeposan ke seluruh Malaysia

Share:

Suami, Nak Isteri Cantik Sila Bagi Vivix Shaklee!

Assalamualaikum wbt,

Vivix Shaklee sesuai untuk mencantikkan isteri!")

Kak wawa baru habis baca kat blog byshaz yang dia share kisah rumah tangga. Lawak, kelakar dan macam tak lagik dek akal pun ada. Kak wawa memang langsung tak follow page KRT ni sebab dah tahu, memang macam-macam kisah yang negatif. Korang, kak wawa nak ingatkan tau apa yang kita baca, kita fikir, kita sebut itu yang akan jadi kat kita. Jadi, sila elakkan. haha. Ya Allah, minta maaf, sebab kat blog shaz kak wawa dah terbaca.

Pesanan dan ingatan buat suami-suami yang dikasihi Allah selalu, usah kalian melihat atau membandingkan orang lain dengan isteri-isteri kalian. kalian tidak tahu macam mana kehidupan orang lain berbanding hidup isteri anda.

Allah jadikan setiap dari makhluknya berbeza-beza, langsung tak sama. Cop jari pun berbeza, inikan pula hati dan perangai. kan?

Jika anda melihat isteri anda kurang slim, carilah penawar untuk slimkan dia. Bantulah dia dan bagilah sokongan padanya, supaya ia kembali slim seperti sebelum punyai anak.

Jika selepas ada anak, ada spare tayar sana sini, kulit dah tak selicin buah epal. Apa kata suami-suami sekalian, bantu isteri dengan berikan mereka pergi spa, beli skincare yang mahal dan produk kesihatan yang berkualiti tinggi.

Hai suami sekalian, kak wawa suggest uols nak isteri uols dalam kondisi tip top apa kata berikan produk Vivix kepada isteri masing-masing. Vivix adalah produk eksklusif daripada shaklee yang dapat membantu mengatasi kebanyakkan masalah yang dialami oleh isteri.

Vivix shaklee, vivix shaklee malaysia, manfaat vivix shaklee, kelebihan vivix shaklee, siapa perlu minum vivix shaklee, apa itu vivix shaklee, cara minum vivix shaklee
kredit : image google


Vivix shaklee adalah pilihan terbaik buat semua suami hadiahkan pada isteri masing-masing. Usah pandai membandingkan isteri anda dengan isteri orang lain, tapi berilah keperluan yang sewajarnya untuk kekalkan kecantikan isteri anda setiap masa.

Kenapa Vivix shaklee adalah pilihan terbaik untuk mencantikkan isteri anda?

  • Vivix shaklee membantu mencantikkan kulit wajah
  • Vivix shaklee membantu mengatasi masalah spare tayar berlebihan
  • Vivix shaklee membantu melicinkan seluruh kulit badan
  • Vivix shaklee membantu mencerahkan badan isteri anda
  • Vivix shaklee membantu meningkatkan imuniti badan 
  • Vivix shaklee membantu mengekalkan tenaga sepanjang masa walaupun menguruskan anak2 & rumah tangga 24 jam sehari
  • Vivix shaklee membantu mengembalikan keremajaan isteri anda
  • Vivix shaklee membantu meningkatkan kesihatan hubungan intim
  • Vivix shaklee membantu menggalakkan penuaan yang sihat
  • Vivix shaklee membantu mengurangkan garis halus
  • Vivix shaklee membantu mengurangkan bintik penuaan 

Wahai suami, anda inginkan kecantikan dalaman dan luaran isteri anda? Inilah produk yang sangat-sangat sesuai untuk anda berikan kepada isteri tersayang anda.

Boleh hubungi kak wawa jika berminat untuk dapatkan hadiah vivix kepada isteri anda,



Hubungi kami untuk info/order:
Your Certified Shaklee Product Consultant:
Wan Rokiah Wan Ismail / Kakwawa (0199966576)
Direct Wassap:
COD Bandar Penawar / Desaru / Bayu Damai
Pengeposan ke seluruh Malaysia
Share:

Vivix Minuman Botani Yang Lazat

Assalamualaikum wbt,

Vivix Minuman Botani Yang Lazat. Vivix berwarna purple gelap dan berperisa seperti anggur pekat, uniknya vivix tidak mengandungi sebarang perisa. Namun, kandungan 4 bahan utama di dalam vivix menghasilkan rasa yang sangat enak. 

Vivix minuman botani yang lazat ini membantu dan sangat berkuasa dalam mengembalikan tenaga sel anda. Vivix adalah satu-satunya supplemen minuman botani yang memberi nutrisi sehingga tahap sel badan.


Vivix Minuman Botani Yang Lazat, vivix shaklee vivix untuk kesihatan vivix untuk semua vivix mengembalikan kesihatan ayah

Gabungan mantap Empat kandungan utama ini memberikan kuasa kepada seluruh tubuh anda tenaga dan kesihatan yang optimum. Di mana, setiap bahan ini mempunyai pelbagai fungsi dalam meningkatkan tahap kesihatan badan anda.

Anggur Muscadine / Angur Muskat 

Anggur yang kaya dengan kromoson penting,
  • Menghalang dan mengurangkan pertumbuhan sel yang tidak normal.
  • Meningkatkan jangka hayat dan penghasilan tenaga pada tahap sellular.
  • Mengawal tahap glukosa darah yang sihat.

Polygonum Cuspidatum 

Yang mengandungi kaya dengan resveratrol,
  • Menggalakkan penglhatan yang sihat
  • Meningkatkan peredaran darah.
  • Menghalang agregasi platelet darah

Purple Carrot

Lobak Ungu mengandungi anthocyanin membantu,
  • Menggalakkan penglihatan yang sihat.
  • Meningkatkan keanjalan saluran darah.
  • Mengurangkan inflamasi.

European Elderberry 

Elderberry Eropah juga mengandungi anthocyanin yang sangat membantu,
  • Meningkatkan daya tahan tubuh.
  • Anti-bakretia dan anti-virus.
  • Menggalakkan perkembangan sel normal dan sihat.
Share:

56 Persoalan Tentang ESP Shaklee

Assalamualaikum wbt,


Bila tengok dan baca tentang ESP shaklee, banyak persoalan terbuku di minda. Taak tahu nak tanya kat siapa. Haa, kak wawa faham sangat sebab kak wawa dulu pun macam tu. Apa kata baca kat sini naa..")

56 soalan terkumpul perbincangan bersama master-master shaklee dan Nutritionist tentang Energizing Soy Protein (ESP) shaklee. Jika korang ada persoalan yang timbul, boleh kemukanan di ruangan comment ye..")





1.Apa yang dimaksudkan Soya Non-GMO.

-> Soya Non GMO ialah soya yang tidak diubah genetiknya. Bermaksud, kacang soya ini organik dan tidak mempunyai hormone tambahan. Jadi, ia dapat dikenali dan diserap oleh badan dengan

2. Bagaimana Isoflavon dalam kacang soya dipercayai menyerupai hormon wanita?

-> Kerana bentuk molekul nya. Akan tetapi, tindak balas/kerja yang dilakukan adalah tidak sama kerana estrogen dalam badan mempunyai kuasa dominan jika dibandingkan dengan phytoestrogen.

3. Bagaimana soya esp berfungsi untuk bantu ramai wanita yang mengandung?

-> kerana kandungan protein yang berkualiti tinggi. Ia membantu dalam perkembangan bayi di dalam kandungan.

4. Bagaimana Soya ESP untuk bantu wanita yang ingin hamil.

-> kerana kandungan protein yang berkualiti tinggi. Protein diperlukan dalam memperbaharui sel-sel baru yang sihat (spt: hormone untuk kesuburan & sel-sel system pembiakan)

5. Soya Tidak elok untuk Lelaki Fakta Atau Auta?

-> Auta. Tiada kajian sahih yang membuktikan soya tidak boleh diambil oleh lelaki

6. Bagaimana nak kenal pasti customer yang alergik kekacang sebb ader sesetengahnya x pernah tahu yng dia alergik soya.?Selepas pembelian baru tau yang dia alergik soya

-> sebaiknya buat pemeriksaan darah di klinik/hospital untuk mengesan elergik kepada sesuatu makanan.

7. dari segi perbidanan melayu, soya di katakan boleh menyebabkan urat sejuk dan kembang sebab ia di kategorikan dlm kekacang. fakta atau auta?

-Auta. Tiada kajian sahih yang membuktikan soya boleh menyebabkan urat sejuk dan kembang.

8. berapa sudu yg sepatutnya di ambil dlm sehari? ada yg kata 3 sudu, ada kata 6 sudu. kalau melebihi kuantiti ESP yg di ambil, adakah ia memudaratkan ?

-> sukatan yang disarankan adalah 3 sudu besar setiap hari.protein yang ada dlm ESP ialah 14gram.Individu biasanya memerlukan 50-60g protein setiap hari.Jadi, individu yang mengamalkan makanan sihat dan ditambah dgn ESP satu hidangan sudah mencukupi untuk keperluan badan.

9.kenapa amik esp boleh jadi naik berat badan dan kenapa ader yang amik sembelit dan jadi sampai buasir.

-> Pengawalan berat badan perlu seimbang dgn kawal makan, senaman dan supplement berkesan. Jika seseorang hanya ingin kurus dgn pengambilan supplement tanpa kawal makan dan senaman; ia akan membantutkan program kurus nya dan menyebabkan berat naik.Perlu minum air banyak jika mengambil ESP agar proses serapan dan pemulihan otot menjadi lebih baik

10. Untuk orang nak diet, bagaimanakah pengambilan ESP? Dan waktu bila perlu ambil ESP?

-> Boleh diambil sebagai meal replacement di waktu pagi , 3 jam selepas breakfast
- boleh diambil sebelum sarapan dan sebelum makan malam (pengambilan makan malam dan sarapan hendaklah dikawal)


11. Adakah ESP tidak boleh diambil bersama supplemen2 Shaklee yang lain?

-> Boleh, tiada masalah

12.ada mitos kata soya tak bagus utk kesihatan lelaki dan perempuan, ada juga kata soya menyebabkan kulit bayi sensitif. apa komen nutritionist. 

-> tiada bukti saintifik kukuh mengatakan tidak bagus untuk kesihatan, malah, banyak kajian saintifik menunjukkan soya bermanfaat untuk kesihatan. Sama juga untuk kulit bayi sensitive.


13. Soya tidak baik utk kesihatan kerana ia akan menggalakkan sel2 kanser (makanan sel2 kanser). Fakta atau auta?

-> Soya Non GMO yang digunakan untuk menghasilkan ESP adalah organik dan tidak merbahaya.Soya ini juga dibasuh dgn air semasa pemprosesannya menyebabkan ia selamat, berkesan dan mesra alam

14. bolehkan ESP diambil oleh pesakit hypothyroidism,  hyperthyroidism,  pesakit buah pinggang yang belum  atau sedang menjalani dialisis?

- untuk penyakit sebegini, sila dapatkan nasihat doctor pakar dahulu.

15. Adakah ESP penyebab baby ruam? (Baby dah 4bulan) fully bf.

-> Tidak

16. Adakah soya / Esp Menyebabkan tulang menjadi lemah . Jika ibu hamil mengambil adakah ia juga menyebabkan tulang bayi menjadi lemah?

-> Tulang tidak kuat disebabkan kekurangan kalsium.disarankn untuk ibu mengambil Ostematrix untuk menampung keperluan kalsium

17. Sebenarnya, bolehkah wanita yang ada masalah Fibroid dan cyst mengamalkan vitamin berasaskan soya spt ESP? Jika tidak boleh..apakah cadangan terbaik untuk sumber protein mereka?

-> untuk wanita yang mempunyai masalah cyst, sebaiknya dapatkan nasihat doctor sebelum mengmbil suplemen. Walaubagaimanapun, soya bukan penyebab kepada masalah cyst.

18. Bolehkah ibu yg menyusu anak g6pd ambil ESP dalam tempoh menyusu tu? ada apa2 kesan sampingan pada bayi?

- Ibu yang menyusu anak g6pd mengambil produk berasaskan soya hendaklah mendapatkan nasihat doctor terlebih dahulu. Tidak digalakkan, kecuali di bawah kebenaran doctor.

19. Org gout bleh ambil esp x?

-> Boleh

20. Ibu menyusu yang minum esp...adakah ia memberi kesan ke atas berat bdn bayi?adakah akan bertambah atau sebaliknya?

-> Bergantung pada pemakanan ibu dan anak

21. Bagaimana cara pengambilan ESP boleh membantu menaikkan berat badan?

-> kerana ESP memberi kandungan amino asid yang lengkap kepada tubuh bedan, dan ia dapat membantu dalam penghasilan otot. Kanaikan otot akan mempengaruhi berat badan.

22. Bagaimana cara makan ESP yg betul untuk elak berat badan naik?

-> Rujuk jawapan 10

23. Betulkah pada awal kehamilan tidak digalakkan mengambil ESP Kerana Boleh meningkatkan hormon sehingga menyebabkan keguguran.

-> Tidak. Pengambilan ESP tidak menyebabkan peningkatan hormone.

24. Adakah esp boleh menyebabkan kegemukkan setelah ditinggalkan @ bila dah xambik...(sebab ade cust ne dia sibuk dok ckp sebab esp la ne dia gemuk skrg....dia ambik utk susu huhuu)

-> Tidak. rujuk jawapan 9

25.apa kaitan minum esp boleh putihkan kulit?

-> ESP adalah protein, asas pada bina sel.pabila sel sihat, maka organ sihat, dan sistem turut sihat.jadi pabila sel kulit sihat, maka organ sihat dan kesan sihat itu adalah putih, gebu
- ini kerana sumber protein yang digunakan adalah berkualiti tinggi dan lengkap dengan kandungan asid amino. Protein diperlukan dalam membina sel-sel kulit yang baru, jadi untuk mendapatkan kulit yang lebih sihat, pengambilan protein yang berkualiti tinggi adalah penting.

26. Kanak-kanak  boleh consume ESP tak dan kalau boleh berapa sukatan yg sesuai utk kanak?

->tidak digalakkan.sebaiknya ambillah Mealshake

27. Berapa sukatan pengambilan esp untuk pesakit diabeties?

- pengambilan seperti biasa. 1-2 kali sehari.

28. Apakah bukti yg soya esp adalah non-gmo?

- kerana Shaklee ESP dihasilkan di bawah Identity Preservative Program (IPP), di mana ia dikawal ketat dari proses pertumbuhan sehingga ke pemprosesan. Ia adalah pihak ke-3 yang akan memastikan produk ESP non-GMO.

29. Pengambilan Esp dikatakan bantu kenyang lebih lama, tapi kenapa ada yang lepas sejam dua dah lapar?adakah ada kesilapan dlm pengambilan?

-> Pengambilan ESP adalah 3 sudu besar bersamaan 14g protein (105kcal).proses penyerapan protein setiap individu berbeza.sekitar 5-9g setiap jam.jadi dlm masa 3-4 jam sudah berasa lapar jika individu itu hanya minum ESP semata2x..Dinasihatkan makan pada kalori rendah dan ditambah dgn ESP

30. Esp dikatakan bagus untuk pesakit gastrik..kenapa? Adakah ia disebabkan esp mempunyai unsur kalsium ?

- Ya betul. ESP mengandungi kalsium 500mg bagi setiap hidangan.

31. Bagaimana soya dikatakan membantu wanita yang menopause.

-wanita menopos adalah disebabkan oleh level hormone estrogen yang turun secara mendadak. Soya yang mengandungi isoflavons (hanya soya yang dibasuh melalui air sahaja) dapat membantu dalam mengawal penurunan hormone ini.

32. ESP expired coz jarang ambik still boleh consume? Ade effect x?

-> Disarankan untuk tidak minum selepas expiry date

33. Esp salah satu produk dicadangkan bg ibu menyusu untuk kurus. Tapi kesannya, selera makan ibu bertambah dan berat badan naik. Bagaimana pengambilan yang betul untuk kurus?

-> Rujuk jawapan no 9

34.Betulkah kesesuain pengambilan ESP adalah mengikut darah?Adakah mereka yang berdarah B tidak sesuai minum ESP dan menyebabkan kegemukan?

- Tidak. Tiada kajian saintifik yang kukuh tidak membuktikan ia boleh menyebabkan kegemukan.

35. Bagaimana esp mengekalkan kesegaran?contoh banyak esp produced on 2014, tapi expired lama sehingga 2016. Ada certain esp bau pun kadang2 lain dah. Kdg2 customer tanya kenapa bau esp tak sama untuk semua tin? Mohon pencerahan.tq

- kerana pemprosesan yang dibuat adalah dengan menggunakan air untuk dibasuh, jadi ia dapat mengekalkan kesegaran soya tersebut. Rasa yang tidak sama kerana proses penuaian soya adalah berbeza, jadi rasanya berbeza ikut cuaca/iklim penuaian soya pada ketika itu.

36. Betul ke ESP x boleh di minum oleh pesakit cyst disebabkan kandungan SOYA di dalam ESP?

-Soya bukan penyebab kepada penyakit cyst, tetapi pesakit cyst hendaklah mendapatkan nasihat doctor sebelum mengambil apa-apa sulpemen.

37. Macam mana pula fungsi ESP untuk naikkan berat dan Untuk turunkan berat..adakah perbezaan cara pengambilan atau macam mana? (Sbb ada y kata nak naik pon amik esp nak turun pon amik esp macam menipu je)

-> Kene faham konsep pengambilan ESP.Bukan salah ESP.rujuk jawapan soalan no 9 dan 10

38. Ibu yg (xde eczema) masih BF bayinya akan menyebabkan bayinya itu eczema sekiranya ibu mengambil esp. betul ke?

- Tidak. Kecuali jika bayi tersebut mempunyai elergik kepada soya. Tetapi keberangkalian adalah rendah.

39. Adakan ESP mengandungi soy isoflavon yg boleh menyebabkan lebihan hormon lelaki (testosterone) dlm badan wanita?

-Tidak. Fungsi isoflavon tidak akan melebihi hormone original yang terdapat dalam badan. Jadi, ia tidak mengganggu tahap keabnormalan hormone.

40. Macam mana pula fungsi ESP untuk naikkan berat dan Untuk turunkan berat..adakah perbezaan cara pengambilan atau macam mana? (Sbb ada y kata nak naik pon amik esp nak turun pon amik esp macam menipu je)

-> Rujuk no 37

41. Ibu yg hamil (xde eczema) ambil ESP semasa kehamilan akan menyebabkan bayinya itu eczema. betul ke?

-rujuk pada jawapan 38

42. Betul ke ambil ESP berlebihan boleh rosak buah pinggang?

- kerosakan buah pinggang bukan disebabakan oleh factor pengmbilan soya, tetapi daripada pemakanan yang tinggi pengawet atau ubatan lebihan di dalam badan.

43.siapa yg memang tak boleh ambil esp?
mereka yg asid urik tinggi boleh consume esp?
   
Tiada spesifik alasan yang menyatakan soya tidak boleh diambil oleh pesakit tertentu, bagaimanapun, sila dapatkan nasihat doctor untuk pesakit yang menghidap kanser, g6pd, thyroid dan sebagainya.

44. berapakah sukatan pengambilan ESP sehari bagi ibu hamil, ibu menyusu, yang nak kurus dan yang nak jaga kesihatan?

->saranan 3 sudu besar satu hari
-disarankan pengambilan 3 sudu minimum sehari. Boleh ambil lebih sehingga 9 sudu ikut keperluan badan.

45. Ada kah gatal2 badan selepas consume esp sbg healing crisis?atau alahan kpd kacang soya?brapa lama biasa nya healing crisis utk pengguna esp

->kemungkinan.observe untuk 2-3 minggu.banyakkan minum air
-sebaiknya buat pemerikasaan untuk lihat tahap elergik pada makanan. Jika tidak, minum air kosng secukupnya setiap hari

46. Betul ke ambil ESP boleh cerahkan kulit? Berapa lama consume boleh gebus gabas. Ada yg dah consume lama, belum cerah2.

-> ESP bukan ubat tp supplement.ia bertindak untuk bina sel.pabila sel sihat, maka organ dan sistem turut sihat.selain itu, untuk vitamin kulit.boleh ikhtiar dgn vitamin C, E dan Collagen.

47. Kenapa ada ESP pahit? Belum expired pun

-> ESP tidak pahit.sila report jika ada keraguan.

48..adakah esp boleh menyebabkan loya , muntah ,   cirit birit dan demam panas?

->bergantung pada individu.tiada masalah setakat ini sejak ESP dikenalkan sejak 1961

49..bolehkah esp diambil oleh pesakit yang disyaki denggi,?

-Boleh..tiada masalah. Pada masa yang sama, pesakit denggi hendaklah minum air secukup2nya.

50. Bagaimana esp membantu dalam kesuburan lelaki dan wanita

-ESP adalah sumber protein yang sihat. Protein penting dalam penghasilan hormone, secara tidak langsung membantu dalam kesuburan.

51. Bagaimana esp bantu untuk diet.

-> Rujuk jawapan 9

52. Pesakit psiorisis perlukah ambil esp dan apa kebaikannya

-> Untuk autoimmune, perlu dapatkan nasihat doktor.mengikut pengalaman.propose untuk ACE dan antioksidan produk.ESP boleh diberi juga untuk bantu bina sel badan

53. Kenapa selepas minum esp, ada yang membuatkan org rasa bloated dan naik angin.

-> Dikhuatiri kurang makan dan kurang air
-banyak factor lain yang menyebabkan bloated. Sila makan dengan masa yang betul, dan cukupkan pengambilan air kosong.

54. Sekiranya ibu hamil mmg consume esp dr sebelum hamil, tapi morning sickness membuatkan dia loya dan tak lalu minum esp lagi, adakah suggestion cara minum esp yang boleh dikongsikan?

-> Minum ESP dgn mencampurkan dgn minuman lain seperti jus, milo

55. Protein dikatakan penggalak kanser. Bolehkah pesakit kanser minum esp? Cadangan pengambilan? Apakah kesan sampingannya?

-Boleh atas nasihat doctor. Jika ada penyakit tertentu, sila dapatkan nasihat doctor sebelum pengambilan suplemen.


56. Jerawat akan tumbuh setiap kali saya makam kacang.Adakah selamat sekiranya saya minum esp ?

-> Boleh observe healing crisisnya.Shaklee sentiasa selamat.Namun penerimaan setiap individu kesannya berbeza mengikut tahap kesihatan setiap orang

56.Abang saya ada asthma. Ambik ESP terus trigger asthma. Sama hal dgn lecithin. Sbb 2 2 tu based on soy. Perlukan juga penjelasan.

->digalakkan pengambilan produk antioksidan seperti ACE dan vivix serta omega jika mempunyai masalah alahan. Kemungkinan abang puan ada masalah alahan pada makanan tertentu juga, sila buat pemerikasaan kepada doctor dahulu.


Share:

Set Menyusu Shaklee Bukan Sekadar Banyakkan Susu Badan

Assalamualaikum wbt,


Assalamualaikum dan Selamat Pagi semua :)


How Shaklee changed my life?


Saya mula menggunakan Shaklee sejak October 2010 sewaktu anak saya, Zahin berusia sebulan. Bulan ini marks my 2-year anniversary consuming Shaklee :)


Asalnya sebab rasa mcm susu tak cukup untuk baby, bila dah cari2 milk booster with good reviews, maka terjumpalah dengan Shaklee. Mula-mula rasa mahal sebab sekali keluar sedebuk. Almaklumlah masa tu hubby je yang kerja. Saya suri rumah sahaja.


Sewaktu saya beli Shaklee tu saya tak tahu pun ianya supplement untuk keseluruhan kesihatan tubuh. Yang saya tahu saya nak banyakkan susu je. Memang dah niat sebelum preggy lagi nak fully bf anak-anak. Tapi saya dapat lebih dari itu.


Dulu saya kerap sakit. Bukanlah sakit berat2 tapi rasanya immune badan tak kuat. Semasa sekolah rendah saya selalu pitam. Sejak Darjah 6 saya dah mula sakit pinggang walaupun menyapu sikit. Selesema tu biasa bagi saya. Hari2 yang saya lalui, jarang saya tak selesema sebab saya ada resdung (yang ni paling annoying sebab asyik bersin, most of the time sampai tak boleh buat kerja). And kalau buat kerja or aktiviti sikit je dah cepat penat. Kulit wajah saya tak bermasalah sangat, cuma kadang2 kering skit kat bahagian tertentu tapi saya selalu nampak pucat. Kulit kat badan pulak kalau scratch sikit dengan kuku memang obvious keluar kaler putih. Kat tangan saya pulak ada pigmentation.


Alhamdulillah Shaklee bukan sekadar milk booster tapi sebenarnya 'memperbetulkan' badan dari dalam supaya dapat berfungsi secara optimum. Jadi secara langsung penghasilan susu menjadi lancar. Alhamdulillah September lalu lengkaplah perjalanan 2 tahun menyusukan Muhammad Az Zahin :)


Bonus kepada itu, saya jarang sangat selesema! Kalau selesema pun, cepat baik.Sakit pinggang saya dah takde dah. Stretch marks pun tggl fine lines shj. Semasa baby 3 bulan dah back to pre-pregnancy weight (saya naik 17 kg sewaktu pregnant). Perut pun flat je walalupun dalam pantang selalu miss pakai bengkung. Now orang ingat saya tak kahwin lagi ;) Dan saya nampak lebih slim dari sebelum pregnant walaupun berat sama je macam sebelum pregnant.


Saya tak cepat letih walaupun kehidupan sekarang jauh lebih sibuk berbanding sewaktu tiada anak. Tidur lambat, bangun awal. Siang memang sibuk dengan anak dan bisnes. Saya jarang sangat tidur siang. Time anak tidur, saya buat kerja.


Kulit badan saya pulak kalau scratch dengan kuku, dah tak keluar garis putih dah :) Kat tangan dah hampir hilang completely pigmentation. Kulit wajah lembap je. Kalau kering tu maknanya kurang pengambilan air kosong.


On top of that, saya rasa lebih berkeyakinan sebab wajah nampak lebih berseri walaupun tanpa mekap. Saya memang jenis tak reti mekap2 ni. Paling-paling pun saya akan pakai compact powder nipis2 je, eye liner, dan lip balm. Kalau tak, lip balm je cukup ;) Pipi dalam family saya memang jenis, kalau badan kurus pun tapi pipi payah nak turun. Hehehe. Tapi now pipi saya ada kurang tembam sikit.


Memang berbaloi wang yang saya invest untuk membeli produk Shaklee, dengan hasil yang saya perolehi :)


Selepas setahun saya consume Shaklee, saya tergerak hati nak menjadi pengedar. Tapi saya mula serius berniaga Shaklee bulan Mac lepas. Buat sekali dengan Baby Geniuses Online Shop. Tapi bulan kedua je income Shaklee dah melebihi income dari Baby Geniuses yang sudahpun setahun. Jadi, sejak lepas raya haritu saya decide nak fully focus on Shaklee sahaja. Income sekarang pulak dah Alhamdulillah sangat2 ;) Badan sihat, income pun best :)


Produk Shaklee yang saya gunakan:

Mula2 skali Vitalea, Vita C, B Complex, Alfalfa, Ostematrix, ESP.

Bila anak nak dekat 2 tahun, saya ambil GLA. Collagen Powder (yang ni dah tak continue sebab haritu ingatkan dah pregnant hihi). Yang paling konsisten ialah ESP. Pencuci muka Nutriwhite Deep Cleanser (Nak dekat 10 bulan tak habis lagi. Pakai 2x sehari).


Sebagai penutup, saya just nak bgtau yang saya cerita ni ialah kisah benar, bukan sebab saya nak promote. Boleh tanya pengedar lain, mereka pun jadi pengedar sebab sangat berpuas hati dengan produk supplement semulajadi nomber satu di US ni. IAllah tak lama lagi nombor 1 di Malaysia pula :)


Panjangnya cerita saya. Almaklumlah 2 tahun dah consume Shaklee. Haha. Ok ni lah wajah saya dulu dan sekarang :)

- Master Nadiah Suhaidi



Hubungi kami untuk info/order:


Your Certified Shaklee Product Consultant:

Wan Rokiah Wan Ismail / Kakwawa (0199966576)

Direct Wassap:

http://kedaivitaminpengerang.wasap.my atau http://Kakwawa.wasap.my

COD Bandar Penawar 

Pengeposan ke seluruh Malaysia

Share:

Perniagaan Shaklee Hanya Bermodalkan RM68.90 Sahaja

Assalamualaikum wbt,


Perniagaan Shaklee Hanya Bermodalkan RM68.90 Sahaja.

Perniagaan shaklee adalah perniagaan yang paling mudah dan menguntungkan. Tiga langkah mudah yang perlu diterapkan dalam setiap diri shaklee independent distributor dan jika diamalkan, insyaAllah semuanya mudah dan berjalan dengan lancar.


Perniagaan yang bermodalkan SERENDAH RM79.50 (include postage), dapat memberikan anda pulangan yang lebih besar. Korang tahu tak, untung runcit produk exclusive shaklee dah dapat cover balik modal yuran pendaftaran sebagai ahli shaklee.

Sebenarnya ada dua cara untuk menjadi ahli shaklee dan jika anda berminat untuk jadikan shaklee sebagai pendapatan anda, boleh teruskan pembacaan anda.


2 Langkah Mudah Menjadi Agen Shaklee Yang Sah

1. Hanya perlu membayar YURAN KEAHLIAN sebanyak RM68.90 bersama kos penghantaran RM10.60 sahaja. Anda akan menerima set memberkit bersaiz buku comel mengandungi (Panduan Perniagaan, Panduan Produk, Kajian Keselamatan "Landmark Study", Template Harga etc)


2. Cara kedua anda perlu membeli produk shaklee bernilai RM720.80 atau bersamaan 200uv dalam satu resit. Seperti cara no satu juga, anda akan menerima et memberkit bersaiz buku comel mengandungi (Panduan Perniagaan, Panduan Produk, Kajian Keselamatan "Landmark Study", Template Harga etc).


Apa yang perlu saya buat untuk join ahli shaklee atau jadi pengedar shaklee?


Mudah sahaja, anda cuma perlu isi form di bahagian link 'BORANG DAFTAR AHLI SHAKLEE'.


Selain itu, anda akan mendapat 'CASH REBATE BERNILAI RM34'. Cash rebate ini akan dimasukkan ke akaun anda pada 15 hari bulan bulan seterusnya.

Haa, syokkan beli vitamin dapat duit pula ke akaun kita. Bukan jumlah yang kecil, tapi besar dan siapa yang nak bagi dekat kita even rm10 kan? Betul tak? Yes, exactly. Tiada orang yang boleh dan sanggup bagi duit kat kita, melainkan kita betul-betul fakir.

Kenapa nak mengharapkan orang lain, jika kita ada kudrat yang sihat Allah bagi ni. Kitalah yang kena usaha lebih sikit untuk perbaiki kehidupan kita. Betul ke betul?

Jadi, kat atas ni kak wawa dah terangkan cara macam mana LANGKAH AWAL untuk MULAKAN PERNIAGAAN SHAKLEE. Seterusnya, ayuhlah kita menjana PENDAPATAN dengan PERNIAGAAN SHAKLEE.


Faedah Yang Anda Dapat Setelah Mendaftar Ahli Di Bawah Team BYG

  1. Nikmati UNTUNG RUNCIT sehingga 33% dari setiap hasil jualan produk.
  2. Nikmati Bonus Tunai Peribadi sehingga 21% pada setiap bulan.
  3. Nikmati REWARD TAHUNAN shaklee berupa Wang & Trophy.
  4. Nikmati Bonus Tunai Kumpulan secara bulanan.
  5. Nikmati Bonus Tunai Kepimpinan secara bulanan.
  6. Nikmati Bonus Tunai Infiniti sehingga 1.5%.
  7. Nikmati Bonus Tunai Program Kereta.
  8. Nikmati Bonus Tunai sehingga 50% Matching Bonus Bulanan.
  9. Nikmati Bonus Tunai Pangkat Baru dan Efektif pada bulan berikut.
  10. Nikmati Program Percutian Antarabangsa / Umrah / Tempatan & menaiki Cruise menjelajah ke 7 buah negara bersama keluarga tercinta

Hubungi kami untuk info/order:

Your Certified Shaklee Product Consultant:
Wan Rokiah Wan Ismail / Kakwawa (0199966576)
Direct Wassap:
http://kedaivitaminpengerang.wasap.my atau http://Kakwawa.wasap.my
COD Bandar Penawar 
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Share:

Borang Pendaftaran Online Shaklee untuk Mendaftar Jadi Ahli Shaklee 2018

Assalamualaikum wbt,

Borang Pendaftaran Online Shaklee untuk Mendaftar Jadi Ahli Shaklee 2018


Borang Pendaftaran Online Shaklee untuk Mendaftar Jadi Ahli Shaklee 2018, Borang Pendaftaran Online Shaklee untuk Mendaftar Jadi Ahli Shaklee 2018,  Bagaimana mendaftar menjadi ahli shaklee? Ada 2 cara boleh pilih jadi ahli shaklee

Bagaimana mendaftar menjadi ahli shaklee?

Ada 2 cara boleh pilih, iaitu :

1. SMS 'Daftar Ahli Shaklee' ke 019-9966576 atau

2. Isi borang Daftar Ahli Shaklee Secara Online yang di sediakan di bawah ini. 


Bagi anda yang memilih untuk mendaftar ahli shaklee secara online dengan mengisi borang Daftar Ahli Secara Online, anda boleh mengisi terus butiran peribadi anda di borang Daftar Ahli Shaklee Secara Online dibawah.

Apabila selesai mengisi borang Daftar Ahli Secara Online, anda tekan butang SUBMIT dan kami akan menghubungi anda dalam masa 24 jam bagi tujuan pengesahan pendaftaran ahli shaklee anda.

Yuran keahlian Shaklee ialah RM68.90 untuk satu tahun. Anda perlu 'renew' keahlian shaklee setiap tahun dengan belian e-voucher RM30 atau pembelian produk shaklee bernilai RM720.80 iaitu bersamaan 200uv dalam satu resit. E-voucher (RM30) boleh digunakan untuk belian seterusnya dengan RM300.

Kos penghantaran untuk memberkit Shaklee ialah RM10.60 untuk Semenanjung Malaysia dan Sabah & Sarawak.

Kos penghantaran adalah PERCUMA dengan setiap pembelian RM600 dan keatas.

Jumlah yuran Ahli Shaklee seperti berikut:
  • RM79.50 ( Semenanjung, Sabah dan Sarawak)

Borang Daftar Ahli Shaklee Secara Online


Anda dikehendaki mengisi borang Daftar Ahli Shaklee Secara Online berikut:






Share:

SUPPLEMEN SHAKLEE UNTUK KULIT BERMINYAK

Assalamualaikum wbt,

Kulit berminyak adalah suatu keadaan yang disebabkan oleh kalenjar sebaceous terlebih aktif, sehingga menghasilkan zat yang disebut sebum. Ketika kulit menghasilkan sebum berlebihan, menjadikan kulit lebih kelihatan berkilat dan tekstur kulit yang tebal.

Masalah kulit wajah berminyak menghantui sesetengah wanita kerana ia boleh menurunkan keyakinan diri untuk berhadapan dengan orang ramai terutamanya dalam majlis formal. Sebenarnya, kulit wajah berminyak mempunyai kelebihan lain iaitu melambatkan proses kedutan diwajah.

Namun, keadaan ini menggagu keyakinan diri kita kan? Macam mana cara untuk menghilangkan atau mengatasi masalah kulit wajah berminyak? Ada banyak cara antaranya adalah dengan pengambilan nutrisi lengkap untuk kulit. Apa supplemen yang sesuai di ambil oleh orang yang mengalami masalah kulit wajah berminyak?

3 vitamin penting dalam membantu mengatasi masalah kulit wajah berminyak.

Bagaimana supplemen shaklee membantu mengatasi masalah kulit berminyak. Jom kita lihat dibawah, set supplemen shaklee untuk kulit berminyak.


1. Vitamin C - Kebaikan Vitamin C untuk kecantikkan kulit muka

Vitamin C adalah supplemen shaklee yang dapat bantu atasi masalah kulit berminyak. Vitamin C shaklee ini merupakan tablet yang diformulasikan dengan sistem pelepasan secara berperingkat-peringkat supaya kulit dapat menerima vitamin c sehingga 5 jam tanpa henti.

Vitamin c shaklee penting untuk mengawal masalah kulit berminyak.

pelembap untuk kulit berminyak, pelembap wajah untuk kulit berminyak, cream wajah untuk kulit berminyak, hilangkan kulit berminyak secara semulajadi, Kulit wajah kusam, kulit kusam, Images for kulit wajah kusam, cara atasi kulit wajah kusam, Cara Terbaik Mencerahkan Kulit Wajah Kusam Dengan Cepat 7 PENYEBAB KULIT WAJAH KUSAM Penyebab Kulit Wajah Kusam Dan Cara Mengatasinya 4 Cara Merawat Kulit Wajah Kusam Secara Alami  Cara Mengatasi Wajah Kusam Dengan Bahan Alami 9 Cara Mencerahkan Wajah Kusam Secara Alami dan Cepat Testimoni, Testimoni Vivix, Vivix shaklee, Pengedar Shaklee Johor, Pengedar Vivix Johor, Pengedar Vivix Shaklee, vivix shaklee reviews shaklee vivix side effects vivix shaklee harga 2016 vivix shaklee price vivix shaklee testimonials vivix shaklee cancer vivix shaklee ingredients shaklee vivix malaysia shaklee vivix side effects vivix shaklee cara makan vivix untuk sakit buah pinggang ubat buah pinggang paling mujarab makanan untuk pesakit buah pinggang cara mencegah sakit buah pinggang buah pinggang rosak penawar sakit pinggang daun sup cuci buah pinggang tanda sakit buah pinggang tahap 4 ubat sakit pinggang yang mujarab does shaklee vivix work vivix shaklee cara makan shaklee vivix cancer shaklee vivix ingredients shaklee vivix benefits shaklee vivix review shaklee vivix price shaklee vivix testimonials Images for shaklee vivix cancer shaklee cancer testimonials shaklee cancer treatment nutriferon and cancer nutriferon negative side effects shaklee nutriferon side effects does shaklee vivix work shaklee vivix side effects shaklee vivix testimonials Petua Hilangkan Kulit Berminyak Supaya Muka Berseri
Share:

Part 1 : Koleksi Testimoni ESP Shaklee 2018

Assalamualaikum wbt,

Apa khabar sahabat kak wawa hari ini? Kak wawa doakan semoga dikurniakan kesihatan yang baik, dikurniakan rezeki yang melimpah ruah.

Pernahkan anda mendengar tentang ESP shaklee? Kak wawa yakin, kebanyakkan daripada anda sudah pun mencuba ESP shaklee. Betul kan?

Pagi ni kak wawa nak kongsikan koleksi testimoni ESP shaklee yang kini menjadi produk paling digemari oleh pelbagai lapisan masyarakat. Semua orang boleh minum tak kiralah kerja kerani ke, doktor ke, engineer ke, surirumah ke, semua gemar dengan ESP shaklee.

Hari ni wawa nak kongsi koleksi sahabat sid dan pelanggan yang telah jatuh cinta dengan Energizing Soy Protein (ESP). 

5 Testimoni bertulis dibawah ini adalah pengakuan dari tuan badan sendiri. Mereka sudah rasai kesan selepas mengamalkan minum ESP shaklee. Jika anda google testimoni ESP shaklee, pasti beritu testimoni esp shaklee ini terpapar diskrin pc atau phone anda.

Pelbagai shaklee effect yang mereka sudah dapat, kini hanya tinggal anda sahaja yang masih belum mecuba esp shaklee. Jom minum ESP, boleh kongsikan pula testimoni esp anda kepada berjuta pengguna di seluruh dunia.

OH MY ESP!!TESTIMONI CERITAMU DIMANA-MANA..:)


Testimoni ESP shaklee, Testimoni esp untuk hamil, testimoni esp untuk kulit jerawat, Testimoni esp shaklee, testimoni esp shaklee untuk kulit jbermasalah, testimoni esp untuk kulit berminyak, testimoni esp untuk kulit berparut,  Images for ESP SHAKLEE, CARA NAK BELI ESP, KEBAIKAN DAN KEBURUKAN ESP SHAKLEE, 10 SOALAN POPULAR MENGENAI ESP SHAKLEE, ESP - Soy Protein Isolate Powder | Energy | Shaklee Malaysia, 32 KELEBIHAN DAN KHASIAT ESP SHAKLEE UNTUK SEMUA, Persoalan Tentang ESP Shaklee, ESP Shaklee, Fungsi ESP shaklee, Cara Minum ESP Shaklee dengan Betul dan Berkesan, ESP Shaklee - Shaklee Soy Isolate Protein Powder, esp shaklee testimoni esp shaklee untuk kulit esp shaklee untuk kurus esp shaklee untuk ibu mengandung esp shaklee berapa gram cara minum esp shaklee keburukan esp shaklee esp shaklee harga pengedar shaklee johor, pengedar shaklee pengerang, pengedar shaklee malaysia, pengedar vivix shaklee, pengedar vivix johor, set kesihatan harian shaklee, set tenaga shaklee, vivix shaklee, esp shaklee, Apa itu esp shaklee, Kenapa perlu minum esp shaklee, kenapa esp shaklee best, kenapa ramai orang minum esp shaklee, bahaya tak minum esp shaklee, Testimoni esp shaklee,

=====
5 Testimoni ESP Shaklee

1. Nurfadilah Suardi :

ESP adalah produk pertama Shaklee yang saya cuba. Saya ambil masa berpantang Danish. Minum macam tu je memang tak lalu. Saya campurkan dengan Nestum 3 in 1. tak pun kekadang minum ngan air jus Twister. Memang sedap. Apa yang saya rasa pas ambil Shaklee memang lain dari yang lain. Badan lebih bertenaga dan susu badan Alhamdulillah banyak dan pekat. Suka sangat. Paling best Strechmark hilang tau. Kulit Danish juga putih, gebu dan cantik. Ramai yang tegur dan dengan rendah hati saya kata ini baby Shaklee sebab Mama dia ambil suplemen Shaklee dan dia menyusu badan..;) - Nurfadilah Suardi

2. Noraimi Syazwani :

Saya start minum Esp ni masa buat labwork yang makan minum tak menentu dan gastrik. Gastrik sampai jalan pun xleh..kena tunduk kejap dan jalan slow2.. 

Lepas istiqomah amalkan Esp ni, sampai bawak pergi lab, kongsi ngn kawan la, bila agak tak sempat nak lunch or dah mula rasa lapar, cepat2 bancuh.

Alhamdulillah cepat je pulih gastrik.. paling tak suka minum MMT tu sbb tau bahaya..

Apa pun lepas minum Esp bukan takat gastrik saya OK, Badan pun BERTENAGA, Berat pun maintain :)

3. Bazlia Amoza :

Saya mula kenal ESP masa berpantang anak kedua Apr 2011.. mula2 tu tekak mmg takleh nak terima sgt rasa esp ni..tapi sebab kan nak banyak susu punya pasal saya gagahkan jugak...ya allah syukur sgt sebab dah jumpa my milk booster (tears...sobss)..masa tu otak sy tak penah pun terpk nak tahu apa lagi kelebihan esp ni (punyalah desprate nak cari milk booster)..yg sy tahu dia membantu menambahkan susu bdn..lepas habis pantang 2 bulan mula lah bekerja..masa tu walaupun sy bekerja 5 hari lepas tu weekend busy dgn part time class lagi tapi sy pelik sebab badan sy sentiasa bertenaga..kulit pulak jadi lebih cantik sbb masa mengandung kulit jadi kusam..pastu stretch mark pun makin pudar..jerawat takde dah..parut2 jerawat makin pudar, rambut dah tak gugur dan tumit kaki pun dah tak kasar..memang best esp ni..saya pernah buat eksperimen seminggu tak amek esp..saja lah nak tgk apa jadi..yg sy nampak kulit macam tak sihat dan berseri, tumit kaki jadi kasar balik..so memang terbukti esp ni best..sebab dia jaga sel..bila sel sihat maka sihat lah bdn kita..kalau time puasa esp ni memang superb..tak terasa lapar sampai ke waktu berbuka..sebab itu saya sgt sukakan esp..my no.1 supplemen..


4. Halimatus Saadiah :

Pengalaman first,

teringat JUN 2013,waktu first amek produk shaklee dengan ESP dulu...kalau ade orang try yang murah2 dulu,tqpi sy terus amek ESP sebab waktu tu nak buat persediaan utk kahwin...almaklumlah nak jd perantin kena lah skin cantik,body tip top,bertenaga sebab banyak benda nak uruskan...

so tak banyak bunyik try jelah esp,mula2 susahnyq aku nak telan susu soya ni...last2 google sendri boleh tak campur dengan minuman lain...hasil google,saya teruja bila dapat tau ESP boleh campur dgn minuman lain...sy pilih strawberry duthlady milk...sebab mmg feveret ni...so bila campurkan,rasa macam aiskrim..so delicious!!!!

lepas tu gasaklah minum and cuba macam2 perisa,milo lah,campur madu dengan kurma lah..

sedang seronok rasa variasi minuman,halimah kena healing crisi...badan lemau gilerrrr....stress sekejap dalam 2 minggu...pelik jugak apehal lah badan lemau...akk pesan suruh banyak minum air banyak..buat jugak lah...sehari mmg buat lebih dr 3L sebab nak sembuh cepat...

lepas sebulan amalkan ESP x nampak ape2 perubahan pon...masa tu macam dah rasa kena tipu je...tapi gagah jugak beli lagi sampai masuk 3 canister baru nampak kesan...lama oii!!

benda pertama saya perasan ialah parut luka di kaki dah hilang...sebab dulu masa kecik macam jantan kan...org masuk longkang aku masuk longkang..tu benda pertama nampak!!

lepas tu kulit muka dah x berbelang.....kalau tak dah macam pakai topeng..lepas tu perubahan nampak lagi bila jerawat kecik2 yg dulunya macan ku nak tarah pakai pisau..kini kian hilang...perasan jugak kulit dah sekata..

yg part paling best badan dah x lemau...dah tak baringg je lepas balik keje macam org pikul batu...balik kerja boleh buat kerja2 lain...

memang best ESP!terbaik dari ladang soya....hihi!


5. NorIsmaniza Ismail :

Mula2 cuba ESP masa menyusukan anak kedua....memang puas hati susu banyak dan badan tak letih sangat...
Anak pertama dulu menyusu badan sampai 3 bulan ja pas tu terpaksa campur dengan susu botol sebab susu badan kurang....sejak mengamalkan ESP dapat menyusu anak kedua sampai sekarang umur dah 2 tahun 3 bulan....bukan dia sahaja menyusu anak bongsu pun menyusu sepenuhnya jugak.....waktu pregnant anak bongsu pun, susu banyak lagi untuk kakak dia....Dengan amalkan ESP sekarang tak dak masalah untuk susukan dua org budak :-)
Kesan sampingan yg dapat dari amalkan ESP:
- susu banyak, cukup untuk dua org, si kecik bulat hanya dengan susu badan
- kulit semakin cerah, parut semakin pudar
- awet muda
- badan tak terlalu kembang sekarang dah kurus
- selera makan kurang
yg best masa bawak anak bongsu pi klinik org tegur anak first ke....saya ckp tak la no 3....dia tanya umur saya ckp dah 30thun...dia ckp ingatkan baru kahwin, anak first sebab nampak mcm 20-an....
Suami pun perasan badan mcm dah ada curve dan anjal sikit sejak amal ESP....sebelum ni selepas bersalin anak pertama badan berisi dan kembang sangat...Alhamdullillah sejak amal ESP bersalin anak kedua dan ketiga badan tak naik mendadak....Baru2 ni jumpa sepupu dia ckp tahniah dah berjaya kembalikan badan mcm zaman anak dara...TAK RUGI CUBA ESP :-)

Testimoni ESP shaklee, Testimoni esp untuk hamil, testimoni esp untuk kulit jerawat, Testimoni esp shaklee, testimoni esp shaklee untuk kulit jbermasalah, testimoni esp untuk kulit berminyak, testimoni esp untuk kulit berparut,  Images for ESP SHAKLEE, CARA NAK BELI ESP, KEBAIKAN DAN KEBURUKAN ESP SHAKLEE, 10 SOALAN POPULAR MENGENAI ESP SHAKLEE, ESP - Soy Protein Isolate Powder | Energy | Shaklee Malaysia, 32 KELEBIHAN DAN KHASIAT ESP SHAKLEE UNTUK SEMUA, Persoalan Tentang ESP Shaklee, ESP Shaklee, Fungsi ESP shaklee, Cara Minum ESP Shaklee dengan Betul dan Berkesan, ESP Shaklee - Shaklee Soy Isolate Protein Powder, esp shaklee testimoni esp shaklee untuk kulit esp shaklee untuk kurus esp shaklee untuk ibu mengandung esp shaklee berapa gram cara minum esp shaklee keburukan esp shaklee esp shaklee harga pengedar shaklee johor, pengedar shaklee pengerang, pengedar shaklee malaysia, pengedar vivix shaklee, pengedar vivix johor, set kesihatan harian shaklee, set tenaga shaklee, vivix shaklee, esp shaklee, Apa itu esp shaklee, Kenapa perlu minum esp shaklee, kenapa esp shaklee best, kenapa ramai orang minum esp shaklee, bahaya tak minum esp shaklee, Testimoni esp shaklee,

Rupanya banyak khasiat ESP, bukan hanya untuk kecantikan kulit malah, boleh bagi kenyang dekat anak-anak melalui susu badan. Kulit bayi pun lain, nampak cantik dan gebu serta montel-montel semua..")



Oh yaa, kami membuka peluang kepada semua untuk sertai kami dalam menjalankan bisnes hanya dari rumah tanpa perlukan modal yang besar. Jika berminat untuk menambah income keluarga, boleh whatsapp kak wawa secara terus di link whatsapp dibawah.

BELI online di SINI, dan Tuan/Puan hanya perlu tunggu sahaja tempahan tiba di rumah sendiri dengan selamat.




Hubungi kami untuk info/order:

Your Certified Shaklee Product Consultant:
Wan Rokiah Wan Ismail / Kakwawa (0199966576)
Direct Wassap:
COD Bandar Penawar / Desaru / Bayu Damai
Pengeposan ke seluruh Malaysia
Share:

Follow by Email

About Me

My photo
Mommy to my pretty princess, Suka senyum, suka makan, suka membaca, suka memberi inspirasi, suka menulis

Popular

Followers

HOW TO ORDER

HOW TO ORDER
PLEASE WHATSAPP MOMMY DIRECTLY

Blog Archive

Recent Posts

Total Pageviews

BLOGGER TEAM


Check Page Rank CK Free Auto Backlink\ Kedai Backlink,Backlink Percuma
free web site traffic and promotion

BRAND COLLABORATIONS

Printcious | Syaqist | BPT | Shaklee | Mcdonalds | Desaru Coast Adventure Waterpark | Sensodyne