Tawakal Sepenuh Hati Pada Allah

Assalamualaikum wbt,


Kejayaan PASTI datang bergolek bila TAWAKAL pada Allah.

- JutawanWawa

Share:

Activiti Hujung Minggu

Assalamualaikum wbt,

Hai semua, apa khabar? Alhamdulillah, wawa doakan kalian sentiasa sihat sejahtera. Dikurniakan rezeki, di perderaskan sales, dihuru harakan dengan pm customer. Amin insyaAllah.

Jumaat lepas, wawa dan suami ke Air Port Terengganu untuk hantar adik ipar. Sebenarnya, wawa first time masuk dalam dan pertama kali juga tengok dekorasi air terjun macam bentuk piramid . Tinggi dan cantik.

Nampak tu tinggi sampai tingkat 3, ground floor kolam ikan. Cantiknya ikan-ikan tu subhanallah.

Terima kasih sudi singgah.")
Share:

Nukilan Jutawan Wawa

Assalamualaikum wbt,

Hai semua, apa khabar? Wawa doakan semoga kalian sihat, ceria, bahagia, kaya dan berjaya dunia akhirat. Terima kasih kerana korang sudi meluangkan masa menjengah ke blog wawa ni. Semoga penulisan wawa ini memberi manfaat pada kalian.

Syukur, Alhamdulillah Allah masih panjangkan usia kita. Alhamdulillah, Allah izinkan kita bernafas, memberi oksigen tanpa perlu bayar, Allah bagi kaki supaya kita dapat berjalan, Allah sihatkan tubuh badan semuanya adalah untuk saling mengingat padaNya. 

Kita? Apa yang kita buat? Bangun pagi nak ucap Alhamdulillah entah ucap ke tidak. Buka mata terus terkejar ke bilik air. Sedangkan Allah suruh kita syukur, masih diberi umur. Tak susah pun, sekadar ucapan Alhamdulillah Engkau hidupkan aku pagi ini.

Allah bagi lagi nikmat kaki, tangan, mata, hidung, telinga, kudrat dan lain-lain, supaya kita bangun bersujud padaNya. Tapi kita, apakah sudah bersyukur? 

Allahurabbi, Engkau Maha Pengasih, Engkau Maha Penyayang, Engkau Maha pemberi, Engkau Maha Kaya. Sentiasa memberi nikmat pada kami.

Ampunilah kami Ya Allah, luruskan hati kami Ya Allah, Berikan taufik dan hidayahMu Ya Allah, tunjukkan kami jalan yang lurus Ya Allah. Amin Ya Rabbal Alamin.
Share:

Wordless Wednesday

Assalamualaikum wbt,


You don't have to be great, but you have to start to be great.
Share:

Gambar Testimoni Basic H Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Alhamdulillah, sejak dua tiga menjak ni Basic H shaklee jadi viral dikalangan rakan-rakan office wawa. Masing-masing kagum bila wawa tunjuk testimoni pengguna Basic H shaklee.

Basic H shaklee adalah pencuci serbaguna yang bebas bahan kimia, lembut, tidak berbau, organik dan selamat digunakan. Ia bukan sahaja untuk kegunaan rumah, malah untuk seisi rumah. ")

Jom lihat koleksi testimoni terkumpul..")



Share:

Segmen Bloglist Azhafizah.com Mar & Apr 2016

Tak lama nak masuk bulan March, makanya senarai bloglist untuk January & February akan bertukar bila masuk bulan March. So nak cari bloglist baru untuk March dan April. Jemput sertai Segmen Bloglist Azhafizah.com Mar & Apr 2016.

Klik banner untuk sertai  Segmen Bloglist Azhafizah.com Mar & Apr 2016

Segmen simple sangat. Cuma perlu buat entry dan copy & paste je. Pemilihan 10 blog melalui random.org.

TAMAT : 28 FEBRUARY 2016

Langkah Penyertaan Segmen
1. Buat entry bertajuk : Segmen Bloglist Azhafizah.com Mar & Apr 2016
2. Copy & paste coding dalam kotak bawah ni di ruangan HTML entry
3. Publish dan tinggalkan link entry dalam kotak komen di entry asal Segmen Bloglist Azhafizah.com Mar & Apr 2016

Terima kasih atas sokongan semua ^__^
Share:

Apa Khabar Friend Vitaminwawa?

Assalamualaikum wbt,

Hai semua, apa khabar sahabat wawa dunia akhirat? Allahuakbar, maafkan wawa andai blog ini terbiar. Wawa tak nak bagi alasan, cukuplah doakan wawa semoga mampu menguruskan masa dengan lebih baik.

Alhamdulillah, syukur Allah masih hidupkan wawa, suami, ibuayah dan rakan-rakan. Terima kasih buat kalian yang sudi singgah di blog wawa ini.

Hari ini wawa makan lunch kat tempat lama dah wawa tak jejak. Sekadar berkongsi cerita.


Korang dah lunch ke?")
Share:

Testimoni Cyst Mengecil Dengan Produk Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Pengalaman Mummy Hanisah Mansor mempunyai Cyst ketika hamil.


After few attempts of writing my journey of having cyst. Am trying hard to write this. Ok, it's going to be a LONG one! 😆

Sejak doktor diagnos mama dengan ovarian cyst, 6cm, keep on questioning myself. Where did i go wrong, bila semua ni bermula?

Mama memang 'tau' mama pregnant, tapi 2 kali buat UPT, dua2 negatif. Yup, DUA KALI. Until i missed my period, constipate, bloated, insomnia, feeling nausea and having abdomen cramps. Tanpa berlengah, ajak baba ke klinik yang kitorang selalu pergi untuk pregnancy checkup. Sebab rasa tak sedap hati sangat masa tu.

Doktor suruh buat UPT, and it's positif (positif pulak, geram je buat kat rumah negatif) so doktor pun buat ultrasound. That's when doktor nampak cyst yang sangat besar. Mama dari excited dapat news pregnant terus rasa tension fikir cyst tu. Ok lah, sebab mama mula ingat pregnant di luar rahim ke apa kan. 😅

Rasa macam tertampar sebab entah kenapa tahun 2015 mama tak buat appointment dengan ObGyn untuk checkup. 

Last checkup was on November 2014. (Sebab mama tak datang period lepas 2 tahun 4 bulan sebab breastfed twins, dan doktor bagitau everything's superb. Lepas habis sebotol GLA COMPLEX, I got back my period and i have been having my period EVERY MONTH regularly tak macam masa breastfed zafran-selang sebulan)

Simptom cyst bagi setiap orang boleh jadi berbeza. Bagi mama, yang paling obvious, masalah jerawat (tetiba setelah sekian lama) dan period yang tak tentu cycle nya. (Kadang 28, kadang 21, kadang 30 hari. Ikut suka!) 

Period cycle yang 'merepek' bermula masa visit to UK. Tapi macam biasa ingat sebab long distance travel, change of weather so period tak tentu lah (hormone change kononnya). Masa ni, mama dah mula ada masalah jerawat. Boleh jadi permulaannya lah kan. Allah Maha Mengetahui. Sebab memang sebelum ni ok je pun. -boleh nampak jerawat mama dalam gambar depan tower bridge tu 😆

Balik dari UK, period datang setiap bulan tapi macam mama kata, cycle tak tentu tapi mama rilex je as long as period datang. Cuma yang jadi my biggest concern, jerawat semakin menjadi2. 😭

Lepas a few months, selera makan pun berkurangan tapi mama discovered perut makin membuncit. 😓 Dan kadang2, ada masalah loya.

Ok let's make it short. 😁

Tu lah antara simptom yang mama alami. Sebab ramai yang tanya kan? Ada banyak simptom lain macam sakit ketika 'bersama', period pain, keputihan yang mama tak lalui.

Bila dah dapat tau ada cyst, ramai jugak yang nasihat mama jangan ambek soy product termasuk ESP. (Mama nak habaq, ESP tak sama dengan soy product lain. Percayalah!)

Alhamdulillah selepas sebulan lebih, (cyst yang pada mulanya 6cm bertambah besar 1cm selepas seminggu sangat merisaukan) dari 7x5cm, sekarang saiz cyst 4x2cm.

---
Apa yang mama amalkan? (Alhamdulillah dengan izinNya)

1. ESP, 3 scoop sebelum breakfast
-kaya dengan isoflavones, baik untuk hormon
-genistein sangat baik untuk ovari
-energy booster
-immune booster
-supports growth and development of the baby

2. PEPPERMINT GINGER PLUS, 3 biji telan sekali dengan ESP
-hilangkan loya, mabuk, muntah
-legakan kembung perut

3. VITALEA, 2 biji after lunch
-pembekal tenaga
-pelengkap nutrisi, sebab asyik tak boleh telan itu ini
-mengandungi iron (zat besi) untuk hemoglobin, angkut oksigen pada baby

4. B-COMPLEX, 1 biji
-energy booster
-mood booster
-ada folic acid untuk pembentukan spine dan otak baby

5. SUSTAINED RELEASE VITA C, 2 biji after breakfast, lunch, dinner (total of 6 tablets a day)
-immune booster
-antioksidan, menghapuskan radikal bebas
-reduce risk of premature delivery, keguguran

6. OMEGA GUARD, 3 biji after dinner
-immune booster
-mood booster
-membantu tumbesaran dan perkembangan otak baby

7. OSTEMATRIX, 4 biji before sleep
-sumber kalsium untuk mama dan baby
-'ubat tidur', menenangkan saraf dan bantu tidur selesa
-untuk pembentukan tulang dan gigi baby, juga jantung, saraf dan otot
---

Masih berdoa supaya cyst terus mengecut dan hilang sepenuhnya dan baby membesar sihat sempurna dan mama dapat bersalin dengan mudah dan selamat (dan kulit muka mama terus kembali sihat berseri 😋)

Mama cerita panjang2 ni sebab ramai yang dok PM tanya. Mama percaya, dengan nutrisi yang baik sangat membantu percepatkan pemulihan sakit dan penyakit. Semoga memberi manfaat pada semua.
-Hanisah Mansor-



Share:

Kenapa Water Pitcher Shaklee Best?

Assalamualaikum wbt,

Ramai yang tanya wawa, apa yang best sangat water pitcher shaklee ni. Mai wawa nak habaq mai.")

Share:

Testimoni Nutriferon

Assalamualaikum wbt,

Hai semua, apa khabar? Alhamdulillah, wawa doakan kalian sentiasa dikurniakan kesihatan yang baik, dideraskan rezeki dan dipermudahkan segala urusan. Amin insyaAllah.


Testimoni Nutriferon salah seorang sideline wawa yang berikhtiar untuk anaknya.

Anak saya, mia..masa mula2 masuk sekolah aritu..2 3 hari lepas tu terus demam, selsema dan batuk sikit..bibir sampai melecuh sebb panas sangat...selera makan pun berkurang.. 

Apa yang saya buat?

Saya beri mia suplemen dari sumber #interferon iaitu Nutriferon setiap hari...interferon bertindak sebagai immune booster...Alhamdulillah 2 3 hari je demam..selepas tu sehingga hari nie mia langsung tak demam..adalah selsema sikit2..tapi 2 hari dah sembuh...dan yg paling bagus...masa mia demam tu dia masih bertenaga dan aktif di sekolah...tak perlu ponteng sekolah...so pembelajaran kat sekolah tak terganggu...saya memang tak risau kalau mia demam sbb saya tahu pertahanan badannya masih kuat sebab saya memang sentiasa supply immun booster pada dia.. Selain Nutriferon, saya beri mia Omega Guard dan Meal shakes sebagai immune booster dan multivitamin...

Nutriferon merupakan alternatif menggantikan paracetamol @ drug untuk kuatkan imuniti badan.

Bila demam, wawa sebolehnya elak dari mengambil sebarang ubatan supaya badan kita ni lebih kuat antibodi.


Share:

CARA TEBUS VOUCHER ZALORA

Assalamualaikum wbt,

Ya Allah, sudah 2 minggu wawa cuba untuk guna Voucher Zalora. Agak pelik juga sebab invalid, cal punya call Alhamdulillah setle selepas beberapa kali percubaan. Wawa nak kongsikan cara nak tebus voucher di zalora. Wawa refer di SINI

Boleh juga baca dibawah ni ye. Rupa-rupanya, kita just boleh guna harga below pada voucher dan hanya brand yang terpilih sahaja.

Disaat aku tak ada duit nak shopping, cuma mampu tengok dan scroll outfit dekat Lazada, Go Shop lepas tu Zalora dan alhamdulillah aku dapat satu task yang menarik untuk blog aku. Jadi aku terus terima offer tu. Orang kata rezeki blog jangan ditolak. Aku ambil masa 2 hari untuk siapkan entry tu. Bukan susah pun, cuma perlu draft dan tunjuk dekat pihak Zalora barulah boleh publish.
Share:

INFO KESIHATAN: 6 MAKANAN ELAK SAKIT JANTUNG

Assalamualaikum wbt,



Statistik pesakit jantung di Malaysia tahun 2015, lebih 1940 maut setiap jam. Ini menandakan rakyat Malaysia berisiko dan sudah pun ada simptom-simpton penyakit jantung. Namun, ramai dikalangan kita. Namun, ramai dikalangan kita kurang sedar akan enyakit no 1 di Negara ini. Pelbagai faktor menjadi punca kepada penyakit ini.
Jadi, wawa nak kongsilah dengan korang semua 6 jenis makanan yang dapat mengelakkan sakit jantung. Sekurang-kurangnya kita dapat mencegah diri kita dari berisiko. Betul ke betul?”)


1.       Makan 1 hidangan ikan dalam7 hari mampu mengurangkan sebahagian derita penyakit jantung. Ikan boleh mengurangkan risiko penyakit sebanyak 50%

2.       Epal (50%). Minum 12 auns jus epal @ makan 2 biji epal sehari. Mampu mengurangkan paras oksida kolesterol LDL (kolesterol jahat) . Epal juga berkesan menghalang serangan angin ahmar akibat penyakit jantung.

3.       Walnut (45%)

4.       Minyak zaitun (40%). Ia ada 77%  lemak tepu yang mampu menurunkan paras kolesterol LDL tanpa mengganggu HDL.

5.       Kekacang (30%). Menghalang pembekuan darah & meningkatkan fungsi pembuluh darah. Ia sumber folikyang paling baik.


6.       Oat (29%). Penting untuk kesihatan sistem saraf. Membantu menurunkan tahap kolesterol & menguatkan sistem imun.

      
      Adakah korang mampu berdisiplin dalam mengambil kesemua makanan diatas setiap hari? Jika tidak, wawa ada alternatif lain yang dapat membantu kalian mencegah dari berisiko menghadapi penyakit yang kronik terutamanya Jantung, Angin Ahmar atau Stroke, Kencing Manis, Darah Tinggi, Kanser dan lain-lain.
Dalam produk shaklee, Vivix yang mempunyai antioksidan yang tinggi mampu mencegah penyakit kronik. Ia mengandungi 4 bahan utama iaitu:

Kandungan Vivix

1.muscadine grape


♥anggur hebat ini adalah satu-satunya anggur di alam semulajadi yang mempunyai lebih satu kromosom, yang mana ahli sains percaya mengukuhkan profil polyphenolnya dan berpotensi untuk memanfaatkan kesihatan.

♥ia juga mengandungi asid ellargik dalam kepekatan yang tinggi, satu phyto-nutrient yang tidak dijumpai di dalam anggur jenis lain dan telah menunjukkan mempunyai ciri-ciri menghentikan kimia penyebab kanser, anti-virus dan anti-bakteria

2.purple carrot



♥sumber terbaik vit A,mengandungi phytokimia & anthocyanin yang bertanggungjawab pada warna merah biru & ungu pada buah/sayur

♥anthocyanin adalah antioksidan utama dlm lobak

3.elderberry(sambucus nigra)



❤satu daripada manfaat elderberry adalah keberkesanannya dalam mengubati sistem flu terutama sekali influenza B.

❤berry mengandungi flavanoids, yang mempunyai ciri antioksidan yang kuat dengan yang demikian mengukuhkan sistem immun melawan jangkitan virus dan bakteria

❤pada masa yang sama elderberry adalah sangat kaya dengan sebatian yang dikenali sebagai anthocyanin,  yang memberi kesan anti radang.

❤ia juga mengurangkan simpton seperti sakit otot, sakit atau demam yang berkaitan dengan selsema dan influenza. 

4.polyganum cuspidatum


♥dikenali sebagai knotweed jepun

♥tumbuhan perenial yang berasal dari asia,sumber komersial resveratrol 

♥digunakan untuk merumuskan supplimen anti penuaan & banyak jenis perubatan tradisional cina

Semoga bermanfaat.")
Share:

Testimoni Cengkam Kuku Hilang Dengan Zinc Complex

Assalamualaikum wbt,

Wawa kongsikan pengalaman sideline yang menderita kerana cengkam kuku kaki. Mengikut kata Syida, kena cengkam kuku ni sakit sangat. Tak boleh nak cerita macam mana sakit. Selepas amalkan zinc complex shaklee, alhamdulillah hilang.


Pengalaman syida,

CENGKAM KUKU DAN ZINC COMPLEX

Allah...rasa macam bersalah pulak kalau tak share apa yang syida rasa..:):) ni pengalaman diri syida sendiri tau...:)

Syida kena cengkam kaki atau orang panggil cagu mase dalam pantang hari tu..maksudnya sehingga hari ini dah nak masuk 5bulan dah kena 
cengkam kaki ni..lama kan?? 😊

Hanya orang yang pernah alami je tahu macam mana sakitnya cengkam kaki ni...tak tipu langsung yang syida pernah nangis sebab sakit yang amat sangat. Allah...masa tu pikir mungkin Allah nak hapuskan dosa kecil syida kot..☺

2 minggu lepas syida nak ikhtiar untuk keguguran rambut yang sangat dahsyat sebab anak syida sekarang duk sembur2 air liur..orang tua2 kata la kan kalau anak sembur air liur maknya gugur rambut...memang betul la rambut tu gugur banyak tapi tak tahu la apa kaitannya dengan sembur air liur..hehe..

Syida start konsisten makan  #ZincComplex  2 minggu lepas ikhtiar syida untuk rambut gugur..tiap2 kali sebelum tidur syida mesti makan zink ni..

Suprisenya kaki yang cengkam turut menampakkan dia semakin sembuh..Allah...syukur sangat2..Sebenarnya syida dah sampai fed up nak letak ubat kat kaki sebab tak baik2 selama 5 bulan ni.. (5 bulan jangka masa yang lama kot)..

Alhamdulillah  #ShakleeEffect 

Anda alami masalah ini? Jom ikhtiar dengan vitamin semulajadi. Whatsapp wawa ye 019 996 6576

Share:

Best Quote For Today

Assalamualaikum wbt,

Hai dearies, apa khabar sahabat blog wawa. Terima kasih kepada yang sudi singgah di teratak wawa ini dan wawa doakan kalian sentiasa diperderaskan rezeki, dipermudahkan urusan serta menjadi jutawan dunia akhirat. Amin InsyaAllah.



Share:

Inspirasi : 10 Manfaat Tahajjud

Assalamualaikum wbt,

Semoga bermanfaat.

10 MANFAAT TAHAJUD

1. Penghapus dosa dan mencegah berbuat dosa

Seperti yang disampaikan di atas, solat tahajud adalah ibadah yang selalu dilakukan oleh orang-orang soleh. Ibadah ini mendekatkan diri seorang manusia kepada pencipta-Nya, Allah SWT.Mereka pun pastinya memperkuat iman dan menjauhkan diri dari perbuatan dosa besar maupun kecil. Rasulullah SAW pernah bersabda bahwa solat malam adalah ibadah yang sering dilakukan oleh orang-orang soleh. Ibadah ini dapat mendekatkan seseorang kepada Sang Pencipta, jalan menghapuskan dosa serta mencegah muslimin untuk berbuat dosa.

2. Tanda takwanya terlihat di muka

Orang yang selalu melaksanakan solat tahajud akan terlihat bersinar wajahnya. Inilah yang menjadi tanda bahwa seseorang tersebut bertakwa kepada Allah SWT. Tanda-tanda ketakwaan tersebut selalu terlihat oleh orang-orang di sekitar mereka. Hal tersebut akan jadi pembakar semangat bagi kaum muslimin yang lain untuk selalu melaksanakan solat tahajud. Solat tahajud tetap menjaga keimanan seseorang teguh kepada sang Maha Penyayang.

3. Melancarkan aliran darah di tubuh

Solat tahajud biasanya dilakukan pada pukul 03.00 pagi. Setiap muslim umumnya terbangun pada jam tersebut untuk mengerjakan solat tahajud dan beribadah pada Sang Pencipta. Ibadah ini nyatanya tak hanya sekadar berbagi keluh kesah, namun memberikan udara segara bagi seluruh organ tubuh. Ketika itu, udara di atmosfera masih sangat segar dan dihirup oleh paru-paru. Tubuh kita pun menggerak-gerakkan seluruh otot yang membuat badan segar seketika dan seluruh aliran darah terasa lancar. Oksigen segar akan menghilang ketika matahari terbit dan kembali pada pagi berikutnya. Hanya orang-orang yang terbangun untuk melaksanakan solat tahajudlah yang akan merasakannya.

4. Membesarkan rongga paru-paru

Manfaat gerakan solat nyatanya memberikan efek positif bagi kesihatan manusia. Gerakan takbiratul ihram sebenarnya membuka rongga paru-paru lebih lebar. Hal tersebut diketahui mampu melancarkan aliran udara menuju paru-paru. Kerap kali kita merasakan paru-paru jauh lebih lapang daripada sebelumnya. 

5. Jaminan masuk syurga

Rasulullah pernah mengatakan bahwa siapapun yang melaksanakan solat tahajud, maka jaminan syurga baginya. Hal ini sempat pula diriwayatkan dalam salah satu hadits, sebagaimana Nabi Muhammad SAW bersabda:

“Wahai manusia, sebarkanlah salam, beri makanlah, sambung tali kasih, solat malamlah saat orang pada terlelap, maka masuklah syurga dengan selamat”. (HR. Al-Hakim, Ibnu Majah, At-Tirmizy).

6. Fikiran jauh lebih segar

Bangun tidur pastinya Anda memiliki pemikiran yang jauh lebih jernih. Bayangkan saja, dalam 1 hari jantung manusia bekerja 100.000 kali dan bernafas sebanyak 20.000 kali. Setiap organ tersebut memerlukan waktu istirahat yang cukup. Nyatanya tidur adalah istirahat yang sangat baik bagi tubuh. Dengan begini, seluruh organ tubuh akan beristirahat dari setiap tugas beratnya. Tidur membantu tubuh memulihkan sel yang sempat terganggu, menambah kekuatan dan otak pun kembali bekerja dengan baik. Alasan tersebutlah yang menjadikan solat tahajud dilaksanakan setelah bangun dari tidur. Fikiran yang jauh lebih fresh dan segar membuat gerakan solat kita juga khusyu’ memaknai ayat-ayat Al-Qur’an.

7. Mendapat keringanan ketika dinasab di akhirat

Keutamaan lainnya dari solat tahajud adalah keringanan di hari akhirat nanti. Setiap orang pastinya mempunyai catatan dosa dan pahala yang akan diterima di akhirat. Apabila catatan amalnya lebih banyak, niscaya syurga tempatnya. Namun bila sebaliknya, sudah barang tentu neraka adalah tempat yang tepat. Bagi kaum muslim yang taat, solat tahajud bisa menjadi media untuk mendapatkan keringanan ketika dinasab di akhirat. Allah akan memberikan keutamaan ini kepada mereka yang memohon ampun dan berdoa di sepertiga malam.

8. Memperoleh cinta Allah
sponsored links

Nabi Muhammad SAW pernah bersabda, bahwa orang yang selalu melaksanakan solat tahajud akan memperoleh cinta dari Allah SWT. Sebagaimana Beliau bersabda pada Abu Darda’ r.a. tentang keutamaan shalat tahajud ini. Mereka yang memilih bangun di tengah malam dan meninggalkan kenyamanan tidur, niscaya akan mendapat cinta dari Allah SWT. Kaum mukmin tersebut memutuskan meninggalkan syahwat mereka dan bersujud di hadapan sajadah. Segala pengampunan doa diberikan Allah kepada orang-orang tersebut. Tentu saja cinta Allah kepada orang-orang soleh tak berputus hingga hari akhir dan perhitungan nanti.

9. Meningkatkan sistem kekebalan tubuh

10. Solat yang paling afdal setelah 5 waktu

Kewajiban setiap muslim dan muslimin di seluruh dunia adalah mengerjakan solat 5 waktu. Allah SWT menyukai umat-Nya yang selalu mengingat-Nya baik dalam keadaan senang maupun sedih. Tak ada tempat berbagi ataupun mengadu yang lebih baik selain kepada Allah SWT. Solat tahajud menjadi salah satu ibadah yang paling afdol setelah solat 5 waktu. Solat tengah malam memberi kesempatan kepada Anda untuk beribadah lebih khusyu’. Waktu tersebut juga sangat tepat untuk berkeluh kesah dan memohon keampunan dari Sang Pencipta.

Jom sama2 kita mulakan solat tahajjud perlahan2..
Lama2 pasti akan jadi kebiasaan..
Share:

Testimoni : Kulit Cantik Dengan Collagen Powder

Assalamualaikum wbt,

Selamat petang semua, Happy CNY. Semoga terus success dan gembira.

Wawa nak kongsikan pengalaman Nana sideline wawa dan pengguna tegar Collagen powder.



Petang yang berbahagia dan redup ni bertambah bahagia bila dapat testimoni daripada customer kesayangan yang amek kolagen masa promo haritu..

"Salam nana. Nak inform haritu yang aku amek kolagen untuk sunburn dengan oarut jerawat tu, sunburn aku dah hilang dalam masa seminggu je. Parut jerawat pun dah makin pudar. Aku ikot cara ko ajar minum dengan buat masker sekali. Memang terbaik la. Berbaloi beli"

BERBALOI BELI.

Alhamdulillah syukur! Tak ada yang lebih menggembirakan nana selain dari dapat feedback macam nj darj customer tersayang. -Nana

Siapa yang dah pernah cuba kolagen ni surely tahu kesan dia macam mana kan? Wawa sendiri sekarang memang konsisten amek tauuu.. Kulit makin cantik, garis-garis halus semakain hilang Alhamdulillah!

Di tangan wawa sekarang ada 4 kotak kolagen powder yang wawa nak let go dengan special promotion sempena CNY beserta tips masker yang super BEST! 2 dah di sambar peminat collagen.

Whatsapp wawa for special price 
Wawa
Share:

Tips Kejayaan : Khasiat Surah Al-Khausar

Assalamualaikum wbt,


HEBATNYA AL-KAUTSAR

Surah ini adalah surah yang paling pendek dalam Al Qur'an, hanya
mengandungi 3 ayat dan diturunkan di Makkah dan berasal
dari sungai di Syurga. Kolam sungai ini diperbuat dari pada
batu permata yang indah dan cantik.

Rasanya lebih manis dari pada madu, warnanya pula lebih putih
dari pada susu dan lebih wangi dari pada kasturi.

Surah ini disifatkan sebagai surah penghibur hati Nabi Muhammad
SAW, karena diturunkan ketika baginda bersedih atas kematian 2
orang yang dikasihinya, yaitu anak lelakinya Ibrahim dan bapak
saudaranya Abu Thalib.

Berbagai khasiat terkandung di dalam surah ini dan boleh kita
amalkan, diantaranya ialah :

1. Ketika hujan, bacalah surah ini dan berdo'a. Insya Allah, do'a kita dikabulkan oleh Allah SWT

2. Ketika kita kehausan dan tiada air, bacalah surah ini dan gosok
di leher. Insya Allah hilangkan rasa dahaga.

3. Ketika kita sering sakit mata, seperti berair, gatal, bengkak.
Sapukan air tawar yang sudah dibacakan surah ini sebanyak 10x
pada mata.

4. Ketika rumah dipercayai terkena sihir, bacalah surah ini
10x. Insya Allah, Allah SWT memberi ilham kepada kita dimana letaknya sihir itu.

5. Jika kita membaca surah ini 1.000x.
Insya Allah rezeki kita akan bertambah.

6. Jika kita rajin membaca surah ini. Insya Allah hati kita akan menjadi lembut dan khusyuk ketika menunaikan shalat.

7. Jika ada orang teraniaya dan terpenjara, bacalah surah ini
sebanyak 71x. Insya Allah, Allah SWT akan memberikan bantuan kepadanya karena dia tidak bersalah tetapi dizhalimi.
Rasulallah SAW bersabda :"Barang siapa yang menyampaikan 1
(satu) ilmu saja dan ada orang yang mengamalkannya,maka
walaupun yang menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia
akan tetap memperoleh pahala." (HR. Al-Bukhari)

Subhanallah

-----

"Ya Allah, muliakanlah sahabat-sahabat Kami, Berikanlah Kami pasangan yang setia, 
mewujudkan keluarga sakinah mawaddah warahmah.
Kelak masukkanlah Kami disurga yang terindah.."

Aamiin Ya Robbal Alamin

************
Share:

Collaborate : JenamaTerkenal Timberland kini di ZALORA

Assalamualaikum wbt,


JenamaTerkenal Timberland kini di ZALORA


Timberland bukanlah suatu nama yang baru di persada fesyen global malah jenama antarabangsa ini telah menjadi jenama kasut boot no 1 dunia sejak mula diperkenalkan lagi. Sehingga kini, jenama Timberland masih berdiri kukuh dan berkembang pesat sehingga kan anda boleh menemui butik cawangan Timberland di merata dunia.  

Jenama boot no 1 di dunia ini sememangnya cukup terkenal dengan mutu kualiti setiap koleksi kasut yang ditawarkan dan dijamin tahan lasak. Koleksi kasut lelaki Timberland ini sesuai untuk digayakan untuk pemakaian kasual, untuk ke pejabat mahupun ketika melakukan aktiviti-aktiviti outdoor. Bukan itu sahaja, Timberland juga turut menawarkan aneka pilihan boot wanita khusus untuk wanita yang aktif.


Apa yang menarik, koleksikasut Timberland ini kini bukan ahaja boleh anda temui di butik-butik cawangan Timberland di ibukota, malah penggemar Timberland Malaysia kini boleh memiliki koleksi boot kegemaran mereka di portal online ZALORA. ZALORA membawakan jenama Timberland ini lebih dekat dengan para pengguna dengan menawarkan khidmat penghantaran secara percuma terus ke rumah anda serta pulangan percuma selama 30 hari selepas tarikh pembelian.



Timberland Boots

Timberland Oxford

Timberland Dress Shoes

Timberland Slip-on


Bukan itu sahaja, di ZALORA, anda boleh membuat pembayaran dengan selamat dan mudah serta anda juga boleh memilih untuk melakukan pembayaran secara ‘cash on delivery’. Mudah bukan? Miliki mana-mana koleksi kasut Timberland online kegemaran anda sekarang juga!

Share:

TIPS TAHAJJUD BERKUALITI

Assalamualaikum wbt,

TIPS TAHAJJUD BERKUALITI 

Sumber : Dr Wan Maseri

1- Sebelum tidur - rendam 3 atau 5 biji kurma dlm segelas air dan tutup.

2- Beritahu diri supaya bangun pada jam 3 atau 4 pagi utk tahajjud. Buat amalan sblm tidur yg biasa: 

✔️ Al mulk
✔️ Zikir Fatimah (subhanallah 33x, alhamdulillah 33x dan allahuakbar 34x)
✔️ Surah al-ikhlas dll.
✔️ Sblm mata terlelap sebut ya muhyi (wahai yg Maha menghidupkan) sebanyak mungkin dan minta Dia hidupkan pd jam 4 pagi.

3- Mesti tidur selewat-lewatnya jam 10 malam. (Wajib usahakan ubah rutin hidup yg salah tidur lewat selama ini).

4- Waktu terjaga jam 4 pagi, mulakan dgn minum air rendaman kurma dahulu. (Detox paling hebat yg nabi ajar) juga utk mengalas perut agar tidak lapar.

5- Mandi. Waktu 4 pagi adalah waktu paling sihat utk mandi dan membuang penyakit.

6- Mulakan dgn solat2 sunat, doa dan zikir yg diajar oleh Rasulullah saw.

Wallahu a'lam. Semoga bermanfaat.


Share:

Info Kesihatan : Kepentingan Asid Folik Untuk Kesuburan Dan Kehamilan

Assalamualaikum wbt,

Hai semua, apa khabar? Alhamdulillah, semoga semuanya sihat-sihat. Terima kasih kepada yang sudi menjengah blog wawa ini.")

Share:

Video Info Produk ESP Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Wawa nak share dengan korang kelebihan dan sedikit info mengenai Energizing Soy Protein (ESP) shaklee dalam bentuk video.


Best sangat ESP ni, minuman favourite wawa.")
Share:

Salam Jumaat Sahabat Blogger

Assalamualaikum wbt,

Apa khabar semua? Wawa doakan kalian yang singgah diteratak wawa ini dikurniakan rezeki yang melimpah ruah, dimudahkan segala urusan serta dikurniakan kesihatan yang baik.


Di hari yang mulia ini, wawa nak ajak sahabat sama-sama kita perbanyakkan selawat keatas Nabi Muhammad saw.

Allahummasolli'ala sayyidina muhammad.
Share:

Inspirasi : Kata Jack Ma Pengasas Alibaba

Assalamualaikum wbt,

Sharing dari sahabat wawa.

Jack Ma, pengasas Alibaba berkata,

“Orang paling teruk nak dilayan ialah, orang miskin (minda).
Apabila bagi free, mereka akan kata, itu perangkap.
Apabila diberitahu, ini perlukan pelaburan kecil, mereka jawab, pulangan sikit sangat.
Apabila diminta untuk buat pelaburan besar, mereka jawab, tiada duit.
 
Apabila diminta untuk cuba benda baru, mereka kata, tiada pengalaman.
Apabila diberitahu, ini bisnes tradisional, mereka kata, susah.
Apabila diberitahu, ini model bisnes yang baru, mereka akan kata, ini MLM.
Apabila diminta buka kedai, mereka kata, tiada kebebasan.
 
Mereka ini, mempunyai beberapa persamaan :-
– mereka suka bertanya di Google
– suka dengar cakap kawan yang miskin macam mereka juga
– berfikir lebih banyak daripada seorang professor
– tetapi sedikit buat kerja, lebih sedikit daripada orang buta
 
Cuba tanya mereka, “Apa mereka boleh buat?”
Mereka tiada jawapan.
 
Kesimpulan yang saya boleh buat,
“daripada jantung anda berdegup kencang,
apa kata, buat je kerja laju-laju.
Daripada berfikir tak habis-habis,
lebih baik buat sesuatu”
 
Orang miskin ini, ada satu persamaan.
Hidup mereka hanya tunggu dan lihat.
 
– Jack Ma, Alibaba.com
Share:

Tips Bisnes : 7 Cabaran Terbesar Untuk Usahawan Baru

Assalamualaikum wbt,

Wawa petik nota Fazreen, amat sesuai untuk sahabat-sahabat alam maya wawa jadikan sebagai panduan. 

Share:

Inspirasi : Bagaimana Nak kejut Anak Bangun Solat Subuh Awal?

Assalamualaikum wbt,

Hai semua, selamat pagi. Semoga hari ini lebih baik dari semalam. 

Seorang wanita bertanya kepada mufti : "Bagaimana caranya untuk mengejutkan anak-anak saya yang sedang tidur terlalu nyenyak untuk solat Subuh?

Mufti menjawab: "Apa yang akan kamu lakukan jika rumah kamu terbakar dan pada ketika itu anak-anak kamu sedang tidur?"

Wanita itu berkata: "Saya akan mengejutkan mereka dari tidur".

Mufti menjawab: "Bagaimana jika mereka sedang tidur terlalu nyenyak?" 

Wanita itu kemudian menjawab: " Demi Allah! Saya akan mengejutkan mereka bangun, jika mereka tidak bangun saya akan mengheret mereka keluar dari rumah."

Mufti kemudian menjawab: "Jika itu apa yang kamu akan lakukan untuk selamatkan mereka daripada api di dunia,  lakukanlah perkara yang sama untuk selamatkan mereka dari api neraka di akhirat kelak."

Semoga Allah membimbing kita semua!


#IniBahagianDakwahJakim
Share:

Diari Wawa : Happy Anniversary Yang ke 2

Assalamualaikum wbt,

Semoga anda ceria selalu. Allahuakbar, 1 February semakin nak melabuhkan tirai. Saat ini, bila diimbau kembali wawa macam malu-malu kucing duduk dalam bilik. Haha

Ye, hari ini tarikh yang sama 2 tahun yang lalu wawa sah bergelar isteri kepada suami Zuuber Bin Che Ibrahim, bukan zubir gool keeper terengganu ye.. Hihi

Allahurabbi, sebenarnya wawa lupa hari ini adalah hari ulang tahun perkahwinan. Jam 2 petang tadi, wawa nak up status bulan february, tiba-tiba tertanya kawan sebelah hari ni berapa hari bulan ye? Haha.. Teruk tak? Dalam nak up status fesbuk pun masih tanya date. Hehe

Seriously, wawa lupa dan pastinya hubby pun lupa sama sebab tak ada pun nak wish kan.hihi. Terus wawa call hubby, tanya ingat tak hari ini hari apa. Boleh dia jawab hari isnin lah! Haha

Ok, fine suami isteri lupa. Ye lah, kami bukan jenis romantik sangat bila dare anniversary pergi dinner bagai. Biasanya wawa just baca yassin n solat hajat je laa lepas ingat malamnya. Solat hajat beriman lagi syok, doa sama-sama. Kan..hehe


Tambah plak kawan wawa tag gambar bi. Ya Allah, rindunya. Gambar ni dah lepas akad nikah, hubby pun dah balik rumah dia (kampung sebelah je) sebab petang jam 2 majlis sanding plak.

Kawan wawa datang lepas wawa cuci muka dah, hilang segala makeup bagai. Tapi cantik juga tak makeup pun kan.. Hihi

Kawan wawa ni namanya Tengku Junainah. Tengah preggy anak first. Waktu majlis kahwin dia adalah first date wawa dengan hubby. Waktu ni lah, hati wawa terdetik adakah dia suamiku. Tetiba mengimbau kenangan lama..")

Untuk pengetahuan korang, gambar disebalik tabir majlis kahwin wawa semua hilang sebab hari tu laptop wawa hilang, kena format dengan si pencuri.. Bila dapat balik dah zero..kenangan dalam hati je laa yang ada..")

Share:

Soal Jawab Set Nutriwhite Dan Enfuselle Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Hai semua, apa khabar? Wawa doakan sahabat blogger wawa sihat-sihat semuanya, bahagia, ceria dan positif. Hari ini wawa dapat info menarik untuk dikongsi bersama kalian yang sudi membaca blog wawa.

Q & A yang diajukan pada Nutritionist shaklee Malaysia iaitu Sarah.

Set Enfuselle Shaklee

Share:

Follow by Email

About Me

My photo
Mommy to my pretty princess, Suka senyum, suka makan, suka membaca, suka memberi inspirasi, suka menulis

Popular

Followers

HOW TO ORDER

HOW TO ORDER
PLEASE WHATSAPP MOMMY DIRECTLY

Blog Archive

Recent Posts

Total Pageviews

BLOGGER TEAM


Check Page Rank CK Free Auto Backlink\ Kedai Backlink,Backlink Percuma
free web site traffic and promotion

BRAND COLLABORATIONS

Printcious | Syaqist | BPT | Shaklee | Mcdonalds | Desaru Coast Adventure Waterpark | Sensodyne