Showing posts from November, 2014Show All
Nikmat Kesihatan Yang Baik

Nikmat Sihat ==== Alhamdulillah, bila berada dikalangan orang yang kurang sihat buat wawa lebih menghargai nikmat kesihatan yang baik. Subhanallah,  Alhamdulillah.  Syukur Ya Allah kurniakan kesihatan yang baik. Mengim…

Hukum Perempuan Membaca Alquran Ketika Haid & Nifas

Assalamualaikum wbt, Bismillahirrahmanirrahim. Tertarik untuk wawa kongsikan, pendapat mengenai hukum wanita/perempuan membaca Alquran ketika haid & nifas. Mungkin ramai yang tertanya2, atleast boleh bagi sedikit info unt…

Allahummasolliaa'la Muhammad

Sirrah Rasulullah saw: بِسْمِ اللهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيْمِ اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ وَمَغْفِرَةُ وَرِضْوَانُ. أَللّٰهُمَّ صَلِّ عَلٰى مُحَمَّدٍ وَعَلٰى اٰلِ مُحَمَّدٍ. Pada suatu ketika, Ras…

Khasiat Buah Kiwi

Assalamualaikum wbt, Bismillahirrahmanirrahim, Semalam wawa berblogwalking, tetiba terjumpa artikal khasiat buah Kiwi. Wahh, baru wawa tahu khasiat buah kiwi untuk orang hamil. Jadi, wawa kongsikan kepada kalian tentang arti…

Astaghfirullahala'azim, Ya Allah Ampuni Aku!

Assalamualaikum, Apa khabar sahabat wawa yang cantik lagi hensem..? Alhamdulillah,  semoga sihat dalam barokah Allah semua. Wawa doakan buat kalian yang singgah di teratak wawa ni, dikurniakan rezeki yang berkat dan dide…

7 Ramuan Utama Collagen Powder

7 RAMUAN UTAMA COLLAGEN POWDER ====== 1. Kolagen Dari Sisik Ikan Merah 》Memelihara kulit jadi fleksibal tetapi tegang, memberikan reaksi melantun apabila kulit ditarik. Kolagen ikan mengandungi elastin yang berfung…

10 Sebab Anda Perlukan Kolagen

Assalamualaikum wbt, Pada usia awal 20-an, terdapat pertumbuhan yang aktif bagi menyokong pertumbuhan struktur badan dan menggalakkan perkembangan otot, tendon serta ligamen. Kata Dr Rozmey, “Ia digunakan untuk …

Cabut Gigi Tak Sakit, Lepas Cabut Baru Sakit

Assalamualaikum wbt, Semalam, lepas maghrib Wawa duk mengadap lappy sambil fikir nak masak apa malam ni.. Tetiba en suami panggil, kata nak cabut gigi.. Nak pergi tak? Erkk, hari ni ke? Gigi tak sakit pun.. Haa, pergi ma…

Quote for Tuesday

Assalamualaikum wbt, "May your sky always be clear, may your dear smile always be bright and happy, and may you be for ever blessed for that moment of bliss and happiness which you gave to another lonely and grateful he…

Korean Guy Yang Banyak Tanya

Assalamualaikum & selamat pagi, Bismillahirrahmanirrahim. Anyeong hashimikaa.. maksud dia boleh guna untuk greeting, say morning, afternoon, evening ,  night pun boleh.  Aktiviti wawa setiap hari diofis, wawa …

Tips Dr Azizan Osman

Assalamualaikum wbt, Semalam sempat wawa search motivasi Dr Azizan dan Prof Muhaya. Ya Allah, serius kita boleh dapat apa yang kita nak dengan syarat kita perlu memberi dahulu. Nak Bahagia, kita bahagiakan orang dulu. …

[Product] Omega Guard

Assalamualaikum wbt, Omega Guard Dietary Supplement Retail Price : RM136 Hidangan : 90 Capsules --------- For Info and Order: FB:  Puan Wawa  FB Page :  Kedai Vitamin Wawa Paka  emel : …

Doa Pelembut Hati Dan Pendinding Diri

Assalamualaikum wbt, Salam jumaat yang penuh barokah buat sahabat yang sedang membaca entry wawa sekarang. Wawa doakan kalian dikurniakam rezeki yang deras sederasnya. Wawa nak kongsi doa yang korang boleh baca untuk mel…

9 Formula PANTAS Seru Rezeki

9 Formula PANTAS Seru Rezeki Assalamualaikum sahabat wawa yang budiman. Wawa kongsikan rahsia amaln para jutawan. Amalkan secara berterusan.InsyaAllah, Allah permudahkan.

Sedekah Subuh

Assalamu'alaikum wbt, Wawa kongsikan petikan dari group emas whatsapp GCP. Perkongsian dari seorang sahabat wawa merangkap dealer emas.") Semoga perkongsian ini memberi kebaikan kepada kita. Jom! Kita am…

Testimoni Shaklee Collagen Powder

Assalamualaikum wbt, Wawa nak share testimoni selepas menggunakan Collagen Powder Shaklee, parut Chicken Pox Hilang..!") Kesan Parut Chicken Pox Hilang  ======= Parut chicken pox hilang selepas consume Collagen…

Fresh Good Morning

Assalamualaikum wbt, Bismillahirrahmanirrahim. Alhamdulillah, Allah panjangkan usia kita hari ni. Jemput syukur sahabat. Alhamdulillah Subhanallah Allahuakbar Astaghfirullah. Alfatihah buat suami juga ib…