Thursday, 16 September 2021

Set Premium Shaklee Atasi Slip Disc

Assalamualaikum wbt,

Ramai yang mengadu sakit belakang, ada yang sudah berjumpa doktor dan disahkan terkena slip disc. Ada juga yang takut untuk berjumpa doktor. Walau apa pun keadaan anda, perlu juga jumpa doktor untuk dapatkan pengesahan apakah penyakit sebenar yang anda alami.

bolehkah pesakit slip disc sembuh,   suplemen untuk slip disc,   senaman untuk slip disc,   vivix shaklee,   suplemen untuk sakit tulang belakang,   ostematrix untuk sakit pinggang,   vitamin untuk sakit pinggang,   susu untuk tulang belakang,  rawatan slip disc, slip disc boleh sembuh, tanda tanda slip disc, simptom slip disc l5 s1, senaman slip disc pinggang, slip disc treatment, slip disc boleh lumpuh, slip disc in malay, bolehkah pesakit slip disc sembuh, cara makan vivix untuk slip disc, rawat slip disc dengan Shaklee, tilam untuk pesakit slip disc, suplemen untuk slip disc, senaman untuk slip disc, produk shaklee untuk sakit belakang, vivix Shaklee, cara makan vivix untuk slip disc, vivix shaklee untuk slip disc, bolehkah pesakit slip disc sembuh, cara makan vivix untuk slip disc, suplemen untuk slip disc, tilam untuk pesakit slip disc, senaman untuk slip disc, rawat slip disc dengan Shaklee, vivix Shaklee, blog pesakit slip disc, Simptom cakera serviks atau leher: Mati rasa, kesemutan, atau kelemahan di bahu, leher, lengan, atau tangan anda Kesakitan yang dialami di bahu, leher, lengan, atau tangan anda Kelemahan otot Biasanya, gejala meningkat dengan pergerakan Sakit pada satu bahagian badan anda Sakit scatic atau akar saraf Kesakitan semakin teruk pada waktu malam Gejala cakera tergelincir belakang atau belakang:  Sakit yang dialami di punggung, kaki, atau lutut anda Mati rasa, kesemutan, atau kelemahan pada punggung, punggung, kaki, atau kaki anda Masalah mengawal pergerakan usus atau pundi kencing anda Kelemahan otot Sakit pada satu bahagian badan anda Sakit scatic atau akar saraf Biasanya, gejala meningkat dengan pergerakan seperti batuk Kesakitan semakin teruk pada waktu malam


Apa Itu Slip Disc?

Slip Disc adalah apabila tisu lembut di antara tulang di tulang belakang anda keluar. Sakit jika menekan pada saraf. Selalunya menjadi lebih baik secara perlahan dengan rehat, senaman ringan dan lembut serta ubat penahan sakit. Bagi keadaan yang agak berat, ubat penahan sakit juga tidak mampu menghilangkan rasa sakit pada bahagian slip disc tersebut. 

Jenis-Jenis Slip Disc

Terdapat beberapa tahap dan keadaan berlakunya slip disc terhadap individu yang mengalami masalah slip disc ini. Mari kita fahami struktur vertebra terlebih dahulu. Tulang belakang terdiri daripada 26 tulang yang tersusun satu sama lain. 

Vertebra tidak hanya terdiri daripada tulang, tetapi juga disc tulang belakang. Disc tulang belakang terdiri daripada dua bahagian: bahagian luar yang keras, dan inti dalaman yang lembut. Disc ini pada dasarnya berfungsi sebagai penyerap kejutan di antara tulang semasa berjalan, melompat, berlari, atau berpusing. 

Bahagian luar disc, atau bahagian luar, terdiri daripada serat kolagen. Sementara bahagian dalam disc pula, atau tisu dalaman, terdiri daripada rangkaian gentian. Disc juga boleh digambarkan seperti donat agar-agar, dengan kek yang lebih keras di luar dan jeli yang lembut di dalamnya.

Slip disc, atau disc herniasi, adalah apabila tisu dalam mendorong ke arah dinding bahagian luar cakera anda. Ini menyebabkan cakera anda menekan akar saraf yang berdekatan, yang menjadi penyebab kesakitan dan ketidakselesaan.

Mari kita lihat gambar keadan disc normal dan tahap slip disc. 

1. Normal Disc

bolehkah pesakit slip disc sembuh,   suplemen untuk slip disc,   senaman untuk slip disc,   vivix shaklee,   suplemen untuk sakit tulang belakang,   ostematrix untuk sakit pinggang,   vitamin untuk sakit pinggang,   susu untuk tulang belakang,  rawatan slip disc, slip disc boleh sembuh, tanda tanda slip disc, simptom slip disc l5 s1, senaman slip disc pinggang, slip disc treatment, slip disc boleh lumpuh, slip disc in malay, bolehkah pesakit slip disc sembuh, cara makan vivix untuk slip disc, rawat slip disc dengan Shaklee, tilam untuk pesakit slip disc, suplemen untuk slip disc, senaman untuk slip disc, produk shaklee untuk sakit belakang, vivix Shaklee, cara makan vivix untuk slip disc, vivix shaklee untuk slip disc, bolehkah pesakit slip disc sembuh, cara makan vivix untuk slip disc, suplemen untuk slip disc, tilam untuk pesakit slip disc, senaman untuk slip disc, rawat slip disc dengan Shaklee, vivix Shaklee, blog pesakit slip disc, Simptom cakera serviks atau leher: Mati rasa, kesemutan, atau kelemahan di bahu, leher, lengan, atau tangan anda Kesakitan yang dialami di bahu, leher, lengan, atau tangan anda Kelemahan otot Biasanya, gejala meningkat dengan pergerakan Sakit pada satu bahagian badan anda Sakit scatic atau akar saraf Kesakitan semakin teruk pada waktu malam Gejala cakera tergelincir belakang atau belakang:  Sakit yang dialami di punggung, kaki, atau lutut anda Mati rasa, kesemutan, atau kelemahan pada punggung, punggung, kaki, atau kaki anda Masalah mengawal pergerakan usus atau pundi kencing anda Kelemahan otot Sakit pada satu bahagian badan anda Sakit scatic atau akar saraf Biasanya, gejala meningkat dengan pergerakan seperti batuk Kesakitan semakin teruk pada waktu malam

Ini adalah keadaan tisu lembut diantara tulang bagi tulang belakang seseorang individu yang normal. Ia berada pada tempat yang betul dan tidak berlaku kebocoran pada tulang.

2. Bulging Disc - Tahap 1

bolehkah pesakit slip disc sembuh,   suplemen untuk slip disc,   senaman untuk slip disc,   vivix shaklee,   suplemen untuk sakit tulang belakang,   ostematrix untuk sakit pinggang,   vitamin untuk sakit pinggang,   susu untuk tulang belakang,  rawatan slip disc, slip disc boleh sembuh, tanda tanda slip disc, simptom slip disc l5 s1, senaman slip disc pinggang, slip disc treatment, slip disc boleh lumpuh, slip disc in malay, bolehkah pesakit slip disc sembuh, cara makan vivix untuk slip disc, rawat slip disc dengan Shaklee, tilam untuk pesakit slip disc, suplemen untuk slip disc, senaman untuk slip disc, produk shaklee untuk sakit belakang, vivix Shaklee, cara makan vivix untuk slip disc, vivix shaklee untuk slip disc, bolehkah pesakit slip disc sembuh, cara makan vivix untuk slip disc, suplemen untuk slip disc, tilam untuk pesakit slip disc, senaman untuk slip disc, rawat slip disc dengan Shaklee, vivix Shaklee, blog pesakit slip disc, Simptom cakera serviks atau leher: Mati rasa, kesemutan, atau kelemahan di bahu, leher, lengan, atau tangan anda Kesakitan yang dialami di bahu, leher, lengan, atau tangan anda Kelemahan otot Biasanya, gejala meningkat dengan pergerakan Sakit pada satu bahagian badan anda Sakit scatic atau akar saraf Kesakitan semakin teruk pada waktu malam Gejala cakera tergelincir belakang atau belakang:  Sakit yang dialami di punggung, kaki, atau lutut anda Mati rasa, kesemutan, atau kelemahan pada punggung, punggung, kaki, atau kaki anda Masalah mengawal pergerakan usus atau pundi kencing anda Kelemahan otot Sakit pada satu bahagian badan anda Sakit scatic atau akar saraf Biasanya, gejala meningkat dengan pergerakan seperti batuk Kesakitan semakin teruk pada waktu malam

Bulging disc berlaku apabila tisu dalam disc mula menghampiri dinding dimana ia umpama terkeluar dari keadaan normal. Ini mungkin menyebabkan individu yang alami masalah ini merasa kurang selesa.

3. Herniated Disc or Slipped Disc - Tahap 2

bolehkah pesakit slip disc sembuh,   suplemen untuk slip disc,   senaman untuk slip disc,   vivix shaklee,   suplemen untuk sakit tulang belakang,   ostematrix untuk sakit pinggang,   vitamin untuk sakit pinggang,   susu untuk tulang belakang,  rawatan slip disc, slip disc boleh sembuh, tanda tanda slip disc, simptom slip disc l5 s1, senaman slip disc pinggang, slip disc treatment, slip disc boleh lumpuh, slip disc in malay, bolehkah pesakit slip disc sembuh, cara makan vivix untuk slip disc, rawat slip disc dengan Shaklee, tilam untuk pesakit slip disc, suplemen untuk slip disc, senaman untuk slip disc, produk shaklee untuk sakit belakang, vivix Shaklee, cara makan vivix untuk slip disc, vivix shaklee untuk slip disc, bolehkah pesakit slip disc sembuh, cara makan vivix untuk slip disc, suplemen untuk slip disc, tilam untuk pesakit slip disc, senaman untuk slip disc, rawat slip disc dengan Shaklee, vivix Shaklee, blog pesakit slip disc, Simptom cakera serviks atau leher: Mati rasa, kesemutan, atau kelemahan di bahu, leher, lengan, atau tangan anda Kesakitan yang dialami di bahu, leher, lengan, atau tangan anda Kelemahan otot Biasanya, gejala meningkat dengan pergerakan Sakit pada satu bahagian badan anda Sakit scatic atau akar saraf Kesakitan semakin teruk pada waktu malam Gejala cakera tergelincir belakang atau belakang:  Sakit yang dialami di punggung, kaki, atau lutut anda Mati rasa, kesemutan, atau kelemahan pada punggung, punggung, kaki, atau kaki anda Masalah mengawal pergerakan usus atau pundi kencing anda Kelemahan otot Sakit pada satu bahagian badan anda Sakit scatic atau akar saraf Biasanya, gejala meningkat dengan pergerakan seperti batuk Kesakitan semakin teruk pada waktu malam

Slip Disc atau Herniasi berlaku apabila dinding disc mula berlaku kebocoran dan tisu bahagian dalam keluar.

4. Ruptured Disc - Tahap 3

bolehkah pesakit slip disc sembuh,   suplemen untuk slip disc,   senaman untuk slip disc,   vivix shaklee,   suplemen untuk sakit tulang belakang,   ostematrix untuk sakit pinggang,   vitamin untuk sakit pinggang,   susu untuk tulang belakang,  rawatan slip disc, slip disc boleh sembuh, tanda tanda slip disc, simptom slip disc l5 s1, senaman slip disc pinggang, slip disc treatment, slip disc boleh lumpuh, slip disc in malay, bolehkah pesakit slip disc sembuh, cara makan vivix untuk slip disc, rawat slip disc dengan Shaklee, tilam untuk pesakit slip disc, suplemen untuk slip disc, senaman untuk slip disc, produk shaklee untuk sakit belakang, vivix Shaklee, cara makan vivix untuk slip disc, vivix shaklee untuk slip disc, bolehkah pesakit slip disc sembuh, cara makan vivix untuk slip disc, suplemen untuk slip disc, tilam untuk pesakit slip disc, senaman untuk slip disc, rawat slip disc dengan Shaklee, vivix Shaklee, blog pesakit slip disc, Simptom cakera serviks atau leher: Mati rasa, kesemutan, atau kelemahan di bahu, leher, lengan, atau tangan anda Kesakitan yang dialami di bahu, leher, lengan, atau tangan anda Kelemahan otot Biasanya, gejala meningkat dengan pergerakan Sakit pada satu bahagian badan anda Sakit scatic atau akar saraf Kesakitan semakin teruk pada waktu malam Gejala cakera tergelincir belakang atau belakang:  Sakit yang dialami di punggung, kaki, atau lutut anda Mati rasa, kesemutan, atau kelemahan pada punggung, punggung, kaki, atau kaki anda Masalah mengawal pergerakan usus atau pundi kencing anda Kelemahan otot Sakit pada satu bahagian badan anda Sakit scatic atau akar saraf Biasanya, gejala meningkat dengan pergerakan seperti batuk Kesakitan semakin teruk pada waktu malam

Berlaku apabila tisu menolak sepenuhnya ke luar disc. Cecair bocor keluar dari kawasan luar, ini juga dikenali sebagai disc berasingan.

Selain kecederaan disc  tulang belakang yang biasa ini, anda mungkin didiagnosis dengan penyakit disc degeneratif. Selain tahap di atas, penyakit disc degeneratif atau DDD adalah kesan dari proses penuaan semula jadi tubuh badan. Ini adalah kelemahan satu atau lebih disc di antara vertebra. Apabila ini berlaku, disc akan rata dan kehilangan kandungan air, yang menyebabkan kesakitan ketika berjalan, berlari, atau melompat.

Kredit : braceability

Punca-Punca Berlaku Slip Disc

Terdapat berbagai punca dan sebab berlakunya slip disc. Apakah yang menyebabkan berlakunya slip disc? Antaranya adalah disebabkan oleh,

  • Senaman yang terlalu kuat dan keras
  • Mengangkat objek berat dengan cara yang salah
  • Getaran dari memandu atau mengendalikan mesin
  • Tidak aktif atau berat badan berlebihan
  • Proses penuaan

Simptom Slip Disc

Simptom disc serviks atau leher:

  • Mati rasa, kesemutan, atau kelemahan di bahu, leher, lengan, atau tangan anda
  • Kesakitan yang dialami di bahu, leher, lengan, atau tangan anda
  • Kelemahan otot
  • Biasanya, gejala meningkat dengan pergerakan
  • Sakit pada satu bahagian badan anda
  • Sakit scatic atau akar saraf
  • Kesakitan semakin teruk pada waktu malam

Gejala cakera tergelincir belakang atau belakang:

  • Sakit yang dialami di punggung, kaki, atau lutut anda
  • Mati rasa, kesemutan, atau kelemahan pada punggung, punggung, kaki, atau kaki anda
  • Masalah mengawal pergerakan usus atau pundi kencing anda
  • Kelemahan otot
  • Sakit pada satu bahagian badan anda
  • Sakit scatic atau akar saraf
  • Biasanya, gejala meningkat dengan pergerakan seperti batuk
  • Kesakitan semakin teruk pada waktu malam

Petua Dan Tips Elak Masalah Slip Disc

Petua dan tips untuk mengelakkan masalah slip disc, anda boleh lakukan seperti dibawah:

  1. Kekalkan berat badan yang sihat untuk mengurangkan tekanan pada disc di bahagian belakang.
  2. Bersenam secara sederhana dan teratur (eg: Berjalan cepat dan berenang).
  3. Pastikan postur yang baik semasa duduk atau berdiri.
  4. Angkat benda berat dengan cara yang betul (gunakan kaki anda, bukan punggung anda untuk mengangkat - bengkokkan lutut, jongkok dan angkat)
  5. Anda harus mendapatkan rawatan perubatan untuk sebarang sakit leher atau sakit belakang yang membatasi pergerakan anda, menyebabkan mati rasa, kesemutan dan kelemahan otot, atau kehilangan kawalan pundi kencing dan usus.

Cadangan Supplemen Atasi Masalah Slip Disc Dengan Berkesan

Sebelum anda pergi lebih jauh dengan produk shaklee, suka wawa ingatkan bahawa supplemen shaklee bukanlah ubat yang dapat menyembuhkan dalam masa satu hari. Supplemen shaklee berperanan dalam melengkapkan nutrisi yang kurang di tubuh badan anda dimana ia penyebab kepada datangnya pelbagai penyakit.

Wawa senaraikan lima jenis supplemen yang sangat-sangat membantu anda untuk mengatasi masalah sakit belakang dan slip disc.

Set Premium Shaklee Atasi Slip Disc


bolehkah pesakit slip disc sembuh,   suplemen untuk slip disc,   senaman untuk slip disc,   vivix shaklee,   suplemen untuk sakit tulang belakang,   ostematrix untuk sakit pinggang,   vitamin untuk sakit pinggang,   susu untuk tulang belakang,  rawatan slip disc, slip disc boleh sembuh, tanda tanda slip disc, simptom slip disc l5 s1, senaman slip disc pinggang, slip disc treatment, slip disc boleh lumpuh, slip disc in malay, bolehkah pesakit slip disc sembuh, cara makan vivix untuk slip disc, rawat slip disc dengan Shaklee, tilam untuk pesakit slip disc, suplemen untuk slip disc, senaman untuk slip disc, produk shaklee untuk sakit belakang, vivix Shaklee, cara makan vivix untuk slip disc, vivix shaklee untuk slip disc, bolehkah pesakit slip disc sembuh, cara makan vivix untuk slip disc, suplemen untuk slip disc, tilam untuk pesakit slip disc, senaman untuk slip disc, rawat slip disc dengan Shaklee, vivix Shaklee, blog pesakit slip disc, Simptom cakera serviks atau leher: Mati rasa, kesemutan, atau kelemahan di bahu, leher, lengan, atau tangan anda Kesakitan yang dialami di bahu, leher, lengan, atau tangan anda Kelemahan otot Biasanya, gejala meningkat dengan pergerakan Sakit pada satu bahagian badan anda Sakit scatic atau akar saraf Kesakitan semakin teruk pada waktu malam Gejala cakera tergelincir belakang atau belakang:  Sakit yang dialami di punggung, kaki, atau lutut anda Mati rasa, kesemutan, atau kelemahan pada punggung, punggung, kaki, atau kaki anda Masalah mengawal pergerakan usus atau pundi kencing anda Kelemahan otot Sakit pada satu bahagian badan anda Sakit scatic atau akar saraf Biasanya, gejala meningkat dengan pergerakan seperti batuk Kesakitan semakin teruk pada waktu malam,Set P[INFO] Produk Shaklee Untuk Slipped Disc remium Shaklee Atasi Slip Disc SHAKLEE SET SLIPPED DISC Testimoni Vivix [Slip Disc] Bantu Pesakit Kembali Pulih Vitamin Shaklee Untuk Slip Disc atau Sakit Tulang Belakang pengedar shaklee aktif johor, pengedar shaklee aktif paka, pengedar vivix shaklee,


1. Vivix ( tahan 2 bulan)

Membantu melahirkan sel yang sihat dan merawat sel yang rosak. Ia juga mengelakkan penuaan sel yang tidak matang. Disk yang rosak dan pecah antaranya berpunca dari penuaan sel dan kekurangan nutrien. Justeru, kandungan resveratrol dalam Vivix membantu menguatkan keanjalan pada disk, memperbaiki struktur sel dan menyokong kesihatan sendi.

2. Ostematrix (Kalsium dan Mineral) (tahan 1 bulan)

Ostematrix membantu membina tulang yang kuat dan melengkapkan keperluan kalsium pada tulang. Ia juga merangsang enzim untuk memadatkan tulang supaya tulang tidak mudah rapuh. Kalsium yang mengandungi mineral sokongan membantu atasi masalah sendi, meningkatkan kualiti kusyen sendi dan tulang rawan.

3. Omega Guard (Minyak Omega 3) (tahan 1-2 bulan)

Omega Guard bersifat anti inflamasi boleh membantu mengurangkan kesakitan dan mengurangkan bengkak. Pesakit slip dis mengalami kesakitan disebabkan berlakunya keradangan pada tulang belakang akibat disk yang tergelincir dari kedudukan asal.

4. Collagen Powder Shaklee (tahan 1 bulan)

Salah satu keperluan badan ialah kolagen bagi mengekalkan keanjalan disk. Faktor usia menunjukkan keanjalan anggota badan semakin menurun dan pengambilan collagen powder shaklee sangat penting untuk pesakit slip disk bagi mengekalkan keanjalan disk.

5. B Complex (tahan 3-4bulan)

Disk yang terkeluar dan mengganggu saraf tunjang sangat mengganggu dan mendatangkan sakit yang melampau. bagi menjaga kesihatan saraf lebih terganggu, pengambilan b complex sangat membantu saraf kekal sihat. b complex juga membantu pesakit slip disc dari terus mengalami stressyang berpanjangan disebabkan kesakitan yang melampau. Pengambilan B Complex juga membantu motivasi pesakit dari terus menurun dan murung.

Cara Makan Set Slip Disc Shaklee Dengan Berkesan

Untuk dapatkan hasil yang berkesan kita perlu mengambil set slip disc dengan cara yang betul. Alhamdulillah, ramai dikalangan pelanggan wawa yang mengambil set slip disc ini mendapat kesan yang positif dan baik selepas mengamalkan set slip disc ini.

Cara Makan Set Slip Disc Shaklee dengan betul adalah :

  1. Vivix - 1 sudu sebelum tidur atau boleh diambil pada awal pagi.
  2. Collagen Powder - 1 Sachet sebelum tidur atau pagi sebelum makan. (Boleh campur dalam mana-mana minuman kegemaran kecuali minuman berkafein dan bergas).
  3. Ostematrix - 4-5 biji sebelum tidur.
  4. B Complex - 2 biji selepas makan pagi dan 2 biji selepas makan malam.
  5. Omega Guard - 3 biji selepas makan.
Pastikan anda mengambil air masak sekurang-kurangnya 2 liter sehari untuk memastikan supplemen dapat berfungsi dengan baik dalam badan anda.

Elakkan pengambilan supplemen bersama kaffein. Jika ada nak minum kopi, nescafe atau teh, jarakkan dengan pengambilan supplemen selepas 2-3 jam. Begitu juga dengan pengambilan ubatan hospital. Pastikan anda menjarakkan masa pengambilan supplemen dengan ubatan hospital. 


Testimoni Set Slip Disc Shaklee

Testimoni #1 

"Ayah lagi teruk slipped disc kat pinggang.  Doc kata kalau pain killer tak jadi gak kena operate. Alhamdulillah setakat ni dah beberapa bulan ayah dah x ambil pain killer.  Makan Shaklee dan gi chiro je" - Puan Sofia"

Testimoni #2

"Cust ena yg slip disc tu kan. Lepas consult dia ikut yg akak rekemen (pergi mengurut) dan dia amek set premium suplimen. Now dapat tido lena dah katanya. Sebelum ni hari2 malam2 tak dapat langsung gerakkan belakang macam tulang dh mati dia kata allahuakbar"- Puan Ena"

Jika ada dikalangan keluarga mahupun sahabat handai yang menderita dengan penyakit slip disc ini, bolehlah anda syorkan supplemen shaklee dan wawa sebagai agen mereka. ")

Jika anda ingin dapatkan dengan harga lebih murah, boleh mendaftar sebagai ahli shaklee dan teruskan dengan aktifkan keahlian disini (daftar ahli shaklee online)

.






Jika anda berminat untuk menjana income shaklee dengan mudah, boleh baca disini terlebih dahulu. Mudahnya Buat Bisnes Shaklee 2021.






Hubungi kami;



Page FB : Kedai Vitamin Ketengah Jaya Paka 019-9966576
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Baru Bangi / Paka
Pengeposan ke seluruh Malaysia




Selepas anda mendaftar di form diatas, anda perlu mengaktifkan keahlian terlebih dahulu untuk membolehkan anda menikmati harga diskaun keahlian sebanyak 20% dan anda secara automatik juga boleh menjadi agen.

0 Comments:

Post a Comment

Terima Kasih singgah comment. Semoga sentiasa ceria dan bahagia selalu..😊