Nukilan Jutawan Wawa

Assalamualaikum wbt,

Hai semua, apa khabar? Wawa doakan semoga kalian sihat, ceria, bahagia, kaya dan berjaya dunia akhirat. Terima kasih kerana korang sudi meluangkan masa menjengah ke blog wawa ni. Semoga penulisan wawa ini memberi manfaat pada kalian.

Syukur, Alhamdulillah Allah masih panjangkan usia kita. Alhamdulillah, Allah izinkan kita bernafas, memberi oksigen tanpa perlu bayar, Allah bagi kaki supaya kita dapat berjalan, Allah sihatkan tubuh badan semuanya adalah untuk saling mengingat padaNya. 

Kita? Apa yang kita buat? Bangun pagi nak ucap Alhamdulillah entah ucap ke tidak. Buka mata terus terkejar ke bilik air. Sedangkan Allah suruh kita syukur, masih diberi umur. Tak susah pun, sekadar ucapan Alhamdulillah Engkau hidupkan aku pagi ini.

Allah bagi lagi nikmat kaki, tangan, mata, hidung, telinga, kudrat dan lain-lain, supaya kita bangun bersujud padaNya. Tapi kita, apakah sudah bersyukur? 

Allahurabbi, Engkau Maha Pengasih, Engkau Maha Penyayang, Engkau Maha pemberi, Engkau Maha Kaya. Sentiasa memberi nikmat pada kami.

Ampunilah kami Ya Allah, luruskan hati kami Ya Allah, Berikan taufik dan hidayahMu Ya Allah, tunjukkan kami jalan yang lurus Ya Allah. Amin Ya Rabbal Alamin.
Share:

5 comments:

Terima Kasih singgah comment. Semoga sentiasa ceria dan bahagia selalu..😊

Follow by Email

About Me

My photo
Mommy to my pretty princess, Suka senyum, suka makan, suka membaca, suka memberi inspirasi, suka menulis

Popular

Followers

HOW TO ORDER

HOW TO ORDER
PLEASE WHATSAPP MOMMY DIRECTLY

Blog Archive

Recent Posts

Total Pageviews

BLOGGER TEAM


Check Page Rank CK Free Auto Backlink\ Kedai Backlink,Backlink Percuma
free web site traffic and promotion

BRAND COLLABORATIONS

Printcious | Syaqist | BPT | Shaklee | Mcdonalds | Desaru Coast Adventure Waterpark | Sensodyne