Assalamualaikum wbt,

Pagi ni customer pm wawa.

Sis, saya ada baca vivix bagus untuk atasi masalah uban. Saya nak tanya, vivix ni membantu tak atasi masalah rambut gugur? 

J : Alhamdulillah, vivix adalah salah satu produk yang membantu dari tahap sel. Satu2 yang dapat tembus ke sel badan kita. Ia bantu perbaharui dan perbaiki sel2 badan kita.Korang tau tak, setiap inci seluruh tubuh kita ni ada sel. Biasanya, semua masalah kesihatan berpunca daripada sel yang kurang sihat dan rosak. 

Jadi, bila minum vivix dapat bantu sel badan anda kembali sihat. Bukan hanya dapat tumbuh rambut baru malah rambut lama pun makin sihat. Rambut juga terdiri daripada sel kan. 😊 Tiada lagi masalah rambut gugur.


-----

Jom kenali faktor keguguran rambut. 

7 FAKTOR RAMBUT GUGUR

🌼 keadaan tertekan/stress

individu yang mengalami tekanan /stress contohnya di tempat kerja boleh menyebabkan semua otot dikulit kepala Dan leher mengecut.sehingga menyebabkan peredaran darah ke kulit kepala terganggu.Akhirnya folikel rambut tidak mendapat bekalan nutrients Dan oksigen yang mencukupi.

🌼 hormon

ketidakstabilan hormon biasanya dialami wanita yang baru melahirkan anak.ini kerana perubahan hormon secara tiba-tiba,selepas melahirkan yang mana semasa kehamilan aktiviti hormon berada di peringkat optimum.

🌼 Umur/Usia

semakin umur meningkat,semakin kurang hormon dihasilkan.Proses penuaan berlaku.wanita menopause mengalami keguguran rambut yang ketara dalam lingkungan umur 40 ke 50 tahun keatas.

🌼 penyakit

keadaan rambut gugur disebabkan penyakit dikenali Alopecia Areata.contohnya SLE penyakit auto imun di mana liang rambut dimusnahkan oleh sel pesakit itu sendiri.

🌼 Jangkitan kulat

Jangkitan kulat/kuman,virus atau fungal sering berkait dengan penyakit sistemik seperti diabetes mellitus.

🌼 genetik

lelaki cenderung botak di bahagian depan kepala.manakala wanita cenderung botak di bahagian kepala secara rawak.

🌼 pemakanan

tidak mengamalkan pengambilan makanan seimbang boleh menyebabkan keguguran rambut.pengambilan makanan segera seperti snek yg banyak mengandungi MSG.

Semoga bermanfaat. 

#silakanshare
#FounderBYG