Assalamualaikum wbt,

Ostematrix Shaklee adalah kalsium yang isinya paling seimbang bagi memastikan kadar penyerapan 99%.

Formula yang unik dibuat daripada mineral semulajadi seperti natural limestone (batu kapur) dan garam mineral dari Laut Mati.

Kelebihan ostematrix ialah ianya sesuai untuk orang yang mengalami alahan product tenusu yang ada laktosa kerana sumber kalsium yang banyak ialah daripada product tenusu seperti susu.

Ostematrix mengandungi kalsium, magnesium, vitamin D, zink, kuprum, manganes dan boron. Nutrien-nutrien ini perlu diambil bersama-sama supaya penyerapan oleh tubuh badan lebih optimum.

Ramai yang beranggapan bahawa bila makan kalsium boleh menyebabkan sakit buah pinggang dan juga batu karang. 

Tulang merupakan sistem sokongan tubuh anda, kerana itulah amat penting untuk anda memastikan ia kekal kuat dan sihat. Tubuh anda membina tulang baharu dengan pantas, tetapi apabila umur anda meningkat, kehilangan tulang adalah lebih banyak berbanding tulang yang dibina. Hakikat inilah menjadikannya penting untuk anda membekalkan tulang anda dengan nutrien pembina-tulang yang berkualiti.*

Tulang yang kuat untuk tubuh yang kuat. Bina dan pastikan tulang anda kuat dengan nutrien pembinatulang untuk memastikan ia kekal sihat sepanjang masa.


Anda Memerlukan Lebih Daripada Kalsium untuk Tulang Yang Kuat

  • 1,000 mg (100% DV) unsur kalsium daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam semula jadi
  • 400 mg (100% DV) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya
  • 400 IU (100% DV) vitamin D untuk merangsang/meningkatkan penyerapan kalsium
  • Boron adalah mineral untuk bantu proses penghasilan tulang
  • Manganese, kuprum, zink berfungsi untuk mengaktifkan enzim untuk padatkan tulang. Macam simen yang lekatkan batu bata rumah tapi dalam kes ni, sel tulang

  1. Kalsium - Bahan asas untuk membina tulang
  2. Magnesium - Membantu menghantar kalsium kepada tulang
  3. Boron - Membantu metabolisme tulang
  4. Vitamin D - Merangsang penyerapan kalsium
  5. Kuprum, Zink and Mangan - Mengaktifkan enzim yang membantu meningkatkan kepadatan tulangKeistimewaan Ostematrix Shaklee

Diformulasi khas dengan campuran 7 nutrien penting termasuk kalsium, vitamin D, magnesium, zink, kuprum, mangan, dan boron untuk membantu membina ketumpatan tulang. Kaplet bersaiz kecil, mudah ditelan.


Pengambilan hanya dua kaplet OsteMatrix® menunjukkan peningkatan dalam paras kalsium darah yang signifikan, diukur dalam tempoh 12-jam. Kalsium perlu diserap terlebih dahulu supaya badan boleh menggunakannya untuk membina dan mengekalkan tulang yang kuat.

Nutritional Facts
Setiap Kaplet menyediakan:

RamuanAmaun Setiap Kaplet
Vitamin D3 (sebagai kolekalsiferol)100 IU
Kalsium (sebagai kalsium karbonat, kalsium sitrat dan kalsium sitrat malat)250 mg
Magnesium (sebagai magnesium oksida, magnesium glokonat dan magnesium sitrat)100 mg
Zink (sebagai zink glukonat)0.4 mg
Kuprum (sebagai kuprum glukonat)0.05 mg
Mangan (sebagai mangan glukonat)0.05 mg
Boron (sebagai mineral surih hidrolisat protein)0.75 mg
sumber

Perbezaan Ostematrix dengan kalsium lain

Kalsium dalam Ostematrix, diserap sepenuhnya ke dalam tulang dalam tempoh 12 jam pengambilan.

Kalsium yang berlebihan dan tidak diserap sepenuhnya oleh badan, selepas 4 jam akan dibebaskan dalam darah kita..

Apabila kalsium yang berlebihan ini masuk dalam darah kita, ia akan jadi racun dan menyebabkan punca terjadinya batu karang.

Oleh itu, sebelum membuat pilihan membeli kalsium yang ada dipasaran tuan puan perlu memastikan kandungan kalsium itu mengandungi Vitamin D. Ini kerana Vitamin D membantu merangsang penyerapan kalsium ke dalam badan.

Wawa amat mengesyorkan tuan puan untuk memilih produk dari shaklee kerana kami merupakan produk yang terbukti BERKESAN, SELAMAT dan SEMULAJADI.Ostematrix promosi, Ostematrix beli 3 5% diskaun, Ostematrix diskaun 5%


BELI online di SINI, dan Tuan/Puan hanya perlu tunggu sahaja tempahan tiba di rumah sendiri dengan selamat.Hubungi kami untuk info/order:

Your Certified Shaklee Product Consultant:
Wan Rokiah Wan Ismail / Kakwawa (0199966576)
Direct Wassap:
COD Bandar Penawar / Desaru / Bayu Damai
Pengeposan ke seluruh Malaysia