Saturday, 30 December 2017

Resepi Akok Kedut Sedap Dan Mudah

Assalamualaikum wbt,

Balik kampung Paka, tak sah kalau tak makan akok kedut. Hehe

macam best plak layan kuih akok panas2 ni..1 adunan ni dpt 21 bj... sekali masak sekali abis...πŸ˜…xsempat kuih nk berehat lama dalam pinggan...makan panas2 memang πŸ‘πŸ‘


sapa nk resepi😁😁 meh tgkπŸ‘‡


6bj telor

1 cawan santan

1 cawan gula merah (gula ni akk masak dulu bg cair)

1 sudu tepung gandum

2 sudu tepong beras


cara2 buat :

pukul telur sampai kembang..bila da kembang masukkan santan kacau sebati..lps tu masukkan gula merah..kacau sebati..bila da sebati semua..masukkan tepung gandum dan tepung beras...kacau laju2..jgn bg ketol2...tp kalau ade ketol2 tu sila la tapis okey..t bancuhan tu smooth jer..cantik..panaskan dapur..ltk minyak ckit..pastu tuang je dalam acuan...biarkan sampai masak..kalau guna dapor yg akk guna ni bila da masak dia akan terbuka sendiri..senangkan..


try la...serious makan panas2 memang πŸ‘πŸ‘πŸ‘


Kredit Resepi : Wan Amira Wan Hanapi

Continue Reading

Friday, 29 December 2017

Friday, 22 December 2017

Persediaan Sebelum Bersalin

Assalamualaikum wbt,

17 Persediaan Sebelum Bersalin


1. Letak Dalam But Kereta

Pastikan persiapan hospital dan segalanya kelengkapan penting sudah disediakan dari awal. Tempatkan beg kelengkapan anda, bayi dan si ayah di dalam but kereta sebaik sahaja kandungan melepasi trimester kedua.


2. Makanan Seimbang

Adalah penting untuk anda memastikan berat badan tidak naik berlebihan di trimester akhir. Pemakanan seimbang perlu diambil secara berterusan bagi membolehkan anda memberi zat terbaik kepada bayi anda dalam kandungan. Malah, anda juga dapat mengekalkan tenaga sewaktu di bilik bersalin kelak.


3. Banyak Berjalan

Pastikan tubuh kekal aktif bertenaga. Untuk memudahkan proses bersalin, Anda harus banyak bergerak, berjalan, turun dan naik tangga bermula daripada awal trimester ketiga kehamilan.


4. Minyak Kelapa Dara

Mula mengambil satu sudu minyak kelapa dara dua kali sehari sebaik sahaja kandungan mencecah usia lapan bulan. Ia dipercayai dapat memudahkan anda ketika bersalin. selain diminum begitu sahaja, anda boleh menggunakan minyak yang sama untuk melakukan urutan perineum. Kami mengesyorkan untuk anda bincang dengan doktor bagi memastikan semuanya berjalan lancar.


5. Tidur Yang Cukup

Mungkin agak sukar untuk mendapatkan tidur yang cukup. Namun, anda perlu cuba untuk tidur lapan jam sehari sehingga hari bersalin kerana rehat yang mencukupi amat diperlukan ketika ini.


6. Amalkan Doa & Zikir

Sentiasa berzikir, dirikan solat taubat dan solat hajat sambil memohon doa kepadaNya bagi memudahkan anda bersalin dan bayi dilahirkan sihat dan selamat. Salah satu zikir yang boleh diamalkan sepanjang hamil dan sewaktu mengalami kontraksi ialah zikir yang dibaca oleh Nabi Yunus ketika di dalam perut ikan paus.

 

7. Makan Sebelum Berangkat

Sebelum berangkat ke hospital, pastikan anda makan terlebih dahulu. Tujuannya ialah sebagai bekalan tenaga ketika mahu bersalin nanti.


8. Bawa Buku Kehamilan

Bawa buku rekod kehamilan walau di mana jua anda berada. Andai perlu bersalin sebelum tiba masanya, sekurang-kurangnya buku rekod berkenaan dapat membantu doktor bakal menyambut kelahiran bayi mengetahui tahap kesihatan anda dan anak dalam kandungan.


9. Kebersihan Diri

Di akhir trimester kehamilan, pastikan anda sentiasa menjaga kebersihan diri terutamanya di bahagian alat kelamin. Seminggu sekali, pastikan bulu bahagian intim dicukur dengan sempurna.


10. Mohon Maaf

Mohon maaf dan reda daripada suami, ibu, ayah, mertua dan ahli keluarga yang lainnya. Minta mereka mendoakan kesejahteraan anda dan bayi yang bakal dilahirkan.


11. Jaga Pernafasan

Sentiasa menjaga dan mengawal corak pernafasan. Tarik nafas menggunakan hidung dan lepaskannya menggunakan mulut.tarik dalam-dalam, kemudian lepaskan sedikit demi sedikit terutamanya ketika berlaku kontraksi. Sentiasa berkeadaan tenang agar kesakitan yang di dalam dapat dikurangkan.


12. Cara Meneran

Jangan sesekali meneran sebelum bukaan serviks mencapai 10cm. Cara ini dapat mengelakkan rahim Puan daripada membengkak. Dalam masa yang sama, jangan meneran jika tiada kontraksi. Hanya ketika kontraksi sahaja, bayi dapat ditolak dengan baik. Jadi simpan tenaga anda untuk meneran pada waktu yang sepatutnya.


13. Elak Menjerit

Sebaik-baiknya meneran tanpa mengeluarkan suara atau menjerit. Keadaan ini boleh menyebabkan anda kehilangan tenaga ketika proses bersalin.


14. Ambil Cuti

Sekiranya bekerja, anda sangat digalakkan untuk mengambil cuti. Usah bekerja sehingga ke tarikh jangkaan bersalin. Hal ini kerana dibimbangkan tekanan kerja akan membuat anda stres. Jika boleh luangkan masa seminggu untuk duduk berehat dirumah sebelum bersalin.


15. Sokongan Suami

Rancang dengan suami. Usahakan suami sentiasa di sisi. Pada ketika ini sokongan emosi dari suami sangat-sangat penting.


16. Gunakan Kerusi Roda

Gunakan kerusi roda jika anda merasa sakit yang tidak dapat ditahan.


17. Menutup Aurat

Apabila ada kesempatan, beritahu untuk dapatkan doktor perempuan. Seboleh-bolehnya jaga aurat seelok yang boleh. Bagi proses bersalin secara normal, Puan boleh cuba seluar bersalin Mamapride. Seluar ini dicipta khas bagi melindungi peha, betis dan lutut daripada terdedah.


Semoga bermanfaat.


#Berpantang

Continue Reading

Testimoni Anak Eczema Teruk

Assalamualaikum wbt,

Apa itu Eczema? Boleh baca INFO TENTANG MAKSUD ECZEMA. Pagi ni wawa nak kongsikan testimoni anak eczema teruk dibahagian pipi. Pelbagai testimoni anak yang mengalami eczema teruk di google. Anda boleh dapati pelbagai produk yang digunakan oleh ibu bapa untuk mengatasi masalah eczema yang dialami oleh anak-anak kecil. Kecian kan?

Hari ini Kak Wawa nak berkongsi dengan anda testimoni anak eczema yang sangat teruk di bahagian pipi dan ibunya ikhtiar dengan sapuan vivix. Jom baca sampai habis naa..")

Uols tahu je laa kan, eczema ni macam mana. Gatal merenyam dan kita tengok pun kecian. Apa puan Nadimah ini buat pada anaknya, eczema jadi kering dengan cepat.
ECZEMA DAN VIVIX, TESTIMONI ECZEMA, SET ECZEMA SHAKLee, eczema shaklee, vivix dan eczema  Testimoni, Testimoni Vivix, Vivix shaklee, Pengedar Shaklee Johor, Pengedar Vivix Johor, Pengedar Vivix Shaklee, vivix shaklee reviews shaklee vivix side effects vivix shaklee harga 2016 vivix shaklee price vivix shaklee testimonials vivix shaklee cancer vivix shaklee ingredients shaklee vivix malaysia shaklee vivix side effects vivix shaklee cara makan vivix untuk sakit buah pinggang ubat buah pinggang paling mujarab makanan untuk pesakit buah pinggang cara mencegah sakit buah pinggang buah pinggang rosak penawar sakit pinggang daun sup cuci buah pinggang tanda sakit buah pinggang tahap 4 ubat sakit pinggang yang mujarab does shaklee vivix work vivix shaklee cara makan shaklee vivix cancer shaklee vivix ingredients shaklee vivix benefits shaklee vivix review shaklee vivix price shaklee vivix testimonials Images for shaklee vivix cancer shaklee cancer testimonials shaklee cancer treatment nutriferon and cancer nutriferon negative side effects shaklee nutriferon side effects does shaklee vivix work shaklee vivix side effects shaklee vivix testimonials
Continue Reading

Thursday, 21 December 2017

Segmen: Kembali Ke Sekolah Bersama Cikgu Ayu

Assalamualaikum wbt,


Jom join segmen dari blogger Ayu Insyirah, cantik nama tuannya. Klik banner untuk join..")

Kata-kata semangat untuk ayu, semoga terus success dan bebrbakti dengan penuh keihklasan dalam mendidik anak-anak bangsa. Semoga ilmu yang dicurahkan menjadi asbab untuk ayu ke syurga nanti. Amin
Continue Reading

Cara Kira Waktu Subur Wanita

Assalamualaikum wbt,

Cara Kira Waktu Subur

Kesuburan, Apa itu kesuburan, maksud kesuburan, Cara Menghitung Masa Subur Wanita Agar Lebih Cepat Hamil 10 Prinsip Diet Kesuburan untuk Membantu Cepat Hamil  11 Ciri Wanita Subur Untuk Hamil 5 Tanda Yang Menunjukkan Kesuburan Wanita Cara Menentukan Masa Kesuburan Wanita  Cara Mengira Waktu Subur Wanita Dengan Tepat  Cara Kira Waktu Subur Agar Cepat Hamil. Mudah Sangat! Cara Mengira Waktu Subur Wanita Selepas Haid Bila Waktu Subur Wanita Dan Kalkulator Cara Kira Waktu Subur  Cara Kira Waktu Subur Perempuan Untuk Mudah Hamil MENGIRA WAKTU SUBUR WANITA Tanda dan Pengiraan Waktu Subur Wanita kalkulator waktu subur selepas haid  cara kira waktu subur untuk elak hamil  cara mengira waktu subur bagi haid tidak teratur  waktu subur wanita supaya cepat hamil  waktu subur perempuan setelah haid  waktu subur lelaki  waktu tidak subur wanita  waktu subur wanita sebelum atau selepas haid
My Menstrual - Application yang uols boleh guna untuk kira waktu subur.

Bila waktu subur uols? Macam mana nak tahu? Biasa taram je.πŸ˜„πŸ˜„

Tup tup hamil. Alhamdulillah, rezeki kan. Yang belum hamil, takpe jangan risau. Mai kita belajar macam mana nak tahu waktu subur. Lepas ni, bolehlah plan dengan suami masing-masing kan.

Ok, jom kita belajar.
Continue Reading

Wednesday, 20 December 2017

Segmen 24 Jam Bloglist #28 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan Januari, Februari dan Mac 2018 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 19 Disember 2017, iaitu tepat jam 6.00 petang sehingga hari esok, 6.00 petang 20 Disember 2017. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 24 Jam Bloglist #28 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

10 blog yang bertuah akan dipilih secara manual dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Disember 2017.




Continue Reading

Artis Memilih Vivix Shaklee Untuk Kulit

Assalamualaikum wbt,
Alhamdulillah, tahniah wawa ucapkan kepada bekas peserta Akademi Fantasia satu musim dulu. Hari ini telah berubah menjadi muslimah yang cantik, lemah lembut dan sejuk hati bila melihatnya.
Testimoni, Testimoni Vivix, Vivix shaklee, Pengedar Shaklee Johor, Pengedar Vivix Johor, Pengedar Vivix Shaklee, vivix shaklee reviews shaklee vivix side effects vivix shaklee harga 2016 vivix shaklee price vivix shaklee testimonials vivix shaklee cancer vivix shaklee ingredients shaklee vivix malaysia shaklee vivix side effects vivix shaklee cara makan vivix untuk sakit buah pinggang ubat buah pinggang paling mujarab makanan untuk pesakit buah pinggang cara mencegah sakit buah pinggang buah pinggang rosak penawar sakit pinggang daun sup cuci buah pinggang tanda sakit buah pinggang tahap 4 ubat sakit pinggang yang mujarab does shaklee vivix work vivix shaklee cara makan shaklee vivix cancer shaklee vivix ingredients shaklee vivix benefits shaklee vivix review shaklee vivix price shaklee vivix testimonials Images for shaklee vivix cancer shaklee cancer testimonials shaklee cancer treatment nutriferon and cancer nutriferon negative side effects shaklee nutriferon side effects does shaklee vivix work shaklee vivix side effects shaklee vivix testimonials vitalea for children  Makanan Kesihatan Shaklee Untuk Kanak-Kanak, Multivitamin Kana-kanak, Product, Produk, Produk Label, Vita-Lea For Children, Vita-Lea For Kids, Pengedar shaklee johor, pengedar vivix johor pengedar shaklee pengerang pengedar vivix shaklee Testimoni, Testimoni Vivix, Vivix shaklee, Pengedar Shaklee Johor, Pengedar Vivix Johor, Pengedar Vivix Shaklee, vivix shaklee reviews shaklee vivix side effects vivix shaklee harga 2016 vivix shaklee price vivix shaklee testimonials vivix shaklee cancer vivix shaklee ingredients shaklee vivix malaysia shaklee vivix side effects vivix shaklee cara makan vivix untuk sakit buah pinggang ubat buah pinggang paling mujarab makanan untuk pesakit buah pinggang cara mencegah sakit buah pinggang buah pinggang rosak penawar sakit pinggang daun sup cuci buah pinggang tanda sakit buah pinggang tahap 4 ubat sakit pinggang yang mujarab does shaklee vivix work vivix shaklee cara makan shaklee vivix cancer shaklee vivix ingredients shaklee vivix benefits shaklee vivix review shaklee vivix price shaklee vivix testimonials Images for shaklee vivix cancer shaklee cancer testimonials shaklee cancer treatment nutriferon and cancer nutriferon negative side effects shaklee nutriferon side effects does shaklee vivix work shaklee vivix side effects shaklee vivix testimonials vitalea for children
Syukur, kerana Heliza memilih produk shaklee iaitu Vivix selepas melihat shaklee effect yang dialami oleh sahabatnya. Kulit semakin cantik dan sihat. Terus Heliza menghubugi sahabatnya iaitu Blogger Irine untuk menjadi keluarga shaklee.
Continue Reading

Kelebihan Membantu Orang Lain

Assalamualaikum wbt,
 
KELEBIHAN MEMBANTU ORANG LAIN
 
 

Dari Abu Hurairah RA, Nabi SAW bersabda: 

"Barang siapa yang melepaskan satu kesusahan seorang mukmin, pasti Allah akan melepaskan darinya satu kesusahan pada hari kiamat. 

Barang siapa yang menjadikan mudah urusan orang lain, pasti Allah akan memudahkan urusannya di dunia dan di akhirat. 

Barang siapa yang menutupi Aib seseorang muslim, pasti Allah akan menutupi Aibnya di dunia dan di akhirat. 

Allah senantiasa menolong hamba Nya selama hamba Nya itu suka menolong saudaranya". 

(HR. Muslim)
Continue Reading

Tuesday, 19 December 2017

Bagaimana Proses Kehamilan Berlaku?

Assalamualaikum wbt,

Bagaimana Kehamilan Berlaku?

————
hamil bagaimana berlakunya kehamilan proses kehamilan ibu hamil vitamin ibu hamil bagaimana cara untuk hamil waktu subur untuk hamil pengedar shaklee johor pengedar shaklee pengerang pengedar vivix johor pengedar vivix pengerang pengedar vivix shaklee gambar ibu hamil artis dan hamil epngalaman ibu hamil bagaimana tentukan jantina anak cara dapat anak kembar

Kita tahu bahawa kehamilan boleh berlaku apabila Allah izinkan pertemuan antara sperma dan sel telur.

Allah itu Maha Mencipta, bila Dia berkehendaki (Kun fayakun), maka jadilah. Dan begitu juga sebaliknya.

Setiap bulan, wanita akan mengeluarkan sel telur yang sudah matang dari ovari. Proses ini kita panggil OVULASI. Selepas ia dilepaskan, sel telur melalui tiub falopio (saluran yang menghubunkan antara rahim panjangnya lebih kurang 10cm) menuju ke rahim.

Continue Reading

Monday, 18 December 2017

Friday, 15 December 2017

Thursday, 14 December 2017

VIVIX ATASI KEROSAKAN SEL SETIAP HARI

Assalamualaikum wbt,

Images for vivix atasi kerosakan sel badan Vivix Halang Kerosakan Sel Akibat Radikal Bebas BAGAIMANA VIVIX BERTINDAK MEMPERBAIKI MUTU KESIHATAN Bagaimana Vivix Bantu Atasi Pelbagai Penyakit Akibat Penuaan Sel? Ketahui Bagaimana Vivix Atasi Kanser Dengan Terperinci   Manfaat Vivix dalam Memelihara Sel Badan Kita Untuk Elak Sel Rosak Atasi Masalah Kulit Rosak Dengan Vivix    Testimoni, Testimoni Vivix, Vivix shaklee, Pengedar Shaklee Johor, Pengedar Vivix Johor, Pengedar Vivix Shaklee, vivix shaklee reviews shaklee vivix side effects vivix shaklee harga 2016 vivix shaklee price vivix shaklee testimonials vivix shaklee cancer vivix shaklee ingredients shaklee vivix malaysia shaklee vivix side effects vivix shaklee cara makan vivix untuk sakit buah pinggang ubat buah pinggang paling mujarab makanan untuk pesakit buah pinggang cara mencegah sakit buah pinggang buah pinggang rosak penawar sakit pinggang daun sup cuci buah pinggang tanda sakit buah pinggang tahap 4 ubat sakit pinggang yang mujarab does shaklee vivix work vivix shaklee cara makan shaklee vivix cancer shaklee vivix ingredients shaklee vivix benefits shaklee vivix review shaklee vivix price shaklee vivix testimonials Images for shaklee vivix cancer shaklee cancer testimonials shaklee cancer treatment nutriferon and cancer nutriferon negative side effects shaklee nutriferon side effects does shaklee vivix work shaklee vivix side effects shaklee vivix testimonials vitalea for children  Makanan Kesihatan Shaklee Untuk Kanak-Kanak, Multivitamin Kana-kanak, Product, Produk, Produk Label, Vita-Lea For Children, Vita-Lea For Kids, Pengedar shaklee johor, pengedar vivix johor pengedar shaklee pengerang pengedar vivix shaklee Testimoni, Testimoni Vivix, Vivix shaklee, Pengedar Shaklee Johor, Pengedar Vivix Johor, Pengedar Vivix Shaklee, vivix shaklee reviews shaklee vivix side effects vivix shaklee harga 2016 vivix shaklee price vivix shaklee testimonials vivix shaklee cancer vivix shaklee ingredients shaklee vivix malaysia shaklee vivix side effects vivix shaklee cara makan vivix untuk sakit buah pinggang ubat buah pinggang paling mujarab makanan untuk pesakit buah pinggang cara mencegah sakit buah pinggang buah pinggang rosak penawar sakit pinggang daun sup cuci buah pinggang tanda sakit buah pinggang tahap 4 ubat sakit pinggang yang mujarab does shaklee vivix work vivix shaklee cara makan shaklee vivix cancer shaklee vivix ingredients shaklee vivix benefits shaklee vivix review shaklee vivix price shaklee vivix testimonials Images for shaklee vivix cancer shaklee cancer testimonials shaklee cancer treatment nutriferon and cancer nutriferon negative side effects shaklee nutriferon side effects does shaklee vivix work shaklee vivix side effects shaklee vivix testimonials vitalea for children
Image sumber google

Setiap hari sel badan kita mengalami kerosakan lebih berjuta2 sel.

Tapi, ramai je yang buat tak endah. Ada aku kesah? Katanya.

Ok, macam ni. Sel2 badan merupakan penyumbang utama kepada kesihatan tubuh badan. Jika cantik dan sihat sel-sel badan kita, maka sihatlah tubuh badan kita.
Continue Reading

KENAPA BISNES SHAKLEE BEST?

Assalamualaikum wbt,

Alhamdulillah, syukur ke hadrat Ilahi wawa diperkenalkan dengan bisnes yang paling best sepanjang hidup wawa. Semuanya dengan izin Allah macam-macam wawa belajar dalam bisnes shaklee.

Dulu kan, wawa buat macam-macam bisnes antaranya bisnes Emas bersama dengan sebuah syarikat melabur untuk jadi agen dalam RM1200 juga, menjual buku Mudahnya Menjemput Rezeki (MMR). Alhamdulillah, semua tu ada hasilnya dan bertahan hampir 2 tahun juga. Namun, tak bertahan lama company emas terbabit terlibat dalam case menyontot emas. Sampai sekarang wawa tak faham apa itu sontot emas.πŸ˜„

Selepas itu, bisnes buku MMR juga tak bertahan lama sebab perlukan modal yang besar untuk restok buku. Juga berkubur ditelan masa.

8 Sebab Kenapa Saya Pilih Bisnes Shaklee, Daftar Ahli Shaklee - Bimbingan Sehingga Berjaya, 7 Sebab Kenapa Saya Pilih Bisnes Shaklee Online, Kenapa Suka Bisnes Shaklee? | Pengedar Shaklee , Kenapa saya pilih untuk buat bisnes Shaklee, Apa yang best sangat bisnes Shaklee? Nak join jadi ahli Shaklee , 10 Sebab Kenapa Saya Memilih Bisnes Shaklee, Bisnes Shaklee Best, Faedah Join Bisnes Shaklee, Manfaat Bisnes Shaklee, Daftar Ahli Shaklee - Bimbingan Sehingga Berjaya , 7 Cara Buat Bisnes Shaklee Sampai Jadi, Bagaimana?, 5 Sebab Kenapa Bisnes Shaklee Lebih Mudah Berbanding Bisnes Lain, Images for bisnes shaklee, Peluang Perniagaan | Shaklee Malaysia, Cara Bisnes Shaklee Sampai Berjaya, Cara Bisnes Shaklee Sampai Berjaya, Motivasi, BizBYG, Bisnes Sharing, Tips Bisnes, Shaklee Johor, BISNES SHAKLEE, Alhamdulillah Dari RM58 Ke RM1762.50 Dalam Masa Sebulan, Pengedar shaklee johor, pengedar shaklee pengerang, pengedar vivix johor, pengedar vivix shaklee, Cara Bisnes Shaklee Dengan Mudah
Continue Reading

Wednesday, 13 December 2017

CARA PALING MUDAH KENAL SUSU FORMULA TIRUAN

Assalamualaikum wbt,

Setelah kecoh rampasan KPDNKK terhadap susu formula tiruan khamis lalu, pihak Mead Johnson telah tampil dengan kenyataan rasmi di facebook.

Boleh juga anda baca di SINI.


Dalam kenyataan di Facebook rasmi, Mead Johnson berkata cara paling mudah untuk mengesan produk tiruan adalah dengan memeriksa bungkusan kerajang aluminium susu berkenaan.
Continue Reading

KECOH KPDNKK RAMPAS SUSU RUMUSAN BAYI TIRUAN

Assalamualaikum wbt,

KEMENTERIAN Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) Johor merampas 210 kotak susu rumusan bayi yang disyaki tiruan dalam serbuan ke lima premis kedai ubatan dan serbaneka di sekitar Johor Bahru, Khamis lalu.

Set penyusuan Shaklee 2018 harga set menyusu shaklee Harga Set Menyusu Shaklee Set Penyusuan Shaklee (Breastfeeding Set)  Pilihan Set Menyusu Shaklee Mengikut Bajet dan Keperluan Set Menyusu Shaklee Bajet  KEBAIKAN SET MENYUSU SHAKLEE Images for set menyusu shaklee pengedar shaklee johor pengedar shaklee pengeang pengedar vivix johor pengedar vivix shaklee pengedar vivix pengerang set menyusu shaklee terbaik
sumber : harian metro online

Terkejut, ya siapa yang tak terkejut bila kita terbaca berita tentang pemakanan hari ini terutamanya melibatkan bayi. Wawa belum miliki anak, namun telah memiliki lebih 15 orang anak buah linkungan umur 4 bulan hingga 12 tahun. Dan 8 daripada anak-anak buah wawa minum susu formula memandangkan ibu-ibunya bekerja dan kurang kerajinan untuk mengepam.

Bagi wawa semua ini adalah hak masing-masing dan mereka punyai cabaran tersendiri dan kita sebagai penasihat makanan semulajadi hanya mampu menyebarkan sesuatu info yang bermanfaat.
Continue Reading

SET MENYUSU SHAKLEE & TESTIMONI

Assalamualaikum wbt,

Apa khabar sahabat syurga wawa? Alhamdulillah, wawa doakan kalian dikurniakan kesihatan yang berpanjangan serta dilimpahkan rezeki yang banyak-sebanyaknya..")

Alhamdulillah, ramai dah kawan-kawan wawa menimang cahaya mata. Masing-masing sibuk dengan kerjaya sehinggakan mengabaikan keperluan anak untuk menyusu. Disebabkan oleh stress ditempat kerja penghasilan susu ibu semakin berkurang. Akhirnya, terpaksa memberi susu formula bagi menggantikan bekalan susu yang tidak cukup untuk anak.

Tahukah anda? Anda boleh tingkatkan penghasilan susu secara semulajadi iaitu dengan mengamalkan pemakanan tambahan semulajadi. Beribu testimoni telah terbukti berkesan membantu menghasilkan susu ibu yang banyak serta pekat. 

Selain dapat membekalkan susu yang banyak dan sihat, ibu juga boleh mengurangkan berat secara sihat serta tidak mengganggu pengeluaran susu pada bayi.

Set Menyusu Basic

Continue Reading

Tuesday, 12 December 2017

Tutorial Instant Shawls Radiusite

Assalamualaikum wbt,
 
Ramai nak pakai shawls, tapi tak tahu macam mana nak pakai kan? Semalam wawa terbaca dekat newfeed facebook dimana ada seorang ni, suka pakai bawal dan dia berminat juga untuk pakai Shawl. Pernah cuba, sampai menangis-nangis tak jadi. Jadi, wawa nak share la dekat uols, cara pakai shwals supaya nampak muka sweet comel gitu.
 
 
 
Sangat mudah dan cepat.
 
 
 
Continue Reading

Doa Robitah Jalinkan Ikatan Kasih Sayang

Assalamualaikum wbt,

Selamat pagi shabat semua, semoga Allah jalinkan hati kita sehingga ke akhirat.


"Ya Allah, Engkau tahu bahawa hati-hati ini telah berhimpun dalam kecintaan kepada-Mu, telah berjumpa dalam mentaati-Mu, telah bersatu dalam dakwah kepada-Mu, telah terjalin dalam membela syariat-Mu. Maka teguhkanlah, Ya Allah, ikatannya, kekalkanlah kasih sayangnya, tunjukilah jalan-jalannya, penuhilah hati itu dengan cahaya-Mu yang tidak pernah sirna, lapangkanlah dadanya dengan limpahan iman kepada-Mu dan Indahnya kepasrahan kepada-Mu, hidupkanlah ia dengan bermakrifah kepada-Mu, dan matikanlah ia diatas kesyahidan di jalan-Mu. Sesungguhnya Engkau adalah sebaik-baik Pelindung dan sebaik-baik Penolong."

Amin Ya Rabbal Alamin

Continue Reading

Monday, 11 December 2017

WIFE APEK PEMAIN BOLA SEPAK MAKAN OSTEMATRIX

Assalamualaikum wbt,
 
Kenal tak Leuniey Natasya? Alahh, wife si Apek pemain bola sepak negara tu. Haa, jangan tak tau sekarang ni wife dia tengah pregnant. Apa yang Leuniey makan untuk elak kekurangan kalsium ketika hamil?
 
OSTEMATRIX Shaklee membantu ibu-ibu miliki kalsium ketika hamil. Pentingnya ostematrix untuk ibu mengandung sebenarnya, antaranya :
 
  • Mengelakkan gigi ibu cepat rapuh
  • Elak sakit belakang
  • Mengelakkan ibu cramp kaki
  • Elakkan mengalami osteoporosis
  • Membekalkan kalsium yang cukup sepanjang kehamilan
 
Continue Reading

Sunday, 10 December 2017

SOLAT SUNAT TAHAJJUD

Assalamualaikum wbt,

SOLAT SUNAT TAHAJJUD


Solat Tahajjud adalah solat malam yang dilaksanakan setelah bangun tidur, afdalnya dibuat secara bersendirian waktu selepas tengah malam. 


Solat sunat ini amat dituntut dan sangat baik dilakukan sebagai ibadah tambahan. Rasulullah SAW dan para sahabat tidak meninggalkan solat ini sepanjang hayat mereka.


Firman Allah SWT.:


 “Dan pada sebahagian malam hari bersolat Tahajjudlah kamu sebagai suatu ibadat tambahan bagimu; Mudah-mudahan Tuhan-mu mengangkat kamu ke tempat yang terpuji.” 

(Surah Isra’; ayat 79)


Rasulullah SAW bersabda: “Kerjakanlah solat malam sebab itu adalah kebiasaan orang solihin sebelum kamu, juga suatu jalan untuk mendekatkan diri kepada Tuhanmu, juga sebagai penebus segala amalan buruk, pencegah dari perbuatan dosa dan dapat menghalangi penyakit dari badan.” (Riwayat Tirmizi dan Ahmad r.a.)


TUJUAN SOLAT TAHAJJUD 


1. Sebagai petanda perhambaan kepada Allah SWT.

2. Mendekatkan seorang hamba dengan Penciptanya

3. Tanda kesyukuran manusia di atas nikmat kurniaan Allah SWT.

4. Menguatkan jiwa dan ketaqwaan seseorang kepada Allah SWT.

5. Mendapatkan ketenangan dalam menghadapi cabaran dan dugaan hidup.


CARA MENDIRIKAN SOLAT TAHAJJUD  


Solat Tahajjud dilakukan tiada had rakaatnya, mengikut kesanggupan dan kemampuan, dengan setiap dua rakaat satu salam. 


Jika dirasakan berat memadailah sekadar dua rakaat tetapi dilakukan secara berterusan setiap malam.


Rasulullah SAW telah bersabda,: “Amalan yang disukai oleh Allah, adalah yang terus menerus (istiqamah) walaupun sedikit.” (Riwayatkan oleh Bukhari dan Muslim dari Aisyah.)


NIAT SOLAT TAHAJJUD 


(Ushalli sunnatat tahajjudi rak’ataini Lillahi ta’ala)

Sahaja aku bersolat Sunat Tahajjud dua rakaat, kerana Allah Ta’ala.


2. BACAAN SURAH SELEPAS AL FATIHAH


a) Rakaat pertama: Ayat Al-Kursi (7 kali)

b) Rakaat kedua: Surah Al-Ikhlas (11 kali)


ATAU


Rakaat pertama: Ayat Al-Kaafirun

Rakaat kedua: Surah Al-Ikhlas


(Atau baca mana2 surah yg di sukai).


KELEBIHAN SOLAT TAHAJJUD


1. Tahajjud adalah solat sunat yang paling afdal.

2. Doa dimakbulkan Allah.

3. Memperolehi ketenangan jiwa.

4. Merasai diri hampir kepada Allah SWT.

5. Diberikan keistimewaan oleh Allah SWT.

6. Memperolehi pertolongan dan rahmat Allah.

7. Menewaskan gangguan dan godaan syaitan.

8. Mencegah dosa dan menghindari penyakit.

9. Menjadi lebih berdisiplin dalam melakukan tugas.

10. Allah SWT memudahkan menerima ilmu yang dipelajari.

11. Terkeluar daripada catatan sebagai golongan yang lalai.

12. Dihormati masyarakat dan dijauhi daripada hasad dengki manusia.

13. Allah SWT memberikan kemudahan dan rezeki yang berpanjangan.

14. Orang bersolat Tahajud menjadi kesayangan Allah SWT.

15. Diberi keistimewaan yang orang lain tidak perolehi.

16. Mendapat kemuliaan Allah SWT di dunia dan akhirat.

18. Meninggikan martabat seorang hamba di sisi Allah Azza Wa Jalla.

19. Memudahkan hisab di akhirat dan melintasi Titian Siratal-Mustaqim.


SELaMAT BER TAHAJJUD SEMUA.


Kredit - Mona Din

Continue Reading

Saturday, 9 December 2017

MACAM MANA NAK BLOG WALKING?

Assalamualaikum wbt,

Apa itu blog walking? Ini adalah berdasarkan pemahaman wawa sahaja, mungkin berbeza dengan pendapat orang lain. 

Tips blogging, cara tingkatkan sale, cara tingkatkan follower, cara blogwalking


Blog Walking atau biasanya kita tulis juga BW, umpama kita menziarah teman-teman blogger di satu blog ke satu blog yang lain. Manfaat yang kita boleh dapat dari blogwalking ini adalah persahabatan antara blogger, boleh meningkatkan orang untuk datang ke blog kita, boleh meluaskan bisnes dan blog kita, boleh memasarkan blog kita, boleh tambah kawan-kawan di blog kita dan banyak lagi.
Continue Reading

JADUAL GAJI KAKITANGAN AWAM 2018

Assalamualaikum wbt,

Jadual Gaji Kakitangan Awam 2018,  Cara Gaji Kakitangan Awam di bayar gaji date gaji kerajaan gaji kerajaan awam gaji pekerja kerajaan date bayaran gaji pekerja awam

Berita khas untuk kakitangan awam, untung uols boleh buat kira-kira dari sekarang. Jadual ini lebih memberi peringatan supaya pekerja kakitangan awam boleh menggunakan bayaran gaji dengan lebih efisyen pada sesetengah bulan terutamanya musim perayaan.

Kami pekerja swasta, pembayaran gaji tetap sama seperti biasa iaitu 25-28hb pada setiap bulan, walaupun hari perayaan. Syukurlah, masih juga menerima gaji kan. hehe
Continue Reading

IDEA HANTARAN KAHWIN CUTI SEKOLAH

Assalamualaikum wbt,

Bulan December merupakan bulan cuti sekolah, cuti umum dan menjadi pilihan untuk mempelai atau bakal pengantin memilih hari yang bersejarah.

IDEA HANTARAN KAHWIN CUTI SEKOLAH Idea hantaran kahwin hantaran kahwin hantaran supplemen supplemen terbaik supplemen shaklee jadi hantaran Pengedar shaklee johor pengedar shaklee pengerang pengedar vivix johor pengedar vivix pengerang pengedar vivix shaklee

Jika dibuat pada hari biasa, ramai yang tidak dapat hadir memandangkan anak-anak masih bersekolah. Ibu bapa mungkin boleh ambil cuti, tapi tidak pada anak-anak kan.

Jadi, sebab itu kebanyakkan bakal-bakal pengantin lebih memilih hari cuti sekolah untuk mengadakan kenduri perkahwinan mereka.
Continue Reading

Friday, 8 December 2017

Kesihatan Yang Baik Bermula Dengan Cukup Nutrisi

Assalamualaikum wbt,

Kesihatan Yang Baik Bermula Dengan Cukup Nutrisi, bayangkan kalau nutrisi dalam badan kita berkurangan dan tidak cukup. Pasti badan kita mudah diserang penyakit dan imun badan kita menjadi lemah, tulang kita menjadi tidak kuat, badan mula menunjukkan simpton-simpton yang kurang sihat.

Betul kan? Itulah lumrah badan manusia, ia memerlukan nutrisi yang cukup untuk menjadi lebih kuat, sihat dan bertenaga. Apakah makanan nutrisi untuk badan anda dan keluarga anda? Di shaklee, kami menawarkan supplemen yang lebih sihat dan semulajadi bagi melengkapkan nutrisi tubuh badan anda.


Saya Mula bagi vivix pada mak & ayah dah dlm 3-4bln. Sejak bulan lepas, saya bagi ostematrix untuk mak.

Tadi sembang dengan mak. Mak Bagitau dia jatuh dekat bendul masa nak bagi makanan ayam. Kata mak, Logiknya dengan usia + cara hempasan badan mak ke lantai, rasanya boleh patah tulang mak. Tapi dengan kuasa Allah, takde apa2 berlaku, cuma calar + mak dirawat sebagai pesakit luar saja. Alhamdulillah... Mak kata lagi lenguh2 bahu mak memang dah lama hilang πŸ™‚
Continue Reading

Thursday, 7 December 2017

BAGAIMANA VIVIX MEMBANTU DETOX DAN KURUS

Assalamualaikum wbt,

Beruntung kami sebab berada dalam team yang dikelilingi dengan Doktor Perubatan. Kebanyakkan kes kesihatan yang berat, kami lebih prefer dengan doktor untuk mengetahui sejauh mana dan bagaimana untuk berikan khidmat nasihat tentang kesihatan mereka bersama nutrisi.

Wawa nak kongsikan snapshot perbualan master Amir bersama Master Dr Hasifah tentang bagaimana anak husband downlinenya boleh kurus sebanyak 8kg tanpa bersenam. Tapi, berat badan turun 8kg secara statik hanya takat tu je, sehinggalah dia bersenam kembali. Jadi, mai kita kupas sejauh mana vivix membantu.

Bagaimana Vivix boleh membantu badan jadi kurus dan bagaimana vivix boleh jadi agen detox?
Vivix boleh membantu badan kita jadi kurus mengurangkan ADIPOCYTE dalam badan kita. Adipocyte adalah sel-sel lemak.

Testimoni, Testimoni Vivix, Vivix shaklee, Pengedar Shaklee Johor, Pengedar Vivix Johor, Pengedar Vivix Shaklee, vivix shaklee reviews shaklee vivix side effects vivix shaklee harga 2016 vivix shaklee price vivix shaklee testimonials vivix shaklee cancer vivix shaklee ingredients shaklee vivix malaysia shaklee vivix side effects vivix shaklee cara makan vivix untuk sakit buah pinggang ubat buah pinggang paling mujarab makanan untuk pesakit buah pinggang cara mencegah sakit buah pinggang buah pinggang rosak penawar sakit pinggang daun sup cuci buah pinggang tanda sakit buah pinggang tahap 4 ubat sakit pinggang yang mujarab does shaklee vivix work vivix shaklee cara makan shaklee vivix cancer shaklee vivix ingredients shaklee vivix benefits shaklee vivix review shaklee vivix price shaklee vivix testimonials Images for shaklee vivix cancer shaklee cancer testimonials shaklee cancer treatment nutriferon and cancer nutriferon negative side effects shaklee nutriferon side effects does shaklee vivix work shaklee vivix side effects shaklee vivix testimonials
Continue Reading

KAMI SUKA VIVIX SHAKLEE

Assalamualaikum wbt,

We love vivix shaklee. Kita akan lebih menyayangi sesuatu produk apabila kita mengetahui apakah kandungan dan bagaimana ia membantu mengatasi masalah yang kita alami. Hal ini dapat dilihat dalam semua produk shaklee kerana, setiap produk yang dicipta membantu memperbaiki masalah kesihatan bukan hanya dalam jangka masa yang pendek, malah pada jangka masa yang panjang.

Ini terbukti apabila syarikat shaklee dengan beraninya membenarkan pihak ketiga mengadakan ujian dan ujikaji keatas pengguna shaklee yang melebihi 20 ke 30 tahun. Amat mengagumkan apabila hasil kajian tersebut menunjukkan pengguna 20 ke 30 tahun produk shaklee terbukti lebih sihat bukan sahaja luaran malah dalaman.

Hasil kajian tersebut menunjukkan pengguna shaklee memiliki risiko paling merendah mendapat penyakit kronik. Kandungan nutrisi dalam darah yang paling baik dan usia badan lebih muda dari usia sebenar.

Risiko mendapat penyakit jantung, darah tinggi, kanser paling rendah berbanding pengguna produk lain dan juga tidak memakan apa-apa supplemen. Sebab itu, kami suka makan shaklee. We eat what we know.

Testimoni, Testimoni Vivix, Vivix shaklee,  Images for testimoni vivix awet muda Vivix, Awet Muda dan Kulit Bermasalah Miliki Kulit Cantik & Awet Muda Dengan Vivix  AWET MUDA & BERTENAGA DENGAN VIVIX Testimoni Vivix : Kulit Makin Cantik dan Kelihatan Muda Remaja Testimoni : Vivix Dan Awet Muda Lebih Muda dan Cantik Selepas Amalkan Vivix TIPS CANTIK DAN AWET MUDA DENGAN VIVIX Testimoni Vivix Aunty Awet Muda  Testimoni Vivix Awet Muda & Anti Penuaan Pengedar Shaklee Johor, Pengedar Vivix Johor, Pengedar Vivix Shaklee, vivix shaklee reviews shaklee vivix side effects vivix shaklee harga 2016 vivix shaklee price vivix shaklee testimonials vivix shaklee cancer vivix shaklee ingredients shaklee vivix malaysia shaklee vivix side effects vivix shaklee cara makan vivix untuk sakit buah pinggang ubat buah pinggang paling mujarab makanan untuk pesakit buah pinggang cara mencegah sakit buah pinggang buah pinggang rosak penawar sakit pinggang daun sup cuci buah pinggang tanda sakit buah pinggang tahap 4 ubat sakit pinggang yang mujarab does shaklee vivix work vivix shaklee cara makan shaklee vivix cancer shaklee vivix ingredients shaklee vivix benefits shaklee vivix review shaklee vivix price shaklee vivix testimonials Images for shaklee vivix cancer shaklee cancer testimonials shaklee cancer treatment nutriferon and cancer nutriferon negative side effects shaklee nutriferon side effects does shaklee vivix work shaklee vivix side effects shaklee vivix testimonials

Tuu diaaa, penggemar vivix shaklee. Kak wawa tak sempat masuk dalam photo collague ni sebab belum snap gambar cantik-cantik.πŸ˜„

Balik rumah lepas mandi solat semua terus pakai baju tiduq, takkan nak ambil gambaq dengan baju tidoq kan. Malas pula nak berlawa-lawa malam-malam.πŸ˜„
Continue Reading

Wednesday, 6 December 2017

KEAHLIAN SHAKLEE KENA RENEW SETIAP TAHUN

Assalamualaikum wbt,

Tiga tahun lalu, wawa mendaftar sebagai ahli shaklee dan dijanjikan dengan keahlian seumur hidup. Wawa happy sangat, sebab mana ada syarikat yang tawarkan keahlian seumur hidup. Paling kurang, setahun sekali wajib kena renew atau perbaharui.
Keahlian Shaklee, Daftar Ahli Shaklee, Jadi Ahli Shaklee Dan Kelebihan, 7 Faedah dan Kelebihan Daftar Jadi Ahli Shaklee, Cara Jadi Ahli Shaklee dan Kelebihan Daftar Ahli Shaklee Malaysia,Kelebihan Ahli Dan Cara Daftar Pengedar Shaklee, Kelebihan Ahli Shaklee. Manfaat dan Faedah Masuk Ahli, 8 Kelebihan Saya Dapat Selepas Daftar Jadi Ahli Shakee, 5 Kelebihan Saya Rasai Bila Jadi Ahli Shaklee, Cara Daftar Ahli Shaklee & Manfaat Daftar Keahlian Shaklee, Faedah Menjadi Ahli Shaklee,  8 Sebab Kenapa Saya Pilih Bisnes Shaklee, Daftar Ahli Shaklee - Bimbingan Sehingga Berjaya, 7 Sebab Kenapa Saya Pilih Bisnes Shaklee Online, Kenapa Suka Bisnes Shaklee? | Pengedar Shaklee , Kenapa saya pilih untuk buat bisnes Shaklee, Apa yang best sangat bisnes Shaklee? Nak join jadi ahli Shaklee , 10 Sebab Kenapa Saya Memilih Bisnes Shaklee, Bisnes Shaklee Best, Faedah Join Bisnes Shaklee, Manfaat Bisnes Shaklee, Daftar Ahli Shaklee - Bimbingan Sehingga Berjaya , 7 Cara Buat Bisnes Shaklee Sampai Jadi, Bagaimana?, 5 Sebab Kenapa Bisnes Shaklee Lebih Mudah Berbanding Bisnes Lain, Images for bisnes shaklee, Peluang Perniagaan | Shaklee Malaysia, Cara Bisnes Shaklee Sampai Berjaya, Cara Bisnes Shaklee Sampai Berjaya, Motivasi, BizBYG, Bisnes Sharing, Tips Bisnes, Shaklee Johor, BISNES SHAKLEE, Alhamdulillah Dari RM58 Ke RM1762.50 Dalam Masa Sebulan, Pengedar shaklee johor, pengedar shaklee pengerang, pengedar vivix johor, pengedar vivix shaklee, Cara Bisnes Shaklee Dengan Mudah

Namun, pada tahun 2016 syarikat shaklee telah berubah dan ikut Akta Jualan Langsung yang telah diaktakan di Malaysia. Tetapi, uols jangan risau sebab shaklee tawarkan dengan belian voucher rm30 atau belian 200uv anda secara automatik telah memperbaharui keahlian anda. Mudahkan?
Continue Reading

SYUKUR SETIAP HARI, ALLAH TAMBAH LAGI NIKMAT

Assalamualaikum wbt,

Alhamdulillah, syukur pada Allah swt masih memberi keizinan pada kita untuk hidup. Walaupun malam tadi tak sempat pun nak doa suruh hidu[kan pagi ni. Namun, Allah itu Maha Baik, memberi walaupun tidak di minta. 

Betapa banyak nikmat Allah berikan pada kita, nikmat hidup merupakan nikmat paling besar. 
فَΨ¨ِΨ£َيِّ Ψ’Ω„Ψ§Ψ‘ِ Ψ±َΨ¨ِّΩƒُΩ…Ψ§ ΨͺُΩƒَΨ°ِّΨ¨Ψ§Ω†ِ 
“Maka nikmat Tuhanmu yang manakah yang kau dustakan?” (ar-Rahman: 13).

Morning, Best Quotes, syukur, maka nikmat mana lagi yang mahu kamu dustakan, selamat pagi

Kan? Selamat pagi uols.
Continue Reading

Tuesday, 5 December 2017

CARA NAK LAJUKAN INTERNET WIFI

Assalamualaikum wbt,

Ramai yang menjadi pengguna internet, ada yang memilih menggunakan wifi TM, Yes 4G, P1Max, Digi, Celcom, Umobile dan lain-lain. Walau apa pun perkhidmatan internet yang kita gunakan, PASTI inginkan kelajuan semaksimum mungkin. Kalau boleh, download video tu 1 saat je. haha

Kadang kala kita tidak tahu, mana satu yang terbaik untuk kita langgan. Yang mana satu laju, kita belum pasti. Selepas membayar dan membawa pulang ke rumah, barulah kita tahu laju ke tidak internet kita kan?

Continue Reading

INFO PRODUK - GABUNGAN MANTAP POLIFENOL DALAM VIVIX

Assalamualaikum wbt,

Wawa pernah kongsikan apa itu Polifenol di SINI.
Hari ini wawa akan kongsikan lebih lanjut, bagaimana polifenol yang ada dalam vivix ini bekerja pada tubuh kita.

Wawa tak perlu perkenalkan lagi produk yang sememangnya telah dikenali ramai iaitu VIVIX minuman botani yang paling ENAK.😘

Digabungkan bersama bahan-bahan yang terpilih seperti Anggur Muscadine, Polygonum Cuspidatum, Purple Carrot dan European Elderberry.

Tahukah anda?
Polifenol banyak ditemui dalam tumbuhan berwarna gelap seperti anggur dan elderberry. Polifenol tertumpu di dalam benih dan kulit buah-buahan.

POLIFENOL, APA ITU POLIFENOL, POLYPHENOL, WHAT IS POLYPHENOL,  Testimoni, Testimoni Vivix, Vivix shaklee, Pengedar Shaklee Johor, Pengedar Vivix Johor, Pengedar Vivix Shaklee, vivix shaklee reviews shaklee vivix side effects vivix shaklee harga 2016 vivix shaklee price vivix shaklee testimonials vivix shaklee cancer vivix shaklee ingredients shaklee vivix malaysia shaklee vivix side effects vivix shaklee cara makan vivix untuk sakit buah pinggang ubat buah pinggang paling mujarab makanan untuk pesakit buah pinggang cara mencegah sakit buah pinggang buah pinggang rosak penawar sakit pinggang daun sup cuci buah pinggang tanda sakit buah pinggang tahap 4 ubat sakit pinggang yang mujarab does shaklee vivix work vivix shaklee cara makan shaklee vivix cancer shaklee vivix ingredients shaklee vivix benefits shaklee vivix review shaklee vivix price shaklee vivix testimonials Images for shaklee vivix cancer shaklee cancer testimonials shaklee cancer treatment nutriferon and cancer nutriferon negative side effects shaklee nutriferon side effects does shaklee vivix work shaklee vivix side effects shaklee vivix testimonials vitalea for children  Makanan Kesihatan Shaklee Untuk Kanak-Kanak, Multivitamin Kana-kanak, Product, Produk, Produk Label, Vita-Lea For Children, Vita-Lea For Kids, Pengedar shaklee johor, pengedar vivix johor pengedar shaklee pengerang pengedar vivix shaklee Testimoni, Testimoni Vivix, Vivix shaklee, Pengedar Shaklee Johor, Pengedar Vivix Johor, Pengedar Vivix Shaklee, vivix shaklee reviews shaklee vivix side effects vivix shaklee harga 2016 vivix shaklee price vivix shaklee testimonials vivix shaklee cancer vivix shaklee ingredients shaklee vivix malaysia shaklee vivix side effects vivix shaklee cara makan vivix untuk sakit buah pinggang ubat buah pinggang paling mujarab makanan untuk pesakit buah pinggang cara mencegah sakit buah pinggang buah pinggang rosak penawar sakit pinggang daun sup cuci buah pinggang tanda sakit buah pinggang tahap 4 ubat sakit pinggang yang mujarab does shaklee vivix work vivix shaklee cara makan shaklee vivix cancer shaklee vivix ingredients shaklee vivix benefits shaklee vivix review shaklee vivix price shaklee vivix testimonials Images for shaklee vivix cancer shaklee cancer testimonials shaklee cancer treatment nutriferon and cancer nutriferon negative side effects shaklee nutriferon side effects does shaklee vivix work shaklee vivix side effects shaklee vivix testimonials vitalea for children

Setiap bahan-bahan yang digabungkan ini telah menjalani ujian klinikal hampir 80,000 kali dalam masa setahun. 
Continue Reading

Monday, 4 December 2017

Sunday, 3 December 2017

KEBAIKAN ASID LEMAK OMEGA 3 DALAM OMEGA GUARD SHAKLEE

Assalamualaikum wbt,

KEBAIKAN ASID LEMAK OMEGA 3 DALAM OMEGA GUARD SHAKLEE Kebaikan dan Keistimewaan Omega Guard Shaklee 7 Manfaat Omega Guard Shaklee Fungsi Minyak Ikan Untuk Kesihatan KEBAIKAN OMEGA 3 KEPADA KESIHATAN  Kepentingan Omega 3 Kesihatan Omega Guard Shaklee, Minyak Ikan Terbaik Didunia OMEGA GUARD SHAKLEE MINYAK IKAN TULEN cara makan omega guard harga omega guard testimoni omega guard shaklee khasiat ostematrik shaklee kebaikan omega 3 harga omega guard shaklee 2016 harga omega guard shaklee 2017 kebaikan susu omega plus OmegaGuard™ | Love Health Love The Beat Of Life | Shaklee Malaysia pengedar shaklee johor pengedar shaklee pengerang pengedar vivix johor pengedar vivix shaklee pengedar vivix pengerang


Kebaikan Asid Lemak Omega 3 yang terdapat dalam Omega Guard shaklee sangat membantu terhadapa kesihatan keseluruhan tubuh badan kita. Antaranya,

1. Kesihatan Jantung
  • Kebaikan Asid Lemak Omega 3 mengawal kadar kolesterol dalam badan.
  • Kebaikan Asid Lemak Omega 3 membantu merendahkan kolesterol jahat (LDL) dalam badan kita.
  • Kebaikan Asid Lemak Omega 3 membantu meningkatkan dan membaiki kadar kolesterol baik (HDL) dalam badan.
  • Apabila badan kita mampu mengawal kadar kolesterol dalam badan, jadi tekanan darah dapat dibaiki dan mengelakkan dari mengalami tekanan darah tinggi.
  • Kebaikan Asid Lemak Omega 3 merendahkan tekanan darah.
  • Kebaikan Asid Lemak Omega 3, membantu jantung dapat mengepam dengan lebih efisyen dan bagus apabila kandungan kolesterol dalam badan terkawal dan tekanan darah stabil.
  • Seterusnya, peredaran darah lebih lancar dan bagus dalam badan kita.
Continue Reading

VIDEO - CARA LETAK IKLAN GOOGLE ADSENSE DALAM BLOGSPOT

Assalamualaikum wbt,

Semalam wawa kongsikan tutorial atau CARA DAFTAR AKAUN GOOGLE ADSENSE di sini. Di bawah ini pula wawa kongsikan cara macam mana nak paparkan iklan google adsense ke blogspot. Banyak dah cara yang ditunjukkan oleh otai-otai, tapi ada juga yang wawa buat jadi error. Mungkin code blog wawa tak sama dengan dorang. 

Jadi, wawa kongsikan cara mudah yang newbie semua boleh follow. hehe


Maaflah uols, tersalah ejaan pulak subscribe, jadi subcribe. Almaklumlah ingat subcon je selalu.. kiki



Continue Reading

VIDEO - KEISTIMEWAAN VITAMIN C SHAKLEE

Assalamualaikum wbt,

Keistimewaan Vitamin C shaklee 1. Dicipta khas dari extrak jagung. Sesuai juga untuk orang yang punyai gastrik dan perut sensitif. 2. Diformulasikan dengan sustained release iaitu pelepasan vitamin c secara berperingkat2. Kekal dalam badan selama 5 jam untuk 500mg. 3. Didatangkan khas dengan 120mg bioflavonoids dimana membantu meningkatkan keberkesanan vitamin c itu sendiri. Pilih vitamin c, pilihlah yang semulajadi.


Continue Reading

Saturday, 2 December 2017

CARA DAFTAR AKAUN IKLAN GOOGLE ADSENSE NEWBIE

Assalamualaikum wbt,

Tutorial ini hanya sesuai untuk blogger-blogger newbie macam wawa sahaja, blogger otai dah advance dieorang puny tutorial kan. hihi

Wawa share ini sebab rasa terpanggil selepas beberapa kali percubaan memasang iklan google adsense di blog wawa. Pertama kali, wawa add iklan google adsense di blog ini waktu guna blogspot yang mana senang sahaja. Kita hanya add gadjet google adsense.

namun, selepas pertukaran domain ke dot com, wawa hadapi sedikit masalah untuk keluarkan iklan ini. Jenuh fikir kenapa, akhirnya salah seorang geng blogger pantai timur iaitu Aira sangat membantu. Alhamdulillah, sekarang dah meriah dengan iklan google adsense.

Untuk pengetahuan blogger newbie, PERTAMA SEKALI kita mesti daftar akaun google adsense atau sign up di SINI. Selepas pendaftaran, akaun google adsense mengambil masa 5 ke 14 hari untuk diaktifkan.


CARA DAFTAR AKAUN IKLAN GOOGLE ADSENSE

STEP 1 : Klik sign up di SINI.

buat duit dengan google adsense, daftar akaun google adsense, Cara mendaftar ke AdSense - Bantuan AdSense  Mendaftar ke AdSense melalui YouTube Cara Memasang Iklan Google Adsense di Blogspot  CARA MUDAH DAFTAR DAN PASANG IKLAN GOOGLE ADSENSE masuk adsense google adsense login cara daftar adsense youtube di android youtube adsense google adsense sign up cara daftar google adsense di android youtube adsense login aplikasi google adsense  CARA DAFTAR AKAUN IKLAN GOOGLE ADSENSE CARA DAFTAR AKAUN IKLAN GOOGLE ADSENSE UNTUK NEWBIE buat duit dengan google adsense  Cara Memasang Iklan Google Adsense di Blogspot  Panduan Lengkap Memasang Kode Iklan Adsense Di Blogspot  cara pasang iklan google adsense di blogspot Cara Memasang Iklan Google Adsense di Blog Blogspot cara pasang iklan di blog gratis cara memasang iklan di blogger cara memasang google adsense di youtube cara memasang iklan adsense di blog cara memasang google adsense di wordpress cara memasang iklan di blog sendiri pasang iklan di blogspot gratis cara mendapatkan iklan dari google adsense
Continue Reading

Info Penyakit - Apakah itu darah tinggi?

Assalamualaikum wbt,


Tekanan Darah Tinggi



Apakah itu darah tinggi?

Setiap orang mempunyai tekanan darah. Apabila darah dipamkan melalui arteri, daya tenaga akan terhasil pada dinding dalam saluran darah. Jumlah darah yang dipam oleh jantung dan daya tahan yang diberikan oleh arteri akan menentukan tekanan darah kita. Tekanan darah dicatatkan dalam 2 angka. Angka di atas (tekanan darah sistolik) mengukur tekanan apabila jantung mengepam darah keluar. Angka yang di bawah pula (tekanan darah diastolik) mengukur tekanan apabila jantung berehat. Tekanan darah berbeza-beza mengikut masa tertentu dalam sehari dan aktiviti yang kita lakukan. Ia perlu diperiksa beberapa kali untuk menentukan purata tekanan darah tinggi yang tepat.

Continue Reading

Friday, 1 December 2017

Apa Saya Dapat Grab Promosi Vivix Shaklee?

Assalamualaikum wbt,

Apa saya dapat bila grab promosi Vivix shaklee? Ada yang nak tahu? Sangat banyak benefit yang saya boleh dapat iaitu:

Dapat grab FREE MEMBERSHIP, apa manfaat  dapat keahlian PERCUMA? Boleh baca SINI.

❤️❤️PROMOSI DECEMBER 2017❤️❤️

Testimoni, Testimoni Vivix, Vivix shaklee, Pengedar Shaklee Johor, Pengedar Vivix Johor, Pengedar Vivix Shaklee, vivix shaklee reviews shaklee vivix side effects vivix shaklee harga 2016 vivix shaklee price vivix shaklee testimonials vivix shaklee cancer vivix shaklee ingredients shaklee vivix malaysia shaklee vivix side effects vivix shaklee cara makan vivix untuk sakit buah pinggang ubat buah pinggang paling mujarab makanan untuk pesakit buah pinggang cara mencegah sakit buah pinggang buah pinggang rosak penawar sakit pinggang daun sup cuci buah pinggang tanda sakit buah pinggang tahap 4 ubat sakit pinggang yang mujarab does shaklee vivix work vivix shaklee cara makan shaklee vivix cancer shaklee vivix ingredients shaklee vivix benefits shaklee vivix review shaklee vivix price shaklee vivix testimonials Images for shaklee vivix cancer shaklee cancer testimonials shaklee cancer treatment nutriferon and cancer nutriferon negative side effects shaklee nutriferon side effects does shaklee vivix work shaklee vivix side effects shaklee vivix testimonials vitalea for children  Makanan Kesihatan Shaklee Untuk Kanak-Kanak, Multivitamin Kana-kanak, Product, Produk, Produk Label, Vita-Lea For Children, Vita-Lea For Kids, Pengedar shaklee johor, pengedar vivix johor pengedar shaklee pengerang pengedar vivix shaklee Testimoni, Testimoni Vivix, Vivix shaklee, Pengedar Shaklee Johor, Pengedar Vivix Johor, Pengedar Vivix Shaklee, vivix shaklee reviews shaklee vivix side effects vivix shaklee harga 2016 vivix shaklee price vivix shaklee testimonials vivix shaklee cancer vivix shaklee ingredients shaklee vivix malaysia shaklee vivix side effects vivix shaklee cara makan vivix untuk sakit buah pinggang ubat buah pinggang paling mujarab makanan untuk pesakit buah pinggang cara mencegah sakit buah pinggang buah pinggang rosak penawar sakit pinggang daun sup cuci buah pinggang tanda sakit buah pinggang tahap 4 ubat sakit pinggang yang mujarab does shaklee vivix work vivix shaklee cara makan shaklee vivix cancer shaklee vivix ingredients shaklee vivix benefits shaklee vivix review shaklee vivix price shaklee vivix testimonials Images for shaklee vivix cancer shaklee cancer testimonials shaklee cancer treatment nutriferon and cancer nutriferon negative side effects shaklee nutriferon side effects does shaklee vivix work shaklee vivix side effects shaklee vivix testimonials vitalea for children
Bulan lepas shaklee buat promosi untuk ahli baru sahaja. Kali ini, khas untuk semua rakyat Malaysia yang dah lama mahu cuba Vivix.

😍😍 Inilah masanya😍😍
Continue Reading