Showing posts from December, 2017Show All
Resepi Akok Kedut Sedap Dan Mudah

Assalamualaikum wbt, Balik kampung Paka, tak sah kalau tak makan akok kedut. Hehe macam best plak layan kuih akok panas2 ni..1 adunan ni dpt 21 bj... sekali masak sekali abis...πŸ˜…xsempat kuih nk berehat lama dalam pinggan...makan…

Ada ke Yang Alami Masalah Macam Ini?

Assalamualaikum wbt, Ada tak yang alami masalah macam ni? Macam mana collagen shaklee dapat bantu atasi masalah kedutan, lingkaran hitam bawah mata anda. Nantikan naa.😊

Persediaan Sebelum Bersalin

Assalamualaikum wbt, 17 Persediaan Sebelum Bersalin 1. Letak Dalam But Kereta Pastikan persiapan hospital dan segalanya kelengkapan penting sudah disediakan dari awal. Tempatkan beg kelengkapan anda, bayi dan si ayah di dalam but…

Testimoni Anak Eczema Teruk

Assalamualaikum wbt, Apa itu Eczema? Boleh baca  INFO TENTANG MAKSUD ECZEMA . Pagi ni wawa nak kongsikan testimoni anak eczema teruk dibahagian pipi. Pelbagai testimoni anak yang mengalami eczema teruk di google. Anda boleh…

Segmen: Kembali Ke Sekolah Bersama Cikgu Ayu

Assalamualaikum wbt, Jom join segmen dari blogger Ayu Insyirah, cantik nama tuannya. Klik banner untuk join..") Kata-kata semangat untuk ayu, semoga terus success dan bebrbakti dengan penuh keihklasan dalam mend…

7 Makanan Tingkatkan Kesuburan

Assalamualaikum wbt, 7 Makanan Tingkatkan Kesuburan ———- Nak tahu dak ni? Hihi 1. VITAMIN D Fungsi vitamin D adalah membantu menghasilkan hormon seks yang diperlukan sepanjang proses ovulasi. Saranan ma…

Cara Kira Waktu Subur Wanita

Assalamualaikum wbt, Cara Kira Waktu Subur My Menstrual - Application yang uols boleh guna untuk kira waktu subur. Bila waktu subur uols? Macam mana nak tahu? Biasa taram je.πŸ˜„πŸ˜„ Tup tup hamil. Alhamdulillah, r…

Apa Itu Kesuburan?Β 

Assalamualaikum wbt, Apa itu Kesuburan? Bila bercakap pasal kesuburan, ramai orang memandang pada orang yang belum punya anak. Tak subur ke dia? πŸ˜„πŸ˜„ Normal laa kan, tapi uols janganlah judge people macam tu. Ter…

Segmen 24 Jam Bloglist #28 Mialiana.com

Segmen 24 Jam Bloglist #28 Mialiana.com Pencarian bloglist bagi bulan Januari, Februari dan Mac 2018 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 19 Disember 2017 , iaitu tepat jam 6.00 petang sehingga hari esok, 6.00 p…

Artis Memilih Vivix Shaklee Untuk Kulit

Assalamualaikum wbt, Alhamdulillah, tahniah wawa ucapkan kepada bekas peserta Akademi Fantasia satu musim dulu. Hari ini telah berubah menjadi muslimah yang cantik, lemah lembut dan sejuk hati bila melihatnya. Syukur…

Kelebihan Membantu Orang Lain

Assalamualaikum wbt,   KELEBIHAN MEMBANTU ORANG LAIN     Dari Abu Hurairah RA, Nabi SAW bersabda:  "Barang siapa yang melepaskan satu kesusahan seorang mukmin, pasti Allah akan melepaskan darinya satu kes…

Master Di Rai Bersama Produk Baru Youth Shaklee

Assalamualaikum wbt, Alhamdulillah, tahniah buat Master kesayangan kami diraikan majlis Hi-tea bersama management shaklee dan produk baru yang bakal dilancarkan pada March 2018 nanti. Wawa is tak sabar nak cuba 1 set, insya…

6 Tanda Awal Kehamilan

Assalamualaikum wbt, Tanda-Tanda Kehamilan Selepas sperma dan sel telur bersatu, kita belum tahu lagi terjadi ke tak kehamilan ni. Jadi, macam mana uols nak tahu? Ada 6 tanda yang pasti dan confirm insyaAllah u…

Bagaimana Proses Kehamilan Berlaku?

Assalamualaikum wbt, Bagaimana Kehamilan Berlaku? ———— Kita tahu bahawa kehamilan boleh berlaku apabila Allah izinkan pertemuan antara sperma dan sel telur. Allah itu Maha Mencipta, bila …

Birthday Giveaway November

Assalamualaikum wbt, Tag Friends Eyqa Hasnan Ayu Rasyid Mama Okey, Syarat? senang sahaja. Birthday Giveaway ni adalah kerjasama dengan empunya Blog 3nurulscollection. Atau FB nya >>> 3NC

INSPIRASI BYG

Assalamualaikum wbt, Nak BERJAYA kita kena berkawan dengan orang yang dah berjaya. Bukan lihat apa yang mereka dah capai hari ini, tapi pelajari dan ikuti apa yang telah mereka buat sewaktu awal2 mereka lalui proses keja…

BANYAKKAN ISTIGHFAR DI WAKTU PAGI DAN PETANG

Assalamualaikum wbt, #InspirasiBYG

DUIT KERTAS BARU RM60 & RM600 DI MALAYSIA

Assalamualaikum wbt,   Kecoh hari ini di Penangkini mengatakan bahawa kerajaan akan mengeluarkan duit kertas RM60 dan RM600 sempena ulang tahun Ke-60 Perjanjian Persekutuan Tanah Melayu. Berita lanjut di SINI .   Gamba…

KELAS PENGURUSAN KEWANGAN DALAM BISNES SHAKLEE

Assalamualaikum wbt, Pagi2 tadi, baru habis study kelas “PENGURUSAN KEWANGAN” oleh Master Amir Marzuki. Kita biasa diajar untuk mencari wang, tapi tak ramai yang belajar menguruskan wang. Betul ke betul?😊

VIVIX ATASI KEROSAKAN SEL SETIAP HARI

Assalamualaikum wbt, Image sumber google Setiap hari sel badan kita mengalami kerosakan lebih berjuta2 sel. Tapi, ramai je yang buat tak endah. Ada aku kesah? Katanya. Ok, macam ni. Sel2 badan merupakan penyumb…

Tutorial shawl ala mak datin

Assalamualaikum wbt, Bulan ni pasti banyak dapat jemputan ke majlis perkahwinan kan? Pening nak melaram cara tutorial yang sesuai untuk ke majlis perkahwinan. Here we  go. hehe DOn't forget to subscribe channel w…

KENAPA BISNES SHAKLEE BEST?

Assalamualaikum wbt, Alhamdulillah, syukur ke hadrat Ilahi wawa diperkenalkan dengan bisnes yang paling best sepanjang hidup wawa. Semuanya dengan izin Allah macam-macam wawa belajar dalam bisnes shaklee. Dulu kan, wawa …

CARA PALING MUDAH KENAL SUSU FORMULA TIRUAN

Assalamualaikum wbt, Setelah kecoh rampasan KPDNKK terhadap susu formula tiruan khamis lalu, pihak Mead Johnson telah tampil dengan kenyataan rasmi di facebook. Boleh juga anda baca di SINI . Dalam kenyataan di F…

KECOH  KPDNKK RAMPAS SUSU RUMUSAN BAYI TIRUAN

Assalamualaikum wbt, KEMENTERIAN Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) Johor merampas 210 kotak susu rumusan bayi yang disyaki tiruan dalam serbuan ke lima premis kedai ubatan dan serbaneka di sekitar …

SET MENYUSU SHAKLEE & TESTIMONI

Assalamualaikum wbt, Apa khabar sahabat syurga wawa? Alhamdulillah, wawa doakan kalian dikurniakan kesihatan yang berpanjangan serta dilimpahkan rezeki yang banyak-sebanyaknya..") Alhamdulillah, ramai dah kawan-kawan…

Online Revolution Blogger Contest

Assalamualaikum wbt, Hai, this   Online Revolution Blogger Contest   finish on 14th Dec 2017. Jom uols, klik gambar and bold word untuk join naaa. We need to answer 4 questions only.

MENANG RM50 CONTEST BLOGGER EMAS PUTIH

Assalamualaikum wbt,  Hai semua, selamat pagi. Hari ni Rabu kan? Sepatutnya Wordless Wednesday. So, wawa nak kongsikan entry kemenangan wawa dalam contest baru-baru ni. Alhamdulillah, rezeki di bulan December. Wawa memegang peser…

Hadiah Dari Seorang Suami

Assalamualaikum wbt, Alhamdulillah, terima kasih habibi sebab hadiahkan saya sehelai sejadah baldu cantik nan gebu.πŸ˜„ Dah lama wawa usha sejadah baldu ni, walaupun harganya tak semahal emas namun nilainya sangat berharga. …

Tutorial Instant Shawls Radiusite

Assalamualaikum wbt,   Ramai nak pakai shawls, tapi tak tahu macam mana nak pakai kan? Semalam wawa terbaca dekat newfeed facebook dimana ada seorang ni, suka pakai bawal dan dia berminat juga untuk pakai Shawl. Pernah cuba,…

Doa Robitah Jalinkan Ikatan Kasih Sayang

Assalamualaikum wbt, Selamat pagi shabat semua, semoga Allah jalinkan hati kita sehingga ke akhirat. "Ya Allah, Engkau tahu bahawa hati-hati ini telah berhimpun dalam kecintaan kepada-Mu, telah berjumpa dalam mentaa…

Sis Gee First Giveaway

Assalamualaikum wbt, Alhamdulillah, rezeki spend time dengan suami agaknya hari ni menang hadiah dari blogger Emas Putih RM50. Terus semangat nak join contest & giveaway lagi. Next, kita join Giveaway dari Sis Gee pula.πŸ˜„ Sya…

WIFE APEK PEMAIN BOLA SEPAK MAKAN OSTEMATRIX

Assalamualaikum wbt,   Kenal tak Leuniey Natasya? Alahh, wife si Apek pemain bola sepak negara tu. Haa, jangan tak tau sekarang ni wife dia tengah pregnant. Apa yang Leuniey makan untuk elak kekurangan kalsium ketika hamil? …

Assalamualaikum wbt, SOLAT SUNAT TAHAJJUD Solat Tahajjud adalah solat malam yang dilaksanakan setelah bangun tidur, afdalnya dibuat secara bersendirian waktu selepas tengah malam.  Solat sunat ini amat dituntut dan sangat baik di…

MACAM MANA NAK BLOG WALKING?

Assalamualaikum wbt, Apa itu blog walking? Ini adalah berdasarkan pemahaman wawa sahaja, mungkin berbeza dengan pendapat orang lain.  Blog Walking atau biasanya kita tulis juga BW, umpama kita menziarah teman-tem…

JADUAL GAJI KAKITANGAN AWAM 2018

Assalamualaikum wbt, Berita khas untuk kakitangan awam, untung uols boleh buat kira-kira dari sekarang. Jadual ini lebih memberi peringatan supaya pekerja kakitangan awam boleh menggunakan bayaran gaji dengan lebih efisy…

IDEA HANTARAN KAHWIN CUTI SEKOLAH

Assalamualaikum wbt, Bulan December merupakan bulan cuti sekolah, cuti umum dan menjadi pilihan untuk mempelai atau bakal pengantin memilih hari yang bersejarah. Jika dibuat pada hari biasa, ramai yang tidak dapat ha…

Kesihatan Yang Baik Bermula Dengan Cukup Nutrisi

Assalamualaikum wbt, Kesihatan Yang Baik Bermula Dengan Cukup Nutrisi, bayangkan kalau nutrisi dalam badan kita berkurangan dan tidak cukup. Pasti badan kita mudah diserang penyakit dan imun badan kita menjadi lemah, tulang ki…

BAGAIMANA VIVIX MEMBANTU DETOX DAN KURUS

Assalamualaikum wbt, Beruntung kami sebab berada dalam team yang dikelilingi dengan Doktor Perubatan. Kebanyakkan kes kesihatan yang berat, kami lebih prefer dengan doktor untuk mengetahui sejauh mana dan bagaimana untuk ber…

KAMI SUKA VIVIX SHAKLEE

Assalamualaikum wbt, We love vivix shaklee. Kita akan lebih menyayangi sesuatu produk apabila kita mengetahui apakah kandungan dan bagaimana ia membantu mengatasi masalah yang kita alami. Hal ini dapat dilihat dalam semua prod…

ALLAH SURUH KITA MINTA AMPUN

Assalamualaikum wbt, Selamat pagi uols, Petang semalam wawa dengar video ustazah Nurhafizah Musa baca surah Nuh ayat 10-12.

KEAHLIAN SHAKLEE KENA RENEW SETIAP TAHUN

Assalamualaikum wbt, Tiga tahun lalu, wawa mendaftar sebagai ahli shaklee dan dijanjikan dengan keahlian seumur hidup. Wawa happy sangat, sebab mana ada syarikat yang tawarkan keahlian seumur hidup. Paling kurang, setahun se…

SYUKUR SETIAP HARI, ALLAH TAMBAH LAGI NIKMAT

Assalamualaikum wbt, Alhamdulillah, syukur pada Allah swt masih memberi keizinan pada kita untuk hidup. Walaupun malam tadi tak sempat pun nak doa suruh hidu[kan pagi ni. Namun, Allah itu Maha Baik, memberi walaupun tidak di mi…

CARA NAK LAJUKAN INTERNET WIFI

Assalamualaikum wbt, Ramai yang menjadi pengguna internet, ada yang memilih menggunakan wifi TM, Yes 4G, P1Max, Digi, Celcom, Umobile dan lain-lain. Walau apa pun perkhidmatan internet yang kita gunakan, PASTI inginkan kelaj…

INFO PRODUK - GABUNGAN MANTAP POLIFENOL DALAM VIVIX

Assalamualaikum wbt, Wawa pernah kongsikan apa itu Polifenol di SINI . Hari ini wawa akan kongsikan lebih lanjut, bagaimana polifenol yang ada dalam vivix ini bekerja pada tubuh kita. Wawa tak perlu perkenalkan lagi pr…

CARA BERDOA DENGAN BETUL

Assalamualaikum wbt, [UPGRADE CARA KITA BERDOA] Berdoa juga ada caranya.

KEBAIKAN ASID LEMAK OMEGA 3 DALAM OMEGA GUARD SHAKLEE

Assalamualaikum wbt, Kebaikan Asid Lemak Omega 3 yang terdapat dalam Omega Guard shaklee sangat membantu terhadapa kesihatan keseluruhan tubuh badan kita. Antaranya, 1. Kesihatan Jantung Kebaikan Asid Lemak Omega…

VIDEO - CARA LETAK IKLAN GOOGLE ADSENSE DALAM BLOGSPOT

Assalamualaikum wbt, Semalam wawa kongsikan tutorial atau CARA DAFTAR AKAUN GOOGLE ADSENSE di sini. Di bawah ini pula wawa kongsikan cara macam mana nak paparkan iklan google adsense ke blogspot. Banyak dah cara yang ditunj…

VIDEO - KEISTIMEWAAN VITAMIN C SHAKLEE

Assalamualaikum wbt, Keistimewaan Vitamin C shaklee 1. Dicipta khas dari extrak jagung. Sesuai juga untuk orang yang punyai gastrik dan perut sensitif. 2. Diformulasikan dengan sustained release iaitu pelepasan vitamin c sec…

CARA DAFTAR AKAUN IKLAN GOOGLE ADSENSE NEWBIE

Assalamualaikum wbt, Tutorial ini hanya sesuai untuk blogger-blogger newbie macam wawa sahaja, blogger otai dah advance dieorang puny tutorial kan. hihi Wawa share ini sebab rasa terpanggil selepas beberapa kali percubaa…

Info Penyakit - Apakah itu darah tinggi?

Assalamualaikum wbt, Tekanan Darah Tinggi Apakah itu darah tinggi? Setiap orang mempunyai tekanan darah. Apabila darah dipamkan melalui arteri, daya tenaga akan terhasil pada dinding dalam saluran darah. Juml…

HAKIKAT BAHAGIA UNIC

Assalamualaikum wbt, Jom nasyid pagi-pagi. hehe Selamat pagi semua, semoga kebahagiaan menyerap ke segenap tubuh badan kita selamanya. amin

Apa Saya Dapat Grab Promosi Vivix Shaklee?

Assalamualaikum wbt, Apa saya dapat bila grab promosi Vivix shaklee? Ada yang nak tahu? Sangat banyak benefit yang saya boleh dapat iaitu: Dapat grab FREE MEMBERSHIP, apa manfaat  dapat keahlian PERCUMA? Boleh baca SINI …