Sunday, January 31, 2016

PROMOSI JANUARI 2016 SHAKLEE GEMPAK!!

by , in
*STICKY POST*

Assalamualaikum wbt,

Alhamdulillah bertemu kita dihari yang penuh barokah. Ya Allah, berkatilah hidup kami. Kurniakanlah kebaikan pada tahun ini. InsyaAllah.

PENGUMUMAN PENTING!!^_^


Sunday, January 31, 2016

Testimoni : Ibu Czer Puas Hati Minum Vivix

by , in
Assalamualaikum wbt,

Wawa cuma nak bagitahu hari ini LAST DAY PROMOSI VIVIX!!!!")

Esok harga Vivix dah back to normal tau. Bagi yang berminat, boleh grab banyak-banyak hari ni.

Sunday, January 31, 2016

Inspirasi : Doa Dan Tahajjud

by , in
Assalamualaikum wbt,


Doa di saat tahajjud adalah umpama panah yang tepat mengenai sasaran. 

Imam Syafie

Saturday, January 30, 2016

Nukilan Pagi : Mari Bersangka Baik Pada Allah

by , in
Assalamualaikum wbt,

Maksud surah Al-Baqarah, Ayat 156-157

(Iaitu) orang-orang yang apabila mereka ditimpa oleh sesuatu kesusahan, mereka berkata: "Sesungguhnya kami adalah kepunyaan Allah dan kepada Allah jualah kami kembali." Mereka itu ialah orang-orang yang dilimpahi dengan berbagai-bagai kebaikan dari Tuhan mereka serta rahmatNya; dan mereka itulah orang-orang yang dapat petunjuk hidayahNya.
Al-Baqarah (2:156-157)


Bila baca maksud ayat ini, rasa kerdilnya diri. Bila mana bila diingat balik apa yang wawa buat bila tertimpa sesuatu keadaan yang kurang enak. Cepat saja mulut ini mengeluh. Allahurabbi.

Terkhilaf yang kadang-kadang ia datang secara spontan. Bagaimana kita nak didik hati, mulut dan fikiran seiring.

Bila terkena sesuatu, ucapan "Innalillahiwainnailahirojiun" terus terpacul.

Buat masa ini, ayat diatas hanya keluar bila kita dengar kematian sahaja.

Ya Allah, didiklah hati kami, mulut kami dan fikiran kami dengan husnuzzon (bersangka baik) setiap masa, walau apa keadaan sekalipun.

Amin Ya Rabbal Alamin.
Friday, January 29, 2016

Inspirasi Pagi Nikmat Kegembiraan

by , in
Assalamualaikum wbt,

PENUH NIKMAT KEGEMBIRAAN

Salam jumaat penuh berkat. Dihari mulia ini, wawa ingin mengajak sahabat semua untuk sama-sama kita perbanyakkan selawat.

Allahummasolliala sayyidina muhammad

Wawa doakan Sahabat blogger dikurniakan rezeki yang deras sederas lajunya cahaya lagi melimpah ruah selimpahan langit nan luas.

Amiin ya Rabbal alamiin

Segala puji-pujian bagi Allah. Tuhan sekalian alam.


Thursday, January 28, 2016

Tazkirah : Pesan Hassan Al Basri

by , in
Assalamualaikum wbt,

Tazkirah SENTAP

MESTI BACA!!


C&P 
Hassan Al Basri merupakan seorang ulama dan ahli perniagaan.  Beliau ada 2 orang anak lelaki. Sebelum beliau meninggal, beliau telah memanggil kedua anak lelaki nya, lalu berpesan,.. ๐Ÿ”’

Bila ayah telah tiada lagi di dunia ini, kamu berdua hendaklah  meneruskan perniagaan ayah. Cuma ada 2 perkara ayah nak pesan;

1. Bila kamu berniaga , jangan kutip hutang.
2. Bila kamu berniaga, jangan kena matahari.

Lalu Hassan Al Basri pun meninggal dunia. Masa berlalu dan selang beberapa tahun, perniagaan si adik semakin merosot dan terus merosot. Manakala perniagaan si abang semakin maju dan maju. 

Satu hari si Ibu (balu Hassan Al Basri) memanggil anak nya si adik. Lalu bertanya,

Si ibu : Wahai adik, kenapa perniagaan mu semakin hari semakin merosot ?

Jawab si adik: Saya ikut pesan ayah.

Si ibu : Apa ayah mu pesan ?

Jawab si adik : 
Ayah berpesan, kalau berniaga jangan kutip hutang. Jadi, semua yang berhutang dengan saya, saya tak pernah minta bayaran. Kalau mereka nak bayar, mereka bayar. Kalau mereka tak bayar, saya tak kan kutip bayaran. 
Ayah pesan lagi, kalau berniaga, jangan kena matahari. Jadi saya kalau kemana mana mesti bawa payung. Jadi saya tak kena matahari sebagaimana pesan ayah.

Kemudian, si ibu pergi berjumpa dengan si abang pula, lalu bertanya.

Si ibu : Wahai abang, ibu lihat perniagaan mu semakin  hari semakin maju, apa yang kamu lakukan ?

Jawab si abang : Saya ikut pesan ayah.

Si ibu : Apa ayah mu pesan ?

Jawab si abang:
Ayah pesan, kalau berniaga jangan kutip hutang. Jadi , semua saya jual tunai. Maka, tak ada orang berhutang dengan saya. Saya ikut pesan ayah, saya tak perlu kutip hutang. Semua bayar tunai.
Kedua , ayah pesan. Jangan kena matahari. Jadi saya keluar ke kedai waktu subuh. Lepas solat subuh, saya tak tidur, terus ke kedai. Malam baru saya pulang ke rumah. Jadi, saya tak kena matahari.

 Moral of the story
``````````````````````````````````````````
Perbezaan mentafsir sesuatu perkara menjadikan arah hidup yang berbeza. Kalau kita kata ibadah itu hanya lah di tikar sembahyang semata-mata, nanti kita akan meninggalkan kewajipan mencari nafkah terhadap keluarga, kewajipan terhadap negara dan ummah keseluruhan nya.

Jadi, belajar lah dari ramai guru, banyak membaca untuk tambahkan ilmu, minta Allah swt beri petunjuk, mohon Allah swt bimbing kehidupan kita, semoga Allah swt memberikan taufik dan hidayah. 

Mudah mudahan, dengan kefahaman yang betul, kita di muliakan oleh Allah swt di dunia dan di akhirat. Nabi Muhamamad sa, pernah bersabda;

"Siapa yang Allah swt mahu kan kebaikan bagi diri nya, akan di fahamkan pada agamanya dengan sebenar benar kefahaman".

Ustaz Muhammad Abdullah Al Aminm
Pesona D'Zahrah
IKIMfm.


Thursday, January 28, 2016

Segmen Bloglist by Cik Miela

by , in
Assalamualaikum wbt,

Jom join segmen..")


Klik banner untuk join..")
Thursday, January 28, 2016

Testimoni : Kulit Glowing Dengan Vivix Shaklee

by , in
Assalamualaikum wbt,


Ini antara testimoni pengguna vivix shaklee. Kulit glowing, sihat, cantik dan flawless. Keluar tanpa perlu pakai makeup.

Seronokkan, kulit wajah bebas dari sebarang makeup tapi kekal cantik berseri, glowing dan mulus.

Wawa yakin ramai yang dah tahu kebaikan dan keberkesanan produk vivix ini. Jadi, apa tunggu lagi?")

Bulan ini ada promosi harga runtuh tau. Berminat boleh whatsapp wawa 019 996 6576.

Wednesday, January 27, 2016

Info Kesihatan : Menjawab Persoalan Minyak Ikan

by , in
Assalamualaikum wbt,


Q1: Adakah minyak ikan secara umum penyebab aktifnya sel barah?

****tak

Malah,pengambilan makanan tambahan /supplement seperti MINYAK IKAN, anti-oxident, vitamin, mineral, EFA (Essential Fatty Acid) boleh merangsang daya ketahanan badan untuk menghalang pembiakan sel kanser dalam badan

Faktor kanser prostat : umur,obesiti,latar belakang etnik,sejarah keluarga

Q2: Apa perbezaan omega guard & minyak ikan lain?

1. Minyak Omega3 dalam Omega Guard Shaklee diesktrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk (sardin, mackerel, herring dan anchovies)

2. Tidak dihasilkan dari minyak hati ikan yang mengandungi toksik.

3. Omega3 dalam Omega Guard Shaklee mengandungi 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan minyak hati ikan.

4. Omega Guard Shaklee satu-satunya minyak ikan omega3 paling tulen, lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega3 semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA.

5. Sebiji kapsul Omega Guard Shaklee membekalkan 905mg asid lemak omega3, EPA dan DHA.

6. Omega Guard Shaklee dihasilkan daripada kaedah ultratulen bergred farmaseutikal berteknologi terkini.

7. Kaedah utlratulen adalah proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengektrak omega3 yang tulen dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB.

Q3: Bagaimana omega guard dapat mencegah dari penyakit2 kronik termasuk kanser/barah?

** Mengurangkan eicosenoid tak baik yang merangsang perkembangan sel kanser

Omega-3 terdiri daripada EPA dan DHA.

Fungsi EPA dalam omega guard

Mencegah kanser
Mencegah pembekuan darah
Mengawal kadar kolestrol yang berlebihan
Baik untuk pesakit jantung
Mencegah penyakit darah tinggi                

Tugas DHA

Mengelakkan kanser payu dara
Mengelak kanser prostat
Wednesday, January 27, 2016

Tips Kekayaan : Selawat Buka Pintu Rezeki

by , in
Assalamualaikum wbt,

Sharing Malam 

Tahukah anda?

"Sesiapa yang sering mengamalkan berselawat pada SETIAP HARI, Allah akan BUKAKAN PINTU RAHMAT dan REZEKI yang tidak disangka- sangka baginya."

Kita semua inginkan rezeki yang melimpah ruah..tapi kita sering alpa dan terleka dan lupa untuk berselawat ke atas Nabi Muhammad SAW..kan?

So,jom selawat.

"Allahumma Solli wa Sallim a'la Sayyidina Muhammad"

Jangan percaya kata-kata wawa, anda buat, anda rasa..")


Selamat beramal.

Wednesday, January 27, 2016

Testimoni : Gatal Dan Ruam Hilang Dengan Cream Herbal Blend Shaklee

by , in
Assalamualaikum wbt,

Selamat petang kawan-kawan, selamat beristirehat bersama keluarga. Sambil rehat-rehat tu datang laa jenguk blog wawa ni.. Lihat testimoni pengguna Cream herbal blend serbaguna ni.


Sapu cream di bahagian badan yang gatal, cepat je hilang.

Sapu ruam di pipi baby soffiyya pun cepat dah hilang. 

Untuk petahuan korang, cream herbal blend bebas paraben tau. Sesuai untuk kulit bayi, ia terdiri daripada bahan semulajadi.

Mommy-mommy, jangan risau ya. Jika anak-anak ada ruam, gatal-gatal seluruh badan, parut, kena minyak panas, air panas sapukan aja dibahagian yang tersebut. InsyaAllah berkesan.

Nak cuba cream murah ni? Harganya cuma Rm27.50 sahaja.

Whatsapp wawa jika berminat ye, fast action juga..")







Wednesday, January 27, 2016

Info Produk : Khasiat Cream Herbal Blend Shaklee

by , in
Assalamualaikum dearies,

Apa khabar semua? Alhamdulillah, wawa doakan kalian sentiasa dikurniakan kesihatan yang baik sepanjang masa. Aamiin

Lately ni kan, Cream herbal blend multipurpose mendapat permintaan yang sangat menggalakkan dari customer wawa. Bayangkan sorang customer rembat 4 tube sekaligus, ada yang ambil dua tube sebab best sangat katanya.

Mai wawa bagi info sikit tentang cream kesukaan ramai ni.


Khasiat Herbal Blend Cream Shaklee


✔️Melembutkan kulit yang kasar  ( di kawasan lutut dan tapak kaki/ tangan )
✔️Membaiki kulit-kulit pecah ( tumit kaki )
✔️Menyelesaikan masalah gatal-gatal kulit
✔️Menghilangkan parut termasuk demam campak & chicken pox (selepas mandi dengan Basic H Shaklee -guna bersama-sama )
✔️Menghilangkan ruam padi bayi ( melecet celah kangkang, leher ,pelipat kaki )
✔️Menghilangkan ruam susu pada muka bayi
✔️sebagai losyen bagi kegunaan harian
✔️Baik untuk demam ( disapu di seluruh badan dan setengah jam akan berpeluh bermakna badan sedang respons pada krim tersebut bagi mengeluarkan haba berlebihan dalam badan).
✔️Membuang angin pada perut bagi memberi keselesaan pada perut anda
✔️Membuang selulit serta  memecahkan lemak berlebihan.

Cream ni boleh dipakai oleh semua golongan tau, dari bayi sampai ke orang tua.")

Berminat nak cuba? Whatsapp wawa 019 996 6576
Tuesday, January 26, 2016

10 TIPS MEMULAKAN BISNES SEWAKTU BEKERJA

by , in
Assalamualaikum wbt,

10 TIPS MEMULAKAN BISNES SEWAKTU BEKERJA

Anda ada idea bisnes dan ingin berhenti kerja? Nanti dulu. Bukan semua bisnes berikan pulangan serta-merta. Mulakan bisnes sewaktu anda masih bekerja.

1. Mulakan seperti bayi belajar merangkak. Mulakan sedikit demi sedikit. Bukan semua bisnes boleh dilancarkan serta-merta. Banyak aktiviti awal bisnes boleh dimulakan sewaktu anda masih ada kerja lain, tanpa mengganggu kerja itu. Contoh: pendaftaran syarikat, mencari barang untuk pengeluaran (raw material), validate idea bisnes atau membangunkan website.

2. Belajar berkorban masa. Bangun awal sebelum solat Subuh untuk membalas email atau WhatsApp berkaitan bisnes. Gunakan masa makan tengah hari untuk bertemu supplier.

3. Usah bakar jambatan dengan majikan sedia ada. Walaupun anda sudah memulakan bisnes, anda masih ada tanggungjawab kepada pekerjaan sekarang. Usah gunakan masa kerja untuk buat bisnes. Semak semula terma non-disclosure agreement (NDA) atau conflict of interest. Pastikan anda patuh kepada kesemua terma tersebut.

4. Validate. Validate. Validate. Uji. Uji. Uji. Pastikan anda validate dan uji idea, produk atau perkhidmatan. Tentukan ia diterima oleh pelanggan sebelum anda melancarkan besar-besaran dan berhenti kerja.

5. Tentukan sasaran yang realistik. Pada peringkat permulaan, buat sasaran harian, mingguan dan bulanan. 

Sasaran harian lebih bersifat things to do. Contoh: balas email. Sasaran mingguan ialah aktiviti yang tak dapat disiapkan dalam masa sehari. Contoh: design website. Sasaran bulanan adalah milestone. Contoh: pelancaran website pada bulan pertama, mula jualan pada bulan ketiga, berhenti kerja dan berbisnes sepenuh masa pada bulan keenam, dan mengambil staf pertama pada bulan ketujuh.

6. Sewaktu bekerja, anda ada pendapatan. Gunakan pendapatan ini untuk melabur dalam bisnes. Dengan cara itu, anda tidak perlu membuat pinjaman modal.

7. Sekiranya sesuai, dapatkan rakan kongsi. Rakan kongsi yang baik boleh membawa bersama-samanya skil yang anda tidak ada. Dia juga boleh berikan anda semangat tatkala anda memerlukannya.

8. Usah habiskan masa bercerita hal-hal yang tidak produktif dan tidak ada kaitan dengan bisnes di media sosial dan WhatsApp. Kesemua ini adalah aktiviti membazir masa dan menghilangkan tumpuan kepada bisnes. Biarlah orang politik cakap politik. Kita cakap bisnes.

9. Sewaktu bekerja anda tidak ada banyak masa. Outsource sebanyak mungkin. Dengan cara ini, anda ada masa membangunkan bisnes dan tidak terikat dengan kerja-kerja yang menghabiskan masa dan memberikan pulangan yang sedikit.  

10. Pastikan bisnes anda mula memberikan pendapatan sebelum berhenti kerja. 

#usahawan #bisnes

-Nobisha
Tuesday, January 26, 2016

Tips Kejayaan Luar Biasa

by , in
Assalamualaikum wbt,

#tipskejayaanluarbiasa

Teknik "Beyond Marketing"

Assalamualaikum wbt

Harini tiba-tiba rasa nak kongsi mengenai teknik beyond marketing yang saya amalkan sejak dahulu.. Yang mana menjadi antara salah satu tips kejayaan dalam bisnes selama ini ๐Ÿ˜Š

Teknik "Beyond Marketing"

Teknik yang jauh lebih hebat daripada segala jenis marketing di atas muka bumi ini.. Iaitu teknik "Menggembirakan Yang Maha Memberi Rezeki"

Kadang kala kita terlalu fokus kepada usaha kita.. Kepada marketing.. Kepada tips2 kejayaan yang dikongsi di sana sini..

Sampaikan kita lupa, walau apa jua teknik yang kita amalkan.. Sehebat mana pun guru kita.. Segigih manapun kita mempromosikan bisnes kita.. Tapi tidak akan bergerak satu pun tanpa izin yang Maha Memberi Rezeki, iaitu Allah yang Satu..

Saya pernah mencipta kejayaan besar dalam bisnes.. Dan bila saya renung kembali, saya dapati pada waktu tersebut saya sangat rajin menggembirakan hati Yang Maha Memberi Rezeki.. 

Saya juga pernah mengalami jatuh bangun dalam bisnes.. Saya sendiri pernah diuji dalam bisnes.. Dan bila direnung kembali, maka sedar lah saya bahawa saya dah banyak tinggalkan amalan-amalan yang saya gigih amalkan semasa bisnes meletop2 satu ketika dahulu..

Tak kira apa juga ekonomi yang melanda dunia.. Tak kira betapa meruncingnya ekonomi negara..

Tapi tidak akan bergerak sesuatu perkara tanpa izin Allah.. Apa-apa sahaja boleh terjadi dengan IZIN ALLAH..

Kerana ekonomi Allah melangkaui logik akal.. Melangkaui apa juga situasi ekonomi dunia..

Maka, lupakan apa sahaja kemelut ekonomi yang melanda.. Lupakan semua kegagalan yang pernah kita lalui.. Lupakan semua rumors2 serta gosip2 ekonomi yang menggangu fikiran kita..

Fokuslah mengejar redha Allah.. Fokuslah mengambil hati Yang Maha Memberi Rezeki.. Fokuslah menggembirakan hati Sang Pencipta.. 

Yakinlah Allah Maha Berkuasa di atas seluruh isi langit dan bumi.. Segalanya MUNGKIN dengan izin Allah..

Kembali lah pada Allah.. 

Buat apa yang pernah kita amal semasa berjaya dahulu..
Tambah apa yang kita rasa kita belum cukup buat..
Tingkatkan AMAL selari dengan tingkatnya USAHA kita..

InshaAllah, walau apa pun yang terjadi, kita tidak akan terkesan.. Rezeki kita akan sentiasa dimurahkan.. Jalan kita akan sentiasa dipermudahkan..

Kita akan kaya, berjaya, dunia dan akhirat dengan penuh keberkatan InshaAllah.. 

Pesanan ini bukan untuk anda sahaja, tetapi untuk diri saya juga InshaAllah.. Sama-sama kita kembali kepada Allah.. 

Kalau selama ini anda dah usaha bermacam-macam tapi hasilnya masih biasa-biasa sahaja, dah sampai masanya kita amalkan formula ini.. 

Jadikan ianya PRIORITY.. Amalkan sepenuh hati.. 

Amalkan formula "Beyond Marketing" ini..

❤️ Sedekah
❤️ Solat Awal Waktu
❤️ Zikir
❤️ Dhuha
❤️ Tahajjud
❤️ Al Waqiah
❤️ Hablum Minallah Hablum Minannas
❤️ Jaga amalan WAJIB. Tambah amalan SUNAT

Jangan risau "menjadi ke kalau aku amalkan semua ni"
Sebab segala urusan yang "DEAL" dengan Allah, hasilnya pasti LUAR BIASA.. InshaAllah! 

-MNM-


Semoga bermanfaat.
Monday, January 25, 2016

Testimoni : Kulit Awet Muda Dengan Set Menyusu Shaklee

by , in
Assalamu'alaikum Dearies,


Testimoni daripada Puan Nadiah. Bila ditanya apakah vitamin yang puan Nada amalkan secara konsisten?

Katanya, inilah hasil setelah lebih 3 tahun setia dengan set menyusu shaklee. 

Gambar sebelah kiri ketika anak pertama,   baru jumpa shaklee. 

Gambar kanan, setelah anak 3 dan anak kedua dan ketiga puan nad consume sepenuhnya vitamin shaklee. Sebelum hamil, ketika hamil, selepas bersalin dan menyusu. 

Lihatlah hasilnya, perbezaan ketara selepas menggunakan produk kesihatan set menyusu shaklee.

Untuk pengetahuan semua, gambar dibawah adalah set menyusu shaklee.


Ia bukan sahaja memperbanyakkan susu ibu, malah kulit ibu dan anak juga insyaAllah cantik, halus, gebu dan berseri.

Ibu hamil, usah lepaskan peluang ini. Dapatkan vitamin set menyusu shaklee, salah satu usaha ibu-ibu untuk susukan bayi kalian sehingga berumur 2 tahun.

Jika berminat ingin mencuba set menyusu shaklee dengan wawa, boleh hubungi wawa di 019 996 6576



Monday, January 25, 2016

Hadiah Dari Blogger Huda

by , in
Assalamualaikum wbt,

Hai korang, semoga hari ini penuh dengan keceriaan.


Terima kasih blogger huda, hadiah sempena join game yang huda anjurkan.

Terharu wawa dapat doa harian ni, insyaAllah wawa amalkan. Moga pahala berpanjangan buat huda. 

Haa, nak hadiah tak? Rajin-rajin laa jenguk cik huda kita ni..")

Sayang huda.^_^

Semoga ukhwah ini berpanjangan..")


Sunday, January 24, 2016

Tips Kecantikan : Cantikkan Wajah Dengan Ais Kiub

by , in
Assalamualaikum Dearies,

Sharing tips kecantikan untuk semua wanita diluar sana yang sukakan kecantikan. Katakan pda diri, "saya luar biasa cantik" alhamdulillah.")

TIPS CANTIK DENGAN AIS
*******************************


Manfaat cantikkan wajah menggunakan Kuib Ais :

1. Kiub ais jadikan kulit bercahaya.
- letakkan kiub ais diatas kulit anda,kiub ais akan membantu melancarkan peredaran darah dimana kulit akan kelihatan sihat semulajadi.

2. Mengurangkan Noda di wajah
-Letakkan kiub ais atas wajah yang berjerawat untuk beberapa saat hingga merasa kebas.

3. Sebagai PENYEGAR kulit.
- Boleh menggunakan sebelum memakai alat solek supaya liang-liang pori mengecil. 

4. Merawat Lingkaran Hitam Mata.
- Campuran jus timun dan air rose yang beku boleh diletakkan dibawah mata atau lingkaran hitam. Ianya dapat mengurangkan bengkak bawah mata akibat tidur lewat malam.


Semoga bermanfaat.

Sunday, January 24, 2016

Tips Kecantikan : Masker Collagen Powder Tegangkan Kulit

by , in
Assalamualaikum Dearies,

Apa khabar semua? Alhamdulillah, syukur Allah kurniakan kesihatan yang baik buat kita. Syukur juga Allah kurniakan kecantikan pada semua manusia. Alhamdulillah.

Malam ni wawa nak kongsi tips kecantikan yang wawa amalkan untuk tegangkan kulit.

Seminggu satu atau dua kali wawa akan lakukan masker Collagen Powder yang mana wawa buat home made sahaja. Campur dengan air masak, kemudian sapukan pada keseluruhan wajah dan leher. Korang akan rasa tegang di seluruh wajah dan leher.

Biarkan selama 15-20 minit dan bersih wajah dengan air yang bersih dan lakukan urutan dari bawah ke atas. Dari dagu ke dahi.

Selepas itu, korang akan rasai kulit wajah yang sangatttt lembut. Kulit lebih tegang dan awet muda, tiada lagi garis-garis halus dibawah mata.

Saturday, January 23, 2016

Testimoni : Jerawat Teruk Hilang Dengan Set Cantik Shaklee

by , in
Assalamualaikum Dearies,

Perkongsian menarik tentang pengalaman Auni Azman bersama set canrik shaklee. Merawat masalah kulit yang dihadapi Auni yang agak kritikal juga. Perubahan ketara menyerlahkan kecantikan sebenar Auni Azman.

Saturday, January 23, 2016

Tips Bisnes : 5 Tips Pilih Bisnes Berkat

by , in
Assalamualaikum Dearies,

Perkongsian 5 Tip Bisnes BERMAKNA & BERKAT. Moga bermanfaat insya Allah.

1. Pilih bisnes yang dapat menambah NILAI dalam hidup masyarakat
2. Sentiasa mempertingkatkan ILMU
3. Bina hubungan KONSULTAN & KLIEN
4. Buat bisnes secara BERJEMAAH
5. Banyakkan MEMBERI & BERSEDEKAH

Perkongsian dari sahabat wawa, bagi yang baru nak berjinak-jinak dengan bisnes anda boleh gunakan 5 tips ini.

Sepanjang 1 tahun 11 bulan wawa jalan bisnes shaklee, kelima-lima tips ini adalah asas kepada bisnes wawa.

Shaklee membantu menambah nilai kesihatan dan kewangan anda bagi yang menjadikan sebagai bisnes. Tahap kesihatan semakin baik.

Kami sentiasa meningkatkan ilmu samada join kelas secara online mahupun offline.

Konsultasi berterusan akan diberikan kepada client atau customers. Setiap sebulan sekali paling kurang pasti wawa follow up.

Shaklee merupakan bisnes berjemaah, kami bersama-sama membantu satu sama lain bagi memastikan semua jemaah dapat merasa apa yang kami rasa terutama dari segi kewangan dan bonus.

Sejak wawa bersama bisnes shaklee, Alhamdulillah wawa lebih rasa untuk memberi. Ia mengajar wawa supaya kita nak berjaya perlu memberi. Tak luak harta kita bila rajin bersedeqah. InsyaAllah..
Saturday, January 23, 2016

Testimoni : Vivix Untuk Kesihatan Keseluruhan

by , in
Friday, January 22, 2016

Info Kecantikan : Punca Dan Penyebab Kulit Kering

by , in
Friday, January 22, 2016

Info Kecantikan : Punca Dan Penyebab Kulit Kering

by , in
Friday, January 22, 2016

Tips Kekayaan : 4 Amalan Rezeki Melimpah Ruah

by , in
Thursday, January 21, 2016

4 Amalan Sebelum Masuk Tidur Isteri Rasulullah

by , in
Assalamualaikum wbt,

[ EMPAT AMALAN SEBELUM TIDUR]

Rasulullah SAW berpesan kepada siti Aisyah ra.

“ Ya, Aisyah! Jangan engkau tidur sebelum melakukan empat perkara iaitu :

1. Sebelum khatam al-Quran
2. Sebelum menjadikan para nabi bersyafaat untukmu di hari kiamat
3. Sebelum para muslimin meredhai engkau
4. Sebelum engkau melaksanakan haji dan umrah “

Bertanya siti Aisyah :
“Ya Rasulullah ! bagaimana aku dapat melaksanakan empat perkara seketika? “

Rasul tersenyum dan bersabda :

1. “Jika engkau akan tidur , membacalah surat al –Ikhlas tiga kali
Seakan-akan engkau telah mengkhatamkan Al-Quran

” Bismillaahirrohmaan irrohiim,
‘Qulhuallaahu ahad’ Allaahushshamad’ lam yalid walam yuulad’ walam yakul lahuu kufuwan ahad’ ( 3x ) “

2. “Membacalah shalawat untukku dan untuk para nabi sebelum aku” maka kami semua akan memberimu syafaat di hari kiamat “

“ Bismillaahirrahmaan irrahiim, Allaahumma shallii ‘alaa Muhammad wa’alaa aalii Muhammad ( 3x ) “

3. “Beristighfarlah” untuk para mukminin maka mereka akan meredhai engkau

“ Astaghfirullaahal adziim aladzii laa ilaaha illaa huwal hayyul qoyyuum wa atuubu ilaih (3x )

4. Dan perbanyaklah “bertasbih, bertahmid , bertahlil dan bertakbir” maka seakan-akan engkau telah melaksanakan ibadah haji dan umrah

“ Bismillaahirrahmaan irrahiim, Subhanallaahi Walhamdulillaahi walaailaaha illallaahu allaahu akbar ( 3x )

( Tafsir Haqqi)
Thursday, January 21, 2016

4 Amalan Sebelum Masuk Tidur Isteri Rasulullah

by , in
Assalamualaikum wbt,

[ EMPAT AMALAN SEBELUM TIDUR]

Rasulullah SAW berpesan kepada siti Aisyah ra.

“ Ya, Aisyah! Jangan engkau tidur sebelum melakukan empat perkara iaitu :

1. Sebelum khatam al-Quran
2. Sebelum menjadikan para nabi bersyafaat untukmu di hari kiamat
3. Sebelum para muslimin meredhai engkau
4. Sebelum engkau melaksanakan haji dan umrah “

Bertanya siti Aisyah :
“Ya Rasulullah ! bagaimana aku dapat melaksanakan empat perkara seketika? “

Rasul tersenyum dan bersabda :

1. “Jika engkau akan tidur , membacalah surat al –Ikhlas tiga kali
Seakan-akan engkau telah mengkhatamkan Al-Quran

” Bismillaahirrohmaan irrohiim,
‘Qulhuallaahu ahad’ Allaahushshamad’ lam yalid walam yuulad’ walam yakul lahuu kufuwan ahad’ ( 3x ) “

2. “Membacalah shalawat untukku dan untuk para nabi sebelum aku” maka kami semua akan memberimu syafaat di hari kiamat “

“ Bismillaahirrahmaan irrahiim, Allaahumma shallii ‘alaa Muhammad wa’alaa aalii Muhammad ( 3x ) “

3. “Beristighfarlah” untuk para mukminin maka mereka akan meredhai engkau

“ Astaghfirullaahal adziim aladzii laa ilaaha illaa huwal hayyul qoyyuum wa atuubu ilaih (3x )

4. Dan perbanyaklah “bertasbih, bertahmid , bertahlil dan bertakbir” maka seakan-akan engkau telah melaksanakan ibadah haji dan umrah

“ Bismillaahirrahmaan irrahiim, Subhanallaahi Walhamdulillaahi walaailaaha illallaahu allaahu akbar ( 3x )

( Tafsir Haqqi)
Thursday, January 21, 2016

Testimoni : Perut Kempis, Seluar Longgar Dengan Cinch Shake Shaklee

by , in
Assalamualaikum Dearies,

Alhamdulillah, dua testimoni serentak kesan selepas amalkan set kurus shaklee.


Si A kata seluarnya makin longgar.

Si B kata perutnya makin kempis.

Allahurabbi, suka wawa dengar bila customer dapat side effect yang positif. Siapa sangka walaupun kurang bersenam, pengambilan air yang cukup serta kontrol pengambilan kalori anda pasti kembali ramping seperti zaman remaja.

Ada yang nak cuba cinch shake shaklee? Boleh hubungi wawa di 019 996 6576.

Thursday, January 21, 2016

Info Produk : Kebaikan Dan Manfaat CinchTM Shake Mix Shaklee

by , in
Assalamualaikum Dearies,

Apa khabar sahabat blogger vitaminwawa? Alhamdulillah, wawa doakan kalian sentiasa dikurniakan kesihatan yang baik, rezeki yang melimpah ruah dan dipermudahkan segala urusan harian. Aamiin InsyaAllah.

Hari ini wawa nak kongsikan tentang info produk iaitu CinchTM  Shake Mix Shaklee.

Thursday, January 21, 2016

Testimoni : Hilang Berat 17kg 4 Bulan Badan Semakin Slim

by , in
Assalamualaikum Dearies,

Siapa sangka berat badan 80kg mampu menjadi slim kembali. Testimoni daripada Puan Herny Yusnizar bukti wanita gemuk mampu kurus dan sihat. Apa yang diamalkan oleh Puan Herny? Nak tahu  ke nak tahu? ")

Wednesday, January 20, 2016

Rezeki Untuk Disyukuri Setiap Hari

by , in
Assalamu’alaikum Dearies,

Hai semua, apa khabar? Allahuakbar, Alhamdulillah Allah sihatkan tubuh badan kita. Wawa yakin, setiap dari kalian yang baca entry wawa ini punyai kesihatan yang super duper baik. Subhanallah, terima kasih Allah.

Subhanallah, perasaan wawa sangat terharu dengan nikmat rezeki yang Allah bagi pada wawa. Dikelilingi dengan sahabat-sahabat yang sangat baik. Bayangkan, setiap hari rezeki makanan tak pernah miss. Ada saja yang bawa bekalan dari rumah, tak perlu membeli pun. Kadang-kadang kami bertukar makanan. Allah, nikmatMu tak pernah habis.


Waktu kerja juga sama, jika wawa tak mampu nak siapkan kerja yang menimbun seorang, datang sahabat hulurkan tangan ringankan beban wawa. Subhanallah, Engkau Maha Baik Ya Allah.

Syukurlah sentiasa kerana Allah tambahkan lagi rezeki orang-orang yang bersyukur.
Wednesday, January 20, 2016

Projek Wakaf Telekung

by , in
Bismillah.

Assalamu'alaikum jutawan sekalian.
Semoga terus kaya dan berjaya.

Alhamdulillah, dikesempatan yang ada sukacita wawa war-warkan  perkara baik ini untuk kalian tambah saham akhirat. Ini adalah inisiatif kami sekumpulan sahabat dari sekolah hingga kini berbesar hati mewujudkan program amal. 

Mohon sahabat jutawan untuk support wawa & the gang.. ๐Ÿ˜Š

Maaf, ia agak panjang namun berbaloi untuk jutawan cantik dan kacak habiskan pembacaan.

-----



Assalamualaikum semua

Program Wakaf Telekung adalah program inisiatif KJ 1986 Buddies. Program ini menggalakkan rakyat Malaysia menjadikan Telekung sebagai salah satu bentuk wakaf bagi manfaat masyarakat umum.

Bagi memudahkan proses wakaf Telekung ini, KJ 1986 Buddies melalui laman Facebook kami (Puan Wawa Biz, Fifa Haziq, Seri Dewi) akan memproses pembelian Telekung daripada orang ramai bagi diwakafkan seterusnya menghantar telekung yang diwakafkan itu kepada mana-mana Masjid atau Surau yang dipilih oleh pewakaf.

Dengan nilai RM30, kini rakyat Malaysia berpeluang mewakafkan Telekung melalui Program Wakaf Telekung Amirul. Program ini secara tidak langsung memberi peluang kepada lebih ramai rakyat Malaysia membantu menukar Telekung lama yang jarang, pendek dan lusuh kepada yang baru. serta solat dengan lebih yakin dan sempurna. 

Semoga program wakaf Telekung ini menjadi salah satu lagi cara bagi umat Islam di Malaysia beramal soleh bagi meraih ganjaran pahala yang tidak putus-putus daripada Allah kepada pewakaf selagi mana telekung yang diwakafkan itu masih kekal dimanfaatkan.

Insya Allah.

Bagi yang berminat untuk mewakafkan telekung terpakai, boleh juga serahkan kepada kami wakil di area yang tertera.

KJ & Paka - Puan Wan Rokiah (019 996 6576)
KJ & Kemaman - Cik Wan Nor Aini (011-19804592)
Kerteh - Puan Hafifah (016-9307550)

.

Terima kasih dari pihak wawa dan team. ๐Ÿ˜Š

#wawabiz
#wawashakleelife
#wawajualahaklee
#vitaminwawa2u
#gslatun
Tuesday, January 19, 2016

Testimoni : Kulit Bebas Jerawat Dengan Set Cantik Shaklee

by , in
Assalamu'alaikum dearies,

Testimoni dari sideline wawa sendiri. Ratna namanya mengalami masalah jerawat yang agak teruk selepas menggunakan produk muka yang tidak sesuai.

Allahuakbar, siapa yang tak sedih bila wajah berubah rupa. Dari tiada apa-apa menjadi ada apa-apa iaitu jerawat. Jika terlajak perahu boleh diundur, terlajak pakai produk tak sesuai, inilah padahnya.

Semoga kalian diluar sana lebih berhati-hati dalam mencuba produk di wajah.

Tuesday, January 19, 2016

Misi Money Challenge 2016

by , in
Assalamu'alaikum jutawan,

Apa khabar semua? Alhamdulillah syukur Allah masih beri kesempatan untuk hirup udara segar. Allah bagi kesihatan yang baik. Alhamdulillah, semoga kita kaya dan berjaya.



Tertarik wawa dengan entry kak farah di SINI, tentang Money Challenge 2016. Memandangkan tahun 2016 ini kita ada lebih kurang dalam 60 minggu. Jadi, wawa pun nak cubalah.

Ada yang nak join wawa? Pinjam kak farah punya poster..")

Monday, January 18, 2016

Inspirasi : Manis Sebuah Kejayaan

by , in
Assalamu'alaikum,

Bagaimana seorang jutawan mampu menjadi jutawan kuasa sepuluh? 

Lihatlah, bagaimana Tony Fernandes diawal mengendalikan operasi Air Asia.

Semasa awal-awal kami mengambil alih Air Asia, saya sendiri yang memikul beg penumpang. Saya menjadi pramugara.

Dalam masa 11 tahun, dari 2 pesawat menjadi 120 buah pesawat. Dari 200,000 penumpang kepada 44 juta penumpang. Dari 200 kakitangan kepada 10,000 kakitangan.

- Tony Fernandes, The Apprentice Asia, 2013.
#KisahBisnes

Semoga menjadi inspirasi buat kita.
Monday, January 18, 2016

Inspirasi : RM2 Juta Sehari

by , in
Assalamu'alaikum Dearies,

Apa khabar jutawan? Alhamdulillah, semoga semuanya sihat-sihat belaka. 

[ RM2 JUTA SEHARI ]

Salah satu cara saya untuk motivate diri ialah mendengar kisah orang yang dah berjaya. 

Saya pernah jumpa orang yang pernah buat keuntungan bersih Rm48k sehari. Waktu tu otak ni agak berat nak terima sebab masih newbie tapi saya cuba expand dan digest juga. 

Lepas tu jumpa seorang hamba Allah ni boleh buat keuntungan Rm5 juta sebulan. Saya ingat tu dah cukup power tapi baru-baru ni saya berbual dengan seorang kawan tentang seorang hamba Allah ni yang mampu mendapat keuntungan Rm2 juta sehari, sebulan sekitar Rm60 juta.

My mind blowing. Then kawan saya cerita lagi bagaimana hamba Allah ni mampu buat Rm2 juta sehari. Dia bangun jam 4 pagi terus ke masjid dan bertahajud seorang diri. Dia sampai paling awal dan balik paling lambat.

Mula dengan solat Tahajud, kemudian  solat Taubat, dikuti solat Hajat, disambung dengan solat sunat Subuh 2 rakaat. Sementara menunggu solat Subuh dia akan baca Quran. Selepas solat Subuh dia akan menunggu waktu untuk Dhuha 8 rakaat. Dia akan buat solat Taubat selepas Zohor, Asar, Maghrib, Insyak dan Subuh. Setiap hari dia akan solat lebih kurang 50 waktu.

Lepas saya dengar kisah ni, saya terus faham kenapa dia layak untuk dapat Rm2 juta sehari. Connection dia sangat tinggi dengan Allah. Saja saya kongsikan kisah ini untuk kita belajar sesuatu InsyaAllah. Jika bermanfaat boleh share.

Perkongsian dari Sifu Ozir Zuri

Tahniah pada yang baca sampai sini. 
Dapat sesuatu ? 

Say "wow" ye..")


Monday, January 18, 2016

Testimoni : Kulit Cerah Minum ESP Shaklee

by , in
Assalamu'alaikum Dearies,

Apa khabar semua? Alhamdulillah, wawa doakan kalian sentiasa dikurniakan rezeki yang melimpah ruah, kesihatan yang terbaik dan dimudahkan segala urusan harian. Amin insyaAllah.


Wawa nak kongsikan testimoni pengguna ESP dan Vitamin C. 

Alhamdulillah, suka wawa tengok perubahan mereka yang mencuba ESP ni. Adik kita sorang ni pun apa kurangnya.

Selepas konsisten mengamalkan ESP dan Vitamin C, jerawat semakin mengecut, kulit makin cerah dan pinkish, tak perlu pakai blusher dah ni.. Hehe

Tiada lagi kulit kusam, yang tinggal hanyalah kulit cantik lebih berseri.")

Nak cuba set cantik shaklee? Boleh whatsapp wawa 019 996 6576.

Sunday, January 17, 2016

Siapa Perlukan ESP Shaklee?

by , in
Assalamu'alaikum dearies,

Siapa perlukan ESP? Ya, boleh katakan semua orang perlukan. 

Share sikit apa kesan lepas minum ESP ni. Mana tahu comment terpilih dapat hadiah misteri dari wawa.hihi

Siapa yang perlukan ESP?
1) Wanita hamil
2) Ibu menyusu
3) Ibu yang baru melahirkan anak
4) Mereka yang baru menjalani pembedahan
5) Bakal pengantin
6) Pelajar
7) Mereka yang mahu kuruskan badan
8) Mereka yang mahu mencantikkan kulit
9) Mereka yang mahu menambah berat badan
10) Semua orang!

Jom berESP!

Harga retail RM150 (Semenanjung)/ RM155 (Sabah & SarawaK)

Berminat nak cuba Esp? whatsapp je wawa 019 996 6576.
Sunday, January 17, 2016

Minuman ESP Shaklee Pilihan Terbaik

by , in
Assalamualaikum dearies,

Apa khabar semua? Semoga kalian yang baca entry ini dikurniakan kesihatan yang baik, rezeki yang melimpah ruah dan kesihatan yang terbaik. InsyaAllah amin.

Siapa tak kenal Energizing Soy Protein atau dikenali sebagai ESP. Wawa yakin ramai yang dah kenal dengan ESP ni. Pergi mana-mana pun, ada yang duk minum. Hehe

Saturday, January 16, 2016

Tips Kecantikan : Rahsia Kecantikan Selebriti

by , in
Assalamualaikum jutawanku!")

Apa khabar semua? Alhamdulillah, syukur Allah hidupkan kita pagi ni. Syukur, Allah pinjamkan oksigen pagi ni. Alhamdulillah, syukran ya Allah.

Alhamdulillah, Allah kurniakan kecantikan pada semua makhluknya. Sempurna pada pandangan mata dan hati.

Allah, tapi kita ni tak lepas dan tak puas kalau tak tepek sesuatu kat muka ye dak? Sebab nak nampak pada pandangan zahir cun melecun. Tapi, ada sorang selebriti ni, kalau keluar pergi function tak formal dia tak make up pun. Nak tahu tak siapa? 

Saturday, January 16, 2016

Doa Pagi Jutawan #36

by , in
Assalamualaikum jutawan!")

Jom aminkan doa ini. Wawa doakan kalian kaya dan berjaya. Amin insyaAllah.

Ya Allah...Ya Waliy...Ya Waliy..Ya Waliyy....

Pada hari Jumaat yang penuh keberkatanMu Ya Allah, sesungguhnya Ya Allah Yang Maha Melindungi, kami ingin memohon Ya Allah, lindungilah ibu bapa kami, guru-guru kami, suami atau isteri kami, anak-anak kami, jiran tetangga kami, ahli keluarga kami, pekerja kami, sahabat handai kami, rakan perniagaan kami, perniagaan atau kerjaya kami serta semua orang yang kami kenali atau tidak kenali ini Ya Allah...

Kami mohon Ya Waliyy, lindungilah hidup kami, lindungilah perbuatan kami Ya Allah, lindungilah percakapan kami Ya Robbi, lindungilah pemikiran kami Ya Tuhan, lindungilah kami, bantulah kami dalam mengenal segala kebaikan dan keburukan Ya Allah...

Kami mohon Ya Allah, semoga saudara kami semua ini berada dalam kalangan orang yang dilindungiMu Ya Allah...

Assalamualaikum & selamat pagi saudaraku sekelian!..Semoga bisnes kita ini atau kerjaya kita semua dilindungi Allah selamanya..Aminnn..Ya Robbal'alamin...

Terima kasih Ya Allah....
Friday, January 15, 2016

Giveaway New Year 2016

by , in
Assalamualaikum dearies,

Jom join GA..")



Klik banner untuk join..")
Friday, January 15, 2016

Tips Kecantikan : Rahsia Kecantikan Selebriti

by , in
Assalamualaikum wbt,

Salam jumaat penghulu segala hari. Wawa doakan kalian yang baca entry ini kaya, berjaya dan bahagia dunia akhirat. Amin insyaAllah.

Hari ini wawa nak kongsikan tips dan rahsia kecantikan selebriti popular iaitu Rita Rudaini.

Siapa tak kenal Rita, cantik kulitnya. Pasti korang tertanya-tanya apa rahsia yang diamalkan si Rita ni kan.

Friday, January 15, 2016

Inspirasi : The Power of Sedekah

by , in
Assalamualaikum wbt,

[ THE POWER OF ANAK YATIM ]

Saya asyik teringat-ingat kisah ni. Kisah yang saya baca dari buku ALLAH TEMPAT MEMINTA.
Kisahnya macam ni.

Ada seorang guru 8 orang anak ini menceritakan, pada satu hari sekolahnya didatangi seorang penceramah motivasi.
Penceramah tersebut aktif dalam aktiviti untuk kebajikan anak yatim. Beliau menceritakan bagaimana dia terpaksa membatalkan hasratnya untuk menunaikan haji kerana ingin membela anak yatim. Dahsyatnya!..Sedihkan? ..

Sepanjang ceramahnya, tabung sumbangan anak yatim tersebut diedarkan di dewan. Penceramah tersebut mengajak semua hadirin untuk sama-sama mengumpul saham akhirat dengan menderma kepada anak yatim tersebut.

Akhirnya tabung tersebut sampai di tangan guru tadi. Dibukanya beg duit. Tinggal Rm50 sahaja dalam begnya. Terbayang pulak muka anak-anaknya. Di rumah pula sudah tiada apa yang tinggal untuk di masak buat anak-anak balik sekolah nanti.
Tetapi beliau juga terbayang muka anak-anak yatim ini. Terdetik rasa belas di hati beliau. Maka disedekahkan kesemua duit rm50 tersebut.

Fikirannya, tak apalah. Balik nanti dia akan goreng telur yang berbaki untuk anak-anaknya makan dengan nasi. Dan dia akan pujuk anak-anaknya betapa anak-anak yatim lebih memerlukan...
Jadi dia pun pulang ke rumah. Dalam perjalanan pulang, guru ini tiba-tiba teringat untuk singgah di stesyen minyak berhampiran. Dia ingin keluarkan wang yang berbaki. Seingatnya dah tak banyak yang tinggal. Dia nak keluarkan rm50 sahaja.

Tapi, dia sangat terperanjat bila dapati dalam akaun ada RM500!..
Sesungguhnya dia rasa tak mungkin. Dia pun call suaminya untuk pastikan kalau-kalau suaminya masukkan duit ke akaunnya. Tapi suaminya menafikan.
Pada mulanya dia terfikir mungkin dia tersilap tengok baki wangnya. Dia cek semula slip pengeluaran yang terdahulu. Betul. Baki tinggal beberapa puluh ringgit sahaja. Tak teringat pula kalau-kalau ada yang membayar hutang padanya.
Ya Allah!..Subhanallah!!..

Sesungguhnya kisah ini menunjukkan bahawa benarlah janji Allah itu. Jika kita mendermakan harta benda di jalan Allah, Allah akan menggandakannya bagi orang yang dikehendakinya.
Terutamanya, derma ikhlas kepada anak yatim itu sangat powerful. Kerana anak-anak yatim ada keistimewaan dan darjat yang mulia di sisi Allah.
WALLAHU'ALAM...

Indahnya hidup dengan istighfar, berselawat, bersyukur dan bersedekah...
Thursday, January 14, 2016

Tips Kecantikan : 7 Cara Putihkan Kulit Dengan Semulajadi

by , in
Assalamualaikum wbt,
Wanita dan putih, sememangnya bagaikan isi dengan kuku. Pantang dengar ada produk yang dapat memutihkan kulit, pasti nak cuba. betul ke betul? Wawa lebih terpengaruh dengan produk shaklee je, pantang tengok testimoni sid yang kulit cantik, wawa pasti cuba.. hihi.
Ramai yang idamkan punyai kulit yang putih bak salji untuk menawan hati suami dan buah hati kan. Sebenarnya ada cara yang sangat mudah untuk dapatkan kulit puti gebu gebas ini , tidak perlu mengeluarkan belanja yang besar. Ini saya kongsikan cara putihkan kulit dengan semulajadi dan bahan yang sangat mudah di dapati. Lepas ini ramai yang cemburui anda tau. kredit to abammadi
Thursday, January 14, 2016

Doa Pagi Jutawan #35

by , in
Assalamualaikum Dearies,

Jemput aminkan doa ini..")


Ya Allah, Ya Majid..Ya Majid...Ya Majid...

Ya Allah Yang Maha Mulia, pada hari yang indah dan mulia ini Ya Allah, kami ingin mendoakan kepada semua pelanggan kami Ya Allah..tak kira di mana saja mereka berada Ya Allah..

Ya Allah Ya Majid, Kau bahagiakanlah hidup pelanggan kami Ya Allah..Kau berikanlah kegembiraan dan ketenangan hidup kepada pelanggan kami Ya Allah..

Sesungguhnya Ya Allah, kami tak tahu bagaimana untuk membalas jasa pelanggan kami Ya Allah..kami begitu menghargai mereka Ya Allah..Kau bantulah mereka Ya Allah...

Ya Allah, semoga pada hari yang penuh indah ini, semoga semua pelanggan kami diberi kesejahteraan hidup, keberkatan hidup dan diberi kekayaan dan kejayaan yang berkekalan selama-lamanya dunia dan akhirat Ya Allah...

Terima kasih Ya Allah...Makbulkanlah doa kami ini Ya Allah..

Al fatihah untuk semua pelanggan kita.... <3
Wednesday, January 13, 2016

10 Perkara Wanita Cecah Umur 30 Tahun Perlu Buat

by , in
Assalamualaikum Dearies,

Allahuakbar, tak perasan umur sendiri. Bila ada yang bertanya baru tersedar. Allah, cepatnya masa berlalu semakin hari umurku meningkat. 

Rasa macam umur 25 tahun je, padahal dah masuk sweet three series dah.. Haha
Ramai yang tak percaya bila wawa cakap umur 30 tahun bukan sebab awet muda, tapi perangai gila2 sikit. (Konon kan dorang ni, nak puji depan2 malu lew reww) haha

Ok, apa yang patut kita buat bila cecah usia 30 tahun ni? Jom check out..hihi

1. Simpan duit
Walau pun sikit. Memang kedengaran seperti nasihat biasa tapi pada usia ini karier selalunya sudah stabil, jadi jangan bazirkan wang gaji dengan perkara tak berfaedah. Anda dah matang.

Wednesday, January 13, 2016

Info Produk : Fungsi Utama Lecithin Shaklee

by , in
Assalamualaikum wbt,

Wawa jarang bercerita tentang Lecithin sebab terfokus kat vitamin kecantikan sokmo. Hehe. Walaupun sering bercerita tentang kecantikan, vitamin pembakar lemak, penajam fikiran ini tidak kurang hebatnya dipinang customer wawa.

Kata mereka, best sangat makan lecithin sebab badan jadi berpeluh-peluh macam berlari 1000m. Ye la, lecithin sedang membakar lemak-lemak jahat yang ada dalam badan korang tu. Supaya terhindar dari kolesterol tinggi, berat badan berlebihan dan lain-lain.


Baiklah, jom layarkan mata kalian untuk kenal pasti apa lagi fungsi vitamin lecithin ni. Dah laa murah, berkesan dan selamat semulajadi plak tu. Penggemar lecithin biasanya orang-orang yang nak kuruskan badan. Lepas makan lecithin badan jadi ringan dan bertenaga. “)
Wednesday, January 13, 2016

Info Kesihatan : Hormon Estrogen Dan Kepentingannya

by , in
Assalamualaikum wbt,

Jom kenali hormon kita..")


Hormon estrogen

ESTROGEN adalah hormon utama bagi menentukan pembentukan seks atau jantina individu. Sekiranya, paras estrogen dalam badan tinggi maka ciri-ciri wanita akan lebih menonjol.

Pada masa sama, ia juga menzahirkan sifat kewanitaan dan berfungsi untuk membentuk tubuh badan wanita, payudara dan kitaran haid pada setiap bulan serta menjadi kunci terhadap kesuburan wanita.

Estrogen akan dialirkan oleh darah menuju pelbagai jaringan sel di seluruh badan, otak, faraj, buah pinggang dan lain-lain serta menimbulkan kesan tertentu sesuai dengan fungsi masing-masing. Ini berikutan, molekul estrogen akan melekat pada reseptor dan menghasilkan tindak balas pada organ.

Kadar estrogen

Kadar normal estrogen bergantung kepada usia. Wanita berusia antara 20 hingga 29 tahun lazimnya, memiliki kadar estrogen sehingga 149 piktogram per mililiter (pg/ ml), manakala wanita berusia 30-an, purata jumlahnya adalah 210 pg/ml.

Bagi mereka berusia lebih 40 tahun dan masih belum mengalami menopaus akan memiliki tingkatan estrogen, sekitar 152 pg/ ml. Peningkatan estrogen seseorang wanita itu pelbagai dari sehari ke sehari bergantung kepada kitaran haidnya.

Menjelas lanjut mengenai hormon, pakar estetik Marissa Aesthetic & Wellness, Dr Rushmini Maris Ismail, berkata sistem hormon berperanan penting untuk memastikan keremajaan dan kualiti kesihatan seseorang.

Kepentingan hormon

Katanya, hormon dilengkapi dengan sistem kompleks yang berpusat pada otak manusia dan dikawal kelenjar pituitari bertujuan merangsang serta mengaktifkan hormon lain dalam tubuh.

"Bayi baru lahir mempunyai sistem hormon sedang berkembang dan lengkap apabila mencapai kematangan. Hormon pertumbuhan atau growth hormone (GH) memastikan anak berkembang menjadi dewasa. Jumlah hormon mencukupi membuatkan tubuh segar dan sihat.

"Bagi golongan dewasa pula, hormon estrogen dan progestron penting untuk wanita, manakala testeron buat lelaki," jelasnya.

Dr Rushmini berkata, sistem hormon banyak mempengaruhi rutin kehidupan. Justeru, antara hormon yang perlu dirangsang adalah adrenalin kerana ia bertindak memberi tenaga dan perasaan baik kepada kita manakala melatonin mengawal kitaran tidur serta bertindak sebagai hormon menghalang barah.

Hormon calcitonin pula menjaga paras kalsium dalam tubuh dan hormon dhea serta insulin mempunyai fungsi menukarkan gula kepada tenaga bahkan menjana tenaga.

"Hormon seperti leptin pula penting bagi menjaga sel lemak menyebabkan seseorang akan menjadi obesiti jika ia gagal berfungsi. Sementara endorphin dan serotonin ialah bahan menyerupai hormon dan kehadirannya menjadikan otak kita cergas selalu," katanya.

Kadar hormon rendah

Penuaan menyebabkan salur darah halus membawa zat dan nutrisi kepada kelenjar hormon menjadi kecut dan akhirnya tersumbat. Ini membawa kepada kematian sel dan hormon tidak lagi dapat di hasilkan.

Ketiadaan hormon memberi kesan ketara kepada kulit dan menjadi kendur, ingatan kurang tajam, penglihatan semakin kabur malahan turut alami tekanan emosi.

"Ketiadaan hormon estrogen dan progesteron menyebabkan wanita memasuki fasa menopaus kerana tiada sel hormon berdikari membuatkan mereka sering murung, masalah tulang rapuh, rambut gugur, kulit berkedut, jeragat, kulit badan gatal dan kekeringan vagina serta banyak lagi.

"Begitu juga lelaki apabila usia melebihi 40an mereka melalui tanda andropause iaitu sering keletihan, kurang keupayaan seks, wajah murung dan perasaan menjadi tidak ceria. Ingatan juga terganggu dan mereka mula diserang masalah jantung," katanya.

Dr Rushmini berkata, ada juga mereka yang diserang gejala kekurangan hormon secara berperingkat seperti penurunan melatonin menjadikan kualiti tidur terganggu. Keadaan ini disebabkan masalah psikiatri.

Ejen perosak

Jelasnya, ada juga antara individu mengalami tekanan perasaan dan kemurungan lalu tampil mendapatkan bantuan dengan mengambil ubat sakit jiwa.

"Kekurangan hormon calcitonin pula menjadikan tulang rapuh, ringan tidak padat serta mudah patah. Kalsium diminum tidak boleh menyerap ke dalam tulang jika tiada bantuan hormon ini," katanya.

Kelenjar hormon sensitif terdedah kepada pelbagai ancaman ejen perosak hormon yang wujud dalam makanan, kosmetik, botol plastik, pembungkus makanan, racun serangga dan lainlain.

Katanya, kesan hormon rosak berlaku perlahan. Pada peringkat awal, seseorang kerap keletihan dan masalah berat badan pula menyusul.

"Antara bahan berbahaya seperti nonylphenol terkandung dalam pencuci racun serangga dan bahan plastik. Phthalates pula dicampurkan di dalam PVC banyak digunakan untuk pembuatan permainan kanak kanak dan perabot. Malah, logam berat seperti plumbum juga membawa bahan perosak hormon meskipun ia bahan semula jadi dalam tumbuhtumbuhan," katanya.

Pemulihan hormon

Dr Rushmini berkata, rawatan pemulihan boleh dibuat menerusi terapi hormone bioidentical bagi merangsang darah menghasilkan hormon yang tinggi.

"Rawatan ini membuatkan kilang terlalu aktif mula berehat. Tempoh ini sangat penting bagi proses baik pulih kelenjar hormon untuk merangsang kembali penghasilannya, sekali gus penyembuhan mula terjadi.

"Proses penyembuhan menjadikan seseorang kelihatan lebih muda, kembali cergas, meningkatkan kualiti struktur kulit dan tampak lebih segar. Ingatan juga lebih kuat, malahan penglihatan mata pulih. Jangka masa rawatan adalah di antara tiga bulan sehingga beberapa tahun bergantung kepada tahap kemerosotan hormon," katanya.

Terapi pemulihan hormon:

Kaedah rawatan ada pelbagai cara dan ia bergantung masalah kadar penurunan hormon

- Suntikan

- Pengambilan pil

- Sapuan krim

- Semburan 10 tanda kekurangan keseimbangan hormon

- Keletihan walaupun selepas berehat atau tidak melakukan aktiviti berat sepanjang hari.

- Mengalami masalah tidur malam.

- Mengalami tanda menopaus pada awal usia bagi wanita berusia 30-an.

- Hilang nafsu syahwat bagi lelaki.

- Jika berat badan menurun atau meningkat secara mendadak.

- Kawalan perasaan tidak seimbang.

- Mengalami masalah kulit seperti kekeringan atau tanda perubahan lain.

- Masalah jangkitan pundi kencing atau bahagian mulut, hidung dan mata sering kering.

- Tanda fizikal seperti perubahan bau badan, mulut terasa panas, keanjalan payudara dan kesakitan otot atau masalah keguguran rambut.

- Sering berhadapan masalah ingatan dan tidak mampu memberikan tumpuan.

Kredit to Fatin Hafizah Mohd Shahar
Tuesday, January 12, 2016

9 Kemuliaan Orang Menjaga Solat

by , in
Tuesday, January 12, 2016

Testimoni : Luka Operate Sembuh Dengan Vivix

by , in
Assalamualaikum wbt,

Hai semua, apa khabar? Alhamdulillah, wawa doakan kalian sentiasa dikurniakan kesihatan yang baik sepanjang masa. Amin insyaAllah.

Promosi Vivix masih lagi berjalan sehingga penghujung bulan ini. Bagi anda yang berminat untuk mencuba, bolehlah grab sekarang dengan harga super JIMAT..")

Testimoni Luka Pembedahan Cepat Baik dengan Vivix

Monday, January 11, 2016

Simple Segmen Bloglist Nur Najah

by , in
Monday, January 11, 2016

Birthday Segment : Bloglist & Blogwalking by Najwa Zahid

by , in
Assalamualaikum wbt,

Sesi join segmen..")

Klik banner untuk join..

Wawa tag FifiFizah
Sunday, January 10, 2016

Testimoni : Vivix Sembuh Luka Pembedahan Dengan Cepat

by , in
Assalamualaikum wbt,

Hai semua, apa khabar sahabat wawa yang cantik dan kacak? Alhamdulillah, wawa doakan kalian sentiasa diberikan kesihatan yang baik sepanjang masa.

Sunday, January 10, 2016

MAA TAKAFUL CASH GIVEAWAY by Papaglamz

by , in
Assalamualaikum
MAA TAKAFUL CASH GIVEAWAY by Papaglamz | MAA Takaful berhad merupakan satu syarikat insurance yang telah lama bertapak di Malaysia. Simpanan bertakaful MAA adalah simpanan yang dilaburkan di dalam dana syariah, yang menepati segala aspek- aspek yang telah ditetapkan dalam islam. Dana ini juga dilindungi oleh PDIM yang menjaga institusi perbankan dan insurans sekiranya terjadi apa-apa kepada syarikat pelaburan.


Peningkatan kos sara hidup yang tinggi kadang kala memaksa kita untuk membuat persediaan keewangan awal bagi mengelakkan sebarang kemungkinan yang tidak diingini berlaku pada masa akan datang. Lebih-lebih lagi persediaan KOS PENDIDIKAN ANAK-ANAK masa kini. Mennyedari masalah ini, MAA Takaful dengan berbesar hati menghulurkan tangan kepada anda para Ibu Bapa bagi membimbing anda dalam merancang keewangan dari aspek pendidikan anak-anak anda. Dengan perancangan keewangan ini, anda bakal menerima sebanyak RM 25 930.00 dengan hanya penyimpanan RM 100 setiap bulan. Memang berbaloi. Untuk maklumat lanjut sila klik (DI SINI).  




Bagi membantu anda mendapatkan maklumat terperinci tentang Pakej Pendidikan Takaful ini, boleh lah bertanya dengan mana-mana agent MAA Takaful ataupun bertanya secara personally dengan Encik Nizam di talian 0176338008 (call/whatsapp/telegram). Sudah pasti layanan istimewa akan diberikan. (Klik di sini kalau nak mengurat abang Nizam ni yer)


Anda semua inginkan barangan seperti Diari dan Cash khas dari MAA takaful? Jom join MAA TAKAFUL CASH GIVEAWAY by Papaglamz. Syarat-syarat seperti berikut:


Syarat-syarat:


1. Sila follow blog di bawah
2. Buat satu entri SEBIJIK macam entri ni siap dengan banner dan backlink segala bagai dengan tajuk MAA TAKAFUL CASH GIVEAWAY by Papaglamz. Nak mudah copy and paste coding kat bawah ni jer (WAJIB)



3. Dah sudah buat entri SEBIJIK macam entri ni, paste link URL entri dalam runagan komen di bawh ni.


Mudah kan? 3 step je. Tak banyak la. Hehehe 


Hadiah yang bakal di menangi


Tempat pertama - RM50 + Diari Khas dari MAA
Tempat kedua - RM 30 + Diari Khas dari MAA
Tempat ke tiga - RM 20 + Diari Khas dari MAA
Saguhati 1 - Diari Khas dari MAA
Saguhati 2 - Diari Khas dari MAA
Saguhati 3 - Diari Khas dari MAA


Pemilihan pemenang adalah secara random by Random.org


Jangan lupa join tau. Sila la war-warkan pada yang lain. Tarikh Tutup Penyertaan adalah pada 31 Januai 2016. 


**Senarai peserta akan di kemaskini dari semasa ke semasa.


With Love
Papaglamz


-seikian-










Sunday, January 10, 2016

Tips Bisnes : THE POWER OF COMPOUNDING

by , in
Assalamualaikum wbt,

Selamat pagi para jutawan solehah dan soleh!")

THE POWER OF COMPOUNDING

Pernah dengar? Macam pernah dengar kan? 

Sebelum saya berkongsi tentang The Power of Compounding, saya ingin kongsikan berkenaan soalan ramai orang ini.
Ramai yang bertanya, macamana nak maintain positiviti. Macamana nak sustain energy.
Apa yang boleh saya kongsikan ialah :

1. Luangkan sejam sehari untuk membaca buku.
Atau baca apa-apa artikel yang akan buatkan anda bertambah semangat untuk mulakan hari. Atau artikel yang membuka minda anda. Atau artikel yang positif dan memberi idea kepada anda.
Please avoid baca bahan bacaan gossip artis, cerita hantu, atau bahan hiburan lain.

YOU ARE WHAT YOU READ!.
Sangat rugi ya bagi yang tak suka membaca. Kerana terlalu banyak ilmu berada dalam buku-buku. Dan saya perhatikan, orang berjaya sangat suka membaca.

2. Dengar program radio dalam kereta.
Kalau boleh dari cd. Dan yang terbaik dengar cd-cd ilmu.

Atau kalau nak dengar boleh dengar ikim.fm. Yang lain bukan tak boleh dengar. Kalau saya, saya risau dengar radio ni sebab banyak kata-kata yang akan absorb dalam subconscious mind kita.

Kata-kata orang yang kita tak perasan baik atau buruknya, positif atau negatifnya. Kita tak perasan, minda kita absorb je. Lama-lama akan menjadi kepercayaan kita.

Ingat tak Teori Bakul yang saya pernah share? Itulah yang saya cuba filter. Supaya bakul saya tak penuh dengan perkara yang tak perlu.

3. Selalu hadiri seminar atau kursus
Nampak tak perkataan selalu? Bukan setahun sekali ye. Atau dah bertahun-tahun tak masuk seminar dah. Itu bukan mentaliti orang berjaya.

Kerana orang berjaya sentiasa rasa tak cukup. Sentiasa dahagakan ilmu. Sentiasa fikir nak lagi dan lagi.

Anda cuba perhatikan diri anda. Kalau lama tak masuk kelas, bagaimana keadaan diri anda? Macam makin negatif kan? Produktiviti pun macam menurun.
Inilah maksudnya The Power of Compounding. Sangat amazing sebenarnya bagi orang yang pernah mengalami.

Semakin banyak kita belajar, semakin banyak yang kita boleh belajar lagi. Dan semakin banyak yang kita tak tahu.
Begitu juga dengan menulis. Ramai yang kata tak tahu menulis. Kerana dia tak mulakan. Cuba mulakan dengan sebaris ayat. Dan buatlah selalu. Anda akan perasan, idea akan bertambah-tambah. Amazing!..

Ada satu lagi contoh The Power of Compounding. Ada tepung sekilo. Linda buat jadikan karipap pusar. Jadilah 20 biji karipap contohnya. Beli tepung katakan rm3 sekilo. Boleh jadi 20 biji karipap kali 50sen sebiji. Jumlah yang dapat rm10. Dari RM 3 menjadi RM 10.

Inilah dia contoh The Power of Compounding. Rugi kalau kita tak apply The Power of Compounding untuk otak kita sebenarnya.

Ok jutawan, kalau anda selalu membaca, attend classes atau mendengar ilmu, insyaallah positiviti akan maintain dan produktiviti juga akan bertambah-tambah.

YOU ARE WHAT YOU READ.
YOU ARE WHAT YOU LISTEN TO.
YOU ARE WHAT YOU WATCH

Indahnya hati beristighfar, berselawat, bersyukur Dan bersedekah 

Sharing copy paste Jutawan Anis
Saturday, January 09, 2016

Tips Kecantikan : Kepentingan Menjaga Kulit Wajah

by , in
Assalamualaikum wbt,


Kenapa penting menjaga kulit wajah? Ada tak antara pembaca blog wawa ni, tak suka jaga kulit wajah? Tak pernah cuci pun muka, tak pernah pakai bedak pun kat muka. Ada tak?

Mungkin ada, tapi tak ramai. Semalam wawa join kelas online anjuran upline wawa bersama Sarah Nutritionist shaklee tempatnya di telegram.. ")

Wawa yakin ramai dan kebanyakkan orang suka menjaga kecantikan wajah atau menjaga kulit wajah. Betul ke betul? 

Kepentingan menjaga kulit wajah adalah KEYAKINAN DIRI.

Maksudnya disini, kita bukan hanya tampil cantik diluar sahaja malah kita nak cantik di rumah juga. Cantik bukan dengan make up tetapi cantik yang sebenar adalah ketika wajah kita tanpa makeup. 

Kecantikan asli adalah ketika wajah anda tidak di calit dengan sebarang makeup.


Cuba korang tanya kawan-kawan, kenapa pakai makeup? Jawapn yang biasa wawa dengar adalah untuk tingkatkan keyakinan diri.

Opsss, baiklah. Wawa pergi kerja pakai lotion je kat muka sebab tak nak bagi kering bila duduk dalam aircond lama. Bedak pun tak pakai..")

Wawa yakin je.. Hehe

Saturday, January 09, 2016

Tips Parenting : Schedule Tentukan Jantina Anak

by , in
Assalamualaikum wbt,

Hai semua, apa khabar? Wawa doakan kalian yang sudi singgah di blog vitaminwawa ni dikurniakan kesihatan yang baik dan dideraskan rezeki yang melimpah ruah..")

Bulan lepas, kawan wawa ada sharing jadual planning untuk dapatkan baby girl atau boy. 


Terkejut wawa.. Hehe.. Ye lah, rajin betul orang yang buat schedule ni kan..")

Mana-mana yang tengah planning nak dapat baby, boleh laa refer schedule ni ye.. Hehe

Jangan percaya tau, sekadar suka-suka. Kalau betul, mungkin kebetulan. Jika sebaliknya, jangan marah pula ye..hihi
Saturday, January 09, 2016

Rezeki Nuffnang Bulan Januari 2016

by , in
Assalamualaikum wbt,

Alhamdulillah, semakin hari semakin bertambah income dari blog. Terima kasih Nuffnang bagi iklan baru bulan Januari ni. Jangan segan silu nak drop iklan korang kat sini.. Hehe


Mudah sangat nak jana income dengan blog ni. Setuju?


Alhamdulillah.. Alhamdulillah.. Alhandulillah..")