Thursday, 30 November 2017

Tips Lengkap Hadapi Musim Banjir

Assalamualaikum wbt,

Akhir tahun November ke December merupakan bulan sinonim dengan banjir. Pasti setiap tahun menjadi rutin bagi sesetengah kawasan yang dilanda banjir telah bersedia untuk hadapi dengan tenang.

Namun, aturan Allah tiada siapa yang dapat menjangka. Ada juga kawasan yang belum pernah banjir juga terlibat. Apa yang perlu anda buat? Ikuti tips yang wawa share kat bawah ini. Tips dan panduan lengkap dari web negeri Terengganu. Memandangkan Terengganu dan Kelantan saban tahun mengalami banjir, sedikit sebanyak mungkin mereka telah bersedia.


Kredit : Image google

Sebelum Banjir

  1. Dapatkan maklumat tentang banjir di tempat anda.
  2. Pastikan sistem amaran banjir, cara ianya disampaikan dan maklumat persediaan banjir tempatan.
  3. Periksa lubang air samada longkang atau saluran najis. Bersihkan halangan dan pastikan ia tertutup rapat supaya air banjir tidak melimpah masuk melaluinya.
  4. Pastikan pusat pemindahan dan pusat bantuan bencana di tempat anda, buat plan dan latihan pemindahan kecemasan.
  5. Sediakan Peralatan Kecemasan.
  6. Pastikan seluruh ahli keluarga anda mengetahui Cara-cara Bertindak Semasa Kecemasan di rumah.


Sebelum Banjir - Semasa Tanda-Tanda Dikesan

  1. Dengar pengumuman dari radio.
  2. Penuhkan tong, bekas, sinki atau tab mandi dengan air bersih, semasa banjir air mungkin menjadi kotor.
  3. Bawa masuk perabot atau perkakas di luar rumah.
  4. Letakkan dokumen penting di tempat yang selamat atau bawa bersama dalam bekas kalis air.
  5. Bersedia untuk menutup suis elektrik, injap utama bekalan air dan gas.
  6. Beritahu jiran anda dan bersedia untuk berpindah.


Semasa Banjir - Di Dalam Rumah

  1. Dengar pengumuman dari radio.
  2. Bersedia dengan peralatan kecemasan.
  3. Jika diarahkan keluar dan berpindah, segera lakukan.


Semasa Banjir - Di Luar Rumah

  1. Pergi ke tempat yang tinggi dan selamat.
  2. Elakkan dari melalui kawasan banjir, arus yang deras boleh menghanyutkan anda.
  3. Jangan sengaja bersiar-siar di kawasan banjir samada dengan sampan mahupun berjalan kaki.
  4. Jangan sentuh mana-mana kabel atau wayar yang jatuh.
  5. Awasi kanak-kanak, jangan biarkan mereka bermain-main di longkang, sungai atau lombong.
  6. Jangan minum air banjir.


Semasa Banjir - Di Dalam Kenderaan

  1. Jangan terus mengharungi kawasan banjir, berpatah balik.
  2. Jika kenderaan anda terhenti, kunci kenderaan anda dan tinggalkan ia, pergi ke tempat yang selamat.


Semasa Banjir - Semasa Pemindahan

  1. Apabila menerima arahan, segeralah berpindah.
  2. Berpindah awal sebelum air banjir meningkat atau semasa siang, ianya lebih mudah dan selamat.
  3. Ikut laluan yang ditentukan, laluan singkat mungkin terhalang.


Selepas Banjir

  1. Dengar pengumuman radio atau tunggu arahan pihak berkuasa, jangan kembali ke rumah sebelum dibenarkan atau sebelum keadaan benar-benar selamat.
  2. Beri bantuan kepada jiran anda atau orang-orang yang kurang upaya (Orang tua, kanak-kanak atau orang-orang cacat).
  3. Periksa rumah anda, lihat tanda-tanda rekahan atau mendapan ianya mungkin tidak selamat.
  4. Jangan terus memasuki rumah yang masih dibanjiri air, berhati-hati banyak bahaya-bahaya yang tersembunyi.


Selepas Banjir - Semasa Memasuki Bangunan

  1. Pakai kasut.
  2. Periksa kerosakan dinding, lantai, pintu dan tingkap.
  3. Periksa sebarang tanda kehadiran binatang atau serangga berbisa dan merbahaya. Gunakan kayu untuk mengalihkan sebarang halangan yang bersepah dilantai rumah anda.
  4. Perhatian siling dan plaster dinding yang mungkin rekah, lerai dan jatuh.


Selepas Banjir - Periksa Ancaman Bahaya

  1. Periksa paip saluran gas yang mungkin pecah atau bocor.
  2. Periksa wayar elektrik yang terendam dalam air.
  3. Periksa peralatan elektrik yang tenggelam.
  4. Periksa bahan-bahan mudah terbakar yang mungkin mengalir masuk semasa banjir (Minyak tanah, petrol, disel dan sebagainya).
  5. Buang bahan-bahan makanan yang terendam atau terkena air banjir termasuk makanan dalam tin.
  6. Periksa kerosakan tangki septik untuk elekkan bahaya biologi.
  7. Laporkan sebarang kerosakan kemudahan-kemudahan awam kepada pihak berkuasa.

Sumber

Info Produk - Vita-Lea For Kids Shaklee Multivitamin Untuk Kanak-kanak

Assalamualaikum wbt,

Salam Maulidur Rasul semua. Apa khabar kalian hari ini? Alhamdulillah, wawa doakan kalian yang singgah di blog wawa dikurniakan kesihatan yang baik berpanjangan.Ameen.

Alhamdulillah, setelah sekian lama Vitalea for Kids dihentikan sebab shaklee ada buat improved formula, so ia akan ambil masa setahun untuk kembali berada di pasaran. Sama macam Collagen Powder, dimana ia telah dihentikan pada tahun ini untuk penambahbaikan produk.

Vitalea for Children, Multivitamin terbaik untuk anak-anak. Mommy yang sedang mencari multivitamin untuk anak-anak, boleh laa mencuba Vitalea for kids ni. Nak tahu apa keistimewaan Vitalea for Children? jemput baca sampai habis ya..")


Makanan Kesihatan Shaklee Untuk Kanak-Kanak, Multivitamin Kana-kanak, Product, Produk, Produk Label, Vita-Lea For Children, Vita-Lea For Kids, Pengedar shaklee johor, pengedar vivix johor pengedar shaklee pengerang pengedar vivix shaklee Testimoni, Testimoni Vivix, Vivix shaklee, Pengedar Shaklee Johor, Pengedar Vivix Johor, Pengedar Vivix Shaklee, vivix shaklee reviews shaklee vivix side effects vivix shaklee harga 2016 vivix shaklee price vivix shaklee testimonials vivix shaklee cancer vivix shaklee ingredients shaklee vivix malaysia shaklee vivix side effects vivix shaklee cara makan vivix untuk sakit buah pinggang ubat buah pinggang paling mujarab makanan untuk pesakit buah pinggang cara mencegah sakit buah pinggang buah pinggang rosak penawar sakit pinggang daun sup cuci buah pinggang tanda sakit buah pinggang tahap 4 ubat sakit pinggang yang mujarab does shaklee vivix work vivix shaklee cara makan shaklee vivix cancer shaklee vivix ingredients shaklee vivix benefits shaklee vivix review shaklee vivix price shaklee vivix testimonials Images for shaklee vivix cancer shaklee cancer testimonials shaklee cancer treatment nutriferon and cancer nutriferon negative side effects shaklee nutriferon side effects does shaklee vivix work shaklee vivix side effects shaklee vivix testimonials vitalea for children

Tips Penjagaan Selepas Bersunat

Assalamualaikum wbt,

Alhamdulillah, musim sekolah sudah tiba. Ramai ibu bapa terutama golongan guru mengambil peluang pulang ke kampung halaman menjenguk ibu ayah. Selain sinonim dengan majlis perkahwinan, musim cuti sekolah akan dimeriahkan lagi dengan majlis berkhitan atau berkhatan bagi anak-anak berumur 12 tahun ke bawah.

Sebagai ibu bapa, persediaan mental dan fizikal untuk menjaga anak-anak yang menjalani proses berkhatan. Terpanggil untuk sharing dengan uols, memandangkan musim sekolah sudah tiba dan ramailah yang mengambil peluang untuk melakukan khatan pada anak-anak. Selain ibu bapa, anak-anak juga perlu persediaan mental dan fizikal supaya tidak terkejut dan takut untuk melakukan proses berkhatan ini.

Selepas sahaja dikhatan (disunat)

  • Selepas 3 jam berehat, pesakit boleh beraktiviti seperti biasa.
  • Ambil ubat penahan sakit serta merta untuk mengelakkan rasa sakit setelah kesan ubat bius berkurangan.
  • Gunakan air mandi yang bersih, jika boleh dicampurkan dengan antiseptik cair (contohnya cecair Dettol).
  • Digalakkan untuk menyapukan krim antibiotik pada luka bekas khatan sebanyak 2 kali sehari selama 3 hari.
  • Bekas luka khatan akan berbentuk cincin berwarna hitam (necrotic) yang akan tanggal dengan sendirinya dalam 5-7 hari.
  • Bersihkan penis sehingga kering setiap kali habis membuang air kecil atau mandi, kemudian tuam dengan betadine menggunakan kain gauze steril dan biarkan hingga kering. Lakukan sebanyak 3 kali sehari. Jangan gunakan kapas kerana serat-seratnya mudah melekat pada luka.

Pesta Durian Di Pungai Resort

Assalamualaikum wbt,

Petang semalam wawa hadiri satu event makan-makan durian di Pungai Resort. Antara resort yang boleh dijadikan event selain daripada Lotus Resort Desaru.

Semalam wawa tak sempat nak ambil gambar pun kawasan sekitar, cuma sempat snap photo durian yang dah separuh di makan. Hihi


Selepas di jamah separuh, semuanya ada 20 biji dan orang pula ada dalam 20 orang. Tapi, tak denga nak mampu makan  sebiji seorang. Hihi

Selepas event, ada lagi balance 5 biji. Dieorang bagi wawa bawa balik rumah. Sampai ke rumah, jam 10 malam kopek lagi durian. Tengoklah isinya haa.


Cantik kan isinya. Wawa ada tanya person incharge yang beli, katanya ni bukan musang king tapi grad 24. Harga 1kilo rm22. Murahlah compare dengan wawa makan hari ahad lepas. Sekilo rm38, sebiji rm44++. Melampau betul laa harga durian sekarang.

Bercakap pasal durian ni, tahun-tahun sebelum ni wawa langsung tak ada masalah untuk makan. Sampai musim, belambak-lambak durian. Almaklumlah, rumah mertua wawa memang ada kebun kat belakang rumah.

Tapi, ujian apakah tahun ini langsung semua pokok tak berbuah. Memang kosong, dalam banyak-banyak pokok tiada satu pun yang keluarkan buah. Pelik bin ajaib kan?

Mungkin Allah nak bagi kak wawa merasa keluarkan duir beli durian. Hihi

Selamat pagi uols, terima kasih singgah blog wawa. Wawa jamu buah durian pagi ni, jemput tau. Hehe

Wednesday, 29 November 2017

Manfaat Push Up Untuk Kesihatan Badan

Assalamualaikum wbt,

Menjalani kehidupan yang sihat menjadi dambaan setiap individu yang inginkan kesihatan yang baik. Selain menjaga pemakanan diet yang seimbang, kita perlu membalancekan dengan mengamalkan aktiviti harian yang sihat. Namun, kekangan masa dan kesibukan dengan kerja seharian melimitkan aktiviti sihat kan?

Ada cara paling mudah untuk kekalkan kesihatan ditahap optimum walau dimana saja anda berada. Nak tahu tak? Push up merupakan aktiviti paling mudah untuk anda lakukan.

While the push-up primarily targets the muscles of the chest, arms, and shoulders, support required from other muscles results in a wider range of muscles integrated into the exercise. (sumber wikipidea)

Manfaat Push-Up

Gambar google

Tuesday, 28 November 2017

Bila Akhbar Sinar Harian Berbicara Tentang Pengasas Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Jarang benar kita baca kisah akhbar-akhbar berbicara tentang shaklee. Hari ini akhbar sianr harian pecahkan rekod, sharing tentang siapakah pengasas Shaklee. Boleh baca di SINI untuk berita lanjut.

Siapakah Dr. Forrest C Shaklee – Pengasas Shaklee PENGASAS SHAKLEE, DR. FORREST C. SHAKLEE About Dr Forrest C. Shaklee | Satu Nutrition Dr. Forrest C. Shaklee Sejarah Hidup Dr Forrest C Shaklee shaklee pyramid scheme shaklee products good or bad what is shaklee shaklee product reviews shaklee member login shaklee wiki shaklee distributor shaklee reviews Perjalanan Hidup Dr. Forrest C.Shaklee

PENGASAS Shaklee, Dr Forrest Clell Shaklee dilahirkan pada November 1894 di Carlisle, Iowa dan disahkan mengidap tuberculosis (TB) sehingga doktor meramalkan beliau hanya boleh hidup sehingga berusia 8 tahun.

Info Penyakit - Apa Itu Buasir

Assalamualaikum wbt,

Apa yang dimaksudkan dengan Buasir?

 


Buasir atau hemoroid adalah pembengkakan pada vena yang terletak di bahagian rektum dan dubur. Apabila vena ini membonjol keluar ia mengganggu dan menyebabkan membran di sekitarnya membengkak, terasa sakit, perit, gatal dan berdarah. Buasir terjadi disebabkan oleh terlalu tinggi tekanan dalam darah di bahagian rektum, menyebabkan dinding vena darah teregang atau 'memberi' dan membonjol. Kadangkala ia boleh pecah, terutamanya sewaktu meneran.

Pernah diceritakan oleh sahabat wawa senbdiri yang mengalami masalah buasir ini. Perit, pedih, gatal dan sakit semuanya bersatu dan ada kala tidak boleh duduk dengan sempurna. Keadaan ini berlaku ketika dia dalam pantang. Ya, betul tidak dinafikan kebanyakkan ibu-ibu masa kini mengalami masalah buasir ketika dalam pantang. Ini kerana, masalah sembelit yang dialami ketika waktu hamil menjadi punca buasir ketika berpantang.

Terdapat beberapa jenis buasir yang sering dialami oleh sesetengah individu iaitu :

Jenis-Jenis Buasir

Buasir dalaman

Buasir ini tidak terasa sakit dan gatal kerana ia terletak jauh ke dalam rektum. Buasir dalaman tidak merbahaya tetapi meneran dan gangguan dari laluan najis semasa membuang air besar boleh mencederakan permukaan buasir yang getas dan menyebabkannya berdarah. Anda akan terlihat titisan darah yang berwarna merah cerah pada kertas tisu atau di mangkuk tandas. Jika keadaan ini berlaku anda perlu mendapat bantuan perubatan, kerana darah tersebut mungkin datang dari sumber lain seperti ketumbuhan atau kanser kolorektum.

Buasir Luaran

Buasir jenis inilah yang selalu kita dengar mengakibatkan gejala-gejala seperti sakit, pedih dan gatal di dubur. Jika buasir ini tersepit (bekalan darah akan terputus), bekuan darah akan terjadi di dalamnya menyebabkan ia terasa amat sakit. Gejala-gejala beginilah yang menyebabkan buasir jenis ini memerlukan perhatian dan rawatan perubatan. Apabila sahaja salur darah vena rektum teregang atau memberi dan terjadinya buasir adalah sukar untuk ia dibuang atau ditanggalkan sepenuhnya. Buasir ini akan berulang kembali walaupun dengan tekanan atau bebanan yang lebih ringan berbanding dengan yang dahulunya.

Faktor terjadinya Buasir

  • Meneran dengan kuat (ketika membuang najis keras atau sembelit) - Faktor utama (Tekanan pada otot - otot disekeliling pangkal hujung dubur - Internal and external anal sphincter)
  • Sentiasa duduk @ Jarang melakukan senaman " Kegel Exercise"
  • Duduk mencangkung di dalam tandas terlalu lama
  • Batuk yang teruk @ Kuat dan kerap berlaku
  • Cirit-birit yang teruk, kerap dan berpanjangan
  • Mengangkat berat secara berlebihan dan berpanjangan (Posisi mengangkang)
  • Kurang mengambil sayuran - sayuran dan buah - buahan di dalam pemakanan seharian sebagai pelawas
  • Kurang meminum air di dalam seharian
  • Kuat merokok (Lebih 3 batang rokok sehari)
  • Bersalin normal yang tidak teratur
  • Pengamalan seks melalui dubur oleh golongan heteroseksual dan homoseksual - Kes jarang berlaku
Risiko terkena Buasir


Anda mempunyai risiko yang lebih tinggi untuk mendapat buasir jika anda :-

  • Meneran semasa membuang air besar. Ini merupakan sebab paling biasa untuk mendapat buasir.
  • Bekerja atau melakukan aktiviti - aktiviti berat (Kerja buruh)
  • Kurang menjaga pemakanan seimbang
  • Jarang melakukan exercise "Kegel Exercise"
  • Mempunyai ahli keluarga yang ada buasir
  • Mengalami batuk yang melampau dan berpanjangan
  • Mengandung
Tips jika terkena Buasir


  • Banyak meminum air suam sekurang-kurangnya 1.5 - 2 liter sehari (Disarankan untuk meminum susu segelas sehari terutamanya sebelum membuang air besar dan selepas makan setiap hari).
  • Makan makanan seimbang: banyakkan memakan makanan yang tinggi serat, bijirin, buah-buahan (Contohnya: Betik, pisang dan tembikai) dan sayur-sayuran (Contohnya: Sayur kangkung - jenis berdaun, sayur bendi dan sayur terung).
  • Gunakan tandas pada masa yang ditetapkan seperti selepas bangun tidur setelah meminum segelas besar air. Dan ketika ditandas, kurangkan meneran ketika mencangkung untuk membuang air besar. Rileks dan tarik dan hembus nafas secara teratur dan lembut ketika membuang air besar @ Berak.
  • Kurangkan dari memakan makanan yang boleh menyebabkan gangguan pada usus besar anda (makanan pedas atau berempah, keras dan alkohol) atau yang boleh merangsangkan usus besar anda terutamanya hujung dubur (kopi atau teh).
  • Cukupkan rehat anda selama 7 jam sehari diwaktu malam dan sekiranya anda berbaring terlentang pastikan ada bantal di bahagian punggung anda atau memakai tilam yang lembut. Elakkan daripada duduk di kerusi yang keras dan panas juga kurang selesa kepada punggung anda.
  • Lakukan senaman "Kegel Exercise" sekiranya perlu dimana terutamanya anda ada merasa ketidak selesaan dibahagian pangkal hujung dubur anda. Cuba lakukan senaman berjalan kaki selama 15 minit sehari dan lakukan senaman pernafasan "Deep Breathing Exercise".
  • Apabila terdapat gejala-gejala tertentu (seperti darah dalam najis,sakit atau gangguan pada dubur), berjumpalah doktor atau mana - mana ahli perubatan yang bertauliah diklinik atau hospital yang berdekatan dengan anda. Jangan dibiarkan penyakit tersebut terlalu dengan menganggap penyakit itu akan sembuh dengan sendirinya.

Who is Baby Forrest Shaklee?

Assalamualaikum wbt,



Semasa baby Forrest dilahirkan, dia tidak menangis seperti bayi lain. Malah tubuhnya pucat dan biru. Hingga bidan dan doktor terpaksa membuat pelbagai usaha untuk stimulate pernafasannya. Baby Forrest disahkan menghidap penyakit TB, dan doktor yg merawatnya menjangka dia hanya boleh hidup sehingga 8 tahun saja.

Betul ke Fattzura Dah Kahwin Malam Tadi? 

Assalamualaikum wbt,

Alhamdulillah, pagi ni sampai ofis penuh notification. Berlumba-lumba depa nak keluar. Almaklumlah, malam tadi macam duk dalam gua. Internet ke laut.

Buka-buka whatsapp, beratus-ratus notification. Ingat cerita apa laa kan. Rupanya Fattah dan Fazura dah kahwin.

Alhamdulillah, tahniah buat mereka berdua.

Gambar pernikahan Fattah dan Fazura #Fattzura

Monday, 27 November 2017

DUCK GIVEAWAY BY BLOG NADIAIZZATY.NIA

Assalamualaikum wbt,



This giveaway will be held for one month from 25/11/2017 until 25/12/2017. Two winners will be chosen based on random number generator. =D

KLIK BANNER UNTUK JOIN. Mana tahu rezeki dapat duck, boleh buat duck face. hehe

Info - Artis Yang Mengidap Kanser Limfoma

Assalamualaikum wbt,

Info - Artis Yang Mengidap Kanser Limfoma, Elyana mengidap kanser limfoma tahap 4, Artis mengidap penyakit kanser limfoma tahap 4, kanser limfoma, bahaya kanser limfoma, limfoma, apa itu kanser limfoma, Limfoma tak mengenal mangsa Kejutan! Elyana Umum Mengidap Kanser Limfoma Tahap 4 Artis Ria Irawan Kena Kanker Kelenjar Getah Bening Derita Kanker Limfoma, Aldi Taher: Hindari Stres Apa Itu Kanser Limfoma (Lymphoma)  kanser limfoma, kanser limfoma tahap 4, kanser limfoma, Apa Itu Kanser Limfoma, kanser limfoma hodgkin gejala kanser limfoma, simptom kanser limfoma, limfoma bahaya, Kanser Limfoma Hodgkin  Testimoni, Testimoni Vivix, Vivix shaklee, Pengedar Shaklee Johor, Pengedar Vivix Johor, Pengedar Vivix Shaklee, vivix shaklee reviews shaklee vivix side effects vivix shaklee harga 2016 vivix shaklee price vivix shaklee testimonials vivix shaklee cancer vivix shaklee ingredients shaklee vivix malaysia shaklee vivix side effects vivix shaklee cara makan vivix untuk sakit buah pinggang ubat buah pinggang paling mujarab makanan untuk pesakit buah pinggang cara mencegah sakit buah pinggang buah pinggang rosak penawar sakit pinggang daun sup cuci buah pinggang tanda sakit buah pinggang tahap 4 ubat sakit pinggang yang mujarab does shaklee vivix work vivix shaklee cara makan shaklee vivix cancer shaklee vivix ingredients shaklee vivix benefits shaklee vivix review shaklee vivix price shaklee vivix testimonials Images for shaklee vivix cancer shaklee cancer testimonials shaklee cancer treatment nutriferon and cancer nutriferon negative side effects shaklee nutriferon side effects does shaklee vivix work shaklee vivix side effects shaklee vivix testimonials

Pagi tadi wawa telah kongsikan indo tentang penyakit kanser limfoma, dimana ia adalah sejenis penyakit yang berbahaya dan jarang berlaku.

Sejak kebelakangan ini, wawa ada terbaca kisah beberapa artis yang mengalami penyakit kanser limfoma. Antaranya adalah :

1. Elyana

Elyana mendedahkan mengidap penyakit kanser limfoma tahap 4.

“Sudah tujuh tahun saya merahsiakan perkara ini daripada pengetahuan mereka. Saya berasakan cukuplah selama ini saya mendiamkan perkara ini daripada pengetahuan mereka.
“Sepanjang tujuh tahun saya menghidap kanser, saya cuba mencari cara dan waktu terbaik bagaimana saya mahu memberitahu kepada peminat. Dan saya berasakan apabila saya tersingkir dari GV4, ia adalah satu peluang,” katanya.

Info Penyakit - Apa Itu Limfoma

Assalamualaikum wbt,
kanser limfoma, kanser limfoma tahap 4, kanser limfoma, Apa Itu Kanser Limfoma, kanser limfoma hodgkin gejala kanser limfoma, simptom kanser limfoma, limfoma bahaya, Kanser Limfoma Hodgkin  Testimoni, Testimoni Vivix, Vivix shaklee, Pengedar Shaklee Johor, Pengedar Vivix Johor, Pengedar Vivix Shaklee, vivix shaklee reviews shaklee vivix side effects vivix shaklee harga 2016 vivix shaklee price vivix shaklee testimonials vivix shaklee cancer vivix shaklee ingredients shaklee vivix malaysia shaklee vivix side effects vivix shaklee cara makan vivix untuk sakit buah pinggang ubat buah pinggang paling mujarab makanan untuk pesakit buah pinggang cara mencegah sakit buah pinggang buah pinggang rosak penawar sakit pinggang daun sup cuci buah pinggang tanda sakit buah pinggang tahap 4 ubat sakit pinggang yang mujarab does shaklee vivix work vivix shaklee cara makan shaklee vivix cancer shaklee vivix ingredients shaklee vivix benefits shaklee vivix review shaklee vivix price shaklee vivix testimonials Images for shaklee vivix cancer shaklee cancer testimonials shaklee cancer treatment nutriferon and cancer nutriferon negative side effects shaklee nutriferon side effects does shaklee vivix work shaklee vivix side effects shaklee vivix testimonials
Gambar google

Apa itu Limforma atau Kanser Limfoma?

Kanser darah Limfoma atau dikenali juga sebagai Limfoma Hodgkin (HL).

“HL merupakan kanser darah yang bermula dari sel lymphocytes, iaitu sel darah putih yang mengalir ke seluruh tubuh menerusi bendalir dikenali sebagai limfa, yang merupakan sebahagian daripada sistem imun manusia.

“Apabila nodus limfa membengkak, lymphocytes yang tidak normal akan membentuk sel tumor yang boleh menyebabkan berlakunya HL,”

12 Petua Hidup Tenang

Assalamualaikum wbt,

Ramai yang menginginkan kehidupan yang tenang, aman dan bahagia. Namun, faktor persekitaran sering menjadi rencah dalam melalui kehidupan seharian. Kadang kala hati merasa kusut dan sukar untuk menjadi tenang. 

Jangan risau uols, bila kita yakin dan menerima perjalanan hidup ini adalah ketentuan Allah swt, pasti hati kita akan menjadi lebih tenang. Dibawah ni wawa sharing tips dan petua yang wawa dapat dari Diari Muslimah.

12 Petua Hidup Tenang

Saturday, 25 November 2017

RAHSIA MASTER IFFAH LAMA DALAM SHAKLEE

Assalamualaikum wbt,

Bisnes dan kekal lama dalam sesuatu bisnes bukanlah perkara yang mudah. Bagaimana untuk kekal dalam bisnes dan sentiasa bersemangat dalam bisnes? Jom ikuti pengalaman master iffah dalam bisnes shaklee.


Friday, 24 November 2017

Phytocol-ST Membantu Memperbaiki Kesihatan Anda

Assalamualaikum wbt,



Sterol dan stanol tumbuhan adalah sebatian semula jadi yang ditemui dalam tumbuhan, buah, sayur dan bijian. Kajian menunjukkan bahawa apabila ditambah kepada pemakanan sihat, ia boleh memberi manfaat kepada kesihatan anda. Oleh kerana ia mempunyai struktur yang serupa dengan kolesterol, mereka akan bersaing untuk penyerapan dan sekaligus membantu meningkatkan kesihatan.*

Thursday, 23 November 2017

Resepi - ESP Smoothie with Dragon Fruit

Assalamualaikum wbt,

Cara-cara nak buat smoothie ESP shaklee dengan dragon fruit.

———

Mudah je, mula2 sediakan bahan:

Bahan-bahan

1. Buah naga dipotong kecil
2. Susu dutch lady 
3. Esp shaklee

Cara-Cara

* Potong buah naga kecil2, masukkan dalam shaker shaklee, campur dengan susu dutch lady dan 3 sudu esp. 
*Blend kan semua dan ready untuk diminum.😊

Follow me at my blog www.vitaminwawa.com

Wednesday, 22 November 2017

First Video Di Channel Vitamin Healthy

Assalamualaikum wbt,

Hai uols, The Best Review adalah channel wawa yang akan cuba ketengahkan pelbagai genre tapi tapi, fokus more to supplemen vitmaminwawa laa. hihi

Ini video wawa buat sendiri, percubaan pertama. Edit-edit gambar jaa. nak tengok dak?



Jemput tengok dan subscribe naa. 

Tuesday, 21 November 2017

Motivasi - IBU YANG DERHAKA

Assalamualaikum wbt,

Terbaca dari mukabuku Puan Nora Yusof, pengasas hebat buku Formula Tarik Rezeki. Tertarik untuk wawa share, memandangkan kita ni sudah level ibu-ibu. Mungkin berhadapan dengan karenah anak-anak yang mengundang ketipisan kesabaran seorang ibu.

Ibu, jom berhenti sekejap. Hadam kisah ini.

Kisah Kisah Inspirasi dan Motivasi Cerita Motivasi Hidup atau Kisah Inspiratif Kehidupan cerita renungan kisah inspiratif motivasi kerja kisah inspirasi orang sukses cerita inspirasi islam cerita inspirasi singkat cerita pendek motivasi pagi cerita motivasi singkat padat dan jelas cerita motivasi diri kisah inspirasi pengusaha muda sukses cerita motivasi orang sukses kisah orang sukses dari nol kisah perjalanan orang sukses kisah orang sukses berwirausaha kisah orang sukses yang menginspirasi kisah nyata pengusaha sukses biografi pengusaha yang sukses Cerita Motivasi Kasih Sejati Seorang Ibu  FTR pengedar shaklee pengerang pengedar shaklee johor pengedar vivix shaklee pengedar vivix johor set kesihatan shaklee

Testimoni Vitamin C Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Suka tak kit licin? Suka tak kulit gebu? Suka tak kulit bebas jerawat? Suka tak parut hilang?

Mestilah suka kan, tipulah kalau tak suka. Hihi

Wawa nak bagitau ni, ada cara mudah dan jimat untuk kembalikan kecantikan keserian wajah tanpa perlu cucuk sana sini.

Nak tau rahsia ini? 

------

Testimoni Vitamin C

-----
VITAMIN C SHAKLEE UNTUK KULIT CANTIK  Testimoni Vitamin C Shaklee testimoni vitamin c shaklee untuk kulit cantik Images for TESTIMONI VITAMIN C SHAKLEE 29 Testimoni Vitamin C Shaklee Yang Mungkin Sukar Dipercayai TESTIMONI VITAMIN C SHAKLEE Archives Vitamin C Shaklee Untuk Cantik Dan Sihat Secara Ekonomi Vitamin C Shaklee Semulajadi & Berkesan Dengan Cepat Untuk Kulit  berapa lama kesan vitamin c shaklee vitamin c shaklee untuk kulit cantik kebaikan vitamin c plus shaklee harga vita-c plus shaklee cara makan vitamin c shaklee keburukan vitamin c shaklee vitamin c shaklee menggemukkan rahsia vitamin c shaklee Atasi Masalah Kulit Kusam dan Gelap Dgn Vitamin Shaklee  Vitamin C Shaklee Mencerahkan Kulit pengedar vitamin c johor pengedar vivix shaklee pengedar vivix johor pengedar shaklee johor pengedar shaklee pengerang set cantik basic set cantik shaklee set cantik basic shaklee

19 Testimoni Vitamin C Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Pergi mana-mana pun, boleh nampak orang makan Vitamin C shaklee. Tak caya? Cuba cek dengan orang sebelah. hehe
VITAMIN C SHAKLEE UNTUK KULIT CANTIK  Testimoni Vitamin C Shaklee testimoni vitamin c shaklee untuk kulit cantik Images for TESTIMONI VITAMIN C SHAKLEE 29 Testimoni Vitamin C Shaklee Yang Mungkin Sukar Dipercayai TESTIMONI VITAMIN C SHAKLEE Archives Vitamin C Shaklee Untuk Cantik Dan Sihat Secara Ekonomi Vitamin C Shaklee Semulajadi & Berkesan Dengan Cepat Untuk Kulit  berapa lama kesan vitamin c shaklee vitamin c shaklee untuk kulit cantik kebaikan vitamin c plus shaklee harga vita-c plus shaklee cara makan vitamin c shaklee keburukan vitamin c shaklee vitamin c shaklee menggemukkan rahsia vitamin c shaklee Atasi Masalah Kulit Kusam dan Gelap Dgn Vitamin Shaklee  Vitamin C Shaklee Mencerahkan Kulit pengedar vitamin c johor pengedar vivix shaklee pengedar vivix johor pengedar shaklee johor pengedar shaklee pengerang set cantik basic set cantik shaklee set cantik basic shaklee

Kak Wawa nak sharing pengakuan pengguna Vitamin C shaklee, lebih 10 orang yang bagi feedback suka makan Vitamin C shaklee ni, kulit cantik.

10 Testimoni Vitamin C Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Pergi mana-mana pun, boleh nampak orang makan Vitamin C shaklee. Tak caya? Cuba cek dengan orang sebelah. hehe

Kak Wawa nak sharing pengakuan pengguna Vitamin C shaklee, lebih 10 orang yang bagi feedback suka makan Vitamin C shaklee ni, kulit cantik.

VITAMIN C SHAKLEE UNTUK KULIT CANTIK  Testimoni Vitamin C Shaklee testimoni vitamin c shaklee untuk kulit cantik Images for TESTIMONI VITAMIN C SHAKLEE 29 Testimoni Vitamin C Shaklee Yang Mungkin Sukar Dipercayai TESTIMONI VITAMIN C SHAKLEE Archives Vitamin C Shaklee Untuk Cantik Dan Sihat Secara Ekonomi Vitamin C Shaklee Semulajadi & Berkesan Dengan Cepat Untuk Kulit  berapa lama kesan vitamin c shaklee vitamin c shaklee untuk kulit cantik kebaikan vitamin c plus shaklee harga vita-c plus shaklee cara makan vitamin c shaklee keburukan vitamin c shaklee vitamin c shaklee menggemukkan rahsia vitamin c shaklee Atasi Masalah Kulit Kusam dan Gelap Dgn Vitamin Shaklee  Vitamin C Shaklee Mencerahkan Kulit pengedar vitamin c johor pengedar vivix shaklee pengedar vivix johor pengedar shaklee johor pengedar shaklee pengerang set cantik basic set cantik shaklee set cantik basic shaklee

Membentuk Kolagen – Meransang pembentukan kolagen. Kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. Oleh itu, ianya mampu mempertingkatkan kedut dan menghalang otot menjadi lembik.

Mencantikkan Kulit – Ambil vitamin C setiap hari untuk kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan, dan menyekat pembentukan pigmen. Pigmen adalah penyebab utaman kejadian jeragat.

Vitamin C Shaklee Untuk Kulit

Assalamualaikum wbt,

VITAMIN C SHAKLEE UNTUK KULIT CANTIK  Testimoni Vitamin C Shaklee testimoni vitamin c shaklee untuk kulit cantik Images for TESTIMONI VITAMIN C SHAKLEE 29 Testimoni Vitamin C Shaklee Yang Mungkin Sukar Dipercayai TESTIMONI VITAMIN C SHAKLEE Archives Vitamin C Shaklee Untuk Cantik Dan Sihat Secara Ekonomi Vitamin C Shaklee Semulajadi & Berkesan Dengan Cepat Untuk Kulit  berapa lama kesan vitamin c shaklee vitamin c shaklee untuk kulit cantik kebaikan vitamin c plus shaklee harga vita-c plus shaklee cara makan vitamin c shaklee keburukan vitamin c shaklee vitamin c shaklee menggemukkan rahsia vitamin c shaklee Atasi Masalah Kulit Kusam dan Gelap Dgn Vitamin Shaklee  Vitamin C Shaklee Mencerahkan Kulit pengedar vitamin c johor pengedar vivix shaklee pengedar vivix johor pengedar shaklee johor pengedar shaklee pengerang set cantik basic set cantik shaklee set cantik basic shaklee

Apa khabar semua? wawa doakan semoga semuanya sihat-sihat, kaya dan berjaya dunia akhirat. Amin InsyaAllah.

Pagi ni Kak Wawa nak review tentang Vitamin C shaklee sebab ramai yang duk google dan cari tanya apa yang special sangat Vitamin C shaklee ni.

Berbeza dengan Vitamin C lain, Vitamin  C shaklee mengandungi 500mg Vitamin C dalam satu tablet. Ia dirumus khas dengan formula Sustained Release dimana ia dilepaskan secara berperingkat-peringkat. Pelepasan 100mg Vitamin C dalam masa 1 jam selama 5 jam di dalam tubuh bertujuan membekalkan Vitamin C setiap masa kepada badan kita. Jadi, penyerapan 500mg Vitamin C shaklee adalah optimum tanpa membazir.

Monday, 20 November 2017

TESTIMONI VITAMIN C KULIT LEBIH CERAH

Assalamualaikum wbt,

Baru berusia 13 tahun, aktif beraktiviti disekolah menyebabkan Huda mengalami masalah kulit gelap. Selalu menjadi bahan untuk kakak dan abang-abang, memainkannya.

Setelah 3 bulan mencuba vitamin c, yang dulu dipanggil dayang senandung, kini sudah berubah menjadi puteri kayangan.😊

VITAMIN C SHAKLEE UNTUK KULIT CANTIK  Testimoni Vitamin C Shaklee testimoni vitamin c shaklee untuk kulit cantik Images for TESTIMONI VITAMIN C SHAKLEE 29 Testimoni Vitamin C Shaklee Yang Mungkin Sukar Dipercayai TESTIMONI VITAMIN C SHAKLEE Archives Vitamin C Shaklee Untuk Cantik Dan Sihat Secara Ekonomi Vitamin C Shaklee Semulajadi & Berkesan Dengan Cepat Untuk Kulit  berapa lama kesan vitamin c shaklee vitamin c shaklee untuk kulit cantik kebaikan vitamin c plus shaklee harga vita-c plus shaklee cara makan vitamin c shaklee keburukan vitamin c shaklee vitamin c shaklee menggemukkan rahsia vitamin c shaklee Atasi Masalah Kulit Kusam dan Gelap Dgn Vitamin Shaklee  Vitamin C Shaklee Mencerahkan Kulit pengedar vitamin c johor pengedar vivix shaklee pengedar vivix johor pengedar shaklee johor pengedar shaklee pengerang set cantik basic set cantik shaklee set cantik basic shaklee

TESTIMONI COLLAGEN POWDER KESAN TERBAKAR DI WAJAH HILANG

Assalamualaikum wbt,

Kejadian yang hampir menghilangkan kekacakan wajah 2 tahun lalu cukup menakutkan bagi seorang yang normal seperti Amir. Siapa sangka kejadian membakar sampah sarap dalam longkang waktu itu mengundang musibah yang hampir merosakkan wajah yang hensem ketika itu.

Kulit muka Amir melecur teruk sehingga di kawasan kening, bibir dan hidung. Akibat daripada itu, Amir terpaksa menutup wajah untuk keluar berhadapan dengan orang ramai dan kesannya, sakit, pedih dan tidak boleh makan seperti biasa kerana kawasan bibir dan mulut juga melecur.

Apa yang Amir buat selepas kejadian itu adalah meningkatkan pengambilan dos vitamin shaklee terutamanya Collagen Powder shaklee. Setiap hari Amir mengambil lebih dari 2 sachet collagen untuk menghilangkan kesan melecur di wajah. 

Alhamdulillah, hasilnya kulit wajah Amir seperti tidak pernah mengalami kesan melecur dan terbakar.

Sunday, 19 November 2017

10 CARA MENINGKATKAN KECERGASAN BAGI LELAKI

Assalamualaikum wbt,

Hidup seharian kita dikelilingi dengan orang -orang lelaki seperti ayah, suami, adik beradik lelaki, anak-anak lelaki, ipar duai lelaki, sahabat-sahabat ofis lelaki dan semua lelaki yang ada disekeliling kita. Pada zahirnya, kita mungkin tak perasan bahawa lelaki juga menginginkan kesihatan yang baik dan menjaga kesihatan seperti mana kita wanita yang sangat menitik beratkan kesihatan dan kecergasan tubuh.

Bagi seorang lelaki, kecergasa dan kesihatan yang baik menjadi keperluan yang patut dititik beratkan lebih dari wanita, kerana mereka mempunyai tanggungjawab yang besar menjaga keluarga. Bagaimana jika seorang suami mahupun ayah ditimpa sakit? Pasti mereka menjadi lebih runsing memikirkan isteri dan anak-anak yang perlu dijaga dan diberi makan. Kerja juga tergendala. Kan?

Sebagai seorang lelaki, terdapat banyak perkara yang ingin di capai dalam kehidupan. Salah satu daripadanya adalah pelaburan masa dan tenaga untuk kesejahteraan fizikal dan mental. Dibawah ini adalah perkara-perkara yang boleh anda lakukan hari demi hari!

10 CARA TINGKATKAN KECERGASAN BADAN BAGI LELAKI

10 CARA MENINGKATKAN KECERGASAN UNTUK LELAKI 10 CARA TINGKATKAN KECERGASAN BADAN BAGI LELAKI Cara Untuk Meningkatkan Kecergasa Images for CARA MENINGKATKAN KECERGASAN 10 cara untuk meningkatkan kecergasan bagi lelaki  Kesihatan & Kecergasan Lelaki set kesihatan lelaki

Prof Hariz Internet Marketing by PolicyStreet


Prof Hariz Internet Marketing Malaysia


Ridhauddin Hariz  ialah salah satu Internet Marketing Malaysia yang dikenali sebagai Prof Hariz dikalangan rakan-rakannya. Beliau  berasal dari Permatang Pauh Pulau Pinang. Beliau meruapakan anak sulung daripada tiga adik beradik. Beliau adalah anak sulung yang sangat tabah kerana telah kehilangan ayah tercinta ketika umur beliau 3 bulan. 

Prof Hariz merupakan pemegang Diploma Sistem Komputer dari Kolej ADTEC Melaka dan semenjak itulah beliau menceburkan diri dalam bidang komputer dan Internet. Prof Hariz seterusnya melangkah ke alam pekerjaan di dalam bidang online marketing dan pemasaran secara atas talian. Bermula daripada tahun 2014, Prof Hariz menubuhkan syarikat sendiri iaitu PH ProjectBase Resources dan dari situ beliau berkecimpung dengan kaedah pemasaran secara atas talian menggunakan media sosial, strategi pemasaran menggunakan email, Google Analytics, Search Engine Optimization atau SEO, rekabentuk laman web dan juga pemasaran melalui konsep funnel marketing. Sejak dari itu, beliau telah membantu ramai peniaga serta syarikat-syarikat dalam menambahbaik strategi pemasaran diatas talian.

Pengalaman beliau yang mendalam dalam SEO membuatkan Prof Hariz dilamar oleh syarikat Exabytes Group Sendirian Berhad pada dua tahun lalu dan dipertanggungjawab untuk  menjana idea-idea baru serta menerokai strategi-strategi pemasaran yang inovatif menggunakan teknologi internet yang terkini, seperti penghasilan laman web, blog, komuniti media sosial dan juga kaedah-kaedah komunikasi yang lain. 

To Be A Good Wife

Assalamualaikum wbt,

Semua isteri-isteri atas dunia ni, ingin menjadi seorang isteri yang baik. Namun, syaitan ada di mana-mana kan. Dia tak pernah serik untuk menggoda.

Waima, Hawa as dan Nabi Adam as dulu juga dikeluarkan dari syurga kerana syaitan kan. Kejayaan syaitan menghasut Hawa supaya menyuruh Nabi Adam as memakan buah yang dilarang Allah swt dalam syurga. Sehingga Nabi Adam as juga tewas. Jahatnya syaitan.
Ini Nabi, apatah lagi kita manusia biasa yang amalan dan iman senipis kulit bawang. Kita cuba untuk menjadi isteri yang baik dan solehah.

Saturday, 18 November 2017

KELEBIHAN BUAT BISNES SHAKLEE

Assalamualaikum wbt,

Ramai yang bertanya dan tidak tahu keperluan untuk mereka join atau menyertai perniagaan supplemen shaklee. Ramai yang tidak tahu apa yang bakal dapat selepas menjadi agen dan buat bisnes dalam shaklee. Uola nak tahu tak? Wawa nak share beberapa point kelebihan dan manfaat selepas menjadi agen shaklee.

Wawa nak kongsikan kelebihan buat bisnes shaklee, dimana semua yang mendaftar sebagai Shaklee Independent Distributor (SID) layak dan berpeluang sama rata menikmati tawaran dalam shaklee.
Shaklee menawarkan 3 C kepada semua SID di seluruh dunia, tiada yang terkecuali. Jom kita bongkar apa 3 C ni.

Peluang 3 C bersama shaklee

Friday, 17 November 2017

Testimoni Kulit Jerawat Dengan Set Resdung

Assalamualaikum wbt,


Cash On Delivery Area Paka 

------

Alhamdulillah, sempat juga kak wawa cod vitamin untuk resdung dan jerawat regular customer Irah.

Syukur sangat2 kak wawa lihat perubahan Irah. Perbezaan sangat ketara dibandingkan dengan dulu, sewaktu awal2 beli dengan akak.

Kawal Resdung, Hidung Gatal, Bersin Dan Jerawat Dengan Alfalfa Complex Shaklee

Sengsara Pengidap Resdung

------

Assalamualaikum wbt,

Apa khabar semua? Semoga sihat-sihat aja, sentiasa mendapat rahmat Allah swt, dikurniakan rezeki yang melimpah ruah dan kesihatan yang optimum.")

Siapa yang ada resdung? Cuba angkat kaki! Hehe

Semua orang ada resdung, yang membezakannya adalah sikit atau banyak. Resdung ada beberapa katogori iaitu, resdung gatal, resdung jerawat dll.

Bagi yang banyak, kesannya amat menyedihkan. Ada yang kesan keluar jerawat di bahagian muka, belakang, kepala, telinga dan lain2. Ada juga yang jenis gatal-gatal hidung, bersin, selasema berpanjangan. Ada juga yang jenis gatal mata, hidung, telingan, kepala dan sebagainya.

Pengidap resdung terdiri dari semua golongan antaranya, perempuan, lelaki, tua, muda mahupun kanak-kanak. Ia agak sukar dihilangkan, namun jika kena pada caranya pasti dapat diatasi dan kita bebas dari resdung.")

Wawa antara salah seorang pengidap resdung. Alergik dengan makanan laut (sotong, ketam, udang, kerang dll), budu, sambal belacan & kekacang. Jika tersilap makan, padah menanti.. Hehe

Resdung Gatal Yang Menjengkelkan

Assalamualaikum wbt,


SIAPA ADA RESDUNG??


Sila ngaku! Fakta, semua orang ada resdung. Membezakan antara kita adalah banyak ke sikit.


Kesengsaraan yang dirasai oleh pengidap resdung amat-amat wawa fahami, tika mana kita terpaksa berpantang dengan sesetengah makanan. Antara makanan yang kita patut elak adalah seafood (ketam, sotong, udang, kerang, etc), sambal belacan, budu, kekacang dan sebagainya.

Tahukah anda, kesemua makanan itu sangatlah BEST?? Nak makan tapi tak boleh makan! Kecian kan?? Apakan daya, tak nak menanggung derita bersin, gatal , hidung berair, mata bengkak dan sebagainya. Solusinya, tinggalkan makanan tersebut atau rawat supaya resdung itu hilang??


RESDUNG penyebab:

● Gatal hidung/mata/muka/telings
● Mata berair
● Hidung berair
● Jerawat dimuka / badan
● Jerawat batu
● Mulut berbau
● Mata bernanah
● Rabun


PUNCA-PUNCA KULIT WAJAH BERJERAGAT

Assalamualaikum wbt,

Punca-punca kulit wajah berjeragat menjadi tanda tanya bagi segelintir wanita yang mengalaminya. Biasanya wanita berusia 30 ke atas lebih ramai mengalami masalah ini. Inginkah anda mengetahui punca-punca kulit wajah berjeragat?

Jom kita kenali dan ketahui punca-punca kulit wajah berjeragat.

MASALAH HYPERPIGMENTASI WAJAH Pigmentasi, Hyperpigmentasi, Punca Kulit Berjeragat, Info, Info Kecantikan, Kecantikan, Masalah Kulit,  Petua Hilangkan Kulit Berminyak Supaya Muka Berseri  punca wajah berjeragat PUNCA KULIT MUKA KUSAM DAN CARA MERAWATNYA  Cahaya Matahari, Faktor Genetik Punca Pigmentasi (Jeragat)  3 Petua Mudah Untuk Hilangkan Jeragat Muka Bagi Lebih Berseri  PUNCA-PUNCA KULIT WAJAH BERJERAGAT Kenapa Kulit Wajah Tetap Berjeragat 7 Cara Hilangkan Jeragat Di Muka Yang Berkesan Hilangkan Jeragat di Muka Images for jeragat Jeragat  5 Cara Mudah Ini Akan Hilangkan Jeragat Anda Serta Merta Bagaimana Nak Hilang Jeragat Cepat  8 Cara Pemusnah Jeragat Pada Wajah Cara Cara Mencegah Jeragat Di Muka Yang Wajib Anda Tahu! jeragat in english punca jeragat krim jeragat terbaik krim jeragat di farmasi petua hilangkan jeragat degil ubat jeragat paling berkesan di farmasi sabun jeragat produk hilangkan jeragat pengedar shaklee pengerang pengedar shaklee johor pengedar vivix shaklee pengedar vivix johor vivix hilangkan jeragat vivix mujarab untuk hilang jeragat collagen powder hilangkan jeragat testimoni jeragat shaklee vivix shaklee collagen shaklee testimoni collagen untuk jeragat testimoni vivix shaklee untuk jeragat

Hari ini di group kawan-kawan sekolah riuh bercakap tentang jeragat. Mulanya apabila salah seorang dari rakan kami bertanya di dalam group whatsapp, “uols, macam mana nak hilangkan jeragat? Wajah aku makin banyak pula.” Kata salah seorang rakan kami. Seterusnya yang lain juga menyampuk dan memberi pandangan.

Macam-macam produk yang dieorang guna, hasilnya belum dicapai lagi. Wawa sebolehnya tak akan mempromot produk sendiri, melainkan dieorang bertanya. Hehe

Sebelum kita berbicara lebih lanjut, jom kita rungkai apa sebenarnya jeragat dan bagaimana ia boleh terjadi? Seterusnya, bagaimana pula cara untuk menghilangkan dengan cepat?

Set Resdung Shaklee Terbaik

Assalamualaikum wbt,

resdung shaklee, Images for set resdung shaklee, Set resdung Bajet Shaklee Popular , harga set resdung shaklee, set resdung shaklee cara makan, Set Resdung Shaklee Yang Berkesan Untuk Masalah Resdung Teruk, harga set resdung shaklee ubat resdung paling mujarab ubat resdung di farmasi, SET RESDUNG SHAKLEE sembuhkan RESDUNG KRONIK SAYA, Set Resdung Shaklee Untuk Rawatan Penyakit Resdung, set resdung shaklee, Testimoni, Testimoni Vivix, Vivix shaklee, Pengedar Shaklee Johor, Pengedar Vivix Johor, Pengedar Vivix Shaklee, vivix shaklee reviews shaklee vivix side effects vivix shaklee harga 2016 vivix shaklee price vivix shaklee testimonials vivix shaklee cancer vivix shaklee ingredients shaklee vivix malaysia shaklee vivix side effects vivix shaklee cara makan vivix untuk sakit buah pinggang ubat buah pinggang paling mujarab makanan untuk pesakit buah pinggang cara mencegah sakit buah pinggang buah pinggang rosak penawar sakit pinggang daun sup cuci buah pinggang tanda sakit buah pinggang tahap 4 ubat sakit pinggang yang mujarab does shaklee vivix work vivix shaklee cara makan shaklee vivix cancer shaklee vivix ingredients shaklee vivix benefits shaklee vivix review shaklee vivix price shaklee vivix testimonials Images for shaklee vivix cancer shaklee cancer testimonials shaklee cancer treatment nutriferon and cancer nutriferon negative side effects shaklee nutriferon side effects does shaklee vivix work shaklee vivix side effects shaklee vivix testimonials


Biasanya orang yang ada resdung ni kuat sangat naik jerawat. Paling heaven tang gatal hidung. Allah, bila salah makan yang gatal2 tu alamaknya, sampai ke malam hidung tu duk merenyam. Kembang kecut kembang kecut tahan gatal kan. 

Jangan duk tahan lama sangat na, mai amalkan set resdung ni haa.. Sedap sungguh bila makan, hilang segala merenyam. Jerawat pun cepat kecut.

Thursday, 16 November 2017

8 Jenis Buah Hilangkan Kulit Berminyak

Assalmualaikum wbt,

Siapa sini kulit jenis berminyak? Kulit wawa dulu pun jenis berminyak, selalu kena standby tisu berminyak yang warna biru tu, lupa dah brand apa. Alhamdulillah, sekarang kulit wawa dalam kateogri bebas minyak selepas amalkan produk kecantikan shaklee dan skincare nutriwhite.

Wawa bukan nak cerita produk shaklee, tapi nak share 8 jenis buah-buahan yang dapat bantu atasi masalah kulit berminyak. Memandangkan wawa ni kurang rajin untuk maka buah-buahan, wawa lebih prefer amalkan vitamin shaklee yang mudah dan senang. hihi

Jom kita kenali apa buah yang dapat bantu anda bebas dari kulit berminyak.

1. Lemon
pelembap untuk kulit berminyak, pelembap wajah untuk kulit berminyak, cream wajah untuk kulit berminyak, hilangkan kulit berminyak secara semulajadi, Kulit wajah kusam, kulit kusam, Images for kulit wajah kusam, cara atasi kulit wajah kusam, Cara Terbaik Mencerahkan Kulit Wajah Kusam Dengan Cepat 7 PENYEBAB KULIT WAJAH KUSAM Penyebab Kulit Wajah Kusam Dan Cara Mengatasinya 4 Cara Merawat Kulit Wajah Kusam Secara Alami  Cara Mengatasi Wajah Kusam Dengan Bahan Alami 9 Cara Mencerahkan Wajah Kusam Secara Alami dan Cepat Testimoni, Testimoni Vivix, Vivix shaklee, Pengedar Shaklee Johor, Pengedar Vivix Johor, Pengedar Vivix Shaklee, vivix shaklee reviews shaklee vivix side effects vivix shaklee harga 2016 vivix shaklee price vivix shaklee testimonials vivix shaklee cancer vivix shaklee ingredients shaklee vivix malaysia shaklee vivix side effects vivix shaklee cara makan vivix untuk sakit buah pinggang ubat buah pinggang paling mujarab makanan untuk pesakit buah pinggang cara mencegah sakit buah pinggang buah pinggang rosak penawar sakit pinggang daun sup cuci buah pinggang tanda sakit buah pinggang tahap 4 ubat sakit pinggang yang mujarab does shaklee vivix work vivix shaklee cara makan shaklee vivix cancer shaklee vivix ingredients shaklee vivix benefits shaklee vivix review shaklee vivix price shaklee vivix testimonials Images for shaklee vivix cancer shaklee cancer testimonials shaklee cancer treatment nutriferon and cancer nutriferon negative side effects shaklee nutriferon side effects does shaklee vivix work shaklee vivix side effects shaklee vivix testimonials

4 MAKANAN MERANGSANG PERTUMBUHAN KOLAGEN

Assalamualaikum wbt,

Apabila kita menyebut tentang kolagen, ia seakan sinonim dengan kulit cantik. Bila sebut kolagen, ramai yang ingat akan kecantikan. Bila sebut Cantik, pasti ingat dengan kolagen. Begitulah perumpamaannya. Jom kita study sikit apa itu kolagen.

Apa itu Kolagen?

Kolagen merupakan sejenis protein yang sangat diperlukan oleh tubuh badan untuk memelihara keremajaan dan keanjalan kulit. Secara umumnya, 33% dari protein dalam badan adalah protein kolagen, dan 75% kulit terdiri dari kolagen. Ia menyokong sebahagian besar sel-sel yang memberikan struktur, kekuatan dan kekenyalan kulit dan tisu badan.

4 MAKANAN MERANGSANG PERTUMBUHAN KOLAGEN Makanan Untuk Meningkatkan Produksi Kolagen Pada Kulit MAKANAN YG MENGANDUNG KOLAGEN TINGGI buah yang mengandung kolagen terbanyak sumber kolagen terbesar cara meningkatkan kolagen pada wajah cara mengembalikan kolagen kulit minuman yg mengandung kolagen sayuran yang mengandung kolagen tinggi merk kosmetik yang mengandung kolagen susu yang mengandung kolagen Collagen Shaklee Terbaik | Kelebihan dan Harga Kolagen  Khasiat dan Keistimewaan Collagen Powder Cara Makan Collagen Powder Shaklee Kebaikan & Keistimewaan Collagen Powder Shaklee harga shaklee collagen powder kolagen pembunuh senyap minuman collagen terbaik di malaysia naturaly collagen, collagen, manfaat collagen