Showing posts from November, 2017Show All
Tips Lengkap Hadapi Musim Banjir

Assalamualaikum wbt, Akhir tahun November ke December merupakan bulan sinonim dengan banjir. Pasti setiap tahun menjadi rutin bagi sesetengah kawasan yang dilanda banjir telah bersedia untuk hadapi dengan tenang. Namun, aturan Al…

Info Produk - Vita-Lea For Kids Shaklee Multivitamin Untuk Kanak-kanak

Assalamualaikum wbt, Salam Maulidur Rasul semua. Apa khabar kalian hari ini? Alhamdulillah, wawa doakan kalian yang singgah di blog wawa dikurniakan kesihatan yang baik berpanjangan.Ameen. Alhamdulillah, setelah sekian l…

Tips Penjagaan Selepas Bersunat

Assalamualaikum wbt, Alhamdulillah, musim sekolah sudah tiba. Ramai ibu bapa terutama golongan guru mengambil peluang pulang ke kampung halaman menjenguk ibu ayah. Selain sinonim dengan majlis perkahwinan, musim cuti sekolah…

Pesta Durian Di Pungai Resort

Assalamualaikum wbt, Petang semalam wawa hadiri satu event makan-makan durian di Pungai Resort. Antara resort yang boleh dijadikan event selain daripada Lotus Resort Desaru. Semalam wawa tak sempat nak ambil gambar pun kawasan se…

Manfaat Push Up Untuk Kesihatan Badan

Assalamualaikum wbt, Menjalani kehidupan yang sihat menjadi dambaan setiap individu yang inginkan kesihatan yang baik. Selain menjaga pemakanan diet yang seimbang, kita perlu membalancekan dengan mengamalkan aktiviti harian …

Pinjamkan Hatiku - Ayda Jebat & Adi Priyo (Lirik)

Assalamualaikum wbt, Pagi-pagi layan lagu Pinjamkan Hatiku. Macam best je cerita ni kan. Cerita belum keluar, kita layan lagu dulu laa eh.. hehe

Failure - Motivational Video

Assalamualaikum wbt, Selamat pagi uols, semoga hari ini Allah kurniakan kejayaan, kebahagian dan kesihatan yang baik. Jom tengok video ini.

Cara Sediakan ESP Shaklee Dengan Pantas

Assalamualaikum wbt, Petang-petang ni, perut boleh tahan berkeroncong lagu zapin melayu. Apa kata minum minuman tenaga, meghilangkan lapar dan dahaga sepantas kilat.

Bila Akhbar Sinar Harian Berbicara Tentang Pengasas Shaklee

Assalamualaikum wbt, Jarang benar kita baca kisah akhbar-akhbar berbicara tentang shaklee. Hari ini akhbar sianr harian pecahkan rekod, sharing tentang siapakah pengasas Shaklee. Boleh baca di SINI untuk berita lanjut. …

GIVE AWAY HADIAH MISTERI DARI ASTRAVELER

Assalamualaikum wbt, Bulan ini bulan join giveaway. hehe KLIK BANNER UNTUK JOIN NAA.

Info Penyakit - Apa Itu Buasir

Assalamualaikum wbt, Apa yang dimaksudkan dengan Buasir?   Buasir atau hemoroid adalah pembengkakan pada vena yang terletak di bahagian rektum dan dubur. Apabila vena ini membonjol keluar ia mengganggu dan menye…

Who is Baby Forrest Shaklee?

Assalamualaikum wbt, Semasa baby Forrest dilahirkan, dia tidak menangis seperti bayi lain. Malah tubuhnya pucat dan biru. Hingga bidan dan doktor terpaksa membuat pelbagai usaha untuk stimulate pernafasannya. Baby Forr…

Betul ke Fattzura Dah Kahwin Malam Tadi? 

Assalamualaikum wbt, Alhamdulillah, pagi ni sampai ofis penuh notification. Berlumba-lumba depa nak keluar. Almaklumlah, malam tadi macam duk dalam gua. Internet ke laut. Buka-buka whatsapp, beratus-ratus notification. I…

DUCK GIVEAWAY BY BLOG NADIAIZZATY.NIA

Assalamualaikum wbt, This giveaway will be held for one month from  25/11/2017 until 25/12/2017 . Two winners will be chosen based on random number generator. =D KLIK BANNER UNTUK JOIN. Mana tahu rezeki dapat duck, boleh bu…

Info - Artis Yang Mengidap Kanser Limfoma

Assalamualaikum wbt, Pagi tadi wawa telah kongsikan indo tentang penyakit kanser limfoma, dimana ia adalah sejenis penyakit yang berbahaya dan jarang berlaku. Sejak kebelakangan ini, wawa ada terbaca kisah beberapa a…

Info Penyakit - Apa Itu Limfoma

Assalamualaikum wbt, Gambar google Apa itu Limforma atau Kanser Limfoma? Kanser darah Limfoma atau dikenali juga sebagai  Limfoma Hodgkin (HL). “HL merupakan kanser darah yang bermula dari sel lymphocytes, iaitu …

12 Petua Hidup Tenang

Assalamualaikum wbt, Ramai yang menginginkan kehidupan yang tenang, aman dan bahagia. Namun, faktor persekitaran sering menjadi rencah dalam melalui kehidupan seharian. Kadang kala hati merasa kusut dan sukar untuk menjadi t…

Video - Hebatnya Anak Kecil Ini

Assalamualaikum wbt, Cuba lihat video ini, MasyaAllah. Sungguh luar biasa anak ini.

RAHSIA MASTER IFFAH LAMA DALAM SHAKLEE

Assalamualaikum wbt, Bisnes dan kekal lama dalam sesuatu bisnes bukanlah perkara yang mudah. Bagaimana untuk kekal dalam bisnes dan sentiasa bersemangat dalam bisnes? Jom ikuti pengalaman master iffah dalam bisnes shaklee.

Menu Makanan Kampung Pengikat Kasih Suami

Assalamualaikum wbt, Nak tidur dah, tetiba terlintas gambar makanan kesukaan wawa. Ya Allah, merecik liuq.😄 Amboihhh, tak menahan tajuk kan. Kiki IG owner gambar : bunga_lavenders

 Phytocol-ST Membantu Memperbaiki Kesihatan Anda

Assalamualaikum wbt, Sterol dan stanol tumbuhan adalah sebatian semula jadi yang ditemui dalam tumbuhan, buah, sayur dan bijian. Kajian menunjukkan bahawa apabila ditambah kepada pemakanan sihat, ia boleh memberi manfa…

Segmen: Bloglist Istimewa Cikgu Ayuinsyirah

Assalamualaikum wbt,   Jom join segmen ramai-ramai. Sesi support geng blogger. Nak join klik SINI ya

Resepi - ESP Smoothie with Dragon Fruit

Assalamualaikum wbt, Cara-cara nak buat smoothie ESP shaklee dengan dragon fruit. ——— Mudah je, mula2 sediakan bahan: Bahan-bahan 1. Buah naga dipotong kecil 2. Susu dutch lady  3. Esp shaklee Cara-…

Comeback Giveaway by Raydah Alhabsyi

Assalamualaikum wbt, Nak join Giveaway, boleh klik SINI naa.

First Video Di Channel Vitamin Healthy

Assalamualaikum wbt, Hai uols, The Best Review adalah channel wawa yang akan cuba ketengahkan pelbagai genre tapi tapi, fokus more to supplemen vitmaminwawa laa. hihi Ini video wawa buat sendiri, percubaan pertama. Edit-edit …

Motivasi - IBU YANG DERHAKA

Assalamualaikum wbt, Terbaca dari mukabuku Puan Nora Yusof, pengasas hebat buku Formula Tarik Rezeki. Tertarik untuk wawa share, memandangkan kita ni sudah level ibu-ibu. Mungkin berhadapan dengan karenah anak-anak yang meng…

Testimoni Vitamin C Shaklee

Assalamualaikum wbt, Suka tak kit licin? Suka tak kulit gebu? Suka tak kulit bebas jerawat? Suka tak parut hilang? Mestilah suka kan, tipulah kalau tak suka. Hihi Wawa nak bagitau ni, ada cara mudah dan …

19 Testimoni Vitamin C Shaklee

Assalamualaikum wbt, Pergi mana-mana pun, boleh nampak orang makan Vitamin C shaklee. Tak caya? Cuba cek dengan orang sebelah. hehe Kak Wawa nak sharing pengakuan pengguna Vitamin C shaklee, lebih 10 orang yang bagi fe…

10 Testimoni Vitamin C Shaklee

Assalamualaikum wbt, Pergi mana-mana pun, boleh nampak orang makan Vitamin C shaklee. Tak caya? Cuba cek dengan orang sebelah. hehe Kak Wawa nak sharing pengakuan pengguna Vitamin C shaklee, lebih 10 orang yang bagi feed…

Vitamin C Shaklee Untuk Kulit

Assalamualaikum wbt, Apa khabar semua? wawa doakan semoga semuanya sihat-sihat, kaya dan berjaya dunia akhirat. Amin InsyaAllah. Pagi ni Kak Wawa nak review tentang Vitamin C shaklee sebab ramai yang duk google dan c…

TESTIMONI VITAMIN C KULIT LEBIH CERAH

Assalamualaikum wbt, Baru berusia 13 tahun, aktif beraktiviti disekolah menyebabkan Huda mengalami masalah kulit gelap. Selalu menjadi bahan untuk kakak dan abang-abang, memainkannya. Setelah 3 bulan mencuba vitamin c, y…

TESTIMONI COLLAGEN POWDER KESAN TERBAKAR DI WAJAH HILANG

Assalamualaikum wbt, Kejadian yang hampir menghilangkan kekacakan wajah 2 tahun lalu cukup menakutkan bagi seorang yang normal seperti Amir. Siapa sangka kejadian membakar sampah sarap dalam longkang waktu itu mengundang mus…

Giveaway Cash RM100 by Qiya Saad for November 2017

Assalamualaikum wbt, Selamat pagi semua, semoga Allah limpahkan rezeki berganda-ganda kepada para sahabat blogger wawa. Amin Klik banner untuk join GA ni Jom uols join ramai2. hehe

10 CARA MENINGKATKAN KECERGASAN BAGI LELAKI

Assalamualaikum wbt, Hidup seharian kita dikelilingi dengan orang -orang lelaki seperti ayah, suami, adik beradik lelaki, anak-anak lelaki, ipar duai lelaki, sahabat-sahabat ofis lelaki dan semua lelaki yang ada disekeliling…

Prof Hariz Internet Marketing by PolicyStreet

[  Untuk join CONTEST ini Dan Menang Wang Tunai RM1100 by PH x Emas Putih Sila Klik  ] Prof Hariz Internet Marketing Malaysia Ridhauddin Hariz   ialah salah satu Internet Marketing Malaysia yang dikenali sebagai Prof H…

To Be A Good Wife

Assalamualaikum wbt, Semua isteri-isteri atas dunia ni, ingin menjadi seorang isteri yang baik. Namun, syaitan ada di mana-mana kan. Dia tak pernah serik untuk menggoda. Waima, Hawa as dan Nabi Adam as dulu juga dikelu…

PRODUK BABY MULA DIJUAL PADA 20 NOVEMBER 2017

Assalamualaikum wbt, Sebelum ini wawa ada cerita tentang pelancaran produk terbaru shaklee iaitu SHAKLEEBABY produk khusus untuk babies manja anda. Boleh baca di SINI

GRAND OPENING IKEA TEBRAU JOHOR BAHRU

Assalamualaikum wbt, GPS :  1.554477, 103.798644 Address :  33, Jalan Harmonium, Taman Desa Tebrau, 81100 Johor Bahru. Time : 10 am - 11 pm Facebook : fb.com/ikeajohor

KELEBIHAN BUAT BISNES SHAKLEE

Assalamualaikum wbt, Ramai yang bertanya dan tidak tahu keperluan untuk mereka join atau menyertai perniagaan supplemen shaklee. Ramai yang tidak tahu apa yang bakal dapat selepas menjadi agen dan buat bisnes dalam shaklee. …

Testimoni Kulit Jerawat Dengan Set Resdung

Assalamualaikum wbt, Cash On Delivery Area Paka  ------ Alhamdulillah, sempat juga kak wawa cod vitamin untuk resdung dan jerawat regular customer Irah. Syukur sangat2 kak wawa lihat perubahan Irah. Perbezaan…

Kawal Resdung, Hidung Gatal, Bersin Dan Jerawat Dengan Alfalfa Complex Shaklee

Sengsara Pengidap Resdung ------ Assalamualaikum wbt, Apa khabar semua? Semoga sihat-sihat aja, sentiasa mendapat rahmat Allah swt, dikurniakan rezeki yang melimpah ruah dan kesihatan yang optimum.") …

Resdung Gatal Yang Menjengkelkan

Assalamualaikum wbt, SIAPA ADA RESDUNG?? Sila ngaku! Fakta, semua orang ada resdung. Membezakan antara kita adalah banyak ke sikit. Kesengsaraan yang dirasai oleh pengidap resdung amat-amat wawa fahami, tika ma…

Giveaway Bday Anum 2017

Assalamualaikum wbt, Klik banner untuk join..")

PUNCA-PUNCA KULIT WAJAH BERJERAGAT

Assalamualaikum wbt, Punca-punca kulit wajah berjeragat menjadi tanda tanya bagi segelintir wanita yang mengalaminya. Biasanya wanita berusia 30 ke atas lebih ramai mengalami masalah ini. Inginkah anda mengetahui punca-punca k…

Set Resdung Shaklee Terbaik

Assalamualaikum wbt, Biasanya orang yang ada resdung ni kuat sangat naik jerawat. Paling heaven tang gatal hidung. Allah, bila salah makan yang gatal2 tu alamaknya, sampai ke malam hidung tu duk merenyam. Kembang kecut …

Testimoni Set Resdung Shaklee

Assalamualaikum wbt, Hai semua, siapa ada masalah resdung? Boleh baca testimoni yang wawa nak share ni. Alhamdulillah, dengan asbab set resdung vitamin shaklee Eeiy Habibah bebas resdung.

KENAPA SAYA MASIH SETIA DENGAN SHAKLEE - Part 2

Assalamualaikum wbt, Tak mudah untuk konsisten makan vitamin, tambah pula orang yang tak faham kenapa kena makan vitamin.

8 Jenis Buah Hilangkan Kulit Berminyak

Assalmualaikum wbt, Siapa sini kulit jenis berminyak? Kulit wawa dulu pun jenis berminyak, selalu kena standby tisu berminyak yang warna biru tu, lupa dah brand apa. Alhamdulillah, sekarang kulit wawa dalam kateogri bebas mi…

4 MAKANAN MERANGSANG PERTUMBUHAN KOLAGEN

Assalamualaikum wbt, Apabila kita menyebut tentang kolagen, ia seakan sinonim dengan kulit cantik. Bila sebut kolagen, ramai yang ingat akan kecantikan. Bila sebut Cantik, pasti ingat dengan kolagen. Begitulah perumpamaannya…