Assalamualaikum wbt,

Terbaca dari mukabuku Puan Nora Yusof, pengasas hebat buku Formula Tarik Rezeki. Tertarik untuk wawa share, memandangkan kita ni sudah level ibu-ibu. Mungkin berhadapan dengan karenah anak-anak yang mengundang ketipisan kesabaran seorang ibu.

Ibu, jom berhenti sekejap. Hadam kisah ini.

Kisah Kisah Inspirasi dan Motivasi Cerita Motivasi Hidup atau Kisah Inspiratif Kehidupan cerita renungan kisah inspiratif motivasi kerja kisah inspirasi orang sukses cerita inspirasi islam cerita inspirasi singkat cerita pendek motivasi pagi cerita motivasi singkat padat dan jelas cerita motivasi diri kisah inspirasi pengusaha muda sukses cerita motivasi orang sukses kisah orang sukses dari nol kisah perjalanan orang sukses kisah orang sukses berwirausaha kisah orang sukses yang menginspirasi kisah nyata pengusaha sukses biografi pengusaha yang sukses Cerita Motivasi Kasih Sejati Seorang Ibu  FTR pengedar shaklee pengerang pengedar shaklee johor pengedar vivix shaklee pengedar vivix johor set kesihatan shaklee


IBU YANG DERHAKA

.
Kisah si tanggang hakikatnya bukan saja tentang anak yang derhaka, tetapi jugak dari satu sisi lain menceritakan pada Kita bagaimana hebatnya doa si Ibu.
.
Ada satu kisah say nak share. Mungkin Ramai diantara Kita mungkin pernah dengar kisah ini 
.
Seorang anak kecil sedang asyik bermain-main tanah. Sementara sang ibu sedang menyiapkan jamuan makan yang bakal diadakan.
.
 Belum lagi datang para tamu menyantap makanan, tiba-tiba kedua tangan anak kecil Ni menggenggam debu. Ia masuk ke dalam rumah dan menaburkan debu itu diatas makanan yang tersaji.

Tatkala sang ibu masuk dan melihatnya, beliau marah dan berkata:
“idzhab ja’alakallahu imaaman lilharamain,” 

yang ertinya “Pergi kamu wahai imam di Haramain!

Dan Hari ini anak kecil tu benar benar menjadi
 Imam Masjidil Haram, yakni Abdurrahman As Sudais.
.
Jangan jadi ibu yang derhaka.
.
Doakan yang indah Indah untuk anak anak Kita event time tengah memuncak marah.
.
Prepare siap siap skrip yang baik baik Dan indah untuk Kita lontarkan Masa marah.
.
Moga time tengah marah dengan anak anak pun boleh jadi satu moment mendidik. Mendidik anak anak. Dan mendidik Kita juga sebagai ibu bapa.
.
Siti Munirah A.Rashid
#motherhoodislifelearningprocess
#111formulatarikrezeki

Terima kasih 😊