Sedeqah Penenang Jiwa

Assalamualaikum wbt,

Allahurabbi, wawa tak pernah rasa setenang hari ini. Suku dari gaji, wawa serahkan pada mak dan ayah. Bukan tak pernah bagi tapi tak sebanyak hari ini.

Bukan banyak pun, kalau nak di bandingkan sebelum kahwin wawa bagi half gaji wawa pada mak ayah. Sejak berkahwin, tanggungan jadi sedikit besar sebab kami beli tanah secara cash. Jadi elaun kat mak ayah tercut separuh, buatkan hati ni rasa gundah.

Husband wawa jenis suka beli tanah, tapi tak suka buat loan bank. Alhamdulillah, 2 tahun usia perkahwinan, Allah izinkan kami membeli 3 lot tanah kosong. 1 lot cash dan 2 lot lagi bayaran half bersama perjanjian selepas selesai pertukaran nama. Dalam perancangan untuk membina rumah sendiri dan rumah sewa. Kesemuanya kami beli tanpa buat loan bank. Bagi hubby wawa, tak nak tanggung hutang dalam masa yang lama.

Share:

PROGRAM INFAQ RAMADHAN (16/5 /2016- 2/6 /2016)

Assalamualaikum & salam jumaat dearies,

Share:

Bloglist Ramadan 1437H Oleh Hasrul Hassan

Assalamualaikum wbt,


Kenal tak blog siapa ni? Confirm laa korang kenal kan, blogger femes emes di Malaysia.
Hari ni wawa nak join bloglist Ramadan 1437H oleh Hasrul Hassan. Sempena nak join, ada la syarat pengeras sikit. hihi. Alhamdulillah, done semua.

Kenapa wawa suka follow blog Hasrul Hassan, kerana wawa suka baca tips tentang SEO untuk naikkan traffik blog, berada di carian google dan ada juga tips untuk keibubapaan di mana wawa baca sebagai persediaan menjadi seorang ibu nanti.

Uniknya blog HH ni, bila kita masuk je macam blog informatif penuh dengan maklumat. Patutlah sentiasa ada depan page untuk carian google selalu kan. 

Last sekali, wawa nak rasa tempias femes HH juga. Ye la, tengok pageview dan online semasa beribu-ribu. Wawa pun nak rasa juga macam tu. hihi

Selamat Maju Jaya HH..")
Share:

Salam Jumaat Dari Wawa

Assalamualaikum wbt,

Apa khabar semua? Sarapan apa hari ni? Wawa doakan semoga Allah permudahkan jalan ibadah kita hari ini.

Share:

Akibat Gadget Follower Blogspot Bermasalah

Assalamualaikum wbt,

Wawa tak perasan gadget follower blogspot wawa jadi error dah lama, sampaikan ada sahabat blogger juga yang bagitau baru wawa perasan. Masih belum lagi jumpa solusi terbaik. Mungkin sebab wawa kurang ilmu tentang ini. Siapa yang ada masalah seperti wawa? Lihat gambar di bawah.

Share:

Agen 2 : Alfalfa Lawaskan Sembelit Aisha

Assalamualaikum wbt,

Aisha merupakan agen dropship ke dua wawa yang amalkan Alfalfa Complex. Manakala suaminya amalkan set kesihatan basic iaitu Vitamin C, Vitalea dan Bcomplex.

Share:

Resepi Tom Yam Sedap Dan Mudah

Assalamualaikum wbt,

Wawa jumpa resepi buat tomyam simple dan mudah. Caranya lebih kurang wawa, cuma wawa tak blend bawang tu. Hihi



Bahan-Bahan :

Bahan A

1- 1 Biji tomato 
2- 1 Biji bawang besar
3- sedikit air

*Blend bahan-bahan A


Bahan B

1- 3 batang serai yang di ketuk 
2- Minyak masak sedikit
3. Ayam di potong kecil

Cara-Cara Memasak :

Panaskan kuali dan masukkan sedikit minyak seperti dalam gambar di bawah.


Masukkan bahan A dan bahan B, tumis sehingga naik minyak.


Setelah bahan tadi garing, masukkan ayam. Jika nak buat tomyam seafood, masukkan seafood di akhir nanti ya..")


Masukkan pula air, jika nak berkuah banyak masukkan air lebih. Didihkan ke semua bahan tadi sehingga masak ayam.


Setelah campuran mendidih, masukkan pula perahan limau. Kemudian masukkan pula gula, garam dan perasa. Gula secubit sahaja.


Masukkan pula diakhir masakan dengan kubis, biarkan seketika sampai empuk.

Masukkan pula bawang besar, cili padi dan tomato yang di potong 4 dan daun limau purut.




Tadaa, dah siap. Boleh makan.")

Kredit Facebook Norhaslinda
Share:

Vitalea Pembekal Tenaga Ibu Berkerjaya

Assalamualaikum wbt,

Rahsia ibu berkerjaya kekal bertenaga sepanjang hari.
Share:

Allah Berkati Kehidupan Wan Rokiah Bt Wan Ismail

Assalamualaikum wbt,

Share:

Agen 1 : Kulit Makin Cerah Dengan Set Cantik Basic

Assalamualaikum wbt,


Pengalaman agen wawa sendiri, kulit Mira dulu teruk penuh dengan jerawat. Parut pula yang jenis warna hitam, kulit jadi tak sekata. 

Alhamdulillah, selepas 3 bulan amalkan vitamin shaklee iaitu Vitamin C dan ESP, perubahan jelas kelihatan pada wajah Mira. Hilang semua parut, kulit jadi lebih cerah.

Di sebabkan itu, Mira menjadi agen shaklee yang kini aktif menyebarkan manfaat kedua-dua produk tersebut. Bagi rakan-rakan sekitar Teluk Intan , yang ingin mendapatkan produk kecantikan shaklee dan mendapat konsultasi percuma boleh hubungi Mira ( 014-2496709 )

Jom sebarkan kebaikan dan manfaat kepada seluruh masyarakat.
Share:

Pelik, Kenapa Shaklee Tiada Duta Artis?

Assalamualaikum wbt,

Pelik, memang pelik. Wawa sendiri pun terfikir juga di awal pembabitan dalam bisnes shaklee. Produk yang bertaraf dunia, supplemen No 1 di dunia namun langsung tiada Duta berbayar seperti artis dan selebriti. 

Kami berdua pengguna shaklee dan model shaklee. Hihi

Share:

Vitamin C Shaklee Menjadi Rebutan

Assalamualaikum wbt,

Produk shaklee pasti menjadi pilihan. Ramai juga yang bagitau pada wawa, dulu pernah makan vitamin shaklee. Alhamdulillah, sangat berkesan.

Bila ditanya, kenapa stop bila dah menjadi? Katanya, sebab dah ok berhentilah. 

Share:

Malam Pengampunan Dosa

Assalamualaikum wbt,

| Malam Pengampunan Dosa |

Daripada Sayyidah A'isyah menceritakan :
Rasulullah berdiri sembahyang dan kemudian bersujud sangat lama sehingga aku menyangka baginda telah wafat. Was-was aku melihat sedemikian, maka aku gerak-gerakkan hujung jari baginda maka bergeraklah. 

Kemudian aku kembali ke rumah dan ketika Rasulullah selesai dari sembahyang, baginda datang dan bertanya: "Tahukah kamu malam apakah ini?" 

Berkata A'isyah : Allah dan RasulNya yang lebih tahu.

Rasulullah bersabda: Malam ini adalah malam nisfu Sya'ban. Sesungguhnya Allah memandang dan mengampuni hamba-hambanya pada malam ini.

Kisah ini diceritakan oleh Ustaz Neezam dalam kelas di ukirmall sebelum beliau berangkat ke Mesir.

Khusyuk nya solat Rasulullah sehingga disangkakan sudah tiada nyawa. Allah. Allah. 

Salam Nisfu Sya'ban semua Ampun maaf dipinta. Marilah kita berlapang dada.

Dan...

Jangan pernah rasa terlewat untuk berubah. Allah itu Maha Pengasih lagi Maha Penyayang. Kembalilah kepada Dia yang Satu.

Kredit :fattumEMPIRE
Share:

Tips Pengurusan Perniagaan Paling Mudah Dan Praktikal!

Assalamualaikum wbt,

Wawa panjangkan perkongsian dari sahabat wawa sendiri iaitu Syirah tentang pengurusan akaun syarikat paling simple dan mudah.

Baru Belajar Nak Buat Bisnes? Wanita Ini Kongsi Tips Pengurusan Perniagaan Paling Mudah Dan Praktikal!

buku2 org bisnes
Share:

Tenangkan Hati Menuju Ilahi

Assalamualaikum wbt,

Allahurabbi, saat hati ini terasa jauh dari Allah usahalah sehabis daya  untuk semakin mendekat padanya. Pernah tak bila solat, hati tak khusyuk? Pernah tak hati terasa kosong? Pernah tak hati nak dekat pada Allah tapi seakan ada sekatan?

Tahukah anda, Allah sedang menjentik hati-hati kita untuk kembali padaNya. Semoga hambaNya ini ingat padaNya. Berusaha sedaya upaya menjadi perhatian Allah swt.

Wawa nak perdengarkan video ini untuk kalian, wawa tak faham sangat maksudnya. Tapi bila dengar, Allahurabbi bergetar hati. Dengarlah.


Share:

Umur 30 Di Sangka 25 Tahun

Assalamualaikum wbt,

Salam jumaat buat semua sahabat, walaupun dah masuk malam sabtu tapi tak mengapa kan. Hihi

Hari ni wawa sempat pergi Cash on delivery vitamin untuk ibu berpantang di Dungun. Alhamdulillah, walaupun terlajak sempat u turn balik cari tuannya.

Selepas cod, wawa bersama family singgah makan pagi. Ye la, turun rumah dah makan nasi lemak tapi sampai Dungun teringin makan roti canai telur. Orang banyak makan memang macam ni, tak sampai tengah hari melantak 2 3 kali. Alhamdulillah, rezeki.


Sambil makan, wawa sempat berwhaysapp dengan customer yang baru lepas cod. Ye la, customer baru kata kan. Sesi berkenalan lebih lanjut la. Tanya punya tanya, masuk bab umur. Terima kasih atas pujian, wawa kembalikan pujian ini pada Allah swt. Alhamdulillah, dengan izin Allah juga walaupun dah masuk 3 series, orang sering salah anggap pada wawa. Katanya macam umur 20an.

Ada juga yang cakap macam anak dara. Tak macam orang dah kahwin. Bila wawa bagitau dah kahwin, semua ingat pengantin baru. Bila wawa keluar makan atau dating dengan suami, masing2 pandang serong bila kami berpegangan tangan. Mungkin mereka ingat kami sedang bercinta. Hehe

Walau apa pun tanggapan orang, wawa tak pernah lupa amalkan minum air masak setiap pagi, baca selawat dan minum secawan air campuran Vivix Shaklee. Agen awet muda sepanjang zaman.")
Share:

Syukuri Dengan Apa Yang Allah Bagi

Assalamualaikum wbt,

Assallamualaikum sahabat Fillah yg dimuliakan Allah semoga Allah merahmati dan meredhai sahabat semua.diberi kesihatan sempurna.Diampunkan Allah segala dosa diberi kejayaan dunia akhirat dan dijauhkan dari azab nerakaNya.

jom kita muhasabahdiri,

Hari ini sebelum kita mengatakan kata-kata yang tidak baik,
Fikirkan tentang seseorang yang tidak dapat berkata-kata sama sekali.

Sebelum kita mengeluh tentang rasa dari makanan,
Fikirkan tentang seseorang yang tidak punya apapun untuk dimakan.

Sebelum anda mengeluh tidak punya apa-apa,
Fikirkan tentang seseorang yang meminta-minta dijalanan.

Sebelum kita mengeluh bahawa kita buruk,
Fikirkan tentang seseorang yang berada pada keadaan yang terburuk di dalam hidupnya.

Dan di saat kita letih dan mengeluh tentang pekerjaan,
Fikirkan tentang pengangguran, orang-orang cacat yang berharap mereka mempunyai pekerjaan seperti kita.

Sebelum kita menunjukkan jari dan menyalahkan orang lain,
Ingatlah bahawa tidak ada seorangpun yang tidak berdosa.
Dan ketika kita sedang bersedih dan hidup dalam kesusahan,
Tersenyum dan berterima kasihlah kepada Allah bahawa kita masih hidup
Alhamdulillah


@hijrahcintaku C&P
Share:

Video Manfaat Alfalfa Complex Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Nak tahu apa manfaat shaklee? 



Share:

Wanita Sihat Secantik Bunga Alfalfa

Assalamualaikum wbt,

Wanita sihat adalah secantik bunga Alfalfa. ")

Share:

Are You Stress?

Assalamualaikum wbt,

Alhamdulillah, petang tadi wawa sempat hadiri talk bersama Dato Malek Noor tentang Pengurusan Tekanan dan Fatigue Management. 

Share:

PENCARIAN CLEVER AGENT/DROPSHIP BERMULA

Assalamualaikum wbt,

[PENCARIAN CLEVER AGENT/DROPSHIP BERMULA]
==================================
Share:

Tiada Lagi Biji Ruam Di Leher Anak

Assalamualaikum wbt,

Siapa sangka, hanya selepas hari pertama letak "Cream Ajaib" ini kesan merah dan biji-biji di leher Iman tiada lagi.

Share:

Selamat Hari Guru Tahun 2016

Assalamualaikum wbt,

Selamat hari guru kepada semua pendidik di seluruh Malaysia.


" Guru Pembina Negara Bangsa "

Share:

Stress Punca Badan Berasid

Assalamualaikum wbt,

Tahukah anda, stress atau tekanan merupakan salah satu punca badan berasid. Bila badan berasid, itulah yang menyebabkan pelbagai penyakit yang singgah di badan kita. 

Bagaimana ingin meneutralkan balik asid yang dilepaskan akibat daripada stress? Mudah sahaja, kita seharusnya mengambil makanan yang bersifat alkali seperti timun, brokoli, avocado dan lain-lain.

Share:

Jelajah Kuala Terengganu Malam Hari

Assalamualaikum wbt,

Hai semua, selamat malam dan selamat beristirehat. Malam minggu ni, wawa ajak suami jalan-jalan ke bandar KT. Dah lama tak berjalan malam. Hihi

Dengan perut belum berisi nasi lagi, kita pi ronda-ronda kedai Muaz, ramai kawan wawa cakap murah. 

Share:

Promosi May 2016 Vitamin Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Share:

Minum Collagen Shaklee Jadi Awet Muda

Assalamualaikum wbt,

Siapa sangka anak dah 3. Ramai yang tegur macam anak dara.

Share:

Tips Tenangkan Jiwa Dan Hati

Assalamualaikum wbt,

Wawa nak kongsikan tips bagaimana nak tenangkan hati dan jiwa. Paling senang dengan mengingati Allah swt.

Tips Memohon Ketenangan, Kedamaian Hati Serta Fikiran

Zikir Nama Allah
Ya Salam Yang Maha Menenangkan
Ya Basith Yang Maha Melapangkan
Ya Wasi’ Yang Maha Meluaskan

Bicara Hati
Ya Allah, Tenangkan, Lapangkan Dan Luaskan Hati Dan Fikiranku Agar Daku Dapat Mengharungi Kehidupan Ini Dengan Tenang Dan Tabah.

#TipsAsmaulHusna

Kredit Mawar Lin
Share:

Giveaway Nurfuzie & THE BABY STORE - Malaysia Baby Online Shop

Assalamualaikum wbt,

klik untuk sertai
Berita Baik! Hari ini kami Nurfuzie dan The Baby Store nak jemput semua blogger-blogger yang hebat untuk sama-sama meriahkan Giveaway kami. Hadiah menarik akan diberikan kepada 10 pemenang. Kami dari The Baby Store selaku penaja utama GiveAway ini.


Sebuah Kedai Bayi Online yang meningkat naik dan menjadi pilihan ibu-bapa untuk membeli barangan kelangkapan ibu dan anak di atas talian. 

Mempunyai lebih 700 barangan untuk dipilih dan mempunyai pelbagai jenama antarabangsa dan tempatan.
Antara Barangan yang Hot di The Baby Store
Anda boleh klik pautan diatas untuk melihat produk tersebut.

Setiap pendaftaran akaun baru di The Baby Store akan menerima 200 mata ganjaran dimana boleh ditebus pada belian pertama dan setiap belian juga anda akan dapat mata ganjaran yang boleh ditebus pada belian seterusnya. Sangat menguntungkan.

========================================================================

Untuk melayakkan anda menyertai GiveAway ini, anda perlu memenuhi beberapa syarat mudah yang perlu anda patuhi. Sebelum tu mari tengok senarai hadiah dulu.

SENARAI HADIAH PEMENANG

Wang tunai Rm100 x Tempat Pertama

Wang tunai Rm50 x Tempat Kedua

Wang tunai Rm30 x Tempat Ketiga

Head Rest Massage x 10 Unit (Tempat Pertama hingga Kesepuluh)

SYARAT-SYARAT PENYERTAAN

1. Like facebook penaja.
  
2. Follow instagram penaja.

3. Follow Blog penaja
4. Buat satu entry khas dengan tajuk Giveaway Nurfuzie & THE BABY STORE - Malaysia Baby Online Shop


  • Copy Coding yang disediakan dan paste kan di html blog post anda.
  • Tinggalkan link entry di kotak komen di entry ini.
  • Tarikh tutup pada 5 Jun 2016 jam 11.59 malam.
  • Pemenang akan dipilih berdasarkan kreativiti membuat blog post, memenuhi syarat yang ditetapkan. Keputusan juri adalah muktamad.
5. Share/Ping Artikel ini di samaada di Facebook Personal anda, Fanpage atau Facebook Group lain.

Semoga berjaya semua..

Nota Tambahan : - Jika anda adalah seorang blogger dan ingin menjana pendapatan melalui blog anda. Anda boleh sertai Program Affiliate The Baby Store. Pihak The Baby Store akan guide anda bagaimana anda boleh membuat duit melalui blog anda dengan program ini. 

Sasaran The Baby Store adalah membantu para Affiliate menjana sekurang-kurangnya RM2000 sebulan tanpa menjual. Hanya post artikel yang dibekalkan oleh The Baby Store sahaja. Mudah kan?

Jika anda berminat anda boleh klik di link ini --> Program Affiliate The Baby Store
Share:

Pesanan Rasulullah Kepada Fatimah

Assalamualaikum wbt,

Perkongsian dari sahabat fesbuk wawa, moga bermanfaat dan menjadi amalan kita semua.

Share:

10 Sebab Badan Perlukan Kolagen

Assalamualaikum wbt,

Pernah sentuh kulit bayi? Lembutnya la hai, gebu, putih , cerah dan sedaplah bila peluk. Ini kerana kuantiti kolagen dalam badan bayi lebih tinggi. 

Kolagen semakin berkurang mengikut pertambahan umur. Pelbagai fungsi kolagen untuk tubuh badan kita.

Di bawah ini wawa kongsikan 10 sebab kenapa kita perlukan Kolagen.

Share:

Segmen: Sayang Followers Elsa by Elsaalicious

Assalamualaikum wbt,



Klik gambar untuk join..")
Share:

Segmen 12 Jam Bloglist #1 AnumKhairil

Assalamualaikum wbt,



Klik SINI untuk join.
Share:

Cantik Di Hari Raya Dengan Collagen Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Share:

Luka Cepat Sembuh Dengan Vitamin Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Suka tak bila luka CEPAT SEMBUH? 

Share:

Doa Pagi JutawanWawa

Assalamualaikum wbt,


Wawa doakan semoga setiap mata yang melihat photo ini di jemput Allah untuk menunaikan haji dan umrah satu hari nanti. Amin insyaAllah.

Share:

Klik Button Like Di FB Keluar Bunga Sakura

Assalamualaikum wbt,

Ya Allah, hari ni wawa jakun sangat sebab berpuluh kali duk klik like post kawan-kawan sebab nak tengok bunga sakura color purple yang cantik keluar.

Cuba lihat photo ni, cantik kan. Sampaikan tak jadi buat kerja duk tilik bunga ni. Hihi


Share:

Aku Kuat Demi Anakku

Assalamualaikum wbt,

Pengalaman Puan N boleh di jadikan iktibar buat kita semua. Allah uji pada setiap hambanya dengan pelbagai cara, namun jika di cegah dari sekarang sekurang-kurangnya kita lebih bersedia. 

Setuju ke setuju?

Give up Hidup Kerana Breast Cancer Tahap 3

------

Puan N, bukan nama sebenar disahkan mengidap KANSER PAYUDARA tahap 3. Siapa sangka, hidup gembira sebelum ini tiba-tiba direntap dengan ujian getir. 

Dari sihat kini terbaring lesu di katil hospital. Hidup tiada makna, yang ada hanya putus asa. Tiada kudrat melawan takdir, sehinggakan Puan N merasakan hidupnya kosong. Mati lebih baik. Allahu, berat ujian menimpa.

Satu hari Puan N meracau, menangis, meraung bagai hilang pedoman. Lantas Nurse membawa anaknya, "Puan harus kuat, demi anak puan."

Bagaikan tersentak, Puan N terus bangkit berjuang melawan KANSER berbahaya ini. Mula berbuat kimoterapi, kesan daripada KIMO tangan Puan N di tumbuhi biji2 yang sangat buruk pada pandangan mata.

Sehinggakan Puan N menghabiskan rm6000 sebulan bagi menyembuhkan biji2 di tangan dan kanser. Namun, hasilnya makin teruk. 

Satu hari, Puan N tergerak hati mencuba Vivix shaklee. Subhanallah, Allah Yang Maha Menyembuhkan selepas sebulan minum Vivix biji2 di tangannya HILANG. Terlalu gembira si suami, lantas mencuba produk shaklee yang lain iaitu Garlic & Vitamin C.

Selepas 4 bulan mengamalkan Vivix, Puan N check up dengan doktor dan lebih menggembirakan, doktor sahkan KANSER PAYUDARA telah hilang. Alhamdulillah.

Benarlah kata orang, duit TAK MAMPU MEMBELI KESIHATAN. Tapi, dengan DUIT ANDA MAMPU MEMBELI SUPPLEMEN KESIHATAN.

Nak cegah KANSER? Taip <VIVIX> hantar <0199966576>

#JutawanWawa

#BebasKanser
Share:

Segerakan Perintah Allah SWT

Assalamualaikum wbt,

Bismillah

Didiklah hati, segerakan perintah Allah.Solatlah diawal waktu ya sahabat semua.

Moga setiap yang membaca status ini, diberi taufiq untuk segerakan amalan wajib yang impact sangatlah besar untuk dunia dan akhirat.

Pertama didunia
Allah mudahkan urusan rezeki

Kedua saat meninggal dunia
Allah angkat azab kubur

Ketiga saat dipamerkan amalan
Allah sediakan buku catitan amalan ditangan kanan

Keempat saat melintas titian sirat
Allah lajukan sepantas kilat

Kelima saat mahu masuk syurga
Allah masukkan tanpa hisab.

Wallahualam
Saya insan yang lemah, maafkan segala kesalahan saya.

Kredit Tuan Izan
Share:

Kesan Pengambilan Collagen Powder Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Sebelum ini wawa ada sharing tentang kesan kekurangan kolagen dalam badan. Kali ini wawa nak kongsikan pula kesan selepas mengambil Collagen Powder Shaklee.


Kesan pengambilan Shaklee Collagen Powder

♥ Meningkatkan kelembapan kulit ~ 90%
♥ Mengurangkan kekasaran & kekeringan ~ 75%
♥ Meningkatkan dalam penampilan keseluruhan ~ 71%
♥ Meningkatkan kelembutan & kelicinan ~ 69%
♥ Meningkatkan pemakaian kekal mekap ~ 60%
♥ Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti ~ 55%
♥ Meningkatkan ketebalan rambut ~ 54%
♥ Meningkatkan keserian, tona & warna kulit ~ 50%
♥ Mengurangkan garis-garis halus & kedut-kedutan ~ 18%

Faedah tambahan :

Menyokong kesihatan sesendi dan menguatkan tulang. Membantu mengekalkan otot di dlm mata supaya lembut.

Kulit yang cantik meningkatkan lagi keyakinan diri. Wawa, saya nak Collagen 1 kotak. 

Boleh, sempena bulan promosi Beli 6 Percuma 1 dan Diskaun 5% jika beli 2 kotak.

Whatsapp laa no ni 0199966576.
Share:

Kesan Kekurangan Collagen Dalam Tubuh

Assalamualaikum wbt,

Kekurangan Collagen dalam diri seorang manusia boleh menyebabkan rambut kering dan bercabang. Selain itu, kesan yang paling ketara jika kurang kolagen adalah :

Share:

Pesanan Untuk Wanita Yang Ingin Hamil

Assalamualaikum wbt,

Pesanan ini wawa tujukan pada diri wawa dan semua wanita di luar sana yang sedang berusaha untuk hamil dan wanita-wanita yang di awal kehamilan.

Alhamdulillah, rezeki Allah bagi dalam pelbagai bentuk. Ada yang diberi dapat anak awal, ada yang diberi kesihatan yang baik, ada yang di beri rezeki kewangan yang baik, ada yang di beri rezeki anak yang bijak dan macam-macam rezeki yang Allah bagi. Bukan hanya tertakluk pada anak semata.

Cerita ini terjadi pada wawa sendiri, setelah 2 tahun mendirikan rumah tangga Alhamdulillah, rezeki Allah swt tak pernah putus. Samada dari segi kewangan, kesihatan, hubungan keluarga, keharmonian rumahtangga dan macam-macam. Namun, Allah jentik sikit hati wawa dan suami dengan kelewatan kehadiran cahaya mata.

Alhamdulillah, kami bersyukur kerana Allah lebih tahu yang terbaik buat kami suami isteri. Setelah 2 tahun 3 bulan usia perkahwinan kami, Allah pinjam sekejap kepada wawa sesuatu yang wujud di dalam rahim. Wawa kurang pasti sebenarnya, sebab wawa buat UPT test hasilnya negatif. Tetapi, period wawa sudah lewat lebih 2 minggu dari kebiasaan. Memandangkan kitaran haid wawa sangat elok dan teratur, ia buat kami rasa ada sesuatu dan mungkin Allah tak nak tunjuk lagi.

Dalam berjaga-jaga, hari khamis lepas wawa tanpa sengaja telah melakukan senaman ringan untuk kempiskan perut. Selepas buat senaman tersebut, wawa rasa senak di bahagian perut. Petangnya, sedikit warna koko keluar. Rasa tak sedap hati juga, masih menunggu sampai malam namun tiada darah yang keluar. 

Pagi keesokan hari, darah pekat sudah mulai keluar dan wawa pasrah. Mungkin ini adalah period. Petang sewaktu suami wawa solat jumaat, perut wawa tetiba rasa memulas sakit yang boleh tahan dan berhenti lega, selepas 5 minit sakit datang lagi. Rasa sakit mengancam tak tahu nak describe, wawa terus ke toilet. 

Tiba-tiba darah ketul keluar bersama gumpalan kecil warna putih, macam dalam telur ayam yang sedang membentuk gabungan (tak tahu nama apa). hehe. kakak wawa yang nurse pun bagitau, betul mungkin baru nak jadi agaknya. 

Selepas itu, perut wawa rasa lega tiadala lagi rasa sakit. Alhamdulillah, Allah belum lagi memberi kepada kami zuriat. InsyaAllah bulan depan PAASTI Allah bagi kami kembar.

Kepada rakan-rakan semua, berhati-hatilah jika period anda sudah lewat. 


Share:

CARA RASULULLAH SAW MANDI

Assalamualaikum wbt,

CARA RASULULLAH SAW MANDI

Share:

RAHSIA BADAN BERTENAGA KETIKA BERPANTANG

Assalamualaikum wbt,

RAHSIA BADAN BERTENAGA KETIKA BERPANTANG

-----

Share:

RAHSIA BADAN BERTENAGA KETIKA BERPANTANG

Assalamualaikum wbt,

RAHSIA BADAN BERTENAGA KETIKA BERPANTANG

-----

Share:

Resepi Kangkung Goreng Mudah Dan Sedap

Assalamualaikum wbt,

Semalam wawa makan kangkung goreng bilis yang di goreng penuh kasih sayang oleh suami. hihi
Balik tengah hari, malas nak tapau lauk, wawa singgah kedai beli ikan segar dan sayur kangkung , timun dan lain-lain. Sampai rumah pun dah lewat, lagi setengah jam nak masuk kerja, jadi wawa dan suami berbahagi tugas. Suami goreng sayur. wawa siang ikan. Makan simple-simple pun sedap bila makan bersama suami tercinta. kan. 

Paling penting, sediakan bahan dulu.

Resepi Kangkung Goreng Belacan Resepi Kangkung Goreng Belacan Sedap Images for kangkung masak belacan Resepi Kangkung Goreng Belacan kangkung goreng belacan ala thai resepi kangkung goreng belacan azie kitchen resepi kangkung goreng kicap kangkung goreng ikan masin kangkung goreng ikan bilis resep tumis kangkung pedas kangkung tumis resepi kailan ikan masin
Share:

Follow by Email

About Me

My photo
Mommy to my pretty princess, Suka senyum, suka makan, suka membaca, suka memberi inspirasi, suka menulis

Popular

Followers

HOW TO ORDER

HOW TO ORDER
PLEASE WHATSAPP MOMMY DIRECTLY

Blog Archive

Recent Posts

Total Pageviews

BLOGGER TEAM


Check Page Rank CK Free Auto Backlink\ Kedai Backlink,Backlink Percuma
free web site traffic and promotion

BRAND COLLABORATIONS

Printcious | Syaqist | BPT | Shaklee | Mcdonalds | Desaru Coast Adventure Waterpark | Sensodyne