Monday, August 31, 2015

What Is Anti-Oxidant?

by , in

Assalamualaikum wbt,

Hai semua! Selamat hari Merdeka.")
Ke mana percutian kalian hari ini? Wawa selamat sampai ke Jeti Pulau Kapas. Sempena cuti merdeka tahun ini wawa ajak suami jalan-jalan pusing pulau.Hehe

Sempat wawa berblogwalking dan baca sedikit info tentang anti-oksidan. So, wawa kongsikan dengan korang semua. Bacaan ni wawa ambil dari Dr Halina, penerangan yang sangat mudah dari seorang doktor. 

What is anti-oxidant?

Anti-oxidant is a natural compound in our food that helps neutralises free-radicals in our body.
*nerd mode on*
Sunday, August 30, 2015

Resepi Nugget Sedap Dan Mudah

by , in
Assalamualaikum wbt,

Sedapnya dapat makan nugget sambil-sambil tengok tv. Nak pergi beli, malas plak kan kedai bukannya dekat. Cuba tengok kat dapur apa yang ada, kot-kot boleh jadi nugget seketul dua. Hehe

Pernah tak korang buat nugget sendiri? Mungkin dah pernah buat, mungkin juga ada yang belum pernah cuba kan? Wawa nak kongsikan cara buat nugget yang sangat simple dan sedap. Bahan- bahan sangat mudah didapati dan wawa yakin, semua bahan tu korang ada kat dalam peti ais rumah tu.

Jom teman wawa buat nugget, yang penting selamat dan semulajadi. Tak ada bahan pengawet.


Sunday, August 30, 2015

4 Berita Kematian Dalam 1 Minggu

by , in
Assalamualaikum wbt,

Innalillahiwainnailahirojiun.

Sunday, August 30, 2015

INFO - KENAL PASTI SEBAB KAWASAN MUKA ANDA BERJERAWAT

by , in
Assalamualaikum wbt,

Macam mana cara nak kenal pasti sebab jerawat tumbuh di kawasan muka kita. Jom kenal pasti dengan info yang wawa kongsikan kat bawah ni..")

Sunday, August 30, 2015

Siapa Perlukan Multivitamin No 1 Di Dunia?

by , in
Assalamualaikum wbt,

Hai semua, apa khabar? Alhamdulillah, Allah kurniakan kita kesihatan yan baik dan optimum. Tahu tak apa itu multivitamin No 1 di dunia?

Yes, tepat sekali! Tentulah Vita-Lea Iron Formula. Ia juga dikenali sebagai Multivitamin no 1 di dunia. Dr Forest C Shaklee telah mencipta "Vitalized Mineral" yang pertama di dunia pada tahun 1915. Perkataan Vitamin yang diguna pakai sekarang adalah berasal dari produk shaklee iaitu singkatan bagi "Vitalized Mineral" dipendekkan menjadi "Vitamin".

Untuk pengetahuan semua, multivitamin wawa ni, dah sampai ke India. Alhamdulillah, customer wawa dari India yang pentingkan kesihatan. Inginkan energy setiap hari, mereka sedar diet harian belum cukup untuk tampung nutrisi seharian.

Katanya, lepas makan Vita-lea badan lebih ENERGETIC, kurang letih, tidur lena, bangun pagi pun senang. - Mr Vaman & Mr Rajesh

Alhamdulillah.


Siapa yang perlu ambil Vita-Lea?

  •  Individu dewasa yang mementingkan kesihatan dan kecergasan tubuh jangka panjang 
  • Individu yang tidak lengkap diet hariannya
  • Individu yang ingin meningkatkan sistem imun
  • Remaja yang sedang membesar
  • Wanita yang mementingkan kesejahteraan kesihatan mereka
  • Lelaki - semua peringkat umur dewasa lelaki
  • Individu yang menopous
  • Wanita yang baru bersalin
  • Wanita yang pentingkan kecantikan
  • Individu yang mempunyai tekanan darah rendah
  • Individu yang ingin stabilkan BMI
  • Wanita hamil yang mempunyai HB rendah wajib ambil Vitalea
  • Individu yang sering letih

Nak cuba? Nak dapat FREE/ PERCUMA? Boleh, jom join ahli. Special siapa yang register ahli bulan ini, anda layak dapat PERCUMA 1 botol Vita-Lea.

Whatsapp wawa,
019 996 6576
Your Trusted HealthCare Partner.

Saturday, August 29, 2015

10 Jenis Buah Cantikkan Kulit

by , in
Assalamualaikum wbt,

Wanita dan cantik tak dapat dipisahkan, lelaki pun apa kurangnya. Perempuan sememangnya sudah sinonim dengan kecantikan kulit. Pelbagai cara sanggup lakukan termasuk mencucuk, membotoks dan sebagainya. Tahukan anda, dengan mengamalkan makan buah-buahan juga mampu mencantikkan kulit. Ia perlulah diamalkan secara konsisten dan setiap hari, barulah hasilnya meletup.. hehe

Bagi anda yang suka akan kecantikan wawa kongsikan 10 jenis buah semulajadi yang boleh korang amalkan untuk dapat kulit yang cantik.")


10 Jenis Buah-Buahan yang Membantu Dalam Mencantikkan Kulit Anda!
Saturday, August 29, 2015

1st Giveaway by @ Mawar_Assufi

by , in

Assalamualaikum.. 
Alhamdulillah. Hari ini Allah gerakkan hati untuk cuba anjurkan GA kecil-kecilan ini..
Saturday, August 29, 2015

Giveaway 1.0 by ENA

by , in

Giveaway 1.0 by ENA

Assalamualaikum semua
Bismillah,
This is my first giveaway , sempena sam utan ulangtahun perkahwinan kami yang ke 5;) 
Thank you soooo much blogger lama dan baru yang support ena;)
ena doakan anda dimurahkan rezeki yang berkat serta banyak dunia dan kahirat.
Saturday, August 29, 2015

Breakfast Pagi Wawa

by , in
Assalamualaikum wbt,

Alhamdulillah, kita masih diberi kehidupan untuk hari ini. Syukur, semoga Allah tambahkan lagi nikmat.

Hari ni wawa bersiaran dari rumah mertua, sepatutnya dah sampai ke Besut tapi sedikit kekangan menjadi penghalang untuk ke sana. Jadi, kita rehat-rehat sahaja memandangkan cuti dah lulus.")

Breakfast sama dengan sarapan kan? Pagi ni wawa makan nasi dagang yang di masak mak mertua dan sambung plak dengan buah rambutan. Vitamin belum ambil lagi..hihi
Friday, August 28, 2015

My Shaklee Effect Kulit Lebih Sihat Dan Sekata

by , in

Assalamualaikum wbt,

2017/2016 (Testimoni terkini)

Alhamdulillah, syukur ya Allah selepas menggunakan produk Shaklee setahun lebih banyak sangat improvement yang wawa dapat. Pernah dulu wawa kongsi kisah pahit kulit wawa yang sangat teruk akibat salah pilih produk.

Sepanjang sekolah, wawa tak pernah pakai apa-pa di muka. Samada pencuci muka, cream, bedak muka hanya johnson baby powder. Sehinggalah wawa mula belajar dan kawan wawa suggest guna set silky girl. Mungkin tak sesuai dengan kulit wawa, tak sampai dua minggu pun guna jerawat naik bagaikan cendawan. Serius, naik jerawat besar dan merah. Wawa tak de gambar time dip dulu, sebab laptop rosak di format.

Dah lama wawa nak share, cuma tak jumpa gambar. Last week, wawa cari dalam fb yang lama-lama, alhamdulillah masih wujud gambar wawa..hihi.. 

Friday, August 28, 2015

Mr Barry Obses Dengan Putih

by , in
Assalamualaikum wbt,

Alhamdulillah, syukur ya Allah wawa dan kalian masih bernafas, menghirup udara segar, menikmati hidup bersama family dan insan tersayang. Alhamdulillah, Alhamdulillah.Alhamdulillah.

Salam Jumaat penuh barokah buat kalian yang sudi singgah di blog wawa ini. Semoga kalian dicurahkan rezeki yang membuak-buak, kesihatan yang dipelihara Allah swt.
Thursday, August 27, 2015

Tomato Adalah Buah

by , in
Assalamualaikum wbt,

Hai semua, buat ape tu? Wawa macam biasa, jam 10 kelas blogger bermula. Alhamdulillah, syukur sangat dapat ank murid yang super duper bersemangat belajar buat blog dan nak jadi seorang blogger.

Tahukah anda, sebenarnya TOMATO adalah sejenis buah-buahan bukan sayuran. Jadi, korang boleh laa beli satu plastik tomato, makan depan tv.hihi
Thursday, August 27, 2015

Giveaway Merdeka 2015 Mialiana.com

by , in
Assalamualaikum wbt,



Sempena bulan Ogos, bulan kemerdekaan ini, Mia nak buat Giveaway Merdeka 2015 yang simple. Hadiahnya berupa 18 Fridge Magnet Ringgit Malaysia. Ole-ole dari Kelantan.





Tanggal 31 Ogos 1957. Merdeka!! Merdeka!!

Jom join giveaway ini... syarat-syaratnya :

  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Giveaway Merdeka 2015 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
  5. Giveaway akan tamat pada 11.59 malam 31 Ogos 2015.
Pemenang akan dipilih melalui random.org dan keputusan akan diumumkan pada 3 September 2015.



nak join giveaway ini, sila klik pada banner..



Thursday, August 27, 2015

Penangan Gaji

by , in
Assalamualaikum wbt,

Alhamdulillah, penangan gaji hari ni. Ramai yang selit order. Ini sahaja yang pagi tadi. 

Set rebutan adalah set kurus, set resdung, set berpantang dan tidak ketinggalan set kecantikan.

Baru satu done proceed order di web shaklee, lagi empat on the process. Mudah sangat wawa buat bisness shaklee online ni. Tak perlu nak beratur di pos laju. Hanya beratur depan lappy sendiri, then klik-klik order dan shaklee yang uruskan pengeposan. Mudahkan!
Thursday, August 27, 2015

Collagen Perbaiki Tekstur Kulit

by , in
Assalamualaikum wbt,

Selamat pagi, apa khabar sahabat wawa yang Allah kasih? Alhamdulillah, syukur ya Allah masih beri peluang kita hirup udara segar hari ini. Semoga umur yang kita ada ini dapat kita manfaat sepenuhnya. Ameen

Sebelum ni wawa suka sharing pasal Vivix, hari ini turn Collagen plak.hihi

Selain Vivix, Collagen merupakan feveret wawa. Kesan yang dapat dirasai dalam masa 3 hari. 

Antara fungsi utama kolagen adalah memperbaiki TEKSTUR KULIT wajah, memastikan kulit LEMBUT,LEMBAP,CERAH , ANJAL, MUDA SENTIASA. 

Thursday, August 27, 2015

Food Review : Salt Water Kopitiam Kerteh

by , in
Assalamualaikum wbt,

Tengah hari semalam wawa bersama team memilih Salt Water tempat untuk lunch. Sebenarnya wawa belum pernah datang pun ke sini, biasanya port makan wawa Cafilla Cafe, Nasi Ayam Za, Kedai Negeri Sembilan Paka. Hanya beberpa kedai saja yang wawa dan kawan-kawan suka makan lunch. 

Semalam, rezeki kami sangat murah sebab ada sorang nak belanja. Jadi, kesini mereka bawak wawa.. hihi.. Maklum lah wawa tak biasa sangat makan restoran yang nama kopitiam, starbuck, fat boy dan banyak lagi restoran yang nama ala-ala moden. 

Alhamdulillah, Salt Water ni pekerjanya semua melayu dan pakai tudung jadi tak ada laa jakun sangat wawa nak makan.. haha..
Thursday, August 27, 2015

Tips Blogging : Ringankan Loading Pada Blog

by , in
Assalamualaikum wbt,

Hai semua, selamat bersantai bersama family tersayang. Entry santai di waktu malam sambil-sambil mengajar kelas blog kepada sahabat-sahabt di mukabuku.")

Wawa mengajar online sahaja, melalui kelas di whatsapp. Nak duduk ke, tidur ke, senang kan. Semuanya dihujung jari, sambil mengajar wawa blogwalking juga. 

Ada beberapa blog yang wawa jalan-jalan dan tak sempat nak drop comment sebab loading blog yang agak berat. Agak membazir masa untuk menunggu, jadi wawa beralih ke blog lain pula. Ada beberapa faktor yang memberatkan blog seseorang. Antaranya mempunyai gadjet yang banyak dan berat serta menggunakan gambar yang bersize besar.

Wednesday, August 26, 2015

Pandangan Kurang Indah

by , in
Tuesday, August 25, 2015

Atasi Dahaga Dengan Performance Drink

by , in
Assalamualaikum wbt,

Wawa nak share cerira semalam, puasa yang penuh dengan godaan. Salah sendiri tak bangun sahur, air pun tak sempat nak minum. 

Jadi, badan wawa kehausan sebab itu bila tengok makanan rasa macam semuanya sedap. Kadang kita tersalah tafsir, ingatkan lapar. Rupanya wawa dahaga sebenarnya, korang juga pasti alami perkara yang sama.
Tuesday, August 25, 2015

Breakfast Like A King

by , in
Assalamualaikum wbt,

Salam sayang buat readers wawa sayangi.")

Apa khabar hari ni? Wawa doakan kalian sentiasa dalam keadaan sihat walafiat.")

Dah sarap? Alhamdulillah, selamat pun masuk dalam perut. Nak tahu apa wawa makan pagi ni? Orang kata breakfast like a king. Memang super king laa. Hehe

Monday, August 24, 2015

Dugaan Hari Isnin

by , in
Assalamualaikum wbt,

Hai semua yang wawa sayang..")

Hari ni paling menduga wawa, satu hari wawa nampak semua makanan sedap-sedap. Scroll FB ada kek, biskut, blogwalking jumpa lauk ayam percik, ikan asam boi, lauk udang fresh, seafood fresh.

Subhanallah, sabar je laa wawa ye. Kalau hari tak puasa, mungkin wawa tengok tanpa perasan menggiurkan lebih-lebih. Cukup sekadar melihat sahaja, walaupun telan liur jugak.. Hihi

Lepas lunch tadi, ada plak orang hantar kek 2 kotak. Kek coklat plak tu. Rasa macam nak ngap terus je, tapi tak boleh. Kan puasa..")


Kek tidak bagus sebenarnya untuk orang yang nak diet. Sebolehnya anda yang nak berdiet tu, jangan makan ye. Wawa takpe, sebab lepas makan kek wawa prevent dengan Omega Guard. Hehe

Thanks for reading..")
Monday, August 24, 2015

Tutorial Scroll Box Untuk Label

by , in
Assalamualaikum wbt,

Wawa nak kongsikan tutorial dari blog Liyana Rohazi. Senang untuk rujukan korang yang nak pendekkan list label tu. haa, boleh laa try tutorial ni. Mudah je, tak tahu boleh tanya wawa. 


kalau korang tengok sidebar widget label 
blog yana nieyh amat panjang kan..
so yana dh buat scroll box. . 

tengok,,daripada panjang tadi. . 
dah pown jadi pendek kan..
boleyh jimat ruang kat sidebar kalau pakai scroll box nieyh. . 


macam mana buat scroll box pada widget label. . 

  • seperti biasa korang mesti pergi ke dashboard -> template->edit html->expand widget->crtl+f

  • korang cari code  ]]></b:skin>

  • then copy code nieyh
#Label1 .widget-content {height:200px; overflow:auto;}

Note tambahan, if korang ada label lebih dari satu. Korang boleh paste dibawah code atas tu. just susun je.

#Label1 .widget-content {height:200px; overflow:auto;}
#Label2 .widget-content {height:200px; overflow:auto;}
#Label3 .widget-content {height:200px; overflow:auto;}



  • paste kan code yg copy tadi diatas ]]></b:skin

  • hasil code korang akan jadi macam nieyh 
  • #Label1 .widget-content {height:200px; overflow:auto;}              ]]></b:skin

  • so..preview dulu sebelum save



label box korang akan jadi macam gambar kat atas. . 
tappi pastikan label box korang melebihi 10 label..
baru jadi,,nanti korang tertanya-tanya pulak nape x jadi sedangkan dh ikut step by step.

Selamat mencuba..")
Monday, August 24, 2015

Law of Universal Attraction

by , in
Assalamualaikum wbt,

The Power of Visualization. Be careful of what you think, because your thoughts creates your reality.

Tertarik wawa dengan perkongsian Dr Azizan Osman, The Power of Visualization lebih kurang dengan Law of Universal Attraction.


Apa benda ni? 

LUA & TPV adalah berkait rapat dengan fikiran, minda dan hati. Hati-hati dengan apa yang kita fikirkan kerana ia boleh jadi realiti.

Apa azam kita nak capai pada tahun ini? Dari awal tahun sehingga ke akhir tahun, fikiran kita seharusnya menggambarkan apa yang kita nak capai.

Misalnya, wawa nak jadi Master Coordinator Dec 2015. Setiap hari wawa gambarkan wawa rasai suasana meraikan kejayaan menjadi Master Coordinator. Perjalanan kejayaan, kata-kata, semualah yang menggambarkan keadaan dan kegembiraan kita terhadap sesuatu yang kita impikan.

Ia perlulah disusuli dengan doa, tawakkal serta usaha yang berterusan menuju ke destinasi kejayaan tersebut.")

Pesan DAO, fokus dengan apa yang kita inginkan, cari mentor dan usaha sampai jadi. Dekatkan diri dengan Allah swt, kerana Dia terletaknya kunci Kejayaan seorang hamba.")

Thanks sudi baca omelan wawa..")
Monday, August 24, 2015

18 Tahun Hidap Kencing Manis

by , in
Assalamualaikum wbt,

Alhamdulillah, syukur ya Allah kita masih hidup hari ini. Subhanallah, kita masih dapat bersama-sama dengan insan tersayang. Sentiasa ucapkan Alhamdulillah..")

Apa khabar semua? Semoga kalian sentiasa berada dalam rahmat Allah swt. Diberikan kesihatan yang baik berpanjangan dan rezeki yang melimpah ruah setiap hari. Ameen

Hari ni wawa nak kongsikan kisah Makcik Rohana yang dulunya pengidap kencing manis atau nama saintifiknya Diabetes. Penyakit yang digeruni seluruh masyarakat. Namun, Allah hantar asbab supplemen shaklee, sembuh sepenuhnya selepas 18 tahun menderita. All praises to Allah swt.
Sunday, August 23, 2015

Kenapa Wawa Suka Vivix

by , in
Assalamualaikum wbt,


Kenapa wawa suka Vivix?

Vivix minuman feveret wawa setiap hari. Sebolehnya wawa tak kan miss minum. Wawa dah rasai keberkesanan Vivix. Pernah juga wawa skip seminggu, gara-gara tertinggal Vivix kat rumah time hari raya. 

Perbezaan yang sangat ketara sebab badan kita rasa macam lemau, kulit pun macam nak jadi kering tak moist je. Wawa kan tak suka pakai cream bagai, jadi wawa hanya bergantung kepada makanan supplemen dan minum air masak melebihi 2 ke 3 liter sehari untuk mengekalkan kulit yang sihat.

Selain mendapat kulit yang sihat, Vivix juga bantu wawa atasi masalah sukar membuang. Hehe.. Nak kata sembelit, tak jugak cuma kalau dalam seminggu tu, hanya dua tiga kali sahaja wawa membuang. Tak ada rasa nak membuang pun. Alhamdulillah, berbeza selepas wawa amalkan Vivix, setiap pagi wawa wajib buang segala toksin dalam badan.

Wawa selalu jngat, tak membuang tu perkara biasa. Rupanya tidak, sebab ia menyebabkan badan kita lebih banyak mengumpulkan toksin. Apa jadi kalau kita tak buang bahan kotor dalam badan? Lama kelamaan ia boleh mengundang bahaya pada diri sendiri. Betul ke setuju? 

Inilah antara sebab wawa sukaaaa sangat-sangat dengan Vivix. 

"I LOVE VIVIX"

Ada yang nak cuba Vivix? Boleh contact wawa di 019 996 6576. ")
Sunday, August 23, 2015

Bloglist September Nyamuk Terbang

by , in
Assalamualaikum wbt,

Wawa nak ajak korang ramai-ramai meriahkan segmen blogger si nyamuk terbang ni.. Jangan gigit ye, terbang je.. Hehe..

1. Tulis satu entry bertajuk 'Bloglist September Nyamuk Terbang'


2. Sertakan banner di bawah dan link ke entry ini









3. Tag dua orang rakan blogger anda dan pastikan mereka tahu

Wawa tag Yulia : http://sayeshukepink.blogspot.com/?m=0

Kak Paridah : http://karyaku-paridahishak.blogspot.com/?m=1


4. Klik SINI

5. Tinggalkan link di ruangan komen

6. Tarikh tutup 31 ogos 2015



Sunday, August 23, 2015

Menanam Impian Di Vision Board 2016

by , in
Assalamualaikum wbt,

Cuba teka, dimanakah tempat ini? Siapa jawab betul, korang memang pakar geografi.. Hehe

Saturday, August 22, 2015

40 Tahun Setia Bersama Shaklee

by , in
Assalamualaikum wbt,

Terinspirasi wawa dengan kesetiaan seorang nenek berusia 100 tahun. Meninggal dunia ketika berusia 104 tahun dan beliau adalah Master Coordinator pertama di US.

Bersama Maste Haji Roslan
Saturday, August 22, 2015

Giveaway Anak Merdeka 2015

by , in
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)

2015
Assalamualaikum... Lama tak buat segmen atau Giveaway... Ni Giveaway pertama tahun ni... Sempena hari ulang tahun keempat anak merdeka Maria dan Firdz...  kami anjurkan simple Giveaway yang sepenuhnya disponsor oleh Syarikat HMSD Ent. 

Syarat-syarat penyertaan:
  1. Blogger Malaysia
  2. Follow Blog: Maria Firdz | Homemadesticker
  3. Follow Google + : +Maria Firdz  | +Firdzaus Mariah 
  4. Like page: Homemadesticker | Cetak Baju Ekspress
  5. Buat satu entry bertajuk "Giveaway Anak Merdeka 2015!"
  6. Copy BANNER di atas dan Backlink kan ke entry ini.
  7. Publish dan Tinggalkan URL Entrydi kotak komen ENTRY INI.
Hadiah yang ditawarkan:
  • 1 helai T-Shirt Cotton x 2 pemenang
  • 1 button badge + 1 magnet fridgex 3 pemenang
  • 1 custom sticker x 2 pemenang
  • 1 puzzle x 1 pemenang
  • 1 car stripe sticker x 2 pemenang
10 pemenang bertuah dicari!!!

Tempoh Giveaway: 21 Ogos 2015 hingga 31 Ogos 2015 (8.00pm)

Jom support simple Giveaway kami!!!
Terima kasih atas sokongan anda!!!
Saturday, August 22, 2015

Painting Potret Giveaway by Azhafizah

by , in
Assalamualaikum wbt,

Salaam sayang dari wawa readers kesayangan..")

Jom join segmen dari azhafizah.com


Cara untuk menyertai Painting Potret Giveaway untuk blogger.
1. Buat entry bertajuk " Painting Potret Giveaway by Azhafizah"
2. Letakkan banner di atas dan linkkan ke entry ini.
3. Letakkan link blog www.azhafizah.com ke dalam bloglist blog *jika ada bloglist untuk follow up giveaway
4. Follow blog : www.azhafizah.com | instagram : azhafizahmdnor * Jika tiada instagram boleh join juga :)
5. Like fanpage : www.facebook.com/blogazhafizah 
6. Letakkan gambar [single, close up, jelas, high pixel, gambar asal tanpa edit 360]
7. Publish entry dan letakkan link blog penyertaan dalam ruangan kotak komen di bawah.


3 gambar yang menepati ciri² gambar yang terbaik akan di painting potret. Kalau nak menang kenalah pilih gambar yang terbaik ye. Senang je kan syarat² dia. So jemputlah join beramai²

Contest bermula dari 22 Ogos-30 Ogos 2015, 11:59pm




Saturday, August 22, 2015

Blogger Apps Untuk Pengguna Iphone

by , in
Assalamualaikum wbt,

Salaam sayang untuk readers kesayangan wawa..")

Ya Allah, serius terharu pagi-pagi ni. Kenapa wawa tak terfikir nak download blogger application ni dari dulu lagi. Wawa berusaha juga cari tutorial macam mana nak upload gambar ke dalam entry  menggunakan iphone.

Alhamdulillah, thanks blogger aiennamusa.com yang bagi ilham kat wawa untuk cuba download app yang comel lote ni.. Hehe

Wawa pernah juga utarakan pada blogger yang terror seo, beliau juga tak dapat solve masalah wawa. Walau apa pun, thanks tuan sebab bagi respon pada wawa.

Alhamdulillah, pagi ni terasa auta positif dan ceria menyerap ke dalam tubuh wawa. Semoga korang juga dapat tempias aura positif wawa pagi ni.hehe

Pada yang punyai masalah sama macam wawa, boleh laa download blogger app ni. Sangat-sangat membantu orang seperti wawa ni yang ada kekangan line dan waktu. Time rehat-rehat boleh juga up satu dua entry supaya blog kita sentiasa hidup kan?hihi


Semoga bermanfaat..")
Saturday, August 22, 2015

Darah Turun Jerawat Batu Licin

by , in
Assalamualaikum wbt,
“Just nak share sedikit pengalaman. Adik Nur sekarang berumur 19 tahun. Masa dia 17 tahun, dah detect ada masalah darah tinggi. Dan, bacaan darah tingginya hampir sama dengan bacaan darah tinggi ayah! Memang tak sangka. Tapi, lepas konsisten Omega Guard, memang reduce terus. Dan yang paling best, muka yang penuh jerawat batu dulu pun dah licin. Gaya pemakanan dan gaya kehidupan seharian adalah faktor utama. Dia gamming person.”
Pernah jumpa orang yang high blood pressure atau tekanan darah tinggi? Wawa rasa semua orang pernah, kalau tak diri sendiri mungkin mak atau ayah. Itu perkara normal bila mak ayah kita dah berusia, sebab darah tinggi biasanya sinonim dengan orang yang berusia. Namun, jangan terkejut sebab selarang dah beralih pula kepada golongan muda.

Dengar saja berapa ramai ibu hamil yang menghidap darah tinggi secara tiba-tiba? Seolah-olah fenomena terbaru penyakit darah tinggi dihidapi oleh golongan muda. Kenapa perkara ini berlaku?



Lihatlah contoh realiti yang wawa kongsikan diatas, petikan dari pengakuan Nur yang mempunyai adik berusia belasan tahun iaitu 19 tahun mengidap darah tinggi. Wowww, ini memang mengejutkan usia seawal itu sudah mempunyai penyakit.

Tahukah anda, apakah punca terjadinya tekanan darah tinggi? Salah satunya adalah KOLESTEROL. Kolesterol adalah punca kepada segala penyakit. Kolesterol menyebabkan penyakit kronik yang lain muncul seperti kencing manis, stroke atau angin ahmar, jantung dan lain2. Kandungan kolesterol yang tinggi boleh menyebabkan salurah darah tersekat dan darah tidak boleh mengalir dengan lancar.

Bagaimana untuk mengatasi masalah Blood High Pressure / Tekanan Darah Tinggi?


  1. Omega Guard - menurunkan kadar tekanan darah, membantu membakar lemak / kolesterol jahat dalam badan. Mengawal tekanan darah tinggi, mengawal kenaikan berat badan yang berlebihan & elakkan makanan yang berlemak dari menampal ke dinding2 darah.
  2. Phytocol ST - berfungsi menurunkan tekanan darah tinggi, melindungi kolesterol jahat dari memasuki salur darah.
Kedua-dua itam ini sangat-sangat membantu dalam menurunkan kolesterol. Sekiranya anda mempunyai tekanan darah tinggi melampau, Phytocol ST sangat-sangat mujarab kerana ia dapat menurunkan kadar kolesterol dengan cepat. Berbanding Omega Guard, ia perlu dimakan secara berterusan untuk mendapat result yang terbaik.

Alhamdulillah, adik nur telah berjaya dengan izin Allah swt dapat turunkan tekanan darah tinggi beliau. Malahan, beliau juga mendapat bonus kulit licin apabila jerawat batu yang dihidapi selama ini juga hilang. Itulah yang best apabila consume produk shaklee, ia bukan sahaja membantu mengatasi masalah darah tinggi malah masalah jerawat batu yang sekian lama bertapak di muka. Untungkan? 

Tiada kerugian jika anda melabur pada produk yang memberikan kesan terbaik pada masa akan datang. Untuk pengetahuan semua, produk shaklee tidak merawat sebarang penyakit cuma ia membantu memberikan nutrisi penting kepada badan. Sepertimana yang korang semua perlu tahu, badan yang cikup nutrisi mwmang agak sukar untuk penyakit berhuni didalam badan korang. Setuju ke setuju? Hihi

Walau apa pun, jagalah kesihatan kalian sebab "Sihat adalah Mahkota bagi orang sakit".


Jom jaga kesihatan diri. ")

Terima Kasih sudi luangkan masa membaca..") Semoga peroleh ilmu yang bermanfaat.

For orders and inquiries, boleh contact Wawa terus ya..")

Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi Wawa untuk:-

FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!

Founder of MME Legacy.
Your Shaklee Independent Distributor

Wawa | wanrokiahwanismail@gmail.com
Whatsapp: 019 996 6576
SID No : 1109915
Instagram: @Beauty_Skin_bywawa
Friday, August 21, 2015

Segmen "Meh Sally Nak Review"

by , in
Assalamualaikum wbt,



Syarat-syaratnya:
  1. Follow blog Sally, Add To Circle Google+ Sally, Follow Twitter Sally, Follow Instagram Sally dan Like Fanpage Sally
  2. Buat satu entry bertajuk Segmen "Meh Sally Nak Review"
  3. Letak banner dan link kan ke entry ni.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen.
  5. Segmen ini akan berlangsung dari 20th-30th August 2015 (11.59 pm waktu Malaysia) 


 
Sally akan pilih secara rawak 10 blog untuk di review ye...Boleh la nanti kita kenal-kenal dengan dorang yang terpilih...Kalau yang mana takde G+ ke, takde Facebook ke, takde Twitter ke, takde Instagram ke...boleh je join asal jangan takde blog laa..hihi
 
Jom cuba kawan2. ")
Friday, August 21, 2015

Tiket Percuma Masuk Zoo Negara Sempena Birthday Panda

by , in
Assalamualaikum wbt,

Salam Jumaat yang penuh barokah buat semua sahabat syurga wawa. Semoga hari ini penuh dengan rahmat ilahi. Pagi tadi sempat wawa berblogwalking, dari satu blog ke blog lain..Tup tup, wawa ternampak iklan dari Zoo Negara. Ada special promosi sempena bulan kelahiran Panda Malaysia..")


Friday, August 21, 2015

YES PACK SHAKLEE PROMOSI OGOS HINGGA OKTOBER 2015

by , in
 Assalamualaikum wbt,

Hari ni dah nak masuk mingu terakhir bulan Ogos, cepatnya masa berlalu kadang-kadang kita sendiri tak sedar sebab terlampau leka dengan duniawi. Dalam sehari pastikan curi masa untuk kita dating dengan Allah swt, insyaAllah masa kita akan rasa lebih panjang..")

Bulan Ogos 2015, dalam sejarah apabila shaklee tidak buat sebarang promosi khusus keatas produk sepertimana bulan-bulan sebelum ini. Biasa yang kita war-warkan adalah promosi beli 6 percuma 1, beli 2 dapat 5% offer dan sebagainya. 

Namun, bulan Ogos 2015 sehingga October 2015, Shaklee berbesar hati menawarkan PROMOSI YES PACK. Dimana untuk mendapat harga SPECIAL, kita perlu membeli satu set YES PACK. Promosi kali ini berbeza sedikit kerana dalam setiap Pack ini 5% offer untuk setiap item. Jika beli satu-satu anda akan dapat harga biasa sahaja.

SPECIAL YES PACK ini adalah untuk semua yang belum pernah mendaftar sebagai ahli. Shaklee telah sediakan satu pack complete bagi yang nak mencuba dan berbisness. Program membantu usahawan muda mencapai rank supervisor selama 6 bulan dan menjadi Master Coordinator hanya dengan 13 bulan. Bagi yang dah register sebagai ahli, korang hanya boleh dapat harga rendah sahaja dan tak dapat join dalam program YES.


PROMOSI BULAN OGOS 2015: 

Thursday, August 20, 2015

B-Complex Super Menenangkan

by , in
Assalamualaikum wbt,

Rasanya dah lama wawa tak naik angin. Wawa suka dengan kerja, hari kerja dan cuti pun wawa suka pergi kerja. Bagi wawa kerja tak pernah mendatangkan tekanan pada wawa. Cuma orang- orang disekeliling sahaja yang mengundang wawa untuk moody, naik angin dan sebagainya. 

Amboi, garangkan wawa. Sebenarnya tak pun, wawa ni jenis cool je. Kalau nak marah sekalipun, muka je jadi merah sebab tahan marah, lepas tu rasa muka dan badan jadi hot-hot je. Sebab nak luah marah tu tak dapat, so control laa sendiri untuk bertenang. Apa yang wawa buat bila rasa nak marah? Wawa akan diam dan tak bercakap dengan orang. Nak buat camane, perempuan kan selalu moody..hihi
Thursday, August 20, 2015

9 Testimoni Senggugut Hilang Dengan GLA Complex

by , in
Assalamualaikum wbt,

Alhamdulillah, syukur Allah masih panjangkan umur kita pagi ni. Bertemu dan bersua menitip sepatah kata untuk hilangkan rindu kalian. cewwahh.. hopefully, ada laa yang rindukan wawa ye.. hihi..

Pernah kena senggugut tak? Kebiasaan senggugut menyerang golongan perempuan ketika kedatangan haid. Ia biasanya berlaku pada hari pertama dan kedua, kemudian kembali normal selepas hari ketiga dan seterusnya.