Showing posts from August, 2015Show All
What Is Anti-Oxidant?

Assalamualaikum wbt, Hai semua! Selamat hari Merdeka.") Ke mana percutian kalian hari ini? Wawa selamat sampai ke Jeti Pulau Kapas. Sempena cuti merdeka tahun ini wawa ajak suami jalan-jalan pusing pulau.Hehe …

Resepi Nugget Sedap Dan Mudah

Assalamualaikum wbt, Sedapnya dapat makan nugget sambil-sambil tengok tv. Nak pergi beli, malas plak kan kedai bukannya dekat. Cuba tengok kat dapur apa yang ada, kot-kot boleh jadi nugget seketul dua. Hehe Pernah…

4 Berita Kematian Dalam 1 Minggu

Assalamualaikum wbt, Innalillahiwainnailahirojiun.

INFO - KENAL PASTI SEBAB KAWASAN MUKA ANDA BERJERAWAT

Assalamualaikum wbt, Macam mana cara nak kenal pasti sebab jerawat tumbuh di kawasan muka kita. Jom kenal pasti dengan info yang wawa kongsikan kat bawah ni..")

Siapa Perlukan Multivitamin No 1 Di Dunia?

Assalamualaikum wbt, Hai semua, apa khabar? Alhamdulillah, Allah kurniakan kita kesihatan yan baik dan optimum. Tahu tak apa itu multivitamin No 1 di dunia? Yes, tepat sekali! Tentulah Vita-Lea Iron Formula. Ia juga dike…

10 Jenis Buah Cantikkan Kulit

Assalamualaikum wbt, Wanita dan cantik tak dapat dipisahkan, lelaki pun apa kurangnya. Perempuan sememangnya sudah sinonim dengan kecantikan kulit. Pelbagai cara sanggup lakukan termasuk mencucuk, membotoks dan sebagainya. T…

1st Giveaway by @ Mawar_Assufi

Assalamualaikum..  Alhamdulillah. Hari ini Allah gerakkan hati untuk cuba anjurkan GA kecil-kecilan ini..

Giveaway 1.0 by ENA

Giveaway 1.0 by ENA Assalamualaikum semua Bismillah, This is my first giveaway , sempena sam utan ulangtahun perkahwinan kami yang ke 5;)  Thank you soooo much blogger lama dan baru yang support ena;) …

Breakfast Pagi Wawa

Assalamualaikum wbt, Alhamdulillah, kita masih diberi kehidupan untuk hari ini. Syukur, semoga Allah tambahkan lagi nikmat. Hari ni wawa bersiaran dari rumah mertua, sepatutnya dah sampai ke Besut tapi sedikit kekangan me…

My Shaklee Effect Kulit Lebih Sihat Dan Sekata

Assalamualaikum wbt, 2017/2016 (Testimoni terkini) Alhamdulillah, syukur ya Allah selepas menggunakan produk Shaklee setahun lebih banyak sangat improvement yang wawa dapat. Pernah dulu wawa kongsi kisah pahit k…

Mr Barry Obses Dengan Putih

Assalamualaikum wbt, Alhamdulillah, syukur ya Allah wawa dan kalian masih bernafas, menghirup udara segar, menikmati hidup bersama family dan insan tersayang. Alhamdulillah, Alhamdulillah.Alhamdulillah. Salam Jumaat penu…

Tomato Adalah Buah

Assalamualaikum wbt, Hai semua, buat ape tu? Wawa macam biasa, jam 10 kelas blogger bermula. Alhamdulillah, syukur sangat dapat ank murid yang super duper bersemangat belajar buat blog dan nak jadi seorang blogger. Tahukah an…

Giveaway Merdeka 2015 Mialiana.com

Assalamualaikum wbt, Giveaway Merdeka 2015 Mialiana.com Sempena bulan Ogos, bulan kemerdekaan ini, Mia nak buat Giveaway Merdeka 2015 yang simple. Hadiahnya berupa 18 Fridge Magnet Ringgit Malaysia. Ole-ole dari Kelanta…

Penangan Gaji

Assalamualaikum wbt, Alhamdulillah, penangan gaji hari ni. Ramai yang selit order. Ini sahaja yang pagi tadi.  Set rebutan adalah set kurus, set resdung, set berpantang dan tidak ketinggalan set kecantikan. Baru satu …

Collagen Perbaiki Tekstur Kulit

Assalamualaikum wbt, Selamat pagi, apa khabar sahabat wawa yang Allah kasih? Alhamdulillah, syukur ya Allah masih beri peluang kita hirup udara segar hari ini. Semoga umur yang kita ada ini dapat kita manfaat sepenuhnya. Ame…

Food Review : Salt Water Kopitiam Kerteh

Assalamualaikum wbt, Tengah hari semalam wawa bersama team memilih Salt Water tempat untuk lunch. Sebenarnya wawa belum pernah datang pun ke sini, biasanya port makan wawa Cafilla Cafe, Nasi Ayam Za, Ke…

Tips Blogging : Ringankan Loading Pada Blog

Assalamualaikum wbt, Hai semua, selamat bersantai bersama family tersayang. Entry santai di waktu malam sambil-sambil mengajar kelas blog kepada sahabat-sahabt di mukabuku.") Wawa mengajar online sahaja, melalui kel…

Pandangan Kurang Indah

Assalamualaikum wbt,

Atasi Dahaga Dengan Performance Drink

Assalamualaikum wbt, Wawa nak share cerira semalam, puasa yang penuh dengan godaan. Salah sendiri tak bangun sahur, air pun tak sempat nak minum.  Jadi, badan wawa kehausan sebab itu bila tengok makanan rasa macam semuan…

Breakfast Like A King

Assalamualaikum wbt, Salam sayang buat readers wawa sayangi.") Apa khabar hari ni? Wawa doakan kalian sentiasa dalam keadaan sihat walafiat.") Dah sarap? Alhamdulillah, selamat pun masuk dalam perut. Nak ta…

Dugaan Hari Isnin

Assalamualaikum wbt, Hai semua yang wawa sayang..") Hari ni paling menduga wawa, satu hari wawa nampak semua makanan sedap-sedap. Scroll FB ada kek, biskut, blogwalking jumpa lauk ayam percik, ikan asam boi, lauk ud…

Tutorial Scroll Box Untuk Label

Assalamualaikum wbt, Wawa nak kongsikan tutorial dari blog Liyana Rohazi. Senang untuk rujukan korang yang nak pendekkan list label tu. haa, boleh laa try tutorial ni. Mudah je, tak tahu boleh tanya wawa.  kalau korang tengok sid…

Law of Universal Attraction

Assalamualaikum wbt, The Power of Visualization. Be careful of what you think, because your thoughts creates your reality. Tertarik wawa dengan perkongsian Dr Azizan Osman, The Power of Visualization lebih kurang dengan L…

18 Tahun Hidap Kencing Manis

Assalamualaikum wbt, Alhamdulillah, syukur ya Allah kita masih hidup hari ini. Subhanallah, kita masih dapat bersama-sama dengan insan tersayang. Sentiasa ucapkan Alhamdulillah..") Apa khabar semua? Semoga kalian se…

Kenapa Wawa Suka Vivix

Assalamualaikum wbt, Kenapa wawa suka Vivix? Vivix minuman feveret wawa setiap hari. Sebolehnya wawa tak kan miss minum. Wawa dah rasai keberkesanan Vivix. Pernah juga wawa skip seminggu, gara-gara tertinggal Vivix k…

Bloglist September Nyamuk Terbang

Assalamualaikum wbt, Wawa nak ajak korang ramai-ramai meriahkan segmen blogger si nyamuk terbang ni.. Jangan gigit ye, terbang je.. Hehe.. 1. Tulis satu entry bertajuk 'Bloglist September Nyamuk Terbang' 2. Sertakan banne…

Menanam Impian Di Vision Board 2016

Assalamualaikum wbt, Cuba teka, dimanakah tempat ini? Siapa jawab betul, korang memang pakar geografi.. Hehe

40 Tahun Setia Bersama Shaklee

Assalamualaikum wbt, Terinspirasi wawa dengan kesetiaan seorang nenek berusia 100 tahun. Meninggal dunia ketika berusia 104 tahun dan beliau adalah Master Coordinator pertama di US. Bersama Maste Haji Roslan

Giveaway Anak Merdeka 2015

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم  (Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang) Assalamualaikum... Lama tak buat segmen atau Giveaway... Ni Giveaway pertama tahun ni... Sempena hari ulang tahun keempat an…

Painting Potret Giveaway by Azhafizah

Assalamualaikum wbt, Salaam sayang dari wawa readers kesayangan..") Jom join segmen dari azhafizah.com Cara untuk menyertai Painting Potret Giveaway untuk blogger. 1. Buat entry bertajuk "  Painting Potr…

Blogger Apps Untuk Pengguna Iphone

Assalamualaikum wbt, Salaam sayang untuk readers kesayangan wawa..") Ya Allah, serius terharu pagi-pagi ni. Kenapa wawa tak terfikir nak download blogger application ni dari dulu lagi. Wawa berusaha juga cari tutorial macam …

Darah Turun Jerawat Batu Licin

Assalamualaikum wbt, “Just nak share sedikit pengalaman. Adik Nur sekarang berumur 19 tahun. Masa dia 17 tahun, dah detect ada masalah darah tinggi. Dan, bacaan darah tingginya hampir sama dengan bacaan darah tinggi ayah! Mem…

Segmen "Meh Sally Nak Review"

Assalamualaikum wbt, Segmen "Meh Sally Nak Review" Syarat-syaratnya: Follow blog Sally , Add To Circle Google+ Sally , Follow Twitter Sally , Follow Instagram Sally dan Like Fanpage Sally Buat satu ent…

Tiket Percuma Masuk Zoo Negara Sempena Birthday Panda

Assalamualaikum wbt, Salam Jumaat yang penuh barokah buat semua sahabat syurga wawa. Semoga hari ini penuh dengan rahmat ilahi. Pagi tadi sempat wawa berblogwalking, dari satu blog ke blog lain..Tup tup, wawa ternampak iklan…

YES PACK SHAKLEE PROMOSI OGOS HINGGA OKTOBER 2015

Assalamualaikum wbt, Hari ni dah nak masuk mingu terakhir bulan Ogos, cepatnya masa berlalu kadang-kadang kita sendiri tak sedar sebab terlampau leka dengan duniawi. Dalam sehari pastikan curi masa untuk kita dating dengan…

Assalamualaikum wbt, Rasanya dah lama wawa tak naik angin. Wawa suka dengan kerja, hari kerja dan cuti pun wawa suka pergi kerja. Bagi wawa kerja tak pernah mendatangkan tekanan pada wawa. Cuma orang- orang disekeliling sahaja…

9 Testimoni Senggugut Hilang Dengan GLA Complex

Assalamualaikum wbt, Alhamdulillah, syukur Allah masih panjangkan umur kita pagi ni. Bertemu dan bersua menitip sepatah kata untuk hilangkan rindu kalian. cewwahh.. hopefully, ada laa yang rindukan wawa ye.. hihi.. Perna…