Wednesday, January 31, 2018

Cara Solat Sunat Gerhana Bulan

by , in
Assalamualaikum wbt,

Info, Agama, Cara Solat Sunat, cara solat sunat gerhana bulan, Cara Solat Sunat Gerhana Bulan (Khusuf) Yang Lengkap, Solat Sunat Khusuf (Gerhana Bulan) | Panduan Praktikal dan Cara Solat Sunat Gerhana Tata Cara Melaksanakan Shalat Gerhana Bulan dan Bacaannya  Panduan Solat Sunat
Kredit Jabatan Mufti Negeri Melaka

Pengertian Al-Khusuf

Al-Khusuf adalah istilah yang sering digunakan bagi menggambarkan gerhana bulan. Al-Khusuf dari segi bahasa bermaksud tertutup cahayanya sama ada sebahagian atau keseluruhannya.
Tuesday, January 30, 2018

Coklat Hilangkan Mulut Berbau

by , in
Assalamualaikum wbt,

Selamat pagi sahabat sekalian..")

Coklat hilangkan mulut berbau? Betul ke? hahaha. Tapikan, boleh jadi juga sebenarnya sebab rasa dia yang mint tu. Setiap kali gigitan kita dapat rasakan suasana segar dalam mulut.

Kak wawa sebenarnya suka dengan brand beryls ni, cuma perisa mint ini merupakan first time kak wawa makan coklat perisa mint. Not bad laa, cuma rasa dia macam kita makan ubat gigi. hihi

Harga kak wawa tak sure sebab ofismate yang bagi.

Bentuk dia sangat comel dan cute.")


Monday, January 29, 2018

Harga Tiket Masuk Zoo Negara

by , in
Assalamualaikum wbt,

31 haribulan Januari 2018 merupakan cuti umum seluruh Malaysia. Pastinya ibu bapa mengambil peluang untuk membawa anak-anak keluar beriadah bersama-sama. Pening memikirkan destinasi percutian jangka pendek? Memandangkan cuti umum hari Thaipusam jatuh pada hari rabu, maka elok sangatlah ibu bapa bawa anak-anak berkunjung ke Zoo Negara.

Yang menjadi sedikit masalah adalah ibu bapa pening memikirkan berapa sebenarnya bayaran masuk ke Zoo Negara. Ok ibu ayah, jangan bimbang. Di bawah ini wawa kongsikan rate bayaran untuk ibu bapa membuat planning dan persediaan lebih awal.

Bayaran masuk dan entrance fee ini mengikut kategori iaitu kanak-kanak, dewasa dan warga emas. Anak-anak berumur 36 bulan ke bawah masuk adalah percuma.

tiket zoo negara online  zoo negara ticket purchase  zoo negara groupon  tiket zoo negara murah  tiket aquaria klcc  promosi zoo negara 2017  harga tiket aquaria klcc  zoo negara ticket promotion 2017 Harga Tiket Zoo Negara Review, zoo negara, bayaran masuk zoo negara, fee entrance zoo negara
Monday, January 29, 2018

Selamat Pagi Sahabat Blogger Vitaminwawa

by , in
Assalamualaikum wbt,


Hari isnin dah sinonim ke dengan monday blues? Alhamdulillah, semangat kak wawa masih lagi pada tahap yang memberangsangkan. Cuma dalam hati berkata, "Ya Allah, bestnya duduk kat rumah lama-lama." Boleh layan bisnes dan ajar online seller yang berminat buat blog. Doakan kak wawa dapat kerja dari rumah ye satu hari nanti. Kak wawa wish tahun ni juga, nak retire awal. Amin, insyaAllah.
Sunday, January 28, 2018

7 Cara Elak Lemak Tepu Dalam Badan

by , in
Assalamualaikum wbt,

Apakah cara elak lemak tepu dalam badan? Boleh ke? Sudah tentu la, kita yang makan dan kita boleh tentukan apa yang kita nak makan.

Samada nak makan makanan berlemak tepu atau elak makan makanan yang mempunyai lemak tepu.
Sebenarnya pemakanan harian kita, boleh dipilih samada nak yang baik atau sebaliknya. Namun, ada juga yang tidak tahu macam mana cara nak elak lemak tepu dalam badan ni. Jom, teruskan pembacaan uols.

Saturday, January 27, 2018

Kandungan Dan Kebaikan CoQ10 Shaklee

by , in
Assalamualaikum wbt,

Kandungan dan Kebaikan CoQ10 Shaklee, cara makan coq10 shaklee, cara makan coqtrol plus shaklee Images for coq10 shaklee Co Enzim Q10 Terbaik : CoQHealth Plus Shaklee CoQHeart with Q-Trol - Shaklee CoQ10 (CoenzymeQ10) - Shaklee Health Resource Coenzym Q10 Shaklee - Bagus Untuk Jantung Manfaat dan Kelebihan CoQ Health Plus Shaklee  Kebaikan CoQ10 Shaklee untuk kesihatan jantung anda 8 Kelebihan dan Kebaikan CoQ10 yang Semua Orang Ingin Tahu CoQ10 Shaklee: Suplemen Untuk Jantung coq10 shaklee harga  harga coqhealth plus shaklee  coq-trol shaklee  coq trol plus shaklee  coq health shaklee  cara makan coq10 shaklee  kesan sampingan coq10  shaklee coq10 supplement Kebaikan Coq10 Shaklee | Harga Produk Shaklee Senarai Harga Produk Shaklee HARGA COQ10 SHAKLEE coq-trol shaklee  harga ahli produk shaklee 2017  harga ahli shaklee  senarai harga shaklee Kandungan dan Kebaikan CoQ10 Shaklee, Co Enzim Q10 Terbaik : CoQHealth Plus Shaklee Coenzym Q10 Shaklee  CoQHeart with Q-Trol - Shaklee CoQ10 (CoenzymeQ10) - Shaklee Health Resource harga coqhealth plus shaklee  coq-trol shaklee  coq trol plus shaklee  coq health shaklee  cara makan coq10 shaklee  kesan sampingan coq10  fungsi coq10  kebaikan coq10  pengedar shaklee johor pengedar shaklee pengerang pengedar shaklee desaru pengedar vivix desaru pengedar vivix pengerang pengedar vivix desaru cara makan coq10 shaklee

CoQ10 Shaklee atau Coq-Trol Plus Shaklee baru sahaja dilancarkan pada awal Januari 2018. Coq10 merupakan supplemen untuk tingkatkan tenaga diupgrade menjadi Coq-Trol Plus. Jika dulu Coq10 dikenali sebagai Coqhealth.

Kekal aktif dan bertenaga dengan Coenzyme Q10, antioksida yang menyokong sel untuk menghasilkan tenaga.

Saturday, January 27, 2018

Fungsi Cinch Tea Shaklee

by , in
Assalamualaikum wbt,

Fungsi Cinch Tea Shaklee, ramai yang bertanya dan ingin mengetahui apakah kebaikan dan manfaat yang ada dalam sekotak Cinch Tea shaklee.

Pelbagai review dari pengguna Cinch tea shaklee, dimana mereka bersetuju cinch tea mempu membantu meningkatkan tenaga harian mereka. Fungsi cinch tea shaklee yang sinonim dengannya adalah untuk menguruskan badan. Cinch tea shaklee membantu meningkatkan metabolisme badan sehingga 10 kali ganda dari biasa.

Wowwwww sangat kan fungsi cinch tea shaklee ni!

Pernah dengar Cinch Tea Shaklee? Ia adalah tea berbeza dari tea yang biasa kita minum. Mengandungi kurang caffein yang sesuai untuk anda yang sedang berdiet. Rakyat Malaysia ni memang suka sangat dengan minuman bercaffein walaupun tahu ia tidak bagus untuk kesihatan.

Jadi, Cinch Tea Shaklee amat sesuai untuk anda penggemar minuman tea. Tea yang dapat membantu anda meningkatkan metabolisme badan. Tahukah anda, Cinch Tea dalat meningkatkan 5kali ganda metabolisme badan. Justeru, ia dapat mempercepatkan proses diet korang..")

Fungsi Cinch Tea Shaklee , Kebaikan dan Keistimewaan Cinch Energy Tea Shaklee, Cinch® Tea Mix | Shape Up | Shaklee Malaysia Cinch Tea Mix : Tenaga Segera dan Turunkan Berat Badan Cinch Energy Tea Mix Shaklee dan Testimoni  Cinch Energy Tea : Supplemen Shaklee Untuk Hilangkan Mengantuk Kelebihan dan Kebaikan Cinch Energy Tea Mix Shaklee cinch tea shaklee harga  cinch tea shaklee untuk kurus  cinch tea shaklee cara minum  cara minum cinch shaklee dengan betul  cinch shake shaklee  testimoni cinch tea shaklee  cinch shake mix  kurus dengan cinch tea shaklee  ECZEMA DAN VIVIX, TESTIMONI ECZEMA, SET ECZEMA SHAKLee, eczema shaklee, vivix dan eczema  Testimoni, Testimoni Vivix, Vivix shaklee, Pengedar Shaklee Johor, Pengedar Vivix Johor, Pengedar Vivix Shaklee, vivix shaklee reviews shaklee vivix side effects vivix shaklee harga 2016 vivix shaklee price vivix shaklee testimonials vivix shaklee cancer vivix shaklee ingredients shaklee vivix malaysia shaklee vivix side effects vivix shaklee cara makan vivix untuk sakit buah pinggang ubat buah pinggang paling mujarab makanan untuk pesakit buah pinggang cara mencegah sakit buah pinggang buah pinggang rosak penawar sakit pinggang daun sup cuci buah pinggang tanda sakit buah pinggang tahap 4 ubat sakit pinggang yang mujarab does shaklee vivix work vivix shaklee cara makan shaklee vivix cancer shaklee vivix ingredients shaklee vivix benefits shaklee vivix review shaklee vivix price shaklee vivix testimonials Images for shaklee vivix cancer shaklee cancer testimonials shaklee cancer treatment nutriferon and cancer nutriferon negative side effects shaklee nutriferon side effects does shaklee vivix work shaklee vivix side effects shaklee vivix testimonials


Saturday, January 27, 2018

"Giveaway : Pelukis Jalanan & Arkitek Jalanan by stnrsyfh"

by , in
Saturday, January 27, 2018

'GIVEAWAY SOUVENIRS PULAU JEJU BY SITIYANGMENAIP & SALBIAHM'

by , in
Assaalamualaikum wbt,

Selamat pagi uols, selamat berhujung minggu. Awal-awal pagi wawa nak ajak uols join giveaway dari sahabat blogger kita ni iaitu sitiyangmenaip. Jom, mudah je sayratnya.

Klik Banner untuk join..")
Friday, January 26, 2018

Mulakan Nutrisi Terbaik Anda dengan Coq10 Shaklee

by , in
Assalamualaikum wbt,

Mulakan nutrisi terbaik anda bersama dengan Coq10 Shaklee untuk menikmati tubuh badan yang lebih bertenaga sepanjang hari. Coq10 merupakan vitamin yang memperkuatkan sel badan dan bekerja bersama -sama polifenol untuk menghasilkan energy booster yang lebih optimum. 


Kekal Bertenaga dengan CoQ₁

CoQ10 adalah nutrien utama dalam menghasilkan tenaga. Ia bertindak sebagai palam pencucuh, yang menghidupkan enjin dengan memulakan penghasilan tenaga dalam setiap sel. Apabila sel-sel menghasilkan lebih banyak tenaga, badan anda berfungsi pada tahap optimum.

Penjana Tenaga Terbaik

1. Meningkatkan kekuatan otot



Kandungan dan Kebaikan CoQ10 Shaklee, Co Enzim Q10 Terbaik : CoQHealth Plus Shaklee Coenzym Q10 Shaklee  CoQHeart with Q-Trol - Shaklee CoQ10 (CoenzymeQ10) - Shaklee Health Resource harga coqhealth plus shaklee  coq-trol shaklee  coq trol plus shaklee  coq health shaklee  cara makan coq10 shaklee  kesan sampingan coq10  fungsi coq10  kebaikan coq10  pengedar shaklee johor pengedar shaklee pengerang pengedar shaklee desaru pengedar vivix desaru pengedar vivix pengerang pengedar vivix desaru
Friday, January 26, 2018

TAWARAN HEBAT CUCI KEDAI DARI - SYAQIST PATCHWORK !

by , in
Assalamualaikum wbt,

Cadar Patchwork Ceriakan Hari-hari Ibu! Wawa antara orang yang paling suka guna cadar patchwork sebabbbb wawa tak perlu nak kemas lama-lama atas katil. hihi. Serius, bila kita tidur, bangun pagi macam tak ada orang tidur atas katil tu. Tak bergerak pun. Ibu-ibu yang ada anak dan bilik banyak kat rumah tu, wawa sangat-sangat recommendkan untuk uols cuba. Rugi tak cuba tau.

SYAQIST Patchwork menyediakan pelbagai produk patchwork yang sangat cantik dan juga berkualiti tinggi. Antara produk patchwork yang mereka tawarkan ialah cadar, karpet size besar, karpet size kecil, toto bayi, alas kaki, bantal bunga dan pelbagai lagi. Menariknya semua design cantik-cantik dan warna yang sangat menawan kalbu.



Paid Review, Patchwork, SYAQIST Patchwork Buat Promosi Kosong Kedai! Patchwork , Jenis-jeni patchwork, harga cadar patchwork, patchwork pattern, patchwork design

Friday, January 26, 2018

Coq10 Vitamin Kuatkan Jantung Anda

by , in
Assalamualaikum wbt,

Alhamdulillah, syukur Allah hidupkan kita hari ini. Masih bernafas dengan izin Allah swt.

CoQ10 vitamin kuatkan jantung kerana Coq10 berfungsi membekalkan tenaga kepada sel-sel yang berada di jantung anda. Apabila sel-sel jantung memiliki tenaga yang luar biasa, ia mampu mengepam darah dengan lebih kuat dan sihat. Seterusnya, otot-otot jantung anda juga bertambah kuat bagi menampung proses pengepaman hampir 2000 gelen darah ke seluruh tubuh anda.

Tahukah anda, jantung kita mengepam hampir 2000 gelen darah keseluruh bahagian tubuh kita setiap hari. Jantung adalah otot paling bekerja keras didalam tubuh kita dan merupakan pusat kawalan utama sistem peredaran darah. Jadi, jantung memerlukan jumlah tenaga yang besar untuk berfungsi dengan cekap.

Tenaga tersebut diperolehi dari nutrien yang dipanggil KOENZIM Q10 (CoQ10) serta membantu kesihatan salur darah.

Bagaimana nak dapatkan CoQ10? 


Kandungan dan Kebaikan CoQ10 Shaklee, Co Enzim Q10 Terbaik : CoQHealth Plus Shaklee Coenzym Q10 Shaklee  CoQHeart with Q-Trol - Shaklee CoQ10 (CoenzymeQ10) - Shaklee Health Resource harga coqhealth plus shaklee  coq-trol shaklee  coq trol plus shaklee  coq health shaklee  cara makan coq10 shaklee  kesan sampingan coq10  fungsi coq10  kebaikan coq10  pengedar shaklee johor pengedar shaklee pengerang pengedar shaklee desaru pengedar vivix desaru pengedar vivix pengerang pengedar vivix desaru

CoQ10 dihasilkan secara semulajadi oleh tubuh dan wujud di dalam semua sel. Namun, disebabkan faktor pemakanan, faktor usia dan pendedahan harian kepada radikal bebas menjadikan penghasilan CoQ10 semakin berkurang iaitu kurang daripada 10mg sehari.
Friday, January 26, 2018

Kedai Shaklee Kak Wawa Dah Buka

by , in
Assalamualaikum wbt,

shaklee pengerang, shaklee bandar penawar, shaklee bandar desaru, pengedar shaklee johor, pengedar shaklee rapid, rapid project, pengedar shaklee pengerang, pengedar vivix shaklee, pengedar vivix pengerang

Kedai kak wawa bukak macam biasa naa. 

Dalam plastik cantik tu tengah tunggu tuan empunya datang ambil.
Thursday, January 25, 2018

Percutian Private di Tanjong Jara Beach Resort Dungun

by , in
Assalamualaikum wbt,

Wawa nak kongsikan dengan korang resort paling mahal dan ekslusif. Nak tahu tak kat mana? hihi

Pernah dengar Tanjong Jara Beach Resort? Resort yang paling ekslusif dan private terletak berhampiran bandar Dungun. Dari Paka lebih kurang 30-45 minit sahaja. Wawa belum pernah sampai lagi di Tanjong Jara Resort, cuma jadi kawasan laluan sahaja. hehe

Kalau korang yang sedang mencari-cari lokasi paling best untuk celebrate Anniversary, boleh cuba datang ke sini. Tempatnya menarik dan tenang sebab bersebelahan dengan pantai.

Bagi yang nak buat wedding pun boleh. Wawa tak boleh tengok lama-lama kat web Tanjong Jara Resort ni. Rasa nak pergi dan-dan tu jugak.. hihi

Harganya pun boleh tahan. Berminat nak tahu detail, boleh lawat laman web rasmi TANJUNG JARA BEACH RESORT.

Pemandangan Pantai 
Thursday, January 25, 2018

Tea Tarik Pun Tak Boleh Minum Dengan Supplemen

by , in
Assalamualaikum wbt,
 
 
Pagi ni kak wawa teringin sangat nak minum air tea tarik, dan dan kak wawa buat. Dah lama betul tinggal, dah lupa cara nak buat tea tarik sedap. Hihi

Terpaksa hold dulu minuman untuk cantikkan kulit ni. 
Wednesday, January 24, 2018

SUPLEMEN CoQ10 MEMBANTU MENINGKATKAN KECERGASAN KITA

by , in
Assalamualaikum wbt,

Artikel ini wawa petik dari facebook page Dr Zubaidi, beliau menulis tentang kepentingan supplemen Coq10 yang mana sangat membantu dalam meningkatkan kecergasan badan seseorang.

Kandungan dan Kebaikan CoQ10 Shaklee, Co Enzim Q10 Terbaik : CoQHealth Plus Shaklee Coenzym Q10 Shaklee  CoQHeart with Q-Trol - Shaklee CoQ10 (CoenzymeQ10) - Shaklee Health Resource harga coqhealth plus shaklee  coq-trol shaklee  coq trol plus shaklee  coq health shaklee  cara makan coq10 shaklee  kesan sampingan coq10  fungsi coq10  kebaikan coq10  pengedar shaklee johor pengedar shaklee pengerang pengedar shaklee desaru pengedar vivix desaru pengedar vivix pengerang pengedar vivix desaru

SUPLEMEN CoQ10 MEMBANTU MENINGKATKAN KECERGASAN KITA
Jika mengalami rasa lemah, mudah penat dan cepat mengantuk, mungkin kita kekurangan CoQ10 dalam tubuh kita. Bagaimana nutrient ini membantu pesakit jantung?
Tuesday, January 23, 2018

7 Punca Wajah Berjerawat Pasir

by , in
Assalamualaikum wbt,

Biji-biji halus yang memenuhi disesetengah area wajah amat mengganggu keyakinan diri seseorang, termasuklah wawa sendiri. Memang akui, jerawat berpasir agak sukar untuk dihilangkan kerana ia bukan sejenis jerawat yang kita boleh picit dan keluar seketul seperti biji nasi. kan?

Biasanya remaja yang berusia linkungan 17 ke 35 tahun yang sering mengalami masalah kulit wajah berjerawat pasir. Dibawah nanti, wawa juga akan kongsikan bagaimana waw hilangkan masalah kulit wajah berjerawat pasir ni.

Bagaimana boleh jadi jerawat berpasir ye? Pernah tak terfikir? Wawa nak kongsikan 7 punca kenapa kulit wajah berjerawat pasir.

7 Punca Wajah Berjerawat Pasir

7 Punca Wajah Berjerawat Pasir, Penyebab Timbulnya Jerawat Pasir Di Wajah Penyebab Jerawat Pasir Dan Cara Untuk Mengatasinya 8 Penyebab Timbulnya Jerawat Pasir di Wajah Penyebab Jerawat Pasir Dan Langkah Mencegahnya cara menghilangkan jerawat pasir dan bekasnya  menghilangkan jerawat pasir dengan putih telur  cara menghilangkan jerawat kecil yang banyak  cara menghilangkan bintik bintik kecil di wajah seperti jerawat  jerawat pasir di dahi  jerawat nasi pengedar shaklee johor pengedar shaklee pengerang pengedar vivix shaklee pengedar vivix pengerang pengedar vivix johor
pakcik google
Tuesday, January 23, 2018

PERKONGSIAN 1 HARI 1 HADIS

by , in
PERKONGSIAN 1 HARI 1 HADIS
 
Sifat Malu, Iman dan Syurga Bergandingan
 
عَنْ أَبِي هُرَيْرَةَ قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ الْحَيَاءُ مِنْ الْإِيمَانِ وَالْإِيمَانُ فِي الْجَنَّةِ وَالْبَذَاءُ مِنْ الْجَفَاءِ وَالْجَفَاءُ فِي النَّارِ
 
Dari Abu Hurairah RA katanya, bersabda Raslullah SAW: Rasa malu adalah sebahagian daripada iman, sedang iman tempatnya di Syurga. Sedangkan tindakan / perkataan kotor adalah sebahagian daripada tabiat / perangai yang kasar, sedang tabiat kasar tempatnya di Neraka.” (HR Tirmidzî  No. 1932) Status: Hadis Hasan Sahih
 
Pengajaran:
 
1.  Perasaan malu adalah sebahagian daripada iman
2.  Orang beriman yang menghias diri dengan sifat malu tempatnya di syurga
3.  Imam Ibnu Hibban al-Busti: Bila rasa malu lebih dominan, maka kuat pula perilaku baiknya, sedang perilaku buruknya menjadi lemah. Ketika sikap malu menjadi lemah, maka sikap buruknya akan menjadi kuat dan kebaikannya akan berkurang.
4.  Perbuatan atau perkataan buruk dan kotor adalah tabiat serta perangai kasar yang tercela dan berdosa.
5.  Perangai serta tabiat yang tercela jika berterusan dilakukan akan dibalas dengan neraka.
Ayuh kita berperangai terpuji untuk ke syurga:  menghias diri dengan sifat malu orang yang beriman dan menjauhi perangai keji dan tercela akibat hilang malu.
 
 
#Semarak Ukhuwah Memacu Perubahan
#Malaysia Menuju Negara Rahmah#
Pertubuhan IKRAM Malaysia Negeri Johor
23hb Januari  2018
06hb Jamadil Awal 1439H
Tuesday, January 23, 2018

Testimoni : Kulit Licin Tanpa Kesan Jerawat

by , in
Assalamualaikum wbt,

Testimoni kulit licin tanpa kesan jerawat yang dirasai oleh sahabat cantik manis setelah melalui fasa kulit berjerawat mengembalikan keceriaan diwajah. Tidak semua orang bernasib baik memiliki kulit wajah cantik mulus, gebu dan licin. Namun, semua itu bukanlah sesuatu yang hakiki kerana punca kulit berjerawat bermula dari pemakanan kita juga.

Sebelum merawat atau mengatasi masalah yang kita alami, kita perlu mencari punca-punca kulit wajah berjerawat terlebih dahulu. Barulah mudah untuk kita mencari solusi. Kan?

VITAMIN C SHAKLEE UNTUK KULIT CANTIK  Testimoni Vitamin C Shaklee testimoni vitamin c shaklee untuk kulit cantik Images for TESTIMONI VITAMIN C SHAKLEE 29 Testimoni Vitamin C Shaklee Yang Mungkin Sukar Dipercayai TESTIMONI VITAMIN C SHAKLEE Archives Vitamin C Shaklee Untuk Cantik Dan Sihat Secara Ekonomi Vitamin C Shaklee Semulajadi & Berkesan Dengan Cepat Untuk Kulit  berapa lama kesan vitamin c shaklee vitamin c shaklee untuk kulit cantik kebaikan vitamin c plus shaklee harga vita-c plus shaklee cara makan vitamin c shaklee keburukan vitamin c shaklee vitamin c shaklee menggemukkan rahsia vitamin c shaklee Atasi Masalah Kulit Kusam dan Gelap Dgn Vitamin Shaklee  Vitamin C Shaklee Mencerahkan Kulit pengedar vitamin c johor pengedar vivix shaklee pengedar vivix johor pengedar shaklee johor pengedar shaklee pengerang set cantik basic set cantik shaklee set cantik basic shaklee
Monday, January 22, 2018

Tips Memilih Hotel Bajet

by , in
Assalamualaikum wbt,
 
Setahun sudah wawa jadi penginap setia hotel bajet, boleh katakan setiap minggu wawa dan suami akan mencari hotel bajet yang selesa untuk menginap. Sepanjang setahun, wawa boleh simpulkan bahawa macam-macam hotel yang kami jumpa. Jadi, wawa nak share laa dengan uols tips memilih hotel bajet di kawasan berdekatan anda.
 
Wawa akui, hotel bajet memang bukanlah hotel yang secantik hotel 5 bintang tapi bolehlah untuk kami bermalam sehari dua. Memandangkan wawa dan suami decide tak nak menyewa rumah di sini, jadi kami bersetuju untuk berjumpa sebulan 2-3 kali sahaja. Jadi, hotel kawasan Bandar Penawar dan Kota Tinggi laa pilihan wawa.
 
Kenapa wawa dan suami suka pilih kawasan badanr Penawar dan Kota Tinggi? Memandangkan kami ini bukanlah jenis yang shoppingholic (haha..hentam sajalah), jadi lebih suka duduk di kawasan yang tidak sibuk. Jalan raya yang mudah untuk uturn dan tidak seperti di bandar-bandar Johor Bahru. Nak uturn terpaksa cari jalan jauh dan boleh dikatakan sibuk.
Monday, January 22, 2018

10 Tips Penjagaan Wajah Dengan Betul

by , in
Assalamualaikum wbt,
Tips penjagaan wajah yang betul sangat membantu dalam menentukan kecantikan kulit seseorang. Jika dibandingkan dengan orang yang menjaga wajah dengan betul dan orang yang tidak mengambil endah tentang penjagaan wajah. Pastinya sangat berbeza.
Cuba tanya dengan diri sendiri, adakah selama ini aku menjaga wajah dengan betul? Atau adakah sekadar mencuci wajah atau langsung tak menggunakan pencuci wajah cuma menggunakan shower mandian sahaja.
Jika ingin dapatkan kulit yang sihat dan cantik, kita seharusnya menitik beratkan penjagaan wajah dengan betul. DI bawah ini, wawa kongsikan 10 tips penjagaan wajah dengan betul, dan menjadi ikutan kepada anda yang inginkan kulit yang lebih sihat dan cantik.

10 Tips Penjagaan Wajah Dengan Betul

10 Tips Penjagaan Wajah Dengan Betul,
Monday, January 22, 2018

10 Tips Penjagaan Rambut Wanita Bertudung

by , in
Assalamualaikum wbt,
Masalah biasa yang sering dialami oleh wanita bertudung menyebabkan aktiviti harian terganggu. Apakah masalah yang biasa wanita bertudung alami? Antaranya adalah,
  1. Kegatalan kulit kepala
  2. Kulit kepala dan rambut berbau
  3. Kulit kelemumur
  4. Keguguran rambut
  5. Rambut kasar
  6. Rambut bercabang
Wawa nak kongsiakn 10 tips penjagaan rambut wanita bertudung. Uols boleh lihat video yang wawa kongsikan dibawah ini.
Sunday, January 21, 2018

Saya Team Blogger Pantai Timur (BPT)

by , in
Assalamualaikum wbt,

Pernah tak tengok logo BPT kat bahagian bawah sekali blog wawa ni? Haa, kalau uols nak tahu, wawa merupakan salah seorang team Blogger Pantai Timur. Specialnya team kami, hanya orang yang  ada kaitan dengan pantai timur sahaja. Syarat nak masuk group BPT ni mudah saja,

1. Mesti warga pantai timur
2. Menetap di pantai timur
3. Suami/ isteri orang pantai timur

Yang penting semua berkaitan pantai timur laa. Nak join boleh hubungi sis gee dan sis hawa. Nak whatsapp wawa pun boleh, nanti wawa bagi phone no dieorang.


Sunday, January 21, 2018

Doa Mudah Hafal Al-Quran - Yusof Mansur

by , in

Assalamualaikum wbt,

Siapa yang ingin hafal Al-Quran? Ingin anak-anak hafal Al-Quran? Pasti semua inginkan, walaupun belum punyai zuriat juga boleh amalkan untuk diri sendiri dan insyaAllah bila dapat zuriat Allah pasti mudahkan anak kita untuk hafal Al-Quran.

Doa ini wawa dengar sewaktu bukak youtube Ustaz Yusof Mansur yang mengajar doa mudah hafal al-quran. 


Bagaimana Allah memakbulkan doa hambaNya?

Sebelum kita meminta hajat yang kita inginkan, terlebih dahulu kita memuji Allah swt. Pernah baca doa Dhuha?

Kan sebelum kita minta rezeki, kita agungkan Allah dahulu kan. Ya Allah, Waktu dhuha ini dhuha Mu, kecantikkan ini kecantikkan Mu, perlindungan ini perlindunganMu.

Kita puji dulu Allah, Allah suka hamba yang memujiNya.

Ya Allah, zat yang mengizinkan aku hidup. Ya Allah, zat yang mengizinkan aku berjalan. Ya Allah, zat yang mengizinkan aku bercakap. Ya Allah, zat yang mengizinkan aku bekerja.

Dan seterusnya, puji Allah banyak-banyak lepas tu sambung dengan doa dibawah.

Baca setiap kali lepas solat naa.

الَّلهُمَّ إِنَسْأَلُكَ بِكُلِّ اسْمٍ هُوَلَكَ سَمَّيْتَ بِهِ نَفْسَكَ

أَوْ أَنْزَلْتَهُ فِي كِتَابِكَ أَوْ أَعْطَيْتَهُ أَحَدًا مِنْ خَلْقِكَ

أَوِاسْتَأْثَرْتَ بِهِ فِي عِلْمِ الغَيْبِ عِنْدَكَ

أَنْ تَجْعَلَ الْقُرْءَآنَ رَبِيْعَ قُلُوْبِنَا وَنُوْرَ صُدُوْرِنَا

وَجَلآءَ غُمُوْمِنَا وَذَهَابَ أَحْزَانِنَا وَهُمُوْمِنَا يَارَبَّ الْعَالَمِيْنَ

الَّلهُمَّ ارْحَمْنَا بِالْقُرْآنِ وَاجْعَلْهُ لَنَاامَامًا وَنُوْرًا وَهُدًى وَرَحْمَةً

الَّلهُمَّ ذَكِّرْنَا مِنْهُمَا نُسِّيْنَا وَعَلِّمْنَا مِنْهُمَا جَهِلْنَا وَارْزُقْنَاتِلاَوَتَهُ اَنآءَ

اللَّيْلِ وَاَطْرَافَ النَّهَارِ وَاجْعَلْهُ لَنَا حُجَّتَيْن يَارَبَّ العَالَمِيْنَ

 الَّلهُمّ اجْعَلْنَا وَاَوْلاَدَنَا وَذُرِّيَّتَنَا وَجَمِيْعِ اَهْلَنَا

 مِنْ اَهْلِ الْقُرْآنِ مِنْ اَهْلِ الْخَيْرِ وَمِنْ اَهْلِ الْعِلْمِ خُصُوْصًا

فِي عُلُوْمِ الْقُرْآنِ وَالتَّفَاسِرِ يَااَرْحَمَالرَّاحِمِيْنَ

رَبَّنَا اَتِنَا فِي الدُّنْيَا حَسَنَةً وَفِي الْاَخِرَةِ حَسَنَةً وَقِنَا عَذَابَ النَّارِ

وَاَدْخِلْنِا الجَنَّةَ مَعَ الْاَبْرَارٍ يَاعَزِيْزِ يَارَبَّ الْعَالَمِيْنَ.


Selamat beramal ye.

Saturday, January 20, 2018

Cara Mudah Pasang Google Analytics dalam Blogspot

by , in
Assalamualaikum wbt,

Sudah lama mencari cara dan tutorial "Cara Mudah Pasang Google Analytics" di blog anda? Sebelum itu, wawa kongsikan dulu apa fungsi kita pasang google analytics kat blog kita? Wawa baru je jumpa cara ni, sebab selama ni dengar orang cakap pasal google analytics, tapi tak endah sangat.



6 Fungsi Data Google Analytics Untuk Website (Blogspot)

  1. Boleh tahu berapa ramai pelawat yang datang dan ke mana mereka pergi.
  2. Boleh tahu berapa jumlah pelawat hari ini.
  3. Boleh tahu dari mana pelawat datang.
  4. Boleh tahu kata kunci apa pelawat suka guna.
  5. Boleh tahun entry mana satu yang paling popular dan berkesan.
  6. Boleh tahu berapa banyak duit dah masuk.

Saturday, January 20, 2018

Balasan Allah Kepada Siapa Yang Mengamalkan Ayat 41-44 Surah Al-Ahzab

by , in
Assalamualaikum wbt,
 
Dalam ayat ini Allah memanggil orang beriman!
 
Kata Ibnu Mas'ud : "Jika kalian mendengar ayat ini (Hai orang-orang beriman), maka perhatikanlah dengan baik dan amalkanlah serta jauhilah jika terdapat larangan dariNya.
 
Bismillah
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani.
 
 
 
A041
Wahai orang-orang yang beriman, (untuk bersyukur kepada Allah) ingatlah serta sebutlah nama Allah dengan ingatan serta sebutan yang sebanyak-banyaknya;
Friday, January 19, 2018

Crunchy, Delicious & Healthy Kayliz Granola Oat

by , in
Assalamualaikum wbt,
 
Alhamdulillah, syukur setelah beberapa hari pos laju bercuti, akhirnya KAYLIZ OAT sampai juga ke tangan wawa.
 
 
Terus dengan rasa tak sabar, wawa buka dan bancuh. Bila tengok sweet potato dan oat yang color purple ni, lagi wawa tak sabar nak cuba. Wawa memang minat dan suka sangat dengan potato color purple atau wawa suka panggil dia ubi.
Wednesday, January 17, 2018

PERKONGSIAN 1 HARI 1 HADIS

by , in
Assalamualaikum wbt,

PERKONGSIAN 1 HARI 1 HADIS

Amal Yang Utama (Afdal)

عَنْ أَبِي عَمْرٍو الشَّيْبَانِيِّ أَنَّ رَجُلًا قَالَ لِابْنِ مَسْعُودٍ أَيُّ الْعَمَلِ أَفْضَلُ قَالَ سَأَلْتُ عَنْهُ رَسُولَ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ فَقَالَ الصَّلَاةُ عَلَى مَوَاقِيتِهَا قُلْتُ وَمَاذَا يَا رَسُولَ اللَّهِ قَالَ وَبِرُّ الْوَالِدَيْنِ قُلْتُ وَمَاذَا يَا رَسُولَ اللَّهِ قَالَ وَالْجِهَادُ فِي سَبِيلِ اللَّهِ

Dari Abu 'Amru Asy Syaibani bahawa seorang lelaki berkata kepada Ibnu Mas'ud, "Amal apakah yang paling utama?" ia berkata; "Aku pernah bertanya Rasulullah SAW tentang hal itu, maka baginda pun menjawab: "Solat pada waktunya, " aku bertanya lagi, "Wahai Rasulullah, lalu apa lagi?"

baginda menjawab: "Berbuat baik kepada kedua orang tua, " aku bertanya lagi, "Wahai Rasulullah, lalu apa lagi?" baginda menjawab: "Jihad di jalan Allah." (HR. Tirmidzi No: 158) Status: Hadis Sahih

Pengajaran:

Antara amal yang paling utama bagi seorang Muslim adalah:

1.  Solat di awal waktu
2.  Berbuat baik kepada ibu bapa (sama ada semasa mereka masih hidup mahupun selepas meninggal dunia)
3.  Berjihad di jalan Allah (dalam pelbagai relong mengikut kemampuan, ruang dan kesempatan yang ada)

Marilah kita melakukan amal-amal yang menjadi keutamaan dalam kehidupan kita.

Pertubuhan IKRAM Malaysia Negeri Johor
17hb Januari  2018
29hb Rabiul Akhir 1439H
Tuesday, January 16, 2018

Testimoni Air Water Pitcher Elak Anak Kena Neb

by , in
Assalamualaikum wbt,
 
Bagaimana testimoni Air Water Pitcher shaklee boleh elak anak kena Neb dengan izin Allah? Teruskan bacaan anda.
 
Water Pitcher Shaklee, Water Pitcher, testimoni water pitcher, pengedar vivix shaklee, pengedar vivix johor, pengedar shaklee johor, Testimoni, Testimoni Vivix, Vivix shaklee, Pengedar Shaklee Johor, Pengedar Vivix Johor, Pengedar Vivix Shaklee, vivix shaklee reviews
 
Ramai ibu-ibu diluar sana yang mengalami situasi anak-anak yang mempunyai masalah kesihatan seperti asma. Kita beranggapan bahawa, pengakit asma ini diserang melalui persekitaran yang berdebu, keletihan melampau dan sebagainya.
 
Tapi, tahukah anda pengambilan air minuman yang kurang bersih juga menjadi faktor utama kesihatan anak-anak terjejas.
 
Apa kata Kak Sofia mengenai perkara ini, selepas berubah dari air tapisan biasa kepada tapisan air Water Pitcher shaklee.
Tuesday, January 16, 2018

Air Tapisan Water Pitcher Sangat Bagus

by , in
Assalamualaikum wbt,
 
Lama dah tak cerita pasal water pitcher kan. Uols nak tau tak? 
 
Water Pitcher Shaklee, Water Pitcher, testimoni water pitcher, pengedar vivix shaklee, pengedar vivix johor, pengedar shaklee johor, Testimoni, Testimoni Vivix, Vivix shaklee, Pengedar Shaklee Johor, Pengedar Vivix Johor, Pengedar Vivix Shaklee, vivix shaklee reviews
 
Kak sekolah Cikgu Jaja mengajar, ada sorang cikgu Kimia yang sangat passionate dengan subjek kimia. Sampai dengan air pun dia panggil H2O.

Uols tahu ke apa itu H2O? 😄
Monday, January 15, 2018

Perempuan Boleh Pergi Umrah Tanpa Mahram

by , in
Assalamualaikum wbt,

Alhamdulillah, berita baik buat sahabat-sahabat perempuan wawa yang berminat untuk mengerjakan umrah sendiri. 

Petikan dari Berita Harian.

Perempuan Boleh Pergi Umrah Tanpa Mahram, portal berita harian online, portal metro online, berita harian, makkah, umrah, madinah
Kredit : Image google
Monday, January 15, 2018

Tanah Runtuh di Laluan Jemaluang - Mersing

by , in

Assalamualaikum wbt,

Infomasi untuk sahabat-sahabat yang punyai urusan dari Mersing ke JB atau JB ke Mersing, Pengerang ke Mersing dan sewaktu dengannya.

Pagi ni dikejutkan dengan gambar dari sahabat group ofis wawa yang berkongsi di group kami.  

Boleh ingatkan pada sahabat-sahabat mahupun keluarga yang melalui jalan Jemaluang - Mersing ini. Khabarkan pada mereka, boleh guna jalan alternatif seperti dibawah naa.


Info semasa.

Sunday, January 14, 2018

Youth Skincare Official

by , in

Assalamualaikum wbt,


THE BEST SKINCARE EVER 


Dah lebih 2 weeks consistent dengan Youth dan apa yang Yana boleh katakan effect Youth nih memang best sangat sangat! 

 

Antara effect yang Yana sendiri alami:


✅ Jerawat susah nak tumbuh

✅ Parut degil makin pudar dan almost hilang

✅ Pori pori semakin kecil

✅ Blackheads and whiteheads berkurangan

✅ Kulit rasa makin anjal dan licin sangat sangat

✅ Kulit makin moist and glowing naturally

✅ Garis halus bawah mata makin kurang

✅ Tona kulit menjadi lebih sekata 


Tak sabar nak tunggu next skin test sebab nak tengok perbezaan before and after. Kulit kita nih kadang nampak jer macam sihat tau tapi kat dalam kita tak tahu banyak masalah sebenarnya 😑

.

“Yana, nak order Youth! Berapa harga 1 set tuu?” .


Sabaq naa.. InshaaAllah bulan March nanti officially release for sale, sekarang nih cuci mata tengok Yana share dulu atau cuba try google Youth Shaklee testimonial memang banyak dah feedback yang serius best tak masuk akal muda diaaa 😍


Youth telah melalui kajian beserta clinical test selama 8 tahun, semestinya Shaklee ingin menghasilakan produk premium yang terbaik.


YOUTH SKINCARE merupakan 100% semula jadi (natural) dan dijamin BEBAS daripada parabens, phtalates, hydroquinon dan mercury.


Rangkaian Produk dalam penjagaan Youth Skincare: 


🍀 Youth Luminous Gel Oil Cleanser

🍀 Youth Perfecting Skin Toner

🍀 Youth Activating Serum

🍀 Youth Age Defense Moisturizer

🍀 Youth Advance Renewal Night Cream

🍀 Youth Radiance C & E


YOUTH SKINCARE telah diuji secara klinikal dan diuji secara dermatologi. Selain itu ia turut diuji oleh pakar mata (Ophthalmologist) membuktikan bahawa skincare ini selamat untuk mata, tidak merengsakan walaupun pada mata yang sensitif.


COMING SOON ON MARCH 2018, STAY TUNED 😘

Kredit : Lyana Hisham

Saturday, January 13, 2018

Testimoni : Vivix Dan Awet Muda

by , in
Assalamualaikum wbt,
Masih berkisar tentang sel badan, namun kali ini wawa nak kongsikan sel badan yang sihat.
Alhandulillah, kak Fazilah sudah 4 tahun setia minum vivix shaklee. Ini bermakna sudah lebih 10 botol kak Fazilah minum vivix kan.
Nak tengok tak hasilnya? Cuba teka berapakah usia sebenar kak Fazilah? Klunya tahun ini  umurnya sudah hampir ke angka pencen.
5 Tanda-tanda Utama Sel Badan Tidak Sihat, sel badan tidak sihat supplemen untuk kesihatan sel    youth skincare shaklee, youth skincare, Set Penjagaan Wajah Awet Muda Shaklee, Set Penjagaan Wajah Shaklee, Youth Look Younger Longer, Youth Skincare Shaklee, Pengedar Shaklee Johor, Pengedar Vivix Johor, Pengedar Vivix Shaklee, Bulan March Skin Care Terbaru Di Lancarkan, Pengedar Shaklee pengerang, pengedar shaklee set skin care shaklee, Set Skincare terbaik, skin care semulajadi, skincare shaklee untuk kulit berminyak skincare shaklee untuk kulit kering skin care shaklee untuk jerawat testimoni skin care shaklee skin care shaklee untuk jeragat harga skincare shaklee   Testimoni, Testimoni Vivix, Vivix shaklee, Pengedar Shaklee Johor, Pengedar Vivix Johor, Pengedar Vivix Shaklee, vivix shaklee reviews shaklee vivix side effects vivix shaklee harga 2016 vivix shaklee price vivix shaklee testimonials vivix shaklee cancer vivix shaklee ingredients shaklee vivix malaysia shaklee vivix side effects vivix shaklee cara makan vivix untuk sakit buah pinggang ubat buah pinggang paling mujarab makanan untuk pesakit buah pinggang cara mencegah sakit buah pinggang buah pinggang rosak penawar sakit pinggang daun sup cuci buah pinggang tanda sakit buah pinggang tahap 4 ubat sakit pinggang yang mujarab does shaklee vivix work vivix shaklee cara makan shaklee vivix cancer shaklee vivix ingredients shaklee vivix benefits shaklee vivix review shaklee vivix price shaklee vivix testimonials Images for shaklee vivix cancer shaklee cancer testimonials shaklee cancer treatment nutriferon and cancer nutriferon negative side effects shaklee nutriferon side effects does shaklee vivix work shaklee vivix side effects shaklee vivix testimonials vitalea for children  Makanan Kesihatan Shaklee Untuk Kanak-Kanak, Multivitamin Kana-kanak, Product, Produk, Produk Label, Vita-Lea For Children, Vita-Lea For Kids, Pengedar shaklee johor, pengedar vivix johor pengedar shaklee pengerang pengedar vivix shaklee Testimoni, Testimoni Vivix, Vivix shaklee, Pengedar Shaklee Johor, Pengedar Vivix Johor, Pengedar Vivix Shaklee, vivix shaklee reviews shaklee vivix side effects vivix shaklee harga 2016 vivix shaklee price vivix shaklee testimonials vivix shaklee cancer vivix shaklee ingredients shaklee vivix malaysia shaklee vivix side effects vivix shaklee cara makan vivix untuk sakit buah pinggang ubat buah pinggang paling mujarab makanan untuk pesakit buah pinggang cara mencegah sakit buah pinggang buah pinggang rosak penawar sakit pinggang daun sup cuci buah pinggang tanda sakit buah pinggang tahap 4 ubat sakit pinggang yang mujarab does shaklee vivix work vivix shaklee cara makan shaklee vivix cancer shaklee vivix ingredients shaklee vivix benefits shaklee vivix review shaklee vivix price shaklee vivix testimonials Images for shaklee vivix cancer shaklee cancer testimonials shaklee cancer treatment nutriferon and cancer nutriferon negative side effects shaklee nutriferon side effects does shaklee vivix work shaklee vivix side effects shaklee vivix testimonials vitalea for children
Saturday, January 13, 2018

Punca Dan Cara Atasi Sel Tidak Sihat

by , in
Assalamualaikum wbt,
Sebelum ini wawa kongsikan tentang Tanda-tanda Sel Tidak Sihat. Jadi, hari ini wawa akan kongsikan pula punca dan cara atasi sel tidak sihat.
Ada beberapa comment yang mengatakan mereka dapati tanda-tanda sel tidak sihat ada pada diri mereka. Pastinya, anda ingin tahu apakah pula punca sel jadi tidak sihat dan bagaimana cara untuk mengatasinya. Betul ke betul?😊
5 Punca Utama Sel Tidak Sihat
5 Tanda-tanda Utama Sel Badan Tidak Sihat, sel badan tidak sihat supplemen untuk kesihatan sel    youth skincare shaklee, youth skincare, Set Penjagaan Wajah Awet Muda Shaklee, Set Penjagaan Wajah Shaklee, Youth Look Younger Longer, Youth Skincare Shaklee, Pengedar Shaklee Johor, Pengedar Vivix Johor, Pengedar Vivix Shaklee, Bulan March Skin Care Terbaru Di Lancarkan, Pengedar Shaklee pengerang, pengedar shaklee set skin care shaklee, Set Skincare terbaik, skin care semulajadi, skincare shaklee untuk kulit berminyak skincare shaklee untuk kulit kering skin care shaklee untuk jerawat testimoni skin care shaklee skin care shaklee untuk jeragat harga skincare shaklee   Testimoni, Testimoni Vivix, Vivix shaklee, Pengedar Shaklee Johor, Pengedar Vivix Johor, Pengedar Vivix Shaklee, vivix shaklee reviews shaklee vivix side effects vivix shaklee harga 2016 vivix shaklee price vivix shaklee testimonials vivix shaklee cancer vivix shaklee ingredients shaklee vivix malaysia shaklee vivix side effects vivix shaklee cara makan vivix untuk sakit buah pinggang ubat buah pinggang paling mujarab makanan untuk pesakit buah pinggang cara mencegah sakit buah pinggang buah pinggang rosak penawar sakit pinggang daun sup cuci buah pinggang tanda sakit buah pinggang tahap 4 ubat sakit pinggang yang mujarab does shaklee vivix work vivix shaklee cara makan shaklee vivix cancer shaklee vivix ingredients shaklee vivix benefits shaklee vivix review shaklee vivix price shaklee vivix testimonials Images for shaklee vivix cancer shaklee cancer testimonials shaklee cancer treatment nutriferon and cancer nutriferon negative side effects shaklee nutriferon side effects does shaklee vivix work shaklee vivix side effects shaklee vivix testimonials vitalea for children  Makanan Kesihatan Shaklee Untuk Kanak-Kanak, Multivitamin Kana-kanak, Product, Produk, Produk Label, Vita-Lea For Children, Vita-Lea For Kids, Pengedar shaklee johor, pengedar vivix johor pengedar shaklee pengerang pengedar vivix shaklee Testimoni, Testimoni Vivix, Vivix shaklee, Pengedar Shaklee Johor, Pengedar Vivix Johor, Pengedar Vivix Shaklee, vivix shaklee reviews shaklee vivix side effects vivix shaklee harga 2016 vivix shaklee price vivix shaklee testimonials vivix shaklee cancer vivix shaklee ingredients shaklee vivix malaysia shaklee vivix side effects vivix shaklee cara makan vivix untuk sakit buah pinggang ubat buah pinggang paling mujarab makanan untuk pesakit buah pinggang cara mencegah sakit buah pinggang buah pinggang rosak penawar sakit pinggang daun sup cuci buah pinggang tanda sakit buah pinggang tahap 4 ubat sakit pinggang yang mujarab does shaklee vivix work vivix shaklee cara makan shaklee vivix cancer shaklee vivix ingredients shaklee vivix benefits shaklee vivix review shaklee vivix price shaklee vivix testimonials Images for shaklee vivix cancer shaklee cancer testimonials shaklee cancer treatment nutriferon and cancer nutriferon negative side effects shaklee nutriferon side effects does shaklee vivix work shaklee vivix side effects shaklee vivix testimonials vitalea for children pengedar shaklee johor pengedar shaklee pengerang pengedar vivix shaklee pengedar vivix pengerang
Friday, January 12, 2018

Birthday Cake Trending 2018

by , in
Assalamualaikum wbt,
 
Birthday Cake Trending 2018 ini bakal menjadi fenomena bagi rakyat marhaen di negara ini. Apakah trending Kek Harijadi atau Birthday Cake untuk tahun 2018? 
 
Jom kita lihat. Gambar ni wawa kredit tuan empunya FB : Nur Ain.
 
Friday, January 12, 2018

Sijil Halal Shaklee Tahun 2018

by , in
Assalamualaikum wbt,
 
Alhamdulillah, shaklee tidak pernah mengabaikan kehalalan produknya. Ini adalah sijil halal shaklee terbaru iaitu untuk tahun 2018.
 
 
Islamic Services of America (ISA) tersenarai sebagai salah satu Badan Islam yang diiktiraf oleh JAKIM. Boleh klik direct link di sini: Senarai Badan Islam yang Diiktiraf JAKIM dan di sini: Halal Accreditation (ISA).
 
Friday, January 12, 2018

Video - For The Rest of My Life Maher Zain

by , in
Assalamualaikum wbt,
 
 
Siapa pernah dengar lagu ni? Wawa kongsikan dengan uols semua, video yang wawa buat untuk share di youtube, tapi tak lepas pula.



Friday, January 12, 2018

Puisi Indah Kembali Kepada Allah - Sheikh Mansour As Salimy

by , in
Assalamualaikum wbt,

 
Salam jumuah mubarokah kepada semua sahabat kesayangan wawa lillahitaala, semoga Allah limpahkan kurniaNya buat semua sahabat sekalian. Wawa nak share puisi indah yang dialunkan oleh Sheikh Mansour As Salimy. Hayati maksudnya yaa..")
 
 
Thursday, January 11, 2018

Apakah Tanda-Tanda Sel Badan Tidak Sihat

by , in
Assalamualaikum wbt,
 
Pernah atau tidak kita bertanya pada diri, adakah sel-sel badan aku sihat? Macam mana kita nak tahu sel badan kita tidak sihat? Semakin hari umur kita semakin bertambah, peningkatan umur sejajar dengan peningkatan usia sel badan kita. Maka, penuaan sel badan telah pun terjadi dan menyebabkan perubahan pada badan, kesihatan, keupayaan fizikal semakin menurun.
 
Bolehkah saya kenali tanda-tanda terjadinya penuaan sel? Apabila sel kita semakin berusia, maka sel-sel badan berisiko menjadi tidak sihat. Apakah tanda-tanda sel badan tidak sihat? Ok, jom kita kenali tanda-tanda sel badan tidak sihat supaya kita boleh mencegah kesihatan kita semakin menurun.
 
Apakah Tanda-Tanda Sel Badan Tidak Sihat?
 
Wednesday, January 10, 2018

Unboxing Vitamin Shaklee 

by , in
Assalamualaikum wbt,

Taraaa. Ingat tadi nak buat video, tiba-tiba rasa rajin tu dah hilang. So, kita up gambar je laa ye.
Alhamdulillah, barang customer dah sampai. So, esok dah boleh start cod. Malam ni, sesi tulis resit dan packing siap2. 

Testimoni, Testimoni Vivix, Vivix shaklee,  Images for testimoni vivix awet muda Vivix, Awet Muda dan Kulit Bermasalah Miliki Kulit Cantik & Awet Muda Dengan Vivix  AWET MUDA & BERTENAGA DENGAN VIVIX Testimoni Vivix : Kulit Makin Cantik dan Kelihatan Muda Remaja Testimoni : Vivix Dan Awet Muda Lebih Muda dan Cantik Selepas Amalkan Vivix TIPS CANTIK DAN AWET MUDA DENGAN VIVIX Testimoni Vivix Aunty Awet Muda  Testimoni Vivix Awet Muda & Anti Penuaan Pengedar Shaklee Johor, Pengedar Vivix Johor, Pengedar Vivix Shaklee, vivix shaklee reviews shaklee vivix side effects vivix shaklee harga 2016 vivix shaklee price vivix shaklee testimonials vivix shaklee cancer vivix shaklee ingredients shaklee vivix malaysia shaklee vivix side effects vivix shaklee cara makan vivix untuk sakit buah pinggang ubat buah pinggang paling mujarab makanan untuk pesakit buah pinggang cara mencegah sakit buah pinggang buah pinggang rosak penawar sakit pinggang daun sup cuci buah pinggang tanda sakit buah pinggang tahap 4 ubat sakit pinggang yang mujarab does shaklee vivix work vivix shaklee cara makan shaklee vivix cancer shaklee vivix ingredients shaklee vivix benefits shaklee vivix review shaklee vivix price shaklee vivix testimonials Images for shaklee vivix cancer shaklee cancer testimonials shaklee cancer treatment nutriferon and cancer nutriferon negative side effects shaklee nutriferon side effects does shaklee vivix work shaklee vivix side effects shaklee vivix testimonials
Wednesday, January 10, 2018

Mak Dan Ayah Yang Always Awet Muda

by , in
Assalamualaikum wbt,
 
Alhamdulillah, syukur Allah masih beri kesihatan yang baik buat kedua ibu ayah ku. 
Ingat nak buat project unbox shaklee. Tapi tergendala kejap bila dapat wasap dari mak kita.😄

Mak kata hari tu pergi Nilai, singgah kedai tengok2 karpet. Ada orang Pakistan ni tanya umur.

Mak jawab laa, makcik dah tua. Umur 60 tahun dahh.

Jawab orang Pakistan tu, muda laa makcik. Macam umur 40 tahun.
 
5 Tanda-tanda Utama Sel Badan Tidak Sihat,
.
Petang tadi pergi rumah jiran. Ohhhh, pakat duk kata mak muda hooo.😄😄

Translate dari wasap mak.😄😄

.

Terus kak wawa video call, nak tengok ehh mak kita muda. Lepas tu cakap dengan ayoh pulok. Hoooo, comey lotey mak ayoh kite hooo. Makin tegang je kulit.
 
5 Tanda-tanda Utama Sel Badan Tidak Sihat,
 
Umur ayah kita dah 74 tahun dahh. Semoga mak ngan we makin sihat. Amin

Mak pun jawab, sebab vivit laa niiii.

Vivit pun vivit laa mok. Asal rajin minum, jangan buang sudah.😄😄

Luv dari anakmu.😍
Tuesday, January 09, 2018

Roadshow Youth Skincare Shaklee

by , in
Assalamualaikum wbt,
 
youth skincare shaklee, youth skincare, Set Penjagaan Wajah Awet Muda Shaklee, Set Penjagaan Wajah Shaklee, Youth Look Younger Longer, Youth Skincare Shaklee, Pengedar Shaklee Johor, Pengedar Vivix Johor, Pengedar Vivix Shaklee, Bulan March Skin Care Terbaru Di Lancarkan, Pengedar Shaklee pengerang, pengedar shaklee set skin care shaklee, Set Skincare terbaik, skin care semulajadi,
 
Sinonim dengan setiap kali pelancaran produk baru dan juga bulan baru, shaklee tidak pernah miss mengadakan roadshow atau wellness Talk tentang produk serta bisnes program.
Tuesday, January 09, 2018

Senyuman di Awal Pagi

by , in

Assalamualaikum wbt,

Selamat pagi buat sahabat sekalian yang dah bertolak ke tempat kerja naa. Petang semalam ada member whatsapp group share photo screenshot twitter. Bila wawa baca tu, spontan terus gelak. Mai wawa tunjuk naa. Mana tahu boleh buat uols senyum-senyum pagi ni.hihi


Simple story from him, dapat 13.6k retweets. Mungkin sebab dieorang pun pernah lalui hal yang sama kan? Haha

Monday, January 08, 2018

Best Quotes : Success Story

by , in
Assalamualaikum wbt,



Bila wawa baca quotes ni, memang teringat dengan apa yang bisnes shaklee ajar. Kejayaan bermula bila kita percaya kita telah berjaya. Maknanya, kita sudah bayangkan kejayaan yang bagaimana kita inginkan, kita sudah setkan di minda bawah sedar kita bahawa kita sudah berjaya.
 
Seterusnya, kejayaan itu akan seiring dengan tindakan kita. Di sini pentingnya berfikiran positif dan optimis.
 
Selamat pagi everyone!")
Sunday, January 07, 2018

Supplemen Shaklee Bantu Pesakit TB

by , in
Assalamualaikum wbt,

Pagi tadi wawa sudah terangkan sedikit tentang penyakit TB juga dikenali sebagai TIBI dan nama saintifiknya adalah Tuberculosis. Selain ikhtiar dengan perawatan di pusat perubatan, kita juga perlu berikhtiar melalui pemakanan supplemen semulajadi.

Uols boleh baca di SINI ya, macam mana sebenarnya penyakit TB ni. Bahaya ke tak?

Apakah supplemen shaklee yang sesuai untuk membantu pesakit TB?

Kita ada 7 supplemen shaklee yang disyorkan membantu pesakit TB, iaitu:

1. Vivix Shaklee dapat membantu pesakit TB.

Apakah Penyakit Tibi Apa Yang Anda Perlu Tahu Tentang Tuberkulosis Tanda, Rawatan Dan Pencegahan Penyakit Tibi produk shaklee untuk penyakit tb Tuberkulosis (TB)  petua hilangkan penyakit tibi  penyakit tibi berjangkit melalui apa  jenis-jenis penyakit tibi  penyakit tibi boleh sembuh  makanan untuk pesakit tibi  ubat tibi tradisional  penyakit tibi tulang  punca batuk kering Penyakit Tibi Boleh Sembuh, Bagaimana Cara Merawatnya Pesakit Tibi pulih dalam masa 6 bulan makanan untuk pesakit tibi  ubat tibi tradisional  penyakit tibi tulang  makanan untuk mempercepat penyembuhan tbc  petua hilangkan penyakit tibi  punca penyakit tibi  jenis-jenis penyakit tibi  penyakit tibi berjangkit melalui apa Testimoni : Vivix Shaklee Membantu Menyembuhkan Penyakit Tibi SHAKLEE MEMBANTU MERAWAT PESAKIT TIBI PENYAKIT TIBI : PENYAKIT TUBERKULOSIS (TB) BAHAYA PENYAKIT TIBI YANG BOLEH MENGUNDANG MAUT Testimomi Vivix Shaklee dan Penyakit Tibi Penyakit Tibi : Bagaimana Nak Pulih Lebih Cepat    Testimoni vivix shaklee,Testimoni, Testimoni Vivix, Vivix shaklee, Pengedar Shaklee Johor, Pengedar Vivix Johor, Pengedar Vivix Shaklee, vivix shaklee reviews shaklee vivix side effects vivix shaklee harga 2016 vivix shaklee price vivix shaklee testimonials vivix shaklee cancer vivix shaklee ingredients shaklee vivix malaysia shaklee vivix side effects vivix shaklee cara makan vivix untuk sakit buah pinggang ubat buah pinggang paling mujarab makanan untuk pesakit buah pinggang cara mencegah sakit buah pinggang buah pinggang rosak penawar sakit pinggang daun sup cuci buah pinggang tanda sakit buah pinggang tahap 4 ubat sakit pinggang yang mujarab does shaklee vivix work vivix shaklee cara makan shaklee vivix cancer shaklee vivix ingredients shaklee vivix benefits shaklee vivix review shaklee vivix price shaklee vivix testimonials Images for shaklee vivix cancer shaklee cancer testimonials shaklee cancer treatment nutriferon and cancer nutriferon negative side effects shaklee nutriferon side effects does shaklee vivix work shaklee vivix side effects shaklee vivix testimonials
Sunday, January 07, 2018

Apa Saya Beli Bila Pergi ECO Shop

by , in
Assalamualaikum wbt,

Selamat berhujung minggu dan berehat bersama keluarga. Apa aktiviti uols dihari minggu? Wawa hari ni cuma stay kat rumah sahaja. Suami kerja, wawa mengemas rumah. Hehe

Apa wawa beli bila pergi kedai ECO atau kedai rm2.12. Biasanya nak beli sikit je, tapi mesti melebih-lebih. Kalau suami tak de kat sebelah mahunya semua baran yang ada dalam tu perlu ada kat rumah kita. Hehe

Mungkin itu anda? Tidak bagi wawa, sebenarnya wawa ni bukan jenis orang yang suka shopping. Sebab bila wawa nak pergi ke sesuatu kedai, wawa akan pastikan dulu untuk apa aku ke sana? Nak beli apa? Ok, bila dah ada tujuan baru gerak. Hihi

Malam tadi suami ajak beli stokin dia dan wawa ambil kesempatan sekali, beli 3 stokin dan 1 handsock.


Uols suka beli apa bila pergi kedai rm2 ni? Mesti banyak kannn. Hihi
Sunday, January 07, 2018

TB Penyakit Membahayakan Orang Sekeliling

by , in
Assalamualaikum wbt,
 
Hari ini tersebar kisah yang didedahkan oleh Pakar Kesihatan Dr Zubaidi Haji Ahmad dengan pengalaman beliau berhadapan dengan pesakit TB yang mana rata-rata dari warga asing.
 
Sedar akan hal ini, berapa ramai warga asing yang masuk ke negara kita bekerja dan mengalami penyakit ini namun diluluskan oleh medical dieorang bekerja di negara kita.
 
Banyak isu dan untuk mengulas lanjut juga mungkin makan hari. Jadi, hari ini saya ingin berkongsi sedikit maklumat dan informasi tentang penyakit ini, supaya kita dan keluarga lebih berhati-hati.
 
Apakah Penyakit Tibi
Kredit image : slideshare.net
Saturday, January 06, 2018

Merasai Sendiri Kesan Pakai Radiant Vita C dan E Youth Skincare

by , in
Assalamualaikum wbt,
 
Itulah pengalaman berharga yang dilalui oleh SID sideline wawa iaitu Fizah yang join roadshow wellness talk tentang Youth Skincare shaklee.
 
Pengalaman istimewa ini memang sentiasa shaklee anjurkan kepada semua sid seluruh Malaysia untuk mendapat ilmu dan pengetahuan tentang sesuatu produk. Kekangan masa yang wawa lalui agak emnyukarkan wawa untuk menyertai roadshow wellness talk ini. Walau apapun, it's ok sebab wawa boleh dapatkan ilmu ini secara online yang dibuat oleh upline-upline kiteorang.
 
youth skincare shaklee, youth skincare, Set Penjagaan Wajah Awet Muda Shaklee, Set Penjagaan Wajah Shaklee, Youth Look Younger Longer, Youth Skincare Shaklee, Pengedar Shaklee Johor, Pengedar Vivix Johor, Pengedar Vivix Shaklee, Bulan March Skin Care Terbaru Di Lancarkan, Pengedar Shaklee pengerang, pengedar shaklee set skin care shaklee, Set Skincare terbaik, skin care semulajadi,
Friday, January 05, 2018

Testimoni Skincare Youth Shaklee

by , in
Assalamualaikum wbt,

Sebelum ini wawa pernah kongsikan review produk skincare terbaru keluaran shaklee ke Malaysia tidak lama lagi. Dijangka akan dilancarkan pada bulan March 2018 nanti. Kisah tentang produk Youth Skincare Shaklee di SINI

Adakah anda sudah bersedia dengan produk youth skincare terbaru ini? produk skincare terbaru ini hanya dijual dengan complete set. Jadi, uols tidak boleh beli secara loose tau.

Opss, sebenarnya wawa nak kongsi dengan uols testimoni pengguna skincare youth shaklee. Ini adalah antara feedback pengguna Youth skincare di luar negara. Testimoni skincare Youth shaklee sangat superb, walaupun baru menggunakan 2 minggu kesannya sudah dapat dilihat.

youth skincare shaklee, youth skincare, Set Penjagaan Wajah Awet Muda Shaklee, Set Penjagaan Wajah Shaklee, Youth Look Younger Longer, Youth Skincare Shaklee, Pengedar Shaklee Johor, Pengedar Vivix Johor, Pengedar Vivix Shaklee, Bulan March Skin Care Terbaru Di Lancarkan, Pengedar Shaklee pengerang, pengedar shaklee set skin care shaklee, Set Skincare terbaik, skin care semulajadi, skincare shaklee untuk kulit berminyak skincare shaklee untuk kulit kering skin care shaklee untuk jerawat testimoni skin care shaklee skin care shaklee untuk jeragat harga skincare shaklee   Testimoni, Testimoni Vivix, Vivix shaklee, Pengedar Shaklee Johor, Pengedar Vivix Johor, Pengedar Vivix Shaklee, vivix shaklee reviews shaklee vivix side effects vivix shaklee harga 2016 vivix shaklee price vivix shaklee testimonials vivix shaklee cancer vivix shaklee ingredients shaklee vivix malaysia shaklee vivix side effects vivix shaklee cara makan vivix untuk sakit buah pinggang ubat buah pinggang paling mujarab makanan untuk pesakit buah pinggang cara mencegah sakit buah pinggang buah pinggang rosak penawar sakit pinggang daun sup cuci buah pinggang tanda sakit buah pinggang tahap 4 ubat sakit pinggang yang mujarab does shaklee vivix work vivix shaklee cara makan shaklee vivix cancer shaklee vivix ingredients shaklee vivix benefits shaklee vivix review shaklee vivix price shaklee vivix testimonials Images for shaklee vivix cancer shaklee cancer testimonials shaklee cancer treatment nutriferon and cancer nutriferon negative side effects shaklee nutriferon side effects does shaklee vivix work shaklee vivix side effects shaklee vivix testimonials vitalea for children  Makanan Kesihatan Shaklee Untuk Kanak-Kanak, Multivitamin Kana-kanak, Product, Produk, Produk Label, Vita-Lea For Children, Vita-Lea For Kids, Pengedar shaklee johor, pengedar vivix johor pengedar shaklee pengerang pengedar vivix shaklee Testimoni, Testimoni Vivix, Vivix shaklee, Pengedar Shaklee Johor, Pengedar Vivix Johor, Pengedar Vivix Shaklee, vivix shaklee reviews shaklee vivix side effects vivix shaklee harga 2016 vivix shaklee price vivix shaklee testimonials vivix shaklee cancer vivix shaklee ingredients shaklee vivix malaysia shaklee vivix side effects vivix shaklee cara makan vivix untuk sakit buah pinggang ubat buah pinggang paling mujarab makanan untuk pesakit buah pinggang cara mencegah sakit buah pinggang buah pinggang rosak penawar sakit pinggang daun sup cuci buah pinggang tanda sakit buah pinggang tahap 4 ubat sakit pinggang yang mujarab does shaklee vivix work vivix shaklee cara makan shaklee vivix cancer shaklee vivix ingredients shaklee vivix benefits shaklee vivix review shaklee vivix price shaklee vivix testimonials Images for shaklee vivix cancer shaklee cancer testimonials shaklee cancer treatment nutriferon and cancer nutriferon negative side effects shaklee nutriferon side effects does shaklee vivix work shaklee vivix side effects shaklee vivix testimonials vitalea for children
Friday, January 05, 2018

Hadiah GA Mia Sudah Sampai

by , in
Assalamualaikum wbt,

Alhamdulillah, baru 2 hari lepas Mia ada pm wawa untuk confirm address untuk hantar hadiah. Tup tup hari ni dah sampai. Hihi

Uols, Mia selalu buat GA. Uols jangan lepaskan peluang tau. Wawa dah banyak kali juga menang GA Mia. Alhamdulillah, rezeki kan. Uols pergi follow blog mialiana.com untuk join naa.

Terima kasih Mia, jom tengok apa hadiah waaa dapat. Ole-ole dari Brunei katanya.