Showing posts from January, 2018Show All
Cara Solat Sunat Gerhana Bulan

Assalamualaikum wbt, Kredit Jabatan Mufti Negeri Melaka Pengertian Al-Khusuf Al-Khusuf adalah istilah yang sering digunakan bagi menggambarkan gerhana bulan. Al-Khusuf dari segi bahasa bermaksud tertutup cahayanya …

Coklat Hilangkan Mulut Berbau

Assalamualaikum wbt, Selamat pagi sahabat sekalian..") Coklat hilangkan mulut berbau? Betul ke? hahaha. Tapikan, boleh jadi juga sebenarnya sebab rasa dia yang mint tu. Setiap kali gigitan kita dapat rasakan suasana…

Harga Tiket Masuk Zoo Negara

Assalamualaikum wbt, 31 haribulan Januari 2018 merupakan cuti umum seluruh Malaysia. Pastinya ibu bapa mengambil peluang untuk membawa anak-anak keluar beriadah bersama-sama. Pening memikirkan destinasi percutian jangka pend…

Selamat Pagi Sahabat Blogger Vitaminwawa

Assalamualaikum wbt, Hari isnin dah sinonim ke dengan monday blues? Alhamdulillah, semangat kak wawa masih lagi pada tahap yang memberangsangkan. Cuma dalam hati berkata, "Ya Allah, bestnya duduk kat rumah lama-lama…

7 Cara Elak Lemak Tepu Dalam Badan

Assalamualaikum wbt, Apakah cara elak lemak tepu dalam badan? Boleh ke? Sudah tentu la, kita yang makan dan kita boleh tentukan apa yang kita nak makan. Samada nak makan makanan berlemak tepu atau elak makan makanan yang…

Kandungan Dan Kebaikan CoQ10 Shaklee

Assalamualaikum wbt, CoQ10 Shaklee atau Coq-Trol Plus Shaklee baru sahaja dilancarkan pada awal Januari 2018. Coq10 merupakan supplemen untuk tingkatkan tenaga diupgrade menjadi Coq-Trol Plus. Jika dulu Coq10 dikenali seb…

Fungsi Cinch Tea Shaklee

Assalamualaikum wbt, Fungsi Cinch Tea Shaklee, ramai yang bertanya dan ingin mengetahui apakah kebaikan dan manfaat yang ada dalam sekotak Cinch Tea shaklee. Pelbagai review dari pengguna Cinch tea shaklee, dimana mereka ber…

"Giveaway : Pelukis Jalanan & Arkitek Jalanan by stnrsyfh"

Assalamualaikum wbt, Pagi hujung minggu ni terlebih rajin pula nak join giveaway. hihi Klik banner untuk join..")

'GIVEAWAY SOUVENIRS PULAU JEJU BY SITIYANGMENAIP & SALBIAHM'

Assaalamualaikum wbt, Selamat pagi uols, selamat berhujung minggu. Awal-awal pagi wawa nak ajak uols join giveaway dari sahabat blogger kita ni iaitu sitiyangmenaip. Jom, mudah je sayratnya. Klik Banner untuk join..&quo…

Mulakan Nutrisi Terbaik Anda dengan Coq10 Shaklee

Assalamualaikum wbt, Mulakan nutrisi terbaik anda bersama dengan Coq10 Shaklee untuk menikmati tubuh badan yang lebih bertenaga sepanjang hari. Coq10 merupakan vitamin yang memperkuatkan sel badan dan bekerja bersama -sama p…

TAWARAN HEBAT CUCI KEDAI DARI - SYAQIST PATCHWORK !

Assalamualaikum wbt, Cadar Patchwork Ceriakan Hari-hari Ibu! Wawa antara orang yang paling suka guna cadar patchwork sebabbbb wawa tak perlu nak kemas lama-lama atas katil. hihi. Serius, bila kita tidur, bangun pagi macam ta…

Coq10 Vitamin Kuatkan Jantung Anda

Assalamualaikum wbt, Alhamdulillah, syukur Allah hidupkan kita hari ini. Masih bernafas dengan izin Allah swt. CoQ10 vitamin kuatkan jantung kerana Coq10 berfungsi membekalkan tenaga kepada sel-sel yang berada di jant…

Kedai Shaklee Kak Wawa Dah Buka

Assalamualaikum wbt, Kedai kak wawa bukak macam biasa naa.  Dalam plastik cantik tu tengah tunggu tuan empunya datang ambil.

Percutian Private di Tanjong Jara Beach Resort Dungun

Assalamualaikum wbt, Wawa nak kongsikan dengan korang resort paling mahal dan ekslusif. Nak tahu tak kat mana? hihi Pernah dengar Tanjong Jara Beach Resort? Resort yang paling ekslusif dan private terletak berhampiran ba…

Tea Tarik Pun Tak Boleh Minum Dengan Supplemen

Assalamualaikum wbt,     Pagi ni kak wawa teringin sangat nak minum air tea tarik, dan dan kak wawa buat. Dah lama betul tinggal, dah lupa cara nak buat tea tarik sedap. Hihi Terpaksa hold dulu minuman untuk cantikka…

SUPLEMEN CoQ10 MEMBANTU MENINGKATKAN KECERGASAN KITA

Assalamualaikum wbt, Artikel ini wawa petik dari facebook page Dr Zubaidi, beliau menulis tentang kepentingan supplemen Coq10 yang mana sangat membantu dalam meningkatkan kecergasan badan seseorang. SUPLEMEN CoQ10 MEMBANTU…

7 Punca Wajah Berjerawat Pasir

Assalamualaikum wbt, Biji-biji halus yang memenuhi disesetengah area wajah amat mengganggu keyakinan diri seseorang, termasuklah wawa sendiri. Memang akui, jerawat berpasir agak sukar untuk dihilangkan kerana ia bukan sejeni…

PERKONGSIAN 1 HARI 1 HADIS   Sifat Malu, Iman dan Syurga Bergandingan   عَنْ أَبِي هُرَيْرَةَ قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ الْحَيَاءُ مِنْ الْإِيمَانِ وَالْإِيمَانُ فِي الْجَنَّةِ وَالْبَ…

Testimoni : Kulit Licin Tanpa Kesan Jerawat

Assalamualaikum wbt, Testimoni kulit licin tanpa kesan jerawat yang dirasai oleh sahabat cantik manis setelah melalui fasa kulit berjerawat mengembalikan keceriaan diwajah. Tidak semua orang bernasib baik memiliki kulit w…

Tips Memilih Hotel Bajet

Assalamualaikum wbt,   Setahun sudah wawa jadi penginap setia hotel bajet, boleh katakan setiap minggu wawa dan suami akan mencari hotel bajet yang selesa untuk menginap. Sepanjang setahun, wawa boleh simpulkan bahawa macam-…

10 Tips Penjagaan Wajah Dengan Betul

Assalamualaikum wbt, Tips penjagaan wajah yang betul sangat membantu dalam menentukan kecantikan kulit seseorang. Jika dibandingkan dengan orang yang menjaga wajah dengan betul dan orang yang tidak mengambil endah tentang pe…

10 Tips Penjagaan Rambut Wanita Bertudung

Assalamualaikum wbt, Masalah biasa yang sering dialami oleh wanita bertudung menyebabkan aktiviti harian terganggu. Apakah masalah yang biasa wanita bertudung alami? Antaranya adalah, Kegatalan kulit kepala Kulit kep…

Saya Team Blogger Pantai Timur (BPT)

Assalamualaikum wbt, Pernah tak tengok logo BPT kat bahagian bawah sekali blog wawa ni? Haa, kalau uols nak tahu, wawa merupakan salah seorang team Blogger Pantai Timur. Specialnya team kami, hanya orang yang  ada kaitan dengan…

Doa Mudah Hafal Al-Quran - Yusof Mansur

Assalamualaikum wbt, Siapa yang ingin hafal Al-Quran? Ingin anak-anak hafal Al-Quran? Pasti semua inginkan, walaupun belum punyai zuriat juga boleh amalkan untuk diri sendiri dan insyaAllah bila dapat zuriat Allah pasti mudahkan…

Cara Mudah Pasang Google Analytics dalam Blogspot

Assalamualaikum wbt, Sudah lama mencari cara dan tutorial "Cara Mudah Pasang Google Analytics" di blog anda? Sebelum itu, wawa kongsikan dulu apa fungsi kita pasang google analytics kat blog kita? Wawa baru je jumpa …

Balasan Allah Kepada Siapa Yang Mengamalkan Ayat 41-44 Surah Al-Ahzab

Assalamualaikum wbt,   Dalam ayat ini Allah memanggil orang beriman!   Kata Ibnu Mas'ud : "Jika kalian mendengar ayat ini (Hai orang-orang beriman), maka perhatikanlah dengan baik dan amalkanlah serta jauhilah jika t…

Crunchy, Delicious & Healthy Kayliz Granola Oat

Assalamualaikum wbt,   Alhamdulillah, syukur setelah beberapa hari pos laju bercuti, akhirnya KAYLIZ OAT sampai juga ke tangan wawa.     Terus dengan rasa tak sabar, wawa buka dan bancuh. Bila tengok sweet potato dan…

Assalamualaikum wbt, PERKONGSIAN 1 HARI 1 HADIS Amal Yang Utama (Afdal) عَنْ أَبِي عَمْرٍو الشَّيْبَانِيِّ أَنَّ رَجُلًا قَالَ لِابْنِ مَسْعُودٍ أَيُّ الْعَمَلِ أَفْضَلُ قَالَ سَأَلْتُ عَنْهُ رَسُولَ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ …

Testimoni Air Water Pitcher Elak Anak Kena Neb

Assalamualaikum wbt,   Bagaimana testimoni Air Water Pitcher shaklee boleh elak anak kena Neb dengan izin Allah? Teruskan bacaan anda.     Ramai ibu-ibu diluar sana yang mengalami situasi anak-anak yang mempunyai mas…

Air Tapisan Water Pitcher Sangat Bagus

Assalamualaikum wbt,   Lama dah tak cerita pasal water pitcher kan. Uols nak tau tak?      Kak sekolah Cikgu Jaja mengajar, ada sorang cikgu Kimia yang sangat passionate dengan subjek kimia. Sampai dengan air pun dia…

Perempuan Boleh Pergi Umrah Tanpa Mahram

Assalamualaikum wbt, Alhamdulillah, berita baik buat sahabat-sahabat perempuan wawa yang berminat untuk mengerjakan umrah sendiri.  Petikan dari Berita Harian. Kredit : Image google

Tanah Runtuh di Laluan Jemaluang - Mersing

Assalamualaikum wbt, Infomasi untuk sahabat-sahabat yang punyai urusan dari Mersing ke JB atau JB ke Mersing, Pengerang ke Mersing dan sewaktu dengannya. Pagi ni dikejutkan dengan gambar dari sahabat group ofis wawa yang berkongs…

Youth Skincare Official

Assalamualaikum wbt, THE BEST SKINCARE EVER  Dah lebih 2 weeks consistent dengan Youth dan apa yang Yana boleh katakan effect Youth nih memang best sangat sangat!    Antara effect yang Yana sendiri alami: ✅ Jerawat susah nak tumb…

Testimoni : Vivix Dan Awet Muda

Assalamualaikum wbt, Masih berkisar tentang sel badan, namun kali ini wawa nak kongsikan sel badan yang sihat. Alhandulillah, kak Fazilah sudah 4 tahun setia minum vivix shaklee. Ini bermakna sudah lebih 10 botol kak Fazil…

Punca Dan Cara Atasi Sel Tidak Sihat

Assalamualaikum wbt, Sebelum ini wawa kongsikan tentang Tanda-tanda Sel Tidak Sihat. Jadi, hari ini wawa akan kongsikan pula punca dan cara atasi sel tidak sihat. Ada beberapa comment yang mengatakan mereka dapati tanda-…

Birthday Cake Trending 2018

Assalamualaikum wbt,   Birthday Cake Trending 2018 ini bakal menjadi fenomena bagi rakyat marhaen di negara ini. Apakah trending Kek Harijadi atau Birthday Cake untuk tahun 2018?    Jom kita lihat. Gambar ni wawa kredit …

Sijil Halal Shaklee Tahun 2018

Assalamualaikum wbt,   Alhamdulillah, shaklee tidak pernah mengabaikan kehalalan produknya. Ini adalah sijil halal shaklee terbaru iaitu untuk tahun 2018.     Islamic Services of America (ISA) tersenarai sebagai sal…

Video - For The Rest of My Life Maher Zain

Assalamualaikum wbt,     Siapa pernah dengar lagu ni? Wawa kongsikan dengan uols semua, video yang wawa buat untuk share di youtube, tapi tak lepas pula.

Puisi Indah Kembali Kepada Allah - Sheikh Mansour As Salimy

Assalamualaikum wbt,   Salam jumuah mubarokah kepada semua sahabat kesayangan wawa lillahitaala, semoga Allah limpahkan kurniaNya buat semua sahabat sekalian. Wawa nak share puisi indah yang dialunkan oleh Sheikh Mansour …

Apakah Tanda-Tanda Sel Badan Tidak Sihat

Assalamualaikum wbt,   Pernah atau tidak kita bertanya pada diri, adakah sel-sel badan aku sihat? Macam mana kita nak tahu sel badan kita tidak sihat? Semakin hari umur kita semakin bertambah, peningkatan umur sejajar dengan…

Unboxing Vitamin Shaklee 

Assalamualaikum wbt, Taraaa. Ingat tadi nak buat video, tiba-tiba rasa rajin tu dah hilang. So, kita up gambar je laa ye. Alhamdulillah, barang customer dah sampai. So, esok dah boleh start cod. Malam ni, sesi tulis resit …

Mak Dan Ayah Yang Always Awet Muda

Assalamualaikum wbt,   Alhamdulillah, syukur Allah masih beri kesihatan yang baik buat kedua ibu ayah ku.  Ingat nak buat project unbox shaklee. Tapi tergendala kejap bila dapat wasap dari mak kita.😄 Mak kata hari tu …

Roadshow Youth Skincare Shaklee

Assalamualaikum wbt,     Sinonim dengan setiap kali pelancaran produk baru dan juga bulan baru, shaklee tidak pernah miss mengadakan roadshow atau wellness Talk tentang produk serta bisnes program.

Senyuman di Awal Pagi

Assalamualaikum wbt, Selamat pagi buat sahabat sekalian yang dah bertolak ke tempat kerja naa. Petang semalam ada member whatsapp group share photo screenshot twitter. Bila wawa baca tu, spontan terus gelak. Mai wawa tunjuk naa. …

Best Quotes : Success Story

Assalamualaikum wbt, Bila wawa baca quotes ni, memang teringat dengan apa yang bisnes shaklee ajar. Kejayaan bermula bila kita percaya kita telah berjaya. Maknanya, kita sudah bayangkan kejayaan yang bagaimana kita ingin…

Supplemen Shaklee Bantu Pesakit TB

Assalamualaikum wbt, Pagi tadi wawa sudah terangkan sedikit tentang penyakit TB juga dikenali sebagai TIBI dan nama saintifiknya adalah Tuberculosis. Selain ikhtiar dengan perawatan di pusat perubatan, kita juga perlu berikh…

Apa Saya Beli Bila Pergi ECO Shop

Assalamualaikum wbt, Selamat berhujung minggu dan berehat bersama keluarga. Apa aktiviti uols dihari minggu? Wawa hari ni cuma stay kat rumah sahaja. Suami kerja, wawa mengemas rumah. Hehe Apa wawa beli bila pergi kedai …

TB Penyakit Membahayakan Orang Sekeliling

Assalamualaikum wbt,   Hari ini tersebar kisah yang didedahkan oleh Pakar Kesihatan Dr Zubaidi Haji Ahmad dengan pengalaman beliau berhadapan dengan pesakit TB yang mana rata-rata dari warga asing.   Sedar akan hal ini, …

Merasai Sendiri Kesan Pakai Radiant Vita C dan E Youth Skincare

Assalamualaikum wbt,   Itulah pengalaman berharga yang dilalui oleh SID sideline wawa iaitu Fizah yang join roadshow wellness talk tentang Youth Skincare shaklee.   Pengalaman istimewa ini memang sentiasa shaklee anjurka…

Testimoni Skincare Youth Shaklee

Assalamualaikum wbt, Sebelum ini wawa pernah kongsikan review produk skincare terbaru keluaran shaklee ke Malaysia tidak lama lagi. Dijangka akan dilancarkan pada bulan March 2018 nanti. Kisah tentang produk Youth Skincare S…

Hadiah GA Mia Sudah Sampai

Assalamualaikum wbt, Alhamdulillah, baru 2 hari lepas Mia ada pm wawa untuk confirm address untuk hantar hadiah. Tup tup hari ni dah sampai. Hihi Uols, Mia selalu buat GA. Uols jangan lepaskan peluang tau. Wawa dah banya…