Kecantikan Taman Shah Bandar Terengganu

Assalamualaikum wbt,

Pernah singgah di Taman Shah Bandar Kuala Terengganu? 

Walaupun wawa anak jati Terengganu, namun cuma 1 @ 2 kali sahaja sampai sini. Jarak perjalan dan kekangan masa menjadi penghalang untuk luangkan masa di taman indah ini. 

Terletak bersebelahan dengan stesen bas  Tanjung dan berdekatan dengan Pasar Payang. Lebih kurang 1-3 minit untuk sampai ke sini.


Pancutan air tasik buatan ini kelihatan berseri dan cantik sekali apabila ia diselangi dengan lampu-lampu berwarna-warni.

Datanglah untuk melihat keindahan taman indah di Kuala Terengganu.๐Ÿ˜Š

Testimoni Terbaik Cleanser Nutriwhite Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Hai semua, dah cuci wajah hari ni? Tak tahu nak guna pencuci wajah yang mana? Mai cuba cleanser Nutriwhite. Feedback positif dari pengguna di fesbuk. 

Paling untung guna cleanser nutriwhite boleh tahan sampai setahun, jimat berbaloi-baloi. 

TESTIMONI 1 : TAHAN 9 BULAN

Doa Untuk Semua

Doa Untuk Semua
Assalamualaikum wbt,

ุงู„ุณَّู„ุงَู…ُ ุนَู„َูŠْูƒُู…ْ ูˆَุฑَุญْู…َุฉُ ุงู„ู„ู‡ِ ูˆَุจَุฑَูƒَุงุชُู‡ُ

ُِSalam pagi Selasa               
25 Zulhijjah 1437H,
27 Sept 2016.                                     
ุจِุณูۡ€ู€ู€ู€ู€ู€ู€ู€ู€ู…ِ ูฑู„ู„ู‡ِ ูฑู„ุฑَّุญูۡ€ู…َู€ٰู†ِ ูฑู„ุฑَّุญِู€ู€ู€ู€ู€ู€ู€ูŠู…ِ
ٍ
ุงَู„ْุญَู…ْุฏُ ِู„ู„ู‡ِ ุฑَุจِّ ุงู„ْุนَุงู„َู…ِูŠْู†َ ูˆَุงู„ْุนَุงู‚ِุจَุฉُ ู„ِู„ْู…ُุชَّู‚ِูŠْู†َ ูˆَู„ุงَ ุนُุฏْูˆَุงู†َ ุฅِู„ุงَّ ุนَู„َู‰ ุงู„ุธَّุงู„ِู…ِูŠْู†َ ูˆَุงู„ุตَّู„ุงَุฉُ ูˆَุงู„ุณَّู„ุงَู…ُ ุนَู„َู‰ ุฃَุดْุฑَูِ ุงْู„ุฃَู†ْุจِูŠَุงุกِ ูˆَุงู„ْู…ُุฑْุณَู„ِูŠْู†َ ูˆَุนَู„َู‰ ุกَุงู„ِู‡ِ ูˆَุตَุญْุจِู‡ِ ุฃَุฌْู…َุนِูŠْู†
                                
Ya Allah ya Tuhan kami, kuatkanlah iman kami, tunjukkanlah jalan kepada kami untuk mendapatkan hidayah Mu. Mudah-mudahan kami menjadi insan yang taat kepada perintah Mu.

Ya Allah berilah kami kebahagiaan dan kesejahteraan di dunia dan di akhirat dan lindungilah semua insan yang kami sayangi.

Keyakinan Kita Pada Allah swt

Keyakinan Kita Pada Allah swt
Assalamualaikum wbt,

Pagi-pagi wawa dapat message ilmu dari  upline. Para Nabi dan sahabat dulu keyakinan mereka melebihi segala-galanya. Yakin sungguh-sungguh dengan Allah swt dan rasul. Kita bagaimana?

Yakin dengan Allah swt!
-----------------------

Tersentuh hati ini mendengar motivasi pagi Ustaz Asyraf di radio ikim pagi ni!

Penyampaiannya harini berkisar
Bagaimana nabi dan para sahabat Nabi SAW berjaya dgn memperoleh nikmat KEYAKINAN dr Allah SWT untuk kehidupan lebih sempurna selepas kematian 

Nabi Nuh berdakwah 950tahun untuk mendapat nikmat YAKIN pada Allah swt yang menyelamatkan baginda dan umatnya atas bahtera

Nabi Yunus mendapat nikmat YAKIN dr Allah swt semasa baginda lama berada didalam perut ikan Nun

Itu antara kisah nabi yang mendapat nikmat KEYAKINAN dr Allah swt

Testimoni Cleanser Nutriwhite Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Selamat tengah hari semua, hari ni bersiaran lewat sikit. Almaklumlah, kekangan banyak sangat lately ni. Hihi

Semalam borak-borak dengan customer wawa. Adik manis ni baru seminggu guna skincare cleanser nutriwhite. Feedback yang menggembirakan dirinya.

Kulit Gatal Hilang Dengan Vita C Shakles

Assalamualaikum wbt,

Elergik, sejenis simpton atau penyakit yang merimaskan. Ia menyebabkan kegatalan di bahagian tertentu kulit badan dan boleh jadi keseluruhan kulit. 

Tahu tak? Vitamin C shaklee mampu membantu anda menghilangkan gatal-gatal elergik dan mampu mencantikkan kulit.

Testimoni dari customer yang menunjukkan bahagian celah tangan yang menggerutu akibat elergik. Kulit jadi gatal dan rosak. Selepas amalkan vitamin c, kesan gatal telah kering.


Amalan Sunat Ganjaran Hebat Hari Jumaat

Assalamualaikum wbt,

Salam sayyidul ayyam, penghulu segala hari. Alhamdulillah, pejam celik pejam celik sekejap masa berlalu. Wawa doakan semoga kalian dikurniakan kesihatan yang baik, kemudahan rezeki dan kekayaan di dunia dan akhirat.

Hari jumaat hari kutip pahala, hari lain pun jangan di lupa. Apa amalan yang disunatkan untuk kita lakukan pada hari ini. Banyak sangat dah orang sharing tapi wawa pun nak share juga. Kredit kepada Zainalrashid.net

Dalam islam, manusia di ciptakan pada hari jumaat iaitu Nabi Adam as. Baginda diturunkan dari syurga juga pada hari jumaat. Hari jumaat juga Kota Mekah dan Madinah dinobatkan sebagai Kota yang suci lagi berkat. Alhamdulillah.

Selamat Pagi Jutawan

Assalamualaikum wbt,

Selamat pagi jutawan. Semoga ceria selalu. 

Hidup kita lebih bermakna jika dimanfaatkan sebaiknya. Perbanyakkanlah memberi manfaat kepada orang lain.

Sudah memberi hari ni? Berilah walau hanya dengan sebuah senyuman.๐Ÿ˜Š

Selamat pagi.

Cara Menjaga Kulit Wajah Bersih Dan Segar

Assalamualaikum wbt,

Sebenarnya cara merawat wajah tidak susah, hanya tergantung bagaimana cara kita merawatnya dan membersihkannya. Perawatan wajah masa kini lebih banyak berunsurkan kimia. Ramai yang kurang peka dengan penjagaan secara semulajadi kerana bagi mereka, tiada masa untuk melakukan semua ini. 

Tahukah anda, cara mudah yang paling simple dan senang untuk kita amalkan. Ia sesuai pada perempuan dan lelaki.

Selamat Pengantin Baru Adinda Lie

Assalamualaikum wbt,

Hai semua, bulan ni macam slow je wawa update kat blog kan. Kekangan yang berlaku menyebabkan wawa kurang update. Biasa wawa update guna phone je, laju. 

Sejak phone tak bekerjasama, macam nilah jadinya. Walau apa pun, wawa nak ucap terima kasih kepada semua yang sudi jenguk blog wawa ni. InsyaAllah, di izinkan Allah wawa berkunjung ke blog korang pula.

Bulan ni kesibukan juga dengan kehadiran ahli baru dalam keluarga kami. 


Selamat pengantin baru buat adinda lelaki wawa dan pasangan. Semoga bahagia till jannah.

Kenapa Penting Pilih Soya Di Cuci Dengan Air

Assalamualaikum wbt,

Kenapa penting memilih produk soya yang di cuci dengan air bersih? Ini kerana bagi mengelakkan kandungan protein dan mineral soya musnah, berubah genetik asal soya tersebut. Di mana ia boleh menyebabkan khasiat soya semulajadi tidak di dapati dengan sepenuhnya.

Berbeza dengan soya pilihan shaklee, kerana ia di proses secala semulajadi dan organik. Bermula dari proses penanaman sehinggalah penghasilan ekstrak soya Energizing Soy Protein (ESP). Shaklee tidak menggunakan bahan kimia ketika proses penanaman. Manakala sewaktu proses penghasilan ESP, ia dibasuh menggunakan air dan pemanasan pada suhu yang sangat rendah.

Justeru, penghasilan ESP oleh shaklee tidak memusnahkan mineral asal di dalam soya tersebut.

TELUR HARI INI, LEBIH BAIK DARIPADA AYAM ESOK HARI

TELUR HARI INI, LEBIH BAIK DARIPADA AYAM ESOK HARI
Assalamualaikum wbt,

Selamat pagi semua, hari ni nak share kata-kata best. Semoga bermanfaat untuk semua.๐Ÿ˜Š

TELUR HARI INI, LEBIH BAIK DARIPADA AYAM ESOK HARI

Tahun 2016 ini target saya sebenarnya adalah bisa istiqomah setiap hari shalat duha 8 rakaat dan membaca Al-Quran 1 hari 1 juz. Tapi sudah masuk september belum tercapai juga.

Setiap saya mencoba mengeksekusi target tersebut paling hanya bertahan 3 hari. Saudara punya pengalaman yang sama ?

Rupanya salah satu penyebabnya adalah target yang terlalu besar, menyebabkan setiap hari kita hanya bersiap-siap saja. Menunggu kapan hari dimana kita akan berubah total.

Nah, terus bagaimana ? Ternyata ada peribahasa arab yang bagus sekali :

๏บ‘َ๏ปดْ๏ป€َ๏บ”ُ ๏บ๏ปŸ๏ปดَ๏ปฎْ๏ปกِ ๏บงَ๏ปดْ๏บฎٌ ๏ปฃِ๏ปฆْ ๏บฉَ๏บŸَ๏บŽ๏บŸَ๏บ”ِ ๏บ๏ปŸ๏ปَ๏บชِ

Telur hari ini, lebih baik daripada ayam esok hari

Rahasianya, jika target kita terlalu besar maka pecahkanlah menjadi target-target kecil. 

Jangan menunggu hari dimana kita bisa membaca Al-Quran 1 juz sekaligus, tetapi targetkan untuk hari ini 2 lembar.

Jangan pula menunggu hari dimana kita bisa duha 8 rakaat sekaligus, tetapi targetkan untuk hari ini 2 rakaat.

Jangan menunggu hari dimana kita bisa dapatkan seekor ayam, tetapi targetkan untuk hari ini sebutir telur. Karena telur hari ini, lebih baik daripada ayam esok hari.

Wassalam.
⏲ Waktunya bangun dan berubah dari tidur panjang kita !

Kredit : live quote

Salam Idul Adha 1437H

Assalamualaikum wbt,

Selamat malam sahabat, late entry malam ni. Orang lain dah seharian update riang ria hari raya. Wawa baru berkesempatan nak update.

Ye laa, seharian sibu dengan aktiviti kunjung mengunjung rumah mak & mertua then lepas tu balik kampung tengok lembu tumbang plak. Maghrib baru sampai rumah, sambung pula bbq kat rumah mak wawa lepas maghrib. Jam 12 malam baru sampai rumah mak mertua. Hari ni stay rumah mak mertua, masa untuk rehatkan badan.

Walau apa pun, wawa nak ucap selamat hari raya aidil adha buat sahabat blog vitaminwawa. Semoga setiap korban kita di terima Allah swt. Amin

Resepi Kek Chocolate Cheese Lava Berhantu

Assalamualaikum

Resepi ini ita ambil dari Fb Chef Asma di Sini

Sejak dua menjak ni, fenomena baru buat seluruh rakyat Malaysia apabila muncul chocolate cheese lava di newsfeed fesbuk wawa. Ya Allah, lihat saja buat wawa tak senang duduk. Kelmareng wawa sempat beli dengan kawan wawa yang menjual kek choc cheese ini. Rasanya yang sangat sedap tak tahu nak cerita. Rasa macam tak cukup, jadi wawa nak cuba buat kek ini. hihi
Hari ni wawa nak pergi cari bahan-bahan untuk buat kek berhantu ni, rasa macam tak puas. hehe

Resepi Kek Chocolate Cheese Lava Berhantu KEK COKLAT CHEESE LAVA BERHANTU resepi kek coklat lava kukus resepi kek coklat berhantu azlina ina kek coklat hantu kek coklat lava sukatan cawan resepi kek lava viral resepi kek coklat lava kukus sukatan cawan resepi kek coklat cheese bakar kek coklat larva kukus pengedar vivix shaklee, pengedar vivix pengerang, pengedar shaklee johor, pengedar vivix johor, pengedar shaklee johor

Sesi Menggubah Hantaran Kahwin

Assalamualaikum wbt,

Hai korang, dah tidur ke? Hihi. Wawa baru selesai gubah bunga untuk hantaran kahwin adik wawa raya ketiga nanti.๐Ÿ˜Š

Tahun ini saja ada dua majlis perkahwinan dalam family wawa. Bulan may hari tu adik perempuan, kali ni adik lelaki pula. Isterinya orang kelantan. Kahwin time hari raya haji, harap-harap jalan tak sesak laa.")


Gubahan yang tak seberapa, ye laa orang kata tangan tak ada pantat siput.๐Ÿ˜„
Maksudnya kurang kreatif. haha

Inilah hasilnya. Selamat malam sahabat.

Testimoni Set Cantik Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Hai sahabat semua, apa khabar? Wawa doakan kalian sentiasa sihat sejahtera sepanjang masa. Amin
Rasa macam dah lama wawa tak sharing testimoni tentang produk kesihatan kecantikan shaklee kan. Jadi, hari ni nak jamu testimoni berjaya adik comel ni yang mengalami masalah kulit kusam. Alhamdulillah, selepas konsisten amalkan set cantik shaklee, kulitnya kembali cantik dan berseri.

Orang kata, kecantikan luaran terserlah apabila dalaman kita sihat. Kan?

Testimoni pengguna set cantik shaklee.

Vitamin C Shaklee Pilihan Hatiku

Assalamualaikum wbt,

Malam ni kita nak mengarang kenapa terjatuh hati kat "Vitamin C shaklee". Padahal belambak vitamin C kat luar sana. Hihi

Secara jujurnya wawa pernah makan vitamin c, dari klinik atau pun farmasi dan juga supplemen lain. Ada yang 1000mg, ada yang 1500mg. Jika kita makan setiap hari, kulit kita akan putih seputihnya. Pernah wawa lihat kulit kawan wawa yang jadi pelik, putihnya macam nampak urat2 dalam kulit. Selepas Itu, wawa makan sebotol dah stop. Sebab tak de feel pun nak makan lama-lama, takut ada la.๐Ÿ˜„

Rahsia Tidur Untuk Kecantikan

Assalamualaikum wbt,

Sejak akhir-akhir ini, kita sering keletihan dengan aktiviti harian sehinggakan waktu tidur sedikit terganggu. Akibat daripada kekurangan tidur, kulit menjadi kurang sihat dan kusam. 

“Beauty Sleep” yang seringkali kita dengar adalah benar!!! Anda mungkin perasan apabila anda mengurangkan jumlah tidur , ia akan terpamer pada wajah. Kulit yang letih, eye-bag, dan kehilangan seri pada wajah.



“Kurang tidur menyebabkan saluran darah membesar, menyebabkan lingkaran hitam pada bawah mata,” kata pakar dermatologi Sonia Badreshia-Bansal, MD, dari Universiti California, San Francisco.

Vitamin Yang Terkandung dalam Vita-Lea Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Selamat tengah hari sahabat wawa yang cantik dan kacak. Bulan lepas shaklee kehabisan stok Vitalea sampaikan ramai yang cari. Baru beberapa hari shaklee dapat restok Vitalea yang baru dengan tudung botol yang baru iaitu warna putih bersih. Tergoda bila tengok botol baru ni.. hihi

Apa yang ada dalam Vitalea ni sampai ramai sangat yang cari?

PROMOSI ESP DAN VITA C PLUS SHAKLEE KEMBALI!

Assalmualaikum wbt,

Salam 1 September 2016. Ya Allah, pantasnya masa berlalu tinggal beberapa bulan sahaja lagi 2016 nak meninggalkan kita. Umur pun makin meningkat, apa yang patut kita bekalkan ke alam sana sudah cukupkah? Semoga Allah lorongkan hati dan perbuatan kita ke arah kebaikan. Amin

Bulan baru, strategi baru, doakan wawa semoga terus istiqomah dalam berkongsi kebaikan tentang kesihatan dan produk shaklee. Suka wawa nak kongsi dengan kalian, bulan ini special PROMOSI dari shaklee di mana 2 produk HOT customer wawa iaitu ENERGIZING SOY PROTEIN dan SUSTAINED RELEASE VITAMIN C PLUS.

Kedua-dua produk ini sangat berbeza dengan produk yang melambak di pasaran, kerana keunikan yang terdapat dalam produk shaklee tak terdapat di brand yang lain. Vitamin C yang telah diformulakan sustained release dimana vitamin c di lepaskan secara berperingkat-peringkat. Manakala ESP pula merupakan ekstrak soya non-gmo dimana kandungan soya yang asli tidak di ubah. Shaklee hasilkan 1 tong ESP daripada 30kg soya dan penghasilannya juga dibawah suhu yang rendah. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...