Kulit Lebih Cantik Semulajadi Dengan Set Cantik Shaklee

Assalamualaikum wbt,


Senyum dulu dengan senyum sekarang lebih kurang ja.
Awat senyum sekarang nampak lagi manis nohh? πŸ˜„
Rahsia wajah cantik manis menawan, pastilah dengan set cantik shaklee. Semua orang dah tahu kan.
Cuma tunggu masa ja nak grab. Tinggal 2 hari nak masuk tahun baru, azam baru nak kulit flaswless cantik macam erra pazira pun boleh kak long. Wawa lagi setuju. ☺️
.
Kak long, kak ngah, kak cik yang punya bajet sipi2 tu boleh try set cantik bawah ni.


Tahan lama 3 ke 6 bulan penggunaan. Makan hari2 insyaAllah, cantik menawan kulit hangpa.
Nak cuba set cantik bajet sipi2? Mai pm tepi, kita bincang sampai jadi😍
Your Trusted SID
019-9966576
Wawa

Sentiasa Positif Membahagiakan Jiwa

Sentiasa Positif Membahagiakan Jiwa
Assalamualaikum wbt,

Selamat pagi uollss.πŸ˜„

Alhamdulillah, wawa selamat sampai di kampung halaman selepas 6 jam bermusafir dengan suami & adik. 

Apa khabar sahabat? Wawa doakan semoga kalian sentiasa sihat, dimudahkan urusan dan menjadi kaya dan berjaya dunia akhirat. 

Terjumpa kata2 yang positif pagi ni. Kenapa pentingnya kita hidup lebih positif. 

Jangan guna bahasa salah. Kak nora notice ramai yg suka guna bahasa salah bila ada masalah. Sebab tu masalah makin bertambah.
.
.
.
Contohnya susah, stress, letih, sedih. Ini antara perkataan yg akan melemahkan energy. Kak nora akan automatic delete any comments yg ada perkataan negatif gini and most of the time akan unfriend je orang tu. Amboi sampai nak unfriend? Bukan. Sebab once u terasa negatif baca komen or status orang, cepat2 la delete sebab benda tu akan effect energy kita. Bad vibes ni sgt bahaya. Tak caya? Kak nora dulu negatif gila dik. Dekat mulut ni sentiasa ckp susah, stress, tak best semua yg negatif. Lepastu hidup jadi miserable. So I decided to change.
.
.
.

Aku boleh. Senang je ni. Sekejap lagi setel la ni. Best nya! Seronok kan jadi kaya? Yes aku kaya. Aku nak jadi kaya sebab nak tolong family, nak happy kan anak2, nak pegi umrah, nak sedekah banyak lagi, nak besarkan bisnes bagi peluang kerja pada ramai orang lagi, nak bagi sumbangan pada sekolah tahfiz, anak2 yatim, orang susah, nak tolong lg ramai orang. Paling penting aku nak jadi kaya sebab aku nak ada banyak masa dgn Allah, dengan family, dgn orang2 yg aku sayang. Sebab bila aku kaya, aku dah tak perlu fikir pasal duit. Aku boleh bagi berapa banyak yg aku nak. 
.
.
.
Ni contoh πŸ‘†
Explain la benda positive dalam diri anda. Indirectly anda program kan semua ni dalam otak. Lama2 jadila kenyataan. Lg details  explanation anda lg mudah anda nak capai apa yg anda nak. Byk kan bercakap benda positive. Elakkan mengutuk orang. Sebab apa yg anda cakap itu lah yg anda dapat! Sebab tu orang tua2 selalu cakap kata2 itu doa. Hati2! 
.
.
.
Selamat pagi,
Kredit : Kak nora

10 Fungsi Utama Ostematrix Shaklee

10 Fungsi & Kebaikan Ostematrix Shaklee 

=======

1. Menguatkan Tulang – Kalsium menguatkan tulang belakang dan memastikan bentuk yang betul kepada badan selain daripada mengurangkan risiko sakit belakang. Kalsium membantu menjadikan tulang berada dalam keadaan yang baik dan mencegah sakit tulang seperti artritis dan osteoporosis yang boleh menjejaskan pergerakan bebas selain dari menjadi amat menyakitkan.

Jom Join Ahli Shaklee!

Assalamualaikum wbt,

Join shaklee hanya rm79.50 je.


Terus boleh dapat harga ahli.
Terus boleh order sendiri.
Terus dapat peluang untuk buat bisnes.
Terus dapat free consultation.
Terus dapat free coaching.

Yang dah tak aktif setahun pun, boleh join balik.

Jom, kita buat sama2!😍

Testimoni Kurang Merokok Selepas Minum Vivix

Assalamualaikum wbt,

Part isteri paling suka bila suami bagitahu, 

Sayang, abang dah makin kurang merokok. 1 kotak lambar benau nak habis.πŸ˜ƒ

Si isteri dengan senyum simpul jawab, alhamdulillah abang. haha

Tapi betul lah, isteri mana yang tak suka bila suami makin kurang merokok. Paling dan terlebih suka, bila suami buang terus rokok. Betul ke betul?

Sememangnya bukan mudah untuk seorang lelaki meninggalkan habit yang sudah sebati dengan diri mereka. Orang kata macam dah jadi darah daging, sebab terlampau lama sangat dan tak boleh berpisah. Kan?

Testimoni Sopak Dengan Vivix Shaklee

Assalamualaikum wbt,


Beberapa bulan lepas wawa pernah share tentang sopak di blog & kak Maz salah seorang customer dari blog. 

Selepas sebulan consume #vivixshaklee , kak Maz teruja gila bila tunjuk kat wawa kulit baru dah tumbuh. 

Gambar kiri sebelum kak maz cuba Vivix dan kanan selepas sebulan minum #vivixshaklee & gambar terbaru yang Kak Maz share lebih mengujakan wawa. 😍

Kesan sopak dibahagian dada kak maz juga semakin berkurang. Maksudnya, warna kulit asal semakin memenuhi bahagian dada kak maz. Alhamdulillah.

Kini kak maz sudah masuk ke botol kedua. InsyaAllah, masalah penyakit sopak @ vitiligo kak maz akan hilang. Amin

Doakan customer wawa ye kawan2😘

Vivix tonik ajaib untuk 1001 masalah kesihatan anda. 

I love vivix!😍

#JutawanWawa

KULIT LEBIH CANTIK DENGAN COLLAGEN SHAKLEE

Assalamualaikum wbt,

Kulit cantik menjadi impian semua wanita dan lelaki. Ada ke yang nak kulit menggerutu? Tak ada kan. Allah dah jadikan semua manusia ni cantik, tak ada yang tak cantik. Kan? 
Cuma Allah sedang menguji kita sebagai hambanya mampu sabar ke tidak. Antaranya ujian kulit yang penuh tumbuh jerawat, ujian resdung, ujian mulut berbau, hidung berbau, ujian mata merah, ujian alergik dan sebagainya.

Bukan Allah uji kita saja-saja, DIA nak lihat kita ni mampu bersabar ke tidak dan dalam masa yang sama kita merayu tak minta Allah berikan wajah yang cantik, licin, gebu dan menawan. Kan? Disamping kita doa, dengan asbab supplemen juga sebahagian usaha kita. Betul ke betul?

Di bawah ini antara asbab mengamalkan collagen powder shaklee, kulit jadi lebih cantik dan menawan.

KULIT LEBIH CANTIK DENGAN COLLAGEN SHAKLEE
-----

Promosi Purchase With Purchase Multi-Stack Dispenser Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Apa khabar sahabat blog wawa? Wawa doakan kalian sentiasa dikurniakan kesihatan yang baik sepanjang masa. Amin


Promosi Purchase With Purchase Multi-Stack Dispenser Shaklee sedang berlangsung dengan di datangkan dengan dua warna iaitu Green Apple dan White. Boleh digunakan untuk pelbagai, terutamanya boleh isi dengan ESP, vitamin dan jajan atau gula-gula anak-anak ketika travel.

Bentuknya yang kecil dan cute sangat menggoda setiap mata yang memandang. 

Macam mana nak dapatkan Multi-stack Dispenser ini? Mudah sahaja, anda boleh dapatkan dengan harga promosi iaitu RM13.78 SAHAJA dengan setiap pembelian 150uv  produk shaklee. Bersamaan dengan RM636 dan ke atas.


Set Panau Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Kulit berpanau menjadi igauan kepada kaum lelaki dan wanita. Pasti timbul rasa malu dan rendah diri bila bersama dengan kawan-kawan. Betul ke betul? 



Paling penting kita perlu tekankan ialah kulit yang berpanau menunjukkan sistem imum kita lemah. Sangat disarankan mengambil vitamin seperti Vitamin C, Alfalfa, Garlic untuk kuatkan sistem pertahanan badan kita dan Herbal Blend Cream untuk kegunaan luaran.

Mak Bebas Diabetes Dengan Vivix Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Komplikasi biasa yang kita dengar pada orang yang ada diabetes atau kencing manis adalah luka lambat sembuh, kaki jadi buruk, luka merebak, sel mati dan boleh menyebabkan kaki terpaksa dipotong.

Allahu, sebab itu bila wawa dengar orang itu ada kencing manis, orang ini ada kencing manis kak wawa yang terlebih risau. Sebab apa? Kerana jika tidak dijaga dan dikawal boleh mengundang derita sampai hujung nyawa. Kaki terpaksa dipotong bagi mengelakkan sel-sel mati merebak ke tempat lain. 

Jika sebelum ini berkaki 2, kini tinggal 1 dan ada juga terpaksa dipotong dua-dua kaki. Allahuakbar, nauzubillahiminzalik.

Bagi yang sedar kemudaratan ini, mereka  laju berikhtiar untuk mengekang dari terus menghantui diri sendiri dengan mengambil langkah bijak iaitu mengamalkan minum VIVIX shaklee.

Announcement Herbal Blend Multi-Purpose Cream Available Now

Assalamualaikum wbt,

Alhamdulillah, cream serbaguna sudah available untuk purchase. Bulan lepas cream kesayangan wawa dan penggemar ramai customer wawa terputus sebab stok di HQ dah habis. Sekarang dah boleh restok banyak-banyak. Murah je haa.. hihi

Boleh whatsapp wawa untuk order dan beli.
Save wawa punya nombor tau, nanti balik kampung anak-anak kena gigit nyamuk 1 badan, haru nak godek blok cari nombor phone wawa untuk order. Tambah plak line internet slow.

Simpan tau.

Your Trusted SID,
019-9966576
Wawa

Gabungan 3 Vitamin Cantik Shaklee Mantap

Assalamualaikum wbt,

Hai semua, apa khabar? Lama wawa tak menulis, bukan apa sebab mood menulis terbang dek kerana badan keletihan. Jadi, bila nak menulis tu feeling tak ada. Hasilnya, lama juga blog wawa sunyi tanpa berisi.

Its ok, hari ini wawa kembali dengan semangat baru. Semoga mood menulis dan berkongsi ini berterusan. InsyaAllah. Perempuan dan cantik memang berpisah tiada. Setiap hari kita akan pakai compact powder ke, foundation ke, lipstik ke, blusher ke, semata-mata untuk dilihat cantik.

Cantik luaran tidak bermakna, jika hilang segala macam makeup muka kita menggerutu. Setuju? Disinilah hadirnya supplemen shaklee, yang sentiasa ready untuk anda merawat atau mengatasi masalah kulit tak cantik dari dalam. Bila dalaman kulit kita cantik, automatik kulit luaran anda lebih cantik. Tanpa perlu memakai foundation yang tebal, anda akan lebih berkeyakinan dengan kulit yang baru.

Di bawah ini wawa kelaskan vitamin perlu untuk setiap orang setiap hari. Ketiga-tiga vitamin ini sangat membantu mengekalkan kecantikan kulit anda. Apa vitamin itu? Jom layann..hihiπŸ˜„

Gabungan 3 Vitamin Cantik Shaklee Mantap

27 Manfaat Join Bisnes Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Alhamdulillah, lately ni ramai betul pm wawa tanya camna nak join bisnes shaklee. Seronok tengok wawa duk update pasal bisnes shaklee. Ye la, walaupun kerja 6.30 pagi sampai 7.30 malam, tetap ada waktu buat bisnes.

Depa duk tanya, bila wawa pergi pos barang? Ada ke masa? πŸ˜„ Haa, jangan tak tahu semuanya ditanggung beres. Walaupun masa bekerja wawa full, tapi urusan postage, order semuanya wawa buat secara online. Since, wawa dah memang kerja full time, shaklee is the best bisnes untuk wawa.😍

Bahan-Bahan Terbaik Dalam Collagen Powder Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Hai korang, selamat petang. Nak tahu tak apa bahan yang terkandung dalam Collagen Power shaklee. Kat bawah ni wawa listkan.

Atasi Moody Anda Dengan Vitamin B Complex

Assalamualaikum wbt,

Pengalaman di tempat baru, tidak seperti yang kita rancang, kita bayangkan. Sebelum datang, wawa cuba bayangkan tempat baru is super awesome, best, good, anything will ok dan semuanya best-best je.

Bestnya, it was very different. hihi. Kita kena mempositifkan diri, jadi wawa cuba positifkan perkataan dan ayat wawa ehh. Ye la, wawa suka bayangkan semuanya gonna smooth, kawan baik-baik, bos baik-baik dan semualah baik-baik. Minggu pertama, wawa macam orang asing dengan staff senior. Dieorang sangat mengamalkan seniority. Berbeza sangat culture 'mereka2' yang agak lama sikit dari wawa. Jika nak dibandingkan dengan ofis lama, dieorang macam kurang matang.

Awal-awal agak stress juga melayan perangai kebudakkan depa ni. Tambah stress bila bekalan vitamin B complex wawa dah habis. Hehehe.. Alhamdulillah, hari ni dah dapat bekalan Bcomplex, kita telan banyak-banyak la hari ini. hihi

Kenapa Shaklee Tiada DI Kedai-Kedai Fizikal

Assalamualaikum wbt,

Perasan tak, produk shaklee tiada di pasaran fizikal sperti farmasi, kedai-kedai toko jamu, mall, supermarket dan sebagainya. 

Mungkin ramai yang tertanya-tanya, kenapa shaklee tiada di kedai-kedai jamu, farmasi, mall dan sebagainya. Ini kerana tertakluk kepada peraturan shaklee sendiri. Jika ada mana-mana pihak yang melanggar peraturan ini, tindakan termination member akan dikenakan serta merta.

Inilah istimewanya perniagaan produk shaklee. kerana penjualan hanya dilakukan  oleh shaklee independent distributor yang berdaftar secara sah sahaja. Jika anda ternampak mereka-mereka yang menjual di kedai-kedai fizikal dan farmasi, mereka sebenarnya telah melanggar peraturan yang telah diletakkan oleh pihak Shaklee.

Himpunan Testimoni Cream Herbal Blend Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Cream herbal blend memang terlajak laris. Restok je habis, asal habis je restok. Ye lah, masing-masing grab 2 tube. Kena sorok untuk tuan empunya diri, kalau tak tak menyempat .hehe

Alhamdulillah, suka sangat wawa bila customer gembira dan enjoy menggunakan cream herbal blend shaklee ini. Cream ini boleh digunakan pada semua golongan dari bayi sehingga dewasa.

Beberapa testimoni wawa nak share dengan korang.

3 Tips Mulakan Perniagaan Di Instagram

3 Tips Mulakan Perniagaan Di Instagram
Assalamualaikum wbt,

3 tips mulakan perniagaan di instagram oleh Farid Mokhtar. Salah seorang marketer online. Peniaga baru tumbuh umpama cendawan selepas hujan, beratus ribu peniaga yang menggunakan instagram. Apakah kelainan yang kita boleh tonjolkan adalah dengan menjadi peniaga yang lain dari yang lain.

3 tips dibawah ini adalah asas untuk menjadi berbeza dari mereka.

Fadhilat Istighfar Setiap Hari

Assalamualaikum wbt,

Setiap hari kita tidak terlepas melakukan dosa, namun Allah itu Maha Baik. Memberi peluang untuk kita bertaubat sepanjang masa. Dalam Surah An-Nasr ayat 3 Allah menyebut,


Maka ucapkanlah tasbih dengan memuji Tuhanmu dan mintalah ampun kepadaNya, sesungguhnya Dia amat menerima taubat. (Surah An-Nasr: 3)
 Allah telah berfirman, “Wahai hamba-hambaKu, setiap kalian pasti berdosa kecuali yang Aku jaga. Maka beristighfarlah kalian kepadaKu, nescaya kalian Aku ampuni. Dan barangsiapa yang meyakini bahawa Aku punya kemampuan untuk mengampuni dosa-dosanya, maka Aku akan mengampuninya dan Aku tidak peduli (beberapa banyak dosanya).”
 Riwayat Ibnu Majah, TirmidziAyuh sahabat, kita perbanyakkan istighfar meminta ampun pada Allah swt.

Set Subur Hidupkan Harapan Miliki Anak

Assalamualaikum wbt,


Ramai ibu-ibu sedang berusaha dan menanti miliki cahaya mata. Begitu juga kak wawa. Sentiasa amalkan doakan supaya Allah kurniakan zuriat yang hebat, soleh, solehah, hafiz dan hafizah.

Selain mengamalkan doa, tubuh kita juga perlu bersedia untuk menerima orang baru dalam perut. Betul ke betul? Jadi, pengambilan supplemen untuk kesuburan dan kekuatan rahim kita amat perlu. 


Dibawah ini wawa kongsikan fungsi untuk setiap vitamin yang diperlukan oleh bakal-bakal ibu dan ayah.


set kesuburan wanita, set kesuburan shaklee, set subur shaklee, pengedar shaklee johor, pengedar vivix shaklee, pengedar vivix johor, Set Kesuburan Shaklee Untuk Suami Isteri, Set Kesuburan Shaklee, testimoni set kesuburan shaklee, harga set kesuburan shaklee set asas kesuburan shaklee fungsi set kesuburan shaklee set kesuburan shaklee 2017 set kesuburan lelaki dan wanita shaklee testimoni set kesuburan shaklee set ingin hamil shaklee kebaikan set kesuburan shaklee, Set Kesuburan Shaklee Untuk Mudah Hamil , Set Kesuburan Shaklee Untuk Tingkatkan Kesuburan Suami Isteri, CARA MAKAN SET KESUBURAN SHAKLEE, set asas kesuburan shaklee, set lengkap kesuburan shaklee, fungsi set lengkap kesuburan shaklee,set budget kesuburan shaklee, Set kesuburan untuk wanita, set kesuburan untuk lelaki
Kredit fb Kak Tizz

Who is Baby Forrest Shaklee?

Assalamualaikum wbt,



Semasa baby Forrest dilahirkan, dia tidak menangis seperti bayi lain. Malah tubuhnya pucat dan biru. Hingga bidan dan doktor terpaksa membuat pelbagai usaha untuk stimulate pernafasannya. Baby Forrest disahkan menghidap penyakit TB, dan doktor yg merawatnya menjangka dia hanya boleh hidup sehingga 8 tahun saja.

10 Hari Menjadi Warga Johor

Assalamualaikum wbt,


Hai orang Johor, nice to meet you. Hihi

Lamakan wawa tak bersiaran, almaklumlah banyak sangat nak cerita tapi kekangan masa dan keterbatasan tempat buat wawa tak terupdate.


Actually, wawa dah 10 hari mula bekerja di negeri JDT ni. Dah selamat pergi ke City Square pun. 

Nak tahu wawa kerja kat mana? Di Pengerang Johor. Sempadan Singapura kan. 



Ni housemate wawa. Kami duk celebrate  birthday akak tudung kuning tu dekat season.

Ok, kita jumpa lagi.

Perbezaan Cinch Shake Shaklee & Herbalife Protein

Assalamualaikum wbt,


Ada yang bertanya, apa perbezaan antara protein shaklee dengan protein herbalife.

Bagaimana protein shaklee dapat kekalkan penurunan badan secara ideal, berbanding produk herbalife.


Perbezaan cinch & herbalife


So bila kita cancel/buang nasi lemak + dinner tu, cal kita dah kira 'cantik' la tu. Maybe kalau lapar boleh makan roti or biskut

Puas Hati Dengan Produk Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Feedback positif daripada regular customer. Puas hati sangat dia. Hihi

Alhamdulillah, orang selalu kata parut lama susah nak hilang. Allah tak kata kan. InsyaAllah, ikhtiar dengan ESP Shaklee Allah bantu permudahkan dan hilangkan.

Kulit jadi lembap, cantik hilang segala parut. Alhandulillah, ditambah pula dengan Vita E. Ini buat wawa pun rasa nak telan vita e berbotol-botol 1 hari. πŸ˜„

Mealshake untuk anaknya, selera makin bertambah. Dulu makan memilih, kini tidak lagi. Alhamdulillah.

Jangan dengar cakap orang, cuba dan try dan decide sendiri.

Neul ke betul? Whatsapp wawa untuk dapatkan set kesihatan dan set cantik anda .

Simpton Slipped Disc

Assalamualaikum wbt,

Masih lagi bercerita tentang slipped disc. Melihat kepada pengidap slipped disc ini kadang kita merasa siksanya sekali. Tidur tak kena, duduk tak kena. kan? 

Wawa nak share simpton awal yang anda boleh kenal pasti jika mengidap slipped disc. Kebanyakkan mereka yang mengidap slipped disc kurang peka dan perasan mereka kena slipped disc. Mereka beranggapan mungkin ini sakit biasa kerana bekerja kaut seharian. 

Punca-Punca Slipped Disc

Assalamualaikum wbt,

Apakah Punca Berlaku Slipped Disc?


Proses penuaan antara punca berlakunya Slipped Disc di mana ligament yang memegang disc itu menjadi lemah dan sekiranya terdapat tekanan atau tergeliat sedikit pun, ia mampu menyebabkan gel disc itu pecah. 

Namun begitu, aktiviti harian yang dilakukan dengan cara yang salah juga mampu menyumbang kepada risiko slipped disc antaranya:

1. Membongkok terlalu lama

2. Mengangkat beban yang terlalu berat

3. cara mengangkat beban yang salah

4. duduk atau baring dalam posture badan yang salah


5. Kecederaan ketika bersukan (cth: mengangkat berat di gym)  

Ramai yang wawa dengar mengadu sakit belakang, puncanya suka mengangkat barang berat sewaktu muda. Sebolehnya hendaklah kita mengambil langkah berjaga-jaga bagi mengekalkan kesihatan yang baik sepanjang masa.

Cantiknya Tumbler Shaklee Yang Baru

Assalamualaikum wbt,


Bulan lepas warnanya biru, kali ini shaklee buat sedikit perbezaan dengan pengeluaran tumbler lebih exclusive 828ml yang di bawa dari US. 

Warna hitam yang lebih menawan. Limited stok, pembelian dengan pembelian baru layak untuk anda dapatkan tumbler exclusive ini.

Berminat? Whatsapp wawa na 019-9966576.

SENARAI HARGA VITAMIN SHAKLEE

Assalamualaikum wbt,

Bismillahirrahmanirrahim.

Wawa nak share senarai harga semenanjung Malaysia dan Sabah Sarawak bersama postage. Senang untuk korang rujuk kan.

Ini adalah harga retail. Jika anda menjadi ahli, anda akan mendapat penjimatan sehingga 20-30% dari harga retail. Jika berminat untuk menjadi ahli, boleh hubungi wawa bila-bila masa sahaja ya..")

Klik gambar untuk dapatkan view yang lebih jelas.

List Harga Vitamin Shaklee

Revolusi Vivix Melawan Penuaan Sel Badan

Assalamualaikum wbt,

Tahukah anda kenapa Vivix ini wujud? Vivix merupakan revolusi dalam anti-penuaan pada tahap sellular dalam pertarungan melawan penuaan pada tahap sellular. 

Mulakan Harian Anda Dengan Doa

Assalamualaikum wbt,

Selamat pagi semua, Alhamdulillah Allah masih hidupkan kita pagi ini. Terima kasih Ya Allah, maka panjangkanlah umur kami dalam iman. Amin

Allah suka akan hamba-Nya yang bergantung hidup pada-Nya. Macam mana tu? Dengan sentiasa memgingati Allah swt.

Nak mulakan sesuatu ingat Allah, nak buat sesuatu minta pada Allah, nak miliki sesuatu minta pada Allah. Waima ilham dan idea pun, semuanya kita dapat hanya dengan izin Allah swt.

Betul ke betul? Jadi, hari ni wawa nak share satu doa untuk anda. Jemput amal ye.


Selamat beramal

Testimoni Hilang Slipped Disc Dengan Vivix

Assalamualaikum wbt,

Ramai dikalangan sahabat wawa yang mempunyai masalah slipped disc. Kebanyakkannya umur lebih kurang wawa dalam linkungan 25-35 tahun. Apakah punca yang berlakunya slipped disc? Wawa akan kupas untuk next entry.

Apa maksud Slipped Disc?

slipped disc – known as a prolapsed or herniated disc – occurs when one of the discs that sit between the bones of the spine (the vertebrae) is damaged and presses on the nerves. This can cause back pain and neck pain, as well as symptoms such as numbness, a tingling sensation, or weakness in other areas of the body.

Kenapa Kita Perlu Baca Al-Quran?

Kenapa Kita Perlu Baca Al-Quran?
Assalamualaikum wbt,

Kenapa kita perlu baca Al-Quran? Kisah ini menarik untuk dihadam. Jika bacaan kita disertakan dengan makna / terjemahan ia lebih menjatuhkan hati kita pada Al-quran. 😊

ALASAN KENAPA KITA PERLU BACA ALQURAN WALAUPUN KITA TIDAK MEMAHAMINYA

Ini adalah satu kisah yg sgt menarik.Semoga dgn cerita ini hati anda akan terbuka utk membaca Al-Quran. Kisah ini dipetik drp kisah yg ditulis dlm bhs inggeris.Mengapa kita membaca al-Quran sdgkn kita xmemahami sepenuhnya apa yg dibaca?

Ada seorg Atuk tua tinggal bersama cucu lelakinya di sebuah bukit di pedalaman. Setiap pagi Atuk bgn awal pagi duduk di meja mkn & membaca al-Quran. Cucunya ingin menjadi spt Atuk & meniru seberapa boleh akan bacaan yg dibaca oleh Atuknya.

Pd suatu hari cucunya bertanya, 'Atuk!Saya cuba membaca al-Quran mcm Atuk baca tapi sy xfaham pun & jika sy faham sekalipun sy akan lupa sebaik shj sy menutupinya. Apa bagusnya bila kita membaca al-Quran? Sdg org tua itu meletakkn arang batu ke dlm dapur pemanas bdn, dgn perlahan dia menoleh kpd cucunya sambil berkata, 'Bawa guni arang batu ini ke sungai & bawakn saya seguni air'.

Vivix Shaklee Agen Awet Muda

Assalamualaikum wbt,

Salam sayyidul ayyam, penghulu segala hari. Ya Allah, kurniakan rezeki yang melimpah ruah kepada kami, sihat tubuh badan, mudah urusan, serta harta yang melimpah ruah di dunia dan akhirat.

10 Kebaikan Vivix Yang Perlu Anda Tahu

Assalamualaikum wbt,

Bulan ni wawa nak bagi FREe 2 paper beg hijau ini dengan setiap pembelian 2 botol Vivix shaklee. Ada yang berminat? Nak tahu apa kebaikan Vivix shaklee? Teruskan membaca ye.. hihi

Vivix adalah salah satu produk favourite wawa, mak dan juga ayah, setiap malam tak kan miss untuk ambil satu sudu. Mak wawa paling happy, sebab ramai yang tegur mak nampak makin muda, kulit lebih cantik, ada yang tak percaya mak dah ada cucu. Manakala ayah wawa pula, garis kedut di dahi semakin menghilang. Wajah ayah nampak makin menegang. 

Alhamdulillah, semuanya dengan izin Allah swt. Walau apa pun, Allah suka hambanya berusaha tetapi meletakkan Allah adalah yang Pertama. Kan.

Promosi Shaklee 3 Bulan 1st October -31st December 2016

Assalamualaikum wbt,

Hai semua, apa khabar? Wawa doakan kalian sentiasa sihat, dimurahkan rezeki, dipermudahkan urusan serta diberkati Allah swt. Sudah hampir setengah bulan PROMOSI 3 BULAN yang sedang berlangsung di HQ dan website shaklee. 

Sempena bulan tingkatkan imuniti individu dan keluarga, shaklee telah mengeluarkan set tingkatkan imuniti tanpa anda susah fikirkan vitamin apa yang patut anda ambil. Complete set ini sesuai untuk seisi keluarga sedari bayi sehinggalah orang dewasa. Bayi tidaklah boleh kita bagi direct makan supplemen dan vitamin ini. Ia perlu diberi melalui susu ibu ye. ")


SET 1 : Immunity sets

Testimoni Penyakit Sopak Sembuh Dengan Vivix & ESP Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Selamat pagi semua, dah senyum? Senyumlah kerana itu permulaan aura positif dalam diri anda.

Sejak dua menjak ni, ramai pula yang cari  vivix sebab nak hilangkan penyakit sopak atau vitiligo ini. Rata-rata yang datang merangkumi umur seawal 20an, 30an dan 60an. Maksudnya, penyakit sopak ini tidak berlaku pada sesetengah umur sahaja. Ia berlaku pada peringkat umur. 

Untuk mengetahui apa itu penyakit vitiligo ini. Anda boleh klik LINK ini.

Testimoni 1 : 3 botol Vivix sembuh dari Vitiligo

Elok Ke Makan Supplemen Shaklee?

Assalamualaikum wbt,

Wawa copy sharing dari Master Aeinna upline wawa sendiri. Soalan ini biasa sangat wawa terima dan dipersoalkan. Elok ke makan supplemen shaklee ni? nanti buah pinggang tak rosak ke kalau selalu ambil?

Memandangkan orang kita sangat menjaga dalam bab pemakanan supplemen, vitamin dan ubatan.

Sepertimana yang ramai tahu, kita tidak di galakkan untuk mengambil ubatan sintetik secara berterusan kerana ia boleh mengakibatkan permasalahan pada buah pinggang dalam jangka masa panjang. 

Namun, ia berbeza dengan produk shaklee iaitu makanan tambahan. Jom kita hadam apa yang kak ena tulis.

Borong Vitamin Shaklee RM3000 Di HQ

Assalamualaikum wbt,

Sesekali turun HQ, borong kasi pecah Vitamin shaklee. Vitamin sentiasa mendapat permintaan dari customer.😊


Promosi special bulan October, daftar ahli dan beli vitamin 100uv @ 200uv anda berpeluang mendapat percuma 1 botol Lecithin @ 1 botol Vitamin C.

Dah lama makan, belum jadi ahli? Inilah masanya anda grab. Hubungi wawa 019-9966576 untuk info lanjut.😊

Testimoni Set Cantik Premium Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Siapa sangka kulit yang berlubang-lubang kesan dari parut jerawat dulu, kini semakin hilang dan cantik.

Doktor Chip ini mengamalkan set kecantikan shaklee iaitu set premium.


Alhamdulillah, hasil yang memuaskan. Kulit doktor Chip semakin cantik, halus dan mulus. Nak tahu apa set cantik premium? 

Klik sini naa.😍

Set Cantik Premium Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Set Cantik laku keras😍
Alhamdulillah, ini antara set paling top yang di pilih oleh customer. Semua nak cantik kan. Pilihan bijak adalah yang merawat dari dalam.😊 .
Apa pilihan yang anda ada? Full set untuk kecantikan dalaman dan luaran. .

Testimoni Kulit Berminyak

Assalamualaikum wbt,

Testimoni kulit berminyak. Selain mengamalkan pemakanan vitamin shaklee , ibu muda cantik ini juga mengamalkan set skincare shaklee iaitu Enfuselle Balancing Moisturizer. 

Ia membantu mengembalikan ph kulit yang lebih seimbang. EBM shaklee boleh mengimbangi minyak pada muka. Sekiranya kulit terlalu kering, Enfuselle Balancing Moisturizer membantu melembapkan dan sekiranya kulit berminyak, Enfuselle Balancing Moisturizer ini membantu mengawal minyak pada kulit muka.


Cara Mengatasi Kulit Muka Berminyak

Assalamualaikum wbt,

Kulit wajah penduduk Asia lebih terdedah kepada sinaran matahari dan uv. Ia menyebabkan permasalahan tentang kulit lebih di alami oleh penduduk Asia terutamanya negara kita. Kebanyakkan penduduk negara kita mengalami masalah kulit berminyak secara berlebihan.

Kulit berminyak memerlukan penjagaan yang rapi supaya dapat mengurangkan pengeluaran sebum berlebihan. Beberapa perkara yang perlu diamalkan bagi memastikan tahap pengeluaran sebum pada wajah dapat dikawal iaitu :

Bloglist Hilang, Please Help Me!

Assalamualaikum wbt,

Selamat pagi semua, wawa doakan semoga kalian yang sudi singgah di teratak wawa ni dikurniakan kebahagiaan, kekayaan dan keberkatan dalam hidup. InsyaAllah amin.

Seminggu ni wawa pelik dengan blog wawa, bila tengok-tengok balik rupanya senarai bloglist wawa dah hilang. Cari dekat layout pun tak ada. Inilah salah satu kesan kalau kita guna blogspot kan. Hilang tiba-tiba code, hilang bloglist, hilang gadget follower dan sebagainya.

Disebabkan hal ini, di tambah pula dengan kekangan masa wawa semakin jarang untuk blogwalking dan singgah di blog sahabat-sahabat semua.

Jadi, wawa nak minta tolong boleh? Just drop your link blog masing-masing then wawa akan masukkan dalam bloglist wawa. yang kat bawah tu sempat beberapa blog yang wawa blogwalking dan masukkan. 

Please help me!")
Ihsan google





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...