Tuesday, 25 October 2016

Perbezaan Cinch Shake Shaklee & Herbalife Protein

Assalamualaikum wbt,


Ada yang bertanya, apa perbezaan antara protein shaklee dengan protein herbalife.

Bagaimana protein shaklee dapat kekalkan penurunan badan secara ideal, berbanding produk herbalife. Ramai yang marah bila ada perbandingan macam ini. Sebab direct menunjukkan perbandingan antara produk kan. Penulisan ini wawa ambil dari sharing Master Zailah yang mana pasti beliau lebih tahu akan perbezaan keduanya.

Walau apa pun produk pilihan anda, terpulang kepada pilihan masing-masing. Perbezaan paling ketara diantara keduanya adalah soya Non-GMO. Cinch shaklee adalah produk non-gmo dan dinyatakan pada label. 

Perbezaan cinch & herbalife


So bila kita cancel/buang nasi lemak + dinner tu, cal kita dah kira 'cantik' la tu. Maybe kalau lapar boleh makan roti or biskut

Biasanya produk kurus - diorang akan:

1. Naikkan kadar metabolism badan
2. Supaya nampak badan kurus
3. Berat turun


Produk Herbalife juga, once kita stop consume, ia akan ganggu sistem kadar metabolism kita.

1. Kadar metabolisma menurun
2. Badan cepat naik jika tidak menjaga pengambilan makanan
3. Berat sudah tentu akan naik

Ini dipanggil The Yoyo Effect



Istimewanya Cinch, Cinch mengandungi Leucine. Leucine ni buang lemak je (thats y siapa yg makan Cinch beratnya tak turun banyak, tapi ukur lilit mengecil).


Cinch yg mengandungi Leucine ni tak kacau kadar metabolism. Jadi kalau kita stop Cinch sekalipun, takde effect yg negatif sebab Cinch menguruskan TANPA MENGGANGGU KADAR METABOLISM kita.

Kredit : Master Zailah


0 Comments:

Post a Comment

Terima Kasih singgah comment. Semoga sentiasa ceria dan bahagia selalu..😊