Friday, 17 April 2020

Senarai Tutorial Untuk Blogspot

Assalamualaikum wbt,

Senarai Tutorial Untuk Blogspot | Bila sudah bina blog dengan blogspot, seterusnya apa yang saya nak buat? Pasti ramai blogger-blogger baru yang tertanya-tanya, apa yang patut saya lakukan untuk meriahkan atau untuk cantikkan blog masing-masing. Betul kan?

Tapi, nak cantikkan apa, bagaimana nak cantikkan? Persoalan yang sering muncul difikiran, dan kadang-kadang ramai yang kecundang dalam menulis di blog kerana tiada semangat. Mari mommy bagitahu, kenapa anda jadi kurang bersemangat untuk berblog, sedangkan dah lama saya buat blog ni. Cuma sepi terbiar kosong begitu sahaja. Nak tak mommy kongsikan cara macam mana nak bagi naik balik semangat untuk teruskan berblogging?

tutorial blogspot 2019 tutorial edit blog simple template tutorial template blog cantik tutorial blog template tutorial header blog cara hias blog cara mencantikkan blog cara edit blogspot  tutorial blogskin freebies background tutorial favicon cara menghias blog contoh title blog lyssa faizureen instagram contoh blog menarik cute blog blog popular malaysia 2019 blog dr blogger maria blog template tutorial sidebar blog cara membuat title blog bergerak tutorial about me cara edit blog 2018 cara membuat background blog sendiri bunga bertaburan di blog blogskins site blogskin comel blog tiada dalam search google cara buat blog blogspot blogger tutorial blogspot 2019  tutorial edit blog simple template tutorial template blog cantik tutorial blog template tutorial header blog  cara hias blog cara mencantikkan blog cara edit blogspot
Basic Tutorial untuk Blogspot



Cara Tingkatkan Semangat Berblogging

  1. Pastikan susunan blog menarik.
  2. Tingkatkan bilangan followers
  3. Cari genre minat anda untuk terus menulis 
  4. Bersosial bersama rakan blogger (kunjung mengunjung di blog sahabat)
  5. Belajar tentang blog
  6. Kuasai cara membuat tutorial untuk cantikkan blog
Ok la, mommy bagi 6 dulu cara tingkatkan semangat untuk jadi blogger yang konsisten. Seterusnya, mommy kongsikan senarai tutorial yang anda boleh dapat di blog mommy ini. Sekarang, tak perlu cari lagi, anda cuma perlu bookmark sahaja entry ini supaya mudah untuk anda refer di kemudian hari. 



Senarai Tutorial Untuk Blogspot


  1. Tutorial Blog - Cara Letak Entry Muncul Di Bawah Blog
  2. Tutorial Scroll Box Untuk Categories
  3. Tutorial : Cara nak buat Drop Down Menu Bar / Tab Menu Drop Down
  4. Tutorial - Cara Mudah Buat Scroll Box Untuk Blog Archive
  5. Video Tutorial Cara Buat Highlights Cover Instagram Story
  6. Tutorial Cara Letak Facebook Page Di Blog
  7. Tutorial Cara Letak Iklan Nuffnang Leaderboard dan Skyscraper Ads Unit
  8. Tutorial Cara-Cara Nak Buat Segmen Copy Paste
  9. Tutorial Scroll Box Untuk Blog Archive
  10. Tutorial Letak FB Page di Blogspot dengan Mudah
  11. Tutorial Scroll Box Untuk Label
  12. Tutorial Letak Online User Di Blogspot
  13. CARA DAFTAR AKAUN IKLAN GOOGLE ADSENSE NEWBIE
  14. Blog Beginner - Tutorial Center Post Title & Side Bar
  15. Cara Mudah Pasang Google Analytics dalam Blogspot
  16. VIDEO - CARA LETAK IKLAN GOOGLE ADSENSE DALAM BLOGSPOT
  17. Tutorial Auto Reply PM Customer di FB Page
  18. Tutorial Letak Iklan Google Adsense
Ini antara tutorial yang boleh anda refer sekiranya nak perindahkan susunan di blog kalian. Semoga bermanfaat.




1 comment:

  1. Buat masa ni semangat tulis pos masih rajin. Cuma tak rajin edit blog sebab tulis pos daripada telefon bimbit.

    ReplyDelete

Terima Kasih singgah comment. Semoga sentiasa ceria dan bahagia selalu..😊