[PROMO MAY - MEAL SHAKES BUY 6 FREE 1]

[PROMO MAY - MEAL SHAKES BUY 6 FREE 1]

Perbezaan Shaklee

★ Mealshake menyediakan hidangan lengkap dan asid amino serta nutrisinya mudah diserap untuk kegunaan harian.

★ MEAL SHAKES diperbuat daripada bahan semulajadi iaitu buah-buahan, sayur-sayuran, kacang soya, lactalbumin (sejenis susu) dll.

Apa Lactalbumin ni?

♡ Lactalbumin adalah bahan yang terbaik dan mengandungi organisma protin yang sangat berkualiti dan mudah diserap kedalam sistem tubuh dari peringkat bayi hingga orang dewasa.

=============

Apa fungsi MEALSHAKE?

 Ia sebagai nutrisi lengkap dimana Mealshakes menyediakann 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu untuk tubuh kita.

 Sebagai pembekal nutrisi kepada sel tubuh dimana mealshakes kaya dengan protin (tidak mengandungi lactosa), membantu pembinaan sel2 kulit, kuku, rambut, organ, darah, imun dll.

 Membantu tumbesaran dimana Mealshakes mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium & magnesium yang diperlukan untuk membina tulang & sel2 untuk proses membesar.

 Anti-oksida dimana Mealshakes mengandungi vitamin A, C, E, Zink, Selenium yang merupakan agen anti-oksida yang bertindak melawan jangkitan & melambatkan proses penuaan.

 Mengembalikan seri wajah dimana Mealshakes mengandungi vitamin B yang lengkap, zat besi & copper yang cukup untuk membina sel2 darah merah yang sihat, sekaligus memberikan kompleksi wajah/kulit yang lebih cantik.

 Detoksifikasi dimana Mealshakes juga kaya dengan serat larut untuk membantu membuang lemak berlebihan dan sisa buangan dari perut dan usus.

 Memberi kelazatan rasa pada kanak-kanak mahupun dewasa.Merupakan penggantian segera terhadap kekurangan vitamin, mineral & juga tenaga.

★★★★★★

Siapa yang perlukan MEALSHAKES?

♡ Anak-anak yang kurang selera makan.
♡ Anak-anak yang menghidapi asma, eczema, allergi dll.
♡ Anak-anak yang sering demam & selsema.
♡ Kanak-kanak yang overweight.
♡ Orang dewasa yang underweight.
♡ Pelajar
♡ Ibu hamil & ibu menyusu
♡ Para atlet
♡ Vegetarian
♡ Orang yang sakit
♡ Workaholics
♡ Dan ramaaaaiiii lagi..

☆☆☆☆☆

Bulan Promosi HEBAT!!

=> BELI 6 PERCUMA 1
=> DAFTAR AHLI SECARA PERCUMA DENGAN TAMBAHAN 1 ESP
=> ANDA BAKAL PEROLEH PELBAGAI BENEFIT
=> DENGAN PENJIMATAN SEHINGGA 30% dari RETAIL PRICE

Tingkatkan kesihatan anak anda, dengan memberi makanan yang sihat..

MEALSHAKES NUTRISI LENGKAP ANAK-ANAK..

★Jangan biarkan anak anda dibelnggu dengan masalah kesihatan.★

Ask me NOW!
0199966576
Share:

Kebaikan Supplemen lecithin dan Alfalfa Complex Shaklee

Assalamualaikum, 


Bagaimana Vitamin ini membantu menguruskan badan anda?



LECITHIN
  • MENYERAP VITAMIN LARUT LEMAK - menyerap vitamin A, D, E, K
  • PEMECAHAN LEMAK & KOLESTEROL - membersihkan salur darah, membantu mengemulsi & metabolisma lemak, kolesterol serta trigliserid dlm badan
  • PELANGSINGAN - menghalang obesiti -- pembakaran lemak utk kesan pelangsingan yg seimbang
  • MERINGANKAN SEMBELIT - melembabkan serta meleraikan toksin dlm usus
  • MENGHALANG TEKANAN DARAH TINGGI - menggalakkan peredaran darah dgn menghalang arteriosklerosis dlm proses memperbaiki tekanan darah tinggi
  • MENGHALANG KEJADIAN BATU KARANG - mengemulsi kolesterol berlebihan (90% penyebab batu karang)
  • MENINGKATKAN DAYA INGATAN - mengandungi KOLIN bg meningkatkan daya ingatan, kuasa pembelajaran, menghalang Alzheimer serta meringankan stress

** WANITA HAMIL harus mengambil sejumlah lecithin bagi pembesaran janin yg sihat!


ALFALFA COMPLEX

  • MENYINGKIRKAN LEMAK & KOLESTEROL - penggunaan dlm jangka pjg dapat menghapuskan lemak, mengurangkan kolesterol, mencegah penyakit jantung serta darah tinggi. Ini kerana, ALFALFA mengandungi SAPONIN yg bertidak sebagai span menyerap kolesterol!!
  • MENCUCI HATI, DARAH & USUS - ALFALFA bersifat alkali yg dpt menormalkan kembali keasidan badan, menghilangkan toksin, membersihkan hati, kolon, darah untuk menghasilkan kulit dan otot cantik!
  • BAIK UTK USUS & PERUT - memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hyperasidity, ulser gastrik, hepatitis & sembelit
  • MELAWAN ALAHAN - mengurangkan masalah resdung, kurap, panau, bau badan & ulat air dengan berkesan
  • MELAWAN SEL-SEL KANSER - mengalkalikan badan dlm memperbaiki sel-sel kanser & membuang tumor

Free consultation
Puan Wawa
0199966576
wanrokiahwanismail@gmail.com

Thanks for reading. .
Share:

Kebaikan Lecithin Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Lecithin itu sendiri adalah lemak...hehe...terkejut tak? Takkan la kan...lecithin kan fungsinya untuk pecahkan lemak...hehe..so, hari ni meh kita study pasal Lecithin.

Lecithin dinamakan "PENGEMULSI SEMULAJADI" kerana ia mempunyai kesan melekat pada lemak. Secara ringkasnya,Lecithin menyebabkan lemak terapung dalam darah dan seterusnya mencegah lemak dari melekat kat dinding membrane. Lecithin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh badan kita. Sumber Lecithin boleh diperolehi melalui kuning telur, jagung, kacang soya.

Tahukah anda   ‘Soybean Lecithin is the richest cholesterol-free source of lecithin’  dan yang menariknya Lecithin Shaklee adalah bersumberkan dari soybean.

Lecithin Shaklee adalah berasaskan soya. Soya merupakan sumber lecithin paling kaya, paling best dan bebas kolestrol. Perlu diingat system badan kita tidak boleh menghasilkan lecithin dengan sendiri. Justeru itu kita disarankan untuk mengambil lecithin berasakan soya ini untuk melancarkan pengurusan berat dan system badan kita.





Pagi ni wawa nak share 13 perkara tentang Lecithin yang perlu anda tahu.,..

1. Lecithin bertindak sebagai pelarut untuk kolestrol, triglycerides dan lemak-lemak yg lain.Sebab tu, Lecithin boleh membantu mencegah penyakit2 seperti high blood pressure,stroke,heart disease dan arteri yang mengeras. Sesetengah pakar mengesyorkan pengambilan sehingga 6000-7000mg sehari jika berhadapan dgn masalah kesihatan yg sebegini.

2. Lecithin bertindak mengemulsikan lemak (memecahkan lemak)..Tahukah anda? Lecithin mampu membakar lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang bersesuaian... Pengambilan Lecitin 4000mg sehari pasti membuahkan hasil yang diidamkan. Sebab tu orang yang nak kurus memang suka dengan Lecithin ni...hehe

3. Lecithin memainkan peranan utama dalam penyerapan zat-zat penting dari saluran darah ke dalam sel-sel badan..Tanpa Lecithin yg mencukupi, membran sel akan mengeras dan seterusnya menyukarkan proses penyerapan. Banyak faktor seperti bahan-bahan kimia dari persekitaran yang tercemar, bahan-bahan metal, dadah, food additives, pesticides, etc.. semuanya menyebabkan membran sel mengeras yang mana menyukarkan proses penyerapan zat-zat.. Sebab itu, Lecithin sangat diperlukan oleh tubuh badan kita.

4. Lecithin membantu mengurangkan atau mecegah penyakit berkaitan hati.

5. Lecithin merupakan sebahagian dari unsur yang mengelilingi fiber saraf. Tanpanya, fungsi saraf akan menjadi kurang efisien. Sebab tu individu yang menderita akibat multiple sclerosis, fibromyalgia, tekanan, PMS...dapat merasakan kesan yang positif apabila mengambil Lecithin.

6. Lecithin membantu sistem imunisasi dengan membalut sel darah merah kita dan seterusnya memberi perlindungan dari serangan virus,germs,bakteria. Di samping itu, struktur Lecithin itu sendiri melindungi sel dari teroksida.

7. Lecithin juga dikenali sebagai makanan otak dan saraf. Ia membantu sel otak berkembang, penting dalam transmisi saraf impuls dalam otak dan memainkan peranan dalam neuro transmitter(berkaitan short term memory). Lecithin dipercayai mampu mengurangkan atau mencegah senility (nyanyuk) atau Alzheimer's disease. Malah sesetengah pakar menyarankan pengambilan 7000mg sehari untuk memulihkan sistem ingatan.

8. Lecithin juga dikatakan sumber hormon neurotransmitter di mana ia menggalakkan proses tidur. Kekurangan hormon ini dikatakan punca insomnia.

9. Lecithin adalah asid lemak perlu yang penting dalam penjagaan paru-paru kerana kebolehannya mencairkan mukus dan mencegah iritasi .Dan sebab itulah ianya berguna bagi individu yang mempunyai masalah alergi, hay fever, asma, bronkitis dan emphysema.

10. Lecithin bertindak sebagai pelincir bagi sendi-sendi dan membantu dalam penjagaan tisu buah pinggang termasuk sistem penghadaman.

11. Lecithin adalah zat untuk kecantikan. Ianya perlu dalam menghasilkan rambut yg sihat, cantik berkilat, kulit yang lembut gebu dan juga dalam mencegah eczema.

12. Lecithin diperlukan dalam penghasilan pelbagai hormon seperti epinephrine. Sebab tu ianya amat berguna dalam mengurangkan atau mencegah PMS dan gejala-gejala menopause.

13. Lecithin bersama unsur-unsur lain digunakan utk membuat BILE. Fungsi BILE adalah untuk mencairkan lemak dan pengemulsian ini memudahkan penyerapan zat-zat seperti vitamin A,D,E dan K ke dalam badan

*Sebiji Lecithin Shaklee mengandungi 530mg of Lecitin. So, untuk masalah-masalah yang dinyatakan di atas, anda kira lah berapa biji sehari yang perlu anda makan :)

Credit to PMC.

Free Consultation
Puan Wawa
019-9966576
wanrokiahwanismail@gmail.com
Share:

[ Orang Kaya FOKUS PELUANG, Orang miskin FOKUS MASALAH ]

Assalamualaikum wbt,

Anda FOKUS yang mana?

[ Orang Kaya FOKUS PELUANG, Orang miskin FOKUS MASALAH ]

Tips Cara nak 'tahu' adakah kita ni bakal jutawan atau sekadar hidup cukup makan sampai akhir hayat, senang saja.

Jutawan dia takkan rasa lemah dengan cabaran. Sebab dia tahu cabaran dan ujian adalah bunga-bunga kejayaan dan kekayaan. Hidupnya banyak memberi manfaat kepada orang sekeliling kerana dia tahu the more we give the more we get.

Bagi Jutawan, Impiannya utuh teguh tak goyah dek cabaran dan ujian. Hidupnya tidak berlegar di comfort zone dan sentiasa mencabar diri untuk hidup luar biasa dan untuk jadi lebih baik dari semalam. Sebab dia tahu dunia bukan tempat comfort zone, comfort zone dan kerehatan sebenar adalah dalam Syurga ALLAH.

Sedangkan orang biasa-biasa yang hidup cukup-cukup makan sehingga akhir hayat, dia tak sanggup hadapi cabaran dan ujian, cita-citanya tak jelas dan berubah-ubah, impian dia berubah mengikut cabaran.

Orang biasa-biasa ini hidupnya senang dan kurang cabaran. Hidupnya biasa-biasa aje setiap hari sehingga akhir hayat. Hidupnya kurang memberi manfaat kepada orang sekeliling sebab dia hanya menunggu untuk menerima dan takut atau susah untuk memberi.

Persoalannya : setakat usia kita hari ni, adakah kita mempunyai banyak ciri Jutawan atau banyak ciri orang biasa yang cukup-cukup makan?

*Syurga itu hanya menerima hamba ALLAH yang luar biasa / ghuraba - ustaz hasrizal*


Semoga bermanfaat. Copy from OPE.

Master to be,
Wan Rokiah bt Wan Ismail

Share:

Kebaikan & Kelebihan B Complex Shaklee

Assalamualaikum, 

Wawa ada masalah period pain atau senggugut sejak zaman remaja lagi. Sebelum kenal dengan shaklee, wawa selalu je makan panadol atleast dua biji untuk hilang rasa sakit. Tapi sekarang, wawa sudah ada Vitamin Bcomplex membantu mengurangkan period pain untuk wanita.

Selain daripada itu, B-Complex punyai banyak sangat kelebihan. Jom, kita terokai bersama ya..


Rajah dibawah memberikan sedikit gambaran tentang kelebihan B Complex dari Shaklee





Sebelum kita lihat dengan lebih terperinci tentang B Complex Shaklee, kita lihat dulu manfaat vitamin B secara umumnya


Apakah manfaat dari vitamin B1, B6 dan B12 ?

Vitamin B1
Sumber : beras merah, kuning telur, ikan, kacang dan gandum
Manfaatnya :
  • melancarkan metabolisme
  • melancarkan peredaran darah
  • mengoptimalkan aktiviti kognitif dan fungsi otak
  • mencegah terjadinya kerosakan urat saraf
  • memulihkan gangguan saraf 

Vitamin B6
Sumber : daging, hati, ginjal, ikan, kacang dan beras tumbuk
Manfaatnya :
  • memlancarkan metabolisme
  • meningkatkan kekebalan tubuh
  • menjaga keseimbangan garam-garam mineral
  • membantu sintetis RNA dan DNA

Vitamin B12
Sumber : hati, ikan, susu dan olahannya, daging, telur dan rumput laut
Manfaatnya :
  • mencegah kerosakan urat saraf
  • membantu pembentukan sel darah merah
  • melancarkan metabolisme sistem tubuh
  • mengubah karbohidrat, protein dan lemak kepada tenaga

Apakah yang akan berlaku jika kita kekurangan vitamin B?

Kekurangan vitamin B Complex boleh menyebabkan:


  • Lemah sistem saraf
  • Mengganggu fungsi otak yang mana akan meningkatkan lagi risiko penyakit jantung. 
  • Pembentukan sel abnormal
  • Mengakibatkan anemia
  • Masalah depresi (tekanan perasaan)
  • Kehilangan daya memori
  • Cepat letih
  • Sesak nafas
  • Insomnia
  • Kurang fokus dan konsentrasi
  • Mudah tersinggung

Apakah kelebihan vitamin B Complex dari Shaklee?

Terdapat banyak kelebihan yang terdapat di dalam B Complex Shaklee.
Antaranya;


  1. Menghasilkan tenaga dan berperanan dalam membantu kemampuan berfikir.
  2. Mengelakkan penyakit beri-beri.
  3. Merangsang pertumbuhan pada kanak-kanak.
  4. Diperlukan untuk kesihatan mata, kulit, kuku dan rambut.
  5. Penting untuk sirkulasi dan fungsi normal sistem saraf.
  6. Mencegah stress.
  7. Menguatkan antibodi tubuh.
  8. Amat penting untuk aktiviti sel genetik.
  9. Diperlukan dalam pembentukan protein asid amino.
  10. Diperlukan untuk memproses dan perbaikan sel-sel darah merah.
  11. Mencegah anemia.

Apakah kelebihan vitamin B Complex Shaklee untuk kanak-kanak?


  1. Merangsang pertumbuhan.
  2. Meningkatkan kemampuan berfikir.
  3. Memberikan tambahan tenaga.

Apakah kelebihan vitamin B Complex Shaklee untuk orang dewasa?

  1. Menambah tenaga.
  2. Mengurangkan stress.
  3. Melambatkan proses uban di rambut.
  4. Membantu meningkatkan konsentrasi.

Apakah kelebihan vitamin B Complex Shaklee untuk ibu mengandung?

  1. Amat diperlukan untuk pembentukan dan aktiviti sel genetik.
  2. Mencegah anemia (tekanan darah rendah).
  3. Membekalkan asid folik yang sangat penting utk mengelakkan kecacatan janin

Bagaimana mendapatkan B Complex Shaklee?

Banyak kan kelebihan vitamin B Complex Shaklee ni?

Sebotol B Complex mempunyai 120 tablet dan berharga RM53.75. Kos penghantaran ke semenanjung Malaysia adalah RM6 dan RM8 ke Sabah, Sarawak dan WP Labuan

Jadi jangan tunggu lagi, dapatkan segera dengan mengubungi kami di talian 019-9966576 dan emailkan kepada wanrokiahwanismail@gmail.com

Semoga mendapat manfaat!
Sumber : salwa
Share:

GLA Complex Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Apa itu GLA Complex?

GLA Shaklee diekstrak dari Borage yang ditanam secara organik yang mengandungi GLA semulajadi yang sangat pekat dalam bentuk yang mudah diserap. Ia adalah lebih dua kali ganda GLA yang terkandung dalam EPO.

Borage ini lebih tiga kali ganda tinggi bioavailibiliti dan tiga kali lebih berkesan dari EPO.

Setiap kapsul GLA Shaklee mengandungi lebih 300mg GLA dimana ia sumber terbaik Omega-6. Ia turut mengandungi minyak sunflower dan juga vitamin E.




Pada kurun ke-20 ahli saintis Jerman mengetahui bahawa minyak daripada biji evening primrose boleh diekstrak. Hasil analisis mendapati bahawa minyaknya kaya dengan asid lemak perlu (EFAs), iaitu linoleik (LA) dan asid gamma-linolenik (GLA)
Kandungan EPO yang kaya dengan GLA ini semakin mendapat perhatian dan kajian tidak terhenti begitu sahaja, malah kini ia dikenali dan digunakan di seluruh dunia. Keajaiban dan kemujaraban kandungan minyak evening primrose ini mendapat pengiktirafan banyak pihak untuk menyokong kegunaannya ke atas beberapa masalah kesihatan.
Asid-asid lemak perlu (EFA) adalah kumpulan lemak politaktepu yang penting untuk fungsi tubuh. Ia diperlukan untuk menukarkan linoleic acid kepada GLA. Jadi, Shaklee memudahkan anda. Shaklee telah pun mengekstrakkan GLA daripada EPO untuk terus digunakan oleh badan.
GLA juga merupakan bahan binaan bagi prostaglandin.
Khasiat dan faedah GLA Complex Shaklee
Apa pula prostaglandin?
Prostaglandin merupakan bahan hormon dalam badan. Ianya penting untuk fungsi kimia badan seperti mengawal tekanan darah, mengawal muscle contraction, menghalang rembesan gastrik dan banyak lagi. Ia juga adalah anti keradangan, anti pembekuan darah disamping mengurangkan tekanan darah
Sumber GLA daripada makanan agak terhad dan hanya boleh dijumpai dengan jumlah yang kecil dalam oat dan juga daging organ. Untuk memperolehi sejumlah GLA yang lebih tinggi atas alasan kesihatan tertentu, minyak yang diekstrak daripada biji bunga evening primrose, iaitu dalam bentuk suplemen merupakan alternatif yang lebih mudah dan menyenangkan.

============================
Siapa yang perlukannya :

  • Wanita yang menghadapi PMS
  • Mereka yang menghadapi kencing manis
  • Mereka yang bimbang dengan berat badan berlebihan
  • pengidap arthritis rheumatoid dan eczema
  • Mereka yang menghidap diabetes
  • Period yang tidak teratur
  • Mereka yang mahu mencantikkan kulit

Manfaat Utama GLA Complex :

  • Herba tradisi iaitu Borage sudah lama digunakan dalam merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, meringankan kebas urat saraf & meningkatkan stamina.
  • Mengawal hormon lelaki dan juga wanita.
  • Melambatkan menopous.
  • Memperbaiki prostat yang terjadi pada lelaki dan juga masalah kencing tidak lawas.
  • Menentang kanser.
  • Memperbaiki imflamasi kulit.
  • Hiperaktif dan autism.

Sebotol GLA Complex mengandungi 60 kapsul GLA Complex dan boleh bertahan 2 bulan.

Free Consultation
Puan Wawa
019-9966576
wanrokiahwanismail@gmail.com

Thanks for reading..love
Share:

Koleksi Testimonial Energizing Soy Protein ESP Shaklee

Assalamualaikum semua,

Salam jumaat sahabat wawa yang dikasihi, santai-santai petang ini wawa nak berkongsi koleksi testimonial yang consume Energizing Soy protein Shaklee. Berkongsi kisah menarik customers setelah menggunakan ESP & vitamin-vitamin shaklee.







Anda ingin kembalikan bentuk badan yang asal? Bolehh! Dengan mengamalkan cadangan vitamin-vitamin shaklee. Pilihlah vitamin atau supplemen yang diakui selamat, halal & semulajadi. 

BIAR LAMBAT, ASALKAN SELAMAT.

BEST KE BEST?? Bila badan kita semakin slim? Badan semakin cergas..

Berminat??Boleh hubungi saya ditalian 019- 9966 576
wanrokiahwanismail@gmail.com

Share:

Kebaikan & Kelebihan Pepermint Ginger Plus

Assalamualaikum sahabat sekalian,
Review for Peppermint Ginger Plus.
Kombinasi 4 herba dari Barat dan Timur, dan hasilkan di bawah prosedur standard dengan melalui penggunaan teknologi sains yang terkini.
Secara klinikal sangat membantu dalam merawat atau mencegah masalah loya, gastric, mabuk laut, sendawa dan penghadaman.
Peppermint-Ginger-Plus
Manfaat Utama Peppermint Ginger Plus Shaklee:
  • Pudina : Melegakan otot perut, ia mempunyai kesan penenang. Membantu dalam penghadaman, mabuk laut / darat, membantu melegakan kesakitan gastric, pedih hulu hati dan cirit-birit. Selain itu, ia melegakan kesan-kesan sampingan seperti muntah dan kehilangan selera makan yang timbul daripada rawatan komoterapi. Pudina merangsang mengeluarkan peluh, oleh itu ia menyekat demam apabila seseorang itu dijangkiti selesema. Perasaan sejuk dan menyegarkan daripada pudina membantu memelihara pemikiran yang jelas dan tetap focus.
pudina

  • Halia: Masyarakat Cina telah menggunakan halia lebih daripada 2 ribu tahun. Halia merangsang rembesan enzim Salvia untuk pencernaan makanan. Ia melegakan ketidakselesaan perut dan usus, sakit haid, loya dan mual angin ketika mengandung, selepas melahirkan anak (semasa pantang). Satu kajian di United Kingdom menunjukkan bahawa halia menghalang muntah selepas pembedahan pesakit wanita; penyelidik di Switzerland mendapati halia adalah berkesan sebagai remedy lain seperti merawat mabuk laut. Laporan penyelidikan awal telah merumuskan bahawa halia adalah berkesan dalam merawat / mencegah masalah kesakitan ketika dalam perjalanan / pengembaraan.
halia
  • Pokok Adas (fennal): Orang-orang Eropah mengambil biji adas selepas makan untuk menghilangkan kembung perut. Ia melegakan sakit perut, melegakan gejala flu. Juga, ia dapat membantu dalam masalah alergi pada saluran usus
fennel peppermint ginger
  • Cekur Manis (anise): Digunakan oleh orang-orang Mesir purba. Ia melegakan masalah pencernaan dan gejala kesakitan haid, batuk dan kahak. Merangsang rembesan jus gastric untuk pencernaan, menahan kulat yang menyebabkan penyakit kulit yang biasa; melegakan haba di musim panas dan lembap, member peredaran tenaga di dalam badan dan lembut pada perut.
cekur manis
Rekomendasi:
Membantu penghadaman : 3 biji selepas makan
Mencuci usus dan perut: Larutkan 3 biji Peppermint Ginger Plus Shaklee dan 10 biji alfalfa di dalam air panas suam untuk diminum
Merawat sakit atau masalah gastric, nausea, batuk : 3-5 biji dilarutkan dalam air panas menjadi the herba
Kelegaan tekak, batuk, sendawa : Hisap 2 biji

For detail boleh hubungi saya,

Wawa | 0199966576
wanrokiahwanismail@gmail.com
Share:

Kebaikan & Kelebihan Alfalfa Complex

Assalamualaikum wbt,

Apa khabar sahabat yang dikasihi? Wawa doakan kalian sentiasa berada dalam rahmat Allah swt. Hari ini, wawa nak share kelebihan dan kebaikan Alfalfa Complex dari shaklee. Ramai yang sudah tahu kan? Tak apa, mungkin ramai lagi yang belum tahu akan kebaikan alfalfa.



Alfalfa Complex Shaklee telah diformulakan oleh Dr Shaklee sejak 1950 tahun yang lalu. Diperbuat daripada tanaman Alfalfa (Medicago Sativa) secara organik di California yang bebas dari kompos/baja kimia. Alfalfa juga dikenali sebagai "Raja segala Tumbuhan".


Alfalfa Sahklee merupakan produk pertama sekali yang dicipta oleh Dr. Forrest C Shaklee pada tahun 1950an. Maka Alfalfa Shaklee merupakan produk signature Shaklee Corporation.

Kenapa  Dr. Shaklee memilih Alfalfa Shaklee sebagai supplement pertama? Alfalfa merupakan herba tradisional masyarakat orang putih dan mereka menggunakan Alfalfa untuk pelbagai jenis keadaan kesihatan terutamanya bagi wanita selepas bersalin. Oleh sebab Alfalfa mempunyai banyak kebaikkan kepada wanita, lelaki dan kanak-kanak maka Dr. Shaklee merumuskan formula Alfalfa menjadi supplement Alfalfa Shaklee yang sangat-sangat memberi manfaat kepada jutaan manusia.


Kenapa saya katakan Alfalfa umpama kedai farmasi?




Kebaikkan Memakan Alfalfa

1. Kaya dengan vitamin dan mineral
    Alfalfa Shaklee Mengandungi vitamin B, C, E dan K dalam jumlah yang seimbang. 
    Mengandungi mineral Kalsium, Magnesium, Kalium, Fosforus dan Zat Besi. Alfalfa 
    Shaklee turut mengandungi, Flourida, Protein, Mineral Surih, Serat, Asid Lemak 
    dan Antioksidan.

2. Alfalfa bermanfaat dalam penyerapan protien, dan karbohidrat.

3. Alfalfa juga bertindak sebagai pembersih darah



20 Manfaat Alfalfa Kepada Kesihatan

1.    Merawat gangguan pencernaan
2.    Mengawal kolestrol dalam darah
3.    Menghapuskan kolestrol buruk 'LDL' dari tubuh
4.    Mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok
5.    Bagus untuk pesakit diabetes kerana mengurangkan paras gula dalam darah
6.    Mencegah edema - Pengumpulan air dalam badan
7.    Mengurangkan simptom menopous
8.    Merawat asthma dan lain-lain masalah pernafasan
9.    Merawat masalah sembelit
10.  Menyahkan toksik dalam tubuh
11.  Mengurangkan kesakitan otot dan sendi
12.  Meningkatkan sistem pertahanan tubuh
13.  Membantu masalah penghadaman
14.  Membantu memperbanyakkan susu ibu
15.  Mengurangkan masalah pundi kencing
16.  Mengurangkan masalah gastrik dan gangguan hati
17.  Meningkatkan kesihatan prostat
18.  Bertindak seperti kacip fatimah kepada wanita
19.  Menghangatkan hubungan suami isteri
20.  Membantu tingkatkan kesihatan lelaki



Keistimewaan Alfalfa Shaklee

1.  Sumber terbaik dari daun alfalfa (tanpa akar dan batang)
2.  Alfalfa Shaklee ditanam tanpa semburan bahan kimia
3.  Di sediakan dalam dua pek bersaiz 330 biji dan 700 biji  
4.  Pil boleh dihancurkan dan dicampur dengan air sebagai minuman herba semulajadi
5.  Tidak memberi mudarat kepada bayi yang menyusu seperti panas dan cirit-birit
6.  Alfalfa Shaklee tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna dan pengawet tiruan.
7.  Membersihkan hati
8.  Membantu melengkapakan zat dan nutrient dalam pemakanan seseorang


Wawa
0199966576
wanrokiahwanismail@gmail.com
Share:

Follow by Email

About Me

My photo
Mommy to my pretty princess, Suka senyum, suka makan, suka membaca, suka memberi inspirasi, suka menulis

Popular

Followers

HOW TO ORDER

HOW TO ORDER
PLEASE WHATSAPP MOMMY DIRECTLY

Blog Archive

Recent Posts

Total Pageviews

BLOGGER TEAM


Check Page Rank CK Free Auto Backlink\ Kedai Backlink,Backlink Percuma
free web site traffic and promotion

BRAND COLLABORATIONS

Printcious | Syaqist | BPT | Shaklee | Mcdonalds | Desaru Coast Adventure Waterpark | Sensodyne