Tuesday, 11 August 2020

Testimoni Diri Sendiri : Kulit Breakout Kembali Berseri

Assalamualaikum wbt,

Testimoni Diri Sendiri : Kulit Breakout Kembali Berseri | Ramai yang tidak menyangka mommy pernah alami masalah jerawat yang agak teruk satu ketika dulu. Pada tahun 2005-2007, maslaah jerawat mommy seperti tidak boleh bawa berbincang. Dia naik dengan rakus sekali, tetapi mommy tiada gambar ketika itu. Laptop hilang dan mereka format semua detail mommy hilang. 

Keadaan itu berterusan sehingga tahun 2011 ke 2016 zaman mommy bekerja dan berkahwin. Jerawat selepas berkahwin lebih slow tetapi ia tetap ada, naik setiap bulan tanpa henti. Ada waktu dia surut, kemudian naik lagi. Begitulah sehingga mommy ambil keputusan untuk menghilangkannya terus. 

Jom follow kisah mommy bersama si jerawat nakal. Hihi

Testimoni Diri Sendiri : Kulit Breakout Kembali Berseri




Mommy tahu setiap wanita, lumrahnya inginkan kecantikan.

Setuju tak setuju, lumrahnya begitu.

Sangat tipu bila orang tu kata, saya rela wajah saya naik jerawat berbiji-biji, dan saya membiarkan dia tanpa melakukan apa-apa ikhtiar. Allahuakbar

Sesungguhnya, bila keluar dari mulut seorang wanita atau lelaki yang mengatakan, takpe laa, Allah uji saya dengan jerawat ini, saya redha kerana saya dah lakukan macam-macam, guna macam-macam, buat macam-macam, Allah tetap tak hilangkan. 

Bukan sebab tak nak cantik, tapi ujian Allah mengatasi segalanya. Sesudah melakukan macam-macam perkara, akhirnya redha itu jalan yang terbaik  . 

Cuma, itulah kan. Dah nama lumrah wanita, disudut hati yang paling dalam. Siapa yang tak nak kulit wajah cantik, mulus, bersih, gebu, bebas jerawat, bebas parut. Betul tak?

Sama laa macam mommy pun. 😂

Jerawat dan kulit kusam, boleh jadi diri sendiri stress. Mommy tak kata orang lain, ni diri mommy sendiri. Sampaikan keyakinan diri turut sama jadi turun. Betul kan?

Bila kita ada masalah kulit, jerawat sana sini, merah kat muka sana sini, siap ada nanah lagi, kita jadi mudah down. Self esteem kita pun turut terganggu. Nak bercakap dengan orang, kita akan menunduk, ye laa sebab malu kan?

Nanti orang tengok mata kita, kita cakap orang duk pandang jerawat kita. Hati pun jadi bersangka-sangka. 

Inilah antara sebab mengapa mommy begitu komited dan konsisten amal makan vitamin shaklee. Mommy dah tengok ramai orang berjaya makan #setkecantikanshaklee dan kulit dorang jadi cantik gile.

Takkan mommy nak tengok saje je. Betul tak?

Sejak dari 2015, mommy start ambil vitamin C, esp, vivix dan collagen tahun 2016 kalau tak silap mommy ambil. Mommy makan secara konsisten. 

Alhamdulillah, mula 2018 mommy tambah lagi dengan youth skincare. 

Asbab mommy amalkan #vitaminshakles untuk dalaman dan #youthskincare untuk luaran, kulit mommy semakin sihat. 

Syukur! Alhamdulillah.



Jika korang juga ada masalah kulit, jangan risau. Amallah makan vitamin shaklee secara konsisten. 

Jangan takut nak makan secara berterusan, kerana kita ada #landmarkstudy iaitu kajian unggul keatas pengguna yang makan 20 tahun keatas.

Hasil kajian tersebut, pengguna shaklee mempunyai nutrisi dalam darah yang sangat baik, peratus untuk mendapat penyakit sangat rendah. Berbanding orang yang makan supplemen lain dan tak makan langsung. 

Hasil kajian tersebut juga mendapati, tahap kesihatan orang yang tak makan apa-apa supplemen lebih baik berbanding orang makan supplemen brand lain. 🤔#jommakanshakleeee

Jika anda nak cuba #setkecantikanshaklee, boleh hubungi mommy di whatsapp 019-9966576

3 comments:

  1. 2020 kulit makin cantik.. terbaik lah.

    ReplyDelete
  2. Tahniah! Memang nampak perubahan ketara. Kulit makin berseri. Itulah hikmahnya istiqamah dalam melakukan sesuatu.

    ReplyDelete
  3. Nampak perubahan ketara.

    ReplyDelete

Terima Kasih singgah comment. Semoga sentiasa ceria dan bahagia selalu..😊