Sunday, 5 April 2020

10 Resepi Kek Gula Hangus | Kek Sarang Semut

Assalamualaikum wbt,

10 Resepi Kek Gula Hangus | Kek Sarang Semut | Kek sarang semua atau kek gula hangus ini ramai yang kata tidak mudah untuk membuatnya. Namun, bila dilihat pada resepi diatas kertas, nampak mudah sahaja dan semua orang boleh buat. Mommy sebenarnya sudah lama teringin nak makan dan buat kek gula hangus ini.

Resepi kali ini, mommy kongsikan 10 resepi kek gula hangus yang nampak menarik dan cantik sekali kejadiannya. Sudah pasti, rasanya juga enak dan lembut bila dimakan. Jom kita lihat resepi kek gula hangus atau kek sarang semut ini.       


Resepi Kek Gula Hangus, Resepi Kek Sarang Semut, Resepi Kek Gula Hangus kukus, resepi kek sarang semut kukus, himpunan resepi kek gula hangus, himpunan resepi kek sarang semut, resepi kek sarang semut azlina ina kek sarang semut viral kek sarang semut azie kitchen kek sarang semut indonesia kek gula hangus tanpa telur kenapa kek gula hangus berminyak resepi kek gula hangus azlina ina kek gula hangus rice cooker harga kek sarang semut 2019 resepi kek gula hangus kukus azie kitchen kek gula hangus widad kek gula hangus azlina ina resepi kek sarang semut tanpa telur cara potong kek sarang semut kuih sarang semut bakar kek gula hangus guna santan kuih sarang lebah resepi kek gula hangus bakar atas dapur gas kek sarang semut sabah kuih kek gula hangus resepi kek gula hangus pemanggang ajaib resepi kek guna magic pan resepi kek sarang semut indonesia resepi kek sarang semut pemanggang ajaib resepi biskut sarang semut mat gebu resepi kek gula hangus guna susu cair resepi kek mat gebu apam gula hangus kukus kek sarang semut azlina ina biskut sarang semut azlina ina kenapa kek sarang semut tak jadi resepi kek sarang semut bakar sukatan cawan resepi kek sarang semut tanpa perap resepi kek sarang semut kukus azie kitchen resepi kek sarang semut azlita resepi kek sarang semut azlina ina resepi kek sarang semut noxxa kek sarang semut viral kek sarang semut kukus sedap
10 Himpunan Resepi Kek Sarang Semut | Kek Gula Hangus
10 Resepi Kek Gula Hangus | Kek Sarang Semut                                                                                                                                                      



1. Resepi Kek Gula Hangus Kukus

Resepi Kek Gula Hangus, Resepi Kek Sarang Semut, Resepi Kek Gula Hangus kukus, resepi kek sarang semut kukus, himpunan resepi kek gula hangus, himpunan resepi kek sarang semut, resepi kek sarang semut azlina ina kek sarang semut viral kek sarang semut azie kitchen kek sarang semut indonesia kek gula hangus tanpa telur kenapa kek gula hangus berminyak resepi kek gula hangus azlina ina kek gula hangus rice cooker harga kek sarang semut 2019 resepi kek gula hangus kukus azie kitchen kek gula hangus widad kek gula hangus azlina ina resepi kek sarang semut tanpa telur cara potong kek sarang semut kuih sarang semut bakar kek gula hangus guna santan kuih sarang lebah resepi kek gula hangus bakar atas dapur gas kek sarang semut sabah kuih kek gula hangus resepi kek gula hangus pemanggang ajaib resepi kek guna magic pan resepi kek sarang semut indonesia resepi kek sarang semut pemanggang ajaib resepi biskut sarang semut mat gebu resepi kek gula hangus guna susu cair resepi kek mat gebu apam gula hangus kukus kek sarang semut azlina ina biskut sarang semut azlina ina kenapa kek sarang semut tak jadi resepi kek sarang semut bakar sukatan cawan resepi kek sarang semut tanpa perap resepi kek sarang semut kukus azie kitchen resepi kek sarang semut azlita resepi kek sarang semut azlina ina resepi kek sarang semut noxxa kek sarang semut viral kek sarang semut kukus sedap
Resepi Kek Gula Hangus | Kek Sarang Semut Kukus
KEK GULA HANGUS @ SARANG SEMUT by empayar annur


Bahan-Bahan:
1 cwn gula pasir
1 cwn air panas
1 cwn tepung gandum
3 sd mkn marjerin
4 bj telur ayam gred B
¾ cwn susu pekat (½ cwn untuk kurang manis)
2 sd kfc soda bikarbonat
1 sd kfc baking powder
1 penutup botol esen vanila
Cara-cara:

Step 1
  1. Panaskan gula (api sederhana) sehingga hangus.
  2. Bila nampak keperangan, tuangkan air panas td sikit demi sikit. Sampai habis. Perlahankan api sampai gula hangus dan air sebati.
  3. Kemudian masukkan marjerin. Kacau. Biarkan seketika.

Step 2
  1. Masukkan 4 bj telur ke dlm mangkuk. Kacau sebati dengan susu pekat dan esen vanila.

Step 3
  1. Tepung + soda bikarbonat + baking powder (diayak).

Step (3 + 2 + 1) = Kacau sebati.
  1. Alas loyang dengan kertas minyak dan griskan sekeliling loyang dengan marjerin.
  2. Panaskan periuk kukus sehingga mendidih sebelum masukkan adunan.
  3. Kukus 1 jam @ sehingga masak.

Resepi asal : Empayar Annur

2. Resepi Kek Gula Hangus Kukus
Resepi Kek Gula Hangus, Resepi Kek Sarang Semut, Resepi Kek Gula Hangus kukus, resepi kek sarang semut kukus, himpunan resepi kek gula hangus, himpunan resepi kek sarang semut, resepi kek sarang semut azlina ina kek sarang semut viral kek sarang semut azie kitchen kek sarang semut indonesia kek gula hangus tanpa telur kenapa kek gula hangus berminyak resepi kek gula hangus azlina ina kek gula hangus rice cooker harga kek sarang semut 2019 resepi kek gula hangus kukus azie kitchen kek gula hangus widad kek gula hangus azlina ina resepi kek sarang semut tanpa telur cara potong kek sarang semut kuih sarang semut bakar kek gula hangus guna santan kuih sarang lebah resepi kek gula hangus bakar atas dapur gas kek sarang semut sabah kuih kek gula hangus resepi kek gula hangus pemanggang ajaib resepi kek guna magic pan resepi kek sarang semut indonesia resepi kek sarang semut pemanggang ajaib resepi biskut sarang semut mat gebu resepi kek gula hangus guna susu cair resepi kek mat gebu apam gula hangus kukus kek sarang semut azlina ina biskut sarang semut azlina ina kenapa kek sarang semut tak jadi resepi kek sarang semut bakar sukatan cawan resepi kek sarang semut tanpa perap resepi kek sarang semut kukus azie kitchen resepi kek sarang semut azlita resepi kek sarang semut azlina ina resepi kek sarang semut noxxa kek sarang semut viral kek sarang semut kukus sedap
Resepi Kek Gula Hangus Cik Matahariku
Bahan-Bahan:
1 1/4 cawan gula halus
1 cawan air panas
125 gram butter ( 1/2 cawan butter )
4 biji telur gred A ( saya guna 5 biji telur gred C )
1/4 cawan susu pekat manis
1 cawan tepung gandum
2 sudu kecil soda bikarbonat
1 sudu teh esen vanilla

Cara Menyediakan Kek Gula Hangus (Kek Sarang Semut ) Yang Kenyal Dan Sedap
  1. Masak gula halus dan biarkan ia larut.
  2. Kemudian masukkan satu cawan air panas dalam larutan gula tadi.Kacau perlahan.
  3. Selepas gula larut, masukkan butter dan cairkan bersama larutan gula tadi.Biarkan api kecil dan perlahan sahaja.
  4. Sediakan telur dan kacau perlahan dengan whisk sahaja.Masukkan pula susu pekat.Kacau perlahan sahaja.
  5. Kemudian, dalam bekas lain, ayak tepung bersama soda bikarbonat.
  6. Masukkan telur yang sudah dipukul perlahan tadi ke dalam bekas tepung, kacau perlahan dengan sudip kayu atau whisk.
  7. Masukkan juga esen vanila.
  8. Akhir sekali masukkan larutan gula hangus tadi.Tuang adunan kek gula hangus ke dalam loyang.
  9. Jangan lupa alas dengan baking paper dan sapu marjerin pada loyang supaya kek tidak melekat selepas diangkat nanti.
  10. Sediakan kukusan dalam 15 minit awal, apabila air kukusan sudah mendidih, masukkan loyang yang mengandungi adunan kek gula hangus.Pastikan penutup pengukus di tutup atau covered dengan kain bersih.Tujuannya supaya air wap kukusan tidak jatuh atas permukaan kek.
  11. Kukus dalam tempoh satu jam atau sehingga kek benar-benar masak.
Resepi Asal : Cik Matahariku

3. Resepi Kek Gula Hangus atau Kek Sarang Semut

Resepi Kek Gula Hangus, Resepi Kek Sarang Semut, Resepi Kek Gula Hangus kukus, resepi kek sarang semut kukus, himpunan resepi kek gula hangus, himpunan resepi kek sarang semut, resepi kek sarang semut azlina ina kek sarang semut viral kek sarang semut azie kitchen kek sarang semut indonesia kek gula hangus tanpa telur kenapa kek gula hangus berminyak resepi kek gula hangus azlina ina kek gula hangus rice cooker harga kek sarang semut 2019 resepi kek gula hangus kukus azie kitchen kek gula hangus widad kek gula hangus azlina ina resepi kek sarang semut tanpa telur cara potong kek sarang semut kuih sarang semut bakar kek gula hangus guna santan kuih sarang lebah resepi kek gula hangus bakar atas dapur gas kek sarang semut sabah kuih kek gula hangus resepi kek gula hangus pemanggang ajaib resepi kek guna magic pan resepi kek sarang semut indonesia resepi kek sarang semut pemanggang ajaib resepi biskut sarang semut mat gebu resepi kek gula hangus guna susu cair resepi kek mat gebu apam gula hangus kukus kek sarang semut azlina ina biskut sarang semut azlina ina kenapa kek sarang semut tak jadi resepi kek sarang semut bakar sukatan cawan resepi kek sarang semut tanpa perap resepi kek sarang semut kukus azie kitchen resepi kek sarang semut azlita resepi kek sarang semut azlina ina resepi kek sarang semut noxxa kek sarang semut viral kek sarang semut kukus sedap
Resepi Kek Gula Hangus | Kek Sarang Semut - Saji.my
Bahan-Bahan:


Bahan untuk gula hangus,
2 cawan gula pasir
2 cawan air panas (betul2 panas)
3 sudu penuh butter ( mentega pun boleh)

Bahan Untuk Dicampurkan
7 bijik telur gred A
2 cawan tepung gandum (ayak)
2 sdt soda bikarbonat ( ayak)
1 sdt baking powder (ayak)
1/2 cawan susu pekat manis
2 sdt esen vanilla

Cara Membuat Kek Gula Hangus

1. Hanguskan gula guna api sederhana perlahan.
2. Bila sudah cair dan perang, masukkan air panas (hati-hati bila meletakkan air panas, sebab dia akan meletup-letup).
3. Bila gula sudah larut, tutup api dan masukkan butter, biarkan sejuk pada suhu bilik.
4. Blender telur 10 minit atau kacau sampai sebati.
5. Masukkan esen vanilla dan kacau.
6. Masukkan susu pekat kacau hingga sebati.
7. Masukkan soda bikarbonat.
8. Masukkan baking powder.
9. Masukkan tepung gandum sedikit demi sedikit, kacau sampai sebati (guna mixer pun boleh).
10. Akhir skali masukkan air gula yg sudah disejukkan, kacau higga sebati atau smpai tidak berketul (guna mixer).
11. Gris loyang dan lapik baking paper, tapis adunan ke dalam loyang, bakar api bawah sahaja selama 1 jam suhu 180′.
12. Kemudian bakar lagi 5-10 minit api atas sahaja suhu 180′.

Boleh juga dikukus atau menggunakan rice cooker selama 1 jam atau hingga masak.




Resepi Asal : Saji.my

4. Resepi Kek Gula Hangus | Kek Sarang Semut


Resepi Kek Gula Hangus, Resepi Kek Sarang Semut, Resepi Kek Gula Hangus kukus, resepi kek sarang semut kukus, himpunan resepi kek gula hangus, himpunan resepi kek sarang semut, resepi kek sarang semut azlina ina kek sarang semut viral kek sarang semut azie kitchen kek sarang semut indonesia kek gula hangus tanpa telur kenapa kek gula hangus berminyak resepi kek gula hangus azlina ina kek gula hangus rice cooker harga kek sarang semut 2019 resepi kek gula hangus kukus azie kitchen kek gula hangus widad kek gula hangus azlina ina resepi kek sarang semut tanpa telur cara potong kek sarang semut kuih sarang semut bakar kek gula hangus guna santan kuih sarang lebah resepi kek gula hangus bakar atas dapur gas kek sarang semut sabah kuih kek gula hangus resepi kek gula hangus pemanggang ajaib resepi kek guna magic pan resepi kek sarang semut indonesia resepi kek sarang semut pemanggang ajaib resepi biskut sarang semut mat gebu resepi kek gula hangus guna susu cair resepi kek mat gebu apam gula hangus kukus kek sarang semut azlina ina biskut sarang semut azlina ina kenapa kek sarang semut tak jadi resepi kek sarang semut bakar sukatan cawan resepi kek sarang semut tanpa perap resepi kek sarang semut kukus azie kitchen resepi kek sarang semut azlita resepi kek sarang semut azlina ina resepi kek sarang semut noxxa kek sarang semut viral kek sarang semut kukus sedap
Resepi Kek Gula Hangus | Kek Sarang Semut - Iluminasi.com
Bahan-Bahan:

Bahan A
2 cawan gula - dihanguskan
2 cawan air mendidih
4 sudu makan mentega
*Apabila gula sudah hancur dan perang, masukkan air mendidih, masukkan mentega. Kemudian tutup api dan sejukkan.

Bahan B
6 biji telur
1 sudu makan esen vanilla
1/2 cawan susu pekat

Bahan C (Ayakkan)
1 3/4 cawan tepung gandum
2 sudu makan soda bikarbonat

Cara-Cara:

  1. Pukul manja bahan B. Masukkan bahan C dan kacau sebati.
  2. Akhir sekali, masukkan bahan A. Gaul sebati dan tapiskan masuk dalam loyang.
  3. Perap 4 jam selepas itu bakar dengan suhu 160 darjah celcius selama sejam atau hingga masak.
5. Resepi Kek Gula Hangus Kukus Versi Mini

Resepi Kek Gula Hangus, Resepi Kek Sarang Semut, Resepi Kek Gula Hangus kukus, resepi kek sarang semut kukus, himpunan resepi kek gula hangus, himpunan resepi kek sarang semut, resepi kek sarang semut azlina ina kek sarang semut viral kek sarang semut azie kitchen kek sarang semut indonesia kek gula hangus tanpa telur kenapa kek gula hangus berminyak resepi kek gula hangus azlina ina kek gula hangus rice cooker harga kek sarang semut 2019 resepi kek gula hangus kukus azie kitchen kek gula hangus widad kek gula hangus azlina ina resepi kek sarang semut tanpa telur cara potong kek sarang semut kuih sarang semut bakar kek gula hangus guna santan kuih sarang lebah resepi kek gula hangus bakar atas dapur gas kek sarang semut sabah kuih kek gula hangus resepi kek gula hangus pemanggang ajaib resepi kek guna magic pan resepi kek sarang semut indonesia resepi kek sarang semut pemanggang ajaib resepi biskut sarang semut mat gebu resepi kek gula hangus guna susu cair resepi kek mat gebu apam gula hangus kukus kek sarang semut azlina ina biskut sarang semut azlina ina kenapa kek sarang semut tak jadi resepi kek sarang semut bakar sukatan cawan resepi kek sarang semut tanpa perap resepi kek sarang semut kukus azie kitchen resepi kek sarang semut azlita resepi kek sarang semut azlina ina resepi kek sarang semut noxxa kek sarang semut viral kek sarang semut kukus sedap
Resepi Kek Gula Hangus | Kek Sarang Semut Mini Kukus
Bahan-Bahan:


Bahan A
2 cawan gula - dihanguskan
2 cawan air mendidih
*Apabila gula sudah hancur dan perang, masukkan air mendidih. Kemudian tutup api dan sejukkan.

Bahan B (Mix/Blender)
4 biji telur
1 cawan minyak masak
5 sudu makan susu pekat
1 sudu makan esen vanilla

Bahan C (Ayakkan)
3 cawan tepung gandum
1 sudu teh serbuk penaik
2 sudu teh soda bikarbonat

Cara-Cara:

  1. Kisar bahan B selama 5 minit. Tuang bahan A dan kisar lagi 5 minit.
  2. Masukkan dalam bekas dan satukan dengan bahan C. Kacau sebati dan jika berketul, tapiskan adunan.
  3. Kukus selama sejam jika menggunakan loyang dan 20 minit jika menggunakan bekas kecil.
*Hasil kek sarang semut versi kukus ini lebih lembut dan gebu tetapi kurang bersarang.

Resepi Asal : Iluminasi.com


6. Resepi Kek Sarang Semut | Kek Gula Hangus Guna Magic Pan 
Resepi Kek Gula Hangus, Resepi Kek Sarang Semut, Resepi Kek Gula Hangus kukus, resepi kek sarang semut kukus, himpunan resepi kek gula hangus, himpunan resepi kek sarang semut, resepi kek sarang semut azlina ina kek sarang semut viral kek sarang semut azie kitchen kek sarang semut indonesia kek gula hangus tanpa telur kenapa kek gula hangus berminyak resepi kek gula hangus azlina ina kek gula hangus rice cooker harga kek sarang semut 2019 resepi kek gula hangus kukus azie kitchen kek gula hangus widad kek gula hangus azlina ina resepi kek sarang semut tanpa telur cara potong kek sarang semut kuih sarang semut bakar kek gula hangus guna santan kuih sarang lebah resepi kek gula hangus bakar atas dapur gas kek sarang semut sabah kuih kek gula hangus resepi kek gula hangus pemanggang ajaib resepi kek guna magic pan resepi kek sarang semut indonesia resepi kek sarang semut pemanggang ajaib resepi biskut sarang semut mat gebu resepi kek gula hangus guna susu cair resepi kek mat gebu apam gula hangus kukus kek sarang semut azlina ina biskut sarang semut azlina ina kenapa kek sarang semut tak jadi resepi kek sarang semut bakar sukatan cawan resepi kek sarang semut tanpa perap resepi kek sarang semut kukus azie kitchen resepi kek sarang semut azlita resepi kek sarang semut azlina ina resepi kek sarang semut noxxa kek sarang semut viral kek sarang semut kukus sedap
Resepi Kek Gula Hangus - Cikgu Ani
Bahan-Bahan:

Bahan A
1 cawan gula pasir
1 cawan air panas
1 sudu makan planta

Cara-Cara:
  1. Masukkan gula ke dalam periuk.
  2. Masak gula hingga cair dan berwarna perang.
  3. Tuangkan air panas sedikit demi sedikit. Masa ini kena berhati-hati ye kerana gula yang panas akan memercik bila dituang air panas. Sebab itu kena tuang air panas tu sedikit demi sedikit.
  4. Bila gula sudah sebati dengan air, tutup api.
  5. Masukkan planta dan kacau hingga planta larut sekata. Sejukkan.

Bahan B
1 cawan tepung gandum*
2 sudu teh soda bikarbonat*
4 biji telur
1 sudu teh esen vanilla
1 cawan susu pekat

Cara-caranya:
  1. Ayak tepung + soda bikarbonat. Ketepikan.
  2. Pukul telur hingga kembang. Sehingga bertukar warna.
  3. Bila telur sudah kembang, masukkan susu pekat, esen vanilla dan kacau hingga rata. (Guna speed rendah je)
  4. Kemudian masukkan tepung sedikit demi sedikit sambil terus dipukul rata. (Juga guna speed rendah je)
  5. Akhir sekali, masukkan air gula yang sudah disejukkan tadi. Pukul sebati.
  6. Perapkan adunan ini selama 2 hingga 3 jam.
  7. Setelah 3 jam, masukkan adunan ke dalam loyang yang telah digriskan dengan marjerin/planta.
  8. Masukkan ke dalam oven suhu 170'C selama 45 minit atau sehingga masak.
  9. Kali ini saya gunakan magic pan vantage. Jadi tak perlulah digriskan. Lepas masukkan adunan, saya bakar di atas dapur gas menggunakan api yang paling perlahan. Biarkan tudung pan terbuka.
  10. Selepas 15 minit, adunan akan mendidih. Biarkan aduna habis mendidih, baru tutup tudung pan. Biarkan selama lebih kurang 5 minit atau hingga atasnya kering. Boleh juga kalau mahu terbalikkan pan ni untuk bakar di atasnya sebentar. Dah siap
Resepi Asal : Cikgu Ani

7. Resepi Kek Sarang Semut | Kek Gula Hangus 

Resepi Kek Gula Hangus, Resepi Kek Sarang Semut, Resepi Kek Gula Hangus kukus, resepi kek sarang semut kukus, himpunan resepi kek gula hangus, himpunan resepi kek sarang semut, resepi kek sarang semut azlina ina kek sarang semut viral kek sarang semut azie kitchen kek sarang semut indonesia kek gula hangus tanpa telur kenapa kek gula hangus berminyak resepi kek gula hangus azlina ina kek gula hangus rice cooker harga kek sarang semut 2019 resepi kek gula hangus kukus azie kitchen kek gula hangus widad kek gula hangus azlina ina resepi kek sarang semut tanpa telur cara potong kek sarang semut kuih sarang semut bakar kek gula hangus guna santan kuih sarang lebah resepi kek gula hangus bakar atas dapur gas kek sarang semut sabah kuih kek gula hangus resepi kek gula hangus pemanggang ajaib resepi kek guna magic pan resepi kek sarang semut indonesia resepi kek sarang semut pemanggang ajaib resepi biskut sarang semut mat gebu resepi kek gula hangus guna susu cair resepi kek mat gebu apam gula hangus kukus kek sarang semut azlina ina biskut sarang semut azlina ina kenapa kek sarang semut tak jadi resepi kek sarang semut bakar sukatan cawan resepi kek sarang semut tanpa perap resepi kek sarang semut kukus azie kitchen resepi kek sarang semut azlita resepi kek sarang semut azlina ina resepi kek sarang semut noxxa kek sarang semut viral kek sarang semut kukus sedap
Resepi Kek Gula Hangus - Jen Tan
Bahan-Bahan:
4biji telur(Gred A)

1 cawan tepung gandum
2 sudu kecil soda bikarbonat
1 sudu kecil baking powder
1 cawan gula pasir
1 cawan air panas
2 sudu besar butter
1/4 cawan susu pekat manis(kalau tidak mau terlalu manis boleh buat 1 cawan saja)

Cara-cara:
1.Masak gula dalam periuk hingga mencair kemudian masukan 1 cawan air panas perlahan-lahan.

2.masukkan butter dan sejukkan sebentar.
3.Satukan tepung gandum,soda bikarbonat, baking powder,kemudian ayak ketiga bahan.
4.Pukul telur sampai kembang
5.Masukkan susu ke dalam telur,pukul sekali lagi sehingga sebati dan adunan nampak pekat.
6.Masukkan tepung sedikit demi sedikit hingga habis.
7.Kemudian Tuang gula hangus ke dalam adunan tepung dan gaul sehingga rata.
8.Tuangkan adunan ke dalam loyang.
9.kukus selama 1jam,untuk pastikan adunan masak atau tidak.cucuk adunan pakai lidi atau chopsticks,apabila adunan tidak melekat..kek sarang semut boleh dihidangkan.



Resepi Asal : Jen Tan

8. Resepi Kek Sarang Semut | Kek Gula Hangus
Resepi Kek Gula Hangus, Resepi Kek Sarang Semut, Resepi Kek Gula Hangus kukus, resepi kek sarang semut kukus, himpunan resepi kek gula hangus, himpunan resepi kek sarang semut, resepi kek sarang semut azlina ina kek sarang semut viral kek sarang semut azie kitchen kek sarang semut indonesia kek gula hangus tanpa telur kenapa kek gula hangus berminyak resepi kek gula hangus azlina ina kek gula hangus rice cooker harga kek sarang semut 2019 resepi kek gula hangus kukus azie kitchen kek gula hangus widad kek gula hangus azlina ina resepi kek sarang semut tanpa telur cara potong kek sarang semut kuih sarang semut bakar kek gula hangus guna santan kuih sarang lebah resepi kek gula hangus bakar atas dapur gas kek sarang semut sabah kuih kek gula hangus resepi kek gula hangus pemanggang ajaib resepi kek guna magic pan resepi kek sarang semut indonesia resepi kek sarang semut pemanggang ajaib resepi biskut sarang semut mat gebu resepi kek gula hangus guna susu cair resepi kek mat gebu apam gula hangus kukus kek sarang semut azlina ina biskut sarang semut azlina ina kenapa kek sarang semut tak jadi resepi kek sarang semut bakar sukatan cawan resepi kek sarang semut tanpa perap resepi kek sarang semut kukus azie kitchen resepi kek sarang semut azlita resepi kek sarang semut azlina ina resepi kek sarang semut noxxa kek sarang semut viral kek sarang semut kukus sedap
Resepi Kek Gula Hangus - Ummi Zue
Bahan-Bahan:

3 Biji telur
1 sudu kecil Esen Vanilla

Setengah cawan susu pekat manis
125 gram Mentega (cairkan)
1 cawan gula
1 cawan Air Panas
1 cawan Tepung Gandum
1 sudu kecil Soda Bikarbonat



Cara-Cara:
1. CARAMEL
Gula secawan - hanguskan jangan sampai hangit nanti pahit..dah jadi caramel tuang air panas secawan.. Kacau sebati..biarkn ia suam(ketepikn)
2. Cairkan mentega 125gram,ketepikan.
3. Ayak tepung dengan soda bikarbonat.Ketepikan.
4. Ambil besen yang kering dan bersih..
Pecahkan 3 biji telur.. Kacau-kacau sahaja guna whisk..Kemudian masukkan esen vanila.. Masukkan setengah cawan susu pekat.. Kacau lagi bagi sebati.
5.Tuangkan mentega cair tadi dalam adunan.. Whisk kan.
6.Kemudian masukkan tepung gandum dan Soda Bikarbonat. Kemudian masukkan gula hangus tadi. Kacau sampai tak ada ketulan tepung. Bakar api bawah dahulu 25minit suhu 140 darjah celcius. Kemudian tukar api atas bawah 25 minit suhu 170 darjah celcius.

Resepi Asal : Ummi Zue
9. Resepi Kek Gula Hangus Tanpa Peram
Resepi Kek Gula Hangus, Resepi Kek Sarang Semut, Resepi Kek Gula Hangus kukus, resepi kek sarang semut kukus, himpunan resepi kek gula hangus, himpunan resepi kek sarang semut, resepi kek sarang semut azlina ina kek sarang semut viral kek sarang semut azie kitchen kek sarang semut indonesia kek gula hangus tanpa telur kenapa kek gula hangus berminyak resepi kek gula hangus azlina ina kek gula hangus rice cooker harga kek sarang semut 2019 resepi kek gula hangus kukus azie kitchen kek gula hangus widad kek gula hangus azlina ina resepi kek sarang semut tanpa telur cara potong kek sarang semut kuih sarang semut bakar kek gula hangus guna santan kuih sarang lebah resepi kek gula hangus bakar atas dapur gas kek sarang semut sabah kuih kek gula hangus resepi kek gula hangus pemanggang ajaib resepi kek guna magic pan resepi kek sarang semut indonesia resepi kek sarang semut pemanggang ajaib resepi biskut sarang semut mat gebu resepi kek gula hangus guna susu cair resepi kek mat gebu apam gula hangus kukus kek sarang semut azlina ina biskut sarang semut azlina ina kenapa kek sarang semut tak jadi resepi kek sarang semut bakar sukatan cawan resepi kek sarang semut tanpa perap resepi kek sarang semut kukus azie kitchen resepi kek sarang semut azlita resepi kek sarang semut azlina ina resepi kek sarang semut noxxa kek sarang semut viral kek sarang semut kukus sedap
Resepi Kek Gula Hangus Tanpa Peram
Bahan dan cara
Untuk 1 adunan saiz loyang 8 inc
2 cawan gula- jadikan karamel. Pastu tambah 2 cawan air panas + 120g butter (atau 3 sudu besar marjerin). Biar butter larut. Tutup api dan ketepikan biar sejuk.
Blend / mix:
8 biji telur A
1/2 cawan krimer manis
2 cawan tepung gandum
2 sudu teh soda bikarbonat
1 sudu teh baking powder (rata je )
Air gula hangus
Cara-Cara:

  1. Blend semua sampai sebati.
  2. Kalau guna blender, biasanya ada ketul2, so boleh tapis dulu. Masuk loyang 8 inci (petak) atau 9 inci (bulat).
  3. Nak bakar guna cara dan suhu oven masing-masing.
  4. Saya guna Oven The Baker 100L, mula-mula panaskan dulu 10 minit suhu 160 darjah celcius atas bawah dan bakar selama 1 jam 20 minit. Gunakan rak paling bawah sekali.* Adunan x perlu peram
Resepi Asal : Hidayah Jamaludin

10. Resepi Kek Gula Hangus | Kek Sarang Semut Guna Air Fryer
Resepi Kek Gula Hangus, Resepi Kek Sarang Semut, Resepi Kek Gula Hangus kukus, resepi kek sarang semut kukus, himpunan resepi kek gula hangus, himpunan resepi kek sarang semut, resepi kek sarang semut azlina ina kek sarang semut viral kek sarang semut azie kitchen kek sarang semut indonesia kek gula hangus tanpa telur kenapa kek gula hangus berminyak resepi kek gula hangus azlina ina kek gula hangus rice cooker harga kek sarang semut 2019 resepi kek gula hangus kukus azie kitchen kek gula hangus widad kek gula hangus azlina ina resepi kek sarang semut tanpa telur cara potong kek sarang semut kuih sarang semut bakar kek gula hangus guna santan kuih sarang lebah resepi kek gula hangus bakar atas dapur gas kek sarang semut sabah kuih kek gula hangus resepi kek gula hangus pemanggang ajaib resepi kek guna magic pan resepi kek sarang semut indonesia resepi kek sarang semut pemanggang ajaib resepi biskut sarang semut mat gebu resepi kek gula hangus guna susu cair resepi kek mat gebu apam gula hangus kukus kek sarang semut azlina ina biskut sarang semut azlina ina kenapa kek sarang semut tak jadi resepi kek sarang semut bakar sukatan cawan resepi kek sarang semut tanpa perap resepi kek sarang semut kukus azie kitchen resepi kek sarang semut azlita resepi kek sarang semut azlina ina resepi kek sarang semut noxxa kek sarang semut viral kek sarang semut kukus sedap
Resepi Kek Gula Hangus Guna Air Fryer
Bahan-Bahan:

1 1/4 cawan gula perang halus
1 cawan air panas
125 gram butter ( 1/2 cawan besar butter ) jenis snow cows
4 biji telur gred A ( saya guna 5 biji telur gred C )
1/4 cawan susu pekat manis
1 cawan tepung gandum
2 sudu kecil soda bikarbonat
1/2 sudu kecil baking powder
1 sudu teh esen vanilla

Cara-Cara:

  1. Masak gula halus dan biarkan ia larut.
  2. Kemudian masukkan satu cawan air panas dalam larutan gula tadi (perlahan lahan) mesti air panas ye. Kacau perlahan.
  3. Selepas gula larut, masukkan butter dan cairkan bersama larutan gula tadi.Biarkan api kecil dan perlahan sahaja.
  4. Matikan api. Biar kan sekejap sediakan bahan di bawah dulu.
  5. Sediakan telur dan kacau perlahan dengan whisk sahaja. Masukkan pula susu pekat. Kacau perlahan sahaja.
  6. Kemudian, dalam bekas lain, ayak tepung bersama soda bikarbonat.
  7. Masukkan telur yang sudah dipukul perlahan tadi ke dalam bekas tepung, kacau perlahan dengan sudip kayu atau whisk. Masukkan juga esen vanila.
  8. Akhir sekali masukkan larutan gula hangus tadi. Tuang adunan kek gula hangus ke dalam loyang.
  9. Preheat 10 min 180° darjah celcius. Bakar 20min 170° darjah celcius dan bakar 10min pada 150° darjah celcius.
Resepi Asal : Suraya Hani



Continue Reading

Jadual Makan Supplemen Shaklee Ketika Puasa

Assalamualaikum wbt,

Jadual Makan Supplemen Shaklee Ketika Puasa | Jika hari biasa, kita boleh tentukan untuk makan vitamin shaklee pada bila-bila masa ikut waktu kebiasaan. Namun, pada bulan puasa mungkin ada sedikit kekangan cara untuk makan vitamin shaklee kerana keterbatasan masa. Kita cuma ada waktu berbuka dan sahur sahaja untuk makan supplemen shaklee ini. Jadi, bagaimanakah cara ataupun jadual yang terbaik untuk mengambil supplemen shaklee?

Dibawah ini, mommy kongsikan kepada anda cara macam mana nak ambil vitamin ketika bulan puasa ataupun ketika anda sedang berpuasa. Rugi kalau tidak diambil vitamin shaklee semasa puasa kerana, vitamin adalah pelengkap nutrien harian untuk berikan tenaga berpanjangan sepanjang hari ketika berpuasa.




Semoga ibadah ketika bulan puasa kita dapat dilaksanakan dengan lebih optimum lagi. 

JADUAL MAKAN SUPPLEMEN SHAKLEE SEPANJANG BERPUASA

Jadual makan supplemen shaklee ketika puasa, jadual makan vitamin shaklee semasa puasa, cara makan vitamin ketika puasa. makan vitamin ketika puasa, bolehkah makan vitamin shaklee ketika puasa
Jadual Makan Supplemen Shaklee Semasa Berpuasa
Jadi mommy nak berkongsi cara pemakanan Shaklee untuk panduan anda dan ini adalah saranan berdasarkan pengalaman dan keberkesanan.

Jadual Makan Supplemen Shaklee Ketika Sahur

1. Sebelum Sahur
  • Collagen 1 sachet 
2. Masa Sahur
  • ESP 1 sudu
  • Mealshake 2 sudu
  • Performance Drink 1 sudu

3. Selepas Sahur
  • Vivix 1 sudu teh
  • Alfalfa 5 biji



Jadual Makan Supplemen Shaklee Selepas Berbuka

1. Sebelum berbuka
  • Kurma dulu
  • Lecithin 6 biji
  • Phytocol 2biji

2. Selepas berbuka
  • Performance Drink 2 sudu
  • Alfalfa 5 biji
  • Peppermint Ginger 3 biji
  • Vitalea 2 biji
  • B Complex 1 biji
  • Cinch Tea 1 sachet

3. Selepas Moreh
  • DTX 3 biji
  • Herblax 4 biji*
  • Osteomatrix 4 biji
  • *selang 3-4 hari boleh 


Kalau takde semua pun tak mengapa, saranan ini untuk anda yang ada sebahagian dari produk yang mommy senaraikan. Untuk produk lain, Sebaiknya follow saranan yang telah diberikan oleh Shaklee dan tertulis di setiap botol produk Shaklee.

Sekian sahaja saranan cara makan vitamin shaklee ketika berpuasa berdasarkan pengalaman sepanjang berpuasa untuk puasa yang bertenaga dan semangat dalam mengerjakan ibadah.

InshaAllah, jaga kesihatan dan tingkatkan amal soleh
Moga segala amal sepanjang Ramadhan diterima Allah swt

Kredit : MD




Continue Reading

Set Puasa Shaklee Dan Testimoni

Assalamualaikum wbt,

Set Puasa Shaklee - Vitamin Untuk Puasa Dan Bertenaga | Bulan Ramadan tahun 2020 bakal tiba tak lama lagi. Sudahkan anda habiskan puasa yang tertinggal tahun lepas. Jika belum, puasalah dengan segera supaya tahun depan tidak berganda gantinya.

Ketika berpuasa, adakah anda mengalami masalah cepat letih, lapar, lesu dan kadang-kadang menyebabkan emosi kurang stabil kerana keletihan berpuasa. Jadi, ada tak vitamin yang boleh berikan tenaga ketika berpuasa?


Ya, sudah pasti ada Set Puasa yang disokong dengan vitamin shaklee. Kami menawarkan beberapa jenis set puasa shaklee iaitu, Set Puasa Bajet yang mana bagi anda yang memiliki bajet yang rendah. Selain itu, Set Puasa Popular pula lebih digemari kerana membantu bukan sahaja mengurangkan rasa lapar, malah meningkatkan tenaga serta mengurangkan haus. Set Puasa Optimum pula, adalah gabungan tiga produk yang menjadi pilihan berpuasa dengan lebih tenaga luar biasa.

SET CADANGAN UNTUK BERPUASA DENGAN SHAKLEE



Set Puasa Shaklee, Set Puasa Ramadan Shaklee, Set Berpuasa Shaklee Set bersahur shaklee vitamin untuk tenaga ketika berpuasa supplemen untuk puasa puasa dengan shaklee set puasa dengan shaklee kekal bertenaga ketika berpuasa dengan shaklee shaklee dan puasa cara berpuasa bersama shaklee, set puasa shaklee set puasa shaklee set puasa shaklee bajet set puasa shaklee popular set puasa shaklee optimum set puasa shaklee eksklusif  set puasa shaklee gastrik elak gastrik ketika puasa set puasa shaklee dan cantik set puasa shaklee untuk kurus set puasa shaklee untuk gastrik pengedar shaklee paka pengedar shaklee ketengah jaya pengedar resv shaklee pengedar resv shaklee pengedar vivix shaklee
Cadangan Set Puasa Shaklee
1. Set Puasa Bajet (ESP Sahaja)
Set Puasa Shaklee, Set Puasa Ramadan Shaklee, Set Berpuasa Shaklee Set bersahur shaklee vitamin untuk tenaga ketika berpuasa supplemen untuk puasa puasa dengan shaklee set puasa dengan shaklee kekal bertenaga ketika berpuasa dengan shaklee shaklee dan puasa cara berpuasa bersama shaklee, set puasa shaklee set puasa shaklee set puasa shaklee bajet set puasa shaklee popular set puasa shaklee optimum set puasa shaklee eksklusif  set puasa shaklee gastrik elak gastrik ketika puasa set puasa shaklee dan cantik set puasa shaklee untuk kurus set puasa shaklee untuk gastrik pengedar shaklee paka pengedar shaklee ketengah jaya pengedar resv shaklee pengedar resv shaklee pengedar vivix shaklee
Set Puasa Bertenaga Shaklee (Bajet)
Set puasa bajet shaklee menawarkan hanya satu tong Energizing Soy Protein (ESP) yang mana membantu anda berpuasa dengan lebih bertenaga. ESP merupakan sumber protein soya yang tidak diubah genetiknya, membekalkan tenaga dan mengekalkan rasa kenyang lebih lama. Ini kerana ESP mempunyai Indeks Glisemik yang rendah, serta berperisa vanila.

2. Set Puasa Popular (ESP & Performance Drink)
Set Puasa Shaklee, Set Puasa Ramadan Shaklee, Set Berpuasa Shaklee Set bersahur shaklee vitamin untuk tenaga ketika berpuasa supplemen untuk puasa puasa dengan shaklee set puasa dengan shaklee kekal bertenaga ketika berpuasa dengan shaklee shaklee dan puasa cara berpuasa bersama shaklee, set puasa shaklee set puasa shaklee set puasa shaklee bajet set puasa shaklee popular set puasa shaklee optimum set puasa shaklee eksklusif  set puasa shaklee gastrik elak gastrik ketika puasa set puasa shaklee dan cantik set puasa shaklee untuk kurus set puasa shaklee untuk gastrik pengedar shaklee paka pengedar shaklee ketengah jaya pengedar resv shaklee pengedar resv shaklee pengedar vivix shaklee
Set Puasa Bertenaga Shaklee (Popular)
Set Puasa Popular Shaklee menjadi pilihan ramai, kerana mempunyai ESP dan juga Performance Drink. Kedua-dua produk ini sangat membantu untuk berpuasa dengan lebih bertenaga ketika dibulan puasa. 

Energizing Soy Protein (ESP) merupakan sumber protein soya yang tidak diubah genetik (non-GMO), membekalkan tenaga dan mengekalkan rasa kenyang lebih lama kerana ESP mempunya Indeks Glisemik yang rendah. ESP juga berperisa vanilla, sangat sedap diminum untuk berpuasa.

Performance Drink. Dalam set puasa popular ini juga mempunyai Performance Drink sebagai minuman isotonik yang lebih sihat, tidak bergas dan terbukti secara klinikal menghidrat lebih baik daripada air. Performance Drink sangat bagus di minum dibulan puasa kerana mempunyai elektrolit berbanding minuman isotonik terkemuka. Ia membantu anda dari rasa haus dan dahaga ketika berpuasa. Performance Drink mempunyai dua perisa iaitu oren dan lemon.

3. Set Puasa Optimum (ESP, Performance Drink & Mealshakes)
Set Puasa Shaklee, Set Puasa Ramadan Shaklee, Set Berpuasa Shaklee Set bersahur shaklee vitamin untuk tenaga ketika berpuasa supplemen untuk puasa puasa dengan shaklee set puasa dengan shaklee kekal bertenaga ketika berpuasa dengan shaklee shaklee dan puasa cara berpuasa bersama shaklee, set puasa shaklee set puasa shaklee set puasa shaklee bajet set puasa shaklee popular set puasa shaklee optimum set puasa shaklee eksklusif  set puasa shaklee gastrik elak gastrik ketika puasa set puasa shaklee dan cantik set puasa shaklee untuk kurus set puasa shaklee untuk gastrik pengedar shaklee paka pengedar shaklee ketengah jaya pengedar resv shaklee pengedar resv shaklee pengedar vivix shaklee
Set Puasa Bertenaga Shaklee (Optimum)
Set Puasa Optimum shaklee pula mempunyai tiga produk atau dipanggil 3 Gems. Ia dapat membantu anda berpuasa dengan lebih bertenaga, sihat dan dapat melakukan pelbagai aktiviti ketika berpuasa dengan lebih baik. Ya betul, bila badan kita tidak letih kita mampu melakukan banyak aktiviti kan. Tidak hanya melepek sahaja, menanti waktu berbuka dengan badan lesu. 

ESP Shaklee adalah sumber protein soya yang terbaik dan tidak diubah genetiknya iaitu Non-GMO. Ia membekalkan tenaga dan mengekalkan rasa kenyang lebih lama ketika berpuasa. Ini kerana ESP shaklee mempunyai Indeks Glisemik yang rendah dan ia juga berperisa vanilla, sangat sedap diminum.

Performance Drink merupakan minuman isotonik yang sihat dan tidak bergas. Ia terbukti secara klinikal dapat menghidrat lebih baik daripada air. Performance Drink mempunyai lebih elektrolit berbanding minuman isotonik terkemuka. Ia juga membantu anda tidak merasa dahaga ketika berpuasa. Performance Drink mempunyai dua perisa iaitu Oren dan Lemon.

Mealshakes shaklee pula merupakan sumber multivitamin terbaik, ia mempunyai lebih 28 jenis mineral dan vitamin yang penting untuk keperluan badan. Apabila berpuasa, badan kita melalui proses detoksifikasi. Sementara detoksifikasi berlaku, Mealshakes dapat memastikan badan kita mendepat bekalan nutrien baru yang mencukupi. Ia berperisa French Vanilla, baunya sangat wangi dan sedap diminum.

Selain daripada itu juga, kami juga menawarkan set puasa shaklee EKSKLUSIF bersama vitamin kecantikan kulit, kesihatan gastrik dan juga untuk mendapatkan badan yang ramping. Mungkin ada dikalangan anda yang mempunyai masalah gastrik, puasa kali ini anda tidak perlu bimbang lagi tidak mampu untuk berpuasa penuh. Ini kerana, set puasa bersama vitamin gastrik ada untuk anda.

SET PUASA SHAKLEE EKSLUSIF

1. Set Puasa Dan Cantik

Set Puasa Eksklusif ini bersama set cantik, membantu anda berpuasa dengan lebih bertenaga, cergas dan sihat kami juga membantu anda mendapat kulit yang cantik. Ketika berpuasa, badan kita tidak mendapat nutrisi yang lengkap kerana hanya waktu berbuka dan sahur sahaja kita makan. Namun, kadang kala makanan juga kita tidak mampu untuk makan dengan sihat.Jadi, set puasa eksklusif dan cantik ini dapat bantu anda mendapat kulit yang sihat ketika berpuasa.


Set Puasa Shaklee, Set Puasa Ramadan Shaklee, Set Berpuasa Shaklee Set bersahur shaklee vitamin untuk tenaga ketika berpuasa supplemen untuk puasa puasa dengan shaklee set puasa dengan shaklee kekal bertenaga ketika berpuasa dengan shaklee shaklee dan puasa cara berpuasa bersama shaklee, set puasa shaklee set puasa shaklee set puasa shaklee bajet set puasa shaklee popular set puasa shaklee optimum set puasa shaklee eksklusif  set puasa shaklee gastrik elak gastrik ketika puasa set puasa shaklee dan cantik set puasa shaklee untuk kurus set puasa shaklee untuk gastrik pengedar shaklee paka pengedar shaklee ketengah jaya pengedar resv shaklee pengedar resv shaklee pengedar vivix shaklee
Set Puasa Shaklee Dan Cantik



Vitamin C Shaklee mengandungi 500 vitamin C yang mana membekalkan vitamin c dalam badan anda selama 5 jam berturut-turut dengan berkesan. Walaupun ketika berpuasa, badan anda tetap kekal mendapat vitamin c. Ia membantu mencantikkan kulit dan mengurangkan masalah jerawat anda. 

Performance Drink shaklee merupakan minuman isotonik yang sihat untuk mengelakkan kehilangan air dari tubuh dengan mudah. Ramai yang minum performance drink bagitahu mereka tidak merasa dahaga mahupun haus ketika berpuasa. Seronok kan?

ESP shaklee adalah protein yang berkualiti tinggi (non-GMO) untuk membekalkan tenaga dalam masa yang lama. Ia juga membantu anda merasa kenyang dengan lebih lama, jika diambil ketika waktu sahur, pasti puasa anda sepanjang hari adalah yang terbaik. Jika diambil setiap hari, ESP membantu menyerikan kulit wajah anda.

Omega Guard Shaklee mempunyai Omega-3 membantu mengurangkan lemak disekitar organ penting (visceral fat). Disamping itu, Omega-3 juga membantu membakar lemak dengan lebih berkesan. Pengambilan Omega Guard juga membantu melembapkan kulit anda serta memberi kesan pinkish pada wajah.

2. Set Puasa Dan Gastrik

Jika anda mengalami masalah gastrik, pasti menjadi kerisauan apabila tibanya bulan Ramadan. Ini kerana jika gastrik menyerang, anda mungkin tidak mampu bertahan untuk berpuasa sepenuh hari. Namun, anda juga tidak mahu menggantikan puasa jika tertinggal. Mommy ada cara macam mana untuk elak dari skip puasa jika anda ada gastrik. Set puasa eksklusif dan gastrik ini dapat bantu anda berpuasa dengan rasa sihat dan gembira.


Set Puasa Shaklee, Set Puasa Ramadan Shaklee, Set Berpuasa Shaklee Set bersahur shaklee vitamin untuk tenaga ketika berpuasa supplemen untuk puasa puasa dengan shaklee set puasa dengan shaklee kekal bertenaga ketika berpuasa dengan shaklee shaklee dan puasa cara berpuasa bersama shaklee, set puasa shaklee set puasa shaklee set puasa shaklee bajet set puasa shaklee popular set puasa shaklee optimum set puasa shaklee eksklusif  set puasa shaklee gastrik elak gastrik ketika puasa set puasa shaklee dan cantik set puasa shaklee untuk kurus set puasa shaklee untuk gastrik pengedar shaklee paka pengedar shaklee ketengah jaya pengedar resv shaklee pengedar resv shaklee pengedar vivix shaklee
Set Puasa Eksklusif dan Gastrik

Ostematrix shaklee boleh bantu anda berpuasa dengan lebih baik jika anda mengalami gastrik. Ini kerana kalsium bersifat alkali bertindak untuk menurunkan keasidan yang tinggi dalam perut. Seterusnya, ia membantu mengurangkan rasa pedih pada bahagian perut ketika anda berpuasa.

Peppermint Ginger Plus Shaklee membantu mengeluarkan angin yang berlebihan dari badan. Bila angin dalam badan kurang, risiko untuk rasa sakit gastrik juga akan kurang.

Performance Drink shaklee merupakan minuman isotonik yang sihat untuk mengelakkan kehilangan air dari tubuh dengan mudah. Performance Drink shaklee bersifat elektrolit yang mana berfungsi mengekalkan bendalir dalam badan dengan lebih lama, maknanya badan anda tidak merasa kering walaupun dalam keadaan panas terik dan berpuasa.

ESP shaklee merupakan sumber protein soya yang sihat dan non-GMO. ESP protein yang sihat untuk  membekalkan tenaga yang berpanjangan dan kekalkan rasa kenyang lebih lama. 

Bcomplex Shaklee berfungsi untuk menukarkan makanan yang anda makan kepada tenaga. Jadi, ia juga membantu meningkatkan tenaga anda ketika berpuasa dan mengelakkan badan menjadi lesu, lemau dan letih.

3. Set Puasa Eksklusif dan Kurus

Ketika bulan puasa, ramai yang mengambil peluang untuk menurunkan berat badan dan menguruskan badan. Jika bulan biasa, kita terlampau obses dengan makanan, maka bulan puasa adalah peluang terbaik untuk menyihatkan badan dan menurunkan berat badan. Pengambilan set puasa eksklusif dan kurus ini perlulah yang betul kerana ia dapat merealisasikan impian anda.


Set Puasa Shaklee, Set Puasa Ramadan Shaklee, Set Berpuasa Shaklee Set bersahur shaklee vitamin untuk tenaga ketika berpuasa supplemen untuk puasa puasa dengan shaklee set puasa dengan shaklee kekal bertenaga ketika berpuasa dengan shaklee shaklee dan puasa cara berpuasa bersama shaklee, set puasa shaklee set puasa shaklee set puasa shaklee bajet set puasa shaklee popular set puasa shaklee optimum set puasa shaklee eksklusif  set puasa shaklee gastrik elak gastrik ketika puasa set puasa shaklee dan cantik set puasa shaklee untuk kurus set puasa shaklee untuk gastrik pengedar shaklee paka pengedar shaklee ketengah jaya pengedar resv shaklee pengedar resv shaklee pengedar vivix shaklee
Set Puasa Eksklusif dan Kurus
Lecithin shaklee merupakan vitamin yang boleh mengemulsikan (pecahkan lemak jadi kecil-kecil) lemak anda supaya ia mudah dikeluarkan ketika membuang atau kencin atau berpeluh. Lecithin juga mampu melarutkan lemak anda di dalam salur darah. Jadi, ketika berpuasa proses ini lebih mudah kerana pengambilan lemak juga semakin berkurang.

Performance Drink Shaklee minuman isotonik sihat untuk mengelakkan kehilangan air dari tubuh dengan mudah. Ia membantu mengekalkan bendalir dalam badan supaya badan anda kekal lembap dan tidak kering walaupun berada dibawah sinaran matahari terik dan ketika berpuasa. Anda tidak merasa dahaga mahupun haus.

ESP Shaklee merupakan protein yang sihat untuk membekalkan tenaga dan mengekalkan rasa kenyang dengan lebih lama ketika berpuasa. Selain itu juga, ESP membantu menfitkan badan anda dengan otot yang kuat dan sihat. Badan anda tidak menggeleber walaupun berat badan semakin turun.

Omega Guard shaklee mempunyai Omega-3 membantu mengurangkan lemak di sekitar organ penting (visceral fat). Disamping itu juga, Omega Guard membantu membakar lemak-lemak degil di dalam badan anda dan mengekalkan lemak yang baik. Penggunaan secara konsisten dapat mengekalkan dan mengawal berat badan secara semulajadi. 

Herb-lax Shaklee membantu membersihkan usus dengan lebih baik, mengempiskan perut dan mengelakkan sembelit. Sekiranya anda susah untuk membuang, herb-lax mampu membantu anda membuang dengan lebih baik dan lancar. 

TESTIMONI SET PUASA SHAKLEE

Ini adalah feedback daripada customer yang mencuba set puasa shaklee. Mereka berpuasa disokong oleh vitamin dari set puasa yang shaklee tawarkan.

1. Testimoni Set Puasa dan Gastrik

"GASTRIK TIADA, PUASA.PENUH

Alhamdulillah, mak saya ade gastrik terok... 
Perlu makan sekurang2nye 2jam.sekali...
Sampaikan kalo travel g memana, kena standby makanan dalam kete... roti, nasi, benda yang boleh mengenyangkan...
Saya cuba test bagi minum.esp, sebabkan mak xreti minum.soya dan takpenah minum soya, saya suggestkan campur dgn milo...
Alhamdulillah, boleh masuk dgn tekak dia..
Nak sihat kan, kena telan jugak la..😂
Nak dijadikan citer, mak amik esp sebulan seblm puasa..
Selama sebulan puasa, mak dapat puasa penuh...
Sampai sekarang, mak masih consume esp...
Nampak lebih bertenaga sebab mak meniaga..
Kulit lebih sihat...

ESP 👍"

2. Testimoni Set Puasa Shaklee
Set Puasa Shaklee, Set Puasa Ramadan Shaklee, Set Berpuasa Shaklee Set bersahur shaklee vitamin untuk tenaga ketika berpuasa supplemen untuk puasa puasa dengan shaklee set puasa dengan shaklee kekal bertenaga ketika berpuasa dengan shaklee shaklee dan puasa cara berpuasa bersama shaklee, set puasa shaklee set puasa shaklee set puasa shaklee bajet set puasa shaklee popular set puasa shaklee optimum set puasa shaklee eksklusif  set puasa shaklee gastrik elak gastrik ketika puasa set puasa shaklee dan cantik set puasa shaklee untuk kurus set puasa shaklee untuk gastrik pengedar shaklee paka pengedar shaklee ketengah jaya pengedar resv shaklee pengedar resv shaklee pengedar vivix shaklee
Testimoni set puasa shaklee
"Ramadhan day 13.

Khadeejah tak pernah lagi beritahu umie yang dia lapar.
Yang umie pelik, dari pagi (biasa dia bangun pukul 9 pagi) smpai la berbuka dia lansung tak reti nak tido dan kejenye asyik nak main je.

Yelaa..teringatla masa saya kecik2 dulu. Start puasa 7 tahun. Tapi petang mesti tido sbb nak cepatkan waktu tu berjalan kan.

Pastu masa amik wudhuk, sengaja tertelan air paip sikit. Har har har.
Teruk la umie masa tu.
(janganla Ejah baca status umie ni)🤣

Tapi Ejah tak. Dia segar je.
Muka dia pun nampak segar.
Takde layu.
Umie pelik juga.

Ingatkan sama la peel cam umie dia ni kan .Rupanya tak.
Saya rasa antara sebabnya adalah saya beri Ejah MEALSHAKE masa sahur.

MEALSHAKE ni dalamnya ada 19 jenis maknenek multivitamin dan mineral.Vitamin A,B,D,E,Zink,Protien,Iron eh macam2!Jadi vitamin ni akan bekalkan tenaga untuk Ejah disamping bagi dia sihat.

TAPI EJAH TAK KATA LAPAR PUN. MACAMANA MEALSHAKE BUAT DIA RASA MACAMTU?
Haaa...

MEALSHAKE ni low glisemik index (GI). Pernah dengar tak mende GI ni? Makin rendah Gi,makin lama perut kita kenyang. Tinggi Gi,cepatla perut kita lapar.
NASIK ==> sangat tinggi GI
MEALSHAKE ==> sangat rendah GI

No wonderla MEALSHAKE buatkan Ejah tak rasa lapar.
Alhamdulillah sgt.. Ejah pun suka sgt MEALSHAKE sebab sodapp!

Kadang umie curik2 ratah powder dia.Kekeke
So umie rasa senang hati sekarang. Sebab next week start sekolah. Lagi banyak cabaran dengan belajar lagi,cuaca lagi,pengaruh rakan2 lagi..

Umie harap Ejah tetap kuat, sihat dan CERGAS BERTENAGA sampai hujung Ramadhan nanti.Insyallah
Ibu-ibu diluar sana yang risaukan performance anak2 masa pose ni,tryla bagi MEALSHAKE ye. Mesti puas hati punya." - Puan Siera

3. Testimoni Set Puasa Shaklee Dan Menyusu


"Alhamdulillah menyusu baby boy yang dah setahun lebih ni takde la kelepek sangat,t_ smilTatak ada dahaga sangat panas-panas ni" - Kak Ayu :blush:"

4. Testimoni Set Puasa Shaklee

"Nie 1st puasa sy minum PD sahur and berbuka. Punya la rasa tak letih smpai lupa tengah puasa" - Meera Ruslan


5. Testimoni Set Puasa Shaklee

"Saya sahur campur ESP dan Performance Drink, memang rasa kenyang pastu tak haus. tahan sampai ke petang la. serupa macam hari-hari biasa yang tak puasa."

"Berbuka dengan PD ais rasa lega je tekak. Pastu badan tak ada rasa dedar panas dalam."- Dayah

Baca :

Jika anda ingin dapatkan set puasa shaklee samada set puasa bajet, set puasa popular, set puasa optimum mahupun set puasa eksklusif, anda boleh hubungi mommy pada bila-bila masa sahaja.

https://mommyshaklee.wasap.my

BYG Families
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Paka dan Ketengah Jaya





Continue Reading