Saturday, 30 November 2019

Lucky Draw Shaklee December 2019

Lucky Draw Shaklee December 2019

Assalamualaikum wbt,

Lucky Draw Shaklee 2019 | Buy Buy 2019 Lucky Draw worth RM90,000

Entry ini khas untuk semua ahli shaklee seluruh Malaysia!

Anda berpeluang memenangi hadiah cabutan bertuah bernilai RM90,000 dari pelbagai jenis produk shaklee dan yang menariknya, anda juga berpeluang memenangi hadiah berupa Luggage Bag Shaklee Limited Edition

Apa yang perlu anda lakukan adalah, buat pembelian melalui id sendiri sebanyak bermula 28 November 2019 hingga 31 December 2019 dengan minimum 50UV dalam satu resit (~ RM170 sahaja untuk dapatkan 1 ticket Lucky Draw)

Dengan setiap pembelian 50 UV anda layak dapat 1 ticket Lucky Draw. Lebih banyak lagi anda buat pembelian, lebih banyak tiket Lucky Draw yang anda dapat.

Lucky Draw Shaklee 2019 menjadi medan untuk anda mendapat hadiah produk shaklee secara percuma setiap minggu. Lebih tiga puluh lapan jenis hadiah lucky draw menanti anda. Ayuh semua, rancakkan bulan Buy Buy 2019 Lucky Draw Shaklee Malaysia.

Poster Lucky Draw Shaklee 2019
Syarat-syarat lain seperti dibawah:
  1. This lucky draw contest is open to all Shaklee independent Distributors in Malaysia only. 
  2. Earn one (1) lucky draw entry for every 50 UV purchase of Shaklee products in a single receipt. No combined invoice is accepted. UV transfer is not permitted in the lucky draw.
  3. Participants can have unlimited entries throughout the contest period. The more you buy, the more chances to win.
  4. Shaklee Malaysia reserves the rights to include only qualified SID who are in good standing with the company, and who do not breach the Shaklee P&R in the lucky draw.
  5. Winners are required to contact Shaklee Malaysia within 48 hours after announcement is made on Facebook. If winner fails to contact the company, prizes will roll over to the next draw.
  6. All winners must redeem their prizes in person with proof of identity. Representative are not allowed to collect on behalf.
  7. The lucky draw results are final. No correspondence will be entertained.
  8. Prizes are non-exchangeable, non-transferable and not redeemable for cash or other prizes.
  9. Shaklee Malaysia may substitute the prizes with another similar value item without prior notice.
  10. By participating, participants agree for Shaklee Malaysia to utilise their photos or videos for marketing purposes not limited to print, social media, digital and audio video.
  11. Shaklee Malaysia reserves the rights to revise the terms and conditions without prior notice.
  12. In any dispute, Shaklee Malaysia’s decision on all matters relating to this contest shall be conclusive and final.

38 Hadiah-Hadiah Shaklee Lucky Draw 2019 untuk dimenangi
Bagaimana nak tahu siapa pemenangnya?

Mudah sahaja, pastikan anda like dan lihat FB Live di facebook Page Shaklee Malaysia untuk ketahui pemenang yang bertuah!
  •  Weekly Draw 1, Friday 13 Dec (entries from 1 – 10 Dec)
  • Weekly Draw 2, Friday 20 Dec (entries from 11 – 17 Dec)
  • Weekly Draw 3, Friday 27 Dec (entries from 18 – 24 Dec)
  • Weekly Draw 4, Friday 3 Jan (entries from 25 – 31 Dec)
  • Grand Draw, Friday 3 Jan (entries which did not win in the Weekly Draws will have a chance to win at the Grand Draw.)

Untuk tahu lebih detail tentang Lucky Draw Shaklee 2019 ini, anda boleh tekan butang whatsapp disebelah kiri blog mommy ni ye.

Boleh juga hubungi terus mommy ditalian 019-996 6576.

Gambar bawah ini pula adalah contoh mesej yang anda terima apabila membuat pembelian melebihi 50 UV dan ke atas. 
2 Tiket Lucky Draw Shaklee 2019 untuk mommy
Mahu mendapatkan produk ini dengan harga lebih jimat 15% - 20%? Baca cara jadi ahli di sini. Atau boleh berhubung dengan kami terus melalui whatsapp atau telegram,

019-9966576 (Kak Wawa)
BYG Families
Page FB : Kedai Vitamin Pengerang
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Paka dan Ketengah Jaya

Continue Reading

Saturday, 16 November 2019

Testimoni ESP Shaklee Untuk Hamil, Berpantang Dan Menyusu

Testimoni ESP Shaklee Untuk Hamil, Berpantang Dan Menyusu

Assalamualaikum wbt,

Hai, pada hari ini mommy akan kongsikan kepada anda tentang testimoni ESP shaklee untuk ibu hamil, berpantang dan menyusu badan. Ini kerana bagi ketiga-tiga keadaan ini, wanita memerlukan protein yang berkualiti tinggi bagi membekalkan tenaga yang lebih banyak supaya badan lebih bertenaga sepanjang hari.

Ketika hamil, berpantang dan menyusu badan bagi seorang wanita adalah fasa yang memerlukan tenaga yang lebih bagi menguruskan kehidupan keluarga samada untuk suami, anak-anak mahupun untuk majikan bagi yang bekerja. Jika tiada tenaga, seorang wanita akan mengalami keletihan, tekanan dan boleh mengakibatkan mood yang tidak menentu. Justeru, ia boleh mendatangkan pelbagai masalah dalam keluarga. Betul ke betul?

Jadi, apakah keperluan penting seorang wanita jika sedang hamil, berpantang atau menyusu? Wanita hari ini terutamanya wanita hamil, wanita yang sedang berpantang ataupun wanita yang sedang menyusu memerlukan protein yang cukup bagi membekalkan tenaga yang superb untuk menguruskan keluarga seharian. Testimoni kali ini membawa anda untuk melihak kesan yang dialami oleh ibu hamil, berpantang dan menyusu selepas mengamalkan ESP shaklee.

Protein ESP Shaklee merupakan protein yang terbaik untuk kita amalkan. Ini kerana ESP Shaklee mempunyai 9 kelebihan yang sangat istimewa iaitu:

9 Kelebihan ESP Shaklee Dalam Membekalkan Tenaga Untuk Ibu Hamil, Berpantang Dan Menyusu

Kelebihan ESP Shaklee
  • ESP shaklee mempunyai Indeks glisemik yang rendah
  • ESP shaklee membantu mengekalkan paras gula yang stabil dalam darah dan ia juga sesuai untuk orang yang mengidap diabetes.
  • ESP shaklee membantu mengekalkan tenaga sepanjang hari
  • ESP shaklee membantu mengekalkan rasa kenyang yang lebih lama dan ia amat sesuai bagi ibu yang mementingkan badan yang slim. Ia dapat mengelak ibu-ibu dari craving terhadap makanan ringan.
  • ESP shaklee membantu mengurangkna berat badan dan mengekalkan kesihatan jangka panjang.
Selain itu, ESP shaklee juga mempunyai keistimewaan dan kelebihan terhadap ibu hamil, berpantang dan menyusu melalui:


Kelebihan ESP Shaklee
  • ESP shaklee mempunyai tinggi dengan kalsium yang membantu perkembangan tulang dan gigi yang kuat. Ia bukan sahaja untuk ibu, malah manfaat ini juga dapat diberi kepada anak melalui penyusuan susu ibu.
  • ESP shaklee mengandungi 500mg kalsium bagi setiap hidangan.
  • ESP shaklee membekalkan 9 asid amino perlu yang badan kita tidak boleh hasilkan.
  • ESP shaklee membekalkan 14gram protein Indeks Glisemik rendah bagi membekalkan tenaga yang lama untuk ibu hamil, berpantang dan menyusu.
Seterusnya, jom kita lihat beberapa testimoni ESP shaklee untuk ibu hamil, berpantang dan menyusu. Apakah kesan yang mereka alami selepas mengamalkan ESP shaklee ketika hamil, ketika berpantang dan ketika menyusu. Untuk pengetahuan anda juga, ada dikalangan pengguna ESP shaklee kami menyusu anak lebih dari seorang dalam satu masa. Kita tahu bahawa ketika menyusu seorang anak pun, badan memerlukan tenaga yang lebih, kalsium yang lebih dan pelbagai vitamin yang lebih dan sebagainya. Inikan pula jika menyusu lebih dari seorang anak. Pastinya mereka seorang ibu yang hebat dan sudah pasti dikuasakan dengan ESP shaklee dan izin Allah swt.

Testimoni ESP Shaklee Untuk Hamil, Berpantang Dan Menyusu

1. Testimoni ESP Shaklee Untuk Hamil, Berpantang Dan Menyusu : Susu Ibu Jadi Pekat & Baby Mudah Kenyang - Puan Irni Suhana
Testimoni ESP Shaklee Untuk Hamil, Berpantang Dan Menyusu : Susu Ibu Jadi Pekat & Baby Mudah Kenyang - Puan Irni Suhana
Alhamdulillah, kesan ESP shaklee terhadap Puan Irni Suhana adalah susu jadi pekat dan anak mudah kenyang.

Testimoni ESP Shaklee dari Puan Irni Suhana, Alhamdulillah, saya syukur sangat-sangat berjaya exclusive breastfeeding baby sampai umur 6 bulan. Saya ambil set menyusu dan ESP shaklee, susu jadi pekat dan baby mudah kenyang.

2. Testimoni ESP Shaklee Untuk Hamil, Berpantang Dan Menyusu : Bertenaga Sepanjang Kehamilan dan Berpantang - Puan Asma el Kareem
Testimoni ESP Shaklee Untuk Hamil, Berpantang Dan Menyusu : Bertenaga Sepanjang Kehamilan dan Berpantang - Puan Asma el Kareem
Testimoni ESP Shaklee ini pula untuk ibu hamil dan berpantang. Badan jadi lebih bertenaga ketika hamil dan berpantang. Seronok kan!

Saya mula ambil ESP shaklee semasa memasuki trimester ketiga ketika hamil anak ketiga pada 2013. Memang rasa bertenaga sepanjang kehamilan dan kurang rasa nak mengunyah makanan.

Bila berpantang memang rasa segar je. Baru seminggu berpantang orang dah tegur, laju je berjalan! Macam dah habis hari je. Kulit anak pun tercerah tanpa sengaja. Alhamdulillah, ini adalah testimoni ESP shaklee untuk hamil dan berpantang. Kesan yang baik telah dirasai oleh Puan Asma.

3. Testimoni ESP Shaklee Untuk Hamil, Berpantang Dan Menyusu : Susu Meriah dan Pekat - Ibu AdamAman
Testimoni ESP Shaklee Untuk Hamil, Berpantang Dan Menyusu : Susu Meriah dan Pekat
Alhamdulillah, ini lagi testimoni ESP Shaklee untuk ibu menyusu. Saya mula consume ESP Shaklee masa dalam pantang anak no. 2. Ambil set berpantang shaklee, masa itu consume pagi sahaja untuk breakfast. Susu memang meriah dan pekat, tapi anak kerap bangun malam.

Selepas saya ambil ESP shaklee sebelum tidur, memang bagus. Anak saya dah jarang bangun malam untuk menyusu. Extra berat badan turun dan dapat kulit cantik. - Ibu AdamAman

4. Testimoni ESP Shaklee Untuk Hamil, Berpantang Dan Menyusu :Extra Tenaga Dan Badan Tak Lembik Sewaktu Berpuasa - Puan Khadijah Ibrahim
Testimoni ESP Shaklee Untuk Hamil, Berpantang Dan Menyusu :Extra Tenaga Dan Badan Tak Lembik Sewaktu Berpuasa - Puan Khadijah Ibrahim
Testimoni ESP Shaklee ini pula untuk ibu menyusu ketika berpuasa. Ketika puasa dan dalam masa yang sama menyusu badan, badan cepat letih. Alhamdulillah dengan pengambilan ESP Shaklee, Mealshakes dan Performance Drink dapat bantu Puan Khatijah bertenaga sepanjang berpuasa sambil menyusu anak. Alhamdulillah.

Ini adalah antara 4 testimoni ESP shaklee untuk ibu hamil, berpantang dan menyusu. Nak baca lagi testimoni ESP Shaklee? Boleh klik link dibawah.



Mahu mendapatkan produk ini dengan harga lebih jimat 15% - 20%? Baca cara jadi ahli di sini. Atau boleh berhubung dengan kami terus melalui whatsapp atau telegram,

019-9966576 (Kak Wawa)
BYG Families
Page FB : Kedai Vitamin Pengerang
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Paka dan Ketengah Jaya

Continue Reading

Friday, 15 November 2019

Aktiviti Harian Bisnes Online : Order Dan Restok Vitamin Shaklee Untuk Customer

Aktiviti Harian Bisnes Online : Order Dan Restok Vitamin Shaklee Untuk Customer

Assalamualaikum wbt,

Malam ini aktiviti bisnes mommy berjalan seperti biasa, dimana masa untuk merestok vitamin dan order vitamin untuk customer.

Invoice Vitamin Shaklee
Semalam mommy dapat call dari customer yang terlibat dalam kemalangan dan mengalami masalah patah tulang yang agak banyak. Beliau mencari supplemen yang dapat recover masalah patah tulang dengan cepat. 

Supplemen yang bajet dan sesuai adalah Ostematrix shaklee yang dapat membekalkan kalsium kepada beliau, seterusnya dapat menguatkan tulang. Omega Guard pula membantu jika ada keradangan pada sendi dan juga sebagai pelincir dibahagian sendi. Justeru, kedua-dua vitamin ini bertindak dengan lebih cepat dalam membantu mengatasi masalah tulang yang patah.

Selamat beristirehat semua.



Continue Reading

Thursday, 14 November 2019

4 Kelebihan Radiance C+E Youth Skincare Shaklee

4 Kelebihan Radiance C+E Youth Skincare Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Radiance C+E Youth Skincare Shaklee adalah antara produk yang menjadi pilihan pengguna Youth Skincare Shaklee. Ini kerana ramai pengguna akui kehebatan Radiance C+E dalam membantu masalah kulit seperti jeragat, jerawat, liang pori, tekstur kulit, parut dan lain-lain.

Malam ini mommy ingin kongsikan kepada anda 4 Kelebihan Utama Radiance C+E Youth skincare shaklee yang perlu anda tahu. Apakah kelebihan yang anda akan dapat selepas menggunakan Radiance C+E Youth Skincare Shaklee? Jom teruskan pembacaan anda.

4 Kelebihan Radiance C+E Youth Skincare Shaklee

1. Membantu Menganjalkan Kulit

 Kelebihan Radiance C+E Youth Skincare Shaklee | Membantu Menganjalkan Kulit
Kelebihan yang pertama Radiance C+E Youth Skincare Shaklee terhadap pengguna adalah ia membantu Menganjalkan Kulit. Radiance C+E membantu menjadikan kulit anda lebih licin, lebih anjal dan lebih muda.

2. Membantu Melindungi Kulit Dari Radikal Bebas

Kelebihan Radiance C+E Youth Skincare Shaklee | Melindungi Kulit Dari Radikal Bebas
Kelebihan yang kedua Radiance C+E Youth Skincare Shaklee terhadap pengguna adalah membantu melindungi kulit dari radikal bebas. Radiance C+E membantu membersihkan sel-sel kulit mati , menjadikan kulit lebih lebut dan lebih licin.

3. Membantu Melindungi Kulit Dari Kerosakan UV

Kelebihan Radiance C+E Youth Skincare Shaklee | Melindungi Kulit Dari Kerosakan UV
Kelebihan yang kedua Radiance C+E Youth Skincare Shaklee terhadap pengguna adalah membantu melindungi kulit dan mengurangkan kerosakan UV pada kulit. Radiance C+E juga membantu memelihara dan melindungi kulit dengan lebih efektif.

4. Membantu Mencerahkan Kulit

Kelebihan Radiance C+E Youth Skincare Shaklee | Membantu Mencerahkan Kulit
Kelebihan yang kedua Radiance C+E Youth Skincare Shaklee terhadap pengguna adalah membantu mencerahkan kulit. Radiance C+E membantu mencerahkan kulit, meratakan tona kulit, mengurangkan parut, garis halus dan kedutan, mengurangkan tompok penuaan dan pigmentasi.

Inilah 4 kelebihan Radiance C+E yang perlu anda tahu dan sememangnya menjadi antara produk kegemaran mommy. Untuk pengetahuan anda semua, Radiance C+E sangat membantu menghalang jerawat dari naik ke wajah. Tak percaya? Anda boleh cuba Radiance C+E ini.

Jadi, adakah anda ingin mencuba produk Youth Skincare Shaklee? Bulan ini shaklee telah menawarkan promosi untuk produk Youth. Anda boleh lihat promosi Youth Skincare dibawah.


Bagi anda yang ingin mencuba trial set Youth skincare shaklee juga boleh. Apa yang adalam trial set Youth skincare shaklee? Boleh baca dibawah,


Mahu mendapatkan produk ini dengan harga lebih jimat 15% - 20%? Baca cara jadi ahli di sini. Atau boleh berhubung dengan kami terus melalui whatsapp atau telegram,

019-9966576 (Kak Wawa)
BYG Families
Page FB : Kedai Vitamin Pengerang
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Paka dan Ketengah Jaya

Continue Reading

Tips Miliki Rumah Sendiri Tanpa Hutang Bank

Tips Miliki Rumah Sendiri Tanpa Hutang Bank

Assalamualaikum wbt,

Alhamdulillah, syukur kehadrat ilahi Allah permudahkan, miliki dan memberi kepada kami sebuah rumah yang indah dan cantik dengan mudah tanpa berhutang selama tiga puluh tahun dengan bank. Pasti menjadi impian semua orang untuk miliki sebuah rumah idaman tanpa berhutang kan? Impian itulah menjadi doa kami sejak awal perkahwinan sehingga kini.

Tips Miliki Rumah Sendiri Tanpa Hutang | Gambar serahan kunci rumah oleh Kontraktor
Alhamdulillah, Allah izinkan kami miliki rumah sendiri tanpa hutang di usia muda. Terima kasih Allah, nikmat dunia yang Allah kurniakan ini agar menjadi asbab kepada kami terus berusaha menjadi hamba Mu yang bertaqwa. Amin Ya Rabbal Alamin.

Ramai yang bertanya dengan kami, macam mana nak miliki rumah tanpa perlu membeli atau berhutang melalui bank. Kita tahu bahawa jika melalui pinjaman bank, kita perlu membayar lebih dua kali ganda dari jumlah harga yang kita pinjam. Keadaan ini boleh membebankan isi rumah jika pendapatan kita cukup-cukup makan. Jadi, apa solusi yang kita ada untuk elak dari membuat pinjaman bank?

Hari ini, mommy nak kongsikan dengan anda semua tips miliki rumah sendiri tanpa hutang bank. Perkongsian ini sekadar memberi inspirasi dan panduan sahaja, supaya anda dapat capai impian miliki rumah sendiri tanpa hutang.

Apa yang kami buat untuk miliki rumah sendiri tanpa hutang? Tips ini tak semestinya sesuai untuk anda, cuma ia boleh memberi gambaran kepada anda untuk lakukan hal yang sama. Tips ini sesuai untuk anda yang sudah miliki tanah sendiri. Jika belum ada tanah, kos membina rumah sendiri lebih besar.

Pertama sekali, selepas berkahwin pada tahun 2014 kami terus merancang untuk miliki rumah. Tetapi waktu itu, kami tiada duit dan tidak mampu membeli rumah. Memandangkan kami bekerja dalam sektor swasta dan kontrak, lagi sukar untuk membuat pembelian rumah dan jika beli pasti membebankan kami suami isteri.

Apa yang kami lakukan adalah, berbincang suami isteri di mana kami mahu menetap. Walaupun kami pernah travel ke negeri lain, matlamat untuk menetap di Paka sangat jelas. Selepas itu, kami mencari tanah untuk dijual di kawasan yang ingin kami menetap. Kemudian, kami putuskan membeli tanah dikawasan tersebut secara tunai. Macam mana nak beli tanah secara tunai? Mommy akan kongsikan pada entry yang lain pula.

Tips Miliki Rumah Sendiri Tanpa Hutang Bank

1. Target Yang Jelas Untuk Miliki Rumah Sendiri Tanpa Hutang
Target yang jelas amat penting dalam hidup anda untuk miliki rumah sendiri. Ramai yang memandang enteng hal ini, walhal sebenarnya target yang jelas untuk miliki rumah sendiri pada tarikh yang jelas mampu membawa anda untuk capai impian tersebut dengan mudah.

Mommy menulis target ini sejak awal perkahwinan lagi, menulis impian untuk miliki rumah sendiri tanpa hutang. Jika ingin capai impian miliki rumah sendiri, mulakan menulis impian anda sejelas-jelasnya sekarang dan tampal diseluruh rumah, dapur dan bilik tempat yang anda selalu nampak. 

Ucapkan impian anda tadi setiap masa, ceritakan pada suami/isteri, anak, ibu ayah, adik beradik dan kawan-kawan. Kerana setiap apa yang kita sebut adalah doa, waima menyebutnya di dalam hati.

2. Berjimat
Selepas mempunyai target, kita akan teruskan dengan tindakan. Apakah tindakan pertama yang patut kita lakukan untuk miliki rumah sendiri tanpa hutang? Ya betul, kita perlu berjimat dalam semua hal termasuk dalam melancong, bercuti dan sebagainya. 

Inilah yang kami lakukan sepanjang merialisasikan impian kami untuk memiliki rumah sendiri tanpa hutang. Beruntungnya kami, waktu itu belum miliki anak dan keperluan untuk menyewa sebuah rumah dapat dielakkan memandangkan kerja kami syarikat menyediakan penginapan. 

Walaupun kerja ditempat yang sama, kami mengambil keputusan untuk tidak menyewa sebuah rumah bagi mengurangkan kos pengeluaran wang semasa. hihi

Jangan lihat orang lain bercuti ke luar negara, ke dalam negara, tutup mata anda suami/isteri dan anak-anak, jika duit bercuti anda itu boleh disimpan, kenapa tak simpan kan? Tak perlu tengok orang bercuti ke sana ke mari, semata-mata untuk puaskan hati sendiri. 

3. Simpan
Simpan duit anda di bank yang tidak mempunyai kad. Elakkan budaya menggunakan duit simpanan jika duit belanja bulanan tidak mencukupi. Setiap bulan anda ada perbelanjaan tetap bulanan kan, asingkan siap-siap, supaya anda tidak menggunakan duit simpanan untuk miliki rumah sendiri tanpa hutang.

Tahan nafsu dari semua benda yang tidak berfaedah. Gunakan tips, simpan dulu baru asingkan duit belanja bulanan. Bila buat macam ini, anda akan lebih berhati-hati untuk menggunakan wang kepada benda yang tidak berfaedah.

4. Beri Duit Pada Mak Ayah
Bila dapat gaji, perkara pertama yang anda perlu buat adalah cabut duit atleast rm50/rm100/rm150/rm200~rm10,000 kepada mak ayah anda. Berilah mengikut kemampuan gaji anda. Jika gaji rm1000, bagilah kat mak ayah rm100. Jika gaji anda rm5000, bagilah dekat mak ayah rm500. Jika gaji anda rm10,000, bagi laa kat mak ayah rm2000. Terpulang kepada anda berapa nak bagi. Tetapi, jika anda memberi banyak, maka banyaklah anda akan dapat.

Budayakan gaji anda untuk memberi kepada mak ayah terlebih dahulu. bukan selepas cabut duit perbelanjaan anda dan selebihnya baru bagi kat mak ayah. Tips ini mommy lakukan sejak dahulu lagi. Dapat je gaji, terus transfer dekat mak. Jangan risau tak cukup, pasti Allah akan ganti balik dengan yang lebih baik.

5. Berapa Nak Simpan?
Bergantung kepada target anda, jika bajet rumah nak buat dalam RM100,000 dan tahun bila nak rumah kita siap. Jika 4 tahun, maka bahagikan Rm100,000 kepada 4 tahun iaitu RM2083 simpanan untuk sebulan. Jika suami isteri kerja, rm2083 ini mommy rasa tak membebankan untuk disimpan. Kan?

Jika tidak, anda boleh ubah tahun bila anda nak siapkan rumah tersebut. 5 tahun, 6 tahun terpulang kepada anda. Cuma, mommy boleh sarankan anda boleh doakan setiap masa insyaAlllah

6. Beli Emas Fizikal Untuk Simpanan 
Selain simpan wang, anda juga boleh menyimpan wang melalui emas fizikal. Beli emas fizikal dalam gram yang besar. Ini kerana, emas fizikal boleh bantu anda untuk topup simpanan wang jika ia tidak mencukupi.

Caranya, anda boleh gunakan emas fizikal dengan membuat gadaian di arrahnu Yapeim atau Maidam. Melalui cara ini, anda akan dapat dua faedah iaitu duit dan emas. Cuma anda perlu membayar jumlah pinjaman anda dalam masa enam bulan. Anda akan dapat duit dan emas dalam masa yang sama. 

Ini yang mommy guna untuk tambah simpanan yang tak cukup. Bestnya, kita boleh langsai pinjaman di Arrahnu kurang dari 6 bulan sebab nak dapat balik emas fizikal kita. Untung sebenarnya kalau ada simpanan emas fizikal.

Macam mana nak simpan emas fizikal? Caranya lagi, anda beli seberapa banyak emas. Walaupun dah ada rantai atau rantai tangan, beli baru dan yang lama jangan jual. Jadi, emas anda akan semakin bertambah. Bukan beli tiap-tiap bulan tau, sekurangnya belilah setahun sekali dengan berat 20 gram dan ke atas. Ia sangat membantu anda untuk miliki rumah sendiri tanpa hutang bank.

7. Cari Kontraktor Yang Dipercayai
Selepas cukup wang yang kita kumpul, bolehlah cari kontraktor yang dipercayai dan sesuai dengan bajet anda. Ataupun, untuk lebih jimat anda boleh upah orang perseorangan untuk membuat rumah impian anda.

Semua tips diatas perlu dilaksanakan dengan konsisten dan disiplin untuk dapatkan hasil dan miliki rumah sendiri tanpa hutang bank. Tips ini juga sesuai kepada anda yang belum mempunyai simpanan khusus untuk miliki rumah. 

Paling penting untuk miliki rumah sendiri tanpa hutang adalah, anda perlu menjadi suami isteri yang sangat penjimat. Lupakan hasrat untuk melancong setiap tahun, lupakan hasrat bercuti setiap bulan dan nak beli barang branded. Lupakan sementara, selepas anda memiliki kediaman sendiri tanpa berhutang, pasti semua yang anda lupakan sebelum ini dapat dilunaskan dengan rasa senang hati.

Cabaran kami sangat banyak, antaranya dikatakan kedekut sebab tak pernah bercuti, tak menyewa, dan macam-macam lagi. Usah biarkan kata-kata orang menghantui fikiran anda, tetapkan matlamat dan impian anda, InsyaAllah semuanya dipermudahkan. Alhamdulillah, diusia yang masih muda kami mampu miliki rumah sendiri tanpa hutang. Terima kasih Allah atas izin Mu ini.

Mommy masih belum naik rumah lagi, tunggu langsir rumah siap baru masukkan barang dan insyaAllah akan masuk rumah akhir tahun ini juga. Doakan urusan mommy dan keluarga dipermudahkan ye.

Semoga bermanfaat.

Continue Reading

Sunday, 10 November 2019

8 Sebab Kenapa Anda Perlu Pilih Youth Skincare Shaklee

8 Sebab Kenapa Anda Perlu Pilih Youth Skincare Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Hai, hari ini mommy ingin kongsikan dengan anda sebab kenapa perlu memilih Youth Skincare shaklee sebagai regimen atau produk pilihan untuk penjagaan luaran wajah. Hari ini, pelbagai jenama dan brand skincare berada dipasaran, menjadikan anda keliru dan kurang pasti skincare yang manakah perlu anda pilih. Adakah Youth skincare shaklee atau vitamin shaklee? hihi

Pada hari ini, mommy akan sentuh 8 sebab kenapa anda perlu pilih Youth Skincare shaklee sebagai produk penjagaan wajah anda. Mengapa anda wajib pilih Youth Skincare shaklee? Kenapa? Kenapa? Mommy ada jawapan yang sangat konkrit untuk anda dan menjadi pilihan nombor satu dalam pencarian youth skincare.

Fullset Youth Skincare Shaklee
Bagi yang pertama kali mendengar tentang produk Youth skincare shaklee, gambar diatas adalah fullset produk penjagaan wajah Youth skincare untuk "Intensive and Treatment Youth Skincare Set". Set Youth skincare diatas adalah untuk anda yang mengalami masalah kulit seperti jerawat, jeragat, berminyak dan sebagainya.

Sudah pasti, Youth skincare shaklee mempunyai kelebihan dan keistimewaan yang tersendiri yang menjadi pilihan lebih ribuan pengguna Youth skincare shaklee di Malaysia. Mommy antara salah seorang pengguna tegar Youth skincare shaklee sangat berpuas hati dan mendapat kesan seperti yang dijamin oleh saintis Youth skincare shaklee.

8 Sebab Kenapa Anda Perlu Pilih Youth Skincare Shaklee

1. Youth Skincare Shaklee Menjalani Ujian Bahan Pencemar 350 kali

Menjalani Ujian Bahan Pencemar 350 kali
Sebab pertama anda perlu pilih Youth skincare shaklee kerana Youth Skincare shaklee telah diuji lebih daripada 350 bahan pencemar, racun perosak dan bendasing pada setiap bahan botanikal baru sebanyak 3 kali ganda berbanding dengan yang diperlukan.

Woww, menakjubkan pihak shaklee sememangnya memberi lebih daripada apa yang diperlukan. Shaklee telah memberikan yang terbaik sejak dari penghasilan bahan botani sehingga ke pengeluaran produk. Ia tidak pernah mengecewakan.

2. Youth Skincare Shaklee Dihasilkan oleh Pakar Kulit Bertaraf Antarabangsa

Youth Skincare Shaklee Dihasilkan oleh Pakar Kulit Bertaraf Antarabangsa
Sebab kedua anda perlu pilih Youth Skincare Shaklee kerana ia dihasilkan secara klinikal oleh Pakar Kulit bertaraf Antarabangsa. Indeks Usia Kulit memberikan cara untuk membuktikan kesan Youth Skincare shaklee terhadap penampilan dan usia kulit berasaskan fakta dan ujian klinikal.

3. Youth Skincare Shaklee 2 Dari 3 Pengguna Youth Alami Perubahan Usia 10 Tahun Lebih Muda
Youth Skincare Shaklee 2 Dari 3 Pengguna Youth Alami Perubahan Usia 10 Tahun Lebih Muda
Sebab ketiga kenapa anda perlu pilih Youth Skincare Shaklee kerana kesan keatas 2 dari 3 pengguna Youth Skincare Shaklee mengalami perubahan usia kulit sedekad lebih muda.

4. 100% Pengguna Youth Skincare Shaklee Alami Perubahan Kulit Lebih Muda Dalam 7 Hari
Youth Skincare Shaklee 100% Pengguna Youth Skincare Shaklee Alami Perubahan Kulit Lebih Muda Dalam 7 Hari
Sebab keempat kenapa anda perlu pilih Youth Skincare Shaklee kerana sudah terbukti 100% pengguna Youth Skincare shaklee mengalami kelihatan lebih muda dalam 7 hari dan dengan penggunaan yang berterusan.

5. Youth Skincare Shaklee Bebas Dari 1,500 Bahan Pencemar, Racun Perosak Dan Bendasing

Youth Skincare Shaklee Bebas Dari 1,500 Bahan Pencemar, Racun Perosak Dan Bendasing
Sebab kelima kenapa anda perlu pilih Youth Skincare Shaklee kerana Formulasi Youth Skincare Shaklee bebas dari 1,500 bahan pencemar, racun perosak dan bendasing.

6. Youth Skincare Shaklee 100% Vegan
Youth Skincare Shaklee 100% Vegan
Sebab keenam anda perlu pilih Youth Skincare Shaklee kerana Youth Skincare Shaklee adalah 100% vegan, berasaskan bahan semulajadi dan dihasilkan tanpa kekejaman.

7. Youth Skincare Shaklee Tidak Menyumbatkan Liang Pori

Youth Skincare Shaklee Tidak Menyumbatkan Liang Pori
Sebab ketujuh anda perlu pilih Youth Skincare Shaklee kerana Youth Skincare Shaklee tidak menyumbatkan liang pori, Youth telah diuji oleh Pakar Dermatologi dan Pakar Oftalmologi.

8. Youth Skincare Shaklee Jalani 100,000 Kali Ujian Kualiti Setiap Tahun
Youth Skincare Shaklee Jalani 100,000 Kali Ujian Kualiti Setiap Tahun
Sebab kelapan kenapa anda perlu pilih Youth Skincare Shaklee kerana kami telah menjalankan lebih daripada 100,000 ujian kualiti setiap tahun untuk memastikan yang produk kami selamat.

8 sebab kenapa anda perlu pilih Youth Skincare Shaklee, menjadi garis panduan kepada anda yang baru ingin mencuba produk skincare yang ada di pasaran. 

Jadi, adakah anda ingin mencuba produk Youth Skincare Shaklee? Bulan ini shaklee telah menawarkan promosi untuk produk Youth. Anda boleh lihat promosi Youth Skincare dibawah.


Bagi anda yang ingin mencuba trial set Youth skincare shaklee juga boleh. Apa yang adalam trial set Youth skincare shaklee? Boleh baca dibawah,


Mahu mendapatkan produk ini dengan harga lebih jimat 15% - 20%? Baca cara jadi ahli di sini. Atau boleh berhubung dengan kami terus melalui whatsapp atau telegram,

019-9966576 (Kak Wawa)
BYG Families
Page FB : Kedai Vitamin Pengerang
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Paka dan Ketengah Jaya

Continue Reading