Tuesday, 30 July 2019

Tutorial Letak Online User Di Blogspot

Tutorial Letak User Online Di Blogspot.

Assalamualaikum wbt,

User online diletakkan diblog adalah berfungsi untuk melihat berapa jumlah pengunjung di blog kita pada satu-satu masa. Ia boleh menjadi pencetus semangat kepada blogger untuk terus sharing lebih banyak info-info yang bermanfaat. 

Ramai sebenarnya yang mencari-cari cara bagaimana nak pasang "Users Online" di blog masing-masing. Sebenarnya, mudah sahaja, jom mommy kongsikan dengan anda semua cara macam mana nak masukkan Users Online ini.

Users online dalam petak merah


Step #1 

Klik link yang mommy sertakan ini, klik pada perkataan "USERS ONLINE".

Anda akan kelihatan page seperti dibawah.

Masukkan url blog anda dan klik get the code

Step #2

Select ctrl + A untuk select all
Select ctrl + C untuk copy the code

Copy all the code 

Step #4

Dashboard - Layout - Add Gadget - Add HTML/JavaScript - Paste code anda - Save - Save arrangement - Done!

Pastikan klik save k. 

Untuk pengetahuan semua, code yang kita copy ada sekali code untuk kita ambil IQ Test, uols boleh zoom gambar atas ni, untuk tengok code mana perlu buang naa.

If tak faham, boleh comment atau tanya mommy naa.. ")

Semoga bermanfaat.

Continue Reading

Tuesday, 23 July 2019

Tutorial Cara Letak Facebook Page Di Blog

Tutorial Cara Letak Facebook Page Di Blog.

Assalamualaikum wbt,

Hai semua, apa khabar? Mommy doakan anda semua dikurniakan kesihatan yang baik sepanjang hari. Jom sebarkan sebanyak mungkin rasa love kepada universe. Bukan hanya kepada sesama manusia, malah kepada seluruh alam. Dari sekecil-kecil makhluk, sehinggalah sebesar-besar makhluk.

Sebarkan kasih sayang mampu menarik universe menyayangi kita kembali. Aamin.

ok, jom kita teruskan kepada tajuk entry ini iaitu Tutorial Cara Letak Facebook Page Di  Blog. Pasti ramai peniaga mahupun blogger yang tercari-cari tutorial cara letak facebook page di blog ini kan. Sama juga macam mommy, semalam baru je letak.

Jadi, mommy nak kongsikan pula dengan anda semua. Semoga bermanfaat.


Step 1 : Klik Link Facebook Plugin di SINI

Klik Page Plugin

Step 2 : Copy URL Facebook Page

Kemudian copy url facebook page anda untuk dimasukkan ke bahagian setup facebook plugin di SINI


Copy URL Facebook Page 

Step 3 : Isikan page plugin untuk dapatkan code seperti gambar dibawah.




Step 4 : Copy kedua-dua link ini dan paste di html/javascript dan klik SAVE.

DASHBOARD/DESIGN >>  LAYOUT >> ADD GADGET >> HTML/JAVA SCRIPT



Hasilnya, taraaaa.. Selamat mencuba!=)


Continue Reading

Friday, 19 July 2019

10 Bunyi Tingkatkan Vibration Dan Energy Dalam Diri

Assalamualaikum wbt,

Sejak belajar bersama dengan Tuan Afnan Rosli di kelas online Methamoposis baru mommy sedar banyak benda lagi yang perlu kita belajar. Betul orang kata, lagi banyak kita belajar, lagi banyak kita tak tahu.

Orang yang merasakan dirinya serba tahu adalah orang yang belum habis belajar. hehe

Ilmu ni mommy dapat dari Tuan Afnan Rosli. 

10 Bunyi untuk tingkatkan vibration dan energy dalam diri.

Sebelum ni kita dah belajar yang semua benda adalah Energy, semua benda ada getaran yang tersendiri, dan kita menarik perkara-perkara yang sama getaran dengan kita.

Jika kita pada High Vibrations, maka kita menarik dalam hidup kita, banyak perkara-perkara yang best-best. Jika kita pada low Vibrations, maka kita sedang menarik dalam hidup kita banyak perkara malang, sedih, buruk dan sebagainya.

Antara teknik untuk tingkatkan kita punya Vibrations bagi sentiasa pada getaran tinggi ialah dengan tenang kan minda kita. Salah satu cara nya ialah menggunakan bunyi. Ini ialah:

10 BUNYI YANG BOLEH TINGKATKAN VIBRATIONS ANDA:

1. BUNYI BURUNG:

- Bunyi kicauan burung sangat menenangkan minda dan buat otak kita rasa terbang seperti burung. Damai, lapang dan indah.

2. BUNYI AIR MENGALIR:

- Bunyi air mengalir sangat melunakkan hati, melapangkan dada dan mententeramkan minda. Antara nya ialah bunyi Ombak menghempas pantai, bunyi air terjun, bunyi air sungai yang mengalir, dan bunyi air hujan.

Sebab tu kalau hotel mewah, rumah orang kaya atau pejabat mewah, mesti ada Air Terjun. Sebab dia mengubah suasana dan meningkatkan Vibrations.

3. BUNYI ALAT MUSIC:

- Bukan semua music meningkatkan Vibrations. Pilih music yang tenang seperti Piano, Biola, seruling. Ini alat music yang menenangkan. Bergantung pada music yang di mainkan juga. Biasanya Kebanyakkan music yang di mainkan oleh 3 alat ini meningkatkan Vibrations.

4. BUNYI TILAWAH Al-Quran:

- Al Quran ni mukjizat, dia sangat Ajaib. Susunan huruf, makhraj huruf dan bunyi huruf itu sendiri sangat ajaib dan memberi Vibrations yang sangat tinggi pada pendengar nya.

Macam saya cakap dulu, Setiap ayat Quran ni, tersimpan ratusan malah ribuan mathematical calculations yang otak perlu buat untuk membaca nya. Vibrations otak kita akan tinggi waktu baca Al Quran.

5. BUNYI SUARA YANG TERSAYANG:

- Pernah tak waktu kita bercinta dulu, rasa bahagia je sentiasa. Semua benda nampak cantik. Langit nampak lebih biru, daun nampak lebih hijau, makanan terasa lebih sedap saat kita bercinta. Rasa hidup penuh makna kan.

Kita kena increase rasa love kita tu tinggi-tinggi, supaya bila dengar suara orang tersayang, kita Vibrates at Love, Caring, Grateful, Bless, Joy and Bliss.

Biasanya, orang-orang ini ialah, Mak, ayah, anak-anak, isteri/suami.

6. BUNYI 528hz:

- 528 hertz ni juga di kenali sebagai “LOVE Frequency”. Menurut Dr. Leonard Horowitz 528hz ialah pusat “musical mathematical matrix of creations”. Dahsyat 528hz ni. Anda boleh google untuk lebih info.

7. BUNYI 432hz:

- Magic number ini di kenali sebagai Natural Frequency of the universe. Ia dikatakan mempunyai cosmic healing power dan mampu menarik crowd untuk datang pada kita. Kerana gelombang nya synchronised dengan Frequency alam.

8. BUNYI ANGIN:

- Nikmat nya bunyi angin ni buat kita hilang semua masalah kita, seolah-olah semua beban hidup di bawa terbang bersama angin yang bertiup.

Macam saya sekarang berada di tepi pantai. Ya Allah nikmat angin bertiup ke muka itu luarbiasa. Sangat luarbiasa.

9. BUNYI DEGUP JANTUNG:

- Untuk bunyi jantung ni ada dua cara. Pertama pejamkan mata, be aware of pernafasan kita. Then mula listen closely to our heart beat. Beri seluruh perhatian pada degup jantung kita. Masa tu akan rasa tenaaang sangat. Rasa syukur sangat.

Kedua boleh pasang utube, bunyi degup jantung. Saya pernah tidur sambil dengar degup jantung. Rasa macam duduk dalam rahim ibu.

10. BUNYI ZIKIR:

- Bunyi alunan zikir dia connects kita dengan Kuasa yang lebih besar. Allah. Jadi kita rasa sangat tenang. Rasa syukur, rasa di cintai, rasa bless, di Rahmati.



Semoga bermanfaat, terima kasih Tuan Afnan Rosli dengan ilmu ini.
Continue Reading

Thursday, 18 July 2019

7 Kelebihan Kolagen Untuk Kesihatan Dan Kecantikan

7 Kelebihan Kolagen Untuk Kesihatan Dan Kecantikan.

Assalamualaikum wbt,

Ramai dikalangan kita mengetahui bahawa kolagen hanya penting untuk kecantikan. Tahukah anda, bahawa kolagen sebenarnya amat penting untuk kesihatan dan kecantikan keseluruhan tubuh badan kita. 

Kolagen di dalam badan kita mengalami kemerosotan dan penurunan selari dengan peningkatan usia. Tahukah anda kolagen dalam badan kita berkurang selepas usia 20 hingga 25 tahun dan pengurangan itu berterusan sehingga kita meningkat usia.

Kolagen amat penting untuk tendon, sendi, mata, kuku, rambut, payudara serta kulit. Dibawah ini adalah 7 kelebihan kolagen untuk kecantikan kulit.

7 KELEBIHAN KOLAGEN UNTUK KECANTIKAN


  1. Meningkatkan ketengangan dan keanjalan kulit dengan mengurangkan garis halus dan kedutan.
  2. Mengecilkan liang pori dan meningkatkan kelembutan dan kelicinan kulit.
  3. Melembapkan dan membekalkan nutrien kepada kulit dari dalam supaya lebih cerah berseri.
  4. Memudarkan pigmentasi dan meratakan tona kulit.
  5. Menggalakkan penghasilan kuku yang lebih kuat, lebih tebal dan rambut yang lebih berkilau.
  6. Membantu menegangkan kulit kendur untuk bentuk badan yang lebih menarik dan kelihatan lebih sihat.
  7. Membantu menegangkan dan menganjalkan payudara.

Haa, ini adalah 7 kelebihan kolagen untuk kecantikan kulit dan kesihatan secara khusus untuk kulit, kuku, rambut, payudara. 

Badan kita boleh hasilkan kolagen dengan sendiri dengan pengambilan vitamin c yang cukup dan konsisten setiap hari. Ini kerana, vitamin c di dalam badan kita bertindak sebagai penggalak penghasilan kolagen pada tubuh badan kita terutamanya untuk kulit yang lebih sihat dan tegang.

Namun begitu, kita tidak setiap hari mengambil vitamin  c kan? Jadi, pengambilan kolagen melalui pemakanan tambahan atau supplemen amat perlu bagi membantu mencukupkan kolagen dan fungsinya untuk kulit serta badan.

Jadi, mommy nak bagitahu kepada anda semua bahawa COLLAGEN shaklee ada promosi sampai esok tau. Belian 4 kotak collagen shaklee dapat percuma 1 tong ESP dengan harga RM952.



Baca Promosi shaklee bulan Julai juga naa,

1. PROMOSI SHAKLEE BULAN JULAI

Berminat untuk dapatkan promosi collagen shaklee? Boleh hubungi mommy naa,

019-9966576 (Kak Wawa)
BYG Families
Page FB : Kedai Vitamin Pengerang
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Paka dan Ketengah Jaya


Continue Reading

Wednesday, 17 July 2019

PROMOSI VITAMIN SHAKLEE BULAN JULAI

PROMOSI VITAMIN SHAKLEE BULAN JULAI!

Assalamualaikum wbt,

Setiap bulan shaklee belum lagi gagal mengadakan promosi untuk pengguna sejak tahun 2014 lagi. Sejak dari awal kemasukan mommy ke dalam keluarga shaklee, belum pernah shaklee miss adakan promosi harga jimat untuk semua.

Jika belum ahli sudah dapat penjimatan yang sangat banyak, apatah lagi menjadi agen dan ahli shaklee. Berganda-ganda penjimatan yang mommy dapat. Hihi

Jadi, hari ini mommy nak berkongsi dengan anda semua promosi jimat berganda iaitu :

PROMOSI SHAKLEE BULAN JULAI

1. Promo Vitamin C, BELI 3 botol vitamin c dapat PERCUMA 1 botol chewable vita c dengab harga RM292.50



2. Promo Zinc Complex, BELI 3 botol Zinc complex dapat PERCUMA 1 botol dengan harga RM168.75.



3. Promosi Shakleebaby beli 1 dapat 30% diskaun dan belian 3 unit anda akan dapat percuma tuala shakleebaby bersaiz dewasa. 



4. Promosi belian 2 mask Youth akan dapat percuma berus untuk mask tau.


5. Promosi belian fullset Youth skincare akan dapat percuma Radiance C+E yang berharga RM412.50.




Hubungi Mommy untuk dapatkan set promosi shaklee anda hari ini,

019-9966576 (Kak Wawa)
BYG Families
Page FB : Kedai Vitamin Pengerang
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Paka dan Ketengah Jaya



Continue Reading

Wednesday, 10 July 2019

5 LANGKAH KENAL PASTI SKINCARE LULUS KKM

5 LANGKAH MUDAH SEMAK SKINCARE LULUS KKM

Assalamualaikum wbt,

Bagaimana cara untuk kenal pasti skincare yang kita guna lulus KKM? Jika di pasaran terdapat pelbagai jenis skincare yang diclaim mendaat kelulusan KKM, namun masih ada keraguan dihati anda untuk mencuba. Boleh saja anda mengemas kini sendiri di laman web rasmi KKM.

Bagaimana nak tahu Produk Skincare Yang Mana Ada Kelulusan KKM?



5 LANGKAH MUDAH SEMAK SKINCARE LULUS KKM

Produk Skincare Yang Ada Kelulusan KKM
Produk Skincare Yang Ada Kelulusan KKM


1) Layari laman web NPRA di www.npra.gov.my

NPRA ialah singkatan kepada National Pharmaceutical Regulatory Agency. Untuk menyemak kelulusan produk suplemen juga melalui laman web yang sama.

Jika mahu menyemak produk selain Shaklee pun boleh juga.

2) Pilih ‘Consumers’ -> 'Products Search


Anda akan nampak seperti ini:

Produk Skincare Yang Ada Kelulusan KKM
Produk Skincare Yang Ada Kelulusan KKM


3) Pilih ‘Cosmetic’ untuk menyemak skincare

Boleh pilih ‘Pharmaceutical’ jika mahu menyemak produk suplemen (bukan skincare).
Mudah kan?

4) Pilih 'Product Name'

Di bahagian 'Search by', ada beberapa pilihan:
  1. Product Name 
  2. Notification Number 
  3. Holder Name 
  4. Manufacturer Name 
  5. Importer 
Pilih 'Product Name' supaya mudah untuk membuat carian.

5) Masukkan nama produk yang ingin disemak

Contohnya : Shaklee Youth. Akan keluarlah semua senarai produk dengan perkataan ‘Shaklee Youth’ tadi.

Produk Skincare Yang Ada Kelulusan KKM
Produk Skincare Yang Ada Kelulusan KKM

Continue Reading