Tuesday, 14 May 2019

Video Lagu Sesungguhnya Alif Satar ft Raihan

Assalamualaikum wbt,

Ya Allah, sejak 2 hari ni berkumandang lagu sesungguhnya nyanyian Raihan yang diperbaharui oleh penyanyi Alif Satar. Serius mommy dengar best giler suara Alif wehh. Rasa macam nak jatuh hati je kat suara dia. Haha



Mommy ada rekod video dari youtube Alif Satar. Best wehh, serius macam lagu Sesungguhnya ni dapat nafas baru.


Tuesday, 30 April 2019

6 HARI LAGI NAK PUASA, DAH READY KE?

Assalamualaikum wbt,

Lagi 6 hari kita nak bertemu dengan bulan Ramadhan. Sudahkah anda bersedia? Apakah persediaan yang perlu kita lakukan? 

Persediaan yang perlu kita lakukan untuk menyambut bulan Ramadhan adalah dari segi mental, spritual dan fizikal. Mental kita seharusnya kena twist supaya tidak berlaku di awal pagi bila bangun solat subuh dan terus ke dapur untuk makan. Hihi

Ialah, itukan rutin kita sepanjang 335 hari kan? Pastinya ia mnjadi tabiat dan mungkin boleh terjadi kelupaan. Dari segi spritual pula, kita perlu merebut peluang yang bakal kita tempuh dalam masa 6 hari lagi selama 30 hari. Bayangkan, pada bulan ini kita mendapat ganjaran 1000 bulan. Bukan mommy nak kata, hanya buat amalan baik pada bulan Ramadhan sahaja, tak tak. Tetapi, mommy nak bagitahu jom kita rebut peluang keemasan ini dengan melipat gandakan amal ibadah pada bulan ini.

Bulan Ramadhan dikatakan 3 bahagian untuk kita berjumpa pada malam lailatulqadar iaitu pada 10 hari pertama, 10 hari kedua dan 10 hari ketiga. Dikatakan juga malam umpama 1000 bulan ini berada 10 malam terakhir. Orang kita bila dah akhir-akhir ramai yang dah kurang beramal kerana sibuk menyediakan untuk menyambut hari raya. Betul ke betul?

Jadi, mommy nak ajak kita semua beramal penuh dari puasa pertama sampai puasa hari ke 30. Boleh ke boleh? InsyaAllah boleh.

Persediaan yang ketiga adalah fizikal. Fizikal seharusnya kena kuat supaya kita dapat berpuasa dengan baik dan tidak menjejaskan amal ibadah kita. Rugi juga kalau kita puasa tapi badan lemah dan nak buat solat sunat, mengaji diwaktu siang juga tak ada mood. Betul tak? Malam pula dah keletihan dan nak tidur awal. Rugi sangat rugi.

Sudahlah bulan Ramadhan setahun sekali, nak berjumpa pun belum tentu lagi pada tahun depan. Kan? Jadi, tahun ini kena buat betul-betul.

Macam mana nak dapatkan fizikal yang kuat untuk menghadapi bulan Puasa ni? Haa, rahsianya haruslah ambil supplemen. Membantu anda kuat bertenaga sepanjang berpuasa. Apa supplemennya tu? 

Lagi 6 hari tau!😊


Inilah dia supplemen dan vitamin yang boleh bantu anda berpuasa dengan lebih bertenaga. Ia dapat meningkatkan stamina sepanjang bulan puasa. Boleh lihat testimoni dibawah, bagaimana diaorang berpuasa dengan pebih bertenaga.

Testimoni Set Puasa Shaklee









Alhamdulillah, ini antara testimoni yang berpuasa dengan set puasa shaklee. Walaupun tengah bengkak tonsil, alhamdulillah tetap mampu berpuasa dengan penuh. Syukur alhamdulillah.

Jika anda ingin lebih bertenaga ketika berpuasa, jom makan set puasa shaklee. Nak order, boleh terus hubungi mommy di talian www.wasap.my/60199966576

Monday, 22 April 2019

Pengalaman Menikmati Pemandangan Kota Melaka Di atas Menara Taming Sari

Assalamualaikum wbt,

Pada hujung cuti sekolah yang lalu, mommy bersama keluarga mengambil kesempatan untuk melawat ke Kota Melaka. Kota yang penuh dengan sejarah Bugis. Tidak lengkap rasanya percutian anda jika tidak merasai pengalaman menikmati pemandangan Kota Melaka di Menara Taing Sari.

Menara Taming Sari merupakan menara pandang setinggi 110 meter yang terletak di Bandar HilirMelakaMalaysia (bersebelahan Dataran Pahlawan). Menara ini dapat berputar 360 darjah untuk para pelawat melihat panorama Bandar Melaka secara keseluruhan. Menara ini merupakan menara berputar jenis Gyro yang pertama di Malaysia. Kos pembinaannya adalah sekitar RM 24 juta. Menara ini dibuka secara rasmi pada 18 April 2008. Rekaannya adalah berdasarkan reka bentuk Keris Taming Sari. (wikipedia)

Mommy dan keluarga ke Bandar Hilir pada 30hb March yang lalu, dimana satu hari kami di sana menghabiskan masa melawat kawasan sekitar. Kemuncak kepada percutian kali ini adalah kami naik menara Taming Sari ini. Pada awalnya, mommy agak gayat juga. Namun, melihatkan keindahan Kota Melaka terus hilang gayat mommy. Hihi


Tuesday, 9 April 2019

Collagen Shaklee Coming Soon Mid of April

Assalamualaikum wbt,

Ramai sudah yang menantikan kehadiran Collagen Powder shaklee. Setelah kehabisan syok beberapa ketika, kiniCollagen Powder shaklee kembali berwajah baru. Didatangkan dengan pakejing yang lebih cantik dan menarik serta kandungan yang lebih hebat.


Jika sebelum ini, satu sachet collagen mengandungi 1000mg kini Collagen Plus Powder mengandungi 4 kali lebih daripada yang dulu iaitu 4000mg Collagen Powder dalam satu sachet. Woww, yang pastinya keberkesanan collagen lebih hebat. Yeay! 😊

Kolagen shaklee mengandungi vitamin C dan vitamin B yang membantu meningkatkan keberkesanan  collagen plus powder terhadap kulit. Booster kecantikan kulit ini diperakui sangat membantu dalam mencantikkan wajah dari dalam.

Sudahkah anda bersedia untuk menjadi lebih cantik? Jika ya, boleh hubungi mommy untuk dapatkan set kecantikan anda hari ini.

Collagen powder untuk dalaman dan youth skincare untuk luaran. Gabungan dua elemen penting ini sangat membantu anda mendapatkan kulit yang lebih sihat dan cantik.

Baca info tentang Youth Skincare shaklee dan Testimoniyang telah berjaya.


Click ▶️ www.wasap.my/60199966576

Pilihan Promosi shaklee di SINI.

019-9966576 (Mommy Wawa) 
BYG Families
Page FB : Kedai Vitamin Pengerang
Page FB : Youth Skincare
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Ketengah Jaya

Friday, 5 April 2019

PROMOSI YOUTH FULLSET DAPAT PERCUMA TRAVEL KIT YOUTH SHAKLEE

PROMOSI YOUTH FULLSET DAPAT PERCUMA TRAVEL KIT YOUTH SHAKLEE.

Assalamualaikum wbt,

Alhamdulillah, syukur kepada Allah kita masih bertemu di bulan April bulan ke empat setiap tahun. Pejam celik sekejap sahaja kita sudah habis suku pertama tahun 2019. Bercakap tentang bulan baru, mommy pasti ramai yang ternanti-nanti apakah pula kejutan promosi shaklee bulan ini.

Jeng jeng jeng. hihi

Promosi Shaklee April 2019 adalah Youth Intensive Treatment and Repair Set. Mommy lebih suka namakan set ini dengan fullset Youth skincare shaklee kerana ia mengandungi semua item skincare iaitu terdiri daripada cleanser, toner, moisturizer, serum, night cream dan radiance C+E.


Apa yang istimewa tentang promosi fullset youth kali ini adalah, anda pasti lebih teruja kerana anda dapat Youth Travel Set & Travel Case bernilai RM285.

Youth Full Set (Ada 6 item)

✅ Luminous Gel Oil Cleanser
✅ Perfecting Skin Toner
✅ Age Defense Moisturiser SPF 50
✅ Advance Renewal Night Cream
✅ Youth Activating Serum
✅ Radiance C+E

Total Retail Price RM 1,675

Tapi anda hanya perlu bayar RM 1,340 sahaja. 
Sebab belian Full Set ini, anda layak daftar Ahli Shaklee secara PERCUMA.

Apa Kelebihan Youth Full Set ini?

✅ Penjimatan harga ahli sebanyak RM 335
✅ Cash rebate RM 101
✅ FREE Membership RM 65
✅ FREE postage RM 10
✅ FREE Youth Travel Set (Bernilai RM 285)

Total penjimatan?
Lebih kurang RM 796. Banyak kan?

Selain itu juga, dengan setiap pembelian fullset Youth skincare shaklee ini anda berpeluang mendapat pelbagai Freegift yang sangat best.")

Antaranya adalah :

1. Youth Skincare Guide
2. Discover Beauty within Paper Bag
3. Youth Travel Set (4 Item)
4. Youth Travel Case



Tunggu apa lagi, hubungi kami untuk maklumat lanjut, www.wasap.my/60199966576/sayanakyouth





Comelkan? Cute je.

Jika anda nak dapatkan youth travel set ini, anda perlu beli fullset Youth skincare intensive dan treatment shaklee pada hari ini. Sementara stok masih ada tau, sebab free gift ini adalah limited dan exclusive.

Baca info tentang Youth Skincare shaklee dan Testimoni yang telah berjaya.

Click ▶️ www.wasap.my/60199966576

Pilihan Promosi shaklee di SINI.

019-9966576 (Mommy Wawa) 
BYG Families
Page FB : Kedai Vitamin Pengerang
Page FB : Youth Skincare
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Ketengah Jaya

Thursday, 28 March 2019

7 MAKANAN PUNCA JERAWAT

7 MAKANAN PUNCA JERAWAT.

Assalamualaikum wbt,

Jerawat atau acne vulgaris merupakan perkara yang biasa berlaku pada remaja yang akhir baligh disebabkan oleh perubahan hormon badan. Bagaimanapun jerawat yang teruk mungkin disebabkan oleh pelbagai faktor seperti jangkitan kuman (penyakit, alahan dan salah penjagaan kulit.)

Jerawat secara amnya merupakan suatu fenomena biological yang terjadi pada kulit akibat dari masalah keradangan tisu pada bahagian kelenjar minyak di kulit manusia. Ianya sering muncul pada bahagian kulit yang selalu berminyak seperti kulit muka dan kulit badan. Berdasarkan kajian yang dijalankan dalam bidang perubatan dermatologi telah menemukan hampir 50 jenis jerawat telah menjadi masalah kepada lelaki dan wanita. Jerawat; bahasa Inggeris “Acne Vulgaris”, iaitu masalah kulit yang berlaku pada Pilosebaceous (terdiri daripada rongga rambut dan kelenjar minyak)pada bahagian kulit. Masalah jerawat selalunya sering dialami oleh golongan remaja akil baligh dan dewasa disebabkan oleh perubahan hormon badan yang normal.

Terdapat pelbagai punca jerawat antaranya adalah melalui pemakanan. Tahukah anda apakah makanan yang menggalakkan pertumbuhan jerawat. Nak tahu tak apa makanan punca jerawat pada kulit. Yang mommy nak kongsikan ini ada tujuh makanan punca jerawat.

Ok, jom check it out adakah makanan yang kita makan seharian menjadi punca pertumbuhan jerawat?

7 MAKANAN PUNCA JERAWAT

1. Produk Tenusu Makanan Punca Jerawat

Sesetengah produk tenusu iaitu susu lembu dipasaran yang dijual mengandungi suntikan hormon oleh para penternak bagi menghasilkan susu dengan banyak. Hormon ini mampu memberi kesan kepada kulit kita.


2. Makan Bergoreng Makanan  Punca Jerawat

Bagi mereka yang mengalami kulit bermasalah atau berjerawat, makanan yang berminyak seharusnya dielakkan supaya tidak naik jerawat.



3. Garam Berlebihan Makanan Punca Jerawat

Pengambilan garam secara berlebihan akan menyebabkan badan kehilangan banyak air sekaligus mengakibatkan kekeringan pada kulit.


4. Makanan Segera Makanan Punca Jerawat

Makanan segera biasnaya mengandungi kandungan garam dan gula yang tinggi selain turut diperasakan dengan pelbagai jenis bahan kimia dan pengawet.


5. Minuman Beralkohol Makanan Punca Jerawat

Minuman beralkohol akan mengakibatkan dehidrasi. Jerawat mudah tumbuh sekiranya badan kita mengalami dehidrasi dan kekeringan.


6. Udang Dan Makanan Laut Punca Jerawat

Iodium yang terkandung dalam udang dan makanan laut dapat menghasilkaniritasi pada folikel rambut dan kelenjar sebaceous (sebaceous Gland). Produksi minyak wajah jadi meningkat apabila diambil secara berlebihan.


7. Kuning Telur Makanan Punca Jerawat

Kuning telur mengandungi kandungan lemak yang tinggi dan boleh mempercepatkan pertumbuhan jerawat secara mendadak.


Woww, mengagumkan makanan-makanan yang menjadi punca jerawat tumbuh di wajah. Semua makanan ini sudah pasti menjadi kegilaan ramai remaja dan masyarakat negara kita. Sudah tentu ramai juga yang mengalami masalah jerawat.

Jangan ditanya kenapa jerawat tumbuh melata, jika makanan yang kita makan pun menjadi punca naik jerawat. hihi

Jom jaga pemakanan kita. 

Selain menjaga pemakanan yang seimbang, kita perlu mendapatkan nutrisi untuk kecantikan kulit dari dalam dan luar. 

Baca ini untuk info tentang kecantikan dalam dan luar.



Bertawassul Dengan Surah Al-Fatihah

Bertawassul Dengan Surah Al-Fatihah.

Assalamualaikum wbt,

Pernah tak dengar perkataan tawassul. Mommy sebenarnya baru juga dengar tentang tawassul ni. Tak pernah lagi buat. Tapi, bila dengar ada orang share tentang tawasssul dengan surah Al-Fatihah terus mommy cari info kat google. 

Baca surah Alfatihah sebanyak 41 kali, nak lebih pun boleh. Selepas itu, baca doa di bawah ini dan niatlah dalam hati apa yang kita nak dari Allah swt.



Apa itu Tawassul?

Tawassul berasal dari perkataan Arab وسيلة (wasiilah: perantara). Tawassala-yatawassalu-tawassulan. Yakni menjadikan sesuatu sebagai perantara di dalam kita berdoa. Kita tetap meminta daripada Allah, tetapi kita meletakkan perantara di tengah.
Di sana ada tawassul yang masyru’ (syar’i) dan ada tawassul yang mamnu’ (dilarang).
Tawassul yang disyariatkan
Tawassul yang disyariatkan oleh Allah dan Rasul adalah berdalilkan hadis-hadis Nabi shallallahu’alaihiwasallam tentang bagaimana baginda mengajarkan kepada kita cara bertawassul.
Pertama, bertawassul dengan menggunakan nama-nama Allah Subhanahu wa Ta’ala. Firman Allah di dalam Al-Quran,
وَلِلَّهِ الْأَسْمَاءُ الْحُسْنَى فَادْعُوهُ بِهَا
“Dan Allah memiliki nama-nama yang indah, maka berdo’alah kepada-Nya dengan nama-nama-Nya tersebut.” (surah Al-A’raf: 180)
Contoh berdoa dengan nama Allah adalah kita meminta dengan lafaz “Ya Ghaffar, ighfir li”. Wahai yang Maha Pengampun, ampunilah aku. Iaitu dengan menyeru Nama Allah terlebih dahulu; Ya Razzaq, kurniakanlah rezki kepadaku, Wahai yang Maha Pengasih, kasihilah aku. Ya Rahman, Ya Rahim, irhamni – Wahai yang Maha Pemurah, wahai yang Maha Pengasih, kasihanilah aku.
Sebut Nama-nama Allah terlebih dahulu, jadikan nama-Nya sebagai perantara untuk kita berdoa dan memohon atau meminta sesuatu daripada-Nya. Itu salah satu kaedah tawassul yang syar’i.

Wednesday, 27 March 2019

LANGIT BIRU PAGI HARI DI BANDAR DESARU UTAMA JOHOR

LANGIT BIRU PAGI HARI DI BANDAR DESARU UTAMA JOHOR.

Assalamualaikum wbt,

Pagi tadi seperti biasa, mommy bersiap untuk pergi ke pejabat. Seawal jam enam pagi, mommy dan kawan-kawan menunggu di depan pagar rumah menanti kedatangan pemandu. Setengah jam pertama, kami masih lagi menanti dengan sabar. Setengah jam kedua, kebosanan datang melanda.

Biasanya jam enam pagi, kami dah bertolak ke pejabat yang mengambil masa lebih kurang 45 minit untuk sampai. Disebabkan oleh kelewatan pemandu dan tayar van pancit, jadi mommy ambil gambar berselfie dengan housemate.

Ya Allah, lawa betul langit pagi tadi. Bertambah lawa bila ada mommy. keke

Mommy pinjam handphone oppo housemate untuk snap gambar. Subhanallah, serius lawa giler langit pagi tadi.





Fokus gambar langit ye semua, jangan fokus muka mommy. keke

Rahsia glowing macam tu mommy guna moisturizer spf50 youth dan juga camera oppo.

Tuesday, 26 March 2019

STATISTIK PENYAKIT DI MALAYSIA

STATISTIK PENYAKIT DI MALAYSIA.

Assalamualaikum wbt,

Dibawah ini adalah statistik penyakit di Malaysia. Bayangkan penyakit-penyakit kronik ini semakin berleluasa di kalangan rakyat Malaysia. Pelbagai faktor yang menyebabkan berlakunya penyakit ini, antaranya pemakanan yang tidak sihat.

Statistik ini amat menggerunkan. Perasan atau tak, sekarang ini setiap rumah pasti ada pesakit terutamanya penyakit darah tinggi. Mak ayah, abang kakak atau sesiapa sahaja yang berada dalam rumah.


Mampukah kita untuk menangi masalah kesihatan ini dari terus membelenggu masyarakat kita? Walau tidak mampu untuk secara keseluruhan, bermulalah dari diri kita dan selepas itu, mulakan pula dengan keluarga dan seterusnya masyarakat.

Bagaimana kita nak bermula dengan diri kita? Mudah sahaja, mulakan dengan pengambilan makanan yang sihat, exercise secara berkala dan pengambilan supplemen secara teratur. Tiga konsep ini insyaAllah dapat mengubah statistik angka pengidap dari penyakit kronik.

Ayuh semua, kita sayangi diri sedari awal yang mungkin. Belum terlambat untuk bermula hari ini.

Pengambilan supplemen Vivix sangat mommy cadangkan untuk kesihatan keseluruhan. Jika ingin dapatkan supplemen vivix, boleh dapatkan daripada mommy pada bila-bila masa.

Jom kita kurangkan statistik penyakit di Malaysia.

8 HABITS OF RICH PEOPLE YOU CAN COPY

 Assalamualaikum wbt,

Selamat pagi semua, mulakan hari anda seawal yang mungkin dengan pengisian bersama Allah swt. Hidup kita ni bertujuan, tujuan utama kita adalah menjadi hamba Allah yang bertaqwa. Jangan sesekali kita lupa diri dengan Allah swt. Bila kita jaga hubungan dengan Allah Taala, pasti semuanya dipermudahkan.

Macam nak jadi kaya. Dunia ini Allah yang punya, Allah yang cipta, takkan nak bagi kita kaya, miliki satu billion tak boleh kan. Mudah bagi Allah, sikit bagi Allah. Jadi, selain menjaga hubungan dan tujuan utama kita hidup, bolehlah apply tips yang mommy share dalam video ni ya.


Thursday, 21 March 2019

MENANGI 2 PAKEJ UMRAH BULAN RAMADHAN 2019

Assalamualaikum wbt,

Inginkan anda menangi 2 pakej umrah bulan ramadhan 2019 nanti?



Beberapa tahun lepas kan, waktu tu dalam group whatsapp family besar saya, diorang duk bincang nak pergi buat Umrah ramai-ramai. Bapa saudara, mak saudara, tok saya sekali. 

Saya pun terus pm mak saya. Mama ngan ayah kalau nak pergi letak je nama, nanti abang long bayar. Waktu tu, duit ngam-ngam ada beberapa puluh ribu je. Plan nya nak buat deposit rumah. 
Tapi saya cakap takpelah. Sponsor je. 

Saya pun doa, ya Allah, nak hantar mama ngan ayah gi Mekah ni. Saya visualise, saya submit. Seminggu lepas tu terus saya dapat satu client VVIP panggil saya ke kediaman dia. 

Dia nak beli karya saya untuk seluruh rumah dia. Kuasa Allah beliau beli karya saya 10 kali ganda nilai saya nak sponsor mak ayah saya. 

Waktu hantar quotation tu, dia tengok kertas quotation dan cakap. Tunggu kejap ye, saya naik atas. Selang beberapa minit dia turun bawa satu paper bag. Beliau hulurkan pada saya. 

MasyaAllah saya tengok dalam bag tu, penuh duit cash. Saya ingatkan amount sebanyak tu nak bagi cheque ke, atau transfer. Cash rupanya. 

Saya pulak berdebar-debar drive kereta bawa cash yang begitu banyak. Duit penuh bawah seat kereta. 😅. 

Sampai di rumah terus saya jumpa mama and ayah, saya keluarkan satu stack cash, saya serah kan pada mama satu ketul, saya cakap, ni duit untuk umrah mama ye. Kemudian saya serahkan lagi satu ketul pada ayah saya. Ini duit umrah untuk ayah. 

Senyum mama dan ayah, mereka doakan saya murah Rezeki. Percaya lah, itu antara saat paling bahagia dalam hidup saya. Melihat mereka beribadah di sana, lebih lagi buatkan hati ni rasa sangat Bahagia. 

Kenapa saya cerita ni? Saya nak cakap, anda nak buat apa pun. Niat betul-betul, doa sungguh-sungguh. Visualise, Submit! Bayangkan seminggu je mintak. Out of nowhere VVIP client contact. Saya tak pernah kenal, tak pernah jumpa. 

Akhirnya bukan mama dengan ayah saja yang dapat pergi, sekali dengan saya Allah jemput pergi ke rumahNya. 

Sebab saya tahu betapa Bahagia nya berjaya bawa ibu dan ayah beribadah di sana, bawa parents jumpa Rasulullah. Sebab tu tahun ni kita nak sponsor 2 tiket untuk Umrah Ramadhan bernilai lebih RM20,376.00 secara PERCUMA! 

Kisah ini diceritakan oleh Afnan Rosli. Bayangkan kita yang dapat bagi pada parents kita tiket, mak, ayah. Ni tiket untuk Umrah Ramadhan tahun ni. Bayangkan betapa Bahagia nya mereka. 

Kalau kita betul-betul doa, usaha sungguh-sungguh, InsyaAllah Rezeki milik kita. Boleh register di link yang saya bagi nanti. Nanti dah register anda akan dapat link sendiri, invite kawan-kawan dan family seramai mungkin untuk register

Lebih ramai register, lebih tinggi peluang anda menang. Ingat. Usaha, Doa, Tawakkal. Orang yang sungguh-sungguh nak, pasti Allah bagi. Tinggal beberapa hari saja lagi sebelum penyertaan di tutup. 

Boleh register di sini. 👇🏻👇🏻
http://swee.ps/iuJoVznqR

Wednesday, 20 March 2019

Nak Yakin Tanpa Make Up? Gunalah Youth

Nak Yakin Tanpa Make Up? Gunalah Youth!

Assalamualaikum wbt,

Nak Yakin Tanpa Make Up? Gunalah Youth



Setiap kali keluar rumah, ramai dikalangan kita terutamanya wanita merasa kurang keyakinan tanpa mengenakan make up. Tahukah anda, sesekali wajah kita perlu bernafas tanpa diselaputi oleh foundation yang tebal. Namun, keadaan kulit yang kurang sihat menjadikan kita kurang berkeyakinan untuk keluar dengan kulit wajah tanpa make up. Orang kampung mommy kata, bare face. hehe

Mommy suka sebenarnya tengok orang make up, tetapi untuk mengenakan foundation pada kulit agak mengurangkan keselesaan pada mommy. Tambahan pula, apabila kita nak solat terpaksa guna make up remover untuk bersihkan wajah yang telah dipakai make up. Bukankah itu suatu pembaziran? Ini pendapat mommy la.

Apa yang mommy lakukan untuk keluar bekerja atau pun dating dengan daddy, untuk tambah keyakinan tanpa make up adalah dengan menggunakan Moisturizer youth skincare dari shaklee. Ini kerana Moisturizer youth skincare shaklee membantu menjadikan kulit mommy lebih sihat dan dilindungi.

Keistimewaan moisturizer youth skincare shaklee mempunyai SPF50 yang mana membantu melindungi kulit mommy selama 500 jam setiap hari. Best kan? Selain melindungi kulit dari sinaran ultra violet (UVA dan UVB), moisturizer dapat melindungi kulit dari serangan kanser akibat daripada sinaran UV. 

youth skincare shaklee, testimoni youth skincare shaklee, youth skincare, youth shaklee, moisturizer shaklee, moisturizer youth shaklee, moisturizer spf 50
Mommy hanya pakai moisturizer datang ofis & lipsice


Moisturizer bahkan lebih melindungi kulit kita daripada memakai foundation yang tebal. Ia juga menjadikan kulit mommy lebih moist dan ringan. 

Psstt, bulan ni ada promosi Youth tau. Boleh tengok bawah ni naa


Click ▶️ www.wasap.my/60199966576

Pilihan Promosi shaklee di SINI.

019-9966576 (Mommy Wawa) 
BYG Families
Page FB : Kedai Vitamin Pengerang
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Ketengah Jaya

Monday, 18 March 2019

TESTIMONI OSTEMATRIX SHAKLEE

TESTIMONI OSTEMATRIX SHAKLEE.

Assalamualaikum wbt,

Sebelum ini mommy ada share tentang Ostematrix dapat bantu atasi 6 masalah kesihatan badan. Hari ini pula mommy nak share dengan anda semua testimoni ostematrix shaklee. Apa kata mereka yang telah mencuba ostematrix shaklee sehingga ada yang terjatuh cinta.

Sebelum mommy ceritakan dan kongsikan testimoni ostematrix orang lain, mommy juga nak berkongsi dengan anda testimoni mommy sendiri. Pernah tak kita ada masalah membuang? Pasti jawapannya adalah tidak bukan? Begitu juga dengan mommy, setiap hari pasti membuang. Jika kurang minum air atau makan maggi, langsung tak membuang. Kita rasakan itu normal kan?

Tahu tak, usus kita memang tiada masalah. Namun, perasan atau tidak najis yang keluar setiap hari itu agak keras kan? Untuk pengetahuan anda, tahi yang kerasa adalah menunjukkan badan kita kekurangan vitamin D dan magnesium. Suka mommy nak bagitahu bahawa, ostematrix shaklee mempunyai cukup keperluan vitamin yang badan kita perlukan bagi meningkatkan penyerapan yang optimum kalsium pada badan kita.

Ok, selepas mommy ambil ostematrix mommy dapati proses pembuangan mommy lebih mudah dan sekejap. Ini kerana magnesium dan vitamin D bertindak melembutkan najis dan seterusnya memudahkan ia keluar tanpa perlu kita meneran dengan kuat. Pembuangan yang menyeronokkan. hihi

Ok, jom kita beralih kepada testimoni ostematrix shaklee. Selain dapat membuang dengan mudah, ostematrix dapat membantu anda mengatasi masalah lain seperti testimoni ostematrix dibawah,

#1 TESTIMONI OSTEMATRIX : SAKIT LUTUT, KAKI DAN PINGGANG DAH KURANG

testimoni ostematrix, ostematrix shaklee, ostematrix, pengedar shaklee paka, pengedar shaklee ketengah jaya


#2 TESTIMONI OSTEMATRIX : LAWAS DAN TAK SEMBELIT LAGI

testimoni ostematrix, ostematrix shaklee, ostematrix, pengedar shaklee paka, pengedar shaklee ketengah jaya


#3 TESTIMONI OSTEMATRIX : DAPAT TIDUR NYENYAK

testimoni ostematrix, ostematrix shaklee, ostematrix, pengedar shaklee paka, pengedar shaklee ketengah jaya


#4 TESTIMONI OSTEMATRIX : BETIS TAK KEJANG 



#5 TESTIMONI OSTEMATRIX : SAKIT PINGGANG DAH BERKURANG

testimoni ostematrix, ostematrix shaklee, ostematrix, pengedar shaklee paka, pengedar shaklee ketengah jaya


#6 TESTIMONI OSTEMATRIX : DAPAT TIDUR LENA DAN TIDAK SEMBELIT

testimoni ostematrix, ostematrix shaklee, ostematrix, pengedar shaklee paka, pengedar shaklee ketengah jaya

Sempena bulan meraikan hari wanita, shaklee telah menawarkan promosi vitamin shaklee terutama untuk membantu wanita meningkatkan kesihatan. Ostematrix salah satu promosi terbaik bulan ini iaitu,
Belian 5 botol Ostematrix, anda akan dapat RM30 VOUCHER. Link promosi di SINI.
Jika anda ingin dapatkan Ostematrix dengan harga jimat, boleh hubungi mommy sekarang..")
DAPATKAN DENGAN HARGA PROMO SEKARANG!

Click ▶️ www.wasap.my/60199966576

Pilihan Promosi shaklee di SINI.

019-9966576 (Mommy Wawa) 
BYG Families
Page FB : Kedai Vitamin Pengerang
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Ketengah Jaya

Friday, 15 March 2019

VIVIX SHAKLEE MELINDUNGI 4 MEKANISME PENTING SEL BADAN MANUSIA

VIVIX SHAKLEE MELINDUNGI 4 MEKANISME PENTING SEL BADAN MANUSIA.

Assalamualaikum wbt,

Tahukah anda, vivix merupakan minuman botani yang kaya dengan antioksidan yang bertindak melindungi tubuh badan kita sehingga ke tahap sel DNA. Sepertimana yang kita tahu bahwan DNA sel merupakan part of organ yang paling kecil dan halus. Itulah keistimewaan vivix yang dimiliki oleh shaklee.

vivix shaklee, pengedar vivix shaklee. pengedar vivix shaklee aktif, pos vivix shaklee seluruh malaysia, pos vivix shaklee, vivix shaklee paka, vivix shaklee paka aktif, FREE MEMBERSHIP SHAKLEE, cara join ahli shaklee secara percuma, vivix shaklee boleh free memebrship


Vivix merupakan produk yang dipatenkan oleh shaklee dan tiada pada mana-mana brand lain. Minuman botani lazat yang mengandungi campuran botani khas Shaklee termasuk ekstrak Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Eldeberi Eropah dan Lobak Ungu.*
vivix shaklee, pengedar vivix shaklee. pengedar vivix shaklee aktif, pos vivix shaklee seluruh malaysia, pos vivix shaklee, vivix shaklee paka, vivix shaklee paka aktif, FREE MEMBERSHIP SHAKLEE, cara join ahli shaklee secara percuma, vivix shaklee boleh free memebrship


Sel merupakan komponen penting dalam badan, kerana badan seseorang terdiri daripada gabungan jutaan sel. Setiap hari berlaku ribuan sel yang mati dan dalam masa yang sama berlaku pertumbuhan sel baru. Pelbagai faktor yang menyebabkan sel tubuh kita mati antaranya asap rokok, radikal bebas, pemakan yang tidak seimbang, rutin hidup yang kurang sihat dan lain-lain.

Pertumbuhan sel baru terhadap badan kita bergantung kepada kesihatan badan. Jika badan kita cukup nutrisi, maka sel badan kita tumbuh dengan baik. Jika sebaliknya, badan kita mengalami kekurangan nutrisi. Jadi, bagaimana vivix membantu mekanisme sel badan?

4 Mekanisme Utama Vivix terhadapat sel adalah :

1. Mempertahankan Sel
Vivix bertindak mempertahankan sel badan dari mengalami kerosakan. Ia melindungi sel daripada serangan radikal bebas dan seterusnya mengekalkan kesihatan ke tahap yang lebih optimum.

2. Memberi Tenaga Pada Sel
Tahukah anda, sel badan juga memerlukan tenaga. Jika berlaku pengurangan tenaga, proses pertumbuhan dan perlindungan terhadap sel menjadi lemah. Kesannya, ia menyebabkan badan kita menjadi letih, lesu dan tidak bermaya.

3. Memperbaiki Sel
Badan kita sentiasa mengalami pembaikan. Namun, jika tidak mendapat nutrisi yang baik, proses pembaikan ini menjadi lambat. Perasan tak, mengapa orang sakit kencing manis mengalami luka yang lambat sembuh? Ini kerana pembaikan sel badan bagi orang yang ada kencing manis agak lambat.

4. Meningkatkan Prestasi Sel
Vivix amat membantu dalam meningkatkan prestasi sel badan. Sebab itu pengguna yang mengamalkan minum vivix setiap hari memberi feedback badan lebih sihat dan bertenaga.

Jadi, vivix adalah supplemen premium yang patut anda amalkan setiap hari bagi mengekalkan kesihatan ke tahap yang optimum.

Mommy wawa, saya berminat untuk dapatkan vivix. Boleh tahu bagaiman cara nak dapatkan vivix?

vivix shaklee, pengedar vivix shaklee. pengedar vivix shaklee aktif, pos vivix shaklee seluruh malaysia, pos vivix shaklee, vivix shaklee paka, vivix shaklee paka aktif,
2 BOTOL VIVIX  & FREE MEMBERSHIP


Untuk pengetahuan anda, harga sebotol vivix RM475.

Jika anda membeli 2 botol, anda akan mendapat diskaun sehingga RM190. Anda cuma perlu bayar RM760 sahaja.

Apa yang lebih best adalah, anda akan mendapat cash rebate sebanyak RM38. Woww sangat kan? Selain itu, anda juga secara automatik telah menjadi AHLI SHAKLEE dan juga AGEN SHAKLEE jika ingin menambah pendapatan. Selain itu juga, anda boleh menikmati diskaun sehingga 21% untuk setiap pembelian produk shaklee.

Best ke best?

Click ▶️ www.wasap.my/60199966576

Pilihan Promosi shaklee di SINI.

019-9966576 (Mommy Wawa) 
BYG Families
Page FB : Kedai Vitamin Pengerang
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Ketengah Jaya