My Pregnancy Journey Part 7 : Kenapa Buat Ultrasound Scan Ketika Hamil

My Pregnancy Journey Part 7 : Kenapa Buat Ultrasound Scan Ketika Hamil.

Assalamualaikum wbt,

Apabila seseorang hamil, perkara yang terlintas difikiran adalah 

"macam mana ye keadaan baby aku dalam perut ni?"
"macam mana ye bentuk baby aku kat dalam perut ni?"
"Besar mana dah ye baby aku dalam perut ni?"

Jika tidak dibuat ultrasound scan, macam mana kita nak tahu perkembangan bayi yang sedang dikandung. Betul kan? Itulah perasaan kak wawa sekarang ini, asyiklah ajak suami nak pergi scan baby, tapi ditolak mentah-mentah. Katanya, tunggulah baby besar dulu. Emm, ok.

Sebelum itu, nak tahu tak apa itu Ultrasound Scan dan macam mana proses untuk scan baby? Bagi yang pernah hamil, surely dah tahu kan macam mana alat ultrasound scan dan macam mana nak scan baby kan?

Apa itu Ultrasound Scan?

Ultrasound scan sebenarnya menggunakan gelombang bunyi yang berfrekuensi tinggi untuk menghasilkan imej-imej gambar organ-organ yang terdapat di dalam badan kita atau bayi yang sedang dikandung.

Gelombang bunyi yang digunakan akan dihantar menerusi badan kita dan seterusnya dipantul semula ke mesin untuk menghasilkan imej gambar.



Skan ultrasound melibatkan penghantaran bunyi frekuensi tinggi melalui uterus. Bunyi itu melantun dari bayi dan gema yang melantun kembali itulah yang diterjemah oleh komputer untuk menghasilkan imej atas skrin yang menampakkan posisi dan pergerakan bayi. Tisu keras seperti tulang memantul gema yang sangat besar yang menjelma sebagai warna putih dalam imej, dan tisu lembut kelihatan kelabu dan berbintik. Bendalir (seperti bendalir amnion dalam mana bayi terapung) tidak memantul sebarang gema, jadi kelihatan hitam. Perbezaan-perbezaan dalam kegelapan warna imej yang berlainan antara warna putih, kelabu dan hitam itulah yang membolehkan pakar obstetrik anda menginterpretasikan gambar skan.[ Info  ]


kredit image google


Perasan atau tak, apabila doktor ingin mulakan proses ultrasound scan, sejenis gel akan diletakkan di kawasan perut. Pernah tak terlintas difikiran, kenapa mesti letak gel?


Doktor akan menyapu gel di atas perut anda dan akan mengerakkan transduser yang kecil merata-rata kulit perut anda untuk mendapatkan gambaran bayi yang jelas. 

Apakah Tujuan Buat Ultrasound Scan?

Tertakluk kepada peringkat kehamilan anda semasa ianya dilakukan, skan ultrasound boleh:

  • Memeriksa jantung bayi untuk mendengar denyutannya.
  • Menentukan samada anda mengandung satu bayi atau lebih.
  • Mengesankan kehamilan ektopik, di mana embrio tertanam di luar rahim, selalunya dalam tiub Fallopio.
  • Menentukan punca sebarang pendarahan yang anda sedang alami.
  • Menetapkan tempoh kehamilan anda dengan mengukur panjang bayi.
  • Menilai risiko sindrom Down dengan mengukur bendalir di belakang leher bayi pada 11 minggu hingga ke 13 minggu termasuk enam hari (apa yang dikatakan skan lut chaya nuka atau nuchal translucency scan).
  • Menentukan mengapa keputusan ujian saringan darah tidak normal.
  • Membantu dalam membuat ujian diagnostik dengan selamat, seperti CVS atau amniosentesis sebab ianya dapat menunjukkan posisi bayi dan plasenta.
  • Memeriksa bayi untuk menentukan yang semua organ telah membesar secara normal.
  • Mendiagnosis beberapa ketaknormalan, seperti spina bifida.
  • Menilai bendalir amnion yang ada dan menetapkan kedudukan plasenta.
  • Mengukur kadar pertumbuhan bayi dengan melakukan beberapa kali scan.


Best kan bila sesi checkup untuk scan baby, rasa tak sabar nak jumpa kan. Untuk lihat perkembangan bayi kita. Bagi mendapatkan gambaran yang lebih jelas, kak wawa syorkan kepada anda untuk melakukan ultrasound scan diklinik swasta berbanding klinik kerajaan.

Ini kerana anda akan melihat dengan lebih jelas apabila klinik swasta menggunakan ultrasound scan 3D dan 4D.

Alhamdulillah, kini usia kandungan kak wawa sudah menjangkau 21 weeks. Kami bercadang untuk melakukan ultrasound scan ketika usia mencecah 28 weeks, insyaAllah. Waktu itu, kita juga boleh lihat samada bayi kita girl atau boy. hihi

Doakan kak wawa diberi kesihatan yang baik dan dimudahkan urusan hamil dan bersalin serta berpantang naa. Amin
Share:

Tangisan Kecewa Pasukan Jerman Kalah

Assalamualaikum wbt,

Pertama kali dalam sejarah apabila nama besar dalam arena bola sepak antarabangsa mengalami kekalahan selepas ditundukkan oleh Korea Selatan tewas 2-0. 

Jerman merupakan pasukan pilihan yang digeruni oleh Korea, namun apa yang berlaku semalam amat mengecewakan.

Skuad bimbingan Joachim Loew mengikut jejak langkah itu dengan pulang lebih awal sebelum bermulanya saingan kalah mati.
Kekalahan kepada Korea Selatan mengesahkan nasib malang Jerman di Kazan.
Jaringan Kim Young Gwon dan Son Heung Min pada masa kecederaan meletakkan Jerman terperosok di tangga tercorot Kumpulan F.

JermancSugul selepas tewas kepada Korea Selatan

Tangisan gembira Korea Selatan selepas menang keatas Jerman


Share:

Segmen Special Bloglist 7 Juta by sayidahnapisahdotcom

Segmen Special Bloglist 7 Juta by sayidahnapisahdotcom

Segmen Special Bloglist 7 Juta by sayidahnapisahdotcom

Dah lama tak join segmen, jadi ini adalah segmen pertama yang kak wawa join. Anjurang dari blogger Sayidahnapisah.com. Apa yang kak wawa perasan blog kak chik ni adalah simple dan banyak info. Setiap kali jenguk kat blog kak chik, mesti ramai yang tengah online. Apa rahsia tu? hehe
Share:

Doa Nabi Untuk Kita Ummatnya

Share:

Ada Apa Dengan Bijan?

Assalamualaikum wbt,

First time dengar, apaaa laa bijan ni? Apa yang kecoh sangat tentang bijan? Kuih bijan ke? Tertarik dengan perkongsian FB Amir Marzuki. Rupa-rupanya bijan nama jenama handbag paling mahal.

KISAH HANDBAG BIJAN

(Kisah betul tanpa terbalikkan nama NAJIB) πŸ˜‰

#Latarbelakang

πŸ”˜ Jenama ini diasaskan di Los Angeles oleh seorang ahli perniagaan Pakzad Bijan. Beliau lahir pada April 1940 di Tehran, Iran yang mengkhusus pada koleksi pakaian lelaki dan wangian.

πŸ”˜ Butiknya Rodeo Drive di Beverly Hills digambarkan sebagai butik paling mahal di dunia.

πŸ”˜ Pemilik asalnya, Bijan meninggal dunia pada 16 April 2011 akibat strok dan perniagaan itu kini diambil alih oleh syarikat LVMH pada harga RM491 juta (AS$122 juta) pada Ogos 2016.
.
.
#PelangganBijan

πŸ”˜ Bukan calang-calang orangnya, antara pelanggan Bijan ialah 5 Presiden Amerika Syarikat iaitu George Bush dan anaknya, Barack Obama, Ronald Reagan dan Bill Clinton.Selain itu pemimpin Arab, Raja Salman, ahli politik terkenal yang lain seperti Tony Blair dan Vladimir Putin juga pelanggannya.

πŸ”˜ Tidak ketinggalan, pereka fesyen terkemuka turut menjadi pelanggan Bijan, antaranya Oscar de la Renta, Tom Ford dan Giorgio Armani.

πŸ”˜ Kalangan pelakon pula, Tom Cruise, Anthony Hopkins, pemain bola sepak Mick McCarthy dan Liam Brady adalah antara pelanggan Bijan.
.
.
#KoleksiBijan

πŸ”˜ Koleksi Bijan, bukan hanya beg tangan, sebaliknya ia bermula dengan pakaian lelaki dan pewangi untuk lelaki dan wanita.

πŸ”˜ Pada 2001, jualan produk pewangi dan perniagaan fesyen Bijan sahaja dianggarkan bernilai RM12.9 bilion (AS$3.2 bilion).
.
.
#BegTanganBijan

πŸ”˜ Untunglah pemilik beg tangan Bijan kerana rata-rata jenama ini hanya mengeluarkan satu rekaan untuk setiap koleksi namun di butiknya ia menawarkan koleksi edisi terhad untuk beberapa unit.

πŸ”˜ Beg tangan di sini diperbuat daripada kulit buaya dan kanggaru.

πŸ”˜ Di luar butik, sebarang pertanyaan dan tempahan boleh dibuat menggunakan pautan laman webnya.

πŸ”˜ Dalam satu temuramah dengan pemilik terbaharu Bijan yang juga anaknya, Nicolas, walaupun jenama tersebut terkenal untuk pakaian lelaki, menjadi impian bapanya untuk memperkenalkan koleksi beg tangan untuk wanita.

πŸ”˜ “Kerana itulah kami memperkenalkan beg tangan ‘menerusi tempahan sahaja’ yang didatangkan dalam edisi terhad termasuk bertatahkan berlian,” kata Nicolas.

πŸ”˜ Beg tangan yang dirampas daripada serbuan berhubung penyiasatan 1MDB di Malaysia pula dikatakan bernilai RM1.6 juta seunit.
.
.
#ButikBijan

πŸ”˜ Butik Bijan mengalu-alukan kedatangan pelanggan dengan menempatkan sebuah kereta Bugati Veyron bernilai AS$2 million dan lukisan seni Fernando Botero bernilai berjuta ringgit di dinding luar sebagai sebahagian daripada aksesori dekorasi.

πŸ”˜ Ia juga meletakkan papan tanda, “Welcome to Bijan, “the world’s most expensive store”.

πŸ”˜ Kalau nak masuk butik Bijan, seseorang kena buat temujanji terlebih dahulu dan purata membeli-belah di sini ialah sekitar AS$100,000 (RM402,000)

Share:

Kenapa Penting Penjagaan Kulit Dalaman Dan Luaran?

Assalamualaikum wbt,

Kenapa Penting Penjagaan Kulit Dalaman Dan Luaran? Kenapa ye penting untuk kita jaga kulit dalaman dan luaran? Boleh je kan kalau kita tak nak jaga? hehe.

Jawapannya sudah tentu boleh, tetapi sanggupkah kita menerima akibat dari perbuatan kita sendiri untuk tidak mahu penjaga kesihatan kulit dalaman dan luaran? Salah satu akibat yang jelas adalah, kulit menjadi lebih cepat tua dari usia sebenar. Sanggupkah kita menerima akibat apabila orang yang lebih tua dari kita memanggil kita dengan gelaran makcik? hik2

Sudah tentu tidak, bukan? Jadi, sebagai seorang manusia yang waras samada lelaki mahupun wanita pasti inginkan kulit kelihatan cantik secara dalaman dan luaran. Cuba bayangkan sebiji buah epal yang sangat licin kulitnya. Apabila dipotong, kelihatan isi buah yang sangat buruk sekali. Mana satu buah yang menjadi pilihan untuk di makan?

Buah epal yang cantik dan segar, cantik dalam dan luaran

Buah epal yang cantik luaran tapi tidak cantik bahagian dalaman

Begitu juga dengan kulit kita, jika tidak dijaga dalaman dan luaran ia tidak menjadikan kulit kita cantik dan sihat di dalam dan luar. Jadi, sebab itu penting bagi kita untuk menjaga kesihatan kulit dalaman dan luaran supaya,
  1. Kulit lebih sihat dan cantik
  2. Kulit lebih sihat dan bermaya
  3. Kulit lebih muda
  4. Kulit lebih anjal, tegang dan elastik
  5. Kulit lebih segar
  6. Kulit lebih lembap
  7. Kulit lebih lembut dan licin
  8. Kulit lebih berseri
  9. Kulit miliki nutrisi yang cukup
  10. Kulit lebih cerah

Bulan ini kita ada special promosi iaitu Collagen Powder shaklee & Youth Skincare Set. Jika anda membuat belian,

1. Beli 2 kotak Collagen akan mendapat 5% DISKAUN - RM566.20 (Harga bukan ahli)

2. Beli 6 kotak Collagen akan mendapat PERCUMA 1 kotak collagen - RM1788 (Harga bukan ahli)

3. Youth Skincare (Renew & Maintain Set) - RM1262.50 (Harga bukan ahli)

Selain daripada itu, anda boleh nikmati kelebihan-kelebihan yang sangat menggembirakan untuk belian diatas:

Beli 6 kotak Collagen akan mendapat PERCUMA 1 kotak collagen:
  • PERCUMA 1 kotak collagen powder
  • PERCUMA keahlian bernilai RM65
  • PERCUMA pengeposan ke seluruh Malaysia
  • Rebate dikembalikan kepada anda pada 15hb Julai sebanyak RM 112
  • Bimbingan kesihatan secara berterusan
  • Bimbingan kelas kesihatan dan produk anjuran shaklee secara offline

Youth Skincare (Renew & Maintain Set):

  • PERCUMA edisi terhad Youth Wrislet
  • PERCUMA keahlian bernilai RM65
  • PERCUMA pengeposan ke seluruh Malaysia
  • Rebate dikembalikan kepada anda pada 15hb Julai sebanyak RM 46
  • Bimbingan kesihatan secara berterusan
  • Bimbingan kelas kesihatan dan produk anjuran shaklee secara offline

Nak cuba? Boleh order dengan kak wawa ye.

Hubungi kami: 

019-9966576 (Kak Wawa)

BYG Families
Page FB : Kedai Vitamin Pengerang
Your Certified Shaklee Product Consultant

COD Bandar Penawar
Pengeposan ke seluruh Malaysia
Share:

32 Testimoni Youth Skincare Shaklee Terbaru

Assalamualaikum wbt,

Awal tahun lalu, shaklee telah mempekenalkan satu produk skincare terbaru (Youth Skincare) yang diformulasikan dengan lebih hebat bagi menggantikan skincare sebelum ini iaitu Nutriwhite dan enfuselle. Youth skincare mengambil masa lapan tahun menjalani kajian untuk hasilkan produk yang sangat berkualiti dan menjamin hasil yang 100% menggembirakan para pengguna.

Setelah hampir empat bulan dilancarkan, shaklee telah mengadakan contest kepada semua ahli shaklee yang menggunakan Youth skincare ini untuk berkongsi testimoni dan pengalaman mereka setelah menggunakan produk Youth Skincare shaklee.

Jadi, jom kita lihat hasil mereka yang telah menggunakan Youth skincare ini. Apa jadi kat dorang ye?


TESTIMONI YOUTH SKINCARE SHAKLEE 1
34 Testimoni Youth Skincare Shaklee Terbaru, Youth skincare shaklee, testimoni youth skincare shaklee, Youth Skincare Shaklee : Harga dan Review Pengguna Youth Shaklee, testimoni youth skincare shaklee, testimoni youth skincare shaklee
Sebelum ni kulit muka saya berjerawat, pori2 besar & kasar. Skrg kulit muka saya semakin bersih, lembut & pori2 pun semakin kecil! Semakin yakin utk keluar rumah walau tanpa secalit make-up!- Aisyah

 TESTIMONI YOUTH SKINCARE SHAKLEE 2
34 Testimoni Youth Skincare Shaklee Terbaru, Youth skincare shaklee, testimoni youth skincare shaklee, Youth Skincare Shaklee : Harga dan Review Pengguna Youth Shaklee, testimoni youth skincare shaklee, testimoni youth skincare shaklee
YouthTM tiada tandingan. Selepas saya menggunakan Youth, dark spot pada dahi saya yang ada sejak kecil kelihatan pudar. Hasil dari analisis kulit pula Youth telah mengembalikan kelembapan kulit saya.- Aklatifah

TESTIMONI YOUTH SKINCARE SHAKLEE 3
34 Testimoni Youth Skincare Shaklee Terbaru, Youth skincare shaklee, testimoni youth skincare shaklee, Youth Skincare Shaklee : Harga dan Review Pengguna Youth Shaklee, testimoni youth skincare shaklee, testimoni youth skincare shaklee
Jerawat kasar dekat pipi hilang lepas 2 bulan dengan Youth. Sentuh pipi pun dah tak geli sebab “kerak” atas kulit dah tak ada.☺️ Youth makes my skin soft and importantly,it’s works. Thanks Youth😘- Amalina
 TESTIMONI YOUTH SKINCARE SHAKLEE 4
34 Testimoni Youth Skincare Shaklee Terbaru, Youth skincare shaklee, testimoni youth skincare shaklee, Youth Skincare Shaklee : Harga dan Review Pengguna Youth Shaklee, testimoni youth skincare shaklee, testimoni youth skincare shaklee
Sebelum ni kulit saya kusam sangat. Muka pun selalu berminyak & senang burn. Padahal, guna sunblock jugak before ni. Bila Youth launch, saya try guna. Even baru guna sebulan, ramai yang impress.- Athirah

 TESTIMONI YOUTH SKINCARE SHAKLEE 5
34 Testimoni Youth Skincare Shaklee Terbaru, Youth skincare shaklee, testimoni youth skincare shaklee, Youth Skincare Shaklee : Harga dan Review Pengguna Youth Shaklee, testimoni youth skincare shaklee, testimoni youth skincare shaklee
Selepas 7 hari guna Youth, jeragat dah pudar! Kulit pun lebih lembab, halus dan licin. Ayu dah kama nak hilangkan jeragat, akhirnya ada produk yg boleh tolong Ayu capai impian Ayu. I hate my freckles.- Ayunarni

 TESTIMONI YOUTH SKINCARE SHAKLEE 6
34 Testimoni Youth Skincare Shaklee Terbaru, Youth skincare shaklee, testimoni youth skincare shaklee, Youth Skincare Shaklee : Harga dan Review Pengguna Youth Shaklee, testimoni youth skincare shaklee, testimoni youth skincare shaklee
Dulu, saya ada mslh kulit kusam, klit berminyak & bks jerawat di muka. Stlh pakai Youth hampir 2 minggu, kulit muka saya menjadi lbh cerah! Bkas jerawat smkin pudar. Berminyak pd muka pun berkurang !- Ernyfilzah

 TESTIMONI YOUTH SKINCARE SHAKLEE 7
34 Testimoni Youth Skincare Shaklee Terbaru, Youth skincare shaklee, testimoni youth skincare shaklee, Youth Skincare Shaklee : Harga dan Review Pengguna Youth Shaklee, testimoni youth skincare shaklee, testimoni youth skincare shaklee
Saya mempunyai bintik hitam disekitar hidung yang ketara.Selepas 3 minggu penggunaan youth jelas ia makin berkurangan.Paling best kulit saya nampak tidak kusam lagi dan parut jerawat pon makin pudar.- Eydawaty

 TESTIMONI YOUTH SKINCARE SHAKLEE 8
34 Testimoni Youth Skincare Shaklee Terbaru, Youth skincare shaklee, testimoni youth skincare shaklee, Youth Skincare Shaklee : Harga dan Review Pengguna Youth Shaklee, testimoni youth skincare shaklee, testimoni youth skincare shaklee
Kulit kusam, berjeragat dan berjerawat bukan lagi masalah kepada ibu menyusu seperti saya.kini tampil lebih yakin tanpa make up dengan Youth untuk keluar rumah mahupun ke pejabat.- Farahanim

 TESTIMONI YOUTH SKINCARE SHAKLEE 9
34 Testimoni Youth Skincare Shaklee Terbaru, Youth skincare shaklee, testimoni youth skincare shaklee, Youth Skincare Shaklee : Harga dan Review Pengguna Youth Shaklee, testimoni youth skincare shaklee, testimoni youth skincare shaklee
Masalah dagu berjerawat tumbuh silih berganti yang dulunya hanya dapat diatasi dengan Vivix, kini berjaya diatasi dengan Youth. Kulit yang dulunya kering semakin lembap dan anjal. TQ Youth Effect. - Farhana

 TESTIMONI YOUTH SKINCARE SHAKLEE 10
34 Testimoni Youth Skincare Shaklee Terbaru, Youth skincare shaklee, testimoni youth skincare shaklee, Youth Skincare Shaklee : Harga dan Review Pengguna Youth Shaklee, testimoni youth skincare shaklee, testimoni youth skincare shaklee
Setelah menggunakan YOUTH selama 2 bulan, kulit saya menjadi lebih berseri dari sebelum ini. Muka nampak segar dan cerah. Pigmentasi berkurang dan pori-pori juga mengecil. Muka juga kurang berminyak. - Farina

 TESTIMONI YOUTH SKINCARE SHAKLEE 11
34 Testimoni Youth Skincare Shaklee Terbaru, Youth skincare shaklee, testimoni youth skincare shaklee, Youth Skincare Shaklee : Harga dan Review Pengguna Youth Shaklee, testimoni youth skincare shaklee, testimoni youth skincare shaklee
Dulu kulit sangat teruk. Rasa tak ada harapan nak kulit cantik. Penuh jeragat, muka sangat kusam, nampak tua dari usia dan kulit kering. Selepas guna Youth, tak sangka saya pun boleh ada kulit cantik. - Hafsah

 TESTIMONI YOUTH SKINCARE SHAKLEE 12
34 Testimoni Youth Skincare Shaklee Terbaru, Youth skincare shaklee, testimoni youth skincare shaklee, Youth Skincare Shaklee : Harga dan Review Pengguna Youth Shaklee, testimoni youth skincare shaklee, testimoni youth skincare shaklee
I have acne breakout during pregnancy lead to bad scar. After 2 months using Youth, my scar appearance and eye bag reduce a lot, better skin complexion. I can go out without wearing heavy makeup now.- Hani

 TESTIMONI YOUTH SKINCARE SHAKLEE 13
34 Testimoni Youth Skincare Shaklee Terbaru, Youth skincare shaklee, testimoni youth skincare shaklee, Youth Skincare Shaklee : Harga dan Review Pengguna Youth Shaklee, testimoni youth skincare shaklee, testimoni youth skincare shaklee
Dulu kulit muka saya kusam, pori-pori terbuka dan ada jeragat. Selepas guna skincare Youth muka nampak fresh, jeragat makin pudar. Dan paling best muka nampak berseri. Glowing effect dari Youth.- Iija
  TESTIMONI YOUTH SKINCARE SHAKLEE 14
34 Testimoni Youth Skincare Shaklee Terbaru, Youth skincare shaklee, testimoni youth skincare shaklee, Youth Skincare Shaklee : Harga dan Review Pengguna Youth Shaklee, testimoni youth skincare shaklee, testimoni youth skincare shaklee
Selepas menggunakan Youth, kulit saya lebih lembap dan halus. Tona kulit semakin sekata, liang pori semakin mengecil dan jeragat juga semakin pudar. Garis-garis halus atas hidung juga makin hilang. - Laila

 TESTIMONI YOUTH SKINCARE SHAKLEE 15
34 Testimoni Youth Skincare Shaklee Terbaru, Youth skincare shaklee, testimoni youth skincare shaklee, Youth Skincare Shaklee : Harga dan Review Pengguna Youth Shaklee, testimoni youth skincare shaklee, testimoni youth skincare shaklee
Pertama kali cuba cleanser, sangat teruja sebab kulit jadi bersih dan licin. Sangat berbeza dengan skincare yang sebelum ini diguna. Sangat berbaloi sebab 100% vegan yang sukar nak jumpa di pasaran. - Lieza

 TESTIMONI YOUTH SKINCARE SHAKLEE 16
34 Testimoni Youth Skincare Shaklee Terbaru, Youth skincare shaklee, testimoni youth skincare shaklee, Youth Skincare Shaklee : Harga dan Review Pengguna Youth Shaklee, testimoni youth skincare shaklee, testimoni youth skincare shaklee
Saya kena cakar secara tak sengaja, dalam masa seminggu, saya pakai Youth tanpa skip, terus nampak pudar kesan cakaran. Youth effect!- Nina 
34 Testimoni Youth Skincare Shaklee Terbaru, Youth skincare shaklee, testimoni youth skincare shaklee, Youth Skincare Shaklee : Harga dan Review Pengguna Youth Shaklee, testimoni youth skincare shaklee, testimoni youth skincare shaklee
Before using Youth, my skin quite dry & have pigmentation but after using youth 14days my skin change to flawless and pigmentation slowly reduce. It was amazing and i like youth effects so much!- Noriah


  TESTIMONI YOUTH SKINCARE SHAKLEE 17
34 Testimoni Youth Skincare Shaklee Terbaru, Youth skincare shaklee, testimoni youth skincare shaklee, Youth Skincare Shaklee : Harga dan Review Pengguna Youth Shaklee, testimoni youth skincare shaklee, testimoni youth skincare shaklee
Kulit kering, tona tak sekata, parut jerawat yang dalam membuatkan saya rasa tiada harapan untuk mendapat untuk kulit yang bebas cela. Namun dengan YOUTH, saya kini semakin yakin walaupun tanpa mekap. - Nur

 TESTIMONI YOUTH SKINCARE SHAKLEE 18
34 Testimoni Youth Skincare Shaklee Terbaru, Youth skincare shaklee, testimoni youth skincare shaklee, Youth Skincare Shaklee : Harga dan Review Pengguna Youth Shaklee, testimoni youth skincare shaklee, testimoni youth skincare shaklee
Dulu,kulit saya kering dan sangat kusam.Bintik bintik kecil dihidung pun menjadi masalah bagi saya.Alhamdulillah, setelah menggunakan youth.Kulit sekata dan bintik kecil dihidung hilang serta merta.- Nurul

 TESTIMONI YOUTH SKINCARE SHAKLEE 19
34 Testimoni Youth Skincare Shaklee Terbaru, Youth skincare shaklee, testimoni youth skincare shaklee, Youth Skincare Shaklee : Harga dan Review Pengguna Youth Shaklee, testimoni youth skincare shaklee, testimoni youth skincare shaklee
YOUTH SKINCARE. 1st time nak guna skincare products harga ribuan ringgit.YOUTH PARTY. Hati makin kuat nak juga dapatkan.YOUTH HABIS. Kecewa.YOUTH IS MINE. HASIL yang memang berbaloi serta HIGH CLASS. - Piscesity
  TESTIMONI YOUTH SKINCARE SHAKLEE 20
34 Testimoni Youth Skincare Shaklee Terbaru, Youth skincare shaklee, testimoni youth skincare shaklee, Youth Skincare Shaklee : Harga dan Review Pengguna Youth Shaklee, testimoni youth skincare shaklee, testimoni youth skincare shaklee
Masalah eyebag,pori,kulit muka kering membuatkan jeragat muncul di tulang pipi dan pangkal hidung. Sejak guna YOUTH mula 8 Feb, semua semakin pudar dan berkurangan .Jurugambar sendiri mengakuinya. - Riza
   TESTIMONI YOUTH SKINCARE SHAKLEE 21
34 Testimoni Youth Skincare Shaklee Terbaru, Youth skincare shaklee, testimoni youth skincare shaklee, Youth Skincare Shaklee : Harga dan Review Pengguna Youth Shaklee, testimoni youth skincare shaklee, testimoni youth skincare shaklee
Saya selalu rasa tidak yakin bila nak berhadapan dengan orang sebab masalah jeragat yang ada. Pelbagai cara saya cuba. Namun sejak amalkan Youth skincare, ia berjaya menambah keyakinan saya kembali.- Ruzira
   TESTIMONI YOUTH SKINCARE SHAKLEE 22
34 Testimoni Youth Skincare Shaklee Terbaru, Youth skincare shaklee, testimoni youth skincare shaklee, Youth Skincare Shaklee : Harga dan Review Pengguna Youth Shaklee, testimoni youth skincare shaklee, testimoni youth skincare shaklee
Disember 2017, muka saya diserang jerawat teruk terutama di bahagian dahi. Parut jerawat susah sangat nak hilang jadi hitam. Tapi lepas konsisten Youth fullset selama 2 bulan, dahi saya kembali licin.- Safiah
   TESTIMONI YOUTH SKINCARE SHAKLEE 23
34 Testimoni Youth Skincare Shaklee Terbaru, Youth skincare shaklee, testimoni youth skincare shaklee, Youth Skincare Shaklee : Harga dan Review Pengguna Youth Shaklee, testimoni youth skincare shaklee, testimoni youth skincare shaklee
Dulu kulit kusam berminyak,tona kulit tidak sekata,parut jerawat lama sukar hilang,now lepas gunakan Youth parut jerawat telah pudar,muka tidak lagi berminyak,tona kulit semakin cerah sekata.- Shazhani
   TESTIMONI YOUTH SKINCARE SHAKLEE 24
34 Testimoni Youth Skincare Shaklee Terbaru, Youth skincare shaklee, testimoni youth skincare shaklee, Youth Skincare Shaklee : Harga dan Review Pengguna Youth Shaklee, testimoni youth skincare shaklee, testimoni youth skincare shaklee
#ShakleeEffect Kesan Youth Shaklee Sangat Wow! Saya berasa sangat happy kerana telah temui skincare yang berikan kesan WOW kepada kulit muka saya dimana sebelum ini terpaksa menggunakan krim steroid.- SHnisa

  TESTIMONI YOUTH SKINCARE SHAKLEE 25
34 Testimoni Youth Skincare Shaklee Terbaru, Youth skincare shaklee, testimoni youth skincare shaklee, Youth Skincare Shaklee : Harga dan Review Pengguna Youth Shaklee, testimoni youth skincare shaklee, testimoni youth skincare shaklee
Kesan seawal 10 hari Bekas Hitam Jerawat makin Cerah & Tona Kulit cerah sekata. Kalau sebelum ni hampir sebulan baru pudar tapi sejak konsisten berYOUTH seawal 10 hari je dah nampak kesan yang terbaik. - Sofeea

  TESTIMONI YOUTH SKINCARE SHAKLEE 26
34 Testimoni Youth Skincare Shaklee Terbaru, Youth skincare shaklee, testimoni youth skincare shaklee, Youth Skincare Shaklee : Harga dan Review Pengguna Youth Shaklee, testimoni youth skincare shaklee, testimoni youth skincare shaklee
YOUTH mengembalikan keceriaan hidup saya, gembira tak terkata bila parut jerawat kian pudar. Bahkan, masalah kulit berminyak juga makin berkurang. Lagi BEST bila liang pori turut sama mengecil, WOW!- Suriati

  TESTIMONI YOUTH SKINCARE SHAKLEE 27
34 Testimoni Youth Skincare Shaklee Terbaru, Youth skincare shaklee, testimoni youth skincare shaklee, Youth Skincare Shaklee : Harga dan Review Pengguna Youth Shaklee, testimoni youth skincare shaklee, testimoni youth skincare shaklee
Tak percaya muka makin cerah,tona muka sekata,hilang bekas jerawat hitam yang degil kat muka setelah 25 hari guna Youth. Saya sanggup bangun tidur semula kalau lupa nak pakai Youth sebelum tidur! - Ummu Fayyad

  TESTIMONI YOUTH SKINCARE SHAKLEE 28
34 Testimoni Youth Skincare Shaklee Terbaru, Youth skincare shaklee, testimoni youth skincare shaklee, Youth Skincare Shaklee : Harga dan Review Pengguna Youth Shaklee, testimoni youth skincare shaklee, testimoni youth skincare shaklee
Kulit muka yang ada bekas jerawat kembali menipis.kulit kering menjadi lebih lembab. kulit menjadi lebih cerah dan sihat. - Wahida

  TESTIMONI YOUTH SKINCARE SHAKLEE 29
34 Testimoni Youth Skincare Shaklee Terbaru, Youth skincare shaklee, testimoni youth skincare shaklee, Youth Skincare Shaklee : Harga dan Review Pengguna Youth Shaklee, testimoni youth skincare shaklee, testimoni youth skincare shaklee
Satu lembaran baru dalam kehidupan Che Yan.#YOUTH dilancarkan "on time" muka Che Yan tengah nazak. YOUTH is hope. There is so many good and better product outhere but Che Yan choose the best #YOUTH. - Yanti

  TESTIMONI YOUTH SKINCARE SHAKLEE 30
34 Testimoni Youth Skincare Shaklee Terbaru, Youth skincare shaklee, testimoni youth skincare shaklee, Youth Skincare Shaklee : Harga dan Review Pengguna Youth Shaklee, testimoni youth skincare shaklee, testimoni youth skincare shaklee
Saya mempunyai masalah jerawat yang besar dan bernanah . Saya juga mempunyai masalah jeragat dan parut yang sangat tebal sehingga berlubang. Alhamdulillah dengan Skincare Youth masalah dapat diatasi. - Yatie

  TESTIMONI YOUTH SKINCARE SHAKLEE 31
34 Testimoni Youth Skincare Shaklee Terbaru, Youth skincare shaklee, testimoni youth skincare shaklee, Youth Skincare Shaklee : Harga dan Review Pengguna Youth Shaklee, testimoni youth skincare shaklee, testimoni youth skincare shaklee
Sebelum ni parut besar di bwh dagu adalah mustahil untuk hilang. Muka pulak sgt kisam dan sgt tak sekata. 2 bulan saja penggunaan youth dpt menghilangkan parut ketara dan warna kulit kembali sekata!- Zaidatul

  
TESTIMONI YOUTH SKINCARE SHAKLEE 32
34 Testimoni Youth Skincare Shaklee Terbaru, Youth skincare shaklee, testimoni youth skincare shaklee, Youth Skincare Shaklee : Harga dan Review Pengguna Youth Shaklee, testimoni youth skincare shaklee, testimoni youth skincare shaklee
Sebelum ni, kulit saya terlalu berminyak, liang pori besar, berjerawat pasir dan selalu menjadi kemerahan. Tapi setelah 3 bulan menggunakan Youth, masalah tersebut dapat diatasi , syukur Alhamdulillah. - Zarithsofia

  TESTIMONI YOUTH SKINCARE SHAKLEE 33
34 Testimoni Youth Skincare Shaklee Terbaru, Youth skincare shaklee, testimoni youth skincare shaklee, Youth Skincare Shaklee : Harga dan Review Pengguna Youth Shaklee, testimoni youth skincare shaklee, testimoni youth skincare shaklee
Alhamdulilah, kesan parut pada bawah hidung dan dagu telah hilang selepas menggunakkan YOUTH Shaklee dalam masa sebulan daripada Mac 2018 hingga April 2018. - Zulaikha

Nak cuba? Boleh order dengan kak wawa ye.

Hubungi kami: 

019-9966576 (Kak Wawa)

BYG Families
Page FB : Kedai Vitamin Pengerang
Your Certified Shaklee Product Consultant

COD Bandar Penawar
Pengeposan ke seluruh Malaysia  
Share:

Rawat Kaki Merekah Dengan Cream Herbal Blend Shaklee

Rawat Kaki Merekah Dengan Cream Herbal Blend Shaklee.

Assalamualaikum wbt,


Semalam kak wawa bersembang dengan roomate tentang anak, macam-macam ragam anak nak membesar ni. Kadang mencuit hati, lucu, risau, bimbang, semua ada perasaan seorang ibu kan? Anak-anak kecil, semuanya happy bagi mereka. Enjoy dengan kehidupan 'Childhood" dieorang kan.

Entah macam mana, tiba-tiba keluar pula cerita tentang tumit kaki merekah. Oh ya, asbab roomate kak wawa duk pegang-pegang kaki dia. Terus dia terkeluar cakap, katanya dah kena sound dengan suami sebab kulit kaki dah kasar, jadi tajam-tajam.

Hahahaha.. Tahu tak, suami-suami ni jarang nak sound-sound isteri kan, tapi kalau dah tak tahan sangat baru dia berbunyi. Betul dak? Kak wawa assume macam suami kak wawa laa laki-laki uols tu, dia takkan senang-senang nak sound bini sebab takut bini kecil hati. Habis-habis dia akan berkias untuk bagitau sesuatu tanpa mengguriskan perasaan kita. Kan?

Contohnya macam tumit kaki keras ke. Suami kak wawa dia jenis cakap berlapik, biasanya dia akan tegur macam ni. Ehh, kenapa dengan tumit kaki sayang ni. Meh sini nak tengok, sambil-sambil dia belek kaki kita. Baru kita perasan, ehh tumit kasar laa. Macam mana erk nak buat.So, dari situ kita akan cuba cari solusi untuk atasi masalah yang kita hadapi iaitu tumit kasar. kiki

Solusi kak wawa sangat mudah, ambil sahaja cream herbal blend dan rajinkan diri untuk sapu setiap pagi dan malam sebelum tidur. Kalau malas sangat, suami yang tolong sapukan. hehe

Alhamdulillah, kak wawa dah lama tak alami masalah kulit tumit kaki kasar sejak-sejak sapu cream herbal blend. Terus kak wawa suggest pada roomate, dan-dan tu jugak dia rembat ambil 1 tube. hihi

Uols, yang ada masalah tumit kaki merekah kak wawa suggest ambil dan sapu cream herbal blend ni. Tak mahal pun untuk 1 tube, cuma rm37.50 (113g), boleh tahan lama tau. Kak wawa dah guna hampir 5 bulan masih banyak lagi haa. 

Bukan itu sahaja, cream herbal blend ni multipurpose tau. Boleh guna untuk macam-macam emergency seperti kena minyak panas, iron panas, air panas, gatal-gatal, eczema, pelindung dari gigitan serangga dan lain-lain.


Nak cuba? Boleh order dengan kak wawa ye.

Hubungi kami: 

019-9966576 (Kak Wawa)

BYG Families
Page FB : Kedai Vitamin Pengerang
Your Certified Shaklee Product Consultant

COD Bandar Penawar
Pengeposan ke seluruh Malaysia  
Share:

Follow by Email

About Me

My photo
Mommy to my pretty princess, Suka senyum, suka makan, suka membaca, suka memberi inspirasi, suka menulis

Popular

Followers

HOW TO ORDER

HOW TO ORDER
PLEASE WHATSAPP MOMMY DIRECTLY

Blog Archive

Recent Posts

Total Pageviews

BLOGGER TEAM


Check Page Rank CK Free Auto Backlink\ Kedai Backlink,Backlink Percuma
free web site traffic and promotion

BRAND COLLABORATIONS

Printcious | Syaqist | BPT | Shaklee | Mcdonalds | Desaru Coast Adventure Waterpark | Sensodyne