Showing posts from June, 2014Show All
Supplemen Ibu Berpantang Dengan Shaklee - Pilihan Terbaik

Assalamualaikum wbt, Alhamdulillah,  sakit bersalin anugerah Allah untuk wanita. Bila tengok permata hati terus hilang rasa sakit kan? Itulah nikmat menjadi seorang ibu. Namun begitu, kita harus mencari solusi terbaik untuk m…

GANJARAN PUASA RAMADHAN

[ GANJARAN PUASA RAMADHAN ] Assalamualaikum sahabat bloggers, Berlalu terawih dimalam pertama ramadhan. Bagaimana perasaan anda berterawih malam ni? Banyakkan ganjaran puasa bulan ramadhan. ♥ Pintu Syurga dibuka, ditutu…

PUNCA & ATASI KEGUGURAN RAMBUT

Assalamualaikum, Ramai yang beranggapan bahawa, bila anak menyembur merupakan penyebab kepada keguguran rambut. Tahukah anda, salah satu punca rambut gugur adalah disebabkan PERUBAHAN HORMON. Macam mana hormon kita berub…

Healing Krisis, Baik Atau Sebaliknya

Assalamualaikum sahabat blogger, Alhamdulillah, masih punya kesempatan mencoret sedikit ilmu untuk dikongsi bersama. Semoga bermanfaat buat anda. Malam ni, wawa nak berkongsi tentang healing crisis. Ada yang tak pernah d…

Vitamin E Complex Vitamin Kecantikan Shaklee

Assalamualaikum wbt, Apa khabar sahabat? Doa saya semoga kalian dalam barokah Allah swt. Bersempena dengan bulan Promosi Vitamin E Complex Shaklee, mari kita sama2 mengenali lebih dekat lagi tentang Vitamin E ni. Vita …

Healing Crisis When its Good to Feel Bad

Assalamualaikum wbt, Siapa yang pernah alami healing crisis?? raise your hand please..hehe Ok, tahu kan, badan kita banyak toksik? Pelbagai sebab yang berada disekeliling kita mengundang gejala yang tidak sihat pada badan. …

Obesiti Punca Penyakit Kronik

Assalamualaikum sahabat, Sharing info bersama anda. Kegemukan atau obesiti merujuk kepada pengumpulan lemak berlebihan yang menimbun di dalam badan seseorang. Ia dianggap sebagai  satu  penyakit  dan terjadi apabila tisu-tisu …

Vitamin E Shaklee

Assalamualaikum wbt, Apa khabar sahabar blogger sye? Doa sye, semoga kalian berada dalam keafiatan Allah swt dan barokah Allah. Pagi ni wawa nak share tentang vitamin E Complex / Vitamin E Shaklee. Apa Sebenarnya Vitamin E Co…

Kelebihan Solat Sunat Dhuha

Assalamualaikum sahabat, [Perkongsian kelebihan solat sunat dhuha] Berkata Abu Murrah Ath-Tha’ifi r.a. bahwasanya Nabi s.a.w. telah bersabda :  Allah telah berfirman: “Wahai anak Adam! Bersembahyanglah untuk Ak…

Kebaikan Nutriferon Shaklee

Assalamualaikum sahabat bloggers, Apa khabar semua? Doa wawa semoga anda berada dalam  keafiatan Allah swt. Apa Nutriferon ni? Adalah inteferon semulajadi di dunia yang HANYA dipaten oleh Shaklee dan TIDAK d…