Assalamualaikum,


Ramai yang beranggapan bahawa, bila anak menyembur merupakan penyebab kepada keguguran rambut.

Tahukah anda, salah satu punca rambut gugur adalah disebabkan PERUBAHAN HORMON.

Macam mana hormon kita berubah?  Jom kita pelajari kronologi keguguran rambut.

》Sepanjang kehamilan, hormon progesteron & estrogen pada wanita hamil sangat tinggi. Kedua-dua hormon ini menyebabkan pertumbuhan rambut terhenti dalam fasa anagen atau lebih dikenali sebagai fasa pertumbuhan. Sebab itu, wanita hamil kelihatan berseri-seri dan nampak cantik. Rambut mereka kelihatan berkilat & berseri.

》 Tetapi, sel3pas bersalin iaitu sekitar umur bayi tiga hingga empat bulan, kesemua hormon kembali normal. Pada waktu ini, ibu-ibu akan mengalami semula masalaj keguguran rambut.

》 Disebabkan sepanjang tempoh kehamilan tidak banyak rambut gugur, kali jni rambut akan gugur lebih banyak. Rambut yang gugur berterusan menyebabkan ia tidak sempat tumbuh dan memanjang. Akibatnya, rambut kelihatan semakin menipis dan jarang.

Kredit : Aeinna Musa
====================

[SOLUTION - ATASI RAMBUT GUGUR]

Jadi, apa yang harus anda lakukan? Kenalah memcati solution untuk atasi masalah ini.

Nak ke belum sampai 50 tahun, rambut sama banyak dengan bayi??

ZINC COMPLEX -> zinc memgaktifkan 200 jenis enzim dan meransang regenerasi sel. Ini dapat memelihara pertumbuhan dan perkembangan sel.

VITALEA -> Iron Formula juga salah satu supplemen yang boleh membantu masalah keguguran rambut especially ibu selepas bersalin.

-> Vitalea membantu menambah zat besi  yang kurang  dalam tubuh badan. Ia penting untuk membantu folikel rambut tumbuh dengan baik.

===============
Semoga bermanfaat.

Puan wawa agen shaklee terdekat anda,
0199966576

Ya Wahhab 300x
Allah Maha Pemberi Rezeki.
===============