Author

Breaking

Wednesday, 9 January 2019

Alhamdulillah, Lahirlah Seorang Puteri Dari Rahimku

Assalamualaikum wbt,

Alhamdulillah, syukur kehadrat Allah swt. Dengan limpah kurnia izinnya selamatlah mommy melahirkan seorang puteri sulong pada tanggal 25 Safar1440 bersamaan 3 November 2018 seberat 2.9kg dengan begitu mudah sekali. Alhamdulillah.

Baby AZ yang belum lagi didaftarkan telah lahir pada jam 3:49 pm. Daddy pun tak sempat sampai sebab bertolak dari Johor. Bercerita tentang proses nak lahirkan baby AZ, sungguh mommy rasa sangat happy. Sebab mudah sangat dan mommy tak rasa sakit yang lama.

Jam 4:40 am tanggal 3 November 2018

Pagi hari kejadian, mommy sebenarnya nak bangun kencing je. Bila sedar pagi tu, rasa sakit dan 
Hari ke2 Baby AZ


Syukur dan gembira mommy dapat merasai pengalaman beraalin secara normal dengan mudah dan masa sakit contraction cuma sekejap sahaja. Pengalaman mommy mungkin tak sama dengan orang lain kan. Proses bersalin samgat mudah dan mommy diuji pula ketika mula berpantang.

Kesan jahit selepas bersalin 2 kali terbuka dan mommy terpaksa lalui jahit semula yang mana lebih sakit dari sakit bersalin. Bersalin mommy langsung tak menangis, tapi jahit buat mommy menangis sedu-sedu. Hehe

*Entry yang dah 2 bulan berlalu.

3 comments:

  1. Alhamdulillah.. selamat berpantang.. Tahniah..

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah kak.. hadiah di awal tahun
    semoga besar sihat solehah yaaa baby =D

    ReplyDelete
  3. nt smbung kisah bpantang ye 😊

    ReplyDelete

Terima Kasih singgah comment. Semoga sentiasa ceria dan bahagia selalu..😊