6 Tanda Awal Kehamilan

Assalamualaikum wbt,

Tanda-Tanda Kehamilan


tanda tanda kehamilan tanda-tanda anda sedang hamil tanda-tanda hamil tanda-tanda anda kehamilan hamil bagaimana berlakunya kehamilan proses kehamilan ibu hamil vitamin ibu hamil bagaimana cara untuk hamil waktu subur untuk hamil pengedar shaklee johor pengedar shaklee pengerang pengedar vivix johor pengedar vivix pengerang pengedar vivix shaklee gambar ibu hamil artis dan hamil pengalaman ibu hamil bagaimana tentukan jantina anak cara dapat anak kembar

Selepas sperma dan sel telur bersatu, kita belum tahu lagi terjadi ke tak kehamilan ni. Jadi, macam mana uols nak tahu?

Ada 6 tanda yang pasti dan confirm insyaAllah uols hamil.😄

Semuanya dengan izin Allah jua kan? Jadi, jangan risau. Check it out...


6 Tanda-Tanda Kehamilan

1. Haid Tidak Datang

Part ni for sure bagi perempuan yang punyai period time dia sangat regular, maintain date cantik tak berubah setiap bulan. So, senang laa uols nak kenal pasti kan. Bagi yang period tak regular, uols boleh cuba GLA Complex, bantu stabilkan period uols.

2. Mual atau Morning Sickness. 

Uols rasa macam nak muntah2 je pagi2, petang & malam2 pun boleh, ia menyebabkan badan uols jadi terhidrat (kering @ kurang air).

3. Payudara jadi Tegang dan Sensitif. 

Tiba2 payudara uols jadi membengkak ia dipanggil “tender breast @ swollen breast”, tampak lebih besar dan berat.

4. Sakit Kepala. 

Ia merupakan gejala normal apabila berlaku kehamilan kerana wanita hamil menyebabkan badan stress dan badan sedang mengadjust untuk menerima kehamilan.

5. Rasa Penat. 

Wanita yang menandakan kehamilan menunjukkan penat yang berbeza. Perubahan hormon yang uols alami menyebabkan badan tak dapat berfungsi dengan cergas. Selain itu, peningkatan hormon progesteron juga menjadi faktor keletihan seorang yang menandakan hamil.

6. Perubahan Mood yang Ketara. 

Wanita hamil biasanya mempunyai mood yang berubah2. Pada waktu ini, sokongan dan kesabaran sang suami memang amat2 diperlukan.😄

Jadi, uols cubalah cek. Adakah bayi 2018 bakal bertamu di dalam perut uols? Sama2 kita doakan.😍

❤️
Luf Kak Wawa Byg

#Kehamilan2018
SHARE

Puan Wawa

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...