Set Tenaga Harian Elak Tubuh Jadi Letih

Assalamualaikum wbt,

Sejak kebelakangan ini, banyak betul wawa terima aduan badan letih dan tidak bermaya, sentiasa mengantuk walaupun sudah tidur awal.

Pagi tadi wawa ada kongsikan 7 sebab kenapa badan kita jadi letih. Boleh baca sini ye. Ada tak ciri2 tu kat uols?

Malam ni baru berkesempatan untuk berkongsi, cara dan supplemen apa yang dapat membantu anda atasi masalah kelesuan, keletihan dan kemengantukan. Ehh, ada ke word itu. Hehe

Ok, baik. Nutrisi merupakan asa kepada pemakanan sel tubuh badan kita. Ia merupakan keperluan asas bagi tubuh untuk bergerak, berfungsi dengan sebaiknya.

Supplemen shaklee mengesyorkan 6 nutrisi utama yang diperlukan oleh tubuh. Iaitu ESP, Vitamin C, Vitalea, Bcomplex, Ostematrix dan Omega Guard. Kelima-lima nutrisi  sentiasa diperlukan oleh tubuh badan kita untuk kekalkan kecergasan dan ketahanan fizikal.



Energizing soy protein (ESP)
Makanan lazat yang kaya dengan kalsium and protein. Membekalkan tenaga harian anda pada masa yang lama.
Protein soya membantu mengurangkan kolesterol.
Nota: Jumlah protein soya yang disyorkan untuk memberikan kesan penurunan terhadap kolesterol darah adalah 25g sehari.

VITAMIN C
Diformulasikan dengan bioflavonoids membantu meningkatkan keberkesanan vitamin c pada badan.
Meningkatkan tahap imuniti badan supaya kuat dan elak demam.

VITALEA
Mengandugi 28 jenis vitamin dan mineral sebagai pelengkap nutrisi tubuh badan.
Kaya dengan zat besi bagi mengekalkan sel darah merah dan ia bertindak sebagai agen pengangkut oksigen ke seluruh badan.
Bila oksigen badan cukup, tiada lagi keletihan, kelesuan dan mengantuk.

BCOMPLEX
Mengandungi 12 jenis vitamin b yang lengkap yang diperlukan oleh tubuh. Ia membantu menukarkan makanan yang kita makan kepada tenaga.
Kekurangan vitamin B boleh mengakibatkan bandan kita kurang tenaga.

OMEGA GUARD
Omega guard yang kaya dengan DHA & EPA membantu dalam mencergaskan minda, mengelakkan mata menjadi mengantuk.
Selain itu, OG meningkatkan fokus dan memori menjadi lebih cerdas dan kuat.
Haa, bagi yang nak kurus tu Omega adalah agen pembakar lemak tau.

OSTEMATRIX
Vitamin yang dikenali sebagai kalsium shaklee. 4 biji setiap hari bersamaan dengan 1 gelas susu.
Membantu anda tidur dengan lena sepanjang malam dan bertenaga pada keesokkan harinya.
Menghilangkan lenguh-lenguh badan, kaki dan tubuh anda.

Jika uols sering mengalami masalah keletihan, sehingga mengganggu urusan kerja dan keluarga elok sangatlah uols cuba set ini.

Boleh hubungi wawa ye untuk order 019-996 6576
klik sini untuk order melalui web shaklee

SHARE

Puan Wawa

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...