1 Botol Vitamin C Tahan 3-4 Bulan

Assalamualaikum wbt,

Setelah beberapa bulan, baru dapat buka botol baru.☺️ Alhamdulillah, dah habis pun yang lepas. hihi

Lama betul nak habis.😋


1 tablet vitamin c ni mengandungi 500mg vitamin c tau.

Dr kata badan kita tak boleh absord 500mg vitamin c sekaligus tau.

Ya, memang betul pun. Badan kita boleh serap 100-200mg sahaja dalam 1 jam. Selebihnya akan keluar melalui urine ataupun peluh.

Uols jangan risau, makan vitamin c shaklee ni tak rugi sebab dia release/lepaskan vitamin c hanya 100mg sahaja dalam masa 1 jam. 400mg lagi akan dilepaskan pada setiap jam berikutnya.

Ala, kalau 500mg maknanya 5 jam laa vitamin c support kat badan kita. Semua 500mg ni berfungsi dengan baik pada badan kita.

Untunglah. Almaklum, badan kita ni setiap saat akan hilang vitamin c. Melalui radikal bebas, asap rokok orang sekeliling, stress pun boleh hilang vitamin c tau.

Cuba tengok orang yang selalu stress, nampak cepat tua kan. 

Ehh, apa kaitan pulak?

Vitamin c ni bertindak membantu penghasilan kolagen dalam badan. Bila vitamin c kurang dalam badan kita, kolagen pun tak ada laa. Bila kolagen tak ada, kedut-kedut kat wajah pun mula laa kelihatan.

Haa, faham dak? 

Nak order vitamin c shaklee boleh? Boleh sangat. Meh picit2 link bawah ni http://kakwawa.wasap.my
SHARE

Puan Wawa

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...