Testimoni Vivix Bantu Turun Gula Dalam Darah

Assalamualaikum wbt,

Penyakit kencing manis kini bukan lagi sinonim dengan golongan warga tua, malah orang muda juga tidak terkecuali. Faktor pemakanan yang tidak seimbang dan pengambilan gula yang berlebihan menjadi punca kenaikan jumlah pengidap kencing manis.

Tahukah anda, paras normal kandungan gula dalam darah berapa? 



Jom kita baca kisah salah seorang pengguna Vivix yang mengalami masalah kandungan gula dalam darah tinggi.

KISAH SAYA SENDIRI 

VIVIX BANTU KAWALAN GULA DALAM DARAH.



Ini kisah benar
Bukan niat nak mencari publisiti murahan
Tetapi sekadar kongsi kegembiraan
Kerana apa??
Kerana kesihatan semakin baik
Alhamdulillah
.
Bukankah Islam menganjurkan kita berkongsi kebaikan?
Isu kesihatan pun isu yang sangat penting dan sangat dituntut
Kesihatan yang baik bantu kita melaksanakan ibadah dengan lebih sempurna.
.
Kisahnya macam ni
Saya disahkan ada diabetis ni sejak 2014.
Bayangkan umur baru 32 tahun tapi dah join kelab diabetis.
Sejak itu juga saya join Shaklee
Awalnya untuk dapatkan harga ahli
Akhirnya SETIA buat bisnes sampai la ni.
.
28/5 yang lalu latest checkup WAJIB di Klinik Kerajaan.
Saya memang jenis makan ubat yang doktor bagi secara konsisten iaitu METFORMIN 500mg CLIBENCLAMIDE 5mg tab
1 tab pagi
1 tab malam
Vitamin Shaklee yang lain pun memang makan
Cuma mungkin power tu tak lajuuu
Ibarat naik kereta manual la kan
Hihi
Bacaan sebelum ni memang sangat tidak memuaskan.
.

Masa Promosi Vivix January 2017
Timbul kesedaran untuk konsistent VIVIX SHAKLEE
Nak rasa naik jet pejuang pulak😉
✔Saya minum 1 sudu teh Vivix setiap hari.
✔saya tak minum air manis langsung
✔Sehari mesti minum 3 liter air kosong
✔Jogging & walking at least seminggu sekali selama 1 jam
✔Lebihkan makan sayur sayuran 
✔Kurangkan karbohidrat ikut pinggan sihat.
✔Paling penting ubat doktor continue makan 
.
Alhamdulillah
Checkup terkini
Bacaan gula 3.9 mmol
Ya Allah syukur yg tidak terhingga
Usaha selama ini membuahkan hasil.
Doktor pun tukar ubat yang lebih rendah dosnya.

.
.
Nampak tak apa yang cuba saya sampaikan?
Vivix mempunyai antioksidan yang tinggi
Memperbaiki kerosakan DNA hingga ke peringkat Sel
Bila saya ambil Vivix
Sangat membantu kawalan gula dalam darah.
Jangan salah anggap dengan Supplement ye
Vivix takde kuasa sailormoon
Yang dapat hilangkan terus diabetis
No no no
.
Jangan bertindak sendiri
Jangan stop ubat tanpa arahan doktor
Vivix bantu memulihkan sel bukan menghapuskan diabetis.
Teruskan supplement secara konsistent
Amalkan pemakanan sihat
Amalkan senaman atau aktiviti sukan
Sekurang kurangnya kesihatan lebih baik
Gula dalam darah terkawal
Takdelah kena potong kaki kan!

Terima Kasih Shaklee

- Syamsila

Adakah anda mengalami masalah sama seperti Puan Syam? Atau ibu ayah, saudara mara anda yang mengalaminya? Boleh hubungi wawa untuk dapatkan Vivix sebagai ikhtiar untuk anda.

Jangan biarkan orang-orang yang anda sayang dibelenggu dengan masalah kesihatan. Pepatah Inggeris mengatakan, Prevent is Better than Cure.")

Berminat untuk dapatkan vivix? Boleh hubungi wawa di whatsapp 019-9966576 atau klik link ini untuk direct whatsapp dengan wawa , http://kakwawa.wasap.my
SHARE

Puan Wawa

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...