Tuesday, 22 December 2015

Aplikasi Find Iphone Elak Phone Dicuri

Assalamualaikum wbt,

Sejak wawa guna iphone ni, semalam baru wawa perasan ada aplikasi "Find Iphone" dalam handphone ni. 



Pernah wawa tengok ofismate cari iphone dia hilang menggunakan internet. Wawa tak ambil port sangat la, ingatkan perlu register ke apa. Just ignore je. Alhamdulillah, phone ofismate dapat balik.

Sampailah semalam, wawa godek iphone dan jumpe aplikasi ni. Ya Allah, mudah sangat kalau korang nak trace iphone korang hilang ke atau lupa letak ke apa. Sebab dia akan tunjuk tempat iphone tu duduk.

Nampak tak yang color hijau bulat tu? Haa, guna yang  tu bila nak cari phone korang hilang. Ini untuk pengguna iphone shaja tau, android wawa tak pasti pula.

Inilah salah satu sebab wawa suka guna iphone, security dia sangat tinggi. Kalau korang curi pun, takkan dapat guna juga sebab owner boleh detect. 

Jom tukar ke iphone semua..hihi

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...